Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kaikkea ne keksii – hiusjooga

Kyllä kosmetiikkamerkeiltä löytyy kekseliäisyyttä markkinoinnin saralla. Epäperinteikkäistä mainoskampanjoistaan (mm. ”Aito kauneus” -videoista) tuttu Dove markkinoi tulevaa syksyn tuotelanseeraustaan hiusjoogalla. Luit oikein. Hiusten hyvinvointia buustaavilla joogaliikkeillä.

Hiusjooga_4

Lehdistötiedotteen mukaan Dove lanseeraa yhteistyössä Yoogaia-joogakoulun kanssa sarjan liikkeitä, joilla voidaan edesauttaa hiusten sekä hiuspohjan kunnon kohoamista. Hiusjoogassa yhdistyvät klassiset jooga-asennot ja intialainen päähieronta. Tavoitteena on rentouttaa niska-hartiaseutua sekä stimuloida päänahkaa ja hiuspohjaa.

Yoogaian Katja Wickströmin mukaan ”Jo muutama joogaliike päivässä auttaa hallitsemaan stressiä ja parantamaan verenkiertoa. Kehon hyvinvointi näkyy myös hiusten kunnossa”.

Mmmjooo. :)

Hiusjoogavideosta_1

Joogan myönteiset terveysvaikutukset ovat kiistatta tunnettuja, ja on hienoa, että joogaa nostetaan mainstream-kosmetiikkabrändin kautta esiin helpolla ja rentouttavalla, jokaisen arkeen vaivatta sujahtavalla lyhyellä harjoituksella. Mutta saako joogalla kauniimmat hiukset..?

Doven hiusjoogassa on alkuasennon jälkeen kolme selän ja niskan seudun venytykseen ja rentoutukseen keskittyvää liikettä. Alkuasennossa ja viimeisen liikkeen aikana hierotaan päänahkaa. Jumppa kestää 10 minuuttia. Videon hiusjoogasta voi katsoa täällä.

Hiuspohjan hieronta on hyväksi päänahan verenkierrolle ja säännöllisesti suoritettuna sillä saattaa olla myönteisiä vaikutuksia hiusten kasvulle. Harjoituksen varsinaisten joogaliikkeiden yhteys hiusten kunnon kohenemiseen jää vähemmän vakuuttavaksi. Mutta kaiken kaikkiaan persoonallinen  ja erilainen tapa markkinoida uutuustuotteita! ;) Ja jos jollekulle jää kampanjan myötä tavaksi tehdä aamujooga – sehän on fantastista. :) Varmasti kokonaisvaltaisempi ja tehokkaampi vaikutus hyvinvointiin kuin Doven purkkien sisällöllä. ;)

Hiusjoogavideosta_3

Lopuksi on tartuttava Doven joogakampanjan sanomaan siitä, että hiukset ovat hyvinvoinnin mittari.

Varmasti hiusten kunto ja yleisilme kertovat jotain henkilön elämäntavoista, mutta taitaa kuitenkin olla niin, että jumpan ja rentoutumisen sijaan hiusten kuntoon vaikuttavat ensisijaisesti se, mitä ihminen pistää suuhunsa ja se, millaisilla tuotteilla hän kuontaloaan hoitaa. Hiusten ilme eli kampaus ja muotoilu kertovatkin sitten enemmän henkilön persoonallisuudesta ja tyylistä.

Rastatukkaiset saippualla kutrinsa pesevät wash-and-go-ihmiset ja joka aamu tunnin hiuksiaan föönaavat ja väkertävät ihmiset voivat olla aivan yhtä hyvinvoivia. :)

Jos hiusten kuntoon haluaa vaikuttaa, kannattaa aloittaa ravinnosta.

Kommentit (5)

 1. Kristiina Maria

  Joogan ja Doven yhdistelmä tuntuu kyllä vähän oudolta. Olisi ollut luontevaa, että joku vegaaninen luonnonkosmetiikkabrändi olisi mainostanut tuotteita joogan kautta, mutta tämä tuntuu vähän tekopyhältä, kun Dove on sisältönsä puolesta aika kaukana mistään joogafilosofiasta…

 2. L

  Hyvältä tuossa kuulostaa se, että siihen on yhdistetty intialaista päähierontaa! Oletko koskaan kokeillut? Itse olen kerran käynyt ihan hierojalla tuossa päähieronnassa ja kyllä muuten oli rentouttavaa ja tunsin unenlaatunikin parantuneen sen jälkeen. Harmi, että opiskelijabudjetilla elävälle se on harvinaista hupia :/

  • Sanni

   En ole koskaan kokeillut, voin vain kuvitella miten ihanaa…

 3. kim

  Tossa vois olla sentään joku tolkku taustalla, mut mites tämä? :D Aika paksua.
  http://i.imgur.com/vIAaFzM.jpg

  • Sanni

   Eiiiihhyvää päivää…. :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.