Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kahvi + suola = pehmeä iho

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly

Tiedättehän, kuinka tykkään kahvinpurukuorinnasta? Sain Biodellyltä esiteltäväksi australialaisen Body Blendzin kahvikuorintoja, ja tässäpä olisi nyt kahvitauko vähän hemmottelevammassa ja kokonaisvaltaisemmin hoitavammassa muodossa kuin oman kahvipannun muruilla.

BodyBlendz_kuva3
Kuva: Body Blendz

Hauska lahjaidea vaikka kahviaddiktille ^_^ Mutta mukaan lappu: älä vain juo tätä :D

Body Blendzin kahvikuorinnat lupaavat apua mm. raskausarpien, selluliitin, aknen ja ihottumien hoidossa. Tärkein ero pelkkään kahvikuorintaan on niiden sisältämä toinen kuoriva raaka-aine: suola. Siinä missä kahvinpurut vastaavat ennen kaikkea ihon pinnan supersilotuksesta poistaen tehokkaasti kuolleita ihosoluja, suola tuo oman kuorivan ominaisuutensa lisäksi myös hoidollista lisähyötyä. Yhdessä Body Blendzin kuorinnoista on suolan sijaan sokeria, ja tämä kuorinta sopii herkemmälle iholle.

Kaikki BB’n kahvikuorinnat sisältävät ainoastaan 100% luonnollisia raaka-aineita kuten jauhettua Arabica-kahvia, merisuolaa ja kasviöljyjä.

Suolan ja sokerin erot ja lisähyöty kuorintatuotteessa

 • Suolakiteet ovat sokeria karkeampia ja teräväreunaisempia = suola on sokeria järeämpi kuorinta-aine. Sopii sokeria paremmin paksuille ja karheille ihoalueille kuten jalkapohjat ja kyynärpää.
 • Sokerikiteet ovat ”pehmeämpiä” ja pyöreämpireunaisia ja liukenevat nopeammin ihon ja veden lämmössä. Tämä tekee sokerista hellävaraisemman kuorijan. Sokerikuorinta sopii myös kasvoille.
 • (Meri)suolan hyötyihin kuuluvat antimikrobisuus ja syväpuhdistavuus ja sen sisältämät mineraalit kuten magnesium ovat hyväksi iholle. Suola voi vähentää ihon tulehdusta. Se toki kirvelee haavoissa mutta puhdistaa ;)
 • Sokeri ei tarjoa suolan puhdistavia ja antimikrobisia ominaisuuksia mutta on vähemmän kuivattava. Sen sisältämä glykolihappo voi myös tarjota joitain hyötyjä vaikkakin hapon määrä on todennäköisesti niin pieni että vaikutukset ovat mitättömät.
BodyBlendz Scrubs
Kuva: BodyBlendz

Body Blendzin valikoimaan kuuluu neljä kuorintaa. Kaikki sekoitukset sopivat kaikille ihotyypeille mutta niissä on pieniä eroja, esimerkiksi herkkäihoinen voi valita rauhoittavaa kauraa sisältävän kahvi-suolapohjaisen kuorinnan ja hieman hellävaraisemman, kahvi-sokeripohjaisen peruskuorinnan välillä.

 • Coffee Scrub – peruskahvikuorinta kaikille ihotyypeille. Kahvi + suolapohja.
 • Suga Daddy – peruskahvikuorinta herkemmälle iholle. Kahvi + sokeripohja.
 • Coconut Delight – kahvi + suolapohjainen kuorinta erityisesti kuivalle iholle
 • Oats Oats Baby – kahvi + suolapohjainen kuorinta oikein kuivalle, herkälle ja kutiavalle iholle

Sain testattavaksi Coconut Delight – ja Suga Daddy -kuorinnat.

BodyBlendz_SugaDaddy

Suga Daddy 21€ / 200 g

Niin ihanan tuoksuinen että availen pussia tuon tuosta ja vain nuuskuttelen :D Kuin tuoksuttelisi appelsiinilla maustettua erikoiskahvia, tätä tekisi mieli juoda…

Ainesosaluettelo: jauhetut Arabica-kahvipavut, sokeri, oliiviöljy, manteliöljy, makadamiaöljy, jojobaöljy ja appelsiiniöljy.

BodyBlendz_SugaDaddy_murut

Mielenkiintoisesti, jauhe tuntuu kädellä kuivalta vaikka seoksessa on myös öljyjä. Öljyjen läsnäolo paljastuukin kunnolla vasta kun muruja hieroo kosteaan ihoon, tällöin öljyt vapautuvat. Muruja hierotaan suihkussa puhtaalle, kostutetulle iholle sellaisenaan, ei suihkugeeliin sekoitettuna (kuten minä olen omatekoisen kahvikuorinnan kanssa tehnyt), sillä suihkugeeli kumoaisi kuorintaseoksen sisältämien öljyjen kosteuttavan vaikutuksen.

Body Blendz suosittelee murujen jättämistä iholle vaikuttamaan 5-10 minuutiksi jotta niiden mukana tulleet öljyt ehtivät imeytyä.

Sitten vartalon iho huuhdellaan huolellisesti mutta ei enää pestä suihkugeelillä. Öljyjen tuoman kosteutuksen tuntee ihoa kuivatessa. Iho tuntuu samalla silotetulta sekä kosteutetulta. Bonuksena ihana, lähes aromaterapeuttinen hetki appelsiinikahvin tuoksussa…

BodyBlendz_CoconutDelight

Coconut Delight 21€ / 200 g

Kookosen tuoksun ystäville..! Ahh..! (Miten minusta tuntuu, että on ihan selvästi olemassa tämän niminen My Little Pony.. :D) ^

Ainesosaluettelo: jauhetut Arabica-kahvipavut, merisuola, kookoshiutaleet, kookosöljy, manteliöljy, makadamiaöljy ja jojobaöljy.

Oma kokemukseni oli, että iho jäi yhtä hyvän tuntuiseksi kuin Suga Daddynkin jäljiltä, minun ihollani sokeri- ja suolakiteiden ero ei ehkä ole niin selvä. Samoin koin kummankin kuorinnan yhtä kosteuttavan tuntuisena, vaikka Coconut Delightia markkinoidaan kuivalle iholle. Erona muiden kuorintojen öljycocktailiin on kuitenkin vain kookosöljy. Itse näkisinkin Body Blendz -kuorintojen erot ennen kaikkea tuoksumieltymyspohjaisena – yksi tykkää makeasta kookoksesta, toinen pehmeästä kaurasta, kolmas aromaattisesta appelsiinista :) Ja joku tykkää enemmän sokeri- kuin suolakuorinnasta.

BodyBlendz_CoconutDelight_murut

Coconut Delightista tekee mieli tehdä vielä sellainen huomio, että valmistajan sivuilla puhutaan tämän kuorinnan yhteydessä jopa meikinpoistosta…! Tällaista en kyllä itse suosittaisi, eikä niin tee Biodellykään. Body Blendzin aussisivulla kuitenkin kerrotaan: ”The essential oils remove dead skin cells, clear away dirt & grime and remove makeup. They also aid in reducing wrinkles and protecting against sun damage.” Kovia lupauksia tuotteelta, joka kuitenkin ennen kaikkea sopii vartalon ihn hoitoon. Välillä ihmettelen, miksi valmistajat kokevat tarvetta käyttää niin övereitä ilmaisuja markkinointiteksteissään kun kuvaus tuotteen ydinfunktiosta riittäisi jo mainiosti vakuuttamaan. 

Jos kahvikuorintoja haluaa käyttää myös kasvoilla, suosittelen hyvin helläväraista, enemmänkin painelevaa ja sivelevää liikettä kuin hankausta tai hieromista. Itsekin kokeilin, pakko oli testata, kun olen ollut vähän skeptinen kahvikuorinnan sopivuudesta kasvoille.

Käytin kasvoilla pienempää määrää muruja kuin vartalolla ja sivelin hellävaraisesti. Yllättäen, kahvinpuruja enemmän iholla tuntui suolan vaikutus – iholla tuntui kevyesti samanlainen kihelmöivä tunne kuin silloin kun ihoa desinfioidaan. Iho jäi erittäin miellyttävän tuntuiseksi ja vaikka suolan sanotaan kuivattavan, öljyt selvästi tasapainottivat tätä vaikutusta. Kevyt kihelmöinti tuntui iholla vielä pikään toimenpiteen jälkeen mutta iho ei punoittanut. Kaiken kaikkiaan öljyjen vaikutus tekee ihon jälkifiilikseen selkeän eron tavanomaiseen kasvokuorintaan verrattuna: Coconut Delight on kuin kuorinta + ravitseva seerumi yhdessä. Silti tekee mieli kehottaa herkkäihoisia harkintaan koska mekaaninen kuorinta ylipäänsä ei sovi kaikille herkille ihoille.

BodyBlendz_kuva
Kuva: Body Blendz

*

Lopuksi alennuskoodi Biodellyltä:

Koodilla SANNI17 saa 15% alennuksen kaikista Biodellyn normaalihintaisista tuotteista 22.-31.1.

…ja vaikka tämä onkin Biodellyn kanssa sovittu yhteistyöpostaus, en voi mitään sille että taas tekee mieli kertoa että alekoodin käyttö ei hyödytä mitenkään minua. Mä en tiedä miksi haluan aina kertoa sen mutta jostain syystä haluan :D

Kommentit (38)

 1. LillyLollo

  Tulee todella mukavantuntuinen iho kahvi + suola + öljy -kuorinnalla. Mieskin tykkäsi :) Öljyä kannattaa annostella nuukasti muuten joutuu pesemään kylppärin lattian..

  • Sanni

   Öljyä kannattaa annostella nuukasti muuten joutuu pesemään kylppärin lattian..

   Hahah, voin kuvitella ^_^ :D Liukastumisvaarasta puhumattakaan…

 2. Martina

  Oijoijoijoi miten hyviltä nämä kuulostavatkaan!! <3 Hällä väliä kuorintatehosta, se olkoon vaan plussaa mutta nuo tuoksut ovat varmasti to die for..! :D :)

  • Sanni

   Vaikka mä olen tunnetusti heikkona kookokseen, tällä kertaa tuo appelsiinikahvituoksu oli vieläkin parempi… Niin ihana <3

 3. Mari

  Niin ihania kuin monet vartalonkuorinnat ovatkin, palaan aina takaisin kuivaharjaukseen. Supertehokasta, ekologista ja vähemmän sotkuista kuin kuorinnat. Mutta kyllähän kuvailemasi kaltaiset tuoksut ovat herkullista suihkuseuraa, ei siitä mihinkään pääse.

  Sen verran kommentoisin, että sokeri on antimikrobinen ihan kuten suolakin. Tähän perustuu sen käyttö säilönnässäkin sekä ainakin osa sen lääkinnällisistä ominaisuuksista.

  • Sanni

   Sen verran kommentoisin, että sokeri on antimikrobinen ihan kuten suolakin.

   Aa, okei, kiitos tästä lisätiedosta. Luin tietoa viideltä eri sokeri- ja suolakuorintojen eroa käsittelevältä sivulta kun tein taustatyötä tähän juttuun ja kaikissa mainittiin jostain syystä antimikrobinen vaikutus vain suolan kohdalla.

   • Mari

    Usein sivustot lainaavat toisiltaan tarkistamatta sen kummemmin mistään oikeasta lähteestä ja näin sitten samat virheet löytyvät kaikkialta. Mutta eipä tuo nyt mikään kamala virhe ole, pisti vain silmään niin ajattelin mainita :)

   • JK

    Itse olen yli vuoden käyttänyt 1-2 krt viikossa suolaa kosteusvoiteen seassa ja hieronut sitä käsissäni. Pian jo aloitettuani vuosikymmenen kestänyt vaiva eli rakkulainen kutiseva ihottuma käsissä alkoi lieventyä kunnes lopulta katosi kokonaan. Ja on pysynyt poissa, käteni ovat pehmeämmät ja terveemmät kuin koskaan! Mahtaisikohan tuo antimikrobisuus olla syynä? Kokeilin vuosien aikana monenlaisia hoitoja ja lääkevoiteita ja kävin useilla lääkäreillä turhaan, ja sitten sivukorvalla kuultua suolavinkkiä kokeillessani tapahtui ihme. :D

    • Sanni

     Ohoh, tämähän kuulostaa hyvältä..!

    • Mari

     En yhtään ihmettelisi, vaikka johtuisikin suolasta. Itse sain joku vuosi sitten ihottuman kuriin merisuolakylvyillä. Hieno aine tuo suola, ainakin ulkoisesti käytettynä!

    • Joh

     Oo, onpas mielenkiintoista! Mua vaivaa juuri kuvailemasi kaltainen ihottuma, täytyy ehkä kokeilla tuota. Mutta eikö sulla suola kirvele kamalasti? Hieroin joskus suolakuorintaa vartalon iholle ja se ainakin kuumotteli ikävästi käsissä…

     • JK

      Joh: Minä aloitin tuon kosteusvoide-suola-käsittelyn sellaisessa vaiheessa kun ihottuma käsissä ei ollut ihan hirveimmässä kunnossaan. Aluksi myös käytin suolaa vain ihan vähäsen ja tosi varovasti hieroskelin, nykyään laitan suolaa teelusikallisen + kosteusvoidetta hieman enemmän ja hieron käsiini oikein kunnolla, ah se on ihanaa! :) Kyllä se silloin aluksi kieltämättä hiukan kirveli, mutta olin todella epätoivoinen. Ja vähemmän se silti sattui kuin jatkuva tulehduskierre ja kutisevien rakkuloiden raapiminen rikki, puhumattakaan henkisestä huonovointisuudesta kun piti aina piilotella käsiä ja jotenkin kohteliaasti kieltäytyä kättelemästä ihmisiä. Sekin on selvästi tehnyt hyvää käsien iholle kun enää en käytä kortisonivoiteita (joista ei tosin koskaan ollut hyötyä muutenkaan). Kukaan lääkäri ei koskaan keksinyt ihottumani aiheuttajaa. :/

      • Joh

       Mä kokeilin aamulla pienellä määrällä ja ei se kirvellytkään, vaikka iho on parista kohdasta vähän rikki! Täytyy jatkaa kokeilua. :)
       Mulla oli viitisen vuotta sitten todella pahassa kunnossa kädet, sitten ne taianomaisesti parani kokonaan muutamaksi kuukaudeksi (en tiedä, olisiko toiseen vaivaan syömäni antibioottikuuri vaikuttanut), ja sen jälkeen on ihottumaa ilmaantunut vain pariin pieneen kohtaan ja aika lievänä, mutta toistuvasti. Reseptikortisonit auttaa mullakin vaan hetkellisesti, joten niitä en jaksa enää holvata.

  • Mindie

   Elintarviketekniikan kannalta sokerin käyttö säilönnässä kyllä perustuu sen kykyyn sitoa vapaata vettä ja näin alentaa elintarvikkeiden aw-arvoa. Sokeria lisättäessä se siis sitoo liuetessaan vettä itseensä sellaiseen muotoon, etteivät mikrobit pääse sitä hyödyntämään ja näin ollen lisääntymään. Liuennut sokeri myös nostaa liuoksen osmoottista painetta vaikuttaen säilyvyyteen myös sillä tavoin. Hunajalla sen sijaan on antimikrobisia ominaisuuksia – valkoisen sokerin en ole koskaan kuullut sellaisia sisältävän.

   • Mari

    Aw- arvo ei ole ainoa, johon sekä sokeri että suola vaikuttavat. Niiden vaikutukset ulottuvat mikrobien entsyymitoimintaan ja dna:han asti.

    Hunajalla on toki paljon ominaisuuksia, jotka sokerilta puuttuvat, mutta osa tehosta tulee juuri sokeripitoisuudesta. Muistelisin, että sokerilla (ulkoisesti käytettynä) voidaan edistää mm. haavojen paranemista. Ymmärtäisin, että se liittyy sokerin antimikrobisuuteen ja vedensitovuuteen.

    Viisaammat valaiskoon asiasta lisää – mielenkiintoisia nämä arkisten asioiden moninaiset käyttötavat!

 4. Julia

  Jotenkin toi 5-10 minuutin vaikutusaika tuntuu ihan mahdottoman epäkäytännölliseltä! En tiedä viittiskö noiden möhnien kanssa mennä esim. saunaan istumaan, mutta saunattomassa kodissa en yksinkertaisesti keksis mitään tekemistä noin pitkäks aikaa kylppärissä… Normaalisti jos oottelen hoitoaineen tai jonkun naama-aineen vaikutusta niin seisoskelen kuitenkin juoksevan veden (joo, olen kauhea tuhluri..) alla, mutta ilman vettä en kyllä jaksais pönötellä alasti viilenevässä kylpyhuoneessa.
  Plus kahvikuorinnassa mua jostain syystä hirvittää se, että ne purut menee viemäriin. En tiedä, onko siitä varsinaisesti mitään haittaa, mutta se vaan ajatuksen tasolla tuntuu pahalta.

  Oon välillä käyttänyt suolasaippuaa naamaan ja siitä tulee just semmonen jännä kihlemöivä fiilis, ja vaikka aluks itekin aattelin että se kuivattais niin yllätys olikin suuri kun vaikutus on päinvastainen!

  • Jonttu

   Sama ongelma olisi minulla: en voisi olla pesuhuoneessa ilman, että olisin suihkun alla.

 5. Tiia

  Mä olen aika huono kuorintojen käyttäjä. Jotenkin ajattelen, että karheampi sieni ajaisi saman asian. Sain sisareltani joululahjaksi todella ihan tuoksuista (kahvi/suklaa/appelsiini) kuorintaa. Itse tehtyä! Kiitos muistutuksesta, vienkin sen suihkuun tänä iltana:)

 6. SanniiJuliaa

  Oon seurannut pitkään Body Blendz -instagram tiliä ja himoinnut näitä kuorinta-aineita!

 7. Jonttu

  Pitääpä taas kysyä sinulta pari kysymystä näin omatoimisesti, kun Q&A-postaustakaan ei ole näkynyt. :) En muuten muista, oletko koskaan tehnyt varsinaista saa kysyä -postausta. Ei sillä, että olisi ollut tarvetta, kun joka postauksen alla voi kuitenkin esittää kysymyksiä…

  Mutta siis sellaisia olisi nyt mielessä kuin osaatko syödä puikoilla ja pidätkö soijakastikkeesta? Entä oletko maistanut wasabia? Kysymyksen liittyvät lähinnä sushiin, jota et muistaakseni ymmärrettävästikään syö, mutta jos olisit muissa yhteyksissä muodostanut jonkun mielipiteen noista asioista.

  • Sanni

   :) En muuten muista, oletko koskaan tehnyt varsinaista saa kysyä -postausta.

   Olen tehnyt kerran :) Ja sushistakin olet muuten kysynyt aiemmmin ^_^

   – Osaan syödä puikoilla (kiinalaiset ravintolat oli mun lemppari ”pikaruokamestoja” nuorempana)
   – Pidän soijakastikkeesta
   – Olen maistanut wasabia
   – Tykkäsin tosi paljon sushista ennenkuin muutin ruokavalioni

   • Jonttu

    Joo, muistan että kysyin sushista, mutta vähän eri kantilta. :) Itse olen kyllä aivan rakastunut soijakastikkeeseen ja wasabiin ja koko sushiinkin. :) Itse en ole vielä koskaan tehnyt… Luin jostakin muuten parsakaalitäytteisistä susheista, sopisi varmaan sinunkin ruokavalioon.

 8. sanna

  Onko sulla Sanni mielipiteitä emäksisestä (suola) ihonhoidosta?

  • Sanni

   Mun piti tutustua emäksiseen ihonhoitoon keväällä 2014 kun sain eräästä emäksiseen ihonhoitoon erikoistuneesta hoitolasta näytteitä, mutta kuten niin moni asia johon olen halunnut tutustua, se sitten jäi :/ Kokeilin suolaputsaria pari kertaa ja itse asiassa tykkäsinkin sen jättämästä jälkifiiliksestä (olin unohtanut koko putsarin ennen tätä kysymystä..!), mutta en sitten lopulta innostunut aiheesta sillä tasolla että olisin jaksanut perehtyä syvemmin. Eli lyhyempi vastausversio: ei ole mielipidettä :D

 9. Helena

  Hitsi kun tein Biodelly-tilauksen jo viime viikolla :D

  Kuorinnat kuulostaa namilta, voisi tehdä itsekin tuon tapaista. :)

  • Sanni

   Hitsi kun tein Biodelly-tilauksen jo viime viikolla :D

   No voihan..! :D

 10. Chatte

  Näyttää kyllä ihanilta! Mut itseä vähän pelottaa se, että viemäri menee tukkoon noista kahvinpuruista.. :’D

  • Sanni

   Ei se mene :D Mun ymmärtääkseni kylppärin viemärin putket menee samaan paikkaan kuin WC:nkin, ja kun tietää mitä tavaraa vessasta menee alas, niin ei ne kahvinpurut ole kovin suuri uhka…. :D Mä olen käyttänyt kahvinpurukuorintoja jo pitkään eikä meillä ole ollut viemärintukkiutumisongelmia. Joku LVI-tyyppi osaisi varmaan kommentoida tätä paremmin – meneekö kylppärin ja WC:n putket tosiaan samaan paikkaan ja millä todennäköisyydellä purut voisi tukkia viemärin. Ketään LVI-asiantuntijoita lukijoissa? :D

   • Jonttu

    Nyt tiedetään, että Karkkipäivällä lääkärilukijoita, jollei peräti ihotautilääkäreitäkin, mutta onko putkimieslukijoita? :)

   • ennytkäytäomaanimimerkkiä

    Tää on jo aika vanha postaus, mut kommentoidaan kuitenkin.
    Viemärilinjojen vetoja voi olla eri tavoin ratkaistu, mutta kyllä ne yhdistyvät aina jossain vaiheessa.
    Kahvinpuruja en itse käyttäisi suihkussa, sillää niiden sisältämä rasva voi kerrostua putkien seinämiin. Seuraava teksti on lainattu pk-seudun putkifirman sivuilta

    ”Keittiörasvat, kahvinpurut, hiukset ja saippuajäte ovat viemärin pahimpia vihollisia. Kuitenkin ihmisten tavallisessa arjessa ei välttämättä tule ajatelleeksi, mitä kaikkea omaan viemäriin laittaa. Kun viemärin avaus tehdään, keittiötukosten syynä on usein vuosien varrella putkiin kertynyt kovettunut rasva, joka kertyy viemärin putkien seinälle, heikentäen veden läpipääsyä. Viemäriin kulkeutuvat ruoantähteet kertyvät rasvaisen putken tukokseen, joka tukkii koko viemärin. WC-tukoksissa pyykistä tullut jätevesi saattaa tehdä tukoksen esimerkiksi vessanpönttöön laitettujen roskien, hiusten ja muun ei-toivottavan jätteen kanssa. Pidä siis huolta että keittiön viemärisiivilät ovat kunnossa eikä ruoantähteitä pääse viemäriin. Paistorasvojen ja öljyn paikka ei ole viemärissä, vaan imeytettynä esim. sanomalehtipaperiin ja biojätteeseen. Vessan puolella tärkeää on pitää huoli, että roskat päätyvät roskikseen, ylimääräisistä asioista WC-pönttöön tulee laittaa vain paperia.”

    Toisaalta asiaa voi miettiä myös jätevedenpuhdistamon kannalta. Kun puhdistettavien vesien mukana on ”ylimääräistä” viemäriin kuulumatonta aineista, kasvaa orgaanisen jätteen kuorma puhdistuslaitoksissa. Vedenpuhdistus vaatii lisää energiaa, työvaiheita ja kemikaaleja, mikä ei ole toivottavaa ympäristön kannalta. Toki yksittäisen ihmisen satunnaiset kuorinnat eivät ns. laivaa kaada ;) Mutta aina voi tarkistaa omia valintojaan.

    Jos wc-pöntöstä vetää ruokajätteitä, voi samalla houkutella rottia, jotka ovat oikein näppäriä kiipeilemään viemäriputkissa… Nyt karkasi jo vähä ohi aiheen :D
    Tämä kuulostaa varmaan kauhealta paasaukselta, mutta tarkoituksena ei ollut kohdistaa tätä sinuun Sanni, toivottavasti ymmärrät :) Kun oli mahdollisuus, niin päätin kommentoida, kun kaikki eivät välttämättä tule ajatelleeksi esim. mitä rasva tekee vuosien saatossa putkille ja niistä voi tulla ikävä yllätys (ja lasku) myöhemmin.

    T. rakennus- ja ympäristötekniikan DI

    • Sanni

     Tosi mielenkiintoista, kiitos tästä tietoiskusta :)

     Voi siis vain jäädä miettimään kaupallisten kahvinpurukuorinta-aineiden valmistajien(kin) vastuuta, jos kahvinpurut todellakin ovat haitallisia viemärissä; miksi tällaisia tuotteita myydään ja markkinoidaan?

     DIY-kuorintojen suorittajilla (kuten minulla) ei varmasti monillakaan ole tietoa siitä, että kahvinpurujen rasva voi kerrostua putkiin, mutta jos tämä on ihan validi ongelma, pidän kyseenalaisena että tällaisia tuotteita valmistetaan kaupallisesti. (En ole muuten edes ajatellut että kahvinpuruissa ylipäänsä on paljon rasvaa, kun eihän kahvikaan ole rasvaista… miksi kahvinpurujen rasva ei liukene veteen kahvin valmistuksen yhteydessä..?)

 11. Syksylintu

  Mä nyt kommentoin ihan väärään kohtaan ja kysyn ihan väärästä asiasta väärään aikaan… Mutta apua, tarvitsen kovasti APUA :)!

  Ekaksi täytyy sanoa, että sulla on ihana blogi, kivan rento ja positiivinen asenna ja todellakin luotan sinun neuvoihisi :).

  Ja toiseksi se kysymys: Minun oikealla puolella olevat kulmakarvani ovat kivan ”tottelevaisia”, mutta toisella puolella kulmakarvat angstaavat jotain :D. Vaikka aamulla saan kulmat ihan kivoiksi, niin viimeistään tunnin päästä vasemmalla puolella olevat kulmakarvat elävät jotain ihan omaa elämäänsä sojottamalla sinne ja tänne.

  Olen kokeillut muutamaa kulmakarvageeliä, mutta ei toimi ei. Joskus kun hermo menee ja on tärkeä meno, olen jopa kevyesti käyttänyt hiuslakkaa apuna… tuloksena pysyvä järjestys, mutta ei kaunis lopputulos kuitenkaan :).

  Onko olemassa tai tiedossasi jotain kulmakarvageeliä tai -vahaa, millä oikeasti saisi itsepäiset kulmat kesytettyä?

  Kiitos jo etukäteen vastauksestasi ja avusta tässä taistelussa kenkkuilevia kulmia vastaan :).

  • Sanni

   Mun suosikki on Anastasia Beverly Hillsin kulmageeli, sillä on ihan paras kesto jopa entiseen (sittemmin Suomen markkinoilta poistuneeseen) Ardellin geeliinkin verrattuna:

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/testissa-haastajat-kulmageelisuosikille/

   Anastasiaa saa Kickseistä. Mä tilasin omani Eleveniltä mutta Eleven ei enää saa toimittaa sitä Suomeen koska Kicksillä on Suomessa Anastasian jälleenmyyntiin yksinoikeus.

 12. Neeeow

  Hei, sun blogia lueskelleena muistelin, että kehuit joskus tosi paljon Cutrinin premium-sarjan hiusöljyä, se sellainen lasipullo vaaleanpunaisella etiketillä.. Käytin itse tätä ja oli mielestäni parasta hiusöljyä mitä oon ikinä kokeillut, mut nytkun pullo on loppunut, ei löydykään enää. Onko se kokonaan lopetettu? :( Oisko sulla mitään vinkkiä mistään hiusöljystä mikä ois mahdollisimman lähellä tota Cutrinin tuotetta? Kiitos kovasti!

  • Sanni

   On lopetettu :( En valitettavasti tunne toista yhtä hyvän koostumuksen omaavaa silikoni-öljyseerumia – vaikkakin uskon että niitä varmasti on, koska tuon tyyppisiä tuotteita on tällä markkinoilla aivan valtavasti. En vain ole niitä testaillut (kun tuo Cutrin kestää loputtomiin ja sain sitä varapullonkin).

 13. Naq

  Hei Sanni!
  Olen menossa pitkäksi viikonlopuksi Ahvenanmaalle huhtikuussa. Yövymme Maarianhaminassa ja meillä on auto käytössä. Olisiko sinulla antaa vinkkejä MUST-SEE kohteista (luonto yms. kohteet kiinnostavat), joita ei voi jättää väliin?

  • Sanni

   Moi Naq, onhan toki :)

   Numero 1: Kastelholman linna alueineen (ympäröivä ulkoilmamuseo on nimeltään Jan Karlsgården). Niiiin kaunis paikka, vien aina kaikki vieraani sinne ja teemme kävelyn linnan ympäri. Hyvää lounasta voi nauttia linnan kupeessa sijaitsevassa Smakbyn-ravintolassa, viimeksi olin siellä mättämässä joulupöytää:

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/sattuu-mutta-on-sen-arvoista-joulubuffet/

   Numero 2: Getabergen. Kauniita maisemia ja yksi Ahvenanmaan suosituimmista luontopoluista. Reitti on 5 km ja vie Soltuna-ravintolalta alas rantaan ja Djupviksgrottan-luolalle.

   http://retkipaikka.fi/vapaa/djupviksgorttan-geta/

   Numero 3: Havsvidden. Vaikka kohden on hotelli, voi sitä samalla hyvällä syyllä kutsua myös luontokohteeksi. Upeimpia paikkoja Ahvenanmaalla. Suunnilleen niin kaukana ”sivistyksestä” kuin vain Ahvenanmaalla voi päästä, keskellä ei mitään, karun luonnon ja meren ympäröimänä. Tällä keskellä ei-mitään voi astua hotellin eleganttiin, tunnelmalliseen aulabaariin/loungeen ja istua takkatulen ääreen vaikka lasilliselle tai nauttia tasokas illallinen hotellin ravintolassa.

   Kastelholman ohella yksi mun ehdottomia lemppari-daytrip-kohteita A-maalla. Ajomatka Maarianhaminasta kestää 45 minuuttia.

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/synttariviikonloppu-a-la-havsvidden/

   • Naq

    KIITOS Sanni näistä :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.