Kahvi + suola = pehmeä iho

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly

Tiedättehän, kuinka tykkään kahvinpurukuorinnasta? Sain Biodellyltä esiteltäväksi australialaisen Body Blendzin kahvikuorintoja, ja tässäpä olisi nyt kahvitauko vähän hemmottelevammassa ja kokonaisvaltaisemmin hoitavammassa muodossa kuin oman kahvipannun muruilla.

BodyBlendz_kuva3
Kuva: Body Blendz

Hauska lahjaidea vaikka kahviaddiktille ^_^ Mutta mukaan lappu: älä vain juo tätä :D

Body Blendzin kahvikuorinnat lupaavat apua mm. raskausarpien, selluliitin, aknen ja ihottumien hoidossa. Tärkein ero pelkkään kahvikuorintaan on niiden sisältämä toinen kuoriva raaka-aine: suola. Siinä missä kahvinpurut vastaavat ennen kaikkea ihon pinnan supersilotuksesta poistaen tehokkaasti kuolleita ihosoluja, suola tuo oman kuorivan ominaisuutensa lisäksi myös hoidollista lisähyötyä. Yhdessä Body Blendzin kuorinnoista on suolan sijaan sokeria, ja tämä kuorinta sopii herkemmälle iholle.

Kaikki BB’n kahvikuorinnat sisältävät ainoastaan 100% luonnollisia raaka-aineita kuten jauhettua Arabica-kahvia, merisuolaa ja kasviöljyjä.

Suolan ja sokerin erot ja lisähyöty kuorintatuotteessa

 • Suolakiteet ovat sokeria karkeampia ja teräväreunaisempia = suola on sokeria järeämpi kuorinta-aine. Sopii sokeria paremmin paksuille ja karheille ihoalueille kuten jalkapohjat ja kyynärpää.
 • Sokerikiteet ovat ”pehmeämpiä” ja pyöreämpireunaisia ja liukenevat nopeammin ihon ja veden lämmössä. Tämä tekee sokerista hellävaraisemman kuorijan. Sokerikuorinta sopii myös kasvoille.
 • (Meri)suolan hyötyihin kuuluvat antimikrobisuus ja syväpuhdistavuus ja sen sisältämät mineraalit kuten magnesium ovat hyväksi iholle. Suola voi vähentää ihon tulehdusta. Se toki kirvelee haavoissa mutta puhdistaa ;)
 • Sokeri ei tarjoa suolan puhdistavia ja antimikrobisia ominaisuuksia mutta on vähemmän kuivattava. Sen sisältämä glykolihappo voi myös tarjota joitain hyötyjä vaikkakin hapon määrä on todennäköisesti niin pieni että vaikutukset ovat mitättömät.
BodyBlendz Scrubs
Kuva: BodyBlendz

Body Blendzin valikoimaan kuuluu neljä kuorintaa. Kaikki sekoitukset sopivat kaikille ihotyypeille mutta niissä on pieniä eroja, esimerkiksi herkkäihoinen voi valita rauhoittavaa kauraa sisältävän kahvi-suolapohjaisen kuorinnan ja hieman hellävaraisemman, kahvi-sokeripohjaisen peruskuorinnan välillä.

 • Coffee Scrub – peruskahvikuorinta kaikille ihotyypeille. Kahvi + suolapohja.
 • Suga Daddy – peruskahvikuorinta herkemmälle iholle. Kahvi + sokeripohja.
 • Coconut Delight – kahvi + suolapohjainen kuorinta erityisesti kuivalle iholle
 • Oats Oats Baby – kahvi + suolapohjainen kuorinta oikein kuivalle, herkälle ja kutiavalle iholle

Sain testattavaksi Coconut Delight – ja Suga Daddy -kuorinnat.

BodyBlendz_SugaDaddy

Suga Daddy 21€ / 200 g

Niin ihanan tuoksuinen että availen pussia tuon tuosta ja vain nuuskuttelen :D Kuin tuoksuttelisi appelsiinilla maustettua erikoiskahvia, tätä tekisi mieli juoda…

Ainesosaluettelo: jauhetut Arabica-kahvipavut, sokeri, oliiviöljy, manteliöljy, makadamiaöljy, jojobaöljy ja appelsiiniöljy.

BodyBlendz_SugaDaddy_murut

Mielenkiintoisesti, jauhe tuntuu kädellä kuivalta vaikka seoksessa on myös öljyjä. Öljyjen läsnäolo paljastuukin kunnolla vasta kun muruja hieroo kosteaan ihoon, tällöin öljyt vapautuvat. Muruja hierotaan suihkussa puhtaalle, kostutetulle iholle sellaisenaan, ei suihkugeeliin sekoitettuna (kuten minä olen omatekoisen kahvikuorinnan kanssa tehnyt), sillä suihkugeeli kumoaisi kuorintaseoksen sisältämien öljyjen kosteuttavan vaikutuksen.

Body Blendz suosittelee murujen jättämistä iholle vaikuttamaan 5-10 minuutiksi jotta niiden mukana tulleet öljyt ehtivät imeytyä.

Sitten vartalon iho huuhdellaan huolellisesti mutta ei enää pestä suihkugeelillä. Öljyjen tuoman kosteutuksen tuntee ihoa kuivatessa. Iho tuntuu samalla silotetulta sekä kosteutetulta. Bonuksena ihana, lähes aromaterapeuttinen hetki appelsiinikahvin tuoksussa…

BodyBlendz_CoconutDelight

Coconut Delight 21€ / 200 g

Kookosen tuoksun ystäville..! Ahh..! (Miten minusta tuntuu, että on ihan selvästi olemassa tämän niminen My Little Pony.. :D) ^

Ainesosaluettelo: jauhetut Arabica-kahvipavut, merisuola, kookoshiutaleet, kookosöljy, manteliöljy, makadamiaöljy ja jojobaöljy.

Oma kokemukseni oli, että iho jäi yhtä hyvän tuntuiseksi kuin Suga Daddynkin jäljiltä, minun ihollani sokeri- ja suolakiteiden ero ei ehkä ole niin selvä. Samoin koin kummankin kuorinnan yhtä kosteuttavan tuntuisena, vaikka Coconut Delightia markkinoidaan kuivalle iholle. Erona muiden kuorintojen öljycocktailiin on kuitenkin vain kookosöljy. Itse näkisinkin Body Blendz -kuorintojen erot ennen kaikkea tuoksumieltymyspohjaisena – yksi tykkää makeasta kookoksesta, toinen pehmeästä kaurasta, kolmas aromaattisesta appelsiinista :) Ja joku tykkää enemmän sokeri- kuin suolakuorinnasta.

BodyBlendz_CoconutDelight_murut

Coconut Delightista tekee mieli tehdä vielä sellainen huomio, että valmistajan sivuilla puhutaan tämän kuorinnan yhteydessä jopa meikinpoistosta…! Tällaista en kyllä itse suosittaisi, eikä niin tee Biodellykään. Body Blendzin aussisivulla kuitenkin kerrotaan: ”The essential oils remove dead skin cells, clear away dirt & grime and remove makeup. They also aid in reducing wrinkles and protecting against sun damage.” Kovia lupauksia tuotteelta, joka kuitenkin ennen kaikkea sopii vartalon ihn hoitoon. Välillä ihmettelen, miksi valmistajat kokevat tarvetta käyttää niin övereitä ilmaisuja markkinointiteksteissään kun kuvaus tuotteen ydinfunktiosta riittäisi jo mainiosti vakuuttamaan. 

Jos kahvikuorintoja haluaa käyttää myös kasvoilla, suosittelen hyvin helläväraista, enemmänkin painelevaa ja sivelevää liikettä kuin hankausta tai hieromista. Itsekin kokeilin, pakko oli testata, kun olen ollut vähän skeptinen kahvikuorinnan sopivuudesta kasvoille.

Käytin kasvoilla pienempää määrää muruja kuin vartalolla ja sivelin hellävaraisesti. Yllättäen, kahvinpuruja enemmän iholla tuntui suolan vaikutus – iholla tuntui kevyesti samanlainen kihelmöivä tunne kuin silloin kun ihoa desinfioidaan. Iho jäi erittäin miellyttävän tuntuiseksi ja vaikka suolan sanotaan kuivattavan, öljyt selvästi tasapainottivat tätä vaikutusta. Kevyt kihelmöinti tuntui iholla vielä pikään toimenpiteen jälkeen mutta iho ei punoittanut. Kaiken kaikkiaan öljyjen vaikutus tekee ihon jälkifiilikseen selkeän eron tavanomaiseen kasvokuorintaan verrattuna: Coconut Delight on kuin kuorinta + ravitseva seerumi yhdessä. Silti tekee mieli kehottaa herkkäihoisia harkintaan koska mekaaninen kuorinta ylipäänsä ei sovi kaikille herkille ihoille.

BodyBlendz_kuva
Kuva: Body Blendz

*

Lopuksi alennuskoodi Biodellyltä:

Koodilla SANNI17 saa 15% alennuksen kaikista Biodellyn normaalihintaisista tuotteista 22.-31.1.

…ja vaikka tämä onkin Biodellyn kanssa sovittu yhteistyöpostaus, en voi mitään sille että taas tekee mieli kertoa että alekoodin käyttö ei hyödytä mitenkään minua. Mä en tiedä miksi haluan aina kertoa sen mutta jostain syystä haluan :D

Kommentit (38)
 1. Tulee todella mukavantuntuinen iho kahvi + suola + öljy -kuorinnalla. Mieskin tykkäsi :) Öljyä kannattaa annostella nuukasti muuten joutuu pesemään kylppärin lattian..

  1. Öljyä kannattaa annostella nuukasti muuten joutuu pesemään kylppärin lattian..

   Hahah, voin kuvitella ^_^ :D Liukastumisvaarasta puhumattakaan…

 2. Oijoijoijoi miten hyviltä nämä kuulostavatkaan!! <3 Hällä väliä kuorintatehosta, se olkoon vaan plussaa mutta nuo tuoksut ovat varmasti to die for..! :D :)

  1. Vaikka mä olen tunnetusti heikkona kookokseen, tällä kertaa tuo appelsiinikahvituoksu oli vieläkin parempi… Niin ihana <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *