Karkkipäivä
Karkkipäivä

Kahden viikon La Roche-Posay -kuuri

Nyt kuulolle herkkäihoiset, apteekkituotteista kiinnostuneet lukijani.

LaRochePosay_tuotteet

Saan säännöllisesti kyselyitä kokemuksistani ja mielipiteistäni apteekkikosmetiikasta, mutta koska itse käytän nykyään luonnonkosmetiikkaa, ovat apteekkisarjat jääneet viime vuosina vähemmälle tutustumiselle. Ihonhoitohistoriani kuitenkin on apteekkikosmetiikkapohjainen ja apteekkituotteet olivatkin luottokosmetiikkaani yli vuosikymmenen. Ihoni tykkäsi niiden yksinkertaisesta ja miedosta koostumuksesta.

Kun Indiedaysilla tarjoutui tilaisuus hakea La Roche-Posay –kampanjaan, ajattelin että haa, tässäpä tilaisuus tutustua yhteen arvostetuimmista apteekkisarjoista ja tarjota erityisesti herkkäihoisia lukijoita palvelevaa sisältöä. Tällä kertaa ei siis eteerisiä öljyjä eikä biodynaamisilta pelloilta kerättyjä kukkaisuutteita, vaan lähdevettä ja äärimmäisen siedettyihin, rauhoittaviin ainesosiin pohjautuvia koostumuksia.

Laajasta tuotesarjasta 14 on saanut Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnuksen.

LaRochePosay

Kuva: La Roche-Posay

La Roche-Posay on erikoistunut herkistyneen, kuivan, allergisen ja atooppisen ihon hoitoon, mutta valikoimasta löytyy tuotteita ihan kaikille ihotyypeille, myös rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle.

Itsellänihän ei ole erityisen herkkä tai kuiva iho, mutta iho reagoi näpyillä mikäli käytän liian tuhteja koostumuksia. Olen myös erityisen vaativa koostumusten ja iholle jäävän fiiliksen suhteen.

Viimeiset kaksi viikkoa olen käyttänyt ainoastaan La Roche-Posay’ta. Runsaasta tuotesetistä erottui selvästi muutama suosikki, joita voisin kuvitella käyttäväni jatkossakin, vaikka itse luonnonkosmetiikkaa suosinkin.

Pyrin arvioimaan tuotteita objektiivisesti eri kuluttajaryhmien kannalta, antamatta oman kosmetiikka”suuntaukseni” vaikuttaa.

PUHDISTUS

La-Roche Posaylla on puhdistustuotteita jokaiseen makuun; emulsiota, geeliä, vaahtoa ja misellaarivettä. Minun testipakettiini kuului kolme puhdistustuotetta.

LaRochePosay_puhdistus

PHYSIOLOGICAL MICELLAR SOLUTION –puhdistusvesi

Misellaarivedet ovat viime vuosien kasvava hittipuhdistusmuoto, ja yhä useammalla merkillä on nykyään valikoimassaan sellainen. Itse en kuulu tämän puhdistusmuodon ystäviin, millä pohjalla La Roche-Posayn tuote yllätti positiivisesti. Misellaarivesihän on puhdistusneste, kuin kasvovesi, jota ei huuhdella iholta vedellä. Se soveltuu niin kasvo- kuin silmämeikin poistoon.

Physiological –misellaarivesi osoittautui vallan mainioksi silmämeikinpoistajaksi. Pitkän linjan lukijani tietävät todella herkistä silmistäni ja ongelmastani silmämeikinpoistajien suhteen – lähes kaikki tuotteet kirvelevät silmissäni. La Roche-Posayn misellaarivedessä on kevyesti geelimäinen koostumus, ja se liukuu iholla mukavasti – eikä todellakaan kirvele ei sitten yhtään. Silmämeikki liukenee helposti. Tämän käytän loppuun!

PHYSIOLOGICAL –silmämeikinpoistovesi * Allergiatunnus *

Selvästi miedompi kuin misellaarivesi, soveltuu kokemukseni perusteella hyvin kevyen meikin poistoon. Itse meikkaan vahvasti joten misellaarivesi toimi minulla paremmin. Plussaa kuitenkin tällekin tuotteelle täydestä kirvelemättömyydestä!

LaRochePosay_puhdistusvaahto

PHYSIOLOGICAL- puhdistusvaahto

Jee, pumppuvaahto! Näistä minä tykkään, mikä ei varmasti ole jäänyt blogissa piiloon. Haluan käyttää kasvojen puhdistukseen vettä ja suosin runsaasti vaahtoavia, vedellä huuhdeltavia tuotteita.

Physiological-vaahto on kermaisen pehmeää ja liukasta, ja jättää ihon todella sileäksi. Narskuefektiä tämä ei tee, eikä ihoa kiristä pesun jälkeen. Pesevyydestä vastaa SLES (sodium laureth sulfate) yhdistettynä joukkoon hellävaraisempia puhdistavia aineita, jolloin puhdistustulos on samalla tehokas ja hellävarainen. Itse olen todella tarkka putsarini jättämästä ihofiiliksestä, joten tätä tuotetta suosittelen erityisellä ilolla! La Roche-Posay –testisatsin suosikkini numero 1!

LaRochePosay_kosteutus

KOSTEUTUS

HYDRAPHASE Intense Legere –kosteusvoide

Hydraphase on La Roche-Posayn sarja pintakuivalle iholle. Kaikki ihotyypit voivat kärsiä pintakuivuudesta, ja sarjasta löytyy erikseen kosteusvoide normaalille ja sekaiholle sekä kuivalle iholle, UV-suojallisina ja ilman.

Intense Legere on kosteusvoiteista kevyempi. Jo incistä näin heti että tämä voide sopii ehdottomasti parhaiten sekaiholle. Kun voiteen levittää iholle, on fiilis välittömästi raikas ja kosteutettu, olematta silti yhtään rasvainen – kuin kastevettä sataisi iholle. Voide imeytyy heti jättäen supersileän ja himmeän pinnan. Tunnetta voisi kutsua jopa kevyen primer’maiseksi ja aavistuksen puuteriseksi. Ainesosaluetteloa lukemalla ymmärtää, mihin tunne pohjautuu. (Voide sopiikin varmasti erinomaisesti meikinalusvoiteeksi.)

Tämä on tuote sinulle, joka haluat voiteelta kosteustehon lisäksi siloittavuutta. Tunne saadaan aikaan formuloimalla tuote kalvonmuodostajilla, jotka osaltaan auttavat myös lukitsemaan kosteutta ihoon. Toisille tämä kosmeettinen ominaisuus on voiteessa tärkeää, toisille ei. Itse kuulun jälkimmäisiin.

LaRochePosay_sygeeli

HYDRAPHASE Intense –silmänympärysgeeli * Allergiatunnus *

Hyaluronihapolla tehokkasti pintakuivuutta lievittävä ja pintakuivuudesta johtuvia juonteita silottava geeli silmänympärysiholle. Napakka koostumus – geelien kohdalla voi helposti todeta, että synteettinen kosmetiikka tarjoaa paremmat koostumukset kuin luonnonkosmetiikka. Luonnonkosmetiikassa geelimäiset tuotteet tuppaavat järjestään olemaan vetisiä tai hyytelömäisiä.

Hydraphase sopii myös silmänympäryksen turvotuksesta kärsiville. Minulle sen kosteusteho oli liian kevyt, silmänympärykseni vaativat voidemaisen, enemmän rasvoja sisältävän koostumuksen.

LaRochePosay_TolerianeUltra

TOLERIANE ULTRA –kosteusvoide * Allergiatunnus *

La Roche-Posay –suosikkini numero 2! Kun vertasin tämän ja Intense Legere –voiteen ainesosia, tiesin heti (siis ennen kuin olin kumpaakaan edes avannut), että tämä on se minulle sopivampi. Ja niinhän se oli.

Toleriane on La Roche-Posayn sarja erityisen herkälle ja herkistyneelle iholle. Tuotteista on karsittu pois kaikki yleisimmin herkistävät ainesosat. Linjan kaikki tuotteet ovat hajusteettomia, säilöntäaineettomia ja alkoholittomia.

Syy, miksi arvasin Toleriane Ultran sopivan minulle paremmin liittyy koostumukseen – siinä on suosikkiainesosiini kuuluvia, tehokkaasti kosteuttavaa skvalaania sekä pehmentävää, luonnollista shea-voita. Koostumus sopii myös silmänympäryksille.

LaRochePosay_voidekoostumukset

Toleriane-linjaan kuuluu myös kaksi muuta kosteusvoidetta, toinen normaalille ja sekaiholle ja toinen kuivalle iholle. Ultra-voide jää rasvaisuudeltaan näiden väliin, ja on koostumukseltaan suojaavan tuntuista – ei ohutta emulsiota mutta ei jäykkää, nahkean pinnan jättävää rasvaakaan.

Sanoisin, että oikein hyvä koostumus iholleni talviaikaan, jolloin suojaavuus on tarpeenkin. Kesällä Ultra olisi liian täyteläistä.

LaRochePosay_CCCreme

ROSALIAC CC CREME SPF 30

Rosaliac on La Roche-Posayn hoitosarja couperosa-iholle. Sarjaan kuuluu seerumin ja kahden päivävoiteen lisäksi myös CC-voide, joka lupaa peittää kaikentyyppisen punoituksen riippumatta punoituksen aiheuttajasta. Koska kyseessä on sävytetty kosteusvoide eikä meikkituote, ei peitto tietenkään voi olla yhtä hyvä kuin meikkivoiteessa, mutta CC/BB-voiteiden sarjassa voide tasoittaa ihon sävyä minusta oikein kiitettävästi.

Voidetta on vain yhdessä sävyssä, joka sopii vaaleasta medium-iholle. Voiteen kosteusteho riitti minulla yksinään, iho ei jäänyt kiristävän tuntuiseksi vaikka en laittanut alle seerumia tai muutakaan kosteustuotetta. Koin, että voide kaipasi päälle puuteroinnin, muuten iho jäi kosteahkon tuntuiseksi.

.

Testisatsiin kuului vielä muitakin tuotteita, mutta halusin tässä kampanjapostauksessa nostaa esiin itseäni kiinnostavimmat tuotteet joista minulla oli eniten sanottavaa. Voi olla, että kirjoittelen lopuista tuotteista vielä myöhemmin, mutta eiköhän tällä postauksella taas ala jo olla tarpeeksi pituutta. ;) Ollaankos siellä vielä hereillä? :)

LaRochePosaykuva

Kuva: La Roche-Posay

Summa summarum: kokemukset La Roche-Posayn tuotteista vahvistivat brändin lupausta siitä, että kyseessä on todellakin herkälle iholle kehitetty sarja. Ihoni tai silmäni eivät reagoineet ikävästi kertaakaan kahden viikon aikana. Koostumukset ovat varmasti mieleisiä kuluttajalle, joille tuotteiden kosmeettinen miellyttävyys on tärkeää. Ne tuotteista, jotka ovat hajustettuja, tuoksuvat miedon raikkaille, tulee mieleen lumpeen kukat. :)

Koska olen tietenkin myös kampanjapostauksissa rehellinen, niin totean, että itselleni luonnonkosmetiikan koostumukset ovat mieleisempiä. Oli kuitenkin kiinnostavaa päästä näin perusteellisesti tutustumaan apteekkisarjaan, ja huomata, että sieltä kuitenkin löytyi tuotteita joista minäkin tykkäsin. Silmämeikinpoistoaineissahan esimerkiksi käytän muutenkin synteettisiin ainesosiin pohjautuvia tuotteita, luonnonkosmetiikasta ei löydy tarpeeksi tehokkaita tai helposti ärtyville silmilleni täysin sopivaa silmämeikin puhdistustuotetta.

*

Lisätietoa La Roche-Posayn tuotteista voi käydä lukemassa täältä. Sivulle on koottu artikkeleita eri iho-ongelmista kuten atooppisesta ihosta, aknesta ja couperosa-ihostaja sekä vinkkejä erilaisten ihotilanteiden hoitoon.

Mikäli kutkuttelisi päästä itsekin testaamaan La Roche-Posayn tuotteita, voi sivulla myös osallistua arvontaan, jossa voi voittaa 150 euron arvoisen La Roche-Posay –paketin. Osallistumisaikaa on 28. joulukuuta saakka.

Kommentit (34)

 1. NG

  Tämä on Lorkun sarjoista ehdoton lempparini, sellainen, josta olen valmis jopa pulittamaan :-) Aurinkovoiteita ostankin LRP:n valikoimasta säännöllisesti.
  Joittenkin mielestä kyseessä on vain ylihinnoitellusta perusvoidekamasta. Silti hyvä, että herkästi reagoivillekin on olemassa vaihtoehtoja ilman sen seitsemää tehouutetta ja antioksidanttia :)
  Puhdistusvaahtoa voisin joskus ostaa, ilman muuta! vaikka sitten Lorkusta onkin kyse… ;)

 2. NG

  Täytyy vielä kehua, että ne Active C-tuotteet olivat parhaita anti-age-juttuja, joita olen testannut :) Siitä on jo vuosia kun niitä käytin, mutta kohta voisi jo olla satsin aika…

  • Sanni

   Täytyy vielä kehua, että ne Active C-tuotteet olivat parhaita anti-age-juttuja, joita olen testannut :)

   Mä en löytänyt noita Suomen LRP:n sivuilta, mutta USAsta kyllä. Onkohan noissa joku ainesosa jota ei sallita Euroopan markkinoilla…?

   • NG

    En tiedä, aikoinaan tilasin niitä nimenomaan EU:n sisältä (Kreikasta).
    Kyllähän C-vitamiiniseerumeita ja vastaavia saa myydä Euroopassa.

    • Sanni

     Kyllähän C-vitamiiniseerumeita ja vastaavia saa myydä Euroopassa.

     Tokitoki :), mietinkin jos siinä on joku muu (siis ei C-vitamiiniin liittyvä) ainesosa joka tekisi siitä epäsoveliaan Euroopan markkinoille.

     • NG

      Tuossa on se jännä puoli, että mm. Paula B:n tuotefilosofiaan kuuluu ’mitä useampi, sen parempi’-mentaliteetti, eli hän luottaa yhden yksittäisen ihmeaineen sijasta monen antioksidantin yhteistyöhön. Mikä tietysti vaikuttaa järkevältä :)
      Mutta vahvin tieteellinen näyttö ihon kollageenintuotannon vahvistumisesta on saatu nimenomaan C-vitamiinin kohdalla – tämän tiedonmurun sain MAke Up Alleyn ihonhoitofoorumin guruilta lähdeviitteineen :) Omalla iholla kaikken selvin vaikutus oli tuon Active C:n kohdalla – tosin sen teho on, kuten enemmistöllä tuotteista, ennaltaehkäisevä.
      Nyt on käytössä Paulan monitehococktail-seerumi, mutta tekee mieli taas kokeilla vahvan C-vitamiinin vaikutusta tälle vanhentuneelle ja rähjääntyneelle nahalle.

      • Sanni

       Mun Paulat odottaa postissa…! ^_^ <3 (Ovat odottaneet jo kauan, h*lkkari kun on koko ajan menossa niin ei ehdi millään hakea kotiosoitteseen tulleita paketteja :D – ensi viikolla pakko ehtiä tai lähtee palautukseen…!)

 3. kuorotipu

  Mä tykkään näistä postauksista, kun samasta sarjasta on esitelty useampiakin tuotteita kerralla. Itse ainakin tykkään muodostaa jonkinlaisen kokonaiskuvan koko sarjasta.

  Kalenterista tuli tänään taas Cranberry-tuote. Kaikenlisäksi sama tuote on tullut jo aiemmin! Nyt mulla on kaksi saman tuoksusta sydämenmuotoista palasaippuaa. Vähän ois joku voinut kyllä suunnitella tota tuotteiden sijoittelua paremmin :/

  • Sanni

   Vähän ois joku voinut kyllä suunnitella tota tuotteiden sijoittelua paremmin :/

   Siltä tosiaan kuulostaa…! :P

 4. Maria

  Oi mikä ihana yllätys sinulta!! Halusin nyt heti kertoa tämän ja tulen todella tutustumaan kys. sarjaan.

  Mä muuten tilasin Lily Lolon mineralimeikkejä ja Mádaran puhdistusvaahdon ja molemmat sopivat minulle hyvin :)

  • Sanni

   Oi mikä ihana yllätys sinulta!! Halusin nyt heti kertoa tämän

   Kiitos Maria, onpa kiva kuulla että jutusta oli hyötyä :)

   Mä muuten tilasin Lily Lolon mineralimeikkejä ja Mádaran puhdistusvaahdon ja molemmat sopivat minulle hyvin :)

   Jee :)

 5. Joa

  Mulla on rasvoittuva ja epäpuhtauksille altis iho, joka on kuitenkin samaan aikaan herkkä, punoittava ja pintakuiva. Ihanneyhdistelmä siis! Mutta LRP:n rasvoittuvalle iholle tarkoitettu puhdistusgeeli ja etenkin kosteusvoide (tosin omaan budjettiin kirpaisevan kallis) ovat kyllä yllättäneet sopivuudellaan. :) Jos samaa kosteusvoidetta löytyisi halvemmassa paketissa, niin olisin todella iloinen…

  • Sanni

   Aina peukut siitä kun käytte jakamassa omia tuotekokemuksia, koska niistä voi aina olla hyötyä muille saman ihotyypin lukijoille! :)

 6. Hanzu

  Mä saan itse juuri tuosta SLS:stä hirveät ihottumat käsiin, siis käteni menevät ihan paiseille ja turpoavat, lopulta vesikellot puhkeavat ja iho lähtee… SLS:ää sisältävät hammastahnat aiheuttavat aftoja suuhun… Itselle ei siis todellakaan riitä että tuote on kaikenmaailman herkkyystestit käynyt ja serfikaatit saanut ynnä muut, sillä SLS:ää niissä on silti :/ Jännä juttu lienee se, että coco-sulfaatista ei tule mitään oireita, vaikka täälläkin taisit mainita, että molemmissa on sama kemiallinen kaava ja ovat siten sama… Mutta ihoni on eri mieltä.

  • Nimetön

   Hei, täällä toinen ilmeisesti samasta ongelmasta kärsivä. Olisiko sinulla laittaa tähän ketjuun listaa puhdistustuotteista, joita pystyt käyttämään? Olen ihan epätoivoinen, kun en tunnu löytyvän sopivia. Naama pitää pestä emulsiolla, mikään vaahtoava ei käy. Shampoon käyttö alkaa olla kortilla, vartalon pesuun pitäisi löytää hellävarainen vaihtoehto. (perusvoidepesu ei käy, jää vain likainen olo) Huoh, onneksi hammastahna on sentään löytynyt.

  • Sanni

   Joo, tietenkään tuotteen muu formulointi ei auta kun on allerginen tai herkistynyt tietylle ainesosalle, silloin ei auta kuin välttää ko. ainesosaa sisältäviä tuotteita kokonaisuudessaan. Tuolla puhdistusvaahdollahan ei Allergia-tunnusta ole, saattaa kenties olla niin, että SLS/SLES:ia sisältävät tuotteet eivät voi Allergia-tunnusta saada. Puhdistusvaahdossa on myös hajustetta, sekin jättää heti Allergia-tunnuksen ulkopuolelle.

   Jännä juttu lienee se, että coco-sulfaatista ei tule mitään oireita, vaikka täälläkin taisit mainita, että molemmissa on sama kemiallinen kaava ja ovat siten sama…

   Joo, tuon tiedon olin napannut Beauty Brainsin sivulta, kyseessä on tosiaan lähinnä puhtausero;

   ”The difference is really one of purification. Coconut oil is made up of a wide range of fatty acids. They can have as few as 8 carbon atoms and as many as 20. The majority of the fatty acids are of the 12 carbon variety. That means 45-50% of coconut oil is a fatty acid containing 12 carbons.

   When manufacturers make their sulfate detergents they can take pure coconut oil and run the ”sulfating” reaction to produce Sodium Coco-sulfate.

   However, this material doesn’t foam as well and will vary depending on the quality of the coconut crops harvested that year.

   Sodium Lauryl sulfate is really just a purified version of the same material. In this case they take the coconut oil and remove most of the non-12 carbon fatty acids. Their starting material is then about 80% C-12 instead of 45-50% C-12.

   Ultimately, both products are primarily C-12 or Sodium Lauryl Sulfate so they get the same CAS number. However, pure SLS is more efficient and of more reliable quality so most manufacturers use this.”

   Tietysti oma iho kertoo aina lopullisen totuuden, joten sehän on loppupeleissä ainoa oikea lähde johon luottaa ^_^ Eli vaikka olisivat kemiallisesti samaa, niin jos toinen ei aiheuta oireita ja toinen aiheuttaa, niin tottakai käyttäisin toista :)

 7. Olivia

  Hei! Minun mielestä olisi mielenkiintoista, jos tekisit postauksen siitä, miksi käytät juuri luonnonkosmetiikkaa ja miksi suosittelisit muillekin. :) ellet ole jo sellaista postausta tehnyt!

  • Sanni

   Moikka!

   Mm. täällä olen kertoillut syistäni vaihtaa luonnonkosmetiikkaan:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/08/13/vuosi-luonnonkosmetiikan-kayttajana/

   Suhteeni luonnonkosmetiikkaan ei ole sellainen, että automaattisesti suosittelisin sitä kaikille. On fakta, että toisille synteettinen (eli seka-synteettinen, todella harva kosmetiikkatuotehan on täysin synteettinen) kosmetiikka sopii paremmin mm. stabiiliutensa, tasaisemman laatunsa ja hajusteisiin liittyvien seikkojen puolesta.

   Kummallakin kosmetiikkatyypillä on puolensa. Luonnonkosmetiikan etuihin kuuluvat tietysti ympäristöystävällisyys sekä kasviöljyjen kiistattomat ominaisuudet ihon tehoravitsijoina. Synteettiset öljyt eivät imeydy ihoon samalla lailla kuin kasviöljyt eivätkä ole ns. ”ihon kaltaisia”, kasviöljyissä on paljon ns. NMF-aineita eli ihon oman lipidirakenteen kaltaisia aineita jotka ovat välttämättömiä hydrolipidikalvon ylläpidossa. Aiheesta voisi kirjoittaa pitkät pätkät mutta jos laitetaan mutkat suoriksi ja yksinkertaistetaan, niin synteettisesti luodut öljymäiset ainesosat jäävät useimmiten ihon pintaan kalvona ja niiden hoitava ominaisuus perustuu kykyyn estää kosteutta haihtumasta ihosta tai kykyyn tehdä ihon pinnasta sileä, mutta ne eivät itsessään tuo ihoon mitään. Kasviöljyistäkin osa jää ihon pintaan tekemään suojaavaa kalvoa, mutta osa myös imeytyy raviten ihoa syvemmältä. Itse olen havainnoinut eron niin selvästi omassa ihossani että valinta on selvä. Vartaloni iho hilseilee ja menee kalansuomuille perinteisillä, synteettisiin kalvonmuodostajiin ja mineraaliöljyihin pohjautuvilla kosteuttajilla, voiteen vaikutus ei kestä edes puolta päivää, kun taas luonnon öljyihin ja rasvoihin pohjautuva kosteuttaja pitää ihon pinnan kosteutettuna aina seuraavaan suihkuun saakka.

   • Olivia

    Oooh! No mutta pitää varmaan itekin kokeilla ”luonnonvoiteita”, luenkin heti tuon postauksen :) Ei ihme etten ole lukenut, olen vasta vuoden seuraillut tätä ja tuo oli kirjoitettu jo 2010! Kauan oot luonnonkosmetiikka kyllä käyttänyt. :)

 8. veevi

  Herkkis kiittää. Apteekkikosmetiikasta kirjoitetaan harmittavan vähän blogeissa vaikka ainakin itse mielelläni niistä lukisin.

  • Sanni

   Ole hyvä vain, ilo palvella :)

 9. Mirveli

  Kiitos taas tyhjentävästä ja monipuolisesta jutusta. Tosi kiinnostavia tuotteita.

 10. Elli

  Olen itsekin kokeillut noita La Roche Posayn tuotteita aikoinaan kun olin raskaana ja iho eli omaa elämäänsä.. :) Eivät ne siihen auttaneet (harva voide auttaa hormonaalisista syistä johtuviin muutoksiin), mutta eivätpähän ainakaan tuoksuneet paljon miltään, joten pystyin käyttämään loppuun. Vichyn tuotteita olen käyttänyt aina välillä, ja niiden koostumus on usein kiva, mutta Vichyn tuotteissa on todella voimakkaat hajusteet. Mikä on erikoista apteekkikosmetiikkamerkille. Hajusteet ovat yhtä voimakkaat kuin Biothermin ja Lancomen voiteissa, jotka ovat mielestäni voimakkaimmat selektiivisen kosmetiikan tuoksujat. Toki tuoksu haihtuu hetken kuluttua iholta, mutta se on levitettäessä tosi voimakas ja siksi häiritsevä.
  Mutta lopuksi se miksi ylipäätään lähdin kommentoimaan: La Roche Posaylla on mielestäni ehdottomasti suomen markkinoiden parhaat ja laadukkaimmat aurinkosuojavoiteet. Niin lapsille kuin aikuisille. Koostumuksen, tuoksun, incin, kestävyyden ja suojaavuuden kannalta. Voiko tämän enempää kehua? ;)

  • Sanni

   Vichyn tuotteissa on todella voimakkaat hajusteet.

   Onpas tosiaan erikoista. Itse en ole tainnut koskaan kokeilla yhtäkään Vichyn tuotetta. Voimakkaita tuoksuja ei kyllä ensimmäisenä yhdistä apteekkikosmetiikan maailmaan…

   Voiko tämän enempää kehua? ;)

   Sanoisin, että ei :D Luulenpa, että itsekin ostan ensi kesäksi LRP:n aurinkovoiteen, koska aion nyt siirtyä SPF30-tasolle kasvoaurinkovoiteen osalta. Lättänät pullotkin on tosi pakkausystävällisiä reissuja ajatellen :)

 11. Jonttu

  Hyvä ja vaivalla tehty postaus – kiitos.

  Tuli mieleeni sellainen kysymys, että kun ilmeisesti seuraat Saara Sarvaksen blogia, niin jos ja kun näet siellä jotakin itsellesi tuntematonta luonnonkosmetiikkatuotetta kehuttavan, tuleeko sinulle mieliteko päästä kokeilemaan samaa tuotetta? Kun merkkejähän on maailmassa paljon ja tuntuu, että myös luonnonskosmetiikan puolella uusia nimiä ja vielä laadukkaalla tuotepaletilla putkahtelee esiin aika tiheään tahtiin. Vai tuleeko sinulle sellainen jarrut päällä -olo, kun sinulla ilmeisesti kuitenkin kosmetiikkaputeleita on jo riittämiin. :)

  • Sanni

   Tuli mieleeni sellainen kysymys, että kun ilmeisesti seuraat Saara Sarvaksen blogia, niin jos ja kun näet siellä jotakin itsellesi tuntematonta luonnonkosmetiikkatuotetta kehuttavan, tuleeko sinulle mieliteko päästä kokeilemaan samaa tuotetta?

   Ei oikeastaan. Merkkejä on niin julmetusti että olen jo luopunut yrityksestä pysyä enää kärryillä kaikista uusista sarjoista. Muistan, että silloin kun aloitin luonnonkosmetiikan käytön, ja Suomen markkinoilla oli varmaan alle 10 sarjaa, koin suurta kiinnostusta jokaista uutta tuttavuutta kohtaan; halusin suunnilleen tuntea kaikki tuotteet ja tein jopa listaa eri ihotyypeille sopivista, Suomessa myytävistä luonnonkosmetiikkatuotteista. Kuvittelin silloin, että pystyisin ylläpitämään kattavaa ”hakemistoa” eri ihotyypeille suunnatuista voiteista. Ei mennyt montaa vuotta kun tajusin, että perässä on enää mahdoton pysyä.

 12. Cadoe

  Oi, olipa kiva yllätys kun lähdit testaamaan apteekkikosmetiikkaa :) Ite käytän suht paljon apteekin tuotteita, kun atoopikkona saan reseptillä suht edullisesti niitä. Sitä vaan jumiutuu käyttämään samoja ”ihan ok” tuotteita, kun ei viitsi ihan sokkona ostaa mitään vierasta tuotetta. Jospa vaikka ostais itelleen jonkin noista joululahjaksi :)

 13. Anna

  LRP on ihan lempisarjojani. Rakastan Effaclar-tuotteita, K-voide mineraalimeikin alle ja AI jos on joku näppy. Misellaariveden ostan Biodermalta ja SLS-tuotteiden kanssa yritän välttää ylilyöntejä sillä olen aiemmin sairastanut suunympärysihottuman.

 14. Sms

  Ihan off topiccia tässä. Aattelin linkata sulle ihan hullulle ja ärsyttävällekin vaikuttavan naisen yhden videon…

  http://youtu.be/YSqSzeDRE8I

  Vähän toisenlaista ku karppausta… Itsellä tossa tulee vaan mieleen, toimiikohan naisen suolisto pelkkänä vesiletkuna läpi elimistön ja imeytyykö yhtään mikään… Yhdellä videolla söi mm. 20banaania päivässä ja muutenkin joka päivä syö 3000-5000 kalorilla pääasiassa hedelmiä.

  • Sanni

   :-O No huhhh…. My first thought: ehkä ihan pikkuisen nopeasti kyllästyisin tuollaiseen ruokavalioon…!

   Hoikistuahan nyt voi vaikka millä, mutta itselleni ruoka on nautintoaine ja haluan syödä vatsan täydeltä ihania, monipuolisia makuja ja raaka-aineita. Jos tuosta hedelmähommasta tulee naiselle hyvä mieli ja olo, niin toki voi ymmärtää että hän on siihen hurahtanut. Itse en voisi omalla kohdalla kuvitellakaan…..

 15. Merja

  Oletko ihan tosissasi tuon La Rochen cc-voiteen osalta, vai velvoitettu kehumaan sitä? Minä ostin tuon voiteen sen maineen ja hyvän suojakertoimen innoittamana, mutta en saa sitä millään levitettyä kauniisti pintakuivalle couperosaiholleni. Ensin kokeilin suoraan iholle, koska ”hoitovoiteen” kuvittelin olevan tarkoitettu käytettäväksi niin. Iho oli omituinen kihelmöivä ja kuiva koko päivän, seuraavaksi panin alle herkän ihon seerumia, sama lopputulos. Sitten panin alle täyteläistä päivävoidetta, sama lopputulos. Mietin, että onko tämä purkki viallinen vai mikä mättää. Tekisi mieli viedä takaisin apteekkiin ja vaatia rahat takaisin.

  • Sanni

   Olipa outo kommentin alku :D Jos voide ei toiminut sinulla, senkö ei siis pitäisi toimia kenelläkään muullakaan?

   • Merja

    Sorry! Huono aamu taisteltuani voiteen kanssa. La Rochen muut couperosaihon voiteet ovat olleet hyviä minunkin iholleni.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.