Karkkipäivä
Karkkipäivä

K niinkuin karite

Kun viime vuoden lokakuussa aloin kirjoittaa sarjaa luonnonkosmetiikan hiustuotteista, laskeskelin sarjaan tulevan maksimissaan 10 osaa. Tuolloin minulla oli aika perusteellinen käsitys siitä, millä kaikilla merkeillä Suomessa oli luonnonkosmetiikaksi sertifioituja hiustuotteita.

Nyt vuotta myöhemmin tajuan, että en enää pysy laskuissa kaikissa uusissa merkeissä ja tuotteissa, joita pompsahtelee Suomen markkinoille harva se kuukausi. Taitaa olla mahdoton ajatus saada katettua kaikki sertifioidut hiustuotteet. Mutta yritys oli hyvä :)

Ranskalainen K Pour Karité on yksi niistä merkeistä, joista en vuosi sitten tiennyt mitään. Merkillä on Ecocert Cosmetique Bio -sertifikaatti.

K Pour Karitén valikoimaan kuuluu:

 • Shampoo (normaaleista kuiville hiuksille)
 • Shampoo lapsille (sulfaatiton)
 • Tehohoito (kuiville ja vaurioituneille hiuksile)
 • Selvittävä hoitosuihke lapsille (no miksei aikuisillekin ;))
 • Karitevoiseerumi (hiuksiin jätettäväksi tai buusteriksi hoitoaineen sekaan)
 • Muotoiluvoide
 • Hiuslakka
 • Hiusvärejä (8 sävyä, hennattomia)

Sain testattavaksi kolme sarjan tuotetta; shampoon, muotoiluvoiteen ja seerumin.

Ensimmäisenä pistin merkille, että melkein kaikissa K Pour Karité -tuotteissa on korkeat pitoisuudet Douglas-kuusen vettä. Mielenkiintoista. Tulee välittömästi mieleen muuan Dale Cooper henkäisemässä, ”Ahh, smell those fantastic douglas firs…!” ^_^ En tiedä vaikuttaako kuusivesi tuotteissa muuten kuin aromaterapeuttisesti, mutta metsäinen tuoksu on kyllä mieleeni. (Eur-Lex tietää kertoa, että douglasin kuusinesteestä saatava hartsi on kalvonmuodostaja ja näin ollen hoitaisi hiusta, mutta pelkästä vedestä ei ole mitään mainintaa.)

Käyttökokemukset:

GENTLE SHAMPOO. Koostumus ja tuntu aivan kuin normishampoossa. Tässä shampoossa ei siis ole sellaista luonnonkosmetiikan shampoille tunnusomaista hieman hyytelömäistä tai nestemäisen lirua koostumusta. Vaahtoaa hiuksissa nopeasti ja runsaasti. Vilkaisu inciin kertoo, että pinta-aktiivisena aineena shampoossa on käytetty paljon keskustelua herättänyttä natriumlauryylisulfaattia. Sen lisäksi on käytetty natriumlauryylisulfaatin ärsyttävyyttä miedontavaa cocoamphoacetatea (yritän näitä parhaani mukaan suomentaa, mutta tässäkin meni sormi suuhun: kookosamfoasetaatti? ^_^).

Seuraa pieni väli-insertti. Tunnustus: alan mennä ihan sekaisin näiden luonnonkosmetiikassa ”kiellettyjen” tai ”ei-suositeltavien” ainesosien kanssa. Koko synteettinen vai luonnonmukainen -keskustelu alkaa tietyssä valossa tuntua turhalta, kun vaikuttaisi siltä että loppujen lopuksi melkein kaikki aineet saadaan valmistettua myös luonnollisista raaka-ainelähteistä. Olen keskustellut asiasta maahantuojien kanssa, ja he myöntävät että asia on ammattilaisellekin kaikkea muuta kuin selkeä. Kun ensin lukee vaikka Rita Stiensin ”Totuus Kosmetiikasta” -kirjan, siellä kuvataan tietyt raaka-aineet suoraan pelkästään synteettisiksi, ja neuvotaan välttämään niitä. Näinhän me tavalliset kuluttajat teemme, me, jotka emme ole käyneet kymmentä syventävää kemian kurssia. ”Sodium lauryl sulfate – alkuperä: kemiallinen”. Saanut Ritalta miinuksen, okei huono juttu. Mutta ystävämme Rita ei kerro koko totuutta. Natriumlauryylisulfaatti (niinkuin moni muukin hänen kemialliseksi leimaamansa aine) voidaan valmistaa myös luonnonmukaisesta lähteestä.

(Minua muuten häiritsee tuo termi ’kemiallinen aine’. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta ovathan kaikki aineet lopulta kemiallisia aineita tai yhdisteitä, oli sitten kyseessä mineraali, kasviuute tai petrokemikaali. Sisältäähän luonnollinen ruusuöljykin 400 erilaista kemiallista yhdistettä. Eikö luonnollisen raaka-aineen vastakohtaa kuvaa paremmin termi ’synteettinen’ kuin ’kemiallinen’?)

Nojoo, mutta tässäpä tuo avautuminen. Palataan Karitéen. :)

Shampoossa käytetty SLS on siis valmistaja Laboratoire Arilandin mukaan kasvipohjaista ja luonnossa hajoavaa. SLS on kiistatta ihoa ärsyttävä aine suurina pitoisuuksina, mutta ihonhoitotuotteissa sitä käytetään tarpeeksi pieninä pitoisuuksina ja lisäksi ärsyttävyyttä miedonnetaan lisäämällä reseptiin myös amfoteerisia tensidejä (kuten tuota cocoamphoacetatea). Aiemmin törmäsin Marilou Bion putsarissa sulfaattiin (ammoniumlauryylisulfaatti), ja myös Mariloun valmistajalla oli näyttää, että ainesosa tosiaankin on valmistettu täysin luonnollisista raaka-aineista (minulle jopa lähetettiin skannattu ”info sheet” tehtaalta! :)). Ja tulossa on juttua kolmannesta ”ai tämä ei ollutkaan synteettistä?” -tapauksesta.

En nyt siis tosiaankaan enää tiedä mitä ajatella noista ainesosista. Joka tapauksessa K Pour Karité on paras tähän saakka testaamani luonnonkosmetiikan shampoo. Ei epäilystäkään.

MUOTOILUVOIDE. Ensimmäinen kokeilemani luonnonkosmetiikan muotoilutuote. (En siis ylipäänsä juurikaan muotoile hiuksiani, joten en ole kokenut tarpeelliseksi testata niitä aiemmin.) Tässä tuotteessa vaikuttavana (eli muotoilevana) aineena on käytetty sokeria. Tuloksen ei kuitenkaan tarvitse pelätä olevan tahmea – mitään karkkihiuksia et tällä saa. ^_^ Voide sopii loistavasti luonnonkiharan (tai käytän mieluummin sanaa ’luonnonlaineikas’) tukkani kiharan korostamiseen. Ainetta täytyy vain muistaa annostella tarpeeksi vähän, minun hiuksiini riittää maapähkinän kokoinen nokare. Liiallisella annostelulla hiuksista tulee karheat ja jäykät. Tällä saa siis tarvittaessa voimakastakin tukea, mitä itse en kaipaa.

Hiukset muotoiluvoidekäsittelyllä. Ihana kuiva pörrö, siis muutenkin, muotoilutuotetta tai ei. :P

SEERUMI. Tässä tehotipassa on karitevoita 48,8%. Muut vaikuttavat ainesosat ovat auringonkukkaöljy ja seesaminsiemenöljy. Seerumia voi käyttää hiuksiin jätettävänä hoitoaineena (latvoihin, koko hiuksiin levitettynä tod.näk. liian raskasta) tai sekoittaa sitä poishuuhdeltavaan hoitoaineeseen. Minulla aine ei toiminut hiuksiin jätettävänä,  latvat jäivät hieman tahmean tuntuisiksi. Näin on kyllä käynyt aiempienkin karitevoikokeilujen kanssa. Sen sijaan hoitoaineeseen sekoitettuna seerumi toimii loistavasti. Ero hiusten pehmeydessä on päivänselvä kun laittaa hoitiksen ilman seerumilisää ja hoitiksen seerumilisällä. Ihan niinkuin muidenkin öljyjen kanssa. (En siis käytännössä oikeastaan koskaan käytä hoitista ilman öljybuustausta :)).

K Pour Karité -tuotteet ovat luonnonkosmetiikkastandardeilla aikalailla perushintaisia, 200 ml shampoo maksaa 9,90€ (Hyvinvoinnin Tavaratalo). Litrahinta on hieman korkeampi kuin esim. Madaralla tai Laveralla.

Voin muuten paljastaa, että minulla on piakkoin esitellä teille Löytö: vihdoin sertifioitu luonnonkosmetiikan hoitoaine, joka toimii kuin ”normi”hoitis! Selvittää, tekee hiukset liukkaiksi ja silkkisiksi. Tätä on etsitty ja pitkään!

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

P.S. Vielä ihan eri asiasta pikaisesti: Virven hyvän Promootioyhteistyö-kirjoituksen tiimoilta kysynkin teiltä, että mitä ilmaisua te minulta kaipaisitte näiden maahantuojilta/PR-firmoilta jne saatujen tuotteiden kohdalla? Huomasin Virven kommenttilaatikossa minunkin blogiani lukevan nimimerkki Ruun kirjoittavan, että ”…vielä on surullisen monta kosmetiikkablogiakin jotka käyttää näitä ’sain kuvattavaksi’, ’sain kokeiluun’ -lauseita…” No, minä esimerkiksi kuulun noihin, jotka käyttävät useimmiten ilmaisua ”Sain kokeiltavaksi/testiin”. Pitäisikö tämä ilmaisu vaihtaa? Onko sanoissa jotain epäselvää koskien sitä, olenko saanut vai ostanut tuotteen? Oli kyllä tosi hyvä juttu, että Virve nosti asian tapetille ja kunnolla keskusteltavaksi. Minä tosin en ole saanut mitään vihjailuja piilomainonnasta, minkä olen nimenomaan arvellut johtuvan siitä että tuotearvioissani on mielestäni aina selkeästi näkynyt onko tuote saatu blogin vai oman lompakon kautta. :)

Kommentit (58)

 1. Maija

  Sellainen toive vielä, että voisitko joskus kirjoitella enemmänki hiuksistasi. On ilahduttavaa, et jollain on ”oikeasti pitkät hiukset”. Niin monta kertaa olen pettynyt, ku pitkähiuksisten ohjeessa onkin joku olkapäille ulottuva letti. Ja voin kertoa, että kun omilla hiuksilla mittaa on yli tuplasti tämän, ni se ”pitkähiuksisen” kampaus ei oikein toiminutkaan tms.

  Olisi siis ihan kiva kuulla ”hiusrutiineistasi”. Miten peset hiuksesi, kampaatko/harjaatko, pidätkö niitä kiinni/auki miten jne. Shampoista ja hoitoaineista olet toki kirjoitellut kommentteja, mutta muukin kiinnostaisi. Minulle oli muun muassa ihan uusi tieto, että Virven tapaan hiukset voisi pestä muutenkin kuin suihkun yhteydessä. Omat hiukseni eivät kyllä tule kunnolla puhtaiksi helposti, jos niitä pitää huuhtoa pää alaspäin. Plus koko allas olisi täynnä sitä hiusmassaa ja varmaan vessan lattiakin märkä…

  Lukisin mielelläni hiusblogejakin, mutta sellaisia on tietääkseni kovasti vähän.

  • Sanni

   Iiik, olen ihan imarreltu tästä hiushuomiosta. ^_^ Omasta mielestäni kun hiukseni ovat todella tylsät ja ennenkaikkea minua ärsyttä kun ne ovat AINA yhtä kuivan, huonokuntoisen ja kiillottoman näköiset, vaikka hoidan niitä tosi huolellisesti. Käteen ne tuntuvat sileiltä ja pehmeiltä, mutta ulkonäkö ei ole niin ”terve”. Olen tosin käsittänyt, että kuiva pörröisyys on luonnonkiharoiden hiusten ominaisuus, eikä sille oikein voi mitään. :/

   Pelkäänpä, että hiusrutiinini ovat todella yksinkertaiset. Pesen ne joka toinen päivä, ja käytän joka toinen päivä kuivashampoota. En muotoile niitä, ja ne ovat lähes koko ajan kiinni (koska töissä koen että hiukset ovat ”tiellä” vaikka jotain asiakasta meikatessa).

   Mutta voisinpa kyllä vaikka miettiä jonkun hiusrutiinipostauksen tekemistä. :) Ainakin se voisi olla ihan viihdyttävä sellaisten ihmisten silmissä, jotka käyttävät hurjasti aikaa ja aineita tukkansa laittamiseen. :D

   • SSpiegel

    Minuakin kiinnostaisi sun hiusrutiinit ja yleensäkin se, miltä hiuksesi näyttävät eri hiustuotteiden testauksen jälkeen. Omat hiukseni ovat myös luonnonkiharat ja tilanteeni on ihan sama kuin sinulla: hiukset ovat melko hyväkuntoiset mutta eivät koskaan näytä siltä. Jotkut saavat naamioitua omat luonnonkiharansa aika kivan näköisiksi, mutta itselläni hiuslaatu on niin kevyt, että silikoni esimerkiksi vie sitten kaiken sen luonnonkiharan volyymin. Mietinkin, että mahtaako tuo muotoiluvuode luoda sellaisen ”hallitun” pörrön? Ehkä sen pörröisyyden kanssa voisi elää, jos se näyttäisi tarkoitukselliselta… :) Sun hiukset on muuten todella kauniit!

    Hiusblogeja on tosiaan aivan liian vähän, joten jos joku tietää sellaisista (etenkin jos bloginpitäjä on luonnonkiharainen!), saa vinkata.

   • Sani

    Minäkin luulin, että luonnonkiharat hiukset ovat aina pörröiset ja sille ei voi mitään. Sitten sain kaverilta kokeiltavaksi Vihreä Kosmetiikka-sarjan palashampoon. Nyt en voi kuvitella käyttäväni mitään muuta. Hiukset eivät ole enää kuivat ja pörröiset.

    Tämä shampoo ei ilmeisesti poista kaikkea luonnollista rasvaa hiuksista ja siksi se ei tee niitä niin kuiviksi ja pörröisiksi. Parasta on se, että minä ainakaan en tarvitse enää hoitoainetta enkä muotoiluainetta, pelkkä palashampoo riittää. Aiemmin ensin pesin hiukset rutikuiviksi ja sen jälkeen yritin saada niitä eloisiksi hoitoaineella ja muotoilutuotteilla.

    Shampoon käyttöohjeessa varoitetaan, että jos on käyttänyt kovin silikonipitoisia hiustuotteita, niin ensimmäisten pesujen aikana hiukset saattavat tulla tahmeiksi, mutta tämä ominaisuus poistuu pesujen myötä. Itselleni ei käynyt näin, mutta mieheni hiukset tulivat niin tahmeiksi, ettei hän koske enää koko aineeseen, vaan lopetti heti yhden kerran jälkeen :)

 2. Nimetön

  Hih, luin että otsikossa luki ”K niinkuin karate” ja luulin että olet alkanut harrastamaan karatea. :D
  Tuota shampoota voisi kokeilla, nykyinen on pian lopussa joten tuossa olisi hyvä seuraaja!

  Ps, ihanat hiukset!

 3. saara

  Blogisi on yksi ehdottomista lemppareistani! Tuntuu hullulta, sillä vaikka olen jo kauan seurannut blogiasi viikoittain, sain vasta nyt huomata, että sinulla on AIVAN JUMALAISET HIUKSET. Toivoisin sinulta lisää hiuksiiin ja erityisesti luonnonkihariin hiuksiin liittyviä juttuja. Itseltäni myös sellaiset löytyy, ja toivoisin lisää tietoa niiden hoidosta, ja mieluiten vielä luonnonmukaisemmista merkeistä. Odotan innolla uutta hoitsikka-löytöäsi!:)
  Olisi myös mukava tietää suoristus-rutiineistasi! Itse onnistuin lukioaikoina pilaamaan todella pitkät hiukseni jatkuvalla suoristelulla, mutta sinun hiuksesi näyttivät niin upeilta, että ottaisin mielelläni sinulta suoristus-neuvoja vastaan!:)

  • Sanni

   sinulla on AIVAN JUMALAISET HIUKSET. Toivoisin sinulta lisää hiuksiiin ja erityisesti luonnonkihariin hiuksiin liittyviä juttuja.

   Lupasinkin tuossa ylempänä, että voisin harkita jonkun hiusrutiinipostauksen tekemistä. Vaikka vähän kyllä repeilyttää tuo että hiukseni olisivat jumalaiset… ^_^ Nämä ovat todella ohuet ja päätä myöten valuvat. Ainoastaan kuivashampoolla onnistun nostamaan näitä hieman päänahasta.

   Mitä suoristukseen tulee, sitä en itse asiassa harrasta koskaan. Sensual vs. masculine -postauksen sensuelliin lookkiin hiukseni suoristi kaverini, joten tuloksesta saan kiittää vain häntä. :)

 4. Anna

  Moikka Sanni! Sori tämä ei nyt liity mitenkään tähän postauksen. Mutta oon ollut sun lukijasi jo kaaaauan aikaa, tosin kommentoinut vaan ehkä pari kertaa. Nyt halusin sanoa yhdestä asiasta, nimittäin videoista. Olen toivonut elävää kuvaa muistaakseni joskus aiemminkin. Voisitko mitenkään koskaan ikinä kuvailla mitään videota itsestäsi tai mistään sinuun liittyvästä tänne? Varmasti on muitakin jotka haluaisivat kuulla äänesi tai nähdä muuten vaan miten muutama minuutti sinun kanssasi on kulunut :) Toivottavasti saat inspiraatiota jostakin ryhtyä kuvailemaan! :)

  • Sanni

   Voisitko mitenkään koskaan ikinä kuvailla mitään videota itsestäsi tai mistään sinuun liittyvästä tänne?

   Minulla ei ikävä kyllä ole mitään välinettä, millä kuvata videota. :/ Järkkärikameroillani ei voi kuvata liikkuvaa kuvaa.

   Jos joskus tulen omistamaan videokuvauslaitteen, niin ehkäpä sitten harkitsen videopostausta. :)

 5. eng

  Taidan olla jotenkin huolimaton tai ehkä toisaalta välinpitämätön lukia sen suhteen, etten koskaan kiinnitä juuri huomiota siihen mistä tuotteet ovat tulleet. Olen kiinnostunut itse tuotearviosta, eikä tuotteen alkuperä tai hankintapa vaikuta henkilökohtaiseen elämääni millään tasolla. Kiinnostun vain siitä, kannattaako tuote hankkia itselleni vai ei. Varmasti tämä on merkittävä asia näissä kosmetiikka-asioissa, mutta itselleni se ei merkitse mitään. En muutenkaan paheksu esim. sitä, jos haluat myydä saamiasi tuotteita. Ei se ole minulta millään tavalla pois :)

  Kiitos kuitenkin mielenkiintoisesta postauksesta ja ihanasta blogista! Tämä on ainoita blogeja, josta tosiaan tulee luettua kaikki postaukset aiheesta riippumatta. Kirjoitustyylisi on asiallinen, mutta ei kuitenkaan liian virallinen. Sitä on helppo ja mukava lukea. Lisäksi blogin ulkoinen olemus on miellyttävä ja kuvat hyviä. Kiitos siis tästä! :)

  • Sanni

   Kiitos ilahduttavasta palautteesta, eng! :) Täytyy kai jatkaa samaan tyyliin! :)

 6. Varjosusi

  Hei, sain lahjaks Cliniquen quick eyes cream shadowia ja nyt mietin että miten ihmeessä tätä kuuluis käyttää. Jotenki tosi tahmanen vaikka alustaisin hyvin tai yrittäisin tasottaa lopputulosta normaalilla luomivärillä. Yritin selailla jo tässä sun vanhoista teksteistä vinkkejä, mut löysin vaan yhen postauksen jossa olit käyttäny noita cream-värejä ja niissä mainitsit vaan että ne korostaa luomen ryppyjä :D

 7. Mohn

  Pidän selkeästä ja ymmärrettävästä tyylistäsi kertoa milloin olet saanut tuotteet kokeiltavaksi. Se ei ole liian silmiinpistävä vaan sopivan ja asiallisen neutraali. Minua nimittäin jollain tavalla vähän häiritsee myös asian liika korostaminen. Minusta se riittää, että asian mainitsee jossain välissä ja sen jälkeen pallo on lukijalla. Toivoisin sinun jatkavan entiseen tyyliisi. :-)

  Tuo muotoiluvoide kiinnostaisi. Minulla oli ennen lapsia aivan järkyttävän piikkisuorat ja silkkisensileät hiukset mutta lasten jälkeen hiukset ovat muuttuneet hieman…hmm, laineileviksi. Se korostuu tietty märkänä ja kuivana se häviää varsinkin harjaamisen jälkeen ja viimeistään yön aikana. Muotoilutuotteilla saan laineikkuuden pysymään esim. jonkun tilaisuuden ajaksi tai kun lähden rimpsalle tms. =) Kivoja muotoiluvoiteita vaan tuntuu olevan aika vähän, kiitos siis tästä vinkistä! Tykkään enemmän juuri voidemaisista tuotteista, niitä on helppo käyttää ja ne antavat illuusion hoitavuudesta (joo, kai jostkut voi oikeasti vähän hoitaakin…).

  Ovatko hiuksesi muuten luonnostaan tuon väriset vai värjäätkö niitä jollakin? Ihanat hiukset joka tapauksessa. Varsinkin silloin piikkisuorahiuksisena kadehdin päästä varpaisiin kirkkaanvihreänä ihmsiä joilla oli luonnonkiharat.

  • Sanni

   Minua nimittäin jollain tavalla vähän häiritsee myös asian liika korostaminen.

   Niin minuakin. Itse olen aina pitänyt jokseenkin tarpeettomana alkaa hieroa lukijoiden naamoihin sitä, että huomatkaa NÄIN PALJON kamaa mä saan ilmaiseksi ja TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ firmalta. Se riittää, että lukijalle on selvää, kirjoitanko itse ostamastani vai blogin kautta saadusta tuotteesta.

   Ovatko hiuksesi muuten luonnostaan tuon väriset vai värjäätkö niitä jollakin?

   Värjään kyllä. Mutta sanotaanko vaikka näin, että jos en koskaan värjäisi (mitä en alkanutkaan harrastaa ennenkuin vasta päälle parikymppisenä), niin tyvestä 10cm olisi aina n. 7:n luokkaa, ja loput hiukset tuollaiset 9:n vaaleat. Aurinko vaalentaa hiuksiani kesäisin niin tehokkaasti, että tukka on tosi vaalea ilman vaalennustakin. Talvella sitten saan aikaiseksi sen10cm:n tyvikasvun. ^_^ Jossain vaiheessa kyllästyin tyvikasvuun ja aloin vaalentaa sitä. Nykyään käytän tätä Schwarzkopf Blonde -suihketta tyveen n. 3-4kk:n välein.

 8. Mohn

  Siis OMG!!! Miten olen onnistunutkin missaamaan juuri tuon postauksen! En ollut koskaan kuullutkaan tuollaisesta suihkutettavasta aineesta! 8-O

  Minulla oli reilu parikymppiseksi luonnostaan vaaleat hiukset (lapsena ne olivat ihan valkoiset). Sitten ne alkoivat tummua pikkuhiljaa ja ovat nykyisellään sellaiset eiminkäänväriset/maantienvaaleanharmaat. Hiustyyppini on lisäksi jotenkin kummallinen ja heijastaa valoa niin, että oma hiusväri näyttää kummallisen värittömältä, ihan kuin se olisi sellaista harmaata lasia. Niinpä värjään hiuksiani. Olen sisäisesti edelleen blondi ja haluaisin myös ulkoisesti olla sitä mutta ei minulla ole rahaa rampata jatkuvasti kampaajalla värjäyttämässä tyvikasvua.

  Siispä hallelujaa tästä vinkistä!!! Pakko kokeilla tuota, kiitos miljoonasti tiedon jakamisesta! Ainoa huolenaihe on tuleeko hiuksista kellertävät mutta toisaalta, käytän hopeatuotteita keltaisuutta poistamaan, että ehkä sillä ei niin ole väliäkään. Tuo kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta! Voi kunpa se toimisi minullakin! Huh, olen ihan täpinöissä täällä. ;-) Kiitos, kiitos, kiitos vinkistä!!

 9. muru

  Kysyn nyt tätä kun en vastausta itse ainakaan mistään bongannut. :) Eli selvittikö tuo shampoo hiuksia pestessä? Mulla ainakin on se ongelma, että hiukset jää takkuisiksi pesun jälkeen vaikka käyttää hoitoainetta. Ajattelin, että auttasko jos välillä kokeilis luonnonkosmetiikkaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.