Karkkipäivä
Karkkipäivä

Jutellaanpa taas vähän ripsareista

Nyt tekee taas mieli jutella ripsiväreistä. Tämä postaus on nyt vähän niinkuin jatkoa ja sisarpostaus tälle postaukselle.

Eikö maskaroita ole maailmassa jo ihan tarpeeksi? Miksi niitä tulee  k o k o  a j a n  lisää?

Päivitin tässä menneellä viikolla L’orealin hyllyä, jonne ilmestyi jälleen uusi (tai uusivanha) ripsiväri. Aloin laskemaan hyllyn maskara-antia. Yksi, kaksi, kolme, neljä…. L’orealilta löytyy tällä hetkellä ei enempää eikä vähempää kuin kymmenen erilaista maskaraa, ja niistä monelle vielä vedenkestävät versiot. Riittääkö näille kaikille todella oma asiakaskuntansa? Ovatko kaikki kymmenen oikeasti erilaisia ja valikoiman kannalta perusteltuja?

Extrablack_maskarat

Lisäksi minua huvittaa uusi ”mustaakin mustempi” trendi. Oletteko huomanneet? Nyt kaikkiin maskaroihin alkaa ilmestyä ”exxxxtra-black” -versioita – niinkuin se perusmusta ei riittäisi. Huomaako joku oikeasti eron ”tavallisen” mustan ja sen extrapigmentoidun mustan välillä? Minä en ainakaan. Ja jos joku huomaa, ja kaikki kuitenkin haluavat mustan maskaransa niin mustana kuin mahdollista, niin miksei niitä ”tavallisia” mustia skipata ja valmisteta suoraan se tosimusta? Voi huokaus.

Kai minä olen vähän outo kosmetiikafriikki, kun olen sitä mieltä, että jokainen merkki pärjäisi ihan hyvin parilla-kolmella eri maskaralaadulla. Pidentävä, tuuhentava ja perusmaskara. Mitä järkeä jollain merkillä on valmistaa valikoimiinsa vaikkapa viisi erilaista tuuheuttavaa maskaraa? Kyllä yksi varmaan riittäisi, tai korkeintaan kaksi, kuituharjaisten ja muoviharjaisten ystäville. Kuinka paksut ja pitkät meidän ripsistämme voi kosmetiikkabrändien – ja mainosten – mukaan ylipäänsä tulla? Eikö raja ala jo tulla vastaan? Jos 60-luvulla maskaran luvattiin tehdä ripsistä kaksi kertaa tuuheammat, ja nyt 2000-luvalla runsautta luvataan jo miljoonakertaisesti, niin mihin enää voidaan tästä jatkaa? ^_^

***

Tässä kuvasatoa eri maskaroiden efekteistä – tai efektittömyydestä – ripsissäni. Minun ripsissänihän kaikki maskarat näyttävät melkeinpä samalle. Kuvatekstinä kyseisen maskaran mainostekstiä. Ripsarin nimen näet viemällä kursorin kuvan päälle.

Maskaratesti_DrHauschka

”Tuuheat ripset ilman paakkuja”

Maskaratesti_LorealLashArchitect

”Lähes epäluonnollisen tuuheat ja pitkät ripset”

MaskaratestiLorealDoubleextensionSerum2

”Jopa 60% lisää pituutta”

Maskaratesti_LorealVolumCollagen

”Hengästyttävää volyymiä”

MaskaratestiLorealTelescopicCleanDefinition

”Ultrapidentävä ja erotteleva”

Maskaratesti_CliniqueHighLengths

”Minulta kysyttiin, onko minulla tekoripset”

Maskaratesti_CliniqueHighImpact

”Volyymia ja paksuutta”

Ainiin, jos jotakuta nyt kiinnosti se Lorkun uusivanha maskara, niin se on vanha kunnon Voluminous. Tämä maskara on kuulunut Lorkun valikoimaan jo varmaan vuosikymmenen, mutta on ollut poissa Suomen markkinoilta jonkun aikaa. Itse muistaisin käyttäneeni tätä jo 90-luvulla. Nyt Voluminous palaa – minäs muuna kuin extramustana Carbon Black -versiona. Ja hylsyyn on painettu lisävolyymin vakuudeksi ”x5”. Muista maista saatat löytää myös ”x4” -version. On se kyllä hankalaa – ottaisinko tällä kertaa viisi, vai ainoastaan neljä kertaa paksummat ripset? ^_^

Voluminous_uusi

Eikö näytäkin ihanan retrolta tuo pakkaus?

Olettehan myös huomanneet sivupalkin maskarankäyttökyselyn. :) Suurin osa vastanneista antaa näemmä piupaut 3 kk:n säännölle. Niin myös minä! :) En todellakaan koskaan heittäisi ripsaria pois 3 kk:n kuluttua, jos siinä vielä henki pihisee.

Kommentit (94)

 1. Luurankolihas

  Markkinat!
  Kuulemma ihmiset maksaa kosmetiikasta vuosi vuodelta enemmän. Mistähän hitosta sekin ajatus johtuu, että vain suurella summalla saa parasta jne. Kermannkuorintahinnoittelu toimii. Ollaan me vaan pölijiä!
  Itselläkin on ihan naurettavat tynkäripset, enkä huomaa eroja ripsivärien välillä, ostan sitten mieluiten sitä halvinta. Tarkkailisin ripsareiden incejä mutta mistään en löytänyt niitä. Mitähän mömmöjä niistäkin löytyy?

  Minua kiinnostaisi herkkien silmien meikki, miltä merkiltä löytyy parhaimmat tuotteet hinta-/laatusuhteeltaan? Karkkipäivä, help? :)

 2. mig

  Oi, kiitos tuosta Loreal-tiedosta! :) Itselläni on luonnostaa tosi tummat ja pitkät ripset, mutta silti käytän joskus ripsiväriä ja tuo Voluminous on mielestäni parhaimpia, mitä mulla on ollut (kovin monia ripsivärejä en tosin tummaripsisenä ole viitsinyt kahlata läpi). Vaikka siitä voi helposti lipsahtaa liikaa, saan itselleni sillä aina oikeasti pidemmät ja kivat ripset, eikä muuten edes valu. Pitääkin käydä täydentämässä varastoa, koska tämän hetkinen paketti (kaupanpäällisenä saatu!) vetelee viimeisiään.

  Muuten kyllä olen täysin samaa mieltä, että nuo uutuusripsivärit tuntuvat varsin turhilta. Niitä tulee kuin sieniä sateella ja kaikki ovat kuitenkin aika samasta puusta veistettyjä. Puhumattakaan niistä kamalista tekoripsistä (Maybelline..) joita käytetään maskaramainoksissa! Tekisivät edes kerrankin mainoksen ilman tekoripsiä ja erikoisefektejä, niin sen ripsivärin voisin ostaakin ;)

 3. MiNi

  Nyt kytee luomirakkula yläluomessakin sitten :( Menin ostamaan vauvashampoota, mutta tuossa sitten taisi jotain tukkivia ainesosia olla kun heti alkoi toinen silmä reistailla.. Mut ei meidän kaupoista löydy luomuvauvashampoota.. :( Mikähän muu tuohon tarkoitukseen kävis?

 4. Satu

  Haluaisin suositella teille ripsiväriä nimeltä ”Dior Extase”. Jos kaipaat ripsiin volyymia ja pituutta, on ripsiväri juuri oikea valinta! Konsultti kertoi ripsarin sisältävän ripsissä turpoavia ainesosia, joiden ansiosta ripsari on Dior:in näyttävin. Itselläni on kohtalaisen tuuheat ja pitkät ripset, joten käytän Extasea iltameikissä. En halua päiväkäyttöön liian näyttäviä ripsiä.

  Päiväkäytössä minulla on kolme ripsiväriä. Ensimmäiusenä DIORIN DIORSHOW ICONIC, joka erottelee ihanasti. Harjansa ansiosta ripsari on myös nopeakäyttöinen: ensimmäisellä harjanvedolla saa haluamansa tuloksen. Pitää nyt vielä näistä Dior:eista hehkuttaa sen verran, että ovat muuten suhteellisen riittoisia. 10 ml maskarassa ja kestää kauan, vaikka hintaa tuotteella onkin.

  Toinen suosikki löytyy esim. City-marketin hyllyltä: MAX FACTOR False Lash Effect -maskara. Tuuheuttaa, mutta ei juuri pidennä. Harja on huomattavasti Diorshow Iconic:in harjaa kömpelömpi käyttää. Ei karise poskille ja on helppo poistaa ripsistä. En koskaan osta vedenkestävää, sillä en voi sietää ripsivärejä, jotka eivät lähde silmistä, eivät sitten millään. Yöks.

  Kolmas on Kanebon (nykyinen Sensai) 38. Aivan ihana! Maskara tosiaankin irtoaa lämpimällä vedellä, eikä meikinpoistoaineita tarvita. Ehdoton suosikkini kesällä ja reissuilla. :)

 5. lissen

  Tietääkö kukaan onko toi lorkun voluminous jo palannut kauppoihin ja jos ei ole niin milloin olisi tulossa? Sain joskus tollaisen, kun ostin hiusvärin ja se oli varmaan paras ripsari mitä oon käyttänyt! Ois kiva saada hankittua uudestaan (:

  • Sanni

   Voluminous on ollut kaupoissa jo vuodenvaihteesta saakka. Tuossa tekstissähän mä kerron hyllyttäneeni sitä. ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.