Juonteiden hoito jatkuu: Clarins Extra-Firming -silmänympärysvoiteet

Vihdoin vuorossa koko kevään ”panttaamani” silmänympärysvoidearvostelu :)

Tänään sain viimein aikaiseksi kuvata purkit ja ne kirvoittivatkin enemmän tekstiä kuin odotin… kosmetiikasta on niin kiva jutustella :)

 

Clarins Extra-Firming. Tuotteet olen saanut Clarinsin maahantuojalta.

Minä ja Clarins

Clarins kuului kosmetiikkamyyjän työssäni suosikkimerkkeihini myydä, se oli mieluinen selektiivinen sarja koska tuotteissa käytetään paljon kasviperäisiä vaikuttavia aineita. (Clinique oli kuitenkin ykkönen, se oli helpoin ja mukavin ikinä myydä kaikista selektiivistä ;) Off-topic mutta tähän liittyy muuten kiva postaus vuodelta 2011: Kosmetiikkapurkkien kieli. Tykkään tosi paljon lukea vanhoja postauksia myyjävuosilta, sieltä löytyy paljon kiinnostavia juttuja joita on hauskaa ja varsin viihdyttävää lukea vielä vuosienkin jälkeen, vaikka itse sanonkin :D)

Minulla ei itselläni ole taustaa selektiivisen kosmetiikan käyttäjänä vaan olen aina suosinut keskihintaisia brändejä. Clarinsin kasvoaurinkovoide on kuitenkin ollut minulla käytössä ikävuodesta 15 :) Myöhempien vuosien Clarins-suosikkeja ovat deodorantti, käsivoide, kuoriva putsari ja nyt sitten nämä Extra-Firming-silmänympärystuotteet.

Päivän ihonhoito ja meikit

Kun edellisessä postauksessa puhuttiin ihmisten ihonhoitorutiineista ja käytetyn kosmetiikan määrästä, niin tässä esimerkiksi on minun tänään kello 14.55 mennessä käyttämäni kosmetiikka.

Minulla on tänään naamiopäivä ja kohdallani se tarkoittaa lähes aina syväpuhdistavaa naamiota. En ole edelleenkään ystävystynyt kosteuttavien naamioiden kanssa – vaikka kuinka on tullut todettua että ihoni on muuttunut kosteusköyhemmäksi. Lovely Dayn muta-hiili-naamio on tämän vuoden suosikkejani ja sillä itse asiassa saa vähän hoidettua tuota kosteuspuoltakin sillä naamio sisältää myös ravitsevia ainesosia kuten manuka- ja arganöljyä. :-*

Testaan parhaillaan edullista ruotsalaista apteekkisarja L300:aa joka on yllättänyt todella positiivisesti. Tuo vaahtoputsari on aivan ihana, samoin seerumi! Näistä on tulossa juttua myöhemmin tässä kuussa.

Naama aamuisen hoitohetken jälkeen.

Kuvassa myös silmänympärysjuonteita, joihin tämän päiväisen arvostelun tuotteet pureutuvat :) Kokonaan tuotteet eivät ole niitä hävittäneet kuten näkyy, – siihen ei kosmetiikka pysty – mutta jotain koen niiden tehneen ja ennen kaikkea vain tykkään voiteista todella paljon.

Oikein mietinkin, kumman esittelytyylin tähän arvosteluun valitsisin:

 1. Kerron että tuotteet vain tuntuvat älyttömän hyviltä ja ihokin tykkää niistä, piste.
 2. Lisään oheen tarkempaa analyysiä siitä mitä purkit ovat syöneet, mutta tässäkin tapauksessa nuoli osoittaa vakuuttavaa inciä enemmän ykköskohtaan –> nämä vain tuntuvat iholla tosi hyvältä ja näyttävät mahdollisesti* myös tepsivän.

*) Miksi mahdollisesti? Katso aiemmin keväällä julkaisemani postaus retinolituotteista. Aloitin retinoliseerumien ja Clarins Extra-Firming-tuotteiden käytön yhtä aikaa joten itse asiassa en pysty sanomaan, kummatko tuotteista ovat vaikuttaneet silmänympäryksiin enemmän.

Extra-Firming Eye Wrinkle Smoothing Cream

15 ml (hinta vaihtelee jälleenmyyjittäin 54-62€)

Extra-Firming on Clarinsin ihonhoitolinja 4-kymppisille. En itse harrasta ikärajoja kosmetiikkaa suositellessani vaan ihon kunto ja tarpeet määrittävät hoitotuotteiden tyypin, mutta suuntaa-antavat ikäsuositukset helpottavat monia kuluttajia kosmetiikkavalinnoissa. Extra-Firming-sarja on iholle, jolla näkyy jo ikääntymisen merkkejä. Sarjaan kuuluu kaksi silmänympärystuotetta, joista voide lupaa seuraavaa:

 • Silottaa, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa välittömästi
 • Häivyttää juonteita ja harakanvarpaita ja väsymyksen merkkejä iholla
 • Kiinteyttää ja elvyttää ihoa

Ainesosaluettelo on itse asiassa aika yksinkertainen eikä sisällä mitään tunnettuja järeämmän laidan anti-age-tähtiainesosia kuten retinolia, c-vitamiinia, peptidejä, niasiiniamidia ja hydroksihappoja. Sen sijaan voide kosteuttaa, pehmentää ja suojaa ihoa ainesosilla kuten betaiini, sheavoi, ruusuvaha ja mustaherukan nuppu-uute. (Kuulostaa söpöltä, nuppu-uute.) Voiteen nimikkoyhdiste Extra-Firming Complex koostuu banaani(!)- ja sitruunatimjamiuutteesta.

Tällä kertaa en ehdi syventymään banaani- ja sitruunatimjamiuutteen anti-age-vaikutuksista tehtyihin vertaisarvioituihin tutkimuksiin, mutta ainakaan nämä eivät ole alalla mitään yleisesti tunnettuja ikääntyneen ihon sankariainesosia.

(Vilpittömästi: olisi mahtavaa jos jokaisen arvostelun yhteydessä ehtisi ja jaksaisi tsekata tieteellisen back-upin kaikille markkinoiduille aktiiviainesosille…! Siinä elämässä blogi päivittyisi kerran viikossa – tai kuussa…. :p Kuluttajahan ei koskaan tiedä mitä tuotteen tähtiainesosina esiinnostetut uutteet, mehut ja yhdisteet itse asiassa tutkimusten mukaan iholla tekevät. Kuluttajalla on vain valmistajan kauniisti puetut sanat siitä ;))

Kun 90% kuluttajista ja valtaosa jopa meistä ammattilaisista omaa hyvin vähäiset edellytykset arvioida kosmetiikkatuotteen monimutkaista kemiaa ja ainesosien yhteisvaikutuksia, päästään siihen, että lopulta on aika hassua arvioida tuotetta sen ainesosien kautta. Ainesosista voi tehdä joitain päätelmiä, mutta lopulta oma iho ja aistit kertovat luotettavimmin miten hyvin tuote toimii. Eikö? :)

Clarinsin Extra-Firming-voiteen inci ei briljeeraa trendikkäillä anti-age-aineilla, mutta sen merkitys tuntuu vähäiseltä kun voide tuntuu iholla aivan ihanalta, silottaa ja kosteuttaa fantastisesti ja tekee juuri sen mitä lupaa. Extra-Firming Wrinkle Smoothing Cream on parhaan tuntuinen silmänympärysvoide jota olen koskaan käyttänyt, enkä keksi siitä mitään muuta ”pahaa” sanottavaa kuin että se tekee muiden sy-voiteiden testauksen vaikeaksi koska haluaisin käyttää vain tätä :D

Ainiin joo, ja maksaahan tämä tietysti paljon mikä ei tuotteita suositellessa ole yleensä positiivinen argumentti. Sanon näin: jos haluat tehokkaan, ylellisen tuntuisen voiteen hoitamaan juonteitasi, saat hyvää mieltä luksuskosmetiikasta ja voit yhtä hyvin käyttää 60 euroa ravintolaillalliseen tai kosmetiikkaan, valitse Extra-Firming-voide :) Jos budjetti on pieni, haet hyvää karvalakkimallin voidetta hoitamaan juonteitasi eikä purkin ulkonäöllä tai halpisbrändimielikuvilla ole väliä, valitse Lidlin Q10-silmänympärysvoide :)

Extra-Firming Eye Lift Perfecting Serum

15 ml (hinta vaihtelee jälleenmyyjittäin 49-62€)

Extra-Firming-voiteen ohuempi ja napakoittavampi pari: Eye Lift Perfecting -silmänympärysseerumi. Voide sopii ihanteellisesti yökäyttöön, seerumi aamukäyttöön.

Seerumi lupaa:

 • Liftata ja kiinteyttää veltostunutta silmänympärysihoa
 • Häivyttää tummia silmänalusia
 • Vähentää turvotusta
 • Elvyttää ihoa
 • Edesauttaa meikin levittymistä

Koostumus on erittäin ohut geelifluidi, vailla geeleille ominaista tahmeutta. Tämä ei ole yhtään tahmea. Seerumin tuntu iholla on raikas ja kosteuttava ja se imeytyy todella nopeasti.

Clarinsin sivulla avataan seerumin aktiiviainesosien vaikutuksia:

 • Luomulaatuiset kauran sokerit muodostavat iholle näkymättömän liftaavan kalvon ja napakoittavat ihoa
 • Silkkipuun uute, kofeiini ja hevoskastanjasta uutettu eskiini auttavat vähentämään turvotusta, häivyttävät silmänalustummuutta ja piristävät ihoa
 • Kultapigmentit kirkastavat ja valaisevat silmänalusihoa
 • Betaiini kosteuttaa

Sanni sanoo: kyllä, seerumi tuntuu selvästi napakoittavan ihoa ja hiukan tasoittavan turvotustakin, tosin voimakkaasti pussittavalle iholle tämä ei tee mitään. (Silloin napataan hyllyltä Remescar ;)) Seerumi tuntuu sen verran kosteuttavalta että en laita tämän päälle enää voidetta, ja tokihan koostumuksessa on muitakin kosteuttavia ainesosia kuin Clarinsin esiinnostama betaiini, kuten glyseroli.

Rakenteelliseen silmänalustummuuteen kuten minulla eivät mitkään maailman uutteet auta vaan apu tulee peitevoiteesta, tummuuden häivytyslupauksia en koskaan lähde oman silmänalusihoni kohdalla arvioimaan. Seerumin sisältämät kullanhohtoiset pigmenttihiput ovat niin hienojakoisia ja hohdoltaan maltillisia ettei seerumi jätä iholle selvästi erottuvaa helmiäishohtoa tai kimallusta. Siitä plussaa.

Mikään tuhkimotuote Extra-Firming-seerumi ei minun silmänympäryksilläni ole, mutta oikein miellyttävä aamuinen raikastaja ja napakoittaja joka tapauksessa.

Onko kiitos sitten retinolin vai Extra-Firmingin, koen että silmänympärykseni juonteet, etenkin silmänalusen pienten juonteiden verkosto, ovat nyt paljon vähemmän näkyvissä kuin vuosi sitten.

Silmänalunen toukokuussa 2017 ja toukokuussa 2018

*) Alla olevissa hintatiedoissa on mainoslinkkejä:

Hinnoista – huomasin, että Extra-Firming-tuotteiden hinnat vaihtelevat hämmästyttävän paljon jälleenmyyjästä riippuen. Esimerkiksi Stockmannilla Extra-Firming -silmänympärysvoide ja -seerumi maksavat 62,90 euroa, Kicksissä * 62 euroa ja Sokoksella 60,50€. elevenin verkkokaupassa Extra Firming -silmänympärysseerumi * maksaa 49 euroa (!) ja Eye Wrinkle Smoothing -voide * 53,80 euroa.

Edit. elevenillä alkoi tänään maanantaina 18.6. juhannustarjous: koodilla JUHANNUSJUHLA saa kaikki tuotteet -20% alennuksella :) Nyt jää näillekin rasvoille vielä vähemmän hintaa..!

 

kauneus
Kommentit (22)
 1. Charming Nails
  17.6.2018, 07:45

  Hyvältä vaikuttavat, laitan muistiin ja ehkäpä tulee joskus ostettua :)

 2. Clarinsin tuotteet ovat ihania, mutta menen aivan sekaisin, kun heillä on niin monia tuotelinjoja. Tai ainakin se tuntuu siltä.

  Osaatko sinä neuvoa, miten heidän voidevalikoimansa tuotelinjat muodostuu? Extra firming siis meille nelikymppisille:) – mutta entä ne muut?

  1. Moi jenni :)

   Clarinsin tuotelinjat:

   Daily Energizer – nuorelle iholle, peruskosteutusta

   Truly Matte – kaiken ikäisille, kun iho on rasvoittuva

   Hydra Quench / Hydra Essentiel – peruskosteutukseen kaikenikäisille, tai sanoisinko 20-30-vuotiaille joiden iho ei vielä kaipaa anti-age-hoitoa. Linjan nimi näyttää olevan tekemässä vaihdosta monivuotisesta Hydra Quenchista Essentieliin, ainakin Clarinsin international-sivun mukaan.

   Multi-Active – noin 3-kymppisen linja, nojaa vahvasti antioksidantteihin, ikääntymisen merkkien ehkäisyyn

   Extra-Firming – nelikymppisille, ikääntymisen merkkeihin, kiinteytystä ja juonteiden hoitoa

   Super Restorative – 50+ ikäisille, kun iho alkaa jo selvästi veltostua ja kun iholla on hormonaalisten muutosten aikaansaamia ikääntymisen merkkejä

   1. Suurkiitos! Suuntaan pian lomareissuun Ranskaan ja ranskalaisen apteekkikosmetiikan ohella Clarins on ostolistalla. Samoin Yves Rocherin shampoot ja hoitoaineet:)

    1. Eipä mitään, mukava vain jos pystyn olemaan avuksi :) (Ihanaa, Ranskaan..! <3) Ja Yves Rocher… voih, kyllä vain surettaa kun nykyään pitää mennä ulkomaille asti että pääsee YR:n liikkeeseen… *nyyh*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *