Karkkipäivä
Karkkipäivä

Juoksemaan!

No niin jee! Nyt voin ainakin lukijani Emmin iloksi kertoa, että hankin vihdoin oikeat juoksukengät! :)

Ja pöksyt!

Juoksemaan_IMG_7173

Tein maaliskuussa elämäni ensimmäisen kunnollisen ulkoilmalenkin. Saavutuksesta kertovassa postauksessa näkyi aika uupunut henkilö (alla :D). Ja vähän epätarkoituksenmukaisemmassa vaatetuksessa.

Tarkoituksena oli opetella tänä vuonna juoksemaan myös ulkona, hankittuani ylipäänsä jonkinlaisen aerobisen peruskunnon salin juoksumatolla. Olen hölkkäillyt menemään säännöllisen epäsäännöllisesti maaliskuusta lähtien, mutta vasta eilen sain tsempattua itseni urheiluvälineliikkeeseen ja hankittua vihdoin vähän tuoreemmat tossut.

Lopussa

Vanhat kun olivat vuodelta 2003 eivätkä todellakaan mitkään juoksukengät. :) Ihan hyvin niillä on kuitenkin lenkit sujuneet.

Motivaationi vaatehankintoihin on todella alhainen, siksi meni näinkin kauan saada itsensä kenkäostoksille. Halusin toisaalta myös varmistua siitä, että ulkona lenkkeilystä oikeasti tulee minulle pysyvä harrastus.

Nyt puolen vuoden jälkeen voi todeta, että on siitä tullut. Kummoinen juoksija en edelleenkään ole enkä lajiin millään lailla koukuttunut, mutta lenkille on kiva lähteä. Reissuissa huomasin jopa vähän kaipaavani sitä. Se oli mukava tunne :)

Olen aina vähän pyöritellyt silmiäni tämän hetken sateenkaaren väriselle juoksukenkätrendille (minusta kengät ovat olleet ihan karsean näköisiä :D), mutta saatuani eilen uudet violetti-neon-kirjavat ystäväni, huomasin heti pehmeneväni.

Juoksemaan_IMG_7179

Nämähän ovat lopulta aika mylittleponymaiset :)

Ja siis mikä ero juostessa…! Nämä tuntuvat jalassa ihan sukilta vanhoihin Nike-”veneisiini” verrattuna! :D Kyllä askel kulki kevyesti!

En ymmärrä kengistä yhtään mitään, ja pyysin apua kaupan myyjältä. Olen parhaillaan Kuopiossa ja oli hauskaa, kun palvelutilanteessa huomasin yhtäkkiä vaihtavani kunnon ”savvoon”. Välillä unohdan, että minulla on jossain tuolla sisuksissa sekin taito. :D (Meillä ei kotona puhuttu savoa, mutta olen täällä syntynyt.) Myyjä vaikutti jotenkin hermostuneelta ja epävarmalta ja tuntui, että kommunikaatio leveää murretta haastelevan myyjän kanssa helpottui heti kun puhuimme samaa kieltä ^_^ Tunnelmakin leppoistui. Myyjä tunnustikin myöhemmin olevansa ensimmäistä päivää töissä kesäloman jälkeen ja pahoitteli hapuilevaa palvelua. Löytyihän sieltä lopulta kuitenkin se mitä tulin hakemaan eli hyvät kengät, ja alerekistä vähän juoksuvaatettakin. :)

”Missäs tiälä olis hyvää juoosta?”

”No keskustassa Valakeesella, vaekka suattaahan tuohon noppeesti kyllästyvä kun on vuan sen kiloometrin kierros. Tai Vänäärillä.”

Valkeiselle, jees! :) Lempipaikkojani Kuopiossa. Ehkä tänään sitten Väinölänniemelle. :)

  Juoksemaan_IMG_7171

Miksi kirjoitin juoksukengistä? En tiedä. Tulin  iloiseksi kun sain vihdoin edettyä asiassa ja on kiva kirjoittaa sellaisesta joka ilahduttaa.

Vaikka vain itseä :)

(Ja ehkä Emmikin ilahtui ;D)

Kommentit (71)

 1. Emilia

  Ihanan pirteä sporttilook! Just ekana mietinkin, että onkohan My Little Pony -mieltymyksellä ollut osaa noiden kenkien hankinnassa :)

  • Sanni

   Heh :D

 2. NG

  Onnea kengistä! Harmi, ettei törmätty – olin itsekin männä viikolla Kuopiossa… Trattoria Sorrento tuli testatuksi ;)

  • Sanni

   Mitäs tykkäsit Sorrentosta? Mitä söitte? :)

   • NG

    Mitäkö tykkäsin? No, rehellinen arvio: lounasmenu ei ole ehkä se paras tapa tutustua ko. ravintolan tarjontaan, mutta meille se sopi hyvin – ajankohdan ja kohtuullisten hintojen puolesta.
    Muistan postauksessasi hehkutetun suurten annosten ihanuutta, ja se ei ihan toteutunut – mutta hyvä niinkin, yhtään enempää emme olisi jaksaneet syödä :)
    Oma annokseni, ravunpyrstösalaatti, oli ehkä pettymys kooltaan ja kokoonpanoltaan – jos odotin aitoa italialaista elämystä, niin siinä sitä ei juuri ollut.. (kiinankaalisuikaleet ovat niin perushöttöä, että en olisi sitä kaivannut ravintolassa..) Ystäväni pizza taas.. taivaallinen, sopivan mehukas ja rapea… autoin häntä muutaman viipaleen syömällä, ja ruokaa tuli sopivasti.
    Meille sopi tämä paremmin kuin hyvin, sillä oma annokseni jätti minulle vielä tyhjän olon, ja yksinään hän ei olisi jaksanut syödä pizzaansa – näin ollen molemmat autoimme toisiamme :)
    Pizzapaikkana suosittelen ravintolaa ehdoitta, muista annoksista kannattaa ehkä ottaa ennen tilaamista selvää.

    • Sanni

     Lounasannokset taitavat monissakin paikoissa ole a la carte -annoksia pienemmät, mutta eihän annoksesta nälkä pidä jäädä :( Kyllä minäkin ärryn liian pienistä annoksista. Etenkin salaateissa saa täytettä olla aika lailla että se käy nälän taltuttavaksi pääruoaksi. Harmi ettei tämä toteutunut teidän Sorrento-vierailulla.

     Ehkä ne pizzat (ja pastat) kuitenkin ovat loppupeleissä italialaisten ravintoloiden bravuureita, ainakin Italian ulkopuolella ja yksinkertaisempien ravintoloiden ollessa kyseessä. Kiva kuulla että pizza kuitenkin sai hyvät pisteet! :)

 3. NG

  jatkoa vielä: Puijon maisemissa on aivan mahtavat lenkkeily- ja ulkoilumaastot, painon putosi parissa päivässä varmaan kilokaupalla! Liikuntapainotteinen lepoloma Kuopiossa siis kannattaa aina…

  • Sanni

   Liikuntapainotteinen lepoloma Kuopiossa siis kannattaa aina…

   :D :D

   Mä tunnustan etten ole ala-asteen jotain suunnistusjuttua (ja talven liikuntatunteihin kuulunutta hiihtoa) lukuunottamatta koskaan ulkoillut tai lenkkeillyt Puijolla. On siinä meillä kuopiolainen… Asia pitäisi korjata. Voisi ottaa ensi viikon tavoitteeksi, vaikka veikkaan että maasto on varmaan liian mäkistä että jaksan juosta. :) Mutta aina voi kävellä :)

   • NG

    Voi mikä aukko sivistyksessä! :)
    Mäkisyydessään ja vaihtelevuudessaan Puijon seudun maasto on aivan huippua kuntoiluun, kun koko ajan on pieni ylä-tai alamäki, niin kroppa saa kokonaisvaltaisen haasteen. Huomasin taas, mikä merkitys kuntoilulla (jatkuvalla sellaisella) olisi …

 4. ida

  Lenkkeilyyn sopii Kuopiossa todella moni paikka! :) omia lemppareita ovat Puijon ja Neulamäen mäkiset maastot, joita ei todellakaan kannata lähteä heti juoksemaan.

 5. Jonttu

  Sinä ja nuo juoksutrikoot tulitte uneeni viime yönä. Saanko kertoa unen, vaikka se on vähän negatiivinen (en halua, että loukkaannut tästä)?

  Unessa olit siis pukeutunut juuri noihin juoksuvaatteisiisi ja sanoit tomerana kädet lantiolla, että kukaan sellainen, jolla ei ole yhtä timmiä kroppaa kuin sinulla, ei saa laittaa jalkaansa vastaavia juoksutrikoita.

  Yritä ottaa tämä huumorina, mutta tuollaista unta näin. :)

  • Sanni

   Hehheh, otan toki huumorilla :D Hassun tästä unesta tekee se, että ihonmyötäisten trikoopöksyjen pitäminen jossain muualla kuin kuntosalille oli minulle vielä ihan hetki sitten aivan karsea ajatus. Minusta trikoohousut eivät (edelleenkään) oikein sovi julkisille paikoille, en tule koskaan ymmärtämään tätä trendiä. :) Urheilun kannalta pystyn ymmärtämään niiden käytön etenkin nyt itse sellaiset hankittuani ja kokeiltuani, kyllähän ne ovat huomattavasti järkevämpi ja toimitusta ”helpottavampi” vaate juoksuun kuin lepattavat, löysät housut. :)

   • Jonttu

    Hyvä, ettet loukkaantunut! :)

    Itsellänikin on hieman asennevammaa noita trikoita kohtaan ollut pidempään, ja mielestäni ne kuuluvat vain liikuntaan eivätkä siis ole mitkään kaupunkihousut. Näitä kyllä näkee citykäytössä teinitytöillä ihan ilman liikuntasyytäkin. Tulee mieleen, että ovat kyllä vähän sellaiset pyllyn esittely -housut.

    • Sanni

     Tulee mieleen, että ovat kyllä vähän sellaiset pyllyn esittely -housut.

     Sama. Itselläni olisi äärettömän kiusallinen olo hengailla jossain (siis muualla kuin salilla tai lenkkipolulla) takamusta nuolevissa housuissa. Mun silmään trikoot on vähän sama kuin olisi kaupungilla alushousuissa… Mutta tiedän olevani tässä outo tapaus. :)

     • Jonttu

      Samoin minä, mutta joku raja jossakin. :) Kotona noita toki saa pitää niin paljon kuin kukanenkin haluaa.

      • Sanni

       Tietysti :) Ja toki siellä ulkonakin ihmisten ilmoilla, se on sitten meidän ”sovinnaisten” ongelma jos se näyttää hirveältä :D

 6. johanna

  Vitsi kun näytät H-Y-V-Ä-L-T-Ä ! Nuo hiukset vielä piste iin päälle. Jossain postauksessa kirjoitit että oot kateellinen toisille bloggaajille ja mietit että kadehtiikohan kukaan sua. No, minä kyllä kadehdin. Itse aina löydän tekosyitä miksi ei jaksa/huvita/kiinnosta… ;)

  • Sanni

   :D ^_^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.