Karkkipäivä
Karkkipäivä

Junapaniikkia

Terkut laivalta. Matka on startannut – eikä tällä hetkellä juuri hyvältä näytä huomisen suhteen.

Junani Kööpenhaminaan lähtee Tukholmasta aamulla kello 8.13. Mutta pääsenkö Kööpenhaminasta enää eteenpäin sunnuntain aikana – näyttää tällä hetkellä hemmetin epätodennäköiseltä.

Kuvat otettu hetkeä ennenkuin asian laita selvisi minulle – en todellakaan näytä enää nyt noin uneliaan tyyneltä.

Terveiset_laivalta

Ensimmäinen jatkoyhteyteni Köpiksestä Hampuriin kello 15.13 peruttiin jo aiemmin. VR:n virkailija (se ikuisuuden lipun kanssa puhelimessa säätänyt) varasi minulle paikan seuraavaan junaan, joka lähtee kello 17.13. Tai piti lähteä.

Katsoin juuri tilannetta Deutsche Bahnin sivulla. Nyt 17.13 vuorokin on peruttu.

Koopenhamina_Hampuri

Jos tuo informaatio pitää paikkansa (ja miksi se ei pitäisi?) mä en pääse Köpiksestä millään huomenna Hampuriin – mikä siis tarkoittaisi sitä, että en ehdi maanantaiksi Amsterdamiin tapaamaan Lilianaa. Ei #€%@!©£$ !!!

Just.

No, kun Kreikassa aina kaikki menee hyvin, niin kai piti sattua joku reissu joka alkaakin heti menemällä perseelleen.

Liliana…! Ja meidän kun piti vihdoin tavata..!!! :’-(

Mihinhän sitä huomisiltana päänsä kallistaa..?

Kommentit (23)

 1. Jaana

  Löytyykö busseja? Ainakin euroLines kulkee ristiin rastiin ja usein pitkät matkat juuri yöllä. Liput toki maksaa parikymppia lisää. Oletko katsonut saksan kimppakyytisivustoa (mitfahren), on tosi suosittu. Tsemppiä, kyllä sieltä joku menopeli löytyy!!

  • Sanni

   Tsekkaan busseja parhaillaan, mutta junan nettiyhteys on superhidas. EuroLines näyttää kaksi päivittäistä vuoroa, aamulla kello 8 ja iltapäivällä 16.10. Voin vain arvata, että tuo 16.10 bussi on aivan täynnä jos mikään juna ei kerran mene tänään Saksaan :( Nettisivu ei näytä enää tämän päivän paikkatilannetta. Mitfahren-sivua en ole toistaiseksi saanut auki.

   SJ:n junan konduktööri sanoi että Köpiksen aseman henkilökunta neuvoo mitä tehdä näissä lakkotapauksissa. Ehkäpä heillä on valmiiksi esittää vaihtoehtoisia reittejä/kyytejä Hampuriin. Mutta kuten todettua, todennäköisesti kaikki bussit ovat ihan täynnä jos tänään ei kulke yhtään junaa.

 2. Vapaata pudotusta

  Apua, eikä! Ei tässä nyt näin voi käydä… Toivottavasti joku ratkaisu löytyy ja tapaat kuitenkin Lilianan livenä. Täällä ollaan peukut pystyssä asian suhteen! Seurannut olen matkan valmistelua alusta asti ja toivonut että kaikki sujuu hyvin. Ei vaan vois mennä enemmän pieleen tämä kohta matkasta, kun kuitenkin oot niin odottanut Lilianin tapaamista ja varmasti hänkin sinun tapaamista. Tsemppiä, pakko tän on onnistua! =)

  • Sanni

   Kiitos tsempeistä. Voin sanoa että tällä hetkellä hatuttaa aika pahasti. Mutta yritän pysyä myönteisenä ainakin Köpikseen saakka jossa lopulta selviää mikä tilanne on. Vasta iltapäivällä on lupa sitten hajota ja kiroilla ääneen jos mitään ei ole tehtävissä Hampuriin pääsyn suhteen.

 3. ninneri

  Db taitaa olla lakossa tällä hetkellä ja siks noita perumisia tulee :( Huono tuuri! Täältä paasee myös bussilla Saksaan, muistaakseni esim abildskou.dk ajaa Hampuriin ja Berliiniin. Kannattaa katsoa jos mahtuisit mukaan :) Ja jos budjetti venyy niin kyllähän täältä pääsee Damiin myös lentäen..
  Tsemppiä ja hyvää reissua! :)

  • Sanni

   Abildskou näyttää ajavan Hampuriin vain Aarhusista, ja vuoro on mennyt jo aamulla :/ Mutta kiitos vinkistä ja avun tarjoamisesta.

   • Ninneri

    Tuli jotenkin paha mieli sun puolesta joten menin vielä tsekkaan gomoren -se on paikallinen nettisivu, jossa yksityishenkilöt tarjoaa toisilleen autokyytejä maksua vastaan. Siellä olis ainakin yks auto lähdössä Köpiksestä Hampuriin illalla ja vielä mahtuu mukaan. https://gomore.dk/rides/1114082
    Sun tarttee perustaa profiili sinne (esim. FB profiilin avulla voi kirjautua) ja pääset tsekkaamaan nuo lähdöt. Toi vois olla suunnitelma B? :)

 4. Hanko

  Eurolinesin sivut näyttävät, että Kööpenhaminasta lähtee joka päivä kaksi bussia Hampuriin: klo 16.10 ja 23.45. Ensimmäinen on Hampurissa klo 22.00 ja toinen seuraavana aamuna klo 5.30.

  https://www.eurolines.de/en/international-bus-lines/europabus-spezial/by-bus-to-copenhagen/bus-line-copenhagen-hamburg/

  • Sanni

   Onpas erikoista – tuo sinun linkkisi näyttää bussit kello 16.10 ja 23.45, mutta kun itse menen Eurolinesin sivuille saan vuorot kello 8.10 ja 16.10:

   https://www.eurolines.de/en/busticket/bus/Copenhagen/Hamburg

   Paikkatilanne selviää vasta Köpiksessä, Eurolinesin sivu ei näytä tietoja enää tälle päivälle.

 5. Rin

  Tsemppiä! :)

  • Sanni

   Kiitos.

 6. Myy

  Voi ei! Nyt sormet ristiin, että pääset ja mahdut bussiin. <3

 7. Anonymous

  Hyppäät poist junasta Kastrupin lentokentällä ja otat menolipun Amsterdamiin. Kentällä osaavat neuvoa, miten laitat itsesi jokaisen firman standby listalle. Lentäminen ei ole ihan interrailin hengen mukaista mutta pääset Amsterdamiin eikä tarvitse pähkäillä, ehditkö tapaamaan kaveriasi vai et.

  • Sanni

   Lentolippuun ei valitettavasti budjetti taivu :/ Vaikka haluan nähdä Lilianan, niin lentolippu + extrahotelliyö eivät mitenkään mahdu budjettiin :( (Minulla oli täksi yöksi Couchsurfing-majoitus Hampurissa.)

 8. A

  Mä en oo kauhean kokenut juna-aikataulujen lukija, mutta eikö tossa huutomerkin kohdalla lue että juna on 30 min etuajassa? Miten se voi olla etuajassa jos se ei kulje?

  • Sanni

   No sitä minäkin, ja pidän infoa todella sekavana. Jos kerran ”Train does not run May 17th”, niin miksi koko yhteys lippuhintoineen ylipäänsä näkyy DB:n sivulla? Tai miksei sen kohdalla lue selvästi CANCELLED.

   Päättelin, että tuo ”Juna on 30 min etuajassa” koskee yhteyttä yleisesti jonkun työmaan takia, eli silloin kuin juna normaalisti kulkisi, niin se olisi 30 min etuajassa. Mutta sen jälkeen kun paikkalippu minulle varattiin (viime tiistaina), junan kohdalle on ilmestynyt tuo ”Does not run May 17” -teksti. Mikä vaikuttai siltä, että juna ei kulje poikkeustilanteen (lakko?) takia.

 9. RainDrop

  Tuossahan sanotaan, etta Koopenhaminan ja Naestvedin valilla tehdaan ratatoita, jonka vuoksi juna lahtisi 30 minuuttia etuajassa. Epailen etta tuon samaisen ratatyon takia juna on tana viikonloppuna peruttu kokonaan (ainakin tuolta valilta), mutta ainakin taalla pain ratatoiden takia tapahtuvien junien perumisten aikaan ne on aina korvattu bussivuoroilla, joten ehkapa sinua lykastaa ja tuollakin kulkee korvaava bussi?

  Vahan tuo on kylla epaselvasti esitetty, ei kay kiistaminen.

 10. Too

  Onko Blablacar tuttu? Linkissä suunta väärin päin, mutta jos rekisteröityy, voinee etsiä toiseenkin suuntaan…

  http://www.blablacar-statt-fernbus.de/mitfahren-test/?from=Hamburg&to=Copenhagen&price=16%E2%82%AC&km&comuto_cmkt=DE_ADWORDS_ALL_atob_bus_TRIP&gclid=CL_L3eLiyMUCFQEXwwodUK4AtA

 11. Minni

  Deutsche Bahn ilmaisee asian vähän sekavasti, mutta tuon tekstin on tarkoitus ilmaista, että juna ei kulje päivittäin, vaan tuo yhteys on vain 16. ja 17. toukokuuta. Huutomerkki on siinä vain tuon aikataulumuutoksen takia. Junaa ei siis ole peruttu. Toivottavasti pääset junaan! :)

 12. j

  Apua, eikäää!! Täällä ollaan peukut pystyssä, että pääsisit ajoissa perille!

 13. Tiina

  Ei varmasti lohduta nyt yhtään, mutta uskotaan siihen, että asioilla on tapana järjestyä! Jotenkin. Vaikka vähän pumppu hakkais sitä ennen ;D

 14. Joa

  Onpa ikavaa, etta sattuu tuollaisia heti matkan alkuun! Silloin kun itse viimeksi reilasin (2010) niin niihin aikoihin ei ollut edes nettia puhelimessa – ihmettelen miten hyvin selvittiin kuukauden reissusta. Koskaan ei varattu junia etukateen, Ranskassa piti muistaakseni ostaa paikkalippuja, mutta usein vain juostiin seuraavaan junaan rinkat selassa heiluen. :D

 15. Karo

  Heips!

  Tämä vinkki ei varmaankaan ehdi auttamaan ajoissa, mutta kirjoitan kuitenkin. Olin kaverini kanssa reilaamassa 14 vuotta (apua) sitten. Yöjunalla Tukholmasta Kööpenhaminaan ja sieltä Hampuriin oli matka. Kööpenhamina-Hampuri -väli kustansi jotain ylimääräistä silloinkin reilaajalle, mutta ystävällinen lipunmyyjä neuvoi menemään Frederician kautta Köpiksestä Hampuriin. Vaihto Fredericiassa ja matka kestää tietysti kauemmin kuin suora yhteys, mutta lisäkuluja ei tullut. Pikainen tsekkaus DB:n nettisivuilta, vaikuttaisi toimivan tuo reitti edelleen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.