Karkkipäivä
Karkkipäivä

Joulumaassa

Terveisiä Rovaniemeltä!

Olen täällä tapaamassa sisartani – ja tapahtuipa viikonloppuna muuan toinenkin yhtä odotettu jälleennäkeminen:

          Rovis_IMG_1603

Totti ja Viivi <3

En ole nähnyt koiria sitten kesän.

 Rovis__1605

Nyt ne lähtevätkin sitten taas mun mukaan hoitoon. Mussukat.

Viikonloppu kului ihanissa talvitunnelmissa ja joulufiiliksissä. Ei kai Rovaniemelle voi ylipäänsä tulla tähän aikaan vuodesta joutumatta jouluhengen valtaan… :)

Rovis_lauantai1

Lauantaina käytiin vähän patikoimassa ja paistamassa soijamakkaraa nuotiolla.

Rovis_lauantai2

Rovis_IMG_1661

Rovis_lauantai3

Metsästä tie vei Joulupukin pajakylään.

Rovis_lauantai4

Tämä paikka olisi varmasti The Grinch -tyyppien painajainen… Mutta meille joulumössöilijöille….! Siellä talsittiin ihastunut piparinimelä kestohymy naamalle liimautuneena.

Rovis_lauantai6

Olen aina halunnut käydä Joulupukin Pääpostilla…! Kaikki ne tuhannet kirjeet lapsilta ympäri maailmaa…

Joo, kamalaa kusetusta, lapsiparat. Vai… hellyttävä perinne ja usko josta kasvaa ulos aikanaan ilman pahempia traumoja? Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään :) Mä oikeasti uskoin Pukkiin ja tonttuihin. Enkä pelkästään joulutonttuihin – vaan kotitonttuihinkin ;)

Rovis_lauantai5

Rovis_sunnuntai1

Sunnuntaiaamuna ehdittiin nähdä aurinkokin… ennenkuin se peittyi utuun ja maisema verhoutui tuttuun sinikajoon.

Asteet tippuivat sunnuntaina miinus yhdeksään, mikä sopikin mainiosti päivän sisätilavoittoiseen ohjelmaan. Päivän kohteena oli Santapark. Josta näittekin jo vähän kuvia eilen.

Rovis_sunnuntai2

Vaikka tuli tavattua Pukki ja osallistuttua tonttukouluunkin, totesimme, että autenttisempi joulutunnelma löytyi mielestämme Pajakylästä. Jonne suuntasimmekin sunnuntaina vielä uudelleen ja viihdyimme aina sulkemisaikaan saakka

Olipa kyllä mukavaa heittäytyä ihan kokonaiseksi viikonlopuksi ”etukäteisjouluun” ja ”etukäteistalveenkin” – ei tuolla etelässä vielä tunnu talvi olevan. Ainakaan mun huudeilla.

Täällä ei muuten tosiaan tarvitse Michael Bublén apua päästäkseen joulufiliksiin..! ^_^

.

…mutta nyt lupaan ummistaa turpani joulujutuista vähäksi aikaa… no, ainakin noin… viikoksi ;)

Kommentit (17)

 1. Jonttu

  Aivan ihania kuvia. Näitä katsoessa muuttuu jälleen lapseksi ja haluaisi kirjoittaa Joulupukille. :)

  • Sanni

   :) Mun ei tarvii enää kirjoittaa kun pääsin Pukin polvelle..! :)

   • Jonttu

    Jotenkin noista kuvista tuon huomasin. :D

 2. jenni

  Upeita maisemia ja ihanat koirat!

 3. JohannaL

  Mua ei ainakaan haittaa joulujutut yhtään! Oon fiilistellyt joulua jo varmaan kuukauden :)

 4. Riikka

  Hei, Nyt täytyi tulla kommentoimaan täysin postaukseen liittymättömiä :) Näin nimittäin viime yönä unta, että olin kommentoinut jotain postaustasi ja sitten seuraavan postauksen lopussa oli loppukaneetti, jossa ruodittiin kommenttiani ilkeään sävyyn. En nyt enää muista, mutta pääpointti siinä oli se, kuinka minun kommentistani pystyi mielestäsi luomaan kuvan minusta ja kuinka annoin itsestäni hellyyttävän yksinkertaisen ja samalla ylimielisen kuvan sanavalinnoillani sekä sekavilla pitkillä lauseillani. Kommentoitiin myös kuinka käyttämäni fontti ja sen koko antoivat minusta huvittavan vaikutelman. (Älytöntä. eikö?!? Mistä alitajunta näitä kehittää?)
  Kirjoitustasi oli sitten kommentoitu tyyliin ”Niin just, tosi huvittavaa käyttää noin isoa fonttia” jne.
  Juuri ennen heräämistäni yritin tuskaisesti vastata kommenttiin tabletilla (mikä ei tietenkään onnistunut ja kommentti lähti sählätessä vahingossa keskeneräisenä) ja selittää, kuinka pahoitin mieleni ja kuinka mielestäni ette siellä ruudun takana voi tehdä noin hätäisiä johtopäätöksiä yksittäisen kirjoituksen perusteella. Yritin myös selittää sitä kuinka en ollut tajunnut, että kommenttini tulee näkyviin isolla ja naurettavalla ( ;D) fontilla.
  Tämä uni oli mielestäni niin käsittämätön juttu, että päätin tulla jakamaan sen tänne. En millään käsitä, miten pääni on saanut kehiteltyä moisen kuvion, koska mielipiteeni sinusta ja blogistasi on hyvin myönteinen ja olen tyytyväisenä lukenut kirjoituksiasi jo muutaman vuoden. Mutta ajattele Sanni, mitä valtaa sinulla on, kun vaikutat tuntemattomien ihmisten uniinkin ;D

  • Sanni

   Mutta ajattele Sanni, mitä valtaa sinulla on, kun vaikutat tuntemattomien ihmisten uniinkin ;D

   On tuo kyllä tosiaan ihan hullua…! ^_^ Imartelevaa ja samalla tosi outoa :D

   Vaikka unesi olikin kannaltasi negatiivissävyinen, niin hauska kun kävit sen jakamassa :) Mielenkiintoista kuulla mitä kaikkea mun blogi voi saada aikaan jonkun alitajunnassa… Toivottavasti joskus näet jonkun myönteisemmänkin Karkkipäivä-unen..! :)

 5. Eliiisa

  Oi, tästä tuli niin hyvälle mielelle :)

 6. Sanna V.

  Ei vitsit miten ihanan näköistä siellä on! Lunta, valkoista, talvea, jouluvaloja, joulua! Täällä kun katsoo ikkunasta ulos niin näkee harmaata, usvaa, synkkää ja kuulee kuinka satunnaiset sadepisarat osuu ikkunalaudalle.. EI NÄIN! :D Mä olisin jo ihan täysin valmis lumihankien tuloon. Onneks voi olla katsomatta ulos ja kuvitella siellä hanget korkeat nietokset ;) Mutta silti.. olisinpa Rovaniemellä ♥

  • Sanni

   Täällä kun katsoo ikkunasta ulos niin näkee harmaata, usvaa, synkkää ja kuulee kuinka satunnaiset sadepisarat osuu ikkunalaudalle..

   On kuin Mr. Karkkipäivältä päivemmällä tulleesta tekstiviestistä… :) Jooh, ei munkaan tee mieli palata harmauteen täältä talven ihmemaasta. Täällä on niin kaunista että ei voi kuin nauttia <3

 7. SiiriS

  Oi miten kaunista siellä pohjosessa aina talvella onkaa, kelpais kyll lähtee ihailee sinne maisemia. :) Ja ihana joulu fiilis välitty näistä kuvista, mitkä on muute tosi hienoja. :) No huomenna saan rakkaan ystäväni sieltä pohjosesta tänne etelään! :)

 8. Arlene

  Joo, mulla on yli viikon soinu jo joululaulut päässä, suunnittelen lahjoja ja oottelen et pääsen vaihtamaan puhelimen soittoäänet joulubiiseiksi ^_^ Kohta soimaan Andrea Bocellin Joulu-cd :) Ja fiilistelen jo etukäteen Vesa-Matti Loirin parin viikon päässä odottavaa joulukonserttia ja joulun lähellä olevaa Kauneimmat joululaulut-tapahtumaa kirkossa :D
  Eli jouluhullu tääl moi…

  • Sanni

   Mitenkäs multa on jäänyt Andrea Bocellin joululevy ihan kokonaan ”väliin”… :D Täytyykin laittaa heti Spotify’sta.

   Minäkin käyn aina Kauneimmissa Joululauluissa…! :) Mutta Vesa-Matti Loirin konsertti on vielä kokematta. Toivottavasti joku päivä…

 9. Miikku

  Joulu <3 ja ooh miten kaunista voi suomessakin olla!

  • Sanni

   Niinpä. Noiden lumen kuorruttamien puiden katselu käy terapiasta… <3

 10. milipili

  En mikään lumifani ole, mutta pikkiriikkisen voisi sataa ja pysyä, nimimerkillä koirat yltäpäältä savessa…

 11. Olivia

  Voi että! Mä en ole käynyt Rovaniemellä vaikka asun Ylivieskassa Pohjois-Pohjanmaalla… Oulusta 130km etelään päin. Pitäs vissii joskus lähtä Rovaniemelle, näyttää niin ihanalta ja Lappi muutenki kiehtoo. :D Käsittämätöntä että oon käynyt Teneriffalla mutten Lapissa vaikka asun niin lähellä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.