Joulukalenteri – luukku 20

Luukku 20 liittyy lempiruokaani: juustoon.

Lahja: kotijuustomuotti

Tai juustokehä, kuten lahjan antaja sanoisi.

Olen saanut kehän lahjaksi mieheni äidiltä, jonka erikoisuuksiin kotona valmistettu hämäläinen munajuusto kuuluu. Olen maistanut kyseistä juustoa ensimmäistä kertaa juuri hänen valmistamanaan, ja kyllä hänen kotijuustonsa edelleen on parasta.

Olen saanut miehen ädiltä hänen reseptinsäkin, jota en nyt tässä jaa jos sen niksit ovat vaikka sukusalaisuus, mutta yksi munajuuston resepti löytyy esimerkiksi täältä. Juustoon tulee vain maitoa, piimää, kananmunaa ja suolaa.

Miehen perheessä juustoa syödään välillä myös ”raakana” eli paistamattomana, mutta parasta se on paistettuna ja juuri uunista tulleena. Kuvan munajuustot ovat Heikkilän Juustolasta.

Vähän harmissani joudun myöntämään, että kovin monta kertaa en ole lahjakehälläni valmistanut juustoa. Juuston valmistus on helppoa mutta kuitenkin aikaavievää – eikä kotijuusto itse asiassa tule ainakaan halvaksi. Yhteen pienehköön juustopalaan menee useampi litra maitoa.

Olen valmistanut juustoa lähinnä jouluisin – enkä hennoisi jakaa muille omasta pienen kehäni tuottamasta juustokimpaleesta ^_^

Nam!

Kuinka moni tykkää kotijuustosta? Tai kuinka moni on valmistanut sitä?

Kommentit (158)
  1. Koskaan en ole maistanut kotijuustoa saati tehnyt. 🤔 näyttää kyllä hyvältä!

    Mukana arvonnassa ja yhteystietojani saa käyttää.

  2. No nyt oli erilainen lahja!
    Mukana ja yhteystietoja saa käyttää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *