Joulukalenteri: Pippo

ELÄINYSTÄVÄT-JOULUKALENTERI, LUUKKU 24

Kalenterissa lukijat kertovat eläinystävistään

♥️

PIPPO

”Lähetän sinulle ohessa rakkaan eläinystävämme Pippo-koiran kuvan Karkkipäivän joulukalenteriin.

Kuvassa, jonka huonoa laatua harmittelen, Pippo istuu äitini cairnterrierin Martan kanssa joulukuusen äärellä Suomessa jouluna 2017. Olisi hienoa, jos Pippo pääsisi kalenteriin mukaan ja mulle ja miehelleni se toisi lämpimän läikähdyksen sydämeen, Pippoa ei nimittäin enää ole.

Pippo, suomeksi Hessu (se Disneyn Hopo siis), oli meidän italialainen sekarotuinen rescue-koira. Rescue siinä mielessä, että se tuli meille paikallisen, pohjois-italialaisen koiratarhan kautta, tein tarhalla vapaaehtoisena ”vuoroja” ja tutustuimme sitä kautta tähän kotia vailla olleeseen karvakaveriin.

Vuosi oli 2016, toukokuu, ja vuosia Pippolla tuolloin 7. Se oli elänyt jonkinlaisessa aitauksessa tai kopissa (joka oli sen noutaneiden vapaaehtoistyöntekijöiden mukaan ”buco” eli ”monttu” tai ”kuoppa”) ja huonolla ravinnolla eikä se tuntenut nimeään. Sen joskus aiemmin omistanut mies oli kuollut ja koira jäänyt miehen huonokuntoisen 9-kymppisen äidin luo sinne monttuun. Onneksi rouva oli tullut lopulta siihen tulokseen, ettei oikeastaan pystynyt pitämään koirasta huolta, ja luovutti sen yhdistyksemme tarhalle, jossa se sai uuden mahdollisuuden löytää koti.

Jännitti, miten se tulisi kerrostalossa toimeen, mutta onneksi turhaan. Se oli tosi hyvä poika, niinkuin koirista sanotaan! Pipposta tuli meille juuri sopiva koira, rakas ja tärkeä perheenjäsen, jonka saimme pitää luonamme viime tammikuuhun saakka.

Luopuminen oli kauheaa ja surimme Pippoa kamalasti, kotona tuntui niin tyhjältä.

Mutta, näin me miehen kanssa vakaasti uskomme, Pippo lähetti meille sateenkaarisillalle lähtiessään lahjan: tulin raskaaksi heti, vain päiviä sen kuoleman jälkeen, ja nyt meitä on jälleen perheessämme kolme. Kiitos rakas Pippo!”

-Salli-Kaisa

🌟

Sanni:

Lämmin kiitos kaikille joulukalenteriin osallistuneille. Tarinat ovat kertoneet koskettavasti siitä ainutlaatuisesta ystävyydestä, joka eläimen ja ihmisen välille voi muodostua. On ollut ihana saada tutustua näihin ystäviin joulukuun ajan. Kyyneleiltä ei ole voinut välttyä, mutta ei myöskään hymyltä ja lämpimiltä ailahduksilta rintakehässä.

Hyvää joulua kaikille! 💕

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (14)
 1. Ihana Pippo.

  Lämmintä joulua Sanni ❤️

  1. Kiitos M. ☺️ Hyvää joulua Köpin perheelle :)

 2. Anne ja kissa
  24.12.2022, 12:45

  Kiitos todellisesta hyvän mielen joulukalenterista! Kaikkien ikävien uutisten keskellä on ihana lukea koirista ja kissoista, joista huolehditaan, joita rakastetaan ja joista monet ovat saaneet uuden mahdollisuuden ikävien kokemusten jälkeen. Maailmassa on myös niin paljon hyvää. Hyvää joulua 🙂

  1. Hyvää joulua Anne ja kissa ☺️❤️ Maailmassa on onneksi myös todella paljon hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *