Joulukalenteri: Helmi, Allu ja Manu

ELÄINYSTÄVÄT-JOULUKALENTERI, LUUKKU 15

Kalenterissa lukijat kertovat eläinystävistään

♥️

HELMI, ALLU JA MANU

”Kun aikoinaan muutin pois kotoa omilleni, tiesin että haluan kissan. Ihastuin Ragdoll-kissarotuun täysin, ja totesimme, että hyvä laumakoko meillä on kolme kissaa. Ragdollit ovat luonteeltaan leppoisia ja koiramaisia seurakissoja, en nimittäin pääse kotona minnekään ilman kissaa kantapäilläni. Syliin nostettaessa Ragdoll heittäytyy veltoksi (vähän kuin koittaisi kantaa vesisäkkiä sylissään).

Nykyään luonamme asustavat Helmi, Allu ja Manu. Tämä on kolmas trio-kokoonpano, joka meillä on 12 vuoden aikana ollut.

Helmi on 7-vuotias, väritykseltään creme-kilppari-bicolor. (Kuvassa istuu tuolilla) Hän on laumamme pomo ja prinsessa. Helmi viihtyy omissa oloissaan, mieluiten torkkuen saunassa. Välillä hän tulee hakemaan rakkautta, rapsutuksia ja kippuroimaan lattialle. Huiskalelut ovat parhainta ikinä. Muovipussit ovat erittäin pelottavia. Helmi rakastaa mönkiä peiton alle nokosille, myös sylissä on ihana istua ja puuduttaa omistajan jalat. Helmi on vähän ujo ja elää omissa maailmoissaan, mutta sitäkin rakkaampi. Helmi rakastaa myös saunan jälkilöylyissä lekottelua.

Albert eli tuttavallisemmin Allu on 1,5-vuotias suklaa-tabby bicolor. (Kuvassa vasemmalla etualalla). Hänen turkkinsa lopullinen väritys ei ole vielä kehittynyt, siihen menee vielä reilu kolme vuotta. Hänestä pitäisi tulla aikuisena melkoisen iso kolli.

Allu tuli meille, kun ensimmäinen kissani Töppönen päästettiin Sateenkaarisillalle. Allu on melkoisen terävä. Hän tykkää metsästää esimerkiksi heiluvia paidanhihoja ja hän saattaa kynnellään napata sukasta kiinni, kun hänen ohitseen kävelee. Allu on kova vahtimaan. Jos esimerkiksi naapurista kuuluu yllättävää kolinaa, Allu valpastuu ja murisee 🤣 Oikein vahti-Allu. Parasta elämässä on lelujen kantaminen ja katkaravut.

Triomme uusin lisäys on Manu, 10 kk ikäinen möllykkä (kuvassa oikealla). Väritykseltään hän on ruskea mitted. Samoin kuin Allulla, Manun väri ei ole vielä täysin kehittynyt ja hänellä on vielä melko paljon pentuturkkia. Myös Manusta pitäisi tulla kooltaan luokkaa ’aivan jäätävän kokoinen’ Triomme kuopus painaa tällä hetkellä tasan 6kg ja hyvässä lykyssä hänestä kasvaa aikuisena 10 kiloinen jässikkä.

Luonteeltaan Manu on oikein ragdollin malliesimerkki. Leikkisä, seurallinen, kehräävä sylikissa. Manulla on tapana hiippailla aamuyöstä tyynyni viereen ja herään sellaiseen kehräykseen, joka melkein tärisyttää koko sänkyä. Oikeastaan sanat eivät edes riitä kertomaan kuinka herttainen luonne Manulla on. Manun lempipuuhaa on Allun kanssa rallaaminen ja ikkunasta tiirailu. Manu ja Allu ovat aivan paita ja peppu. Toki Helmikin otetaan mukaan, mutta useimmiten pojat löytyvät jostain kasassa nukkumasta♥️

Kaikenlaisia kissoja sitä on kerennyt elämässäni touhuamaan, kun 12 vuotta olen kissanomistajana ollut. On ollut ihanaa huomata kuinka erilaisia luonteita kissoilla voi olla ja millaisia kommelluksia kissat ovat saaneet aikaiseksi. Koti ei tunnu kodilta ilman kissaa.”

– Tiina 

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (2)
  1. Kauniita kissoja 😊

  2. Itsekin olen haaveillut ragdoll-kissasta…! Ihania..! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *