Joulukalenteri 2020, luukku 23: vielä yksi torni ja Tampereen paras näköalabaari

Karkkipäivän joulukalenteri

Vielä yksi torni on esittelemättä tässä kalenterissa..!

Luukussa 23 ollaan Tampereen korkeimmassa rakennuksessa, joka on myös yksi koko Suomen korkeimmista – 88 metrinen hotelli Torni. 

En esittele paikkaa ensisijaisesti hotellin näkökulmasta, vaan sen ylimmässä kerroksessa sijaitsevan kahvila-baarin vuoksi. Moro Skybar -nimeä kantava näköalabaari on yksi tamperelaisista ”olohuoneistani”.

Täältä avautuvat mielestäni Tampereen kirkkaasti parhaat maisemat, jopa paremmat kuin Näsinneulasta. Torni sijaitsee aivan ydinkeskustassa rautatieaseman vieressä, joten täältä näkee Tampereen paljon lähempää kuin Näsinneulasta.

Lattiasta kattoon ulottuvat panoraamaikkunat mahdollistavat laajimman mahdollisen maisemanautinnon.

Päiväsaikaan Morossa on yllättävän rauhallista, ja tulen tänne usein tekemään töitä. Erään kerran istuin täällä lounaasta auringonlaskuun. Paikka on vain niin mukava ja viihtyisä.

Viikonloppuiltaisin meninki voi olla vähemmän rauhallinen – tai siis sitten, kun pandemia on jonain päivänä ohi….

Suosittelen ihan kaikille Tampereen kävijöille kahvia tai drinkkiä Moron baarissa. 🙏🏻

Viime kesänä halusin viimein kokea Tornin myös hotellina. Käyn täällä niin paljon, että alkoi jo tuntua hassulta, että en tiennyt yhtään millaiset huoneet Tornissa on ja olisiko täällä mukava myös yöpyä.

Niinpä varasin itselleni staycationin. Torni oli Hotelli Tammerin ohella mun toinen kotikaupunki-loma tänä vuonna.

Korona-kesänä Hotelli Tornin asiakasvirrat eivät poikenneet normaalista; hotelli on valtavan suosittu ja ihmetellessäni vastaanottovirkailijalle ulos asti kiemurtelevaa check-in-jonoa, virkailija totesi tämän olevan normaalia kaikkina kesinä.

Varasin oman yöpymiseni lyhyellä varoajalla, ja ylempien kerrosten maisemahuoneista oli jäljellä tasan yksi; Solo Up -kategorian huone. Kerrosten 18-24 Solo Up -huoneissa on muista huoneista poikkeava kylpyhuoneratkaisu;  suihku ja WC ovat omissa tiloissaan, ja pesuallas on suunniteltu osaksi hotellihuonetta. Verho erottaa sen makuutilasta.

Hotellin sivuilla pesu- ja majoittumistilojen uudelleen ajattelun kerrotaan ”luovan erityistä tilantuntua tehden huoneista ainutlaatuisia mikrosviittejä.”

Sannin kokemus?

Jos on lukenut tätä joulukalenteria, saattaa ehkä jo tietää, minkä tyyppisistä hotellihuoneista pidän eniten. Tampereen Hotelli Tornin huone ei kuulu niihin, valitettavasti.

En pitänyt huoneesta.

Moderni tyyli ei puhuttele minua, ja koin huoneen ahtaaksi ja täyteen ahdetuksi. Sängyn ja työpöydän välillä oli hädin tuskin tilaa liikkua. Erikseen sijaitsevat pikkuinen WC-koppi ja suihkutila eivät nekään kohentaneet kokemusta vaan vahvistivat ahtaan tilan tuntua.

Hotellihuoneesta avautuva maisema oli sekin lievä pettymys. Tämän tosin olisin voinut päätellä ennakkoon jo hotellia ulkoa katsomalla; ei pitäisi tulla yllätyksenä, että huoneiden ikkunat ovat pieniä ja kapeita.

Sky-baarin maisemiin ja upeisiin panoraama-ikkunoihin tottuneena huoneen kapeasta ikkunasta avautuva kaistale ei oikein tuntunut miltään.

Kiitos kapean ikkunan ja sisään pääsevän vähäisen valon, huoneessa oli pimeä tunnelma.

Tuntui perin kummalliselta olla Tampereen parhaan maiseman keskellä hotellissa, jonka suunnittelijat olivat päättäneet rajoittaa maisemaa tällaisilla ikkunoilla. Ehkä vieraat kuitenkin mieluummin katselisivat Tamperetta kuin seinää ja verhoja…?

No, tiedän jatkossakin suositella nimenomaan kattokerroksen baaria. 🙏🏻

Vinkki: hotelli Tornin katukerroksessa sijaitsevan Grill It! -ravintolan seisovaan pöytään katettu lounas on todella hyvälaatuinen. Sitä tulee hyödynnettyä monesti, kun olen Skybaarissa tekemässä töitä. :)

Illallisravintolana Grill It! ei ole kummoinen, eikä tunnelma poikkea tavanomaisista S-Ryhmän ketjuravintoloista. No, tunnelmaa ei täällä ole käytännössä lainkaan, jos minulta kysyy. Grill It on paikka johon tullaan syömään nälkä pois, ei ”ruokamatkalle” tai romanttiselle illalliselle.

Yksi juttu hotellin palveluissa saa kyllä kympin arvosanan: kuntosali. 👍 Se on hotelli Tornissa ensiluokkainen, enkä ole ikinä kohdannut hotelleissa yhtä monipuolista ja korkean tason kuntosalia.

Salin suunnittelusta onkin vastannut Jutta Gustafsberg.

Tampereen näköalakuningattaret:

Hotelli Tornista Näsinneulalle
Näsinneulasta hotelli Tornille

P.S. Jo Moro Skybaarin vessassa käynti on maisemaelämys. 

Jos siis tulet Tampereelle, käy täällä edes kahvilla ja vessassa. :)

Kommentit (20)
 1. No hitto onko siellä Tampereella kivoja hotellihuoneita ensinkään 😃? Hyvää joulua Sanni 🎅❤️☃️!

  1. No hitto onko siellä Tampereella kivoja hotellihuoneita ensinkään 😃?

   No niinpä..! 😂

   Luulen, ettei mikään Tampereen suurista hotelleista oikein ole mun tyylinen, vaan ne kodikkaammat kolot löytyy pienemmistä putiikkihotelleista. Esimerkiksi Lillanin olen halunnut testata jo pitkään, ainakin paikan brunssi ja puitteet ovat ihanat 🙏🏻😍

   Samoin hyvää joulua sinulle, Iines ❤️🎄

   1. Olin keväällä ennen korona-aikaa Sokos Hotel Villassa, joka on aivan Torni-hotellin vieressä. Se oli ihana! Kaunis sisustus ja rauhallinen tunnelma. :) Siellä majoittuessaan sai käydä halutessaan aamiaisella Tornissa. Olen ollut joitakin vuosia sitten pari yötä Tornin perustason huoneessa ja se oli minusta kiva: tilava ja kauniisti sisustettu.

    1. Kiitos Villa-vinkistä :)

 2. Skybarin näkymät ovat minunkin suosikkeja. On ihana katsella maisemia korkeuksista, etsiä tuttuja rakennuksia ja tarkastella ratapihan touhuja yläilmoista. Junat näyttävät ihan pienoismalleilta! Yksi ihmeellisyys Skybaarissa on: musiikki. Minusta kyseiseen paikkaan sopisi rauhallinen, tyylikäs ja eleetön musiikki, mutta useimmiten siellä soi kamala ja kovaääninen hittipoppi. Tai on ainakin aina soinut silloin, kun itse siellä olen käynyt.

  1. Aloin ihan miettiä, olenko koskaan kiinnittänyt huomiota Skybaarin musiikkiin… hmmm… erikoista, että mitään ei tule mieleen 😀 Ilmeisesti se ei ole häirinnyt minua, koska en ole kiinnittänyt musiikkiin huomiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *