Joulukalenteri 2020, luukku 22: Puruvesi, mieleni maisema

Karkkipäivän joulukalenteri

Luukku 22 avautuu Puruvedelle, tämän vuoden mielen maisemaani.

Maisema on minulle erityisen merkityksellinen. Kohtasimme Puruveden kanssa ensimmäistä kertaa tänä vuonna, ja välillemme on muodostunut hyvin erityinen side.

Puruvesi ei ole puhelias, mutta se on ollut minulle terapeuttista seuraa. Olemme käyneet äänetöntä dialogia. Olen avannut Puruvedelle sydäntäni, ja se on kuunnellut ja ottanut vastaan. Se ei ehdota, se ei ota kantaa, se ei pyri vaikuttamaan. Se kuuntelee ja antaa minun tulla sen luo sellaisena kuin olen, ajatuksineni, särkyineni, iloineni ja hämmennyksineni.

Niinkuin grönlantilaisille lumi, meille suomalaisille vesi ei ole vain vettä.

Järvet, lammet, merenlahdet, rannikot, vesi on kaikkialla erilaista. Eri väristä, eri tuntuista, eri energistä.

Puruvesi on kaunein suomalainen vesialue, jonka tunnen. On vaikea kuvata sanoin, millaista onnea olen tuntenut sen selkää kulkiessani. Talvella jäätä pitkin, kesällä veneessä.

Tai pulahtaessani illan hämärässä laiturilta sen tyyneen syleilyyn, rikkoen pinnan, joka on pehmeä ja sileä.

Luonnon kauneus on jotain ihmeellistä. Se täyttää mielen ja lämmittää, kirkastaa, kohottaa ja rentouttaa.

Tyhjentää sellaisesta, joka painaa.

Synkkänäkin Purvesi on ihmeellisen kaunis. Kuin maalaus, jota en koskaan väsy katsomaan.

Puruvesi on vuoden paras uusi ystäväni.

Kommentit (5)
 1. <3 Meillä (tai no siis, vanhemmillani) on mökki Puruveden rannalla ja allekirjoitan tämän. Olen ylpeä kesävieras-punkaharjulainen, vaikka etäisyyksistä johtuen liian vähän aikaa siellä tulee vietettyä.

 2. Minäkin allekirjoitan 100%! Ihanaa, että tykästyit Punkaharjuun, toivottavasti on vielä monta reissua edessä Puruvedelle :) Itselläni on jatkuva koti-ikävä sinne täältä pääkaupungin sykkeestä, jossa koti virallisesti on tällä hetkellä. Sydämen koti on kuitenkin aina osaksi Punkaharjulla, siellä Puruveden rannalla. Seuraavalla reissulla suosittelen piipahdusta Putikon Savisepän puotiin, jos et vielä käynyt siellä! Rakastan hänen keramiikkaansa ja varsinkin suuria teekuppeja, joita käytän päivittäin. Terveisin Punkaharjulainen <3 P.S. Tämä on ollut tosi ihana joulukalenteri seurata, niin ihania paikkoja olet nähnyt ympäri Suomea ja monta vinkkiä tulee varmasti laitettua talteen tulevia kotimaan reissuja varten :)

  1. Seuraavalla reissulla suosittelen piipahdusta Putikon Savisepän puotiin, jos et vielä käynyt siellä!

   En ole käynyt, täytyypä korjata asia :) Kiitos paikallisvinkistä :)

   P.S. Tämä on ollut tosi ihana joulukalenteri seurata, niin ihania paikkoja olet nähnyt ympäri Suomea ja monta vinkkiä tulee varmasti laitettua talteen tulevia kotimaan reissuja varten :)

   ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *