Joulukalenteri 2020, luukku 20: voita miniloma Punkaharjulla

Karkkipäivän joulukalenteri

Luukku 20 vie meidät tämän vuoden viimeiseen reissukohteeseeni; kansallismaisemamme keskellä Punkaharjulla sijaitsevaan viehättävään hotelli ja hyvinvointikeskus Kruunupuistoon.

Vietin Kruunupuistossa lokakuussa ihanan rentouttavan ja luontopainotteisen viikonlopun, josta voi lukea täältä.

On ollut ilo kokea tänä vuonna niin eri tyyppisiä persoonallisia majoituspalveluita, joilla kullakin on oma konseptinsa, tunnelmansa ja vetovoimansa.

Kruunupuisto on vuoden kohteistani kirkkaasti monipuolisin, ja voi sanoa, että täältä löytyy luonnosta, rauhasta, hyvinvoinnista, liikunnasta, historiallisista paikoista ja hyvästä ruoasta kiinnostuneelle ihan kaikki saman katon alta.

Monet tämän vuoden matkakohteeni löysin digitaalisesti – ja ehkä vähän tylsästi – Googlen suositusten ja artikkelien kautta, mutta Kruunupuiston löysin (Hanasaaren tapaan) ihan itse.

Olen viettänyt tänä vuonna paljon aikaa Punkaharjun tienoolla, ja löysin Kruunupuiston kirjaimellisesti alueen kartalta harjulla samoillessani. :)

Kruunupuisto-nimen alla on valtavasti toimintaa ja palveluita; hotelli, kuntoutuskeskus, hieronta- ja kauneushoitolapalvelut, laadukas ravintola, sisä- ja ulkokuntosali sekä kylpyläosasto, tunnelmallinen rantasauna, ylellinen huvilamajoitus, ohjattuja luontoelämyksiä ja räätälöityä ohjelmapalvelua sekä laitevuokrausta (veneet, kajakit, polkupyörät, retkiluistimet, lumikengät, potkukelkat…).

Hotellin pihasta pääsee suoraan luontopoluille Punkaharjun kauneudestaan kuuluisiin maisemiin.

Aivan ihana paikka. Todella erilainen, kuin mikään lomakohde missä olen koskaan käynyt.

Kaiken tämän näyttämönä toimii harjun terveelliseen ilmastoon 100 vuotta sitten rakennettu keuhkoparantola, jonka kiehtovaa historiaa löytyy kuvitettuna parantola-rakennuksen seiniltä.

Tänä päivänä Kruunupuisto koostuu useista eri rakennuksista. Vanhan parantolan puolelta löytyy hotellimajoitusta sekä toiminta- ja kokoustiloja. Voit kokea parantolan alkuperäisellä parvekkeella myös omintakeisen ja äärimmäisen rentouttavan hallimakuu-rentoutuksen, joka kuului parantolan potilaiden päivittäiseen hoito-ohjelmaan 1900-luvun alussa.

Pitemmittä puheitta, fiilistellään Kruunupuiston viehättävää tunnelmaa vielä näiden kuvien myötä, ja jos mielesi halajaa Punkaharjulle, osallistu kilpailuun, jossa voit voittaa yöpymisen kahdelle hengelle Kruunupuiston Villa Urholassa. ❤️

Villa Urhola on ollut aikoinaan parantolan lääkärin asunto. Nyt se on kunnostettu upeaksi huvilahotelliksi tasokkaine huoneineen.

Pihlajavesi tervehtii vierailijaa Villa Urholan ikkunoista.

Joulukalenterin palkintoon kuuluu myös fatbike-pyörien vuokra kahdelle. :) Lähde tutustumaan harjun ihaniin luontopolkuihin ja kuntoreitteihin.

KILPAILU

Voit voittaa

Yhden yön Kruunupuiston Huvila Urholassa kahdelle hengelle, sisältäen aamiaisen, kylpyläosaston käytön ja Fatbike-vuokran.

Majoittuminen perjantaista sunnuntaihin valinnan ja saatavuuden mukaan aikavälillä 1.2.2021 – 20.6.2021.

Palkinnon arvo on 157€ . Arpajaisvero maksetaan kilpailun järjestäjän puolesta. Matkoista Punkaharjulle vastaa voittaja itse.

Osallistut kilpailuun kertomalla, oletko koskaan käynyt Punkaharjulla, ja mitä muistoja sinulla on Punkaharjulta. :) Osallistumisaikaa on 23.12. saakka.

KILPAILUN SÄÄNNÖT

 • Arvonnan järjestää Karkkipäivä-blogi
 • Arvontaan voi osallistua 20.12.20.-23.12.2020
 • Arvontaan voi osallistua vastaamalla kilpailukysymykseen. Jätä sähköpostiosoite sille varatulle riville, se näkyy vain arvonnan järjestäjälle
 • Luovutettuja sähköpostiosoitteita käytetään ainoastaan arvonnan voitosta tiedottamiseen ja palkinnon toimittamiseen
 • Voittaja arvotaan 24.12.2020 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Voittajan nimimerkki julkaistaan myös Karkkipäivä-blogin sivulla
 • Osallistuneiden kesken arvotaan majoituspaketti, johon kuuluu yhden yön yöpyminen, aamiainen sekä fatbike-pyörien vuokra kahdelle hengelle hotelli Kruunupuistossa, arvo 157€.
 • Mikäli osallistuja haluaa peruuttaa suostumuksensa yhteystietojensa käyttöön, sen voi tehdä jättämällä kommentti: ”Peruutan suostumukseni” tämän postauksen kommenttilaatikkoon tai ottamalla yhteyttä arvonnan järjestäjään: karkkipaiva (at) hotmail.com
 • Palkinnon vastaanottaja vapauttaa järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä.
 • Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan arvonnan sääntöjä
Kommentit (277)
 1. Tiina Sahlman
  20.12.2020, 10:42

  Lapsena olemme ajaneet Punkaharjun läpi ja muistan vain kauniin tien järven lähellä ja upeat männyt

 2. Upea palkinto :-) olen käynyt punkaharjulla lustossa ja retretissä, matkalla savonlinnaan kuudennen luokan luokkaretkellä joskus 90- luvun puolivälin paikkeilla. Kaunista seutua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *