Stora Halsön saari-idylli

Karkkipäivän joulukalenteri

Luukku 2: Stora Halsö 

Tämän päivän kotimaan matkamuisto tulee Inkoon saaristosta. Pääsin tänä kesänä kokemaan purjehdusta ensimmäistä kertaa, ja kesän lomapäivistä suurin osa kului merellä ja Espoon, Inkoon sekä Tammisaaren saaristossa.

Satumaisin paikka, jossa purjehduksilla vierailin, on Stora Halsön pieni saari (nimestään huolimatta pieni ;)) Inkoon saaristossa. Tänne pääsee vain omalla veneellä, ja löysimme paikan ihan sattuman kautta, toisen venekunnan lähes puoliksi salaisuutena jakaman vinkin kautta. Jostain syystä tämä ei-maksullinen pieni vierassatama on säilynyt aika tuntemattomana. ….ja miten satumainen paikka se onkaan..!

Saaressa on katettu grillikatos, moitteettomassa kunnossa pidetty sauna sekä yksi käymälä. Stora Halsö’ta ylläpitää UUVI, Uudenmaan Virkistysalueyhdistus.

Mitä mielettömiä vapaa-ajanpaikkoja meille suomalaisille onkaan tarjolla täysin veloituksetta..! Kyllä meillä on upea maa ja olemme monella tapaa huikean etuoikeutettuja.

Tietenkään Stora Halsö’n kaltaisiin vapaa-ajanpaikkoihin ei pääse kuka vain, koska saarelle ei ole julkista liikennettä, mutta veneettömille on tarjolla paljon muunlaisia ilmaisia virkistysalueita retkeilypalveluineen.

Vierailimme Stora Halsö’lla monta kertaa kesän aikana, ja siitä tuli kuin omansalainen ”home away from home”. Saarelle oli aina ihana palata, ja tunnelataus oli aivan erityinen.

Saaren grillikatos toimi erään kerran ”työhuoneenanikin”, kun kerran vietimme saarella kaatosateisen päivän. Istuin koko päivän katoksessa tulen lämmössä kirjoittelemassa läppärilläni, sateen ropistessa ympärillä. Kesän tunnelmallisimpia päiviä.

Yksi kesäkuun alun viikonloppu Stora Halsö’ssä jäi aivan erityisesti mieleen. Saimme koko saaren ihan omaksemme, eikä sinne tullut ketään muuta venekuntaa kahteen päivään. Nuo päivät olivat myös aivan poikkeuksellisen kauniit auringonpaisteessaan, lämmössään ja meren tyyneydessään.

Hetket saunan rantakallioilla, auringossa välkehtivää veden pintaa katsellen. Iholla löylyn ja kesän lämpö. Ne lämmittävät yhäkin.

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (4)
  1. Johannes Suni
    2.12.2020, 13:53

    Suosittelen kaikille, että käy ainakin kerran elämässään Suomen upeassa saaristossa. Suomi on yksi maailman kauneimmista alueista maapallolla.

  2. Kuulostaa ihanalta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *