Joulukalenteri 2020, luukku 15: kun maisemalla on väliä – Lucy In The Sky

Karkkipäivän joulukalenteri

Luukussa 15 ruokaillaan jälleen yläilmoissa upeiden maisemien äärellä, tällä kertaa Espoon Keilaniemessä. Ravintolasta avautuvat henkeäsalpaavat 360 asteen maisemat Helsinkiin, Suomenlahdelle ja Espooseen.

Rakastan tällaisia paikkoja, ja voisin omistautua vierailemaan kaikissa Suomen korkeissa näköalaravintoloissa – ihan oikeasti..! Vinkkejä saa siis ehdottomasti laittaa ensi vuotta ajatellen :)

Keilaniemessä Accountor Towerin huipulla sijaitseva Lucy In The Sky -ravintola on sekin tämän vuoden löytöjäni.

Löysin paikasta maininnan jossain Espoon matkailuesitteessä, ja kohdatessani sanat näköala ja korkea olen kutakuinkin välittömästi matkalla kohteeseen 😄

Kiitos Lauttasaarta lähellä olevan sijaintinsa, Lucysta muodostuikin minulle kesän the ravintola, jossa taisin lopulta vierailla ainakin neljä kertaa. Kävin siellä niin syömässä kuin drinkeilläkin, ja istuskelin joinain iltoina ravintolan terassilla ihan itsekseni vain katselemassa maisemaa, mietiskelemässä ja lukemassa kirjaa.

Maisemista ei tosiaan voi valittaa.

Lucyn terassit avautuvat kahteen suuntaan; voit valita Helsinki- tai Espoo-maiseman makusi mukaan :) Kummaltakin puolelta avautuu myös näköala merelle ja saaristoon.

Ensimmäisellä vierailulla testasimme miehen kanssa Lucyn menukokonaisuudet. Lucyn ruoka on modernia bistroruokaa aasialaisella twistillä.

Alkupaloina nautimme mozzarellalla täytetyn arancinin (riisipallero) wakame-pedillä sekä maukkaan majoneesikastikkeen kera tarjoiltuja pimientos-paprikoja, kummatkin todella hyviä.

Lucyn klassikkoannos on aina menulta löytyvä suosittu Lohi Tataki, joka tosin kuvassa näyttää annoksista vaatimattomimmalta (tumma kulho jossa on rucolan lehtiä ja valkoista murua). Mutta ei se ulkonäkö, vaan maku..!

Muistiinpanoihini olen kirjoittanut tatakista: ”suussa sulava lohi, täydellinen kypsyys, kuivattua munanvalkuaista, tryffelimajoneesia ja rucolaa. Tätä voisin mielelläni syödä ison annoksen pääruokana!” Se jäikin mieleeni illan parhaana annoksena.

Mies ei ollut ihan tyytyväinen lihapääruokansa kypsyyteen ja makuun, mutta itse tykkäsin kovasti valkoisesta kalastani (mitä kalaa, ei enää pysty muistamaan…), joka kokonsa ja esillepanonsa puolesta tosin täytti enemmän Instagramin feediä kuin vatsaa ;)

Kokonaisuutena menu oli oikein hyvä. Viiden ruokalajin maistelumenu maksoi heinäkuussa 58€, tämän hetkisellä listalla 59€. Vaikka pitkänkään menun ruoka ei välttämättä auta hankkiutumaan eroon isosta nälästä, en pidä hintaa yhtään pahana näissä puitteissa.

Kuten Puijon tornissa (vielä tänään voit muuten osallistua illallislahjakortin arvontan…!), Lucyssakin paras aika vierailla on ehdottomasti illalla auringonlaskun aikaan.

Muutaman tunnin aikana monen värin kautta muuttuva kaunis valo tarjoaa oman luonnon taidenäyttelynsä illallisen oheisohjelmaksi.

Voih, nämä tunnelmat… Talvi on ihanaa aikaa, mutta kun katsoo näitä kuvia, niin kaipaan kyllä auringon lämpöä ja sävyä ihollani… ❤️

Ensi kesänä istun epäilemättä näissä maisemissa jälleen :)

Ja hei, paljastakaa te nyt oma suosikki-näköalaravintolanne..!

Kommentit (7)
  1. Oi mitkä maisemat! 😍😍

  2. Oletko jo testannut Jyväskylän Harjulla sijaitsevaa Vesilinnaa? Jyväskyläläisenä olen tullut käyneeksi siellä ainoastaan kerran lounaalla, ruoka oli todella hyvää mutta palvelu ei mitenkään loistavaa. Toivottavasti oli yksittäistä ja meni kiireen piikkiin :)

    1. Olen käynyt Harjun vesitornissa, mutta ravintolassa emme käyneet. Ehkä seuraavalla kerralla? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *