Joulukalenteri 2020, luukku 12: voita illallinen Puijon torniravintolassa ❤️

Karkkipäivän joulukalenteri

Päivän luukku vie meidät kotikaupunkiini Kuopioon, ja sen eeppisiin maisemiin Puijolle.

Puijo ja Puijon torni ovat Kuopion sydän, vaikka joku voisi väittää, että se on tori..! Minulle luontoihmisenä Puijon alue aarniometsineen, luontopolkuineen ja rinteineen on maaginen paikka. Kun seisoo Puijon laella keskitalvella ja katsoo pakkasen huurtamaa, ympärillä levittäytyvää metsää, paikka on kuin palanen Lappia.

Rakastan Puijoa.

Blogiani säännöllisesti seuraavat saattavat myös tietää, että rakastan torneja ja korkeita maisemapaikkoja – ja vähemmän yllättäen, rakastan hyvää ruokaa. 

Kuopion symbolissa, Puijon tornissa, yhdistyvät nuo kaikki. Puijon torni on Kuopiolle maisemallisesti ja kulinaristisesti sitä, mitä Näsinneula on tamperelaisille. :)

Puijon tornin ravintola- ja kahvilatoiminta vaihtoi omistajaa ja uudistui täysin vuonna 2019. Uudistus oli todella onnistunut, ja mikä ilahduttavinta, uusi omistaja satsaa Puijon alueeseen kokonaisvaltaisesti kehittämällä alueella aktiviteetteja ja uudenlaista virkistystoimintaa.

Puijon luonnonsuojelualue ja kuopiolaisten oma kaupunkimetsä on herännyt uuden toimijan myötä eloon ihan uudella tavalla, josta olen tosi iloinen. Puijo on uskomattoman kaunis alue, ja ansaitsee satsauksen!

Jos olette Kuopiossa joulun tienoilla, älkää missatko Puijon joulua..! Torni ja Puijon maja valoineen vievät ihanaan tunnelmaan.

Käy kahvilassa glögillä ja ihaile maisemia! Suosittelen myös reippailua kauniilla luontopoluilla, tai miksipä ei myös hiihtäen :) (Niinkuin useimmat varmaan tekevät, itse olen vasta aloittelemassa suksiuraani…) Lyhyt kävely tai latureitti vie esimerkiksi Konttilan torpalle, jossa on talvisin tunnelmallinen latu- ja ulkoilukahvila.

Kuten otsikkokin kertoo, tämän päivän luukussa keskitytään kuitenkin ruokaan ja Puijon tornin ravintolaan.

Uudistuneessa torniravintolassa tarjoillaan kolmen ruokalajin illallista, jonka alkuruokana toimii upea Puijon lähiruokapöytä.

Lähiruokapöydästä saa halutessaan vatsansa jo ihan täyteen :) – Mutta ken malttaa, säästää vatsaansa pää- ja jälkiruoalle. ☺️

Tarjolla on runsasti niin kasvis-, kala kuin liharuokia, ja kaikkien kohdalla kerrotaan, minkä lähituottajan antimista ne on valmistettu.

Kävimme nauttimassa Puijon lähiruokapöydän ystäväni Milin kanssa tämän vuoden tammikuussa, uuden vuoden kunniaksi.

Nyt tuo pöytä pääsee myös saattelemaan tätä erikoista vuotta loppua kohden blogin joulukalenterissa.

Mun alkuruokalautaselta löytyi mm. sienisalaattia, haukiterriiniä, mätikakkua, kylmäsavulohimoussea ja paahdetuista porkkanoista valmistettua tahnaa.

Tuon tumman nökäreen arvelen olevan punajuurta..? :) Kaikkia ruokia ei enää pysty muistamaan, mutta sen muistaa, että herkullista oli..!

Ruoka on vain yksi osa illan ohjelmaa Puijon torniravintolassa. Toinen yhtä antoisa osuus on seurata, kuinka aurinko laskee ja valaistus ulkona muuttuu illan aikana, luoden kaupungin, Kallaveden ja ympäröivien metsien ylle milloin minkäkin värisen filtterin.

Kaunis, kaunis Kuopio..!

(Jos illastat valokuvausta harrastavan ystävän tai kumppanin kanssa, varaudu keskeytyksiin……)

Hämmästyttävää kyllä, jaksoin vielä syödä pääruoankin. À la carte -annokset tarjoillaan kauniisti aseteltuina ja maut ovat erinomaisen hyviä. Puijon ravintolatoiminnasta vastaavan Ravintolamestareiden ravintoloihin kuuluu mm. legendaarinen fine dining -paikka, jo kohta 40-vuotias Musta Lammas, ihan vain toisena Kuopio-vinkkinä hyvän ruoan ystäville.

Torniravintolan kolmen ruokalajin menun hinta hämmentää (ainakin meikäläistä) edullisuudellaan; lähiruokapöytä, valinnainen pääruoka ja valinnainen jälkiruoka maksavat yhteensä vain 49€. Ne voi myös ostaa erikseen, ja esimerkiksi pelkkä lähiruokapöytä maksaa 29€.

Puijon menukokonaisuus on helppo julistaa hinta-laatusuhteeltaan vuoden parhaaksi. ✨🙏🏻

Haluaisitko päästä maistelemaan Puijon herkkuja?

Osallistu joulukalenterin kilpailuun, jossa voit voittaa

Puijon kolmen ruokalajin lähiruokamenun kahdelle hengelle 😍

Menut tulee nauttia 31.3.2021 mennessä. Palkinto ei sisällä ruokajuomia, poislukien vesi. Palkinnon arvo on 98€.

Arvonta suoritettu, Puijon lähiruokamenusta pääsee nauttimaan MerjaO.

Osallistut kilpailuun kertomalla, mikä on suhteesi Kuopioon :) Mitkä asiat tulevat Kuopiosta ensimmäisenä mieleen?

Osallistumisaikaa on 15.12. saakka.

Hyvää viikonloppua kaikille..!

Kommentit (218)
  1. Asuin opintojen aikana Kuopiossa useita vuotta. Koko tuon ajan kaupungin keskustassa oli suuri monttu toriparkin rakentamisen takia. Mieleen jäivät kuitenkin hienot lenkkeilymaastot, jotkin kauniit rakennukset ja ihmisten ystävällisyys. Aivan kodilta Kuopio ei koskaan tuntunut, mutta sinne on aina kiva mennä uudestaan.

  2. Mulle tuli Kuopiosta mieleen lapsuus ja kesävierailut sukulaisilla 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *