Silmänympärysvoide – tarvitsemmeko erikseen sellaisen? + Esittelyssä Joikin persoonalliset silmänympärysvoiteet

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly

Ah silmänympärysvoiteet..! Tuoteryhmä, josta voisin putsareiden, shampoiden sekä seerumien ohella puhua ”maailman tappiin”… :D

Olen alkanut käyttää silmänympärysvoidetta jo 16-vuotiaana, vaikka en nyt väittäisi että silloin vielä välttämättä tarvitsisi sellaista käyttää. Toiset sanovat, että silmänympärysvoidetta on hyvä alkaa käyttää siinä vaiheessa kun alkaa meikata, mutta minä en ihan ole tässä leirissä. Tosiasia on, että monelle nuorelle normaali-ihoiselle, jolla ei ole herkkyyttä silmien ympärillä, sopii vallan mainiosti silmien ympäryksille sama voide kuin muulle kasvoille.

Vasta kun iho silmien ympärillä alkaa osoittaa eri tarpeita kuin muu kasvojen iho, tai jos silmänympärysiho on erityisen herkkä esimerkiksi hajusteille tai öljyille, on hyvä käyttää erillistä silmänympäryksille kehitettyä voidetta heti, kun alkaa muutenkin käyttää kasvojen hoitotuotteita.

(Miksi itse sitten aloin käyttää silmänympärysvoidetta jo 16-vuotiaana? Nohh, on sellainenkin peruste, kuin kosmetiikkafriikkeys… :D Mä vain halusin käyttää mahdollisimman monia eri tuotteita koska se oli – ja on – ihanaa :))

Tuolla ”eri tarpeella” viittaan siihen, että iho silmänympäryksillä konkreettisesti vanhenee nopeammin kuin iho muualla kasvoissa, koska se on niin paljon ohuempaa ja jatkuvasti ilmelihastemme ”rasituksen” kohteena.

18-vuotias iho ei ole vielä ehtinyt altistua yhtä monelle vuodelle ilmeilyä (tai aurinkoa..!) kuin 28-vuotias iho, eikä se myöskään ole alkanut vielä biologisten, ikääntymiseen liittyvien muutosten seurauksena kuivua ja ohentua kuten 38- tai 48-vuotias iho. Siksi nuori iho harvoin tarvitsee eri tuotetta silmänympäryksille, mutta tilanne kolmi- ja nelikymppisenä on usein ihan toinen.

Vaikka kasvojen iho saattaa pitkään pärjätä peruskosteuttavalla tuotteella, voi silmänympärysiho jo hyötyä esimerkiksi tällaisista hoitotuotteista:

 • Turvotusta laskeva ja kirkastava
 • Pigmenttimuutoksia häivyttävä
 • Juonteita ja ryppyjä pehmentävä

Itselleni juonteisiin pureutuvat ja pehmentävät, ravitsevat silmänympärysvoiteet ovat olleet ”arkea” jo monta vuotta, kauan ennenkuin iho muualla kasvoilla alkoi kuivua ja ohentua. Silmänympärysihoni tuntuu hyvin hauraalta ja kireältä ilman täyteläistä ja tehokkaasti pehmentävää hoitovoidetta. Kun muu naama on pärjännyt seerumilla, olen hoitanut silmänympäryksiä ihan eri tyyppisellä tuotteella ympäri vuoden.

Juonteita ei minulla edelleenkään ole muualla kuin otsassa ja silmänympäryksillä, ja siksi käytän anti-wrinkle-tuotteita vain näillä alueilla.

Tässä postauksessa puhutaan silmänympärysvoiteista, mutta samalla vinkkaan myös Biodellyn Ystävämyynnistä, jossa koko Biodellyn valikoima on -20%. Osalla tuotteista on vielä suurempi alennus, jopa -40%.

Kampanja jatkuu sunnuntaihin saakka.

(Mun extravinkkeinä Nui Cosmetics, Laveran Hydro-uutuudet, Bruns-hiustuotteet, Patyka, Flow Cosmetics… ❤️ Alehinta = parempi hinta..! 🤗)

Tähän postaukseen sain esiteltäväksi virolaisen luonnonkosmetiikkamerkki JOIKin silmänympärysvoiteita. Sarjassa on kolme erilaista tuotetta silmänympäryksille; silottava ja kosteuttava seerumi, kosteuttava ja kevyt voide sekä kosteuttava, antioksidanttinen ja ravitsevampi anti-age voide.

JOIK on niitä sarjoja, joita olen sympannut alusta saakka. Sarjan design sekä imago, jossa yhdistyy samalla helpostilähestyttävä söpö kodikkuus sekä pelkistetyn elegantti look, on aina vedonnut minuun. Virolaiset luonnonkosmetiikkayritykset tuntuvat osaavan tämän söpö & elegantti -tyylin…!

Muutama vuosi sitten JOIKin tuotteet saivat viimein virallisen sertifioinnin, ja ovat nyt Ecocert Cosmos Organic -sertifioituja.

SMOOTHING ROLL-ON EYE SERUM

Ystävämyyntihinta 26€ / 10 ml (norm. 35,90€)

Kenelle? Raikas ja kosteuttava roll-on sopii silmänympärysiholle, jonka ensisijainen ”huolenaihe” on pintakuivuus, siitä johtuvat juonteet sekä väsymyksen merkit kuten tummuus ja turvotus.

Viilentävä kuula-applikaattori sopii loistavasti turvotukseen taipuvalle iholle, sillä se madaltaa turvotusta jo viileydellään. Kannattaa säilyttää jääkaapissa!

Intensiivisesti kosteuttava, napakoittava ja rauhoittava seerumikoostumus sisältää aloe veraa, glyserolia, sokereita, skvalaania, kofeiinia, sodium pca:ta, kurkku-uutetta, ruiskaunokkiuutetta ja hyaluronihappoa. Joikin roll-on sisältää ilahduttavasti sen verran skvalaania, että se tuntuu myös kevyesti ravitsevalta. Se ei ”katoa” ihoon kokonaan vaan jättää myös kevyesti pehmentävän jälkitunteen, joka ainakin itselleni on tosi tärkeä.

Tehokkaasti kosteutta sitova koostumus silottaa pintakuivuudesta syntyneitä juonteita tehden ihon pinnasta sileämmän ja levänneen näköisen. Ruiskaunokkiuute ja kofeiini napakoittavat ihon pintaa. Tuote on hajusteeton.

Tummia silmänalusia ei tämäkään taio pois (itsepintaisesti väitän, ettei mikään muu kuin värillinen tai valoaheijastava pigmentti häivytä silmänalustummuutta), mutta periaatteessa jo ihon pintaa napakoittava koostumus (yhdessä turvotusta mekaanisesti laskevan roll-on-kuulan kanssa) vähentää tummuuden vaikutelmaa vähentämällä pussittavasta ihosta tulevia varjoja.

Tämän olen ainakin huomannut omalla kohdallani. (Kuva ei liity Joikin testaukseen, se vain pyrkii demonstroimaan silmäpussien tuomia varjoja :))

LIGHT EYE CONTOUR CREAM

Ystävämyyntihinta 19,12€ / 15 ml (norm. 23,90€)

Kenelle? Kaikille ihotyypeille, kun iholla ei vielä ilmene selkeitä ikääntymisen merkkejä ja kun haet hyvin ohutta koostumusta joka samalla kosteuttaa sekä ravitsee.

Light-silmänympärysvoide on koostumukseltaan ohut ja raikas emulsio. Se on jopa vesimäisen raikas, mutta jättää ihoon yllättävän pehmeän ja ravitun tunteen.

Light-voiteessa kosteuttavat ja ravitsevat ainesosat ovat ihanteellisessa tasapainossa, ja olen rehellisesti yllättynyt, miten todella kosteutetun tuntuiseksi iho jää, vaikka koostumus on niin ohut.  Tällainen koostumus onnistuu, kun mukana on juuri sopivasti lipidejä..!

Arganöljy, makadamiansiemenöljy ja skvalaani pehmentävät ihoa, ehkäisevät kosteuden haihtumista ja vahvistavat ihon suojabarriääriä, aloe vera, glyseroli, sokeri, kurkku-uute ja sodium pca kosteuttavat. Lakritsiuute ja omenauutteen hedelmähapot (erittäin mietona pitoisuutena) kirkastavat ihoa. Erityisesti lakritsiuute tunnetaan pigmenttimuutoksiakin kirkastavana aineena.

Tuote on hajusteeton, mutta siinä voi aistia raaka-aineiden tuoksun; itse erotan Lightissa selvästi vähän lakritsaisuutta…!

Yllättäjä!

ANTI AGE REJUVENATING EYE CONTOUR CREAM

Ystävämyyntihinta 24,72€ / 15 ml (norm. 30,90€)

Kenelle? Iholle, jolla on kuivuutta ja kosteusköyhyyttä sekä ikääntymisen merkkejä kuten juonteita sekä pigmenttimuutoksista johtuvaa epätasaista ihon sävyä.

Rejuvenating Anti-age -silmänympärysvoiteessa yhdistyvät  kahden muun Joik-silmänympärystuotteen parhaat ainesosat ja ominaisuudet, mutta vielä ravitsevammassa ja antioksidanttisemmassa cocktailissa. Se ravitsee ja kosteuttaa tehokkaasti, silottaa juonteita, napakoittaa ihoa ja tuo ihoon kahta muuta voidetta runsaammin antioksidanttista suojaa.

Pullosta löydämme aloe veraa, skvalaania, hyaluronihappoa, argan- ja makadamiansiemenöljyjä, kahviöljyä (tämä on superantioksidantti..!), kurkku-uutetta, ruiskaunokkiuutetta, lakritsiuutetta, omenauutetta, viinirypäleen siemenuutetta, sokeriyhdisteitä, auringonkukansiemenöljyä….

Tämäkin voide on ohutta, tosin ei yhtä ohutta kuin Light, mutta huomattavasti ohuempaa kuin millaiseen koostumukseen olen anti-age-silmänympärysvoiteissa tottunut. Mutta tuntuma on todella ravitseva ja autuaan kosteuttava..! Tuote on hajusteeton, kuten kaikki Joikin silmänympärysvoiteet.

Kun katsoo kärjen Top 5 -ainesosia, näkee mistä teho on peräisin; aloe vera ja erityisesti glyseroli ovat tehokkaita kosteuden sitojia, ihoidenttinen skvalaani pehmentää ja täydentää ihon omaa suojabarriääriä ja ravitseva makadamiensiemenöljy hoitaa, pehmentää ja muodostaa kosteuden haihtumista ehkäisevän pinnan.

Huomaan usein, että täyteläisemmät silmänympärysvoiteet eivät välttämättä tunnu aina niin kosteuttavilta; ne pehmentävät kyllä, mutta voiteen alla iho voi tuntua yhä janoiselta ja jopa kireältä. Ohuet ja kevyet voiteet taas tekevät usein päinvastaisen vaikutuksen; raikas koostumus tuo ihoon kosteutta, mutta emollienttiköyhä koostumus imeytyy liiankin olemattomiin ja jättää ihon ”suojattoman” tuntuiseksi vailla pehmeyttä.

Joikin Light- ja Anti Age -silmänympärysvoiteissa kosteuttavuus ja ravitsevuus toteutuvat fantastisen hyvin samassa koostumuksessa, joka on hämmästyttävän ohut..!

Onpa kiva löytää tällainen koostumus suositusplakkariin. ❤️ Hienoa työtä, Joik!

Anti Age -voide on totta kai vielä Light-voidetta ravitsevampi. Tämä on minun voiteeni :) 👌

Käytätkö sinä erillistä silmänympärysvoidetta? Minkä ikäisenä olet hankkinut ensimmäisen sellaisen?

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (23)
 1. Itse olen aika myöhään herännyt käyttämään erillistä silmänympärysvoidetta, vasta lähemmäs kolmekymppisenä. Ensimmäinen kalliimpi ostamani silmänympärysvoide oli Patykan. Patykan sy-voide on edelleen käytössä, mutta tässä nykyisessä ei ole ihan sama koostumus kuin siinä alkuperäisessä, ja pidinkin siitä alkuperäisestä enemmän.

  Nykyään minulla on käytössä kolme eri sy-voidetta; yksi yöksi, toinen päiväkäyttöön aurinkosuojalla, ja kolmas meikin kanssa käytettäväksi. Tunnustan, että minussakin on nykyään vähän kosmetiikkafriikin vikaa ;-)

  Olen erityisesti viimeisen vuoden aikana huomannut, että jos en kosteuta silmänympärysihoa riittävästi oikeilla tuotteilla, iho kuivuu jolloin siihen ilmestyy pieniä juonteita ja joskus iho saattaa hilseillä. Toki käytän ihan rohkeasti voimakasta a-vitamiinivoidetta myös silmänympärysiholla koska ihoni kestää sen jos vain huolehdin kosteutuksesta.

  Minulla olisi sinulle kysymys. :) Silmänympärysiholleni on alkanut muodostumaan pieniä miliumeja, jotka tulevat ja menevät. Erikoista tässä on se, että miliumeja on vain toisen silmän ympärillä??? Itsellä on pieni epäilys, että se on joku ainesosa, joka tämän aiheuttaa. Onko sinulla tietoa, onko kosmetiikassa sellaisia ainesosia, jotka saattavat aiheuttaa miliumeja? Epäilyn kohteena on tällä hetkellä Lumenen Lähde Purity Dew Drops sy-voide, sekä the Ordinaryn Niasiiniamidi seerumi. Osaisitko antaa suosituksia silmänympärysvoiteista, jotka ”hävittäisivät” miliumit? Toki tuo voimakas A-vitamiinikin voi olla sellainen, joka kuivattaa ihoa sen verran että miliumeja syntyy tämän takia. Todella vaikeaa hoitaa ongelmaa kun ei oikein tiedä mikä sen aiheuttaa…

  1. Moikka Sini! Miliumit voivat ilmestyä ihan selittämättömästi vaikka hoitaisi ihoaan kuinka hyvin, mutta ne voivat johtua esimerkiksi pintakuivuudesta. Mistään kosmeettisista (siis ainesosallisista) syistä en ole itse koskaan kuullut, mutta se ei tarkoita, etteikö sellaisia voisi olla. Miliumien syntymekanismi on joka tapauksessa asiantuntijoillekin enemmän mysteeri kuin mustapäiden.

   Omat miliumini olen aina saanut parhaiten pois kemiallisesti kuorivilla hoitotuotteilla, kuten AHA-hapoilla (AHA-happoseerumi tai neste). Mietoa AHA-happotuotetta voisi varmaankin käyttää myös silmänympärysiholla, toki seuraten ihon reaktioita ja ettei se ärry.

   Itselläni on muuten tällä hetkellä miliumi ihan silmän alaluomen reunassa..! Olen tuijotellut sitä peilistä jo monta viikkoa ja vaikka se ei ole millään lailla haitallinen, huomaan että ärsyttää, kun en voi nyt hoitaa sitä millään vaan pitää vain odottaa että se katoaa itsestään. Miliumi lähestulkoon koskettaa mun silmää, ja niin lähelle silmää en sentään halua mitään kemiallisia kuorintoja laittaa… Murr….

   1. Mulla onkin sopivasti korkkaamista odottamassa Pixien Glow Tonic, siinähän on AHA-happoa! Pitää vaan malttaa odottaa, että tuo Madaran Toner loppuu, tai sitten ”lahjoitan” sen eteenpäin miehelle :-D

    Joo, nuo miliumit osaa kyllä välillä olla niin ärsyttäviä kun ne tulee ja menee miten haluavat. Ja vaikka ne ei sieltä juurikaan näy eikä niistä ole haittaa, niin niitä tulee kuitenkin tuijotettua peilistä ja hypisteltyä aina kun hoitaa silmänympärysihoa. Toivotaan että sinun miliumi häviää mahdollisimman pian! :)

 2. Sinnikkäästi käytän silmänympärysvoiteta, mutta.
  En ole kyllä yhdenkään voiteen huomannut vähentävän turvotus, tummentumia tai ryppyjä.
  Kyllä se niin on, että jos ryppy on kerran tullut, se ei siitä pois lähde.
  No rasvataa, rasvataan, ettei tule lisää! :D

  1. Kyllä se niin on, että jos ryppy on kerran tullut, se ei siitä pois lähde.

   Ei lähde ei 😄 Tässä ollaan samalla sivulla 😀 Mutta kyllä mun juonteet ainakin häivyttyvät, kun iho voiteen ja kosteutuksen ansiosta pehmenee ja ”täyttyy”. Kuiva iho = aina ryppyisemmän näköinen iho. (Kuvittele, että rypistät paperinpalaa, ja sitten, että rypistät märkää paperinpalaa… kummasta tulee ruttuisempi…?) Tosi selkeä juttu ainakin mun iholla.

   Heitän tähän pari postausta vuodelta 2013, jolloin ihka ensimmäisen kerran havaitsin auringon sekä ihon kuivuuden merkityksen juonteiden erottumiseen, sekä totesin tehokkaasti pehmentävän voiteen vaikutuksen ryppyihin:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/apua-ryppyja/

   Ja sen follow-up:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/katsokaas-tata/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *