Karkkipäivä
Karkkipäivä

John Frieda Dry Shampoo

Sarjassamme vinkkejä, joita jaan muiden kuin itseni iloksi. Vinkin kohteena tänään kuivashampoo, joka puhdistaa ja jättää hiukset sileiksi ilman karheuden tai tahman tunnetta tai näkyvää jauhoisuutta.

Kuivashampoon diggailijat jakautuvat pääsääntöisesti kahteen ryhmään, joista toiset tykkäävät kuivashampoosta nimenomaan sen rakennetta tuovan ja tyveä kohottavan efektin ansiosta, ja toiset taas pelkästään puhdistavana, rasvaisen hiuspohjan pikaisesti fiksaavana apuna joka saa mielellään jättää itsestään hiuksiin niin vähän merkkejä kuin mahdollista. Näitä toiveita varten kuivashampoista kehitetäänkin erilaisia, valitettavasti pullonkylkiteksti ei aina täysin paljasta kummanlaisesta ”kuiviksesta” on kyse.

Itse pidän kuivashampoista nimenomaan tuuheuttajina, ja haluan että se jättää tyveen karhean tunteen. (Ilman tätä karheuttahan ei tyvi edes kohoaisi.) Teille, jotka päinvastoin tykkäätte silottavista, pelkästään puhtaan ja raikkaan tunteen jättävistä kuivashampoista, vinkkasin aiemmin Goldwellin tosi hyvästä Dualsenses-kuivashampoosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt löytyi edullisempi versio saman tyylisestä ja tuntuisesta tuotteesta. John Friedan Dry Shampoo on paljon halvempaa (myönnän etten tiedä tämän tarkkaa hintaa, mutta hinta on kuitenkin markettitasoa) kuin Goldwell Dualsenses, mutta hoitaa homman yhtä mallikkaasti. Tai sanotaan lähes yhtä hyvin, sillä Goldwell jättää hiukset vielä ehkä hitusen siloisemmiksi. Sain Friedan Dry Shampoon testiin blogin kautta.

Goldwellille ja Friedalle on yhteistä sekin, että hiukset eivät jää näkyvän ”jauhoisiksi”. Suihke on hyvin hienojakoista, ja vaikka tärkkelyspartikkelit tietysti ovat jonkun värisiä, ne eivät jää selkeästi näkyviin toisin kuin joissain tuotteissa (esim. supersuositut Batisten kuivashampoot jättävät minun hiuksiini erittäin selvän jauhokerroksen).

Friedalla saa siis nopeasti puhtaan näköisen ja sileän tukan ilman karhentavaa tai jauhoista vaikutusta. Tuoksu on mieto ja neutraali. Tärkkelyksenä tuotteessa on käytetty riisitärkkelystä, jota löytää usein juuri näistä ei-muotoilevista kuivashampoista.

Usein blogissa toistettu asia, mutta kerrataan taas jälleen (vaikka sitten uudemmille lukijoille), että perunatärkkelys ja silica puolestaan ovat niitä ainesosia, jotka tuovat kuivashampooseen karhentavan tunteen. Jos siis etsit enemmän muotoilevaa ja rakennetta tuovaa kuivashampoota, syynää incistä että se sisältää ”solanum tuberosum (potato) starch” ja/tai ”silica” –ainesosia. Riisi- ja maissitärkkelys taas jättävät vähemmän tahmeaa tunnetta hiukseen. Toki on vielä muitakin kuivashampoissa käytettyjä tärkkelyslaatuja, mutta nämä kolme sekä silica ovat yleisimmät.

* * Postaus on ajastettu, olen tällä viikolla vaeltamassa Kevolla * *

Kommentit (10)

 1. Jenni

  Kiitos vinkistä! Dualsenses oli kyllä hyvä, mutta hinta suolainen ja tuntui loppuvan oudon nopeasti. Batiste on ollut jatkuvassa käytössä, mutta mielellään tosiaan haluaisin sellaisen lähinnä puhdistavan kuivashampoon, joten pitää tutustua tähän!

 2. Kissis

  Hei mullakin on tää käytössä nyt ja on kyllä todella hyvä!

 3. hmmm

  Osaako kukaan kommentoida, kuinka hajustettu tämä tuote on? Etsin nimenomaan sellaista kuivashampoota josta ei jää vaaleita länttejä tai mähmäisyyttä hiuksiin.

  • Sanni

   Kyllä tuotteessa hajustetta on, mutta riippuu tietysti täysin yksilön hajuherkkyydestä miten voimakkaana sitä pitää. Minun nenääni se on erittäin mieto. Tuoksu ei ole ”parfyymimäinen” vaan puhdas ja neutraali.

 4. Anu

  Mistäköhän tuota ihmeainetta voisi löytää? Kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta.

  • Sanni

   Eikös John Friedaa myydä ainakin kaikissa tavarataloissa (Sokos, Anttila)? Marketeista en tiedä, mutta Sokoksella ja Stockalla ainakin pitäisi olla. Kicksissä myydään myös Friedaa, mutta en muista olenko nähnyt tuota kuivashampoota siellä.

   • Sirpa Issakainen

    Sanni,

    John Friedaa myydään Kicks ja Stockmann Beauty myymälöissä Stockmannin lisäksi.Ei Sokoksissa vielä.Eikä Anttiloissa.

    • Sanni

     OK, kiitos Sirpa :)

 5. Kata

  Tietäisitkö hyvää, nimenomaan tuuheuttavaa kuivashampoota, joka olisi miedosti hajustettu jos ollenkaan? Minulla on hajusteyliherkkyys, joihinkin tuotteisiin pystyn tottumaan mutta esim. Batistet ovat aivan mahdottomia käyttää hajunsa vuoksi :( Kiitos kivasta blogista, olen kohtalaisen uusi lukija mutta löytänyt täältä jo monet hyvät vinkit.

  • Sanni

   Simillä on täysin hajusteeton kuivashampoo DS-sarjassaan:

   http://sim.fi/fi-ds-refresh-dry-shampoo

   En ole itse sitä kokeillut enkä nähnyt inciä, joten en osaa sanoa kuinka tehokkaasti se nimenomaan tuuheuttaa, vai onko enemmän nimenomaan tällainen Friedan kaltainen.

   Muita hajusteettomia kuivashampoita en valitettavasti tunne. :/

   Minusta Herbinan kuivashampoo ei tuoksu kovin voimakkaasti, ja se tuo hyvin rakennetta. Nenut ovat tietysti erilaisia, ja toisen nenääm Herbinakin voi haista pahalle. Kun viimeksi kehuin Goldwellin Dualsenses -kuivashampoota kuvaillen sitä raikkaan, puhtaan ja neutraalin tuoksuiseksi, kommentoi joku että haju oli oli hänen mielestään erittäin voimakas ja leijui pään ympärillä koko päivän… :P

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.