Jogurttia ja probiootteja iholle

Kaupallinen yhteistyö: Korres

Jogurtti, tuo perinteinen, terveellinen ja monen mielestä herkullinenkin ruoka-aine.

Korres on uudelleenlanseerannut jogurttiin perustuvan Greek Yoghurt -ihonhoitolinjansa ja tänään kirjoittelen teille, mistä jogurtissa sekä laajemmin probioottisessa ihonhoidossa on kyse. Postauksessa on myös alekoodi Korresin verkkokauppaan.

Jogurtin uskotaan olleen olemassa jo 7000 vuotta, ja sen uskotaan löytyneen samaan tapaan vahingossa kuin esimerkiksi viinin: maito on altistunut bakteereille, minkä seurauksena se on hapattunut. Tuloksena on ollut ainetta, jonka tänä päivänä tunnemme nimellä jogurtti. Jogurtti sisältää ihmiselimistölle hyödyllisiä maitohappobakteereita sekä muitakin terveydelle edullisia ravintoaineita kuten proteiinia, mineraaleja ja vitamiineja.

Jogurtin probioottiset maitohappobakteerit ovat hyviksiä myös iholle, seikka, joka on tunnettu Kreikassa ja todennäköisesti monissa muissakin perinteisissä jogurtinvalmistusmaissa pitkään.

Tänä päivänä probioottinen ihonhoito on trendikästä ja puhutaan paljon probioottien ihoa rauhoittavasta ja vahvistavasta vaikutuksesta. Kreikkalaiset ovat tunteneet tämän vuosisatoja, hoitaessaan auringon polttamaa ihoa luonnonjogurtilla. Juuri probiootteihin perustuu jogurtin tehokkaasti rauhoittava ja tulehdusta laskeva vaikutus.

Monet moderneina pitämämme ihonhoitotrendit perustuvat usein raaka-aineisiin, joiden ihohyödyt on tunnettu jo tuhansia vuosia. Minusta tämä on aina yhtä kiehtovaa.

Jogurttia voi halutessaan lätkiä iholle suoraan purkista, mutta se ei sellaisenaan imeydy kovin hyvin, eikä sitä voi käyttää ns. päivittäiskosmetiikkana. Kukapa muukaan kuin juuri kreikkalainen kosmetiikanvalmistaja onnistui lopulta yhdistämään jogurtin ihonhoitotuotteisiin.

Korres kehitti vuonna 2003 maailman ensimmäisen ihonhoitotuotteen, joka sisälsi aitoa syötävää jogurttia. Tuote oli Yoghurt After Sun -geeli, joka runsaat kaksi vuotta sitten sai rinnalleen kokonaisen ihonhoitolinjan.

Mitä enemmän itse perehdyn ihon mikrobiomia vahvistavaan ihonhoitoon, sitä enemmän se käy järkeeni ja näen, miten kokonaisvaltaisesti ihon tulehdus – sekä näkyvä että näkymätön – vaikuttaa ihoomme – ja nopeuttaa ihon ikääntymistä. Korresin Yoghurt-ihonhoitolinja ei ole anti-age-sarja vaan ennen kaikkea kosteuttava, mutta kaikki probioottinen ihonhoito hidastaa ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Jos ette ole vielä tätä tehneet, teroittakaa nyt viimeistään probiootit sekä mikrobiomi-ystävällinen ihonhoitorutiini mieleenne. 👍 Se tulee olemaan tieteeseen pohjautuvan ihonhoidon valtavirtaa nyt ja tulevaisuudessa, kun nyky-elämäntapamme loitontavat meidät yhä vain enemmän meille luonnollisista mikrobeista ja ympäristön rasitteet lisääntyvät eksponentiaalisesti.

PROBIOOTIOT JA MIKROBIOMI

Ihon mikrobiomi on yhtä kuin ihon pinnalla elävistä hyvistä bakteereista muodostuva suojahaarniska, mikrobien ekosysteemi, joka vaikuttaa ihon terveyteen. Suolistossa on oma mikrobiominsa, joka vaikuttaa mm. elimistön aineenvaihduntaan ja immuunijärjestelmään. Myös ihon mikrobit vaikuttavat immuunipuolustukseen. Häiriöt mikrobiomissa liittyvät moniin tauteihin, kuten atooppiseen ihottumaan.

Probiootit ovat mikrobivalmisteita, jotka muokkaavat bakteerikantaamme. Probiootteja nautitaan perinteisesti suun kautta, mutta (erityisesti eteläafrikkalaisen Essen) tutkimus on osoittanut, että probiootit ovat hyödyllisiä myös kosmetiikassa käytettynä. Mikrobiomia vahvistavassa ihonhoidossa probiooteilla on rooli palauttaa iholla bakteerien monimuotoisuutta, mikä johtaa ihon oman suojan paranemiseen. Monimuotoinen, terve mikrobisto ylläpitää ihon hyvää kuntoa kuten kosteustasapainoa ja pitää patogeenit loitolla.

Probioottien varmasti tehokkain hyöty iholle on tulehduksen laskeminen. Kansankielessä voidaan puhua ”rauhoittavasta vaikutuksesta”. Kun iho punoittaa, kihelmöi tai on ärtynyt ja arka, se kertoo aina jonkin asteisesta tulehduksesta. Aina tulehdus ei oireile ulospäin millään tavalla. Mm. saasteet ja stressi aikaansaavat ihossa vapaiden radikaalien vaikutuksesta tulehdusta, joka näkyy ajan myötä ryppyinä ja velttoutena. Probiootit eliminoivat tätä tulehdusta, millä on positiivista vaikutusta niin välittömästi kuin pitkällä aikavälillä.

KORRES GREEK YOGHURT – kosteutta ja probiootteja

Tänä vuonna uudelleenlanseerattua Korresin Yoghurt-linjaa voi pitää uuden ajan ”peruskosteuttavana” ihonhoitosarjana: vaikutus on sekä kosteuttava että ihon mikrobiomia tasapainottava. Ihon kunnon ylläpito pitää nykytiedon valossa sisällään kosteutuksen lisäksi myös ihon hyvis-bakteerien monimuotoisuuden vaalimisen.

Aidon jogurtin lisäksi Greek Yoghurt -tuotteet sisältävät myös erikseen lisättyjä Lactobacillus-probiootteja sekä prebiootteja, jotka toimivat probioottien ravintona. Tätä yhdistelmää Korres kutsuu Mikrobiomi-teknologiaksi. Laadukas probioottinen ihonhoitotuote sisältää aina myös prebiootteja. Kosmetiikan prebiooteilla, jotka usein ovat sokeripohjaisia yhdisteitä, on myös ihoa kosteuttava vaikutus.

Greek Yoghurt-linjan tuotteet sopivat kaikenikäisille, myös nuorelle iholle. Yoghurt-linja on korvannut Korresin aiemman kosteuttavan ja rauhoittavan Almond Blossom -hoitosarjan.

Uudistuksen myötä tuotteet ovat saaneet uudet nimet sekä pakkaus-designin ja sarja on täydentynyt silmänympärysseerumilla.

💕 ALEKOODI 💕

Saat nyt kaikki normaalihintaiset Korres-tuotteet -25% alennuksella Korresin verkkokaupasta koodilla KARKKIPÄIVÄ25. Koodi on voimassa 11.9. saakka.

KUUSI LABRAA – MITEN KORRES-TUOTE SYNTYY?

Korres kehittää tuotteensa ns. ikuisen kehän periaatteen mukaisesti, jota heijastaa heidän ”kuuden labran konseptinsa”. Laboratorio tarkoittaa tässä yhteydessä vaihetta.

Raaka-ainelaboratorio – tuotteen aktiivisten raaka-aineiden tuotanto ja hankinta yhteistyössä pienviljelijöiden kanssa. Jogurtti hankintaan kreikkalaisilta pientiloilta.

Uutelaboratorio – kasviraaka-aineen kohdalla kasvista uutetaan haluttu uutos höyrytislaamalla, maseroimalla tai hiilidioksidiuutoksella. Jogurtin kohdalla se siivilöidään, jotta saadaan erityisen paksu ja proteiini-rikas koostumus. Uuttamisprosessissa syntyvä ylijäämäaines kompostoidaan ja palautetaan maaperään.

Molekyylilaboratorio – kasviuutteen koostumusta ja sen vaikuttavia fytokemikaaleja tutkitaan molekyylitasolla. Esimerkiksi mustamäntyuutteesta löydettiin Korresin tutkimuksissa epigallokatekiinigallaattia. Jogurtin kohdalla tutkitaan sen maitohappobakteeri-, proteiini sekä vitamiinipitoisuudet.

Tuotekehityslaboratorio – uute formuloidaan osaksi funktionaalista ihonhoitotuotetta. Tässä vaiheessa villiruusun siemenöljy formuloidaan Wild Rose -sarjan tuotteisiin, mustamäntyuute Black Pine -tuotteisiin ja tuore jogurtti Greek Yoghurt -tuotteisiin.

Muotoilulaboratorio – tuotteille luodaan ulkoinen design. Muotoilu ja estetiikka ovat alusta saakka olleet tärkeitä Korresille.

Kierrätyslaboratorio – Korresilla on oma kierrätyskeskus, jossa käytetyt purkit ja tuubit prosessoidaan ja muutetaan kauniiksi arjen käyttöesineiksi.

Korresin kierrätyslabrassa vanhoista pakkauksista valmistuu mm. kampoja.

WIDE AWAKE EYE GEL – SILMÄNYMPÄRYSSEERUMI 33€ / 15 ml – alekoodilla 24,75€

Sarjan uutuustuote on viilentävä ja turvotusta laskeva seerumigeeli silmänympäryksille. Tuotteen nimi on ’gel’, mutta koostumus on seerumimaista, lähes nestemäistä.

Vaikuttaviin aineisiin lukeutuvat mm. kofeiini, prebioottinen sokeriyhdiste, C-vitamiini, vihreä tee, kamomilla, kvinoauute, chlorella-levä sekä kurkku-uute. Wide Awake -geelin koostumus on erittäin antioksidanttinen, ihoa virkistävä, kirkastava ja turvotusta laskeva. Kosteuttavakin se on, mutta kosteuttavuus ei ole tämän tuotteen ykkösfunktio ja itse levittäisin tämän päälle vielä kosteuttavan silmänympärysvoiteen. Kuten seerumimaisen tuotteen kanssa yleisesti tehdään.

PROBIOTIC SUPER DOSE -KASVONAAMIO 45€ / 100 ml – alekoodilla 33,75€

Naamio on Greek Yoghurt -sarjan sydän ja sisältää kaikkein korkeimman pitoisuuden jogurttia. Koska jogurtti ei suurina määrinä imeydy ihoon, sitä ei voi sisällyttää yhtä runsaasti kasvoille jätettäviin tuotteisiin kuten voiteeseen ja seerumiin. Probiotic Super Dose naamiossa jogurtti on incissä heti kakkosena veden jälkeen.

Naamio rauhoittaa, kosteuttaa, pehmentää ja vahvistaa ihoa. Jogurtin ohella ihoa hoitavat aprikoosi- ja manteliöljy, skvalaani sekä sheavoi ja runsaslukuinen joukko antioksidanttisia, kosteuttavia ja suojaavia kasvi- ja leväuutteita kuten kuusama, ruskolevä, aloe vera ja riisin kantasolu-uute. Korres yhdistää tuotteissaan kiinnostavasti myös muiden maiden kuin Kreikan rohdoskasveja; Lonicera Japonica eli japanin kuusama esimerkiksi on ikivanha kiinalaisessa lääketieteessä hyödynnetty lääkekasvi, jolla on tulehdusta laskevia ominaisuuksia. Se on mukana kaikissa Greek Yoghurt -sarjan tuotteissa ja tukee tuotteiden rauhoittavaa vaikutusta.

❤️ Naamio on oma suosikkituotteeni sarjassa ja olen saanut tästä tuotteesta runsaasti positiivista palautetta myös teiltä. Jos ihosi on herkästi ärtyvä, punoittava ja kuiva, tämä naamio on ihollesi todellinen ihme-eliksiiri.

PROBIOTIC SKIN-SUPPLEMENT -SEERUMI 42€ / 30 ml – alekoodilla 31,50€

Maito-fluidimaisessa seerumissa ihoa hoitavat probioottien ohella rusko- ja viherleväuutteet, C-vitamiini, rauhoittava bisabolol, yllä esitelty japanilainen kuusama, chiansiemenöljy ja hyaluronihappo.

Miellyttävä koostumus imeytyy hetkessä eikä tunnu tahmealta.

VINKKI suosimaani seerumi + öljy-ihonhoitorutiiniin: yhdistä Jogurtti-seerumi Wild Rose -sarjan kasvoöljyyn tai Wild Rose Spotless -seerumiin (kuvassa).

Spotless-seerumi on kaksifaasinen, öljyä sisältävä seerumi jonka tykkään miksata Greek Yoghurt -seerumin kanssa, niin tunne iholla on raikkaampi ja kosteuttavampi kuin pelkällä Spotless-seerumilla. Spotless Serum on entiseltä nimeltään Advanced Brightening Bi-Phase Booster (huh näitä kilometrinimiä, hyvä että lyhensivät..! :D) ja sisältää 15% C-vitamiinia tehokkaan askorbyylitetraisopalmitaatin muodossa. C-vitamiinin ohella tämä ihan mahtava ihoa uudistava ja pigmenttimuutoksia kirkastava cocktail sisältää myös ruusunmarjan siemenöljyä, ruskolevää, ruusuöljyä sekä merinarsissia ja kuuluu ainesosiensa puolesta ehdottomiin Korres-suosikkeihin – sekä ylipäänsä tehokkaiden ihonhoitotuotteiden suosikkeihini. 🙏🏻

Wild Rose -kasvoöljy on myös hyvä, mutta Spotless-öljyseerumi on vieläkin parempi ;) Spotless-seerumin hinta on 62€, alekoodilla 46,50€.

GREEK YOGHURT FOAMING CREAM CLEANSER -PUHDISTUSVAAHTO 28€ / 150 ml – alekoodilla 21€

Useasti ylistämäni sulfaatiton Greek Yoghurt -putsari muodostaa ihanan pehmeää ja paksua mikrovaahtoa eikä jätä ihoa nitiseväksi. Hellävarainen kaveri meille vaahtoputsareiden ystäville!

Korresin sulfaatittomat, voidemaiset puhdistusvaahdot ovat putsarivaahtojen ylellistä aatelia.

NOURISHING PRO-BIOTIC GEL CREAM -VOIDE NORMAALILLE JA SEKAIHOLLE – 35€ / 40 ml – tällä hetkellä vanhan pakkauksen tuote -50% alennuksessa 17,50€

NOURISHING PRO-BIOTIC INTENSE CREAM -VOIDE KUIVALLE IHOLLE  35€ / 40 ml – alekoodilla 26,25€

PROBIOTIC QUENCH SLEEPING FACIAL -YÖVOIDE 37€ / 40 ml – alekoodilla 27,75€

Greek Yoghurt -sarjan voiteissa on todella ylellinen luksuskosmetiikan tuntu. Totesin samaa jo ensiesittelyn yhteydessä pari vuotta sitten. Jos sokkotestaisin näitä, arvioisin tuotteiden kuuluvan johonkin selektiiviseen premium-tason sarjaan. Koostumukset ovat silikonittomia, mutta niissä on silti onnistuttu luomaan se pehmeän liukas ja silkkinen tuntuma, joka tyypillisesi rakennetaan silikoniyhdisteillä. Nämä voiteet suunnilleen liukuvat ja sulavat iholle yksinään.

Raikas geelivoidemainen Gel Cream -koostumus on kevyin ja sopii normaalista sekaiholle. Kuivan ihon Intense Cream on täyteläisempi, mutta siinäkin on geelimäistä raikkautta. Sama pätee Sleeping Facial -yövoiteeseen, joka on voidekolmikosta hoitavin. Myös sen koostumuksessa on aistittavissa viehättävää vesimäistä raikkautta. Kaikki Greek Yoghurt -voiteet jättävät iholle todella samettisen ja pehmeän tunteen. Jos haluaa kokea selektiivisen voiteen tunteen suhteellisen halvalla, tämä sarja olisi sellainen!

Muuten, olen ehkä vähän mörkö, mutta en voi olla kommentoimatta, että mun puolesta ”yönaamio”-nimitys voisi jo hiipua pois. (Onko joku muu samaa mieltä…) En ole koskaan ymmärtänyt tätä trendiä.

Jotkin markkinoiden yönaamiot todella ovat naamion tyyppisiä, pari kertaa viikossa käytettäviä ja paksusti levitettäviä tuotteita. Kuitenkin monet ’sleeping facial / mask’ -nimiset tuotteet ovat ihan tavallisen yövoiteen tavoin päivittäin käytettäviä voiteita, joita ei ole tarkoitus laittaa naamiomaista kerrosta. Yönaamio-nimitykset ovat omiaan johtamaan kuluttajaa harhaan, ja näin on kerran käynyt myös Korresin Greek Yoghurt -yövoiteen kohdalla, kun eräs lukijani ihmetteli, miten tämä ”yönaamio” eroaa Jogurtti-sarjan Super Dose -naamiosta.

Vastaus: Sleeping Facial ei ole naamio lainkaan naamion perinteisessä merkityksessä, vaan kosteuttava yövoide.

Oletko etsinyt kosmeettisesti sekä esteettisesti hiottua, ihotuntumaltaan erittäin miellyttävää kosteuttavaa ihonhoitosarjaa joka toisi iholle vielä sen pienen extran? Se on tässä: Korres Greek Yoghurt. 🇬🇷

Alekoodi:

KAIKKI KORRESIN NORMAALIHINTAISET TUOTTEET KORRESIN VERKKOKAUPASSA -25% KOODILLA KARKKIPÄIVÄ25. 🙂

Tarjous on voimassa sunnuntaihin 11.9. saakka.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (4)
 1. Yummy! .. tulipa nälkä tätä lukiessa… Onneksi kuvassa esiintyvä Total on sentään 5%, ei täysin rasvaton..! (sitäkin kaupoissa on saatavilla..)

  Taisin olla ainakin minä, joka joskus ihmettelin monia naamioita jogurtti-sarjassa… todella hämmentävää kuluttajalle.
  Koreasta aluperin sekin ’villitys’, että yövoiteen sijaan markkinoidaan yönaamiota… kohta tilalle varmaan tulee jokin uusi trendi, jota taas kopioidaan laajasti.

  1. Onneksi kuvassa esiintyvä Total on sentään 5%, ei täysin rasvaton..! (sitäkin kaupoissa on saatavilla..)

   Joo, rasvaton ”kreikkalainen” jogurtti on kyllä vitsi… :D Tosin kyllä niitä Kreikassakin valmistetaan, kenties joidenkin turistien iloksi (?).

   Taisin olla ainakin minä, joka joskus ihmettelin monia naamioita jogurtti-sarjassa…

   Jep, niin taisit olla. Perusteltu ihmettely, kun tuote on myös suomennettu ”yön-yli naamioksi”. Ymmärrän, että erilaisilla termeillä haetaan tuotteeseen extra-ylellisyyttä, mutta näiden ”yönaamioiden” tapauksessa terminologia on vain omiaan hämmentämään. Naamio on eri asia kuin yö- tai päivävoide, sekä koostumukseltaan että käyttö-tavaltaan. Miksi kutsua yövoidetta naamioksi, kun sitä ei käytetä naamion tavoin. Olen rohkeasti eri mieltä niiden markkinointityyppien kanssa, jotka ovat keksineet ujuttaa naamio-sanan yövoiteisiin.

   Olin muuten unohtanut tuon, että yönaamio-markkinointinimi tulee alun perin Aasiasta. Mutta kuinkas muuten, ihonhoidon elämyksellistämisen kehdosta..! ☺️

 2. Arvostan paljon että kirjoitat puolueettomasti ja rehellisesti tuotteista vaikka kyseessä on kaupallinen yhteistyö, esim. kritiikkisi yönaamiö-sanasta :) et todellakaan ole mörkö!

  1. Kiitos anniii. Minulta ei voi ”tilata” kritiikittömiä tekstejä, koska haluan kirjoittaa tekstejä, joissa tuotteita ja asioita tarkastellaan kaikista kuluttajalle relevanteista kulmista. Silloin kun kritiikki on paikallaan, tuon sen esiin, koska se on palvelus niin yritykselle kuin kuluttajalle. 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *