Jättipostaus: parhaat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet

Kaupallinen yhteistyö: House Of Organic / *Sis. mainoslinkkejä

Jättipostaus luonnonkosmetiikan meikkivoiteista!

Valitsin tähän juttuun parhaat meikkipohjatuotteet neljästä eri kategoriasta; nestemäiset & voidemaiset meikkivoiteet, kiinteät meikkivoitet, BB -voiteet ja mineraalimeikkipohjat.

Samalla postaus on yhteistyöpostaus House Of Organicin kanssa. (Kätevää, kun voin kirjoittaa aiheesta kuin aiheesta tai melkein mistä tahansa lemppareistani, ja ne löytyvät aina tämän verkkokaupan valikoimasta 👍)

House Of Organicin syksyn Luonnonkosmetiikkapäivät starttaavat keskiviikkona, ja kaikki tämän postauksen meikkipohjatuotteet kahta lukuunottamatta löytyvät tarjouksista.

Kesänaama ilman meikkiä ja meikillä. Meikkipohjana Avrilin BB-voide – luonnonkosmetiikan halvin meikkipohja.

Niin se vain on, että tasainen ihon sävy on yksi oman meikki-ihanteeni nykyisistä kulmakivistä. Harva kauneudenhoitoon liittyvä juttu on yhtä tyydyttävä, kuin laadukkaan ja täydellisesti oman ihon sävyyn sopivan meikkivoiteen tai -puuterin levitys iholle – ja sen seurauksena syntynyt kauniisti hehkuva ja tasainen iho.

Kuten kerroin lomaltapaluupostauksessa, olin loman jälkeen erityisen janoinen lataamaan ihoon taas meikkivoidetta, sen verran epätasaisen sävyiseksi iho tämän kesän aurinkopaahteessa meni. Tämän postauksen aihe on siis itsellenikin erittäin ajankohtainen. :)

Yllä olevassa oikeanpuoleisessa kuvassa ihollani on luonnonkosmetiikan halvin meikkipohja, Avrilin BB-voide, jonka sävy Medium on yksi ihan parhaiten kesäiholleni sopivia sävyjä. 😍 Halvallakin voi saada todella hyvää.

Lähdetäänpä sitten tutustumaan luonnonkosmetiikan parhaisiin meikkivoiteisiin ja mineraalipuutereihin. :) Näiden joukosta löytyy vaihtoehto jokaiselle kukkarolle ja erilaisiin mieltymyksiin 🤗

parhaat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet

NESTEMÄISET MEIKKIVOITEET

Nestemäisten meikkivoiteiden ryhmään kuuluu niin täyteläisen voidemaisia kuin vesimäisen seerumimaisia meikkivoiteita. Nestemäinen meikkivoide on klassinen ja varmasti eniten käytetty meikkipohjatuote.

Kahdentoista vuoden aikana luonnonkosmetiikan meikkivoiteet ovat kehittyneet niin valtavasti, ettei vuonna 2009 kokeilemistani meikkivoiteista ja tämän hetken meikkivoiteista voi puhua edes samassa lauseessa. Tai voi puhua sellaisessa lauseessa, jossa sanotaan: vuoden 2009 meikkivoiteet olivat aika kamalia nykyhetkeen verrattuna..!

Vaikka luonnonkosmetiikan meikkivoiteen levittyvyys ei todennäköisesti koskaan voi vertautua normikosmetiikan liukkailla silikoneilla kyllästettyihin meikkivoiteisiin, on nykyteknologian avulla päästy jo aika lähelle synteettisten meikkivoiteiden parhaita puolia – joihin levittyvyys ehdottomasti kuuluu.

parhaat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet* NUI NATURAL LIQUID FOUNDATION 48,90€ / 30 ml

❤️ Kirjoittajan mielestä PARAS. 🙌 Nui Cosmeticsin meikkivoide on yhä kirjoissani meikkivoiteiden kuningatar: saan sillä kaikkein kauneimman ihon pinnan, ja kermainen koostumus jättää ihoon hoidetun tunteen ja upean eteerisen hehkun.

Lisäpisteet pehmeän vaniljaisesta tuoksusta!

Nui-meikkilook, kasvoilla Nui-meikkivoide sävyssä Intense Taiao

Koostumus: ohut mutta täyteläinen emulsio

Peittävyys: keskivahva +

Hehkuva/mattainen: satiinisesti hehkuva

Kenelle: normaalista kuivalle iholle, viimeisteltyyn lookkiin

parhaat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet* MADARA SKIN EQUAL FOUNDATION 37,90€ / 30 ml

❤️ Mádaran meikkivoide on toinen suosikkini. Sen erittäin notkea ja miellyttävästi levittyvä koostumus muistuttaa Nui’ta mutta on rasvaisempaa ja ihotuntuma kosteuttavampi ja hoitavampi. Ihon pinta jää todella hehkuvaksi ja kuulaaksi.

Työstöaika Mádaran meikkivoiteessa on poikkeuksellisen pitkä; tämä ultra-liukas meikkivoide ei jymähdä ihoon ei sitten millään. :) On hyvä huomioida, että tällainen koostumus sopii ehdottomasti paremmin kuivalle kuin rasvoittuvalle tai sekaiholle.

Mádara-meikkilook, kasvoilla Skin Equal -meikkivoide sävyssä 40 Sand

Koostumus: notkea ja liukas emulsio.

Peittävyys: puolipeittävä.

(peittävyyttä on muuten joskus vaikea arvioida, sillä eri ihmiset kokevat peittävyystason hyvin eri tavalla. Mikä on yhdelle ’luonnollisesti peittävä’ voikin olla toiselle todella peittävä.)

Hehkuva/mattainen: hehkuva, jopa kostean näköinen pinta.

Kenelle: normaalista kuivalle ja samealle iholle, ikääntyneelle iholle. Kun pidät hehkuvasta ihosta.

parhaat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet* ZUII LUX LUMINESCENT LIQUID FOUNDATION 45,90€ / 30 ml

* ZUII LUX FLAWLESS LIQUID FOUNDATION 45,90€ / 30 ml

❤️ Kolmas suosikkini. Zuiin Lux-meikkivoiteet tuntuvat iholla vesimäisen kevyiltä ja kosteuttavilta ja sisältävät paljon hoitavia ainesosia. Selkein ero Nuihin ja Madaraan verrattuna on nimenomaan keveys ja ”vesimäisyys”; Nui ja Madara sisältävät enemmän öljyjä, Zuii taas on vähempirasvainen ja vähemmän ravitseva.

Kummatkin Lux-meikkivoiteet tuntuvat ja näyttävät ihollani hyvin samanlaisilta. Valmistaja kuvailee Flawless-koostumusta ”erittäin peittäväksi” ja Luminescent-koostumusta läpikuultavammaksi ja hehkuvammaksi, mutta minun ihollani nämä ovat lähes identtiset.

Oman kokemukseni mukaan Flawless-koostumus ei ole erityisen peittävä vaan kuvailisin sitä ’luonnolliseksi’. Esimerkiksi pigmenttiläiskäni jäävät kuultamaan läpi parillakin kerroksella Flawlessia. Pinta on erittäin kaunis ja kummatkin Lux-meikkivoiteet levittyvät moitteettomasti ja tasaisesti viiruuntumatta tai tarraamatta ihon kuiviin kohtiin.

Hoitava koostumus saa extraplussaa.

Kavoilla Zuii Lux Luminescent -meikkivoide sävssä Driftwood. Sama sävy (Driftwood) on Luminescent-koostumuksessa hieman vaaleampi kuin Flawless-koostumuksessa.

Koostumus: ohut emulsiomainen

Peittävyys: luonnollinen / puolipeittävä. Luminescent kenties hieman läpikuultavampi kuin Flawless.

Hehkuva/mattainen: siltä väliltä. Flawless ei ole voimakkaasti kuultava mutta ei täysin mattainenkaan. Luminescent on hieman kuultavampi.

Kenelle: kaikille ihotyypeille, kun haluat luonnollisen, hoitavan ja kosteuttavan meikkipohjan.

parhaat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet* KJAER WEIS INVISIBLE TOUCH LIQUID FOUNDATION 59,90€ / 30 ml 

Kjaer Weisin ylelliset meikit ovat luonnonkosmetiikan ”haute couturea”. Laadukkaan sisällön lisäksi asiakas maksaa myös design-pakkauksista. Kjaerin tuotteet ovatkin erityisesti luksuskosmetiikan käyttäjien sekä esteetikkojen valinta.

Invisible Touchin juokseva koostumus on ohuempi kuin yllä esiteltyjen. Ihotuntu kertoo, että siinä on enemmän öljyjä kuin Zuiin meikkivoiteissa mutta vähemmän kuin Nuissa ja Mádarassa. Notkea koostumus sallii hyvän työstöajan eikä karahda kiinni ihoon. Voide tuntuu iholla erittäin miellyttävältä. Kosteuttavassa koostumuksessa vesi on korvattu kamomillavedellä.

Kjaer Weis -meikkilook, kasvoilla Invisible Touch -meikkivoide sävyssä M210 Feathery.

Koostumus: ohut, juokseva emulsio

Peittävyys: puolipeittävä

Hehkuva/mattainen: himmeän kuulas.

Kenelle: luksuskosmetiikan fiilistelijöille. Kun haluat hienostuneen ja himmeän meikkipohjan. Yllä esiteltyjä parempi sekaiholle.

parhaat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet

* ESSE FOUNDATION (ei House Of Organicin valikoimassa) 66€ / 30 ml

Essen meikkivoide kuuluu niinikään suosikkeihini. Esse on hoitolamerkki ja sitä myyvät Esse-hoitoloiden lisäksi vain harvat ja valitut jälleenmyyjät, tähän meikkivoiteeseen et siis (valitettavasti) törmää yleisissä luonnonkosmetiikan myymälöissä. Otin Essen kuitenkin mukaan tähän postaukseen, koska se toden totta on yksi parhaita luonnonkosmetiikan meikkivoiteita. ✌️

Essen silkkinen, kostean tuntuinen ja erittäin notkeasti levittyvä koostumus sekä miellyttävä ihotuntuma muistuttaa paljon Nui’ta, mutta Esse on hieman ohuempaa. Lisäksi Essen meikkivoiteessa on suojakerroin 30 – ja silti se liukuu iholla kuin siinä ei mitään UV-suodattimia olisikaan. Huikea tuote.

Kasvoilla Esse-meikkivoide sävyssä 3. (Päivettyneelle kesäiholleni sopii sävy 5.)

Koostumus: ohut emulsiomainen. Hajusteeton!

Peittävyys: puolipeittävä.

Hehkuva/mattainen: ei oikein kumpikaan, iho jää samettiseksi.

Kenelle: herkälle iholle. Kun haet erittäin laadukasta ja hoitavaa meikkipohjaa eikä kallis hinta ole este.

Perusteellisen Esse-meikkivoide-esittelyni löydät täältä.

* JUICE BEAUTY PHYTO PIGMENTS FLAWLESS SERUM FOUNDATION 49,90€ / 30 ml

Juice Beautyn seerumimeikkivoide on vesimäisen ohutta. Hyvin vähärasvainen koostumus tuntuu iholla raikkaalta ja tietyllä tapaa jopa kuivakalta yllä esiteltyihin verrattuna. (Kuivaa se ei kuitenkaan ole, tästä vain puuttuu liukas emollienttisuus.) Ohuen ohut koostumus kiinnittyy ihoon napakasti. Vesi on korvattu aloe vera -mehulla.

Yhdellä kerroksella Juice Beautyn meikkivoide tekee luonnollisen, puolipeittävän pinnan, kahdella kerroksella tulos on jo hyvinkin peittävä. Tuote kerrostuu erittäin hyvin ”tarraavasta” koostumuksestaan huolimatta; alempi kerros ei lähde uuden mukaan ja pinnasta tulee moitteettoman tasainen, kuulas ja kaunis. Kerrostuvuus on muuten yksi parhaita ominaisuuksia kertomaan meikkivoiteen laadusta; heikompilaatuinen lähtee herkästi kerrostaessa rullaamaan ja viiruuntumaan, laadukkaassa meikkivoiteessa kerrokset levittyvät toistensa päälle tasaisesti.

Nimi ’seerumi’ viittaa myös tuotteen hoitavuuteen; Phyto Pigments -meikkivoide kertoo olevansa seerumi & meikkivoide yhdessä. Hoitaviin ainesosiin lukeutuvat mm. resveratrolipitoinen viinirypäleen siemenöljy, safloriöljy sekä C-vitamiini. Sannin mielipide? Mielestäni moni muu esitellyistä meikkivoiteista on paljon hoitavampi.

Koostumus: seerumimaisen ohut, vesimäinen

Peittävyys: puolipeittävästä peittävään

Hehkuva/mattainen: siltä väliltä, satiinisen kuultava.

Kenelle: kun etsit erittäin ohutta ja samalla peittävää meikkivoidetta joka ei tunnu yhtään rasvaiselta.

* KORENTO SEERUMIMEIKKIVOIDE 44,90€ / 20 ml

Toinen joukon seerumimeikkivoiteista on aivan erilainen kuin Juice Beauty (ja myös aivan erilainen kuin mikään muu esitellyistä): Korennon meikkivoide on vedetön ja pohjautuu öljyihin. Se on siis käytännössä kuin ohut, hoitava kasvoöljy johon on lisätty vähän väripigmenttiä.

Korennon meikkivoide on esitellyistä läpikuultavin, luonnollisin ja vähiten peittävä. Tämä meikkivoide sopii sinulle, joka haet meikkipohjalta vain hyvin kevyttä ihon sävyä tasoittavaa ja heleyttävää vaikutusta. Erityisen hyvä ikääntyneelle, ohuelle ja kuivalle iholle!

Koostumus: nestemäinen, vedetön

Peittävyys: ei juuri peitä; tasoittaa ja parantaa ihon sävyä

Hehkuva/mattainen: hehkuva

Kenelle: kun haet äärimäisen luonnollista tulosta, samealle iholle, kuivalle iholle, ikääntyneelle iholle. ”No makeup” -lookkiin.

KIINTEÄT MEIKKIVOITEET

Kiinteät meikkivoiteet eivät välttämättä eroa ainesosapohjaltaan nestemäisistä voidemeikkipohjista; niihin vain on lisätty vahoja tai vahamaisia ainesosia tekemään voiteesta kiinteää.

Kiinteät meikkivoiteet ovat yleisesti, nestemäisiä peittävämpiä, eli ne sisältävät enemmän pigmenttiä. Tietysti myös paksumpi koostumus tekee sen, että pigmentti levittyy iholle peittävämmin. Valtaosa kiinteistä meikkivoiteista on sen verran rasvaisia, että ne vaativat kiinnityksen puuterilla.

* BOHO KIINTEÄ MEIKKIVOIDE 15,90€ / 4,5 g

Erittäin peittävä ja iholle hyvin kuulaan, jopa kostean näköisen pinnan jättävä meikkivoide. Olen tosin tehnyt huomion, että levitystapa vaikuttaa paljon lopputulokseen; sormin levittämällä tulos on vähemmän peittävä kuin sienellä. Itse suosin ehdottomasti Beauty Blenderiä eli munasientä kiinteän meikkivoiteen levityksessä.

Nyt kun ihollani on paljon pimenttiläiskiä kesän jäljiltä, olen voinut erityisen hyvin verrata meikkivoiteiden peittävyyttä. :) Bohon kiinteä meikkivoide tasoittaa poskeni pgmenttiläiskät käytännössä näkymättömiin jo yhdellä kerroksella.

Boho-meikkilook. Kasvoilla Bohon kiinteä meikkivoide sävyssä 03.

Koostumus: voidemainen ja rasvainen, hyvin notkea. Pehmenee nopeasti sormien lämmössä.

Peittävyys: erittäin peittävä (olen varovainen käyttämään ilmaisua ”täysin peittävä”, sillä sellaista ei mielestäni luonnonkosmetiikassa olekaan).

Hehkuva/mattainen: pinta ei varsinaisesti hehku, mutta näyttää kostealta.

Kenelle: kun etsit edullista ja peittävää luonnonkosmetiikan meikkivoidetta.

* LILY LOLO KIINTEÄ MEIKKIVOIDE 19,90€ / 7 g

Lily Lolon kiinteä meikkivoide on hieman kuivakampi kuin Boho ja jättää mattaisemman pinnan. Se sisältää kaoliinia, jonka arvelen olevan vastuussa tästä efektistä. Mielenkiintoista kyllä, Boho kuitenkin kiinnittyy ihoon Lily Loloa paremmin, ja Lolo vaatii päälleen aivan ehdottomasti puuterin tai se tarttuu heti esimerkiksi iholle osuvaan sormeen.

Koostumus: voidemainen, hyvin kiinteä, vähiten rasvainen ja ohuimman tuntuinen esitellyistä.

Peittävyys: keskivahvasta vahvaan. Ei kerrostu ihan yhtä nätisti kuin Boho.

Hehkuva/mattainen: himmeä.

Kenelle: kun etsit mahdollisimman himmeän pinnan jättävää kiinteää, peittävää luonnonkosmetiikan meikkivoidetta.

* KORENTO KIINTEÄ MEIKKIVOIDE 41,90€ / 20 ml

Korennon meikkivoide on peittävyydeltään samaa luokkaa Lily Lolon kanssa, eli ei ihan yhtä peittävä kuin Boho ja alla esitelty Kjaer Weis.

Kuten Lolo, Korennon meikkivoide saattaa joskus levittäessä jäädä näkyviin huokosiin, mutta ongelma katoaa, kun jatkaa sienellä painelua (suosittelen munasientä). Pitkät painelut ovat parempia kuin töpöttely; päättäväinen painelu sulattaa koostumusta ja saa sen sulautumaan ihoon paremmin.

Korennon meikkivoiteessa on erittäin hoitava ja laadukas ainesosapohja. Se sisältää Korennon Berry Active -marjaöljy-yhdisteen, joka tekee voiteesta antioksidanttisen ja jopa anti-age-vaikutteisen.

Koostumus: voidemainen, kermainen, pehmeä. Pehmein esitellyistä kiinteistä meikkivoiteista.

Peittävyys: keskivahvasta vahvaan.

Hehkuva/mattainen: himmeä.

Kenelle: kun arvostat kotimaista tuotantoa ja etsit peittävää ja hoitavaa luonnonkosmetiikan meikkivoidetta.

* KJAER WEIS KIINTEÄ MEIKKIVOIDE 61€ / 8,2 ml (tulossa Housen valikoimaan syksyllä)

Kjaer Weisin kiinteä meikkivoide on kaikista tässä postauksessa esitellyistä meikkivoiteista peittävin. Manteli- ja kookosöljyä sekä vihreää teetä sisältävä koostumus on myös Korennon meikkivoiteen ohella kiinteiden meikkivoiteiden hoitavin. Jälki on tasaista ja peittävyys erinomainen jo yhdellä kerroksella.

Pakkaus on kaunis kuin koru, ja koko tuote henkii läpeensä ylellisyyttä.

Koostumus: voidemainen, erittäin kiinteä.

Peittävyys: voimakas.

Hehkuva/mattainen: himmeästi kuultava.

Kenelle: ylellisen kosmetiikan ystäville, esteetikoille. Kun etsit erittäin peittävää luonnonkosmetiikan meikkivoidetta.

parhaat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet

BB-VOITEET

BB-voide on kevyt meikkivoide & kosteusvoide yhdessä ja oikean määritelmän mukaisesti sen tulisi myös sisältää suojakerroin. Luonnonkosmetiikan BB-voiteista kaikki eivät suojakerrointa sisällä.

BB-voide on helppo valinta, kun haluat oikein luonnollisen meikkipohjan, ja tykkäät enemmän voidemaisesta kuin puuterimaisesta meikistä.

* AVRIL BB-VOIDE 12,90€ / 30 ml

❤️ Suosikkini! Avrilin BB-voide ihastuttaa niin hinnallaan kuin suorituksellaan.

Olen lukenut Avrilin BB-voiteesta hyvin vaihtelevia kokemuksia, ja osa ei voisi olla kauempana omastani. Minun ihollani Avrilin BB-voide toimii erinomaisesti eikä ole koskaan rullannut, levittynyt epätasaisesti tai käyttäytynyt muutenkaan ”huonosti”.

Avril BB-voide tasoittaa ihon sävyä kauniisti ja jättää sen terveen kuultavaksi. Peittävyys on kevyen meikkivoiteen luokkaa. Oikea sävy meikkipohjassa on ensiarvoisen tärkeä, ja Avrilin BB-voiteen sävy Medium sopii päivettyneelle iholleni aivan täydellisesti. Ehkä siksikin olen niin tykästynyt siihen, ja se näyttää aina hyvältä..! Avrilin BB-voiteessa on suojakerroin 10.

Medium-sävy on reilusti beige ja ruskettuneen ihon sävy. Saatavilla on myös vaalea Light-sävy.

Avril BB -iho, sävy Medium 😙

Koostumus: ohut emulsiomainen

Peittävyys: kevyestä puolipeittävään.

Hehkuva/mattainen: satiinisesti kuultava

Kenelle: kaikille, jotka hakevat helppoa, luonnollista ja edullista BB-voidetta.

* MOSSA WILD PLUM BB NUDE 16,90€ / 50 ml

Mossan BB (kuten myös seuraavana esiteltävä Joik) edustaa voidetyyppiä, jonka itse nimeäisin ”sävyttäväksi päivävoiteeksi”. Siinä ei ole suojakerrointa, ja peittävyys on äärimmäisen kevyt. No, pullossahan toisaalta lukee itsessäänkin nude tint moisturiser. 

BB-voide oli alkujaan ”tekee-kaiken-voide” joka kosteutti ja hoiti ihoa, tasoitti ihon sävyä sävyttävää päivävoidetta voimakkaammin ja suojasi auringonsäteiltä. Sittemmin BB-voide on tuotetyyppinä ainakin länkkärimarkkinoilla sulautunut yhteen sävyttävän päivävoiteen kanssa, ja nimitykset ovat käytännössä päällekkäiset.

(Rönsy: aasialaisten BB-voiteiden voi katsoa eroavan yhä merkittävästi länkkäri-BB-voiteista, sillä ne ovat huomattavasti peittävämpiä, suojaavampia ja sisältävät aina korkean suojakertoimen. Olen pohdiskellut paljon tätä eroa, ja miksi länkkäri-BB:t ovat niin ohuita ja hillitysti peittäviä aasialaisiin verrattuna… Lopulta ero liittyy todennäköisesti kulttuurillisiin eroihin: Aasiassa ihannoidaan vaaleaa, ei-päivettynyttä ihoa sekä halutaan ihonhoitotuotteilla – syystäkin – suojata ihoa saasteilta, siksi koostumukset sisältävät aina erittäin korkean suojakertoimen, hyvin usein ihoa vaalentavia ainesosia sekä täyteläisehkön, iholle suojaavan kalvon luovan voidepohjan.)

Mossan tuote ei peitä ihon virheitä, se tasoittaa ihon sävyä aavistuksen ja jättää iholle kauniin, himmeän pinnan. Mossan Wild Plum BB Nude on esitellyistä meikki/BB-voiteista mattaisin.

Koostumus: ohut emulsiomainen

Peittävyys: kevyt ja läpikuultava, ei juuri peitä.

Hehkuva/mattainen: himmeä.

Kenelle: kun haet äärimmäisen luonnollista ja kevyttä meikkipohjaa. Nuorelle kohderyhmälle.

* JOIK SKIN PERFECTING BB CREAM 34,90€ / 50 ml

Joikin ”BB” on tulokseltaan hyvin samantyyppinen kuin Mossa, mutta koostumus on ohuempi ja hoitavampi.

Myönnän, että minua vanhemman koulukunnan kosmetiikkafriikkinä hieman ärsyttää BB-termin käyttö voiteissa, jotka eivät täytä alkuperäisen BB-voiteen kriteerejä; miksi tämäkään tuote ei voisi olla nimeltään ”tinted moisturiser”?

Joikin mainiot kasvovoiteet omaavat kiinnostavan ja persoonallisen signature-koostumuksen; kaikki ovat hyvin ohuita, lähes nestemäisiä, ja samalla kuitenkin hyvin kosteuttavia ja ihoa pehmentäviä. Joikin BB edustaa samaa tyyppiä. Auringonkukansiemenöljy pehmentää ja aloe vera kosteuttaa.

Kotimaassaan Virossa Joikin BB:stä on kaksi sävyä, Light ja Medium, mutta Suomeen on otettu vain vaaleampi Light-sävy. Ymmärrän valinnan: sävy on niin läpikuultava, että sopii varmasti hyvin monen sävyiselle iholle. Minunkin reilusti ruskettuneella iholla Joikin Light-BB näyttää ihan kivalta eikä lainkaan liian vaalealta. Se antaa oman ihoni sävyn kuultaa läpi.

Koostumus: hyvin ohut emulsio.

Peittävyys: kevyt ja läpikuultava, ei juuri peitä.

Hehkuva/mattainen: himmeä.

Kenelle: kun haet äärimmäisen luonnollista, kevyttä ja samalla kosteuttavaa meikkipohjaa. Vanhemmalle kohderyhmälle kuin Avril ja Mossa.

* WHAMISA ORGANIC FLOWERS BB PACT -voide 42,90€ / 16 g

❤️ Sannin suosikki! Whamisa tuo esiteltyjen BB-voiteiden joukkoon aasialaisvahvistuksen ja on tyypiltään enemmän sellainen, millainen BB-voiteen minun mielestäni kuuluu olla. Aasialaisille BB-voiteille tyypillisesti se on hyvin peittävä ja omaa korkean suojakertoimen (SK 50). Itse asiassa, peittävyys on jopa niin vahva että se on lähellä Kjaer Weisin kiinteää meikkivoidetta.

Avril-BB:n tavoin myös Whamisa on kerännyt kommentteja laidasta laitaan; yhdellä se toimii kuin unema, toiset kokevat paksun ja peittävän koostumuksen ongelmallisena.

Totean heti, että Whamisan BB-voide kannattaa ehdottomasti levittää joko Beauty Blender -tyyppisellä sienellä tai mukana tulevalla sienivipalla taputellen (ei hieroen..!). Sormin levittämällä, siveltimestä puhmattakaan, koostumus jää iholla maskimaisen paksun näköiseksi, mutta sienellä taputtelemalla tai pompsauttelemalla tulos on ihan erilainen, toki peittävä mutta paljon ohuempi ja luonnollisempi kuin sormin levittäessä.

Whamisa-iho

Oma kokemukseni on, että Whamisan BB jättää ihon lähes virheettömän näköiseksi… Minun ihollani tämä on todellinen taikatuote; ihon pinnasta tulee käsittämättömän tasainen, hehkuva ja – tosiaan, virheetön. Tulos on ihollani paljon kauniimpi ja luonnollisempi kuin yhdelläkään kiinteällä meikkivoiteella.

Koostumus: paksu mutta notkea voide.

Peittävyys: erittäin vahva.

Hehkuva/mattainen: hehkuva ja kostean näköinen.

Kenelle: kun haet erittäin peittävää ja/tai erittäin korkean suojakertoimen luonnollista meikkivoidetta.

Sävyvaihtoehtoja on kolme. Numerojärjestys ei ole looginen, vaan vaaleusjärjestys menee näin: 21 Light Beige (hyvin vaalea), 23 Natural Beige (neutraali vaalea) ja 20 Sand Beige (lämmin keskivaalea, sävyistä tummin – mun sävy). Sävy Sand Beige on tulossa Housen valikoimaan myöhemmin syksyllä.

parhaat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet

MINERAALIMEIKKIPUUTERIT

Suosikkimeikkipohjani vuodesta 2006. 🙏🏻

Olen jo teinistä saakka ollut puuterimaisen meikkipohjan ystävä. Moni kaltaiseni valitsee puuterimeikin voidemaisen sijaan sen nopeuden ja helppouden vuoksi. Puuterimainen pohja on nopeampi levittää ja meikkipuuteri on periaatteessa kuin 2 in 1 -tuote sisältäen sekä meikkivoiteen peittävyyden että puuterin himmeyden ja viimeistelevän efektin.

Nyt kun ikää on tullut lisää, tunnustan kyllä voidemaisen meikkivoiteen tietyt edut puuterimaiseen nähden; kevyt nestemäinen meikkivoide jättää ihon nuorekkaamman näköiseksi kuin puuterimainen. Tämä ilmiö on havaittavissa erityisesti kuivalla iholla. Siksi käytän nykyään myös paljon nestemäisiä meikkivoiteita, mutta helppoudessaan mineraalimeikki tulee silti olemaan aina ykkönen. 🏆

Miksi mineraalimeikki on niin hyvä?

💕 Nopea levittää

💕 Häivyttyy kuin itsestään, huomattavasti pienempi riski rumille viiruille ja epätasaisille läiskille kuin nestemäisellä meikkivoiteella

💕 Sävyt sulautuvat ihoon nestemäisiä paremmin

💕 Pienempi (tai olematon) riski epäpuhtauksille (koska koostumus on öljytön ja vailla kalvonmuodostajia)

* ALIMA PURE SATIN MATTE FOUNDATION 34,90€ / 6,5 g

❤️ Minulla on kaksi tasaväkistä suosikkia mineraalimeikeissä, ja Alima on toinen niistä. Aliman mineraalipohja on peittävin kaikista testaamistani mineraalipohjista ja siitä löytyy myös iholleni parhaat sävyt (Beige 3 ja Beige 4). Kuten todettua, oikea sävy on tärkeä asia ja vaikuttaa olennaisesti kokemukseen meikkipohjasta.

Aliman koostumus on erityinen myös ”voidemaisuutensa” puolesta. Voidettahan tämä ei ole, vaan ihan rehellistä mineraalijauhetta, mutta jauheen koostumus voi yllättävää kyllä tuntua iholla hyvin erilaiselta merkistä riippuen. Tähän vaikuttaa se, miten hienojakoiseksi mineraalipartikkelit on jauhettu, onko niitä päällystetty jollain tai ylipäänsä minkä laatuista sarjan käyttämä mineraaliaines on.

Aliman jauhe on äärimmäisen hienojakoista ja kun sitä ottaa sormien väliin ja pyörittelee, se tuntuu aavistuksen voidemaiselta. Arvelen, että juuri tämä ominaisuus tekee siitä myös niin peittävää.

Koostumus: 100% mineraalipigmenteistä koostuva erittäin hienojakoinen jauhe.

Peittävyys: peittävä

Hehkuva/mattainen: satiininen

Kenelle: kun haet peittävää ja ei-kuivakan-tuntuista mineraalimeikkipohjaa. Kun sinulla on haastava ihonsävy; Alimalla on valtava määrä sävyvaihtoehtoja. Olen esitellyt Aliman sävyjä enemmän täällä.

* KORENTO PERFECTING MINERAL BASE 36,90€ / 10 g

❤️ Toinen suosikkini Aliman rinnalla. Korento on grammahinnaltaan hieman edullisempi ja plussaa se saa myös kotimaisuudestaan. (Mutta jep, sekä Alima että Korento ovat kalliita merkkejä mineraalimeikkien muuten-aika-edullisessa kategoriassa.)

Korento-brändin alla on nykyään kaksi mineraalipohjaa, toinen on Perfecting eli heleyttävä ja toinen on Flow Cosmeticsin vanha mineraalipohja, Korennon alla nimellä Matta-mineraalimeikkipohja. Jos siis kuulut Flow Cosmeticsin vanhan mineraalipohjan ystäviin, löydät sen tätä nykyä Korento-nimellä.

Itse pidän enemmän ”heleyttävästä” Perfecting-pohjasta, joka on Korento-brändin alkuperäinen mineraalipohja. Laitan heleyttävän lainausmerkkeihin, sillä en havaitse Korento-koostumuksen ja Flow-koostumuksen välillä oikeastaan mitään eroa matta/heleä-akselilla, vaan kummatkin jättävät kuulaan pinnan ihoon. Perfecting-nimellä myytävä Korento-mineraalipohja vain sopii paremmin kuivuneelle iholleni, sillä sen mineraalipartikkelit on päällystetty kosteuttavalla ja levittyvyyttä parantavalla lesitiinillä.

Koostumus: mineraalipigmentit + lesitiini.

Peittävyys: puolipeittävä

Hehkuva/mattainen: satiininen

Kenelle: kun haet kuivemmalle ihotyypille sopivaa laadukasta ja kauniisti levittyvää mineraalimeikkipohjaa tai kun haluat tukea kotimaista yritystä.

* EVERYDAY MINERALS -JOJOBA BASE -mineraalipuuteri 24,90€ / 8 g

Everyday Mineralsilla on kolme eri mineraalipohjaa, joista olen käyttänyt kahta, Jojobaa ja Semi-Mattea. En huomannut näiden tuloksella ihollani oikeastaan mitään eroa; kummatkin ovat kevyesti peittäviä ja jättävät kuulaan ihon. Matta-meikkipohjaa en ole EM:ltä kokeillut. Kaikki kolme EM-meikkipohjaa kuuluvat tarjouksiin.

Syy, miksi nostan juuri Jojoba-pohjan on sama, miksi pidän Korennon Perfecting-pohjasta; EM:n Jojoba-mineraalipohjan pigmentit on pinnoitettu levittyvyyttä parantavalla ja kuivalle iholle sopivalla jojobaesteri-pinnoitteella. Jojobaesteri on rasvamainen aine, kuten lesitiini. Rasvaiselta tämä puuteri ei missään nimessä tunnu, eikä jojoban läsnäoloa arvaisi jos ei lukisi inciä.

Koostumus: mineraalipigmentit + jojobaesterit

Peittävyys: luonnollinen, kerrostamalla saa puolipeittävän tuloksen.

Hehkuva/mattainen: satiininen

Kenelle: kun haet kuivemmalle ihotyypille sopivaa, luonnollisen peittävyyden mineraalimeikkipohjaa.

* LILY LOLO MINERAALIPUUTERI 19,90€ / 10 g

Sokerina pohjalla alkuperäinen mineraalirakkauteni Lily Lolo. Käytän Lolon pohjaa edelleen satunnaisesti, mutta Alima ja Korento päihittävät Lolon sävyillään sekä peittävyydellään. Lolo on kevyemmin peittävä, ja sävyistä ei tunnu enää löytyvän minulle sitä ihan täydellistä nyt kun ihoni on tummunut niin paljon ja on myös aiempaa lämpimämpi. Pitäisi ehkä vielä kokeilla Warm Honey ja Butterscotch…

Lily Lolon vahvuus on sen edullinen hinta ja luotettava laatu. Sillä saa kauniin ja luonnollisen meikkipohjan erityisesti silloin, kun iholla ei ole erityisvaatimuksia. Eli jos omakin ihoni olisi yhä 30-vuotias, sileä ja tasapainoinen, käyttäisin Lily Loloa tyytyväisenä. :)

Bonus: Lily Lololta löytyy myös kätevä täyttöpakkaus, jotta joka kerta ei tarvitse ostaa uutta muovirasiaa.

Koostumus: 100% mineraalipigmentit

Peittävyys: luonnollinen

Hehkuva/mattainen: satiinisen himmeä

Kenelle: kun haet edullista ja hyvää mineraalipohjaa. Lily Lolo on klassikko, eikä suotta.

Mikä on sinun ultimaattinen lempparimeikkipohjasi? :)

kauneus meikkivoide meikki
Kommentit (49)
  1. Alima Pure pitää aina vain ykköspaikkaa meikkipussissani, olen käyttänyt sitä vuosikausia ja tilannut Amerikasta asti. Sävy vain on vanhemmiten vaihtunut.

    Iän myötä on tehnyt mieli kokeilla voidemaista meikkipohjaa. Olen tykästynyt Ilian True skin serum foundationiin vaikka se onkin tosi kuultava. Kjaer Weisin Invisible Touch on myös hyvä sekaiholleni.

  2. Ehdottomasti Nui, uskomatonta kuinka ihohuokoset ym. vaan katoaa ja ihanku iholla ei olisi edes meikkivoidetta ! Ikä 50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *