Jättikatsaus: luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet

Kaupallinen yhteistyö: House Of Organic. * Sis. mainoslinkkejä

Nyt olisi kuulkaa tarjolla ihan hervottoman massiivinen esittely & vertailu luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteista. 😍 Tämän luettuasi todennäköisesti varmasti löydät oman koostumuksesi!

Esittely kattaa kahdeksan eri merkin aurinkosuojatuotteet alhaisimmasta SK 15 -voiteesta korkeimpiin 50+ -voiteisiin asti, mukana myös lasten aurinkovoiteita.

Postaus on toteutettu yhteistyössä House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivien kanssa, jotka starttaavat tänään. Jos kesän aurinkotuotteet ovat vielä hankkimatta, Luonnonkosmetiikkapäiviltä niitä on mahdollista hankkia kevyeen hintaan. :)

☀️ House Of Organicilla on valikoimassaan suurin osa Suomessa myytävistä luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista, joten valinnanvaraa löytyy! Ihan kaikki aurinkotuotteet eivät kuulu tarjousten piiriin, mutta valtaosa kyllä. ☀️

Luonnonkosmetiikkapäivät kestävät keskiviikosta sunnuntaihin 12.-16.5.

KASVOAURINKOVOITEET

Suojakerroin 30 on vakiintunut eniten käytetyksi aurinkosuojakertoimeksi niin kasvoilla kuin vartalolla. Ihotautilääkäritkin suosittelevat vähintään SK30:n käyttöä.

Ero SK 30:n ja SK 50:n välillä on UV-suojatehon kannalta oikein käytettynä (eli riittävällä määrällä) hyvin pieni, mutta SK 30 on kosmeettisesti miellyttävämpi.

YHTEISTÄ KAIKILLE TÄSSÄ POSTAUKSESSA ESITELLYILLE AURINKOVOITEILLE:

☀️ Sisältävät sekä UVA- että UVB-suojan

☀️ UV-suoja on fysikaalinen

☀️ Eivät sisällä nanopartikkeleita

☀️ Ekosertifioituja (poislukien Bybi, jolla ei ole sertifikaattia)

* ALGA MARIS SPF 30 SÄVYTETTY AURINKOVOIDE KASVOILLE 16€ / 50 ml (norm. 21,90)

Alga Mariksen sävytetty SPF 30 -voide on Suomen suosituimpia kasvoaurinkovoiteita, ja se on myös oma suosikkini tänä keväänä ilmestyneen Patykan aurinkovoiteen rinnalla. Notkeasti levittyvä ohut voide tasoittaa ihon sävyä kauniisti ja jättää iholle himmeän pinnan.

Saatavilla kolmessa sävyssä. UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi. Tuoksu: kevyesti vaniljainen. Vegaaninen: kyllä.

Kuvia Ivory- ja Beige-sävyistä (Golden on todella tumma ja sopii selvästi ruskettuneelle iholle):

Beige on minun sävyni 👌

*

* ALGA MARIS SPF 30 AURINKOVOIDE KASVOILLE 21,90€ / 50 ml (tarjouksessa lauantaina 16€)

Sävyttämätön versio on ihan aavistuksen täyteläisemmän tuntuinen kuin sävytetty. Erittäin miellyttävä emulsiokoostumus, levittyy vaivatta ja tuntuu mukavalta.

Hoitavuudeltaan Alga Mariksen kasvoaurinkovoiteet ovat hyvin simppeleitä, ne on formuloitu ennen kaikkea aurinkovoiteiksi, ei hoitaviksi päivävoiteiksi. UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi. Tuoksu: kookos. Vegaaninen: kyllä.

* MOSSA 365 DAY DEFENCE SPF 30 AURINKOVOIDE KASVOILLE 15€ / 50 ml (norm. 19,90€)

Mossan sävytetty SPF 30 -voide on kosmeettisessa miellyttävyydessään samaa tasoa kuin Alga Mariksen supersuosittu voide, levittyy notkeasti ja tuntuu iholla kaikin puolin mukavalta. Erona on Mossan voiteen hoitavampi ainesosakoostumus ja hieman korkeampi öljypitoisuus; se tuntuu iholla ravitsevammalta ja kosteuttavammalta. Hoitavina aineina voiteessa on kasvivahoja ja vitamiinipitoisia marjauutteita sekä hyaluronihappoa.

Mossan voiteesta on yksi sävy: lämpimähkö neutraali beige. Ei välttämättä sovi ihan todella vaaleaihoiselle. UV-suoja: sinkkioksidi. Tuoksu: kevyen hedelmäinen. Vegaaninen: ei.

* MÁDARA AGE DEFYING SPF 30 AURINKOVOIDE KASVOILLE 25€ / 40 ml (norm. 33,50€)

Mádaran sävytetty kasvoaurinkovoide muistuttaa ihotuntumaltaan Mossaa, mutta on vielä hieman emollienttisempi eli tuntuu ravitsevammalta ja suojaavammalta. Vesipohja on korvattu kosteuttavalla aloe veralla, ja Mádaran voide sisältää muutenkin arvokkaampia hoitavia aineita kuin edelliset (minkä näkee hinnastakin): voiteessa on korkealuokkaisia antioksidantteja kuten vihreää teetä ja kversetiinipitoista tammenkuoriuutetta, hyaluronihappoa ja isoampiaisyrtin kantasolu-uutetta.

Voiteen sävy on viileämpi beige kuin Mossassa ja hyvin läpikuultava. Siinä missä Alga Mariksen sävytetty kasvoaurinkovoide on peittävyydeltään melkein kuin kevyttä meikkivoidetta, Mádara (sekä Mossa) ovat paljon läpikuultavampia eivätkä näy iholla yhtä selvästi.

UV-suoja: sinkkioksidi. Tuoksu: pehmeän hienovarainen. Vegaaninen: ei.

* BIOSOLIS AURINKOVOIDE KASVOILLE SPF 30 19,90€ / 50 ml (ei tarjouksissa)

Biosoliksen kasvoaurinkovoide on selvästi paksumpi kuin yllä esitellyt. Se on sävyltään hieman kellertävää, sävy tulee rypsiöljystä.

(Itse asiassa, nyt kun huomaan: House Of Organicilla on edelleen myynnissä tämän voiteen edellinen versio. Uusi versio, nimeltään Anti-Age Face Cream, ilmestyi tänä keväänä. Olettavasti uusi versio korvaa Housen varastossa pian edellisen. Esittelen tässä siis nyt keväällä 2021 ilmestyneen version, mutta tätä kirjoittaessani Housen sivulla on yhä vanhan version kuva ja tuotekuvaus.)

Biosoliksen voide on kaiken kaikkiaan hyvin öljypitoinen, hoitava ja suojaavan pinnan jättävä, joten suosittelen sitä kuivemmalle iholle. Hoitavassa koostumuksessa vesi on Mádaran tapaan korvattu aloe veralla, ja incissä komeilee ihoa hoitavia aineita kuten kuten rypsiöljyä, karanjaöljyä, manteliöljyä ja avokadoöljyä, kaikki luomulaatuisia, sekä antioksidanttista ruskoleväuutetta.

Biosolis tunnetaan karanjaöljyn pioneerikäyttäjänä UV-suojan ominaisuudessa, ja tämä supersankari-ainesosa löytyykin melkein kaikista Biosoliksen aurinkovoiteista. Karanjaöljy on erittäin antioksidanttinen ja tuo suojaa etenkin UVA-säteitä vastaan.

UV-suoja: sinkkioksidi, titaanidioksidi, karanjaöljy. Tuoksu: neutraali, mieto, ”puhdas”. Vegaaninen: kyllä.

* PATYKA SPF 30 AURINKOVOIDE KASVOILLE 26€ / 40 ml (norm. 32,90€)

Patykan aurinkovoiteet lienevät Karkkipäivän vakkarilukijoilla tuoreessa muistissa, hehkutin nämä pariisilaisuutuudet blogissa vain viikko sitten.

Jos toiveissasi on ohuin ja raikkain mahdollinen luonnonkosmetiikan aurinkovoide, Patykan SPF30-emulsio on vastaus. (Cattierin kasvoaurinkovoide on yhtä ohut, mutta öljypohjainen joten siitä puuttuu vesikomponentin tuoma raikkaus. Se on esittelyssä alempana.) Patykan SPF30-voiteet, niin kasvojen kuin vartalonkin versio, tuntuvat kosteusvoiteilta, eivät aurinkovoiteilta. Hämmentävää – ja todella upeaa formulointia!

Hoitavuudeltaan Patykan kasvoaurinkovoide voi jäädä liian kevyeksi kuivalle iholle, sillä siinä on vain vähän öljyjä, mutta kuivaihoinen voi laittaa alle normaalin päivävoiteen ja päälle Patykan aurinkovoiteen.

UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi (+ karanjaöljystä saatava pongamol). Tuoksu:  hienostunut kukkainen. Vegaaninen: kyllä.

* BYBI DAY DEFENCE SPF 30 SUOJAAVA KOSTEUSVOIDE KASVOILLE 22€ / 60 ml (norm. 29,90€)

Bybin Day Defence -voidetta ei markkinoida varsinaisena aurinkovoiteena, mutta UV-suojansa puolesta se käytännössä on sellainen. (”Aurinkovoiteen” ja ”suojakertoimellisen päivävoiteen” koostumusero liittyy tyypillisesti vedenkestävyyteen; aurinkovoiteen nimellä myytävät voiteet hylkivät yleensä kosteutta SPF-päivävoiteita tehokkaammin, mutta välttämättä näissä kahdessa voidetyypissä ei ole mitään eroa.)

Bybin voide on ohutta ja helposti levittyvää, mutta kuitenkin rasvaisehkoa ja jättää ainakin minun iholleni selvästi tuntuvan ”pinnan”, jopa aavistuksen nihkeän. Bybin Day Defence sopii paremmin kuivemmalle iholle, joka kaipaa kosteusvoiteelta suojaavaa pintaa ja lipidipitoisempaa koostumusta.

Hoitavien ainesosien profiili on yksinkertainen; glyserolia, buritiöljyä, sheavoin estereitä ja aloe veraa. Buritiöljy on pehmentävän ominaisuutensa lisäksi myös antioksidanttinen. Jos vertaa esimerkiksi Mádaran Age Defying SPF 30 -voiteeseen, Bybi on paljon yksinkertaisemmin hoitava.

Voide on kellertävän sävyistä eikä jätä ihoon vaaleaa kajoa. UV-suoja: sinkkioksidi. Tuoksu: voiteessa ei ole lisättyjä hajusteita, mutta siinä on aistittavissa miedosti makeahko raaka-aineiden tuoksu.

(Tulin kuvanneeksi Bybin ja Laveran samaan kuvaan, joten esittelen Laverankin, vaikkei se ole Housen valikoimassa. Tuleepahan kattava esittely mahdollisimman monesta SPF 30 -kasvovoiteesta :)

* LAVERA SPF 30 SENSITIV ANTI-AGE-AURINKOVOIDE KASVOILLE (ei House Of Organicin valikoimassa)

Laveran Sensitiv Anti-Age -kasvoaurinkovoide ihanan tuntuinen, ja kolmas suosikkini Alga Mariksen ja Patykan rinnalla. Kosteuttavuudeltaan Laveran voide on minulle näistä kolmesta paras ja siinä on ylipäänsä hoitavin koostumus. Siinä missä Alga Mariksen voiteessa on hyvin vähän kosteuttavia aineita ja Patykassa taas kosteuttavia, mutta ei niinkään pehmentäviä, Laveran voiteessa on kaikkia. Se on täyteläisempi kuin Patyka, mutta ei jätä yhtä rasvaisen tuntuista pintaa kuin Bybi. Laveran voide levittyy erittäin notkeasti ja on kosmeettisesti hyvin miellyttävä.

Hoitaviin ainesosiin lukeutuvat karanjaöljy, glyseroli, kookosöljy, papaija- ja mangouutteet, soijaöljy, auringonkukansiemenöljy ja pongamol.

UV-suoja: titaanidioksidi, karanjaöljy. Tuoksu: pehmeä ja mieto, kevyesti parfymoitu. Vegaaninen: kyllä.

Huomio: koska olen arvioissani aina rehellinen ja haluan tarjota tietoa, joka auttaa kuluttajia kosmetiikkavalinnoissaan, en voi olla tuomatta esiin seuraavaa huomiota Laveran aurinkovoiteista: siinä missä kaikkien muiden viime kesänä saamieni tai ostamieni luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden koostumukset ovat säilyneet muuttumattomina, Laveran aurinkovoiteet eivät ole kestäneet tähän kesään. Vuosi sitten saamieni Lavera-aurinkovoiteiden koostumukset ovat ”hajonneet”; emulsio on lähtenyt erkaantumaan ja tuoksu muuttunut tunkkaiseksi.

Tietenkään aurinkovoiteita ei edes kuuluisi enää käyttää avaamisensa jälkeen seuraavana kesänä, vaan jämät tulisi heittää roskiin sesongin päätteeksi, eli sinällään tällaisella pilaantumisella ei pitäisi olla väliä. Mutta se kertoo kuitenkin jotain Laveran formuloinnista. (Ja itse myönnän kyllä käyttäväni edellisen kesänkin aurinkovoiteita suositusten vastaisesti, jos niiden koostumukset ovat yhä ok.)

Siirrytään sitten suojakertoimen 50 voiteisiin.

* ALGA MARIS SPF 50 AURINKOVOIDE KASVOILLE 27,90€ / 50 ml (lopussa tällä hetkellä)

Ohut ja rasvaisehko koostumus. Levittyy erittäin miellyttävästi, mutta voiteessa on aistittavissa kevyt ”nihkeys” verrattuna SPF30-voiteeseen. Vähän saman tyyppinen kuin Bybin voiteessa. Voide sisältää luumunsiemenöljyä ja auringonkukansiemnöljyä ja sopii SPF30-voidetta paremmin kuvalle iholle. Jättää ihoon minimaalisesti vaaleaa sävyä.

UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi. Tuoksu: hajusteeton. Vegaaninen: kyllä.

* ALGA MARIS SPF 50 SÄVYTETTY AURINKOVOIDE KASVOILLE 27,90€ / 50 ml (vain Beige sävy saatavilla tällä hekellä, tarjouksessa sunnuntaina 21€)

Suositun sävytetyn SPF30-koostumuksen rinnalle on lanseerattu myös SPF50-koostumus! 🙂 Tässä koostumuksessa on värittömän SPF50-voiteen tavoin luumunsiemenöljyä, mikä tekee siitä emollienttisemman ja pehmentävämmän kuin SPF 30 -koostumus. Voide levittyy iholle erittäin notkeasti, mutta koostumuksessa voi jonkin verran aistia korkean mineraalifiltterin jauhoisuutta. Tunne ei ole ”paha” eikä tee voiteesta epämiellyttävää, mutta se on kuitenkin olemassa.

(Jos ei pysty vertaamaan tätä SPF30-versioon, voi olla, ettei mietoa jauheisuutta edes aisti… minun ihoni aistii hypertarkasti koostumusten pienimmätkin nyanssierot..! :D)

UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi. Tuoksu: hajusteeton. Vegaaninen: kyllä.

* ACORELLE SPF 50 AURINKOVOIDE KASVOILLE 23,90€ / 50 ml (tarjouksessa 17€ perjantaina)

Acorellen SPF 50 -kasvoaurinkovoiteessa on ”kuivempi” tuntuma kuin Alga Mariksessa ja sen iholle jättämä vaalea kajo on hienovaraisempi. Levittyy erittäin hyvin. Monipuolisesti hoitavassa, mielenkiintoisessa koostumuksessa on mm. seesaminsiemenöljyä, ruusuvettä, bisabololia, mehiläisten siitepölyä sekä propolis- ja kurkumauutteita.

UV-suoja: titaanidioksidi ja karanjaöljy. Tuoksu: hajusteeton. Vegaaninen: ei.

* CATTIER SPF 50 SÄVYTETTY AURINKOVOIDE KASVOILLE 25,90€ / 40 ml (lopussa)

Cattierin kasvoaurinkovoide omaa varmasti hienostuneimman ja innovatiivisimman koostumuksen kaikista tuntemistani luonnonkosmetiikan kasvoaurinkovoiteista. Se on seerumimaisen ohut, ei tunnu tippaakaan aurinkovoiteelta ja siinä on erittäin laadukkaasti hoitava, öljypohjainen koostumus. Tuntuma on täysin erilainen kuin missään muussa voiteessa.

Kuten ylempänä tuli mainittua, ero Patykan niinikään hienostuneeseen aurinkovoiteeseen on koostumuksen vedettömyys; Patykan voiteet ovat vesipitoisia emulsioita, ja tuntuvat veden myötä iholla raikkailta, Cattierin tuote on vedetön ja tuntuu iholla enemmänkin silkkisen puuteriselta. Cattierin voide on hoitavampi ja sopii erityisen hyvin kuivalle ja ikääntyneelle iholle. Voiteen sävy on hyvin läpikuultava, lämmin beige.

UV-suoja: titaanidioksidi. Tuoksu: pehmeä ja lämmin mieto kookos. Vegaaninen: kyllä.

* PATYKA SPF 50 AURINKOVOIDE KASVOILLE 26€ / 40 ml (norm. 32,90€)

Patykan SPF 50 -voide eroaa sarjan SPF 30 -kasvoaurinkovoiteesta lähinnä iholle jäävän aavistuksenomaisen vaalean kajon muodossa. Mitä korkeampi suojakerroin, sitä varmemmin vaaleus on odotettavissa, ja käytännössä SPF 50 -voiteita on mahdoton valmistaa siten, ettei mineraalifiltteri näy iholla lainkaan. – Ellei sitten lisää voiteeseen väripigmenttiä. Patykan SPF 50 -voide on kirkkaasti kosteusvoidemaisin kaikista tässä esittelemistäni kasvoaurinkovoiteista. Ohuudessa Cattier ja Patyka ovat samalla tasolla.

UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi (+ karanjaöljystä saatava pongamol). Tuoksu:  hienostunut kukkainen. Vegaaninen: kyllä.

AURINKOVOITEET VARTALOLLE

Suurin osa vartaloaurinkovoiteista markkinoi itseään myös kasvoille sopivina. Pääasiallinen ero kasvo- ja ns. ”Face & Body” -aurinkovoiteiden välillä on hoitavuus; pelkästään kasvoille kehitetyt voiteet sisältävät yleensä laajemman kirjon hoitavia ainesosia kuten antioksidantteja ja hyaluronihappoa. Ennen erona oli myös paksuus; vartalolle kehitetyt voiteet olivat tyypillisesti paksumpia kuin kasvovoiteet, mutta nykyään tämä ero on täysin kadonnut ja vartalovoiteet ovat usein jopa nestemäisen ohuita.

* BIOSOLIS SPF 15 AURINKOSUOJAEMULSIO 26,50€ / 100 ml (ei tarjouksissa)

Enää hyvin harvalla valmistajalla on näin alhaisia suojakertoimia, etenkin luonnonkosmetiikan puolella. Mádara on Biosoliksen lisäksi toinen tuntemani. (Mádaran SPF 15 Beach BB-voide on muuten tosi ihana, mutta makuuni vähän liian shimmerinen.)

Oikein käytettynä, eli runsaasti levitettynä ja riittävän usein lisättynä SPF 15 -tason voiteet tuovat täysin pätevän suojan UV-säteilyä vastaan ja sopivat erityisesti aurinkoa hyvin sietävälle aurinkoihotyypille. Itse käytän vartalolla tämän SK-tason voiteita.

Biosoliksen voide on kosteuttavaa ja semi-täyteläistä. Biosolis-koostumuksille tyypillisesti vesi on korvattu aloe vera -geelillä. Luultavasti tämä seikka tekee sen, että voide ei alhaisesta suojakertoimestaan huolimatta ole ”vesimäisen” ohutta, esimerkiksi Patykan voiteet ovat paljon ohuempia. Biosolis-voide on pehmentävämpi, sisältäen mm. rypsiöljyä ja auringonkukansiemenöljyä.

UV-suoja: titaanidioksidi, sinkkioksidi, karanjaöljy. Tuoksu: lähes huomaamaton. Voiteessa on hajusteita, mutta hädin tuskin haistan tässä tuoksua. Vegaaninen: kyllä.

* BIOSOLIS SPF 20 AURINKOSUOJAÖLJY 27,90€ / 100 ml (tarjouksessa sunnuntaina 21€)

Biosoliksen aurinkosuojaöljy on täyteläistä ja erittäin kosteuttavaa. Se pohjaa rypsiöljyyn ja karanjaöljyyn. Muita öljyjä ovat seesaminsiemenöljy, aprikoosinkiviöljy, oliiviöljy sekä auringonkukkaöljy. Tämä ei ole ns. kuivaöljy, vaan tuntuu iholla hyvin ravitsevalta ja täyteläiseltä. Ei kuitenkaan mitään ”tahma”-tyyppistä jankkiöljyä :D Todella hoitava koostumus, jota ei ole laimennettu suurilla pitoisuuksilla esteriöljyjä. (Mukana kuitenkin on myös yksi esteriöljy helpottamassa levittymistä.)

UV-suoja: karanjaöljy, titaanidioksidi. Tuoksu: vaikeasti määriteltävä, hieman kasvimainen, ei kuitenkaan epämiellyttävä. Vegaaninen: kyllä.

* MOSSA SPF 20 NATURAL SUN AURINKOVOIDE VARTALOLLE 16,50€ / 100 ml (ei tarjouksissa)

Oikein miellyttävä, helposti levittyvä emulsio. Mossan aurinkovoide on varmaan kaikkein eniten ”perusvoide” kaikista esitellyistä aurinkovoiteista; suojaa auringolta, on helppo levittää ja tuntuu iholla mukavalta, mutta ei sisällä mitään superlaadukkaasti hoitavia ainesosia. Edullisin hinta!

UV-suoja: sinkkioksidi. Tuoksu: hedelmäinen. Vegaaninen: ei.

* MÁDARA SPF 20 WEIGHTLESS SUN MILK 25,90€ / 150 ml (tarjouksessa 19€ lauantaina)

Iholla yhtä miellyttävän tuntuinen kuin Mossa, ehkä vieläkin ohuempi (vaikkakaan ei niin ohut kuin Patyka! ;)). Koostumus on hoitavampi kuin Mossalla, mitä voi Mádaralta odottaakin. Vesi on korvattu aloe veralla ja mukana on hoitavia aineita kuten mansikansiemenöljyä ja kasvivahoja.

UV-suoja: sinkkioksidi. Tuoksu: erikoinen, vaikea kuvailla, vähän makeahko ja kasvimainen. Ihan miellyttävä. Vegaaninen: ei.

* CATTIER SPF 30 AURINKOSUOJASUIHKE 26€ / 125 ml (norm. 33,90€)

Cattierin aurinkosuojasuihke on vedetön, erittäin ohut ja helposti levittyvä. Hoitava koostumus sisältää safloriöljyä, passionhedelmän siemenöljyä ja pellavansiemenöljyä.

UV-suoja: titaanidioksidi. Tuoksu: pehmeä ja lämmin, hieman kookoksinen ja hienostunut. Ei yhtä makea kuin Alga Mariksen spray’ssa. Suosikkini kaikista aurinkovoiteiden tuoksuista! Vegaaninen: kyllä.

* ALGA MARIS SPF 30 AURINKOSUOJASUIHKE 26,90€ / 100 ml (tarjouksessa perjantaina 19€)

Klassikko – aikoinaan se ensimmäinen todella ohut ja iholla lähes-olemattoman tuntuinen luonnonkosmetiikan aurinkovoide. Alga Mariksen spray on yhä vesimäisessä ohuudessaan lähes ”yliluonnollinen” ja aivan ylivertainen markkinoilla. Samanlaista raikkautta tässä ei ole kuin Patykassa, koska koostumus on lähes vedeton (vain ripaus vettä incin loppupäässä). Ei jätä iholle piiruakaan vaaleaa kajoa. Helppo ja luotettava klassikko 👍

UV-suoja: titaanidioksidi, sinkkiksidi. Tuoksu: kookoksinen ”piña colada”. Vegaaninen: kyllä.

* ALGA MARIS SPF 30 AURINKOSUOJAVOIDE 24,90€ / 100 ml (tarjouksessa lauantaina 18€)

Voidemainen versio samasta tuotteesta. Emulsio on erittäin ohutta, ja mielenkiintoista kyllä – koostumus on paljon ohuempi kuin kasvoille kehitetyssä Alga Mariksen SPF 30 -voiteessa. Kosteuttavampi kuin spray-versio, muuten hyvin samankaltainen tuoksuineen päivineen.

UV-suoja: titaanidioksidi, sinkkiksidi. Tuoksu: kookoksinen ”piña colada”. Vegaaninen: kyllä.

* PATYKA SPF 30 AURINKOSUOJAEMULSIO 26€ / 100 ml (norm. 32,90€)

Yhtä ohut, raikas ja miellyttävä kuin kasvojen versio. Jos etsit hienostuneinta mahdollista luonnonkosmetiikan aurinkovoidetta, se on Patyka.

UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi (+ karanjaöljystä saatava pongamol). Tuoksu:  hienostunut kukkainen. Vegaaninen: kyllä.

* ACORELLE SPF 30 AURINKOSUOJASUIHKE 26,90€ / 100 ml (tarjouksessa 19€ perjantaina)

Todella miellyttävän tuntuinen maitomainen suihke, levittyy moitteettomasti ja tuntuu myös kosteuttavalta. Sisältää mm. soijaöljyä, vadelmansiemenöljyä, oliiviöljyä ja Acorellen oman, erityisen antioksidanttisen mehiläisten siitepöly + propolis + kurkuma -cocktailin. Ihoon jää voidetta kerrostaessa aavistuksenomainen vaalea kajo, lähes huomaamaton.

UV-suoja: titaanidioksidi, karanjaöljy. Tuoksu: muistuttaa minusta hieman puhdasta pyykkiä, ihan miellyttävä. Vegaaninen: ei.

* ALGA MARIS SPF 50+ AURINKOSUOJASUIHKE 21€ / 100 ml (norm. 28,90€))

* SUUREMPI PERHEKOKO 26€ / 150 ml (norm. 34,90€)

Nestemäinen koostumus levittyy erittäin hyvin ja tuntuu miellyttävältä. Sisältää auringonkukkaöljyä ja kookosöljyä. Ihoon jää vaalea kajo.

UV-suoja: sinkkioksidi, titaanidioksidi. Tuoksu: hajusteeton. Vegaaninen: kyllä.

* ACORELLE SPF 50 AURINKOSUOJASUIHKE 29,90€ / 100 ml (tarjouksessa 22€ perjantaina)

Levittyy yhtä hyvin kuin Alga Maris, erinomainen levittyvyys ja aivan nestemäinen koostumus. Acorellen voiteen sävy on kellertävä, joten se ei jätä yhtä vaaleaa pintaa ihoon. Sisältää arganöljyä, oliiviöljyä, mehiläisten siitepölyä ja propolis-uutetta.

UV-suoja: titaanidioksidi. Tuoksu: hajusteeton. Vegaaninen: ei.

* BIOSOLIS SPF 50 AURINKOSUOJASUIHKE 29,90€ / 100 ml (ei tarjouksissa)

Ohutta, suihkutettavaa emulsiota, mutta hieman täyteläisempi koostumus kuin Alga Mariksessa ja Acorellessa, tuntuu myös kosteuttavammalta. Kellertävä sävy. Voide levittyy erittäin hyvin. Vedetön koostumus sisältää mm. rypsiöljyä, kookosöljyä ja oliiviöljyä.

UV-suoja: titaanidioksidi, karanjaöljy. Tuoksu: miellyttävä, neutraali tuoksu. Vegaaninen: kyllä.

* PATYKA SPF 50 AURINKOSUOJASUIHKE VARTALOLLE 26€ / 100 ml (norm. 32,90€)

Samat sanat kuin kasvojen versiosta: Patykan SPF 50 -voide eroaa SPF 30 -vahvuuden voiteesta vain iholle jäävän hyvin hennon vaalean kajon muodossa. Ohut, erittäin helposti levittyvä ja ihanan raikkaan tuntuinen aurinkovoide. Tätä on ilo käyttää!

UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi (+ karanjaöljystä saatava pongamol). Tuoksu:  hienostunut kukkainen. Vegaaninen: kyllä.

AURINKOVOITEET LAPSILLE

👶🏻 Yleistä lasten aurinkovoiteista: lapsille kehitetyt aurinkovoiteet jättävät usein aivan tarkoituksella valkoisemman pinnan kuin aikuisten SPF50-voiteet, sillä valkoinen sävy auttaa näkemään, että voidetta varmasti tulee levitettyä kaikkialle. Lasten aurinkotuotteet ovat aina hajusteettomia.

* ALGA MARIS SPF 50+ AURINKOSUOJAVOIDE LAPSILLE 22€ / 100 ml (norm. 29,90€)

Alga Mariksen voidemainen Bébé & Enfant -aurinkovoide jättää ihon selvästi valkoiseksi. Voide levittyy kuitenkin ihan mukavasti. (Mielenkiintoista, että voiteessa mainitaan vauvat, kun yleisesti lasten aurinkovoiteet on suunnattu 3 vuotta täyttäneille. Tämä siksi, että alle 3-vuotiaita ei tulisi suositusten mukaan altistaa auringolle lainkaan. Käytännön tasolla tämä toki harvoin toteutuu, ja lapsille kehitettyjä aurinkovoiteita voi käyttää myös alle 3-vuotiaiden iholla. Moni valmistaja vain jättää sen sanomatta, koska ei halua rohkaista ihmisiä viemään alle 3-vuotiaita aurinkoon.)

UV-suoja: titaanidioksidi. Tuoksu: hajusteeton, mutta voide sisältää kookosöljyä ja kevyt kookosen tuoksu on aistittavissa. Vegaaninen: kyllä.

* ALGA MARIS SPF 50+ AURINKOSUOJASUIHKE 21€ / 100 ml (norm. 28,90€))

Esitelty ylempänä. Sama tuote myydään 100 ml ja 150 ml:n pakkauksissa, ja suurempi koko on brändätty ”perheaurinkovoiteena”.

* ACORELLE SPF 50+ AURINKOSUOJAVOIDE LAPSILLE 15,00€ / 100 ml (norm. 22,90€)

Valkoisen pinnan jättävä voide, iho jää melkeinpä harmahtavan vaaleaksi. Levittyy kuitenkin hyvin notkeasti ja tuntuu miellyttävältä. Myös Acorellen voiteessa puhutaan vauvoista (!). Sisältää mm. ruusuvettä, mehiläisvahaa ja bisabololia.

UV-suoja: titaanidiksidi. Tuoksu: hajusteeton. Vegaaninen: ei.

* ACORELLE SPF 50+ AURINKOSUOJASUIHKE LAPSILLE 27€ / 150 ml (norm. 37,50€)

Suosikkini lasten aurinkovoiteista. Koostumus on saman tyyppinen kuin Biosoliksen SPF 50 Spray’ssa, eli hieman täyteläisempi suihke-emulsio. Levittyy hyvin. Voiteen sävy on kellertävä, ja ihoon jäävä vaalea kajo on neutraalimpi kuin Alga Mariksen spray’ssa, jonka sävy on valkoinen.

UV-suoja: titaanidioksidi, karanjaöljy. Tuoksu: hajusteeton. Vegaaninen: ei (sisältää mehiläisperäisiä ainesosia).

*

AFTER SUN -VOITEET

* ACORELLE AFTER SUN -GEELI 14€ / 150 ml (norm. 19,90€)

Hyvin ohut geelifluidimainen koostumus, aivan ihana tuoksu! Poikkeuksellisesti Acorellen After Sun -geeli pohjaa tehonsa viilentävään piparminttuveteen, kun after sun -tuotteet perinteisesti pohjautuvat aloe veraan. Aloetakin tuotteessa on, mutta ei pääraaka-aineena.

Ihanan virkistävän tuntuinen, ja tykkään tosi paljon raikkaan makeasta tuoksusta! Ilmiselvän mintun lisäksi tuoksussa on mantelin, frangipanin ja vaniljan vivahteita.

Geelissä on paljon kosteuttavaa ksylitolia sekä Acorellen aurinkotuotelinjan signature-raaka-aineet; mehiläisten siitepöly ja propolis-uute. Nämä ainesosat ovat antioksidattisia ja antibakteerisia.

* BIOSOLIS AFTER SUN -EMULSIO 15€ / 150 ml (norm. 19,90€)

Biosoliksen after sun -voide omaa mielestäni hoitavuudeltaan laadukkaimman koostumuksen. Vesipohja on korvattu aloe vera geelillä, minkä lisäksi voiteessa on myös runsaasti pehmentäviä ja ravitsevia aineita kuten sheavoita, arganöljyä, manteliöljyä ja auringonkukkaöljyä. Rauhoittavaa vaikutusta vahvistavat kehäkukkauute ja bisabolol. Onpa mukana vielä uudistavaa porkkanauutettakin. 👌

Usein after sun -voiteet ovat ohuita ja viilentäviä, Biosoliksen voide on hieman täyteläisempää ja hoitavan tuntuista. Tuoksu on mieto ja hienostunut.

* CATTIER BEAUTIFYING MILKY OIL 20€ / 200 ml (norm. 26,90€)

Cattierin Beautifying Milky Oil on varmaankin ylellisimmän tuntuinen after sun, jota olen kokeillut. Koostumus tuntuu sanalla sanoen selektiiviseltä. Cattierin after sun on Biosoliksen tapaan enemmän ravitseva kuin viilentävä ja rauhoittava after sun -tuote, mutta koostumus on ohuempi kuin Biosoliksessa.

Tuntuma on raikas mutta samalla hienostuneen hoitava ja samettinen. Voide on virkistävän, kosteuttavan ja ravitsevan tuntuinen – kaikki elementit mukana 👌Vaikka nimessä lukee ”oil”, tämä ei ole öljyä, vaan kevyesti geelimäistä voidetta.

Cattierin after sun jättää ihon todella pehmeäksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Voide on väriltään maitokahvimaisen beessiä, ja pehmeässä tuoksussakin on jotain kahviin vivahtavaa. Voide jättää iholle hienovaraisen hehkun.

* ALGA MARIS AFTER SUN -EMULSIO 18,90€ / 150 ml (tarjouksessa 14€ sunnuntaina)

Alga Mariksen after sun edustaa klassisinta after sun -voiteen koostumusta; se on raikas ja ohut geelivoide. Voide sisältää sheavoita, glyserolia, aloe veraa ja kahta antioksidanttista leväuutetta rusko- ja punalevästä.

Vaikka inci saattaa näyttää ”rasvaiselta”, koska sheavoi on heti toisena veden jälkeen, veden osuus tässä voiteessa on paljon suurempi kuin Biosoliksen After Sunissa, tehden voiteesta ohuen ja raikkaamman.

Voiteessa on suhteellisen voimakas kookoksen tuoksu.

* ZUII ORGANIC DRY OIL TAN EXTENDER 18€ / 100 ml (norm. 24,90€)

Ihana tuote! 😍 Zuiin rusketusta pidentävässä, suihkutettavassa kuivaöljyssä on sekoitus bambumehua, manteliöljyä, kameliaöljyä, auringonkukkaöljyä ja kaakaovoita, yhdistettynä hoitaviin ja kosteuttaviin uutteisiin kuten kurkkuun ja kehäkukkaan, sekä hienovaraisiin greipin, sitruunan ja bergamotin tuoksuviin öljyihin ja ripaukseen DHA:ta. DHA on se ainesosa, joka ylläpitää rusketusta.

Käytännössä Zuiin kuivaöljy on taidokkaasti formuloitu ”vesiöljy”; siinä on sekä vesi- että öljyfaasi. Purkkia on hyvä ravistaa ennen tuotteen levitystä.

Öljy levittyy iholle taianomaisen miellyttävästi ja tuoksuu ihanasti (ja miedosti) kookokselle, vaniljalle ja sitrukselle.

☀️☀️ ☀️

Jos sinulle, tämän postauksen lukija, tulee mieleen jonkin merkin aurinkosuojavoide, josta haluaisit vielä lukea Karkkipäivässä, kerro se kommenttilaatikossa :) Vaatimattomana tavoitteenani on testata läpi ihan kaikki Suomessa myytävät luonnonkiosmetiikan aurinkovoiteet..! Montaa merkkiä ei ole enää jäljellä :) 💪

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (70)
  1. Korresin aurinkovoiteet 🌞

    1. Jes, ne odottavatkin tuossa vieressä :) ☺️ Juttua tulossa tämän kuun aikana :)

  2. Ihanaa, kiitos ajankohtaisesta postauksesta! 🌞

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *