Karkkipäivä
Karkkipäivä

Järkyimmät julkkismeikit

Ajattelin taas lanseerata Karkkipäivään uuden sarjan. Järkyimmät julkkismeikit. Katsoin tässä yksi päivä miehekkeen kanssa Vesku-dokumenttia, ja siinä esiintynyt Hannele Lauri kirvoitti minussa idean. ”Tahdon tehdä Hannele-meikin…!” Idea jalostui siitä sitten eteenpäin sarjaksi, jossa poimin mielestäni karuimpia julkkismeikkejä ja luon niiden pohjalta oman ”inspiraatio”meikin.

Ensimmäisessä jaksossa vuorossa Hannele Lauri.

Hannelen_kasvot

Hannele tunnetaan vahvasta meikkityylistään. Lookin tunnusmerkkejä ovat voimakkaat, mustat ja sotkuiset silmänrajaukset ja täysin ylilyödysti rajatut huulet.

Vahva meikki sopii Hannele Laurin persoonaan – mutta miksi se täytyy tehdä niin epäsiististi? Hannelen rajaukset ovat lähes poikkeuksetta erittäin sottaiset, ja luomivärivarjostukset häivyttämättömät. Huulimeikkiä ei voi edes kommentoida vakavalla naamalla. Miksi huulet täytyy rajata täysin eri sävyisellä, ja eri tummuusasteen kynällä kuin huulipuna? Sarjassamme don’t try this at home.

Hannele_inspiration4

Mitä omaan tulkintaani tulee, minä oikeasti yritin saada aikaan sotkuista rajausta, mutta en kyennyt saavuttamaan autenttista Hannele-tulosta. En tiedä miten hän pystyy siihen. Vedin omani suoraan teroittamattomalla kajal-kynällä enkä häivyttänyt tai siistinyt rajaa yhtään, ja silti se on siisti Hannele-silmiin verrattuna.

Hannele_inspiration

Silmämeikissä sovelsin, ja tein varjostuksesta erimallisen kuin perus-Hannele-meikissä. Ideana kuitenkin tehdä meikistä mahdollisimman tumma ja huonosti häivytetty. Huulten rajauksiin en myöskään kyennyt saamaan ihan hannelemaista kontrastia. Mutta ainakin meikki on karu! Ja vanhentaa minua ihan pirusti. Tämä menee kyllä täysin Meikkimokia-postauksen henkeen.

Hannele_inspiration2

Itseni tuntien sarjasta ei varmaankaan tule kovin säännöllistä, mutta teen postauksia aina kun bongaan tarpeeksi järkyttäviä julkkismeikkejä. Johanna Tukiainen olisi tietysti itsestäänselvä aihe, mutta toisaalta vähän turhankin itsestäänselvä.

Kellä julkkiksella teidän mielestänne on hirvein meikkityyli?

Edit. Muokkasin otsikkoa, niin ettei se enää huuda nimeä. Sain palautetta, jonka mukaan postaus oli vähän turhan tyly Hannelea kohtaan. Otan palautteesta opikseni, eikä tämä ehkä ollut parhaan maun mukainen kirjoitus. Olen tosin edelleen sitä mieltä, että Laurin meikkityyli on aikamoisen karu, ja ”persoonallisista” meikeistä on hauska kirjoittaa,  mutta postauksen tyyli olisi kaivannut hiontaa. Pahoitteluni loukkaantuneille.

Kommentit (106)

 1. Rosa

  Joo ei toi oo kyllä lähelläkään. :DD Mut ihan hyvä yritys! Musta muita kamalia on esim. Amy Winehouse, sry, en vaan osaa käsittää sellasta karseeta ylileveetä rajausta. :o

 2. epe

  Ihan huippuidea!Mun mielestä karuja julkkismeikkejä on just Christinalla ja suomalaisista Maria Järvenhelmellä, vaikkei mikään huippujulkkis nyt ookkaan.

 3. hööhöh

  Tämähän on ihan mahtava postaus! Menee samaan piikkiin kuin vaikka seiskan sivuilla ihmetellään että mitän tällä julkkiksella oli päällä. Tuon tyylisiä juttujahan on netti pullollaan eikä ne mitään hyökkäyksiä/mollauksia ole sitä itse henkilöä kohtaan.
  Toivottavasti jatkat tätä sarjaa. Mua kiinnostais varsinki Tuksu postaus ja mitä muita omalaatuisia meikkejä nyt julkimoilla on. ;)

 4. martina

  Samaamieltä hööhöhin kanssa. Miten tämä eroaa seiskan Muotipoliisita mitenkään? Sinä nyt vaan olet Meikkipoliisi.
  Ja näissä asioissa olet ihan oikeassa. Seiskan muotipoliisi on välillä kyllä niin naurettavaa tekstiä. Mitä sitten jos jonkun juurikasvut näkyvät?

 5. Mallu

  Mä en sanoisi Hannele Laurin meikkiä rumaksi tai tyylittömäksi. Se on Hannelen omaa tyyliä. Hän on ikäisekseen nuorekas ja haluaa tuolla meikkityylillään tuoda nuorekkuutta esille.

 6. mima

  Minusta tämä oli tosi hauska postaus ja hieman minäkin ihmettelen joitakin kommentteja, joissa ollaan kovin loukkaantuneita Hannelen puolesta. Minusta tämä vaikutti samankaltaiselta postaukselta kuin meikkimokat-postaus, jossa käsiteltiin liian tummaa meikkivoidetta, liian tummalla rajattuja huulia ym. Kadulla kävellessä näkee aika usein näitä meikkimokat-tyyliin meikattuja ihmisiä ja onkin huvittavaa, että sen postauksen jälkeen kukaan(?) ei tullut itkemään, että ”kaikki saavat meikata miten haluavat, eikä sille saa nauraa” vaan tosiaan kaikki nauroivat tai hymähtelivät mukana.

  Olen aika varma, että jos olisit tehnyt postauksen Hannelen sijasta Tuksusta tai jostain Amerikan tähtösestä, niin täälläkin kaikki nauraisivat mukana eikä kukaan olisi loukkaantunut tekstistä.

  Minusta olisi hauskaa, jos jatkaisit tätä ”järkyimmät julkkismeikit”-sarjaa, ainakin sinun versiosi Tuksusta olisi kiva nähdä. Jos haluat muuttaa postauksen luonnetta hieman, niin voithan tehdä ns.tutorialin siitä miten saa Tuksun, Hannelen tai vaikkapa Jordanin meikin ;)

  Lopuksi vielä haluan sanoa, että löysin blogisi noin kuukausi sitten ja vanhoja postauksia on tullut käytyä urakalla läpi. Aivan mahtava blogi sinulla ja olenkin saanut täältä paljon hyviä vinkkejä niin meikkailuun kuin muuhunkin kauneudenhoitoon! Jään innolla odottamaan tulevia postauksia käsitteli ne sitten karmeita julkkismeikkejä tai mitä tahansa! :)

 7. Mirri

  ”ethän sinä voi erottaa meikkiä “hänestä itsestään” kun hän itse sen on tehnyt ja meikki on häntä itseään. kyllä sinäki pahoitit mieles kun sun ripsiä arvosteltiin,joten sun kirjoituksen pohjalta sun pitäs jäävätä itses sun meikkaamista meikeistä koska meikkaustaitojas voi kritisoida, älä siis pahoita mieltäs ja ota henkilökohtaisesti vaikka ne osoitetaan sun tekemisiin meikkeihin…tuksut ym. suomen julkkisilmiöt on niin loppuunkulutettuja ja popularistisiä ilmiöitä et niistä saa kyllä blogiinsa paljon kommentteja.sun blogis on kyllä negatiivis sävytteinen paikkapaikoin.”

  Oletko sama henkilö, joka kirjoitti klimppiripsikommentin? Vai pelkästään hengessä mukana?
  Viestistäsi paistaa kirkkaana läpi, että jokin tässä blogissa/bloginpitäjässä ärsyttää sinua, ja että tykkäät kun tulee sauma valittaa ja osoitella. Kannattaa ehkä siirtyä muiden nettisivujen pariin.

  Kommenttisi perusteella olet myös sitä mieltä, että klimppiripsihuomautus oli täysin validi, vaikka koko blogista ei löydy kuvaa, jossa em. ongelma olisi näkyvillä. Kommentti oli täysin aiheeton ja oli ihan selvä, että sen kirjoittaja halusi vain sanoa jotain negatiivista. Se, että viestin kirjoittaneelle vastattiin, että tavoitteena taisi olla vain mielipahan aiheuttaminen ei tarkoita sitä, että se oikeasti aiheutti mielipahaa.
  Muutenkin täysin hatusta vedetyn kommentin vertaaminen tähän postaukseen on todella säälittävää, ja alleviivaa kovan tarpeesi päästä sanomaan jotain alentavaa.

  ”sun blogis on kyllä negatiivis sävytteinen paikkapaikoin”

  On joo… Tässä ties kuinka mones esimerkki perusteettomasta nälvimisestäsi. Se on kuule parempi että siirryt tämän blogin parista kauas pois.

  Pahoittelut tästä avautumisesta, mutta minua rassaa pahoinvointiaan purkavat ihmiset, jotka vain kyttäävät esim. blogeissa mahdollisuutta ilkeillä enemmän tai vähemmän suoraan. Tätä näkee muissakin blogeissa; esim. ripsikommenttityyliin moitteettomia hiuskuvia sisältäviin postauksiin tulee ”sori, mut sul on hilsettä” -tyyppisiä viestejä.

 8. Nenne

  Näin eka vaan ton kuvan tossa etusivulla ja katoin et mitä ihmettä sulle on tapahtunut :D Mietin mielessä, et kyl nyt on järkky meikki.. Sit tajusin onneks katsoa otsikkoa :DD

 9. Idea

  Kiva postausidea, mutta toteuttamasi meikki on ihan liian siisti :). Itse olisin nähnyt sen ihan erilailla. Esim huuliin olis pitäny laittaa tummat rajaukset ja sit jotain oikeen vaaleaa punaa väliin. Sulla on siististi meikatut huulet, ylivedettyjä rajauksia tuskin huomaa. Luomivärin olis voinu levittää ihan sormella ja vetää kohti kulmakarvoja, sulla on tollaset siistit kissasilmät. Sun meikistä tekee epäsiistin ainoastaan se että meikkiä on liikaa. Kaikki toimisi melkeen noin jos muita osia kevennettäisiin :)

 10. sivi

  Mun mielestä huulten sävy on ihana ^^ Siis sun meikissä.

 11. Heli

  Ohoh täällähän on ollut kunnon kommenttitulva!

  Itse en kokenut tätä postausta mitenkään pilkkaavana enkä ajatellut, että Sanni jotenkin lyttäsi erilaisia meikkityylejä. Hänhän nimenomaan kirjoitti, että vahva meikki (eli Hannelen oma tyyli) SOPII Hannelen persoonaan, mutta meikin toteutus vain on epäsiisti. En minä ainakaan laske epäsiistiä meikkiä meikkityyliksi.

  Sitä paitsi jos rypyillä voi perustella meikin epäsiisteyden, miksi esim. Aira Samulinilla tai Lenita Airistolla on yleensä siistit meikit?

  Jos et Sanni halua jatkaa tätä ”järkyimmät meikit”-sarjaa, niin musta olisi mahtavaa nähdä ”erikoisimmat/persoonallisimmat meikit julkkiksilla”-sarja, kun sulla riittää taitoa niitä toteuttaa. Esim. se aiempi Kylien inspiroima meikki oli upea!

 12. Eeva

  Hohhoh. Taidan hieman toistaa jo sanottua, mutta menköön.

  Aina kun kirjoitetaan meikki-/vaatemokista, tulee joku valittamaan, että antaa nyt kaikkien kukkien kukkia, ja että eihän tuo nyt mikään moka ole. Ok, omasta mielestänikin yllättävän monet hieman extrememmät (hieno sana! :D) vaate- ja meikkijutut toimivat hyvin, jos ne tekee oikeassa paikassa ja oikella tavalla. Esim. Sofi Oksasen meikki aika jännä, mutta hän tekee sen tasan tarkalleen tietoisesti eikä vahingossa, ja se tyyli sopii hänelle. Mutta mielestäni säännöt pitää tuntea, ennen kuin niitä rikkoo. Ja jotkin asiat, kuten ripsistä täysin irti oleva rajaus tai räikeästi väärän värinen meikkivoide OVAT mokia… eikä se nyt minun mielestäni kenenkään ihmisarvoa polje, jos sen joku joskus uskaltautuu ääneen sanomaan.

  Toisaalta, kun tämä julkkisten parjaus kuitenkin on aina vähän moraalisesti kyseenalaista puuhaa, olisi ehkä korrektimpaa ottaa vaikka meikkimoka kerrallaan, ja vaikka sitten havainnollistaa erilaisilla kuvilla. Voisihan silloinkin joitain julkkiskuvia laittaa, mutta siinä ei tulisi niin suurta lokalastia kerralla yhden julkkiksen päälle… Ehkä tämä on nyt sitten sitä kaksinaismoralismia! xD Tai sitten tehdä vaan yleisesti postauksia erilaisista julkkistyyleistä, kuten ehdotettu onkin.

  Eli, totta kai jokainen saa meikata millä tavalla haluaa, ei siinä mitään. Mutta kai sitä hitto saa myös olla sitä mieltä, että jokin meikkaustyyli ei omaa silmää miellytä, ja edelleenkin, meikin arvosteleminen ei ole kunnianloukkaus eikä mikään muukaan rikos. Kuten sanottua, kaikkihan niihin joskus sortuu. Minusta ainakin olisi vain mukava tietää, jos itse meikkaa jonkun mielestä väärin. Ja jos tuumii että mielipiteessä on pointtia, niin neuvostahan voi ottaa vaarin. Ja jos ei, niin sitten jatkaa valitsemallaan tiellään. Simple.

  Ja hei, Gossip Girliä katsoneena ja Taylor Momsenia googlanneena, en minä siitä tytöstä mitään hirveitä kuvia löytänyt! Joitakin tummia smoky-meikkejä olen nähnyt, mutta muuten arvostaisin kuvaesimerkkiä. (Muistan vain yhden sangen pelottavan smoky-meikin Trendistä, ja siinä oli vielä ohjeet ko. lookkiin. 8|)

 13. Niina

  Ehdottomasti kamalin julkkismeikki menee…Andy McCoylle =).

 14. Pääsky

  Minusta on aika hämmentävää tämä postauksen kohtaama kritiikki. Joku vertasi osuvasti Seiskan muotipoliisiin, ja aivan totta: varmasti huomisten linnanjuhlien jälkeen räävitään muotiblogeissa suomalaisjulkimoiden kamalimpia pukuja. Meikkauksen kohdalla tämä on vain ilmeistesti niin uusi juttu, tällaista ei ole kuten vaatteista on aina ollut lehdissä ja muualla. Minusta idea on oikein hauska, varsinkin kun laitoit oman oteutuksen mukaan :)

  Kukaan ei muuten tainnut ehdottaa Pamela Andersonia vielä? Amy Winehouse on ainakin nähtävä! Parasta olisi jos saisi kaupan päälle Winehouse-tukkalaitteen ;)

  • Sanni

   Luulen, että postauksesta huonot vibat saaneet lukijat ”järkyttyivät” ensisijaisesti siksi, että tällaiset arvostelevat postaukset eivät tyylillisesti ole yhteneväisiä blogin muuten verrattain positiivisen hengen kanssa. Vaikka muissa medioissa tämän tyyliset jutut ovat yleisiä, ei niiden katsota sopivan tähän blogiin.

   • MouMou

    … tai blogeihin yleensäkään. Moni kokee vieläkin, että jos bloggaaja arvostelee/kritisoi/ruotii jotakin asiaa tai ilmiötä, hän (eli bloggaaja) asettaa siten itsensä muiden yläpuolelle. Tuskin tilanne tulee siitä lähitulevaisuudessa muuttumaankaan.:/

 15. mm

  Heh, näyttää ihan missimeikiltä ;)

 16. Janosch

  Mun mielestämä tämä on ihan mahtava postausaihe! Ja erittäin opettavainen monille nuorillekin ;). Minusta on hienoa nähdä miten pelkän vääränlaisen meikkaustavan avulla voi henkilöstä saada ihan erinäköisen.

  Hannele Laurin lisäksi muita ”näyttäviä” julkkismeikkaajia on mm. BB-Sari Nygren (Tuksu junior), BB-Marika (sopii kuitenkin Marikan vaatetyyliin), joskus Mischa Barton, nykyisin Taylor Momsen, joskus Christina Aquilera, Pamela Anderson, Amy Winehouse, Katie Price, Susanna Penttilä.

  • Sanni

   Mun mielestä BB-Marikan meikit oli tosi kivoja! Sopivat loistavasti hänen tyyliinsä.

 17. Jenni

  Tämän postauksen julkasemisesta asti oon yrittäny keksiä jonku ”hyvän” julkkismeikin tähän teemaan liittyen, mutta on lyöny tyhjää ihan täysin! Tänään viimein bongasin Tiina Jylhän kuvan, ja siinä on kyllä melkonen silmämeikki. Tosin tarkemmin kun sitä meikkiä kattoo, niin siitä tekee kammottavan tai kummallisen oikeastaan lähinnä se, että Tiina Jylhän kasvot on niin leikellyt ja kiristetyt, että ne näyttää jo todella luonnottomilta. Eikä ne tatuoidut kulmakarvat ehkä oo myöskään ihan luonnollisin look.

  No, tämän parempaa en keksiny, jatkan etsintää!

 18. Kiralia

  Mulla on teoria tuohon rajausten suttuisuuteen. Sori, en jaksanut kahlata kaikkia vanhoja kommentteja läpi, josko tämä on jo esitetty. Mutta siis asiaan, eli teoriaan. Ikänäkö. Noin niinkun lyhykäisyydessään. En tiedä käyttääkö ko. naisimmeinen piilareita, vaiko eikö, mutta ikänäkö selittäisi suttuisuuden. Kun en näe tarkasti lähelle, on pirun vaikeaa saada siistiä aikaan.

  Tämä ei nyt sitten ole mikään kovin vakavissaan esitetty teoria, kunhan tuli ekana mieleen, kun olen samanlaista efektiä huomannut vanhemmissa naispuoleisissa tuttavissa ja työkavereissa. Usein nimittäin näkee, että jos ripsarilla on tuhrinut yläluomea, niin näitä tuhruja ei ole siistitty. Kyllähän näin varmaan voi käydä kaikille aika ajoin, kiireessä kerran aamulla, mutta kun niin käy melkein joka päivä, alkaa mietityttämään, josko se voisi oikeasti johtua siitä, ettei vaan näe niin tarkkaan lähelle, että suttuja huomaisi ripsien rivistön takaa. Sotkeutuvat ripsiin ikäänkuin.

  • Sanni

   Hyvä huomio. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.