Jälleen satumaassa

Kesän lomaviikko starttasi eilen. <3

Kohdevalikoimani toistaa kummasti itseään kun kaksi lempimaatani kilpailevat jatkuvasti huomiostani. Tällä kertaa valikoitui tuttu heinäkuun kohde Sveitsi.

Sveitsiin on miellyttävämpi matkustaa kesällä, Kreikkaan säiden puolesta syksyllä.

Suomen_kesa2017_IMG_0725

Lähtiessä tunnelmat Suomessa olivat tätä…

Sveitsi2017_IMG_0733

Sveitsi2017_IMG_0769

Ja kohteessa tätä…

Sveitsi2017_IMG_0738

Kun juna Bernin jälkeen kaarsi Thun-järven-laitaa satumaiseman halki, sydäntä puristi ilosta ja jälleennäkemisen riemusta. Toisella puolella järvi epätodellisen turkooseine väreineen, toisella puolella dramaattisina kohoavat Alpit maagisine siluetteineen… <3

Mieskin jo joutui tunnustamaan, vaikka on aiemmin väittänyt ettei juuri kiinny paikkoihin, että pieni Zermattin kylä saa hänessä aikaan jo mahdollisesti kiintymykseen verrattavia tunteita ^_^

Sveitsi2017_IMG_0742

Kippis Sveitsi!

Sveitsi2017_IMG_0755

Ilta tervehti meitä pienellä sateellakin, mutta se ei viilentänyt lämmintä tunnelmaa Matterhorn Plazan katetulla terassilla. Juustoa, viiniä, oliiveja. Rakas vierellä, eeppinen maisema ympärillä. Mitä muuta voi toivoa?

Seuraavan viikon ohjelmassa: patikointia, ehkä vähän lisää juustoa ja viiniäkin ja pari päivää kaupunkilomailuakin kuvankauniissa Neuchâtelissa.

Sveitsi2017_IMG_0763

Iltakävelyllä liityimme muiden kameroitaan horisonttia kohti tähtäävien turistien joukkoon Zermattin Kirchstrassen sillalla.

Tähän näkyyn on vaikea kyllästyä. Aina yhtä upea ja pysäyttävä:

  Sveitsi2017_IMG_0762

Matterhorn.

Sveitsi. <3

*

Lue viime kesän Sveitsin seikkailuistani: Jäätiköt murisevat öisin

Kommentit (19)
 1. Ihanat maisemat <3

 2. Todella hieno maa tuo Sveitsi ja mahtavan upeita maisemia :)
  Hiukan vaan kalliimpi hintataso noin yleisesti kuin vaikkapa Kreikassa. Sveitsissä tosin yleensä kaikki toimii kellontarkasti, heh ;)
  Oikein hyvää lomaa teille ja hauskoja yhteisiä hetkiä toivottaen!

  1. Sveitsissä tosin yleensä kaikki toimii kellontarkasti, heh ;)

   Paitsi yllättäen junat, jotka ovat aika useinkin myöhässä ^_^ Sitä en olisi Sveitsiltä odottanut :D Eivätkä eri yhtiöiden junat ole taimattuja keskenään, joten yhteydet vaihtopaikoissa eivät aina odota jos edellinen yhteys on myöhässä. Viime vuonna saavuimme Vispin asemalle vain todetaksemme ikkunasta, että seuraava yhteys viereiseltä raiteelta (!!) nytkähti samalla hetkellä liikkeelle. Vaikka SBB eli Sveitsin rautatiet myy lipun koko matkalle kaikkine vaihtoineen, eri yhtiöiden (joita Sveitsissä on paljon) junat eivät välttämättä odota toisiaan. Se voi olla täällä välillä pikkuisen rasittavaa ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *