Jälleen ihana silikoniton seerumi

Kylläpäs minä nyt olen hurahtanut näihin seerumeihin..! :)

Ihan huvittaa miten paljon asenteeni on muuttunut sitten neljän vuoden takaisen Seerumi schweerumi -postauksen, jossa ihmettelen mitä seerumeilla ylipäänsä tekee. No, en nyt edelleenkään voi väittää että näkisin niissä jotain anti age -vaikutuksia, mutta olen ylipäänsä ihastunut seerumien koostumukseen ja ihofiilikseen. Nämä ovat minun juttuni! :)

(Hehheh, vähän naurahdin kun luin tuosta schweerumi-postauksesta, etten vuonna 2010 kokenut että kasvoillani vielä oli ikääntymisen merkkejä… No, neljässä vuodessa tilanne on kyllä muuttunut ;))

LogonaHydroLipidBalance3

Viimeisin seerumikaverini on Logonan Age Protection -sarjaan kuuluva Hydro-Lipid Balance. Luonnonkosmetiikasta siis taas kyse. Sain tuotteen Logonan maahantuojalta.

Sain Hydro-Lipid Balancesta vinkin jo ajat sitten muuan kuivaihoiselta tutulta, taisi olla viime keväisen 4 x kosteusseerumi -jutun yhteydessä kun kirjoitin silikonittomista seerumeista.

Logona on niitä luonnonkosmetiikan merkkejä joista en ole paljon kirjoitellutkaan. Merkillä on jostain syystä vähän vaatimaton imago, se on Santen tapaan jotenkin hyvin arkinen ekosarja. Mikä ei tietenkään tarkoita sitä, että ainesosat olisivat vaatimattomia..! :) 35 vuotta sitten toimintansa aloittanut Logona tulee Saksasta ja sillä on BDIH- ja NaTrue- sertifikaatit.

Tiesitkö…? Logonan nimi oli alunperin Lorien, mutta se joutui oikeuden määräyksestä vaihtamaan nimensä koska alkuperäinen nimi muistutti liikaa L’Orealia. Voihan Lorkku…

LogonaHydroLipidBalance

Hydro-Lipid Balance on kaksifaasinen seerumi, jossa öljy- ja vesimäinen osa tulee sekoittaa toisiinsa ravistamalla.

Tuotteen erikoisuus on sen annostelumekanismi – enpä ole ennen tavannut suihkutettavaa seerumia. Annostelu tapahtuu kuitenkin kämmenten kautta, ei suoraan nassuun suihkimalla. :)

Hydro-Lipid Balancen koostumus on todellakin melkein kuin vettä, ja se tuntuu iholla raikkaalta öljyfaasista huolimatta. Olin varautunut siihen, että seerumi olisi minulle liian rasvaista (kun sitä tosiaan suositteli erittäin kuivaihoinen henkilö), mutta ei tämä ole ollenkaan rasvaista. Toki, se jättää ihon ravitumman tuntuiseksi kuin vähemmän öljypitoinen seerumi, mutta öljy imeytyy samantien ja iho jää vain sileän ja pehmeän tuntuiseksi. Ai että mä tykkään tällaisisista kasvotuotteista jotka syväkosteuttavat mutta eivät kuitenkaan jätä pintaan mitään rasvaista, tahmeaa tai kalvomaista tunnetta..!

Seerumi vahvistaa nimensä mukaisesti ihon hydrolipidikalvoa eli sen luontaista suojavaippaa. Kasviöljyt pehmentävät, glyseroli, sorbitoli ja sodium pca kosteuttavat ja valkoinen teeuute ja tyrnimarja tuovat antioksidanttista suojaa.

LogonaHydroLipidBalance2

Nyt pakkasten tultua olen annostellut Hydro-Lipid Balancea joinain aamuina kaksikin kerrosta, yhden kerroksen jälkeen iho on jäänyt vielä hitusen janoisen tuntuiseksi. Kahden annostelun jälkeen en ole tarvinnut enää päivävoidetta päälle. Kuivalle iholle toki suosittelen voidetta päälle.

Incin alussa on veden ja soijaöljyn jälkeen alkoholia, joka osaltaan vaikuttaa tuotteen imeytyvyyteen ja siihen, ettei se jätä rasvaista jälkitunnetta. Oletan, että se toimii myös säilöntäaineena (tyypillistä luonnonkosmetiikalle). Alkoholia ihonhoidossaan karttelevat eivät tietenkään ilahdu tästä ainesosasta, mutta luonnonkosmetiikassa tähän ainesosaan törmää jatkuvasti. Siitä, kuivattaako alkoholi lopulta ihoa ollessaan osa öljypitoista tuotetta, ollaan montaa mieltä.

Inci: aqua, soybean oil, alcohol, jojoba seed oil, glycerin, tricaprylin, sorbitol, sodium pca, sea buckthorn fruit oil, broccoli seed oil, sodium lactate, camellia sinensis leaf extract, sea buckthorn fruit extract, tocopherol, lactic acid, sunflower seed oil, palm oil, beta carotene, parfum (from essential oils), linalool, limonene, citral, geraniol, coumarin.

(Alkoholin lisäksi toinen tiettyä kuluttajaryhmää luonnonkosmetiikassa arveluttava seikka on hajusteet – tästäkin tuotteesta löytyy  viisi hajustetta jotka ovat niiden eniten allergisoivan 26 hajusteen listalla, jotka täytyy mainita tuoteselosteessa. Etenkin linalool ja limonene tuntuvat vilahtelevan vähän kaikkialla – mutta sama homma taitaa olla normikosmetiikankin puolella… Kiinnitättekö te paljon huomiota tuotteiden hajusteisiin?)

Kommentit (39)
 1. Hajusteaineille yliherkkänä ihmisenä kiinnitän todellakin huomiota tuotteen hajuihin. Ensin tsekkaan hajun ja sen jälkeen alan miettiä tuotteen muita ominaisuuksia :D

 2. Eksyin tänään sattumalta blogiisi, ja ei voi muuta todeta kuin wau, täältä sai tosi paljon kaikkia vinkkejä! Mulla olis kuitenkin kysymys. En tiedä osaatko neuvoa, mutten mä siinä kai mitään menetä vaikka kysynkin.
  En oo vielä kertaakaan käyttänyt mitään apteekin meikkejä, vaan marketeista saatavia. OOn siis teini-ikäinen ja ihoni on aika herkkä, talvella varsinkin tosi kuiva ja punoittaa muutenkin helposti. Finnejä ei oikeestaan ole ollenkaan. Oon käyttänyt nyt apteekin kosteusvoidetta ja puhditusainetta, ja tuntuu että ne on kyllä auttanut! Varsinkin huomaa heti kun on ilmanmeikkiä paripäivää, että iho näyttää ihan erilaiselta. Heti kuitenkin kun käytän marketista ostettua meikkivoidetta & puuteria alkaa se melko pian oireilemaan. Uskoisitko, että voisin löytää avun apteekin meikeistä? Ainiin ja osaatko sanoa, kumpi olisi parempaa perustavallinen meikkivoide, vai meikkipuuteri tmv.? Niin ja halauiasin kokeilla primeria meikkivoiteen alle, mutta tekeekö se mun ihosta vielä ”huonomman”? :)

  1. Moi!

   Minulle jäi epäselväksi, että millä lailla ihosi oireilee meikeistä…? Kirjoitit, että finnejä ei ole. Meneekö ihosi siis vain punoittavaksi vai millaisia oireita meikeistä tulee..?

   Olivat oireet mitä hyvänsä, en usko että syy välttämättä on siinä, että käytät juuri marketti– etkä jonkun muun myyntikanavan kautta ostettua meikkiä. Apteekkikosmetiikassakin on ihan samoja ainesosia kuin markettikosmetiikassa, suurin ero on hajusteettomuudessa. Apteekeissa ei kai hirveästi meikkejä ylipäänsä myydä, mutta ne joita myydään ovat minun ymmärtääkseni hajusteettomia. Se, että iho oireilee, voi johtua siitä että iho ylipäänsä reagoi meikkikerrokseen, oli meikki mitä hyvänsä. Totuushan on se, että kyllä iho kuitenkin voi kaikkein parhaiten ilman mitään ylimääräisiä kerroksia pinnalle voideltuna. ;)

   Minun ihoni reagoi nuorena herkästi voidemaiseen meikkipohjaan, meikkivoiteesta tuli melkein aina näppyjä. Siksi käytin mieluummin puuterimaista meikkipohjaa. Kaikkein parhaimpaan kuntoon iho kuitenkin tuli vasta mineraalimeikkeihin siirryttyäni. Mineraalipohjassa on vain muutama hassu ainesosa joten se on paljon ”puhtaampaa” kuin perinteinen meikkipohja, ihon päälle kasataan siis paljon vähemmän mitään ainesosia jotka saattavat saada ihon ärtymään. Siksi apteekit ovat alkaneet myydä mineraalimeikkejä.

   Siihen, onko meikkivoide vai meikkipuuteri parempaa, ei ole mitään yksiselitteistä vastausta. Toisille sopii voidemainen, toisille puuterimainen. Kyse on yksilön mieltymyksistä. :) Minulle meikkipuuteri oli parempaa, mutta en tietenkään pysty sanomaan onko näin myös jonkun toisen kohdalla. Ainoastaan pystyn sanomaan, että meikkivoiteessa on enemmän kalvonmuodostajia jotka voivat potentiaalisesti tukkia ihoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *