Karkkipäivä
Karkkipäivä

Jälkijoulua eräälle lukijalle

…eli nimimerkki Sennulle.

Onnea, voitit juuri Joulukalenterini luukun 24 palkinnon :) (sillä alkuperäinen voittaja ei vastannut yhteydenottoihini).

Luukku24

Onnea ja hyvää uutta vuotta Sennulle!

Tarkistathan myös roskapostisi, ettei viestini ole vahingossa joutunut sinne (minkä arvelen olevan kyse useimmissa tapauksissa kun en saa arvontavoittajaa kiinni).

Kommentit (2)

 1. Anni II

  Mitenkäs se nyt on sen psylliumin kanssa? Oletko oman kokemuksesi perusteelle huomannut, että joku tietty psyllium on kokkaamiseen soveltuvaa? Onko sen oltava maultaan neutraali? Entä onko psylliumin oltava hienoa jauhoa, vai riittääkkö, että siemenet on vain kerran jauhettu? Luin jostan portaalista, että kaikki psyllium ei sovellu kokkaamiseeen, mutta mistä löytäsin sen sopivan (ja mieluiten sen ei-kalleimman ;) )?

  Paljon voimia kaikkien näitten kommenttien vastailuun. Toivottavsti et täysin näännytä itseäsi. Itse aijon nyt vain kommentoida, jos se on ”täysin välttämätöntä”, jotta voin ainakin omalta osaltani vähän helpottaa sun urakkaa :) :)

  • Sanni

   Mitenkäs se nyt on sen psylliumin kanssa? Oletko oman kokemuksesi perusteelle huomannut, että joku tietty psyllium on kokkaamiseen soveltuvaa?

   Mä olen käyttänyt eniten Now Foodsin psylliumia ja nyt mulla on käytössä Source Naturalsin psyllium. Noita aiemmin minulla oli joku suomalaisesta kaupasta ostettu joka oli väriltään vaaleampaa, merkkiä en muista. En ole huomannut noissa mitään eroa ruoanlaitossa käyttäytymisen suhteen. Myönnän, että en oikein tajua miten niissä edes voisi olla, kun kaikissa on yksi ainoa, sama raaka-aine: jauhetty psylliumsiemenen kuori. Ainoa ero minkä keksin, liittyy jauhatusasteeseen: joku jauhe on mahdollisesti karkeampaa ja toinen hienojakoisempaa. Mun silmiin mun käyttämät jauheet on kaikki näyttäneet samalle :)

   Luin jostan portaalista, että kaikki psyllium ei sovellu kokkaamiseeen

   Tästä minä en tiedä mitään. Mutta oma maalaislogiikkani sanoo, että esimerkiksi saostukseen käyttäessä mitä hienojakoisempi koostumus, sitä parempi. :) Leipätaikinan raaka-aineena menee varmasti karkeampikin jauhatus.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.