Jalat kesäkuntoon

Kaupallinen yhteistyö: Lemon Juice & Glycerine

Kohta olisi taas se aika, kun jalat pääsevät esiin pitkän sukkakauden jälkeen. Sandaalit ja rantahiekka, pian tavataan..! 😍

Olen kirjoittanut blogissa paljon jalkojen hoidosta – siinä missä käsienkin..! -, koska kummatkin ihoalueet ovat minulla hyvin vaativat ja niitä täytyy hoitaa herpaantumatta, jos mielii pitää ihon pehmeänä ja ehjänä.

Kuitenkin, minun on pakko tunnustaa, että jalkojen hoito aina hiipuu talvikaudella. Puhtaasti siitä syystä, että jalat ovat koko ajan piilossa ja niiden tilan voi kätevästi unohtaa – vaikka sukkahousuja jalkaan vetäessä ritisevän kuivat ja karheat kantapäät aina viimeistään muistuttavat olemassaolostaan.

Kantapäiden ja päkiöiden iho on minulla kroonisesti paksu ja kovettumiin taipuvainen, ja kantapäät halkeilevat, jos en rasvaa niitä säännöllisesti. Kun hoidosta fuskaa, kantapäiden iho muuttuu kuukaudessa dinosauruksen nahkaa muistuttavaksi kilpimäiseksi pinnaksi, jonka läpi mikään voidekaan ei enää imeydy. Silloin ei auta muu kuin hellävarainen raspaus, ihon kuorinta ja karbamidivoidekuuri.

Juuri sellaisen kuurin olen tässä taas vetänyt huhtikuusta alkaen Lemon Juice & Glycerinen tuotteilla. :)

Kotimainen Lemon Juice & Glycerine -sarja pitää sisällään oivallisen kattauksen tuotteita jalkojen hoitoon, niin kosteuttavaan perushoitoon kuin järeämpään ”dinosaurusnahkan” hoitoon. Sarja on minulle tuttu jo vuosien takaa, ja onhan sarja ollut olemassa jo häkellyttävät 70 vuotta. Alkuperäinen Lemon Juice & Glycerine -tuote on käsivoide, mutta minun juttuni ovat nimenomaan sarjan jalkatuotteet.

Viimeisimmässä ulkonäköpäivityksessä keltainen tuubi vaihtui mustaan ja uusi look on mielestäni tosi tyylikäs!

Sarjaan kuuluu kaksi jalkavoidetta, kantapäävoide, jalkakuorinta ja jalkadeodorantti.

Mun suosikkituote #1 on ilman muuta kantapäävoide.

Lemon Juice & Glycerinen kantapäävoide sisältää 20% karbamidia, joka on paksun ja halkeilevan ihon superaine. Karbamidi eli urea on humektantti, jota on ihossa luonnostaankin. Mikä tekee karbamidista aivan erityisen hyvän aineen kovettuneelle iholle on sen keratolyyttinen eli ihon keratiineja hajottava ominaisuus. Ureapitoinen voide liuottaa sarveistuneen ihon pinnan keratiineja samalla kun se sitoo ihoon tehokkaasti kosteutta, mikä tekee ihosta pehmeämmän, korjaa halkeamia ja säännöllisellä käytöllä ehkäisee kovettumien muodostumista.

Jalkavoiteissa näkee silloin tällöin myös muita keratolyytteja kuten glykolihappoa, mutta urea on vielä parempi jalkojen hoitoon, kiitos antibakteerisen ja antifungaalisen vaikutuksensa. Urea siis kykenee myös hidastamaan sienten kasvua ja nitistämään sieniä ja bakteereita. Lisäksi urea toimii happoja paremmin vartalotuotteissa ja oma kokemukseni on, että se on vielä paljon happoja tehokkaampi kovettuneen ihon pehmentäjä. Urea rocks!

Lemon Juice & Glycerinen kantapäävoiteessa on lisäksi hoitavina aineina esteröityä kookosöljyä, lanoliinia, mehiläisvahaa, glyserolia, betaiinia ja risiiniöljyä. Koostumus on täyteläinen ja jämäkkä.

Jos jalkojen iho on päässyt kovettumaan ja karhentumaan oikein kunnolla (kuten mulla aina talvisin…), tee näin: levitä kovettuneelle ihoalueelle kuukauden ajan joka ilta paksu kerros karbamidivoidetta, ja jatka sen jälkeen ylläpitohoitoa 1-2 kertaa viikossa.

Toinen suosikkituotteeni sarjassa on jalkakuorinta.

Tämä on hands-down paras jalkakuorinta jonka tunnen! Koostumus on todella tehokas ja samalla miellyttävä käyttää. Tuote on geelimäinen ja kuorivina ainesosina on riisirakeita ja jauhettua laavaa. Raekoostumus on todella tymäkkä ja sopii fantastisen hyvin kovettuneen ihon hoitoon. Mä olen sellainen kuorintahullu, että varmaan käyttäisin tätä myös koko vartalolla..! :D Rakastan oikein karheaa ja tiheärakeista vartalokuorintaa, joka jättää ihon hiotun sileäksi.

(Välitunnustus: olen joskus käynyt jalkahoidoissa ja niissä ei koskaan kuorita jalkojen ihoa niin tehokkaasti kuin haluaisin, mun ihoa saisi oikeasti kunnolla ”raastaa” kuorinnalla..! 😁 Huomaan, että mua jopa kevyesti ärsyttää sellainen lempeä ”taputtelu” jolla kuorinta-aineet jalkahoidoissa levitetään…. Onneksi kotona voi sitten kuoria omalla tyylillään! 🙏🏻)

Siinä missä muut Lemon Juice & Glycerine -tuotteet tuoksuvat raikkaan sitruunaisille, jalkakuorinnan tuoksussa on mukana runsaampaa ja makeampaa hedelmäisyyttä. :) Tykkään..! 👌

Koostumuksessa on myös hienoisesti vaahtoavia ainesosia helpottamassa tuotteen levittymistä ja poishuuhtomista.

Sarjaan kuuluu kaksi jalkavoidetta: kevyempi ja tehokkaammin kosteuttava.

Kevyempi voide, nimeltään Kosteuttava jalkavoide, sopii normaalin ihon hoitoon ja sisältää kosteuttavina aineina sheavoita, lanoliinia, glyserolia ja betaiinia.

Hieman täyteläisempi ja hoitavampi Tehokosteuttava jalkavoide sisältää korkeamman pitoisuuden sheavoita, glyserolia ja betaiinia.

Tehokosteuttava jalkavoide on sekin minun standardeissani suhteellisen kevyt, ja mikäli jalat ovat todella kuivat, suosittelen käyttämään sitä yhdessä kantapäävoiteen kanssa. Joko vuorottelemalla kantapäävoidetta ja tehokosteuttavaa jalkavoidetta, tai yhteen sekoitettuna.

Deodoroiva jalkasuihke on tuote, joka sopii paljon kävelevälle – tai tietysti myös silloin, jos jalat yleisesti ottaen hikoilevat paljon aiheuttaen hajuhaittoja.

Itselläni oli tämän tyyppinen tuote säännöllisesti käytössä nuorempana matkoilla, kun kengät oikeasti alkoivat aina haiskahtaa päivän nähtävyyskierrosten jälkeen. En tiedä, miksi muuten olen luopunut jalkasuihkeen käytöstä… :D Hmm, ehkä siksi, että niin usein matkustan käsimatkatavaralla, ja jalkasuihke veisi liikaa tilaa litran kosmetiikkapussista…

Lemon Juice & Glycerine -tuotteita myydään päivittäistavarakaupoissa ja hinnat ovat edulliset (hintaesimerkit Prismasta):

Kantapäävoide 5,95€ / 75 g

Jalkakuorinta 4,49€ / 100 g

Kosteuttava jalkavoide 4,49€ / 100 g

Tehokosteuttava jalkavoide 4,85€ / 75 g

Jalkasuihke 3,89€ / 100 ml

.

Joko sinun mielessäsi jo kareilee sandaaliaika…? ☺️

kauneus ihonhoito
Kommentit (9)
 1. Minä pyrin hoitamaan jalkoja pitkin talvea, mutta kuivuvat niin nopeasti sekä sääret että jalkapohjat ja joka ilta ei vain viitsi/ehdi laittaa voidetta. Kasvot ja kädet sentään jaksan hoitaa päivittäin, muu vartalo sitten satunnaisen säännöllisesti.
  Kantapäissä käytän tämän sarjan kantapäävoidetta; ainoa tuote joka toimii ja tuotteen ainoa miinus on tuoksu! Minusta se ei ole raikas ja enkä haista siinä sitruunaa vaan epämiellyttävän teollisen hajun. Rasvaankin yleensä kädet kantapäiden jälkeen jollakin hyvän tuoksuisella käsivoiteella niin saan tuon hajun katoamaan. :)

  1. tuotteen ainoa miinus on tuoksu! Minusta se ei ole raikas ja enkä haista siinä sitruunaa vaan epämiellyttävän teollisen hajun.

   No voi höh…! Mutta hyvä sentään että toimii siinä missä pitää..! :D

   On muuten hassua, että naaman ja kädet jaksaa rasvata joka päivä, mutta jalkoja ja sääriä ei…! 😅 (Siis ympäri vuoden…) Mikähän ihme siinä on…

 2. Hei! Pohdin ihan vaan sitä mistä voi johtua se että toisilla kantapäät halkeilee ja kovettuu ja toisilla ei? Onko tästä mitään tietoa? Itse en _koskaan_ rasvaa jalkoja ja mies taas joutuu puunaamaan omiaan.

  1. Mä luulen, että toisilla on synnynnäinen alttius kovettumille. Eli geenit ovat jo ”määränneet” toisille hankalamman ihon. Mulla päkiöiden iho oli todella paksua ja kovettunutta jo lapsena, eli mulla on selvästi jokin sarveistumishäiriö siellä. Kantapäät kovettuivat aikuisena. En ole koskaan kokenut ”normaalia” jalkojen ihoa – ainakaan päkiöissä. :/ Mun miehellä taas on ihan siloiset jalkapohjat ja kantapäät. Tasan ei käy onnen lahjat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *