Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ja taas yksi mineraalipohja! :)

Melkein jokaisella vähänkään trendejä seuraavalla kosmetiikkamerkillä on nykyään meikkipohjavaikoimassaan myös jauhemainen mineraalivaihtoehto. Jotenkin minulta oli jäänyt kokonaan huomaamatta, että myös Yves Rocherilla on sellainen. Tämä kuulostaa nyt ihan tätä juttua varten keksityltä selitykseltä, mutta tuote saavutti tietoisuuteni kesäkuun La Gacillyn matkalla, kun ihastelin matkaseuralaiseni Liisan hehkuvaa ihoa ja kysyin mikä meikkipohja hänellä oli käytössä. Vastaus oli, ”meidän mineraalipuuteri”. Ahaa..?

Liisa lupasi lähettää minulle tuotteen testiin, ja nyt olenkin käytellyt sitä kuukauden päivät.

YRCouleursNature_meikkipuuteri

Kerrotaan heti alkuun, että kyseessä ei ole 100-prosenttinen mineraalituote. 100-prosenttisesti luonnon raaka-aineista, kuitenkin. Näyttää siltä, että vain niillä pelkästään mineraaleihin erikoistuneilla firmoilla (kuten nyt vaikkapa Lily Lolo) on täysmineraalipohjia. Muut valmistajat tykkäävät sekoittaa omiin mineraalipohjiinsa muitakin aineita.

Katsotaanpa sitten YR:n mineraalipohjan rakennetta:

zinc stearate – steariinihapon suola, käytetään kosmetiikassa paakkuuntumisenestoaineena ja ”liukastajana”, vähentää puuterimaisen tuotteen kuivaa tuntua ja auttaa tuotetta levittymään iholle paremmin.

zinc oxide – sinkkioksidi, yksi yleisimmistä mineraalipohjien perusraaka-aineista, toimii UV-filtterinä ja tunnetaan erityisesti epäpuhtaan ihon hoitajana antibakteerisen ominaisuutensa ansiosta

lauroyl lysine – kookoksen rasvahaposta saatava aminohappojohdannainen, sitoo pohjan ainesosia yhteen ja tuo koostumukseen silkkistä tuntua. Mm. Everyday Minerals ja Bare Minerals käyttävät tätä ainesosaa pohjissaan.

talc – talkki (tämäkin lasketaan mineraaliksi mutta useimmat mineraalimerkit eivät sitä käytä pohjissaan), tuo tuotteeseen peittoa, imee iholta talia, toimii paakkuuntumisenestoaineena.

prunus amygdalus dulcis oil – manteliöljy, kosteuttaa ja ravitsee, vähentää jauhemaisen tuotteen kuivaa tuntua.

tocopherol – e-vitamiini, käytetään säilöntäaineena

mica – kiillemineraali, yksi mineraalipohjien perusraaka-aineista, tuo tuotteeseen peittoa ja hohtoa

rautaoksideja + titaanidioksidi – tuovat tuotteeseen värin ja peittoa

YRCouleursNature_beforeafter

Mitä mieltä olen Yves Rocherin mineraalimeikkipohjasta?

* Yllättävän peittävää, vaikkakaan ei peittävimmästä päästä mineraalimeikkien maailmassa. Hitusen läpikuultavampaa kuin Lily Lolo, mutta ehdottomasti peittävämpää kuin The Body Shopin mineraalipohja.

* Jättää iholle selkeän hohteen, hyvin valoaheijastava koostumus. Aikalailla yhtä hohtava kuin Idun.

* Levittyy iholle kauniisti ja tasaisesti, ei tunnu kuivalta.

* Iho jää hyvin meikittömän ja luonnollisen näköiseksi, niinkuin mineraaleilla yleensäkin.

* Ihanteellinen normaalista kuivalle iholle. Hohde voi olla liikaa rasvoittuvalle ja suurihuokoiselle iholle  (hohde korostaa suuria huokosia). Sopii kuitenkin paikallisesti käytettynä highlighter-tuotteeksi myös rasvoittuvalle iholle, esimerkiksi mattaisen meikkipohjan päälle kevyesti poskipäille sipaistuna niin iho saa heleyttä.

* Oikein hyvä ja kauniin pinnan jättävä luonnollinen meikkipohja, mutta ei yhtä hoitava kuin 100-prosenttiset mineraalipohjat.

YRCouleursNature_beforeafter2

Olen tykännyt käyttää YR:n mineraalipohjaa yksinäänkin, mutta mieluiten sekoitan sitä Lily Loloon jotta saan hieman himmeämmän tuloksen. Näissä kuvissa YR:n pohja on yksinään.

YR_Lolo_vertaus

Kesäsävyyni Lily Lolon In The Buffiin verrattuna YR:n testisävyni 200 Teint Clair on vaaleampi, mutta niin vain sekin sulautuu ihoon kuin ”second skin” eikä näytä yhtään liian vaalealta päivettyneellä ihollani, niinkuin kuvista näkyy.

YR ja Lolo ovat hyvä tiimi, sillä välillä koen että Lolon pohja on hieman liian mattainen (joinain päivinä sitä vain haluaa kuultavamman ihon! :) ja silloin YR tuo siihen juuri sopivasti valoaheijastavuutta. Kesämeikkitutorialissani käytin YR:n mineraalia viimeistelypuuterina meikkivoiteen päällä, sekin toimii kun laittaa kevyesti.

En muuten oikein tiedä mikä tuon YR:n mineraalipohjan nimi oikeastaan on, purkissa lukee vain ”100% Natural Origin Loose Powder Foundation” ja Rocherin nettisivuilla se on Couleurs Nature -sarjan alla. Siksi nimesin sen Couleurs Nature -mineraalipohjaksi. :)

Onko joku kokeillut Rocherin mineraalipuuteria? Hintaa tuotteella on 18,50€ ja pakkauskoko on 4 g (kilohinta kalliimpi kuin Lily Lolossa ja Flow’ssa mutta halvempi kuin The Body Shopissa ja Idunissa).

Kommentit (28)

 1. Sanna

  Minusta YR saa kauniin lopputuloksen, eli iho näyttää tasaiselta, kuulaalta ja heleältä. :) Vaikuttaisi oikeinkin toimivalta pohjalta. Harmi vaan, ettei se ”toimi” yhtä hyvin rasvoittuvalla iholla…

  • Sanni

   Niin… kyse on tietysti loppupelissä siitä miten paljon oma iho kiiltää jo valmiiksi ja kaipaako siihen päälle vielä lisähohtoa. ;)

 2. Tiitu

  Oletko muuten Sanni koskaan kokeillut Lauressin mineraalipohjia? Itse olen tykännyt Lily Lolon lisäksi myös Sassy Mineralsin meikeistä, joten sen myötä, kun Lauress osti Sassyn, tuli ostettua Lauressin tuotteita. Lauressillahan on useampia mineraalipohjia eri ihotyypeille tai millaisen pohjan sitten haluaa. Itselläni on käytössä Elemental-pohja, joka on kuulaampi kuin Lily Lolon pohja. Luomiväri- ja poskipunasävyjä Lauressilla on myös mielin määrin. Harmi vaan nuo tullirajojen muutokset, tosin itselläni ei yksikään Jenkeistä tilattu paketti ole vielä tarttunut tulliin, vaikka hinnan puolesta olisi pitänyt.

  • Sanni

   En ole LaurEssia vielä kokeillut, se ja Alima ovat jo pitkään olleet ”kokeile jonain päivänä” -listalla…. ;)

 3. Karoliina

  Mä oon käyttäny tätä bb-voiteen päällä kesämeikin kiinnittämään ja rasvaisen sekaihon ihon omistan. Yleensä rasvaisille alueille sekoitan YR:n mineraalipuuteriin tavallista puuteria tuomaan mattaisuutta. Tämää pysyy kyllä hyvin, joten rasvoittuvatkin kasvojen alueet säilyvät siistin näköisinä :)

 4. SiniMarja

  Ootko miettinyt että tekisit meikkikokoelma -postauksen? Tai sitten sillee, että yks osa-alue kerrallaan. Eli silmät, huulet, kasvot jne. Ois niiiiin mielenkiintonen, koska oot harrastanut tätä niin pitkään! :)

  Klikkaamalla tätä tekstiä pääset mun blogiin: Sini Marja

 5. Bemu

  Voisi sopia minun kuivahkolle iholleni; sävy on ihanan vaalea. Minä kun en löydä tarpeeksi vaaleita tuotteita. Ja sekoitus Lily Lolo + YR voisi olla tosi upea.
  btw, mitä Lily Lolon poskipunaa käytät talvisin kun iho on vaaleimmillaan?

  • Sanni

   mitä Lily Lolon poskipunaa käytät talvisin kun iho on vaaleimmillaan?

   Mä käytän oikeastaan kaikkia sävyjä läpi vuoden, en sinällään vaihda poskipunien sävyä niinkuin meikkipohjan. :)

 6. candycane

  Tuo pakkauskoko on niin pieni! Lily Lolossahan on 10 g, ja se kestää minulla noin 5 kk… Kai mä sitten kulutan hirveästi, mutta tuota YR:ää saisi olla koko ajan ostamassa. :D

 7. ilina

  Onpa kiva, että mineraalimeikkipohjia löytyy nykyään niin monilta merkeiltä. Itselleni on muodostunut ongelmaksi oikean sävyn löytyminen, oli sitten kyse mineraalipuuterista tai BB-voiteesta. Olen varmaan sävyltäni viileä. Iho on aika läpikuultava, siniset verisuonet näkyvät käsistä ja luomista läpi. Kasvot ovat myös usein punertavat. En tiedä olenko valinnut liian vaaleita vai liian lämpimiä / viileitä sävyjä kun naama näyttää aina jotenkin oudolta. Yleensä harmaalta tai jotenkin liian vaalealta.

  Muistan, että kokeilit joskus BB-voidevertailussa Misshan voidetta sävyssä 21. Käytin jonkin aikaa sävyä 23, kunnes tajusin, että se tekee kasvoni aivan harmaiksi. Sitten siirryin sävyyn 21. En tiedä, onko sekään oikea.

  Ehkä ongelma on siinä, että kasvoni ovat eriväriset kuin kaulani ja kehoni muuten. Kasvot ovat jotenkin tummemmat ja paljon punaisemmat. Kaula on jotenkin keltaisempi ja vaaleampi. Mikä avuksi?

  Anteeksi avautuminen. En tunne ketään, joka ymmärtäisi mun ”suurtakin suuremman” ongelmani ihon ja oikean meikkipohjan sävystä. :D

  • Sanni

   Kasvot ovat jotenkin tummemmat ja paljon punaisemmat. Kaula on jotenkin keltaisempi ja vaaleampi. Mikä avuksi?

   Kaulan ja kasvojen ”eriparisuus” on itse asiassa tosi yleistä, töissä sain päivittäin etsiä meikkivoiteita ”eripariasiakkaille”. :) Asialle ei oikein voi tehdä muuta kuin valita joku kasvojen ja kaulan välimaastosta oleva sävy, tai sitten valita näiden vaihtoehtojen välillä: 1) Ottaa kasvojen värinen sävy jonka levittää myös koko kaulalle (mikä johtaa vaatteiden tahraantumisvaaraan), tai 2) Ottaa kaulan värinen sävy jonka levittää vain kasvoille. Kasvojen ja kaulan mahdollisimman hyvä mätsääminen on tärkeää luonnollisen meikkipohjan luomisessa, ellei sitten kätevästi käytä aina poolopaitaa. :D

   Oletko pyytänyt apua kosmetiikkaosastojen myyjiltä? Heidän ammattitaitoonsa tulisi kuulua tällaisten ongelmien ratkaisu. Asiaan ei käytännössä voi löytyä konkreettista apua muuten kuin vertailemalla livenä eri sävyjä sinun ihollasi. Rohkeasti vain kysymään kosmetiikka-ammattilaisten apua ”kentällä”! :)

   • ilina

    No, olet tietysti aivan oikeassa. Olen vain niin tykästynyt tilaamaan meikkejä netistä. Mutta ehkäpä ostan kosmetiikkaliikkeestä seuraavan meikkipohjan ja oikean sävyn löydyttyä osaan ehkä netistäkin tilata oikeanlaisia tuotteita.

    Kirjoitit jossain postauksessa, miten kiva olisi jos olisi mukana aina pieni taskukemisti. Minä puolestani haluaisin kosmetiikkaostoksille tasku-Sannin, joka aina löytäisi juuri ne täydellisimmät tuotteet. :D

    • Sanni

     Minä puolestani haluaisin kosmetiikkaostoksille tasku-Sannin, joka aina löytäisi juuri ne täydellisimmät tuotteet. :D

     Aaww, kiitos! <3

 8. Maisa

  Moikka! Kerropas tyhmälle että miten noita kaiken maailman ”pohjia” on tarkoitus käyttää? Onko tarkoitus siis että tämän mineraalipohjan alle laitetaan meikkipohja? Ja laitetaanko päälle vielä jotain, meikkivoidetta? Olen ihan pihalla ihon pohjustuksen kanssa… Käytän lumenen cc voidetta koska siinä niin ihanan yksinkertaisesti sanotaan että levitä ensin kosteusvoide ja tämä sitten siihen päälle :D onneksi minulla on tosi hyvä iho. Mutta en siis tajua; laitanko ensin meikkipohjan, sitten mineraalipohjan, sitte meikkivoiteen, sitten puuteria ja siis kuinka järkevää on käyttää näin montaa ainetta… Käykö kosteusvoide meikkipohjasta? Nyt on kyllä tosi tyhmä olo :D kiitos sanni jos viitsit vastata!

  • Sanni

   Kerropas tyhmälle että miten noita kaiken maailman “pohjia” on tarkoitus käyttää? Onko tarkoitus siis että tämän mineraalipohjan alle laitetaan meikkipohja?

   Eijei! :)

   Minä kerron. :)

   Tai linkitän tähän laajemman katsauksen meikkipohjiin ”Make-Up For Dummies -sarjastani, josta saat jo paljon apua:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/04/12/make-up-for-dummies-meikkipohja/ )

   Meikkipohjalla voidaan tarkoittaa kahta asiaa: joko pelkkää meikkivoidetta/meikkipuuteria tai muuta pigmenttiä sisältävää tuotetta jolla on tasoittanut ihonsa sävyn, tai sitten kokonaisuutta johon kuuluu pohjustustuote, meikkivoide sekä mahdollinen kiinnittävä puuteri. Kosteusvoide ei ole meikkipohja. Meikkipohja viittaa aina aineeseen tai ainekokonaisuuteen, jolla ihon virheet on peitetty ja sävy tasoitettu.

   Mineraalipuuteri (jota myös usein mineraalipohjaksi kutsutaan, jotta se eroaisi puhekielessä tavallisesta puuterista jota käytetään meikin viimeistelyyn) on yksi meikkipohjista meikkivoiteen, sävyttävän päivävoiteen ja meikkipuuterin rinnalla. Sen alle ei siis tarvitse erikseen laittaa muuta meikkipohjaa, koska se peittää jo itsessään. Mutta pohjustustuotteen sen alle voi toki laittaa.

   Pohjustustuote on läpinäkyvä, usein voidemainen tuote jolla lisätään meikin kestävyyttä tai tuodaan iholle muita haluttuja lisäominaisuuksia kuten heleyttä tai taitetaan pois punertavaa tai kellertävää sävyä. Yleisin syy käyttää pohjustustuotetta on se, että iho kiiltelee herkästi eikä meikkipohja meinaa pysyä. Pohjustaja ei itsessään peitä, se ei sisällä peittäviä väripigmenttejä.

   Järjestys on siis tämä:
   Kosteusvoide – pohjustustuote – meikkipohja (esimerkiksi mineraalipohja tai meikkivoide). Päälle voi vielä tarpeen ja omien tottumusten mukaisesti sipaista kevyen kerroksen puuteria, joka etenkin monien voidemaisten meikkipohjien kanssa on tarpeen kiinnittämään meikki. Eli aika monikerroksinen kakku tämä meikkipohja! :D Mutta sen ei tarvitse olla – pohjustajaa käyttää loppujen lopuksi todella harva, ja meikkipohjaksi voi riittää aivan hyvin myös yksi kerros mineraalipohjaa, BB-voidetta tai meikkipuuteria. (Meikkipuuteri = kiinteäksi pressattu yhdistelmä meikkivoidetta ja puuteria.)

   Sinua varmaan sekoitti tuo, kun mainitsin tässä jutussa laittaneeni Yves Rocherin mineraalipuuteria Yves Rocherin meikkivoiteen päälle. Normaalisti en tee niin, sillä kahden meikkipohjan kerrostaminen voi tuoda liian paksun ja naamiomaisen tuloksen. Tuotteiden koostumus ja käyttötapa kuitenkin ratkaisevat, miten niitä voi käyttää. Sipaisin YR:n mineraalipuuteria meikkivoiteen päälle vain hyvin kevyesti, jolloin mineraali ei alkanut kerrostua ja paksuntamaan meikkipohjaa. Näin se toi meikkipohjaan vain kuulaan lisäedun. :)

   Toivottavasti pääsit nyt vähän kärryille…! :)

 9. marssi

  muistan kun mulla oli tätä pari vuotta sitten ja sain kuulla paljon kehuja siitä miten mun iho näyttää hyvältä, välillä jopa että näytän erilaiselta :) voisi hommata lisää

 10. kuukie

  Osaiskohan ihmiset auttaa täällä :) Ongelma on, että baremineralsin mineraalipohja saa mun nassun kukkimaan. Oon nyt useasti kokeillu tätä ja aina tulee näppylöitä kun käytän sitä. Sudit tietysti on aina pesty ja jne. Ettei siis ole kiinni huonosta hygeniasta.

  En ole nyt tuon beramineralsin jälkeen uskaltanu kokeilla muita mineraalipohjia, vaikka tykkäänkin niiden jättämästä jäljestä. Olisko täällä jotain vinkkejä, että mitä uskaltaisi kokeilla seuraavaksi?

  • Sanni

   Ongelma on, että baremineralsin mineraalipohja saa mun nassun kukkimaan.

   Joidenkin iho reagoi ikävästi vismuttioksikloridiin jota BM sisältää. Suosittelen kokeilemaan toista merkkiä joka ei sitä sisällä.

 11. Suski

  Hei! Mineraalimeikeistä tulikin mieleeni eräs mieltäni askarruttanut kysymys.. Nimittäin, käytän itse päivittäin meikkipohjaani vain ja ainoastaan mineraalimeikkivoidetta ja -puuteria, mikä on auttanut pitämään ihoni näpyttömänä kun meikki ei tuki ihohuokosia :) Nyt kesällä olen kuitenkin hurahtanut BB-voiteeseen, ja usein käytänkin pelkästään tätä voidetta arkimeikkipohjanani, kun kesällä se on niin paljon helpompaa ja nopeampaa! Kysymys kuuluukin, tukkiiko BB-voide ihohuokoset? Entä onko se karhunpalvelus mineraalimeikin alla, vai onko mineraalimeikin kannalta parempi jättää BB-voide alta pois? Kumpi on iholle parempi ratkaisu, pelkkä BB-voide vai pelkkä mineraalimeikkipohja? Kiitos vastauksestasi! :)

  • Sanni

   tukkiiko BB-voide ihohuokoset?

   Tähän sopii sama vastaus kuin kaikkiin ”tukkiiko se-ja-se-tuote” -kysymyksiin; tukkivuus on aina täysin yksilöllistä eikä mitään tuoteryhmää voi yleistää toista tukkivammaksi. Yhden iho reagoi kasviöljypitoiseen kosteusvoiteeseen, toisen iho silikoneihin, kolmannen mineraaliöljyihin, neljännen hajusteisiin jne. BB-voiteesta voin sanoa vain tämän verran; sen ”tukkivuuspotentiaali” on vastaavanlainen kuin tavallisen meikkivoiteen, sillä se koostuu samoista ainesosista. Eli jos ”perusmeikkivoide” saa ihosi helposti tukkoon, on BB-voiteella sama todennäköisyys.

   Entä onko se karhunpalvelus mineraalimeikin alla, vai onko mineraalimeikin kannalta parempi jättää BB-voide alta pois?

   Kyllä, mineraalimeikin puhtauden ja hoitavuuden kannalta on parempi levittää se aina puhtaalle, meikittömälle iholle – mikäli siis haluaa mineraaleista sen täyden ihonhoidollisen hyödyn. :)

   Kumpi on iholle parempi ratkaisu, pelkkä BB-voide vai pelkkä mineraalimeikkipohja?

   Täysin yksilöllistä ja makuasia – kummanko tunnusta ja tuloksesta itse pidät enemmän? :) Jos ihollasi ei ole ongelmia ja kumpikin meikkipohja käyttäytyy ihollasi yhtä mukavasti, ei ole mitään väliä kumpaako käytät. Jos taas ihollasi on taipumus tukkiintua tai sillä on epäpuhtauksia, mineraalipohja on hoitavien ominaisuuksiensa kannalta parempi ratkaisu.

 12. iLona.

  ömm.. mistä tätä saa hankittua? en löytänyt yr nettiputiikista? :o

  • Sanni

   Se on ollut jo pidempään lopussa Yves Rocherin verkkokaupassa, ilmeisesti suosittu tuote.

   Jos asut kaupungissa, jossa on YR:n oma liike, niin voit hankkia puuterin sieltä. Lista YR:n liikkeistä löytyy täältä:
   http://storelocator.yves-rocher.com/fi/europe/finland/

   • iLona.

    Ok, kiitos! :) En siis ollut sokea :D

    • iLona.

     No hemskutti, asun Turun seudulla eikä täällä tietty ole… höh. Ehdotuksia korvaavaksi? Body shopin mineraalipohja on ainoa mitä oon kokeillu, en kauheesti tykännyt, tuntui liian kuivalta eikä peittänyt. Mulla on herkkä, pintakuiva sekaiho joka punoittaa hieman. Ihon sävyni on tosi vaalea. Kiitoksia :)

   • Katsi

    Puuteri on vedetty pois hetkeksi, koska siitä puuttui jokin EU:n vaatima sanamuoto. Puuteri tulee takaisin aikaisintaan viikolla 44, joten niitä ei siis saa enää myymälöistäkään.

 13. Hanna

  Käytin tuotetta tänään ensimmäisen kerran ja se olikin hienoisessa hohtavuudessaan oikein kiva pohja :) Itse en tykkää liian mattaisesta lopputuloksesta, vaikka sekaihon omistankin. Kiitos siis tuotesuosituksesta ja muutenkin monipuolisesta ja inspiroivasta blogista!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.