Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ja taas mennään..!

Nimittäin Kreikkaan. <3

Varasin juuri lennon Skavstasta Haniaan 10. syyskuuta. Viime syksyn reissulla heräsi kaipuu tehdä syksyisestä Kreikansaari-hyppelystä jokavuotinen traditio, ja kovasti yritän nyt lähteä tätä perinnettä luomaan. 4-5 viikkoa olisi tarkoitus Kreikassa taas pyrähdellä. Ja vielä tiukemmalla budjetilla kuin viime vuonna.

Lennän Ateenan sijaan Kreetan Haniaan ”hintaolosuhteiden pakosta”. Hintatilanne Ateenan lennoille on tänä vuonna ihan toinen kuin vuosi sitten, ja sama lento josta viime syyskuussa maksoin 80 euroa on nyt halvimmillaan 143 euroa. Muiden kuin Air Balticin lennot huitelevat lähempänä ja ylikin 200 euroa – ja tämä siis yhdensuuntaisesta lennosta. No thanks. Ryanairilla Ruotsin kautta lentäen menomatkalle tulee laivoineen ja busseineen hintaa 81 euroa. Ja pääsen suoraan saarille.

AamukahviNaxoksella

Suunnitelmissa on kohdata ensimmäisellä viikolla ystäväni Marianna jossain päin saaristoa ja sitten lähden seikkailemaan vielä tuntematonta reittiä. Uusia saaria olisi tietystikin kiva päästä koluamaan mutta toisaalta tekisi mieli moikata vanhojakin tuttuja kuten Parosta, Mykonosta, Syrosta ja ehkäpä sympaattista Karpathostakin. Symistä, Lassesta ja Pekasta puhumattakaan…! ^_^

Syksy kuluu sitten osittain Kreikka-merkeissä täällä Karkkipäivässä. Joko laitatte vedot vetämään pystynkö tällä kertaa pysymään erossa tiropita-piiraista..? ^_^

. . .

P.S. Puhuin äsken äitini kanssa puhelimessa ja huvitti hänen vilpitön valaistumisensa silmämeikinpohjustajan suhteen. :) Olenhan jo vuosia hänelle silmämeikin pohjustuksen tärkeydestä puhunut, mutta äiti ei ole koskaan hankkinut mitään tarkoitukseen sopivaa tuotetta ja alistunut kohtaloonsa –> luomivärit liuenneet lounaaseen mennessä. Kesällä annoin hänelle Lumenen silmämeikinpohjustajan, ja tuote on kaikesta päätellen muuttanut äidin meikkielämän. :D

”Sanni, siis minä en millään meinaa uskoa että tällä tosiaan luomiväri pysyy, ihan uskomaton tuote..!” ”Niin, niin äiti…. Mitäs minä olen sanonut.” ”Mutta kun minä en tajunnut ollenkaan että se on tosiaan NÄIN hyvä, oikeasti meikki pysyy iltaan saakka..!” ”Niin, äiti, tiedän…” ”Miten minä en ole aikaisemmin kuullut tällaisesta tuotteesta..?” ”Nnohh, äiti, olethan sinä kun minä olen aina puhunut pohjustajista…” ”Ei mutta en siltikään ymmärtänyt että ne on näin hyviä….!”

Ja hehkutus vain jatkui ja jatkui. Liikuttavia nuo 6-kymppiset myöhäisheräämisineen. <3

Kommentit (24)

 1. tzup

  Oon niin kade! Itekkin haluaisin vaan reissata ja kiertää, mutta tällä raha tilanteella ei oikein reissata edes minibudjetilla… Mutta ihanaa matkaa! :)

 2. Salka

  Hihhii, äidit <3 ihanaa, että toinen on niin tohkeissaan, ettei meinaa antaa suunvuoroa :D Itse olen patistanut äitiä ihonhoitorutiinien luomisen suhteen, äiti on liian vaatimaton eikä ole aiemmin oikein innostunut ihonhoidosta..näemme valitettavasti harvoin, mutta olen radikaalin muutoksen äidin ihossa, kun hän on aloittanut säännöllisen ihonhoidon. Ja jaksan siitä häntä muistuttaa, kun ei hän itse varmaan näe sitä eroa, minkä harvoin vieraileva läheinen huomaa :)

  Ja mäkin oon ehkä vähän kade, varsinkin kun mulla on pari kolme vuotta ollut pakkomielle Kreikkaa kohtaan, sellainen "olen turistina pelastamassa Kreikkaa talouskriisiltä"-matka on ollut jo tovin haaveissa..:D Mutta kiva kuitenkin päästä taas lukemaan sun matkajuttuja :)

 3. Sissi

  Ihana äitis! :)

 4. JonnaH.

  Oi mä olen niin kade, poden hirveätä matkakuumetta, viime päivät on mennyt netissä matkoja katsoessa, ainoa este on raha, aikaakin vielä järjestyisi. huoh.

  Ihana päästä lukemaan sun Kreikka-juttuja!

 5. lila

  Hei! Oletko kokeillut lilylolon eyelid primeriä? Nyt vasta tajusin, että tämmöstä vois tosiaan kokeilla jos ne luomivärit ei pysy…

  • Sanni

   En ole kokeillut (ainakaan vielä ;)).

 6. Ruusunen

  Voi, kuulostaa niin ihanalta! :) Varmasti todella rentouttava ja mahtava elämys. Haha, on kokemusta noista ”mitäs mä sanoin?” jutteluista. :D

 7. Suvi

  Ihanaa,matkapostauksia tiedossa!:) Olen aika kotihiiri ja huono lähtemään minnekään kauemmas (tosin 1 kpl lapsia saa myös pysymään kotinurkissa ;)), mutta lukiessani matkapostauksiasi minusta tuntuu kuin olisin itse mukana.Niin hyvin kirjoitat :)

 8. littleB

  Oiiih, ihana et pääset taas reissuun! :)
  Mä koin vähän äitisi kaltaisen valaistumisen muutama vuosi sitten ostettuani ekan UDPP:ni ja siitä lähtien oon kans jakanut pohjustusvoiteen ilosanomaa lähipiirilleni :)

 9. Tiia

  Oi wau! Löysit siis sittenkin etsimäsi sopivan hintaisen reissun. Ja tosi sopiva onkin, jos 80 eurolla pääseen Ruotsin kautta Kreikkaan kaikkineen! Mahtavaa reissua;)

 10. candycane

  Jee, taas pääsee lukemaan sun Kreikka -juttuja ja katsomaan ihania kuvia! Aiot kai couchsurffata, vai? :)

  • Sanni

   Aiot kai couchsurffata, vai? :)

   Mahdollisuuksien mukaan, totta kai! :) Pienemmiltä saarilta ei ”surfaajia” löydy, kuten viime syksynä sain huomata, mutta esim. Kreetalla on paljon.

 11. Anna

  Reissu kuullostaa ihanalta, ja äitisi luomineen vieläkin ihanammalta <3

 12. Riina

  Lähdetkö yksin reissuun?

  Kiva lukea sitten matkastasi. Itsellä sellainen mahdollisuus tulee ensi vuoden puolella. Ja sittenkin Eurooppaan kun siinä vaiheessa on pieni vauva.

  • Sanni

   Lähdetkö yksin reissuun?

   Jeps, yksin. :)

 13. Tuli

  Oi, oikein Kreikka-traditio, kuulostaa upealta! Ihailen rohkeuttasi matkustaa yksin ja vieläpä ennaltamäärittelemätöntä reittiä 3) odotan matkapostauksia innolla ja kiitos sinun, olen itsekin alkanut kiinnostua Kreikan pienemmistä saarista :) Ps. Hymyilytti kovasti toi loppukevennys, hihi :D

 14. heidi

  kuinka puolisosi suhtautuu näihin pitkiin reissuihin? tai siis ilmeisen hyvin mutta käytiinkö aiheesta koskaan vakavaa keskustelua, entä kuinka itse kestät pitkät erossa olot? :) minä olen ehkä niin läheisriippuvainen, että siksi kiinnostaa.

  • Sanni

   Olimme ensimmäiset viisi vuotta suhteestamme etäsuhteessa ja näimme välillä vain kerran kuussa, olemme siis oikein tottuneita pitkiin eroissa oloihin. :) Lisäksi elämäntyylimme ovat sellaiset, että kummallakin on paljon omia töihin ja harrastuksiin liittyviä kuvioita jotka vievät meitä erilleen. Nyt kesälläkin mä olen ollut heinäkuun alusta Ahvenanmaalla ja mies mantereella. No, ollaan me toki nähty kun mies on vieraillut täällä pari kertaa kesän aikana ja käytiin Englannissakin yhdessä, eli erossa ei olla oltu koko kesää.

   Mutta siis summa summarum, meillä on kummallakin hyvin itsenäinen, reissaileva elämäntyyli, eikä kumpikaan puutu toisensa reissusuunnitelmiin. Mies saatta olla välillä 5 viikkoa kiipeämässä jossain Argentiinassa, ja minä sitten puolestani chillailemassa Kreikan saaristossa. :)

 15. Ulpu

  Kiva päästä lukemaan matkajuttuja taas! Oikein antoisaa reissua sulle! :)

  Ihana äiti! :)

 16. N

  Tällä puolella ruutua podetaan myös matkakuumetta. Onneksi siihen löytyi lääke: matka Kosille syys-lokakuun vaihteessa :D

  • Sanni

   Jee! :) Kuulostaa hyvältä! :)

 17. Laura

  Itsekin olen syyskuussa lähdössä Kreetalle. Ko. saarella tullut käytyä jo kolmesti, mutta ei siihenkään kyllästy kun kiertää eri kyliä ja kaupunkeja! Ollaan aina vuokrattu kulkupelejä että päästään kulkemaan pienempiinkin kyliin joissa tunnelmaa riittää. Syyskuussa onkin tiedossa vaellusretki Kreikkaan, joita järjestää Fysimera. Tulipahan mieleeni mainita, kun blogissa silloin tällöin näkyy juttua vaelluseväistä jne. :) Jos kreikan maisemissa vaeltaminen kiinnostaa, kannattaa tutustua!

 18. HeliJ

  Oi Symi… Käytiin siellä päiväseltää Rodokselta kesällä ja rakastuin paikkaan palavasti <3 Vielä joskus menen sinne uudelleen.
  Hauskaa reissua, kuullostaa ihanalle näin Kreikka-fanista :)

 19. Miia

  Voi että, mä olen kateudesta vihreä! Meidän reissut ovat tänä vuonna olleet viikko talvella Lapissa ja Tukholman risteily kesällä.

  Mieli halajaa etelän lämpöön, mutta lompakko huutaa hoosiannaa.. Neljän hengen reissuihin uppoaa väkisinkin reippaasti rahaa, ja lasten kanssa (pienin 3 v.) ei viitsi tai halua lähteä kovin askeettisiin oloihin.

  Mutta mene sinä ja nauti muidenkin puolesta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.