Karkkipäivä
Karkkipäivä

…”it don’t matter if you’re black or white”..


…eli lisää mustaa valkoisella. (Piti munkin sitten kantaa korteni kekoon M. Jacksonin muistamiseksi otsikon muodossa… Jackson-meikkiä en kuitenkaan lähde tekemään :p)
Tein Morticia au lait -meikin kaveriksi toiseen silmään varioidun version samantyylisestä varjostuksesta, josta tuli hieman näyttävämpi. Olin tähän meikkiin tosi tyytyväinen, ja siksipä floodaan nyt postauksen monella kuvalla..! ^_^


Tarkkarajaisen, graafisen siipivarjostuksen saa aikaan perinteisellä teippitekniikalla.

Käytin meikkiin samoja luomivärejä kuin edelliseenkin, eli hohtavaa valkoista IsaDoran Sandy Sky -triosta ja MACin mattaa Carbon-mustaa. Pohjustin kuitenkin luomen ensin IsaDoran valkoisella Satin White -kajalilla, jolloin valkoisesta tuli paljon intensiivisempi kuin Morticia-meikissä. Yläluomen rajasin Maybellinen Line Definerilla ja alaluomen vesirajassa on Satin White -kajalia.Halusin luoda irtoripsillä ”tähtimäisen” vaikutelman, ja leikkasin ja liimasin tupsuja Tiptoes-blogin ohjeiden mukaan. Ripsiä oli tosi vaikea saada asettumaan omien ripsien suunnan mukaisesti, mutta lopputuloksessa se ei niin näkynyt. Tarkoituskin oli siis saada silmästä teatraalinen.


Tässä vielä kummatkin mustavalkoiset. Morticiassa varjostus nousee korkeammalle ja on pehmeämpi, ”tähtisilmässä” silmää avaa valkoinen sisärajaus ja tietenkin megaräpsyt. Kummastako tykkäätte enemmän?

Kommentit (17)

 1. Safire

  Noi molemmat on ihan älyttömän upeita! Tykkään kuitenki ehkä enemmän ton Mortician varjostuksista. Pitääkin ite treenailla tuon tyylistä varjostusta seuraavaks.

  Tykkään tosi paljon blogistasi, täältä on monet inspiraatiot omaan silmämeikkiin saatu. :) Oletko muuten löytänyt miltään merkiltä oikeasti punaista luomiväriä? Ei yhtään pinkkiin vivahtavaa vaan puhtaan punainen?

 2. Beauty Babe

  "Tähtisilmän" meikki on upea, tykkään kovasti! Nuo irtoripset tekevät tuohon tosi hyvän lisäsäväyksen. Pitäisi varmaan itsekin noita irtoripsiä jaksaa testailla joskus. Tykkään myös enemmän tuosta, että musta varjostus ei nouse niin korkealle, samoin valkoinen sisärajaus saa silmät näyttämään paljon suuremmilta.

 3. Inkivääri

  Safire – Grimasilla on punaisia mattaluomivärejä, ainakin sellaiset sävyt kuin 540 Punainen ja 541 Keskipunainen. En ole tosin näitä livenä testannut mutta olettaisin että ne ovat ihan oikeasti punaisia, sillä Grimas on teatterimaskeeraajien merkki ja teatterissa tunnetusti tarvitaan kaikkia mahdollisia värejä. Grimasilta löytyy lukuisia sävyjä kaikista eri väreistä.

  Jos jotain tyyriimpää ja hienompaa tekee mielesi, niin Make Up Foreverilla on sellaiset sävyt kuin 099 Scarlet (matta) ja 158 Cold Red (satin) jotka näyttävät ainakin kuvissa puhtaan punaisilta ja upeilta.

 4. Safire

  Kiitos tiedosta, pitääkin käydä katsomassa paikallinen Aprilli josko sieltä löytyisi noita luomivärejä. :)

 5. Charming Nails:

  Siis niin uskomattoman siisti "tähtisilmä" meikki! Sinä se osaat :D

 6. Nea/ Fashioned in Finland

  Ihania molemmat mutta valita täytyy, niin Morticia on vielä enemmän mieleeni!

 7. milipili

  Morticia on parempi, tosi molemmat ovat upeita ja käyttökelpoisia.

 8. Lucy

  Tyksätyin tähän tähtisilmään. Teippi-vinkki oli hyvä. Itse oon käyttänyt teippiä ainoastaan kulmakarvojen alalinjan suoristamiseen enkä ajatellutkaan että sitä vois käyttää muuhun. Nyt pitääkin heti kokeilla :)

 9. Blushing

  Todella näyttävät meikit! Itse tykkään ehkä enemmän Morticiasta :)

 10. Chaos

  Tähtisilmä miellyttää täällä todella paljon! Arvaa tuliko himo tehdä mustavalkoinen-meikki ja vielä dramaattisesti :) Upeaa!

 11. Emma

  Toi tähtisilmä on aivan mieletön! Pitääkin kokeilla joskus vaikka baariin. :D

 12. Anniina

  Toi tähtisilmämeikki on ihan älyttömän hieno! Koitin tänään tehdä samanlaista, mutta tollanen alarajaus saa mun lähellä toisiaan olevat silmät näyttään vieläkin lähemmiltä, ei hyvä :(

  Teetkö ensin silmämeikin ja sitten vasta meikkipohjan iholle vai miten saat tehtyä rajat teipillä?

  Ja voitko mahdollisesti joskus tehdä postauksen tummasta meikistä, joka kuitenkin sais silmät näyttään olevan kauempana toisistaan?

  Ihana blogi sinulla, jatka samaan malliin!

 13. Inkivääri

  Anniina – kiva että tykkäät blogista! :) Teen aina ensin silmämeikin ja sitten vasta pohjan. Silmämeikkiä rapisee kuitenkin aina sen verran levitysvaiheessa että ei ole mitään järkeä tehdä ensin pohjaa joka sitten menee osittain pilalle.

  Yritän joskus saada toteutettua tuollaisen toivomasi tumman meikin!

 14. Ann-Marie M

  em lukenut muiden kommentteja joten en tiedä onko tätä jo kysytty, mutta kertoisitko kaunis kuinka toteutat tuon (vasemman ) meikin , onnistun itse aina tummaa meikkiä tehdessäni sotkemaan joka paikan tummaan väriin ja sitten se jääkin siihen pelkkään tummaan väriin :S

 15. Ann-Marie M

  ( EDIT : siis ohjeethan tuossa on :D mutta jotain vinkkiä siihen värien sotkuun, tai jotaiin helpompaa tummaa meikkiä 'aloittelijalle' ? )

 16. Inkivääri

  ansku – ensin vaan koko luomelle valkoista kulmakarvoihin saakka, ja sitten lähdin hahmottelemaan varjostusta viistopäisellä luomivärisiveltimellä (ei tarvitse olla viistopäinen mutta satuin käyttämään sellaista tässä). Aloitin silmän sisänurkasta ohuella linjalla jota paksunsin luomivaon ulkonurkkaa kohti, ja sitten vain tein siiven mallisen muodon teipin reunaa pitkin. Seuraavaksi tein tussilla yläluomen rajauksen, vedin alaluomen vesirajaan valkoista kynää ja levitin sen alapuolelle rajauksen mustalla luomivärillä ja ohuella siveltimellä. Ja siinäpä se meikki! Erittäin yksinkertainen, siis.

  Mä en osaa sanoa tuohon sotkuisuuteen muuta, kuin että ei sitä oikeastaan tarvitse pelätä! :D Varisseet luomivärithän voi aina lopuksi pyyhkiä pois kosteusvoiteeseen kastetulla topsipuikolla tai teipinpalalla jos ovat jumittuneet pahemmin.

  Helpompi versio tästä aloittelijalle olisi jättää tuo siipivarjostuksen teko pois ja levittää mustaa pehmeällä siveltimellä luomen ulkonurkkaan ja luomivakoon ja "pyyhkiä" sitä kohti luomen keskiosaa niin että se asteittain häivyttyy valkoiseen. Silmän sisänurkka saa jäädä täysin valkoiseksi. Sitten vain tumma sisärajaus alaluomelle ja pehmeä, utuinen musta luomivärirajaus sen alapuolelle niin että se kapenee kohti sisänurkkaa ja on leveimmillään ulkonurkassa.

 17. Ann-Marie M

  kiitos kaunis, täytyy siis paremmalla ajalla tutustua ja sotkea vaikka viikonloppuna, jos sitten kehtaisi lopputulosta vaikka blogiin jopa laittaa :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.