Intialaisia yrttejä ja hiusmämmiä – todella erilainen KHADI

”And now for something completely different”. 

Ihonhoidosta vaihteeksi hiustenhoitoon – ja hyvin erilaiseen hiustenhoitoon. Olen viimeisen kuukauden ajan tehnyt tuttavuutta ayurvedisen hiustenhoitosarjan kanssa, ja kokemus on ollut varsin mielenkiintoinen. Sarja on nimeltään Khadi, ja monelle ehkä tuttu myös ihonhoitoöljyistään.

Tuotteet olen saanut testiin töistä.

Tätyy kertoa, missä yhteydessä itse kohtasin Khadi-brändin ensimmäisen kerran. :) Kävin kasvohoidossa ahvenanmaalaisessa ekohoitola Lustansissa, ja minulle laitettiin hoidon aikana Khadin ruusunaamio. Hoidon jälkeen salongin omistaja Nina antoi minulle kotiin vietäväksi muutamia näytteitä. Yksi näytteistä oli pieni pullo Khadin kasvoöljyä. Elettiin vuotta 2012, eli oltiin vielä kaukana ajasta, jolloin käytin öljyjä iholla.

Nina ojensi pullon minulle ja sanoi, että ”Sun täytyy kokeilla tätä, Khadin öljyt ovat ihan parhaita!” Varmasti ovat – – mutta en kokeillut. En tuohon aikaan pystynyt vielä kuvittelemaankaan, että laittaisin naamaan voiteen sijaan öljyä… :D Niin ne ajat ja ihmiset muuttuu ☺️

Khadin kotimaa on Saksa, mutta tuotteet valmistetaan alusta loppuun Intiassa ayurvedisten menetelmien mukaan. Sarjalla on BDIH-sertifikaatti. Tuotteissa käytetään ayurvedisiä yrttejä kuten amlaa, shikakaita, reethaa ja brahmia, jotka saadaan sertifioiduilta luomutiloilta tai villiviljelmiltä luonnosta.

Kussakin tuottessa on oma khadi-eliksiiri, eli ayurveda-yrteistä koostuva hoitavien uutteiden kokonaisuus. Yrttien ohella myös eteeriset öljyt ja niiden luoma terapeuttinen vaikutus sekä tuoksu on tärkeä osa Khadin maailmaa.

Khadi on käymässä läpi pakkaus- ja tuoteuudistusta, ja testiin saamani tuotteet edustavat uudistunutta Khadia. Uudet kasvotuotteet ovat tulossa Suomeen myöhemmin tänä vuonna.

Khadiin tutustuminen sopikin mainiosti tähän ajankohtaan elämässäni, kun viime kesänä ja syksyn aikana perehdyin ayurvedaan ja kävin ayurveda-konsultaatiossakin. (Siitä voi lukea lisää täältä.)

Ayurveda on tuhansia vuosia vanha intialainen hyvinvoinnin filosofia, elämän taito. Intiassa sillä on lääketieteen asema. Meillä länsimaissa ayurveda nähdään ennen kaikkea mielen ja kehon tasapainoa tukevana elämäntapana.

Ayurvedassa mieltä tasapainotetaan myös kehon kautta, ja tässä öljyillä on merkittävä rooli. Öljyt ovatkin ayurvedisen kauneudenhoidon ydin. Öljyjä käytetään niin vartalolla, kasvoilla kuin hiuksissa, ja Khadin hiustenhoidossa hiusöljyt ovat kaiken kulmakivi.

Khadilla on viisi erilaista hiusöljyä

Mutta – Khadin omalaatuisuus ei jää öljyihin. Tässä muutama asia Khadin hiustenhoidosta, joka on hyvä tietää:

 • Khadin tuotteet soveltuvat parhaiten kemiallisesti käsittelemättömälle ja suhteellisen hyvä- tai normaalikuntoiselle hiukselle.
 • Jos haluaa Khadin hiustenhoidosta parhaan hyödyn, ja on ennen käyttänyt vahvasti silottavia, silikoni- tai kvattipitoisia tuotteita, tulisi Khadin tuotteille antaa aikaa, jotta ne alkavat vaikuttaa optimaalisesti. (Eli että hiuksista poistuvat kaikki hiuksen pintaan kiinnittyneet kalvonmuodostajat.)
 • Khadin hiustenhoito vaatii ihanteellisesti aikaa ja sitoutumista, ne eivät ole ”pikasilottajia” ja toimivat eri tavalla, kuin tavanomaiset hiustenhoitotuotteet.

Itselläni on vaalennettu ja kemiallisissa käsittelyissä pahasti vaurioitunut tukka, joten minun hiuksilleni Khadin tuotteet eivät sovellu parhaalla mahdollisella tavalla. Tai sanotaan näin, että minun tulisi sitoutua luopumaan joko hiusten vaalennuksesta, tai siitä ”pinnoitetun” sileästä tunteesta, johon olen mm. kvattien myötä tottunut. Mutta luulenpa, että tämä ei ole kohdallani todennäköistä ainakaan ihan lähiaikoina. (My coral hair..! 🧡)

Käyttäjien positiiviset kokemukset Khadin tuotteista rinnastuvat samaan euforiaan, jota olen kuullut saippuapohjaisten palashampoiden faneilta – silloin kun Khadi toimii, tuotteet muuttavat hiukset ilmaviksi, kiiltäviksi ja uskomattoman pehmeiksi – kuin parhaan kampaamokäsittelyn jäljiltä. (Ja toisaalta silloin kun Khadi ei toimi, kuten erityisesti yhden spesiaalituotteen kohdalla, tulos voi olla päinvastainen.)

Kuten alussa totesin – Khadi on erittäin kiinnostava sarja, ja jotain ihan muuta kuin tavanomainen hiustenhoito. Haluatko kokeilla jotain uutta? Lue eteenpäin :)

KHADIN AYURVEDINEN HIUSTENHOITORITUAALI

Khadin perinteinen ayurvedinen hiustenhoitorituaali koostuu öljystä ja jauhemaisesta puhdistuksesta. Nestemäinen shampoo ei ole välttämätön, tai sitä voi käyttää vaihdellen jauhepuhdistuksen kanssa.

Öljyä levitetään hiuspohjaan ja kammataan pituuksiin. Öljyn annetaan vaikuttaa mielellään vähintään 30 minuuttia. Sitten hiuspohjaan ja hiuksiin levitetään ayurvedisesta yrttijauheesta ja vedestä sekoitettu tahna, jonka annetaan myös vaikuttaa vähintään 30 minuuttia. Tahna toimii yhdistettynä shampoona ja hoitoaineena; se samalla puhdistaa hiukset ja jättää ne sileiksi ja pehmeiksi.

Öljy- & hiuspulveri-rituaali vie aikaa, ja se on ayurvedassa tarkoituskin. Rituaaleilla on tarkoitus rauhoittaa mieltä ja ottaa aikaa itselleen. Hiusöljyn ja -jauheen vaikuttaessa hiuspohjaa voi hieroa, mikä tehostaa aineiden vaikutusta sekä rentouttaa.

KHADIN ”MODERNI” HIUSTENHOITORITUAALI

Länsimaisessa elämäntyylissä tällaiselle hiustenpesurutiinille on harvoin aikaa päivittäin, minkä vuoksi Khadilla on tuotteita myös ”moderniin”, nopeaan hiustenhoitorutiiniin; nestemäinen shampoo sekä voidemainen, poishuuhdeltava hoitoaine.

Näitä voi mielellään yhdistää jauheiden ja öljyjen kanssa, erityisesti jos haluaa Khadi-hiustenhoidosta parhaan hyödyn.

Aloitetaan esittely hiusöljyistä.

ROSE REPAIR -HIUSÖLJY 19,60€ / 50 ml

Khadin valikoimassa on viisi hiusöljyä, joista valitsin kuiville ja vaurioituneille kutreilleni Rose Repair -öljyn. Öljyä hierotaan kuiviin hiuksiin ennen shampoopesua, hiuspohjasta pituuksiin. Olen käyttänyt öljyä ”moderniin” tapaan nestemäisen shampoopesun kanssa.

Ensimmäinen fiilis Ruusu-öljystä on: onpa jännän tuoksuinen…! Khadin tuoksuja on mahdoton selittää, ne täytyy vain kokea itse. Tietysti se, että tuotteet tulevat Intiasta, antaa jo osviittaa. Ne ovat syviä ja persoonallisia. Testiin saamistani tuotteista erityisesti Rose Repair -öljyssä on intialais-henkinen, vahvasti yrttinen ja kukkainen tuoksu,

Rose Repair -öljyssä on yli 40 (!!) ainesosaa, joiden joukossa mm. geraniumin, laventelin, vetiverin, ylang ylangin ja tulsin eteerisiä öljyjä. Hoitavan öljypohjan muodostavat seesaminsiemen-, kookos-, risiini-, jojoba-, oliivi-, argan- ja vehnänalkioöljy. Suurin osa öljyn sisältämistä ainesosista on ayurvedisiä rohdoskasveja.

Toinen fiilis: onpa riittoisa…! Luin käyttöohjeen vähän huolimattomasti, ja levitin öljyä ensimmäisellä kerralla iloisesti koko kämmenellisen – ajatuksena saada hiukset kunnolla saturoitumaan öljystä. Tosiasiassa 2-3 pumppausta riittää (hiusten pituudesta riippuen), sillä öljy hierotaan ensin hiuspohjaan, ja sen jälkeen kammataan pituuksiin. Pieni määrä riittää hoitamaan koko tukan, ja mun eka kokeilu pehmensi tukkaa vähän liikaakin :D

Kokemus summattuna: erinomaisen hyvä hiusöljy 👌 Minulla on pitkä historia öljyjen käytöstä hiustenhoidossa, ja tiedän, millainen vaikutus öljyillä parhaimmillaan voi hiukseen olla. Khadin Rose Repair tekee hiukset superpehmeiksi ja taipuisiksi, melkein vauvanhius-silkkisiksi. (Mutta ihan eri tavalla silkkisiksi kuin silikonit ja kvatit, jotka jättävät hiukseen pinnoitteen.)

Jos sinulla on kuivat ja vaurioituneet hiukset, mutta herkästi rasvoittuva päänahka, Rose Repair -öljyn voi toki levittää vain hiusten pituuksiin. Khadilla on erikseen Neem-öljy joka sopii rasvoittuvalle hiuspohjalle.

Ayurvedan mukaan hiuspohjan öljyhieronta stimuloi hiustenkasvua ja auttaa tekemään uudesta, kasvavasta hiuksesta vahvemman. Yrttiöljyt myös ehkäisevät kaikenlaisia hiuspohjan ongelmia, vähentävät hiustenlähtöä ja tasapainottavat päänahkaa.

Öljyillä on Khadin maailmassa myös tärkeä rooli hiusvärin vahvistajana. Öljyt auttavat Khadi-kasvivärien pigmenttejä kiinnittymään hiukseen ja kestämään pidempään.

ORANGE VITALITY SHAMPOO 25,20€ / 200 ml

Khadin valikoimassa on kuusi nestemäistä shampoota.

Sain niistä kokeiltavaksi kaksi. Myönnettäköön, että pyysin Orange Vitalityn ihan vain Instagramissa lukemani tuoksukuvauksen perusteella! :D Tässä on kuulema hervottoman herkullinen appelsiinin tuoksu, ja se pitää paikkansa. Rakastan sitrushedelmien tuoksua kosmetiikassa!

Orange Vitality -shampoo on tarkoitettu kiillottomille ja elottomille hiuksille sekä kevyesti rasvoittuvalle päänahalle. Ei siis minun kuivalle hiuspohjalleni – mutta kuten todettua, halusin testata tämän jo tuoksun takia! 🧡Shampoossa on appelsiinin, sitruunan ja mandariinin eteerisiä öljyjä… ahh…!!

Khadin shampoot ovat sulfaatittomia yhtä lukuunottamatta (Shikakai). Niissä käytetään ionittomia sokeritensidejä, jotka puhdistavat rasvalikaa tehokkaasti, mutta eivät juurikaan vaahtoa. Tämä kannattaa muistaa Khadin shampoota käyttäessä, älä siis odota vaahtoa – tai ainakaan runsasta sellaista. Pesuteho on silti erittäin hyvä.

Khadin shampoon koostumuksesta peräti 20% on ayurvedisiä yrttiuutteita. Tämä on poikkeuksellista, sillä yleensä shampoosta jopa 90% on vettä. Jotta yrttien tehosta saa parhaan hyödyn, shampoon voi antaa vaikuttaa hiuksissa 10 minuuttia.

Kokemus summattuna:

Pesuteho – oikein hyvä, ei pese hiusta narskuvaksi mutta puhdistaa kuitenkin tehokkaasti.

Koostumus – aika nestemäinen. Veikkaan, että erityislaatuinen, korkean yrttiuutepitoisuuden omaava koostumus vaikuttaa ”vetisyyteen”.

Kotimaassaan Khadilla on myynnissä erillinen nokka-applikaattori nestemäisille shampoilleen, joka helpottaa shampoon annostelua. Tämäkin on jotain todella omalaatuista! Shampoota annostellaan nokkapulloon tietty määrä, sitten pulloon lisätään vettä, ravistetaan seos sekaisin ja annostellaan hiuspohjaan.

Hoitavuus / esiselvittävyys – shampoo sisältää hiusta kosteuttavia aineita, mutta ei hiusta selvittäviä aineita.

Pääsemme jälleen aiheeseen kvatit (joko olette kuulleet niistä tarpeeksi :D).

Kvatti on silikonin tyyppinen, hiuksen pintaa liukastava ja silottava ainesosa. Niitä käytetään sekä shampoissa että hoitoaineissa tuomassa hiukseen kammattavuutta ja selvittämässä takkuja. Toisin kuin silikonit, kvatteja voi valmistaa myös luonnon raaka-aineista, ja osa luonnonkosmetiikan sertifiointitahoista sallii niiden käytön. Osa taas ei salli, koska niiden valmistusmetodi kuluttaa ympäristöystävällisyyden näkökulmasta tarpeettomasti energiaa.

Khadin äärimmäisen luonnolliseen hiustenhoidon filosofiaan, jossa ayurvediset yrtit sekä kasviöljyt tekevät tuotteiden tehon, kvatit eivät sovi. Khadi välttää kvatteja, eikä niitä ole kuin yhdessä tuotteessa, ja siinäkin niin pieni pitoisuus, että vaikutus on käytännössä olematon.

Siispä: jos olet tottunut kvatteihin, Khadin tuotteet tuntuvat erilaisilta.

ROSE REPAIR SHAMPOO 25,20€ / 200 ml

Ruusu-shampoo on Ruusu-hiusöljyn pari ja tarkoitettu kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Se on Khadin shampoista hoitavin.

Tämä on nyt se ainoa Khadi-tuote, jossa on käytetty kvattia. (Erikoista, ettei hiustenhoitoaineessa kuitenkaan ole.) Oletettavasti kvatilla on haettu hieman selvittävämpää koostumusta kuin muissa Khadi-shampoissa, mutta kvatti on incin loppupäässä ja sen pitoisuus niin vähäinen, ettei se auta minun hiusteni tasoisessa ”katastrofissa” :D

Kemiallisissa käsittelyissä vauroituneet hiukset ovat niin huokoiset ja negatiivisesti latautuneet, että tullakseen sileäksi, hius tarvitsisi huomattavan määrän positiivisesti latautuneita ainesosia (kuten kvatteja) kiinnittymään pintaansa. Khadin tuotteet eivät toimi tällä teknologialla.

Rose Repair  -shampoo tuoksuu jännän makealle ja hedelmäiselle..! Ruusua en siinä juurikaan aisti, mutta kaikkea runsasta marjaisen makeaa kyllä. :) Tykkään Khadin tuoksuista tosi paljon, ne ovat erikoisia, valloittavia ja persoonallisia. Eivät yrttisiä tai ”vihreitä”, mutta eivät tosiaan kukkais-parfymoitujakaan tyyliin Patyka.

Ruusu-shampoo tuntuu hiuksissani oikeastaan ihan samanlaiselle kuin Orange Vitality. Syy siihen johtuu joko kvattiteknologian puutteesta tai hiusteni ”vääränlaisesta” kunnosta Khadi-tuotteille – tai todennäköisesti kummastakin. Kuten sanottua: Khadin tuotteet toimivat parhaiten käsittelemättömässä hiuksessa.

Shampookokemus summattuna: 

Khadin shampoiden plussaa ovat ihanat tuoksut ja ympäristöystävälliset koostumukset. Niistä on varmasti myös apua hiuspohjan epätasapainotiloihin sisältämiensä rohdoskasvien ansiosta.

Mutta sillä lailla hoitavia ne eivät ole, kuin normikosmetiikan ”hoitavaan shampooseen” tai kvatteihin tottunut asiakas on tottunut hoitavuuden kokemaan. Khadin hiustenhoitoon täytyy asennoitua eri tavalla.

COCONUT SHIKAKAI -HOITOAINE 25,20€ / 200 ml

Khadilla ei alkuun ollut lainkaan tavanomaista hoitoainetta, sillä perinteiseen ayurvedaan ne eivät kuulu, ja öljy (sekä jauhe) riittävät hoitoaineeksi. Pari vuotta sitten Khadi teki kuitenkin kädenojennuksen länsimaisempaa hiustenhoitorutiinia kohti, ja toi valikoimaansa yhden tavanomaisen, emulsiomaisen ja poishuuhdeltavan hoitoaineen.

Coconut Shikakai -hoitoaineen tehot pohjautuvat hiustenhoidon klassikkoöljyyn, kookokseen, sekä ayurvediseen shikakai-uutteeseen. Shikakaista lisää viimeisen tuotteen kohdalla. Se vasta on mielenkiintoinen aine!

Odotetusti, hoitoaine ei ”silkkiyttänyt” tukkaani samaan tapaan kuin kvatilliset hoitoaineet. Kiitos kookosöljyn, Coconut Shikakai jättää hiukset kuitenkin erittäin pehmeiksi ja tapuisiksi.

Kun pesun yhteydessä käyttää vielä Rose Repair -öljyä, hiukset ovat superpehmeän tuntuiset.

Coconut Shikakai -hoitoaineessa on herkullinen, mausteisen makean latte-juoman mieleen tuova tuoksu ja vaaleanruskea väri. Tuntuu, kuin levittäisi hiuksiin kahvivanukasta..!

Kun puhutaan elämyksistä, niin tästä tykkään…! Hauskaa huomata, miten jo hoitoaineen tavallisesta poikkeava väri tekee sen käytöstä jotenkin kivaa :) Tätä me kuluttajat haluamme – sensory appeal. Tuoksut, värit, ihofiilis… (Tiedän, että allergikot ja hajusteherkät ovat asia erikseen.)

DEEP SHINE SHIKAKAI – HIUSNAAMIO 11,70€ / 50 g

Nyt päästään viimein jutun mielenkiintoisimpaan tuotteeseen. Save the best for last..! Tai best ja best, toisille tämä tuote edustaa Khadin parasta hiustaikaa, minä innostuin lähinnä minulle aivan uuden ainesosan monipuolisista vaikutuksista.

Alkuun tärkeä huomio: Khadi on muuttanut uudistuksensa myötä jauhemaisten hiustuotteidensa nimiä ja käyttöohjeita siten, että ne eivät enää kerro tuotteen ominaisuuksista kaikkea olennaista. Sisältö ei ole muuttunut, mutta nimi ja kuvaus kyllä.

Uuden kuvauksen perusteella tuotteen saattaa myös ymmärtää väärin, jos ei ole aiemmin perehtynyt ayurvediseen hiustenhoitoon ja hiusjauheisiin. Siksi haluan tässä jutussa kertoa pulvereiden olennaisen idean, jotta kaltaiseni muut Khadi-noviisit välttyvät hämmennykseltä.

Öljyjen ohella nämä jauhetuista yrteistä valmistetut pesujauheet ovat ayurvedisen hiustenhoidon todellinen ”salaisuus”. Jauheet toimivat periaatteessa samaan tapaan kuin henna ja muut kasvivärit, eli ne sekoitetaan veden kanssa tahnaksi ja levitetään hiuksiin, mutta nämä yrtit eivät värjää hiusta, vaan puhdistavat ja hoitavat.

Khadin valikoimassa on neljä pesujauhetta: hiilipohjainen ja syväpuhdistava Deep Charcoal Cleanse, herkälle hiuspohjalle soveltuva, kahdestatoista eri yrtistä valmistettu Sensitive Herbal Wash, tuuheuttava ja vahvistava The Power of Amla sekä kiiltoa tuova ja korjaava Deep Shine Shikakai.

Aiemmin Khadin jauheet oli pakattu isompiin purkkeihin ja ne myytiin monivaikutteisina ”pulvereina”. Amla-jauhe myytiin ensisijaisesti puhdistavana aineena niin hiuksille kuin ihollekin, Shikakai-pulveri taas shampoon & hoitoaineen yhdistelmänä.

Shikakain eli Acacia Concinna -puun palkomaisten hedelmien kuoressa on saponiineja, mikä tekee siitä luonnollisen pesevän aineen. Shikakai-jauhe on yksi ayurvedan perinteisimpiä shampoita, ja omaa myös hiusta vahvistavia ominaisuuksia kykenemällä muodostamaan suojaavan pinnan hiuksen pintaan.

Uudistuksen myötä Khadi muutti Shikakai- sekä Amla-jauheiden nimiä sekä käyttöohjeita, ja ne markkinoidaan nyt hoitavina hiusnaamioina. Tämä on omiaan aiheuttamaan hämmennystä. Ja sellaista se aiheutti minullekin, ennen kuin perehdyin jauheiden vaikutuksiin pakkaustekstejä syvemmin.

Pyysin kokeiltavaksi Deep Shine Shikakai -naamion, luullen sen kuvauksensa mukaisesti olevan kosteuttava ja korjaava hiusnaamio. Sitäkin se voi olla – mutta ensisijaisesti Shikakai on puhdistava aine. Khadi mm. suosittaa nettisivullaan käyttämään Deep Shine -naamiota vaihtoehtona syväpuhdistavalle hiilijauheelleen, jos käyttäjän hiukset ovat jo tottuneet luonnonkosmetiikkaan.

Jos olisin kokeillut tätä shampoona, fiilikseni olisi varmasti ollut toinen, mutta nyt luulin kokeilevani kosteuttavaa naamiota. Yllätys oli siis melkoinen.

Jauhetta sekoitetaan kuumaan veteen, ja seoksen annetaan jäähtyä. Aiempien ohjeiden mukaan yrttitahna levitetään pesemättömään tukkaan hiuspohjasta aloittaen (koska shampoo-vaikutus..!), mutta uudistuneessa versiossa seos neuvotaan laittamaan pestyyn ja pyyhekuivattuun tukkaan.

Ruskeaa tahnaa hiuksiin levittäessä alkoi vähän jännittää, että entäs jos tämä kuitenkin värjää hiusta. (Netistä löysin myöhemmin vinkin, että käytettäessä shikakai-jauhetta vaalennettuun tukkaan, olisi hyvä tehdä ensin testi pieneen hiusosioon… ) Tahna oli yllättävän helppo ja miellyttävä levittää, sain koostumuksesta juuri sopivan paksuisen. Se ei valunut ollenkaan. Tuoksu oli miellyttävä ja mieto, pehmeän yrttinen. Ehkä jopa vähän makea.

Annoin tahnan vaikuttaa suositellut 30 minuuttia, ja kun aloin huuhtoa hiuksia, tuntuma oli kuin supertehokkaan syväpuhdistavan shampoon jäljiltä. Hiukset olivat karheat ja jäykät. ”Tämäkö kosteuttava naamio…?” ihmettelin. Naamio ei jättänyt hiuksiini mitään väriä, mutta sen sijaan se vei hiuksistani mukanaan väriä.

Tämän hyvin erikoisen kokemuksen jälkeen sukelsin nettiin etsimään tietoa Shikakai-jauheesta, ja vasta silloin minulle selvisi, että jauhe tosiaan on ennen kaikkea puhdistava. Mutta, sillä on myös hoitavia ominaisuuksia, jotka vain eivät minun kemiallisesti käsitellyssä ja kvatteihin tottuneessa pehkossani tule esiin. Jauhetta käytetään Intiassa sekä shampoona että hoitoaineena. ’Hoitoaine’ voi tarkoittaa niin eri asioita…

Laitoin viestiä  blogikollega Emmi Mansikkaviidalle, joka pitää Strawberry Emmi -kauneusblogia. Tiesin Emmin tykkäävän Khadin tuotteista, ja kysyin, sattuiko hänellä olemaan kokemusta myös Khadin jauheista. Jo vain..! Emmi kertoi rakastavansa niitä!  Hän käyttää jauheita perinteisen ayurvedisen rituaalin tapaan, eli ensin öljy (30 minuutin vaikutusajalla), sitten hiusten kastelu ja jauhe hierotaan öljyn päälle.

Emmin hiukset eivät ole kemiallisesti käsitellyt kuten minun, vaan kasvivärjätyt ja hyväkuntoiset.

”Lopputulos on ihan mielettömän sileä, kiiltävä ja pehmeä, ihan sellainen kuin olisi ollut kampaajalla. En ole millään muulla tuotteella koskaan saanut näin upeaa lopputulosta”, Emmi kertoo. ”Hiukset eivät ole samalla tavalla latistuneet kuin vaikka silikonisella tai kovin kvatti-pitoisella hoitiksella voi käydä.”

Emmi jatkaa:

”Nämä hiusjauheet ovat kasvivärien ohella olleet avainasemassa siihen, että mun hiukset on nykyään niin hyvässä kunnossa! Mulla on kasvivärin lisäksi savivaalennusraitaa, jonka tuhot olen saanut kuriin ayurvedisella hoidolla. En käytä ollenkaan tavallista hoitoainetta tai naamiota, paitsi jos testaan jotain blogiin, koska niiden vaikutus on niin erilainen eikä yhtään niin upea kuin mitä Khadilla saan.”

Wow..!  Tällaisenkin kokemuksen jauheilla voi siis saada :)

Googlailen, ja löydän Katja Kokon blogista Emmin kokemusta vastaavaa hehkutusta. (”Hiuksista tuli aivan uskomattoman kiiltävät, tuuheat, sileät ja pehmeät, aivan kuin olisin käynyt kampaajalla jossain kalliissa erikoiskäsittelyssä.”) Myös Katjan hiukset ovat hyväkuntoiset ja vain kasvivärillä värjätyt.

Mielenkiintoista.

Khadin maailmasta avautui todellakin paljon syvempi ulottuvuus, kuin ”luonnollista, kvatitonta hiustenhoitoa”. Hiusöljy tulee jäämään käyttööni, se sopii minunkin hiusilleni täydellisesti!

Minusta on aina erityisen kiehtovaa, kun kohtaan kosmetiikkaa, jolla on käyttäjästä riippuen niin todella erilaisia vaikutuksia, jopa täysin vastakkaisia. 🙂 Khadi on liittynyt saippua-pohjaisten palashampoiden ja 38-ripsarien ohella näiden hyvin erityisten kosmetiikkatuotteiden ”Hall Of Fameen”.

Palan halusta kuulla, onko lukijoideni joukossa Khadin käyttäjiä..? Millaisia kokemuksia teillä on Khadin tuotteista? Olen erityisen kiinnostunut jauhekokemuksista…!

Postauksen kuvat: Sanni, Khadi ja khadi.de

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (22)
 1. Ihanasti Monty Pythonilla aloitettu 🥰

 2. Mä innostuin Khadista pari vuotta sitten, silloin purkit ja pullot olivat erinäköisiä. Olen kokeilija mitä tulee kosmetiikkaan ja harva tuote jää vakkarikäyttöön, mutta itse asiassa viimeksi eilen illalla pesin Khadin shampoolla. Koska tavoitteena on käyttää pois kosmetiikkajemmoja :)

  Olen kokeillut paria eri shampoota, shikakai-hoitoainetta sekä paria eri öljyä ja jauhetta. Shampoista en erikoisemmin pitänyt, ehkä siksi pullonpohjia on jäänyt ja tosiaan nyt käyttelen niitä pois. Hoitoaine oli tosi hyvää, tuoksusta en muistaakseni pitänyt. Mutta puolen tunnin öljykäsittely ja sen jälkeen puolen tunnin jauhepesu tekivät kyllä näistä ohuista ja lättänöistä hiuksista upeat!! Minulla on jo vuosia vain kasviväreillä värjätyt hiukset eikä muita käsittelyjä. Se mikä pesurituaalissa ei minulla toimi, on aikataulutus. Jos pesen hiukset illalla, se tapahtuu useimmiten saunan yhteydessä ja jos taas pesen aamulla, ei minulla ole aikaa haudutella öljyä ensin puoli tuntia ja sitten toiset puoli tuntia jauheesta tehtyä mössöä.. tai olisi mutta pidän liikaa nukkumisesta :D

  Nyt kun luin tämän postauksen, tuli mieleen että öljyä ja jauhetta olisi vielä kaapissa.. pitänee joku ilta ottaa ne käyttöön. Koska lopputulos!

  1. Mutta puolen tunnin öljykäsittely ja sen jälkeen puolen tunnin jauhepesu tekivät kyllä näistä ohuista ja lättänöistä hiuksista upeat!!

   Wow…! Kuulostaa kyllä tosi hyvältä. Puhtaasti ainesosien kannalta voin kyllä ymmärtää, että tämän tyyppinen hiustenhoito on omiaan jättämään hiukset paljon ilmavammiksi kuin ”perinteiset”, silottavat tuotteet.

   Meillä vaurioituneet hiukset omaavilla ei ole oikein mahdollisuutta päästä kokemaan tällaisen hiustenhoidon etuja… Olisi luovuttava käsittelyistä, ja sehän toki olisi muutenkin mahdollisimman terveiden hiusten edellytys.

   (Omalla kohdallani olen hyväksynyt kompromissin hiusten kunnon ja toivotun hiusten ulkonäön välillä; väri on minulle tärkeämpi kuin hiusten kunto. On aika hassua, miten niin mitätön asia kuin hiusten väri voi tuoda niin paljon iloa 🧡)

   Se mikä pesurituaalissa ei minulla toimi, on aikataulutus. Jos pesen hiukset illalla, se tapahtuu useimmiten saunan yhteydessä ja jos taas pesen aamulla, ei minulla ole aikaa haudutella öljyä ensin puoli tuntia ja sitten toiset puoli tuntia jauheesta tehtyä mössöä.. tai olisi mutta pidän liikaa nukkumisesta :D

   Tämä on varmasti useimmille haasteena Khadin tyyppisessä hiustenhoidossa..!

   Osa Khadin käyttäjistä tekeekin ayurveda-rituaalin vain kerran viikossa, esimerkiksi viikonloppuisin, ja pesee & hoitaa hiukset arkisin Khadin nestemäisellä shampoolla & hoitiksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *