Inspiroiva viikko Turussa

Viime viikko kului rattoisasti uusissa vanhoissa työtehtävissä kosmetiikkamyymälässä :)

Olin työharjoittelussa luonnonkosmetiikkaliike Biodellyssä. Myymälä on minulle erittäin tuttu verkosta, olen tehnyt Biodellyn verkkokaupan kanssa yhteistyötä blogissa monta vuotta.

Kivijalkaliike Turun keskustassa avautui muutama vuosi sitten ja olen ehtinyt vierailla siellä pariin otteeseen. Aina vieraillessani ajattelin, ”Täällä olisi varmasti niin mukavaa olla töissä..!”

Ja nyt sitten järjestin itselleni viikon tässä inspiroivassa ympäristössä, luonnonkosmetiikan ystävän paratiisissa. (Entisessä työssäni kosmetiikkaliikkeessä aina salaa haaveilin, että saisin jonain päivänä kokeilla samaa työtä mutta vain luonnonkosmetiikan parissa. :) Nyt se toteutui! ^_^)

Rauhankadun myymälässä kuten myös verkkokaupan puolella työskentelevät omistaja Tanja Kipinoisen (keskellä) lisäksi kauneudenhoidon rautaiset ammattilaiset Iina ja Miila. Välillä liikkeessä auttaa myös Tanjan jokapaikanhöylä-mies Jussi.

Mitä viikosta jäi päällimmäisenä käteen?

Se, että kyllä myymäläympäristö vain tekee tuotteet niin paljon elävämmiksi ja inspiroivemmiksi (taipuuko tämä sana näin..?) kuin sähköpostiin tipahtelevat lehdistötiedotteet ja kotiin lähetettävät tuotenäytteet.

Vaikka saan testiin satoja tuotteita vuodessa ja voisin täyttää niillä kokonaisen huoneen, kosmetiikkakokemus kotona purkkien ympäröimänä ei ole ollenkaan sama asia kuin olla myymälässä, jossa saa vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia samanhenkisten kollegoiden ja iloisten asiakkaiden kanssa.

Kosmetiikkafriikkeily kotona koneen tai peilin äärellä on aina aika passiivista verrattuna vuorovaikuttavaan, dynaamiseen myymäläympäristöön. Myymälässä tuotteisiin saa myös erilaista perspektiiviä kun niistä voi jutella muiden kanssa joilla sattaa olla hyvin eri näkemys ja kokemus.

Eli tiivistettynä: rakastin olla taas liikkeessä töissä pitkästä aikaa <3 Se oli ihanan raikasta vaihtelua koneen ääressä nököttämiselle.

Sain tehdä viikon aikana kaikkia tavanomaisia myymälätöitä. Kuten….

Hyllyttää Lily Lolon meikkejä (ahh-hiplati-hip…!!)

Koota uuden Korento-meikkisarjan telinettä ( – se tuntui muuten erityisen hauskalta kun minulla Flow-harjoittelun jälkeen on henkilökohtainen suhde Korento-sarjaan ^_^  Sainhan olla mukana valmistamassa näitä meikkejä :))

Järjestää Cattierille uuden hyllytilan.

Ahh, hyllytys! Arkinen tehtävä mutta hyllyjä järjestäessä tuotteet jäävät mieleen ja samalla voi opiskella niiden pakkaustekstejä ja tuotelupauksia ^_^ :)

Tietysti tein myös asiakaspalvelua ja sain ilokseni myydä mm. lempituotteitani meikkipohjia ja seerumeita..! ^_^ <3.

Palvelusta puheen ollen, vaikutuin kuunnellessani biodellyläisten kommunikaatiota asiakkaidensa kanssa – henkilökunta tuntuu muistavan suunnilleen kaikkien asiakkaiden vakkarituotteet tai mitä he ostivat edellisellä kerralla..! Wow! Siinä vasta henkilökohtaisen tuntuista palvelua..!

Ehkä liikkeessä käy paljon vakioasiakkaita joten heidän mieltymyksensä ja hankintansa jäävät siksi helposti mieleen? En tiedä mutta aika huisia.

Tunnen suuren osan Biodellyn myymistä tuotteista, mutta valikoimaan mahtuu myös merkkejä joihin en vielä ole tutustunut. Joihinkin näistä ehdin tehdä hieman tuttavuutta viikon aikana, kuten kuvassa vasemmalla näkyvään uuteen suomalaiseen Muru Muru -merkkiin. Tämäkin merkki oli aiemmin tuttu vain lehdistötiedotteista, mutta tuotteista saa ihan eri vaikutelman kun ne näkee esillepantuina myymäläympäristössä ja pääsee fiilistelemään tuoksua ja koostumusta.

Muru Murun vieressä olevasta Ilona Luonkos -merkistä en ollut kuullutkaan. Ilonan öljypuhdistuskakut (eivät ole saippuoita..!) vaikuttivat todella kiinnostavilta. Sain yhden mukaani Tanjalta mutta testaus odottaa vielä.

Uusiseelantilainen Antipodes herätti sekin kiinnostusta. Olen lukenut aiemmin merkin todella hyvältä kuulostavasta Manuka Honey -naamiosta ja nyt nappasinkin sitä näytepurkkiin kokeiltavaksi.

(Myymälätyöskentelyn etuja, tätä olen todella kaivannut: mahdollisuutta ottaa kiinnostavia tuotteita näytepurkkiin ja pikatestata <3 Rehellisyyden nimissä ottaisin ihan kaikista minulle lähetetyistä testituotteista mieluummin pienen näytepurkin tai matkakoon, en tee mitään täysikokoisilla tuotteilla kun homman nimi on vain testata ja arvioida tuote. Siihen riittää useimmiten alle 10 ml. Toisaalta, avattuja ja testattuja voi sitten antaa lahjaksi perheelle ja kavereille, mutta kyllä ne silti ehtivät viedä valtavasti varastotilaa ennen lahjaksi päätymistään…)

Brittiläisen Oilixian trendikäs Gummy Facial Cleanser on a) ihan minun värinen ja b) erikoisin putsari jota olen kokeillut.

Tämä supertahmea puhdistusmönjä lämmitetään ensin käsien välissä jolloin se muodostaa käsien väliin kuin säikeisen liiman. Sitten se painellaan iholle niin että tahma oikein imaisee ihosta lian ja vahvankin meikin. Tahma emulgoituu veden kanssa ja liukenee iholta helposti huuhdellessa.

 

Absolution on näitä ”pitäisi testata” -ikuisuusmerkkejä mutta tällä kertaa ehdin kokeilla vain sen älyttömän hyvän peiteaineen sekä Miilan ja Iinan hehkuttaman Addiction -kasvoöljyn.

Harjoitteluviikollani liikkeeseen tuli myös kokonaan uusi sarja, itävaltalainen hiussarja Less Is More. Ainoa luonnonkosmetiikan ammattilaishiustuotesarja ainakin Euroopassa. Sarjasta pidettiin meille koulutusta ja ammuimme kouluttajaa kiperillä kysymyksillämme :) Mm. ”Mihin lämpösuojan sisältävien tuotteiden lämpösuoja perustuu?” Se luvattiin selvittää.

Harjoittelun viimeisenä päivänä pyysin Biodellyn tyttöjä valitsemaan ja esittelemään lempituotteensa.

Tehtävä kuului: ”Valitse kaksi – ja vain kaksi – lempituotettasi myymälän valikoimasta.”

Tanjalle ensimmäinen valinta on itsestäänselvyys – Nui-meikkivoide. ”Ei vain ole parempaa luonnonkosmetiikan meikkivoidetta.” Olen samaa mieltä.

Toiseksi tuotteeksi hän nimeää tuotekategorian, kosteuttavat ja suihkutettavat kasvovedet. ”Rakastan suihkutella kasvovesia, voisin valita vaikka kuinka monta suosikkia.”  Olin tiukkana, rouva Omistaja valitsee nyt yhden suosikin kuvaan ^_^ :) Lopulta Tanja nappaa käteensä Lovely Dayn Hyaluron + Bloom -kasvoveden. Tässä kosteuttavassa, vaikutuksiltaan 2-n-1 kasvovedessä on myös kevyesti kuoriva vaikutus.

Iinan ykköslemppari oli yhtä itsestäänselvä kuin Nui Tanjalle, Iinan rakkaus on Neal’s Yard Remediesin Rehydrated Rose -kosteusemulsio kasvoille. Olin saanut tästä tuotteesta jo kuullakin Iinalta viikon aikana joten se ei ollut yllätys, Iina on käyttänyt tätä monta pulloa. Siinä on Iinan mukaan ohut ja nopeasti imeytyvä mutta todella kosteuttava koostumus, ja mukava litrahinta – pullo on 100-millinen ja hinta vastaa 50-millistä.

Iina on hurahtanut Naturativin puhdistustuotteisiin ja hänen toinen valintansa on Naturativin ruusukasvovesi. ”Ihanan kosteuttava ja sopii myös ihon aamuputsaukseen.”

Miila valitsee hänkin Neal’s Yard Remediesiä. Miilan suursuosikki on Wild Rose Beauty Elixir -seerumi, joka saa seuraavat perustelut: ”35-vuotiaana kaipaan jo ravitsevampia seerumikoostumuksia, ja lisäksi Beauty Elixir on todella antioksidanttinen. Sen sisältämä kurkumauute on selvästi häivyttänyt kasvojeni pigmenttimuutoksia.”

Kakkosvalinta on Orgaidin c-vitamiini-kangasnaamio. Tämä erittäin kosteuttava naamio on Miilan mukaan todellinen SOS-tuote ja pelastaa väsyneen ihon vaikka vain parin tunnin yöunien jälkeen. ”Käytän tätä ennen ja jälkeen juhlien, se tekee ihosta hehkuvan ja elinvoimaisen.”

Lopuksi Miila ei malta olla uhmaamatta tehtävänantoa ja hakee vielä kolmannen lempituotteen. ”Samperi, tämä unohtui, sen on pakko päästä vielä mukaan!”

John Mastersin Sinkki & Salvia 2-in-1-shampoo ja hoitoaine. Tästä sain kuulla jo Biodelly-viikon ensimmäisenä päivänä, on kuulema ”ihan paras hoitava luonnonkosmetiikan shampoo”.

Pakkohan minun oli tästäkin ottaa vielä näyte ennen kotiin lähtöä ^_^

*

Kiitos mukavasta viikosta Tanja, Iina, Miila ja Jussi :) Ehkä otetaan joskus uusiksi?

 

 

 

Kommentit (9)
 1. Olipas kiva lukea viikostasi :) Onnittelut myös tädiksi tulemisesta!! Tätiys on ihanaa :) On arvokasta saada olla tärkeällä paikalla pienen ihmisen elämässä. Viime viikolla viimeksi vietin aikaa 6-vuotiaan veljenpojan kanssa ja olin yhteisestä rennosta ja mukavasta ajasta tosi kiitollinen. Tämä tätiys-kommentti tuli nyt vähän viiveellä ja väärään postiin, mutta en ole jaksanut kommentoida kalenteripostauksiin, koska en jaksa selata kommentteja läpi. Kun siis tuun aina katsomaan, ootko kommentoinut jotain, mutta satojen kommenttien joukosta ei jaksa etsiä omaansa.

  1. On kyllä valtava ilo tulla tädiksi <3 Toivottavasti meille muodostuu läheinen ja luottavainen suhde. Jo suhde hoitolapsiini on syvä (aika siistiä että muuan nyt 15-vuotias nuoriherra on tuntenut minut koko ikänsä ja vieläkin halaa aina kun nähdään <3), ja nyt kun lapsukainen on vielä omaa perhettä, niin onhan se nyt ihanaa..!

 2. Kiva lukea sun ”työharjoittelusta”, oli varmasti mielenkiintoinen ja kiva viikko!

  Mä pohdiskelen täällä erilaisten seerumeiden sun muiden kanssa, ja ajattelin kysyä sulta neuvoa, jos jossain vaiheessa ehtisit vastaamaan (asialla ei siis ole kiire). Mulla on pintakuiva, päivän mittaan rasvoittuva sekaiho, jossa muutamia pieniä pigmenttimuutoksia auringon jäljiltä ja silmien alla ja otsassa jo selvästi erottuvia juonteita (ikää 35+). Tällä hetkellä mulla iltarutiineihin kuuluu puhdistuksen jälkeen kasvovesi / hoitoneste, kosteuttava seerumi, sy-voide ja kasvoöljy, tässä järjestyksessä. Toisinaan laitan kasvoveden jälkeen bha-seerumin, sen jälkeen loput tuotteet. Päiväksi laitan sy-voidetta ja kosteusvoidetta. Mutta siis. Jos haluaisin hankkia lisäksi hyaluronihapposeerumin, retinoliseerumin ja c-vitamiiniseerumin, niin a) voiko / kannattaako niitä käyttää kaikkia samaan aikaan, ja b) missä järjestyksessä ne laitetaan?

  1. Hei Eevis,

   Hyaluronihapposeerumin voi käytännössä yhdistää minkä tahansa muun tuotteen kanssa, kun sen funktio on vain syväkosteuttaa ja ”plumpata”, eli se on tavallaan hyvin neutraali ja ”epäaktiivinen” ihonhoitotuote, jos näin voi sanoa. (Aktiivisella tuotteella tarkoitan esimerkiksi hydroksihappo-, niasiiniamidi- tai a/c-vitamiiniseerumeita joilla on enemmän solujen viestintään ja konkreettisesti solujen uusiutumiseen liittyviä vaikutuksia.)

   Vastauksena kysymykseen A:
   Hyaluronihapposeerumia voit käyttää halutessasi aina ja samaan aikaan muiden tuotteiden kanssa, mutta retinoli- ja c-vitamiiniseerumeita kannattaa käyttää eri vuorokauden aikaan; retinoliseerumi sopii iltaan ja c-vitamiiniseerumi aamuun. Retinoli on parempi laittaa iholle yöajaksi koska se herkistää ihoa UV-säteilylle, ja c -vitamiini taas puolestaan ehkäisee ja jopa korjaa UV-säteilyn vaurioita, siksi se on ihanteellinen käyttää päiväsaikaan.

   Vastauksena kysymykseen B:
   Jos haluat lisätä hyaluronihappo-, retinoli- ja c-vitamiiniseerumin tämänhetkiseen ihonhoitorutiiniisi, järjestys on tämä:
   ILTA: 1) kasvovesi/hoitoneste, 2) hyaluronihapposeerumi (korvaa muun kosteuttavan seerumin), 3) retinoliseerumi (laita myös silmänympäryksille mikäli seerumin ohjeet eivät kiellä sitä, 0,3% prosentin retinolipitoisuus on vielä OK silmänympäryksille), 4) silmänympärysvoide ja 5) kasvoöljy.

   AAMU: 1) kasvovesi/hoitoneste (nämäkin kannattaa laittaa aamulla, tai ainakin kasvovesi jolla hoituu samalla yöihon pikaputsaus ja raikastus) 2) hyaluronihapposeerumi (voi jättää pois mikäli kaksi seerumia tuntuu päivällä liialta) 3) c-vitamiini-seerumi (jälleen, laita myös silmänympäryksille mikäli ohjeet eivät kiellä sitä) 4) silmänympärysvoide 5) kasvovoide. Huom! Anna c-vitamiiniseerumin imeytyä ja vaikuttaa mielellään 10-20 minuuttia ennen päivävoiteen levitystä maksimoidaksesi sen vaikutuksen.

   1. Suurkiitos perusteellisesta vastauksesta! Muistelin kyllä, että olet kirjoittanut tästäkin asiasta joskus. En vaan äkkiseltään löytänyt sitä tiettyä postausta, jonka kuvittelen joskus nähneeni. :)

    1. Ollos hyvä vain :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *