Karkkipäivä
Karkkipäivä

Innostavin kosmetiikan tuoteryhmä? Ja vihdoin testattu: Glamglow

Tämä aihe tuli mieleeni, kun luin Beauty Highlights -blogin keskustelua Glamglow’n naamioista. Kommenteissa jaettiin kokemuksia ja rakkauden julistuksia Glamglow’n naamioista ja puhuttiin yleisesti naamioiden ihanuudesta.

Etenkin Mian kommentti, Hyväntuoksuiset ja oikeasti tehokkaat naamiot saa rakastumaan vieläkin enemmän, on ne vaan niin ”nopea apu” melkein kaikkiin pulmiin” sai mut mietiskelemään omaa suhdettani naamioihin ja ylipäänsä sitä, mitkä tuotteet itselle olisi niitä kosmetiikan rakkaustuotteita.

Yonaamiot_IMG_3661

Olen vasta viime aikoina tajunnut, että saatan ilmeisimmin kuulua vähemmistöön mitä tulee suhteeseeni naamioihin. Minulle ne ovat aina olleet se kaikkein vähiten kiinnostava kosmetiikan tuoteryhmä, ja tylsästi joudun usein vastailemaan lukijoiden naamiokyselyihin että ”En ole testannut”…

Myönnän, että rasvaisen, ravitsevan naamion iholle levittäminen tuntuu minusta jopa vastenmielisiltä. En ole koskaan ollut voiteilla läträilijä ja tykkään mahdollisimman ohuista voidekoostumuksista ja rasvattomasta tunteesta iholla. Tältä pohjalta kosteuttavat naamiot ovat luonnostaankin edustaneet minulle ei-niin-houkuttavaa tuoteryhmää. Toisille naamiot ovat ihanaa, hellivää hemmottelua josta iho vieläpä silminnähden hyötyy, minulle ne ovat aina olleet yhdentekeviä. Naama näyttää ja tuntuu kosteusnaamion jälkeen ihan samalta kuin ennen naamiota.

Syväpuhdistavat savi- ja mutanaamiot ovat poikkeus, niitä olen käyttänyt koko aikuisen ikäni ja niistä pidän. Ne tietysti vaikuttavatkin iholla eri lailla kuin rasvaiset kosteusnaamiot.

idIho_IMG_3688

Tälle iholle riittää vain pesu + kosteusvoide

Koska itse pidän naamioita niin tylsinä tuotteina, oli kiinnostavaa ja jotenkin virkistävää lukea keskustelua, jossa naamiot nousivat esiin ihon ”kaikissa pulmissa” auttavina ihanuustuotteina. Oma kokemukseni ei todellakaan kerro mitään siitä, mitä naamiot voivat saada aikaan toisten iholla. Melkein alkoi jo kosmetiikkafriikkinä harmittaa, että itse olen jäänyt paitsi noista kokemuksista.

Keskustelussa mainittiin myös Glamglow’n Thirstymud-naamio, joka kuulema tuoksuu toffeelta. Tämä on se ainoa Glamglow-tuote joka itsellänikin on hallussa (näytekokoinen tuubi tuli viime syyskuun LivBoxin bloggaajaboksissa). Nyt mä testasin sen viimein! :)

Glamglow_Thirstymud_IMG_3664

Toffeevanukkaan tuoksu tuo heti mieleen Tigi-maailman. Niinikään kinuskikastikkeen näköinen koostumus saa aikaan halun nuolaista tuotetta… :)

Naamion koostumus on lopulta aika ohut eikä niin valtavan rasvaisen tuntuinen, sitähän kosteusnaamion ei tietenkään tarvitse olla. Kun voiteen levittää kasvoille avautuu makean toffeen keskeltä vielä herkullinen eksoottisen hedelmän tuoksu sekä tujaus mentolia.

Naamion vaikutettua iholla hetken alkaa tuntua siltä, ettei mentolia olekaan tuotteessa niin kovin vähän. Ihoa nipistelee ja kuumottelee. Katsastan incin, ja löydän ainesosan vastuussa kuumottelusta: menthoxypropanediol. Se on synteettinen mentolijohdannainen, Paula Begounin mukaan ”can result in allergic dermatitis and carries the same potential for irritation as menthol.”

Menthoxypropanediolia käytetään tuotteissa hajusteena ja tuomaan kihelmöinnin tunnetta ja elämyksellisyyttä –> kokemusta siitä, että iholla ”tapahtuu jotain” ja aine vaikuttaa. EU:n mukaan menthoxypropanediol on kuitenkin turvallinen kosmetiikan raaka-aine eikä sen käyttöön liity rajoituksia. On hyvä kuitenkin tietää, etteivät nämä iholla kihelmöivät ainesosat hoida ihoa tai ole merkki siitä, että voide vaikuttaa.

Annan Thirstymudin vaikuttaa puolisen tuntia. Se ei imeydy. Lopulta huuhdon sen pois ja kuivaan ihon. Iho jää ihan tavallisen tuntuiseksi, sellaiseksi miltä se tuntuu pesun ja kosteusvoiteen levityksen jälkeen. Ei mitään extra-glow’ta. Vain mentolin ikävä pistely iholla joka jatkuu vielä pitkään naamion poispesun jälkeenkin. Sellainen pikareissu Hollywoodin glam-maailmaan.

.

Mitkä sitten ovat niitä mun rakkaustuotteita kosmetiikassa? Jos pitäisi valita yksi ainoa tuoteryhmä josta innostun eniten, mikä se olisi?

 Putsareita_Kivvi_Flow

Putsarit.

Kaikessa arkisuudessaan :) Mä kerta kaikkiaan rakastan puhdistustuotteita. Niin shampoita kuin kasvoputsareita. (Suihkugeelit jäävät jumboksi eivätkä aiheuta niin suuria tunteita.)

Olen miettinyt, mistä ihastukseni putsareihin johtuu. Se liittyy varmaankin ihoni kuntoon ja siihen, ettei ihollani juuri koskaan ole ollut erityisvaatimuksia. Se on aina (yhtä poikkeuksellista aknevuotta lukuunottamatta) ollut helppo ja tasapainoinen. Näin ollen millään hoitavilla aineilla ei ole ollut sen kunnon kannalta merkitystä. On ihan sama mitä voidetta olen käyttänyt tai ollut käyttämättä.

Mutta putsarit. Normaali ja tasapainoinenkin iho likaantuu, ja se täytyy puhdistaa. Ja JOS sitä ei puhdista kunnolla, silloin se reagoi. Ainakin minun ihoni. Puhdistus on siis itse asiassa se kauneudenhoidollinen toimenpide, joka näkyy ihossani selvimmin. Silloin kun olosuhteet eivät salli ihon perusteellista puhdistusta lämpimällä vedellä ja runsaalla, poishuuhdottavalla puhdistusaineella, kuten vaikkapa retkeillessä, ihoni kertoo sen heti. (Juttu ihonhoidosta eräolosuheissa täällä.)

Näin on ollut koko ikäni. Tarvitsi mennä nukkumaan vain pari kertaa teininä meikit naamassa että opin läksyni: iho meni heti tukkoon. Ei, meikit naamassa nukkumaanmeno on asia jota en vain kerta kaikkiaan tee ^_^ Sellaisia promilleja en ole kuunaan vetänyt että naamanpesu olisi unohtunut :D

Putsarit ovat siis minun ”naamioni”, se rakkaustuoteryhmä joka on kaiken ihonhoitoni perusta ja jolla on kaikkein olennaisin vaikutus ihoni kuntoon. Olen mieluusti vaikka ilman kosteusvoidetta mutta putsari on oltava ja puhdistus suoritettava joka ilta, oli kasvoilla meikkiä tai ei.

Kuvassa on muuten yksi luonnonkosmetiikan suurimpia lemppariputsareitani, Kivvin vaahtoava Salvia-Piparminttu -pesuneste ja viimeisin luonnonkosmetiikan tuotetuttavuuteni, hyvin mielenkiintoinen ja erilainen putsari, Flow Kosmetiikan Mustikka-öljygeeli. Siitä pian lisää tulevalla teemaviikolla :)

Kertokaas te, mikä on teille se kosmetiikan tuoteryhmä, josta innostutte eniten? Onko se kosteusvoiteet? Seerumit? Shampoot? Naamiot? Ripsivärit? I’m all ears! :)

Kommentit (40)

 1. Ansu

  Mulle meikkivoiteet on oikea pakkomielle! :D Haluaisin ostaa niitä koko ajan lisää, koska en ole löytänyt vielä sellaista täydellistä meikkivoidetta. Sellaista joka tekisi ihosta tasaisen ja heleän näköisen, joka olisi sopivasti peittävä ja kestäisi hyvin koko päivän ja joka olisi juuri sopivan sävyinen omalle iholle. Mulla on tällä hetkellä 4 meikkivoidetta joita käytän fiiliksen mukaan, mutta mikään niistä ei ole niin hyvä, että ostaisin niitä uudestaan. Suosittele mulle muutamaa hyvää meikkivoidetta pliis!! :) Mulla on sellanen keltapohjainen pintakuiva sekaiho, joka alkaa helposti kiiltää.

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Itse ehkä nostaisin ykköseksi seerumit ja kaikki tehohoitotiivisteet :D

 3. Charlottaeve.com

  Apua, onpa vaikea kysymys. Ehkä itsellekin kiinnostavia on just nää erikoishoidot eli kuorinnat ja naamiot. Itse koen, että niiden jälkeen iholla tuntuu (ja näyttää?) erilaiselta. Putsarit, seerumit ja voiteet on niin päivittäistä touhua, että ei ne enää tunnu niin jännittäviltä :D paitsi jos kokeilee jotain uutta. :D Kosmetiikka on niin jännää ylipäätään. Ja meikithän on sit oma kategoriansa..

 4. Nella / Neiti Minttukihara

  Minua innostavat tällä hetkellä eniten kasvosuihkeet, puhdistusöljyt ja kuivashampoot, niitä voisin hamstrata itselleni loputtomiin. :)

 5. Siss

  Hehee, mulla ne taitaa olla huulirasvat! Ihan hassua mutta niitä tulee ostettua ehkä eniten, kun joka taskusta ja kassista löytyy oma. Sen verran halpojakin ovat yleensä, että ei tarvi kauaa miettiä raaskiiko ostaa. :)

 6. Marsa

  Huulipunat ihan ehdottomasti! Pidän voiteista ja putsareista ja jne, mutta huulipunat ovat se ykkönen. Tänäänkin juuri pohdiskelin ostanko uuden Lancomen huuliöljyn vai Lorkun huulipunan. :D

 7. stiia

  Putsarit ehkä. Mä olen aika laiska testaamaan mitään muita uusia juttuja, koska menee rahaa liikaa. Niin monta putsariakin pyörii kylppärin kaapissa käyttämättömänä. Ehkä toinen on meikkivoide. Lumenen seerumimeikkivoide oli rakkautta, mutta sitten ne lopetti sen :/

  EIKU HEI, nyt mä keksin! Siis peitevoiteet! Mulla on niitä varmaan nytkin 10 kaapissa. Niitä mä jaksa kokeilla ja ostaa. Mulla on sen verran tummat silmänaluset, että peitevoide joka ei paakkuunnu tai muuten mene rumaksi ja peittää tarpeeksi on hakusessa edelleen. Boing oli pettymys, EL:n (se sun lemppari) jättää tosi meikatun näköiseksi. Paras yhdistelmä vaikuttaisi olevan NYX:n keltainen ja päälle Fit me-peittari. Narsin hypetettyä peittari tekis mieli kokeilla, mutta kun pitäisi nähdä sävyt luonnossa..

 8. Ammi

  Mulle kiinnostavin tuoteryhmä taitaa olla kasvovoiteet. Käytän kosmetiikkaa aika vähän ja joitain tuotteita melko satunnaisesti, mutta kasvovoidetta aina muodossa tai toisessa. Toisinaan se on ihan perusvoide. Viime aikoina ovat myös seerumit ja öljyt alkaneet kiinnostaa ja yksi öljy päätynyt käyttöön.

  Mietin, miksen käytä naamioita – keksin käytännön syyksi silmälasit ja vahvan likinäön: vaikutusajan kuluessa ei voi tehdä oikein mitään, jos ei halua mörjätä lasejaan naamioon (minä en halua, liikaa vaivaa). Rillipöllölle hankala käyttöliittymä siis.

  Kasvojen putsauksesta ja muusta peseytymisestä kylmien luonnonvesien aikaan retkeillessä: Jos mukana on retkikeitin ja puro tai muu käyttövesi on lähettyvillä, niin pesuveden lämmitys keittimellä käy näppärästi. Kuulostaa ehkä pieneltä näpertelyltä, mutta kiehuvan kuuma kattilallinen kylmään lantattuna riittää hyvin välttämättöminpään. Pelkästään kasvoille riittää vähempikin.

 9. Ella/Edgy Beauty

  Seerumit on mun naamiot. Rakastan luksusta ihonhoidossa, ja seerumit on mun mielestä luksuksinta luksusta :D Putsarit ja kuorinnat on myös sellaset, joissa oon tositosi tarkka.

  Hommasin itse just valkoisen Glamglown ja rakastuin heti.Aivan huippu putsaava naamio.

 10. Jonttu

  Ihanin kosmetiikkatuote on ehdottomasti hyvä kosteusvoide. Sitten inho-rakkaussuhde numero kakkoseen eli peiteaineeseen, jota en koskaan riemumielin hanki mutta jota on toisaalta pakko joka päivä käyttää silmienalusilla.

 11. Tiia K

  Toffeen tuoksusta taisin kommentoida minä, tuoksu on hurmaava ja tunne ainakin naamion ollessa kosteuttava. Mutta en ole naamioihmisiä lainkaan, niitä on jonkin verran ja hiustenpesun aikana naamioilla välillä läträän, mutta aniharvoin tulee fiilis, että ihanaa iho tuntuu paremmalta. EkoPharman vadelmanaamiosta tulee kyllä pehmeämpi fiilis iholle ja Dr.Hauschkan, joten niitä kannatan, silloin kun muistan käyttää. Glamglow toffee on ihana purkin ja tuoksun vuoksi, mutta muuten jätti aika neutraalin fiiliksen. Lempikosmetiikkaa on suihkugeelit, kroppavoiteet ja vartaloöljyt ja meikit toki myös ja niistä ehkä jos yksi pitäisi valita, niin huulikiillot ja punat. Kynsilakkoihinkin on jokin suuri heikkous. :)Kivaa päivää Sanni.

  • Sanni

   Dr. Hauschkan naamio (se joka on entiseltä nimeltään Voidenaamio, en ole vieläkään oppinut uutta nimeä) on muuten munkin mielestä poikkeuksellisen pehmentävä, se on itse asiassa ainoa kosteuttava naamio jonka olen _ikinä_ kokenut tekevän jotain selvästi havaittavaa, niin että iho on tunutunut ja näyttänyt erilaiselta kuin ennen naamiota.

   Kivaa päivää sinullekin Tiia :)

 12. Mintsi

  Suosikkia en osaa nimetä, varmaan se löytyy voideosastolta. Kuivaihoisena sitä vaan on pakko hulehtia naaman ihon riittävästä kosteutuksesta.

  Minä sain viimein ostettua kokeiluun sekä Lumenen syväkosteuttavan naamion että Freemanin Sleeping maskin. Ensimmäistä olen miettinyt pitkään ja kun oli kaupassa -40 % tarjouksessa nappasin viimein matkaan. Tuota Freemanin yönaamiota suositteli eräs kuivaihoinen kaveri, joka sanoi, että sen kanssa naama tuntuu paljon kosteutetummalta kuin normaalin yövoiteen jälkeen.

  Olen nyt kahdeksi yöksi laittanut tuon Freemanin naamion naamalleni ja se todella toimii. Ilmeisesti silikoniyhdisteet tekevät ihon pinnalle kalvon, joka estää kosteutta haihtumasta. Aamuisin on ollut jopa olo, että YR:n myslivoide on liian tujua naamalle – aikaisemmin sitä on saanut laittaa helposti kaksi kerrosta. Eli jotain hyvää se tekee. Toivon kovasti, ettei silikoni tuki ihoa, kuten aikaisempien silikonipitoisten voiteiden kanssa on ollut ongelmana.

  Lumenen naamiota olen kokeillut kerran ja sekin kosteutti ihoa paremmin kuin perusvoiteeni. Tosin eipä ollut 10 minuutin vaikutusajan jälkeen mitään kasvopaperiin pyyhittävää.

  Eli minun ihoni sanoo kiitos kyllä kosteuttaville naamioille.

  Tein muuten mielenkiintoisia kosmetiikkalöytöjä Lidlistä viikonloppuna. Löysin sieltä nestemäisen silmämeikin puhdistusaineen, joka ei ainakaan minulla kirvellyt silmissä yhtään eikä ärsyttänyt silmänympärysihoa. Meikkiä en ole sillä vielä kokeillut poistaa. Sen lisäksi siellä oli kohtuuhintaisia (n. 3 e) solo luomivärejä. Kaksi oli ihanan vaaleaa, toinen ehkä roosa ja toinen puhtaamman valkoinen. Olisin heti napannut matkaan, jos niitä olisi ollut. Juuri sellaisia värejä, joita olen kulmaluulle kaivannut.

  • Sanni

   Minäkin silmäilin nopeasti noita Lidlin meikkejä viimeksi siellä käydessä, vielä ei mikään vaikuttanut niin kiinnostavalta että olisi lähtenyt mukaan testiin.

   Onnittelut uudesta toimivasta yökumppanista ^_^ :D

 13. Katri

  Kosteusvoiteet kasvoille on ihan ykkösenä! Niitä kyllä kuluu, etenkin Dermosilin ja Favoran tuotteita. Aknevaiheen ohittaneena on ilo nauttia puhtaammasta ihosta, ja siitä että kosteusvoiteiden myötä iho tuntuu entistä pehmeämmältä :) Hullaannuin aivan täysin Dermosilin Berry-sarjan puolukkakasvovoiteeseen, jota tuli kokeiltua näytepakkauksen ansiosta. Sitä täytyy hommata lisää :D

 14. juuli

  happokuorinta tai naamio! oon nyt viime kuukausina kokeillu vasta pc:n kuorintoja, ensin aha ja nyt bha ja ei voi ku tykätä:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.