Innostavin kosmetiikan tuoteryhmä? Ja vihdoin testattu: Glamglow

Tämä aihe tuli mieleeni, kun luin Beauty Highlights -blogin keskustelua Glamglow’n naamioista. Kommenteissa jaettiin kokemuksia ja rakkauden julistuksia Glamglow’n naamioista ja puhuttiin yleisesti naamioiden ihanuudesta.

Etenkin Mian kommentti, Hyväntuoksuiset ja oikeasti tehokkaat naamiot saa rakastumaan vieläkin enemmän, on ne vaan niin ”nopea apu” melkein kaikkiin pulmiin” sai mut mietiskelemään omaa suhdettani naamioihin ja ylipäänsä sitä, mitkä tuotteet itselle olisi niitä kosmetiikan rakkaustuotteita.

Yonaamiot_IMG_3661

Olen vasta viime aikoina tajunnut, että saatan ilmeisimmin kuulua vähemmistöön mitä tulee suhteeseeni naamioihin. Minulle ne ovat aina olleet se kaikkein vähiten kiinnostava kosmetiikan tuoteryhmä, ja tylsästi joudun usein vastailemaan lukijoiden naamiokyselyihin että ”En ole testannut”…

Myönnän, että rasvaisen, ravitsevan naamion iholle levittäminen tuntuu minusta jopa vastenmielisiltä. En ole koskaan ollut voiteilla läträilijä ja tykkään mahdollisimman ohuista voidekoostumuksista ja rasvattomasta tunteesta iholla. Tältä pohjalta kosteuttavat naamiot ovat luonnostaankin edustaneet minulle ei-niin-houkuttavaa tuoteryhmää. Toisille naamiot ovat ihanaa, hellivää hemmottelua josta iho vieläpä silminnähden hyötyy, minulle ne ovat aina olleet yhdentekeviä. Naama näyttää ja tuntuu kosteusnaamion jälkeen ihan samalta kuin ennen naamiota.

Syväpuhdistavat savi- ja mutanaamiot ovat poikkeus, niitä olen käyttänyt koko aikuisen ikäni ja niistä pidän. Ne tietysti vaikuttavatkin iholla eri lailla kuin rasvaiset kosteusnaamiot.

idIho_IMG_3688

Tälle iholle riittää vain pesu + kosteusvoide

Koska itse pidän naamioita niin tylsinä tuotteina, oli kiinnostavaa ja jotenkin virkistävää lukea keskustelua, jossa naamiot nousivat esiin ihon ”kaikissa pulmissa” auttavina ihanuustuotteina. Oma kokemukseni ei todellakaan kerro mitään siitä, mitä naamiot voivat saada aikaan toisten iholla. Melkein alkoi jo kosmetiikkafriikkinä harmittaa, että itse olen jäänyt paitsi noista kokemuksista.

Keskustelussa mainittiin myös Glamglow’n Thirstymud-naamio, joka kuulema tuoksuu toffeelta. Tämä on se ainoa Glamglow-tuote joka itsellänikin on hallussa (näytekokoinen tuubi tuli viime syyskuun LivBoxin bloggaajaboksissa). Nyt mä testasin sen viimein! :)

Glamglow_Thirstymud_IMG_3664

Toffeevanukkaan tuoksu tuo heti mieleen Tigi-maailman. Niinikään kinuskikastikkeen näköinen koostumus saa aikaan halun nuolaista tuotetta… :)

Naamion koostumus on lopulta aika ohut eikä niin valtavan rasvaisen tuntuinen, sitähän kosteusnaamion ei tietenkään tarvitse olla. Kun voiteen levittää kasvoille avautuu makean toffeen keskeltä vielä herkullinen eksoottisen hedelmän tuoksu sekä tujaus mentolia.

Naamion vaikutettua iholla hetken alkaa tuntua siltä, ettei mentolia olekaan tuotteessa niin kovin vähän. Ihoa nipistelee ja kuumottelee. Katsastan incin, ja löydän ainesosan vastuussa kuumottelusta: menthoxypropanediol. Se on synteettinen mentolijohdannainen, Paula Begounin mukaan ”can result in allergic dermatitis and carries the same potential for irritation as menthol.”

Menthoxypropanediolia käytetään tuotteissa hajusteena ja tuomaan kihelmöinnin tunnetta ja elämyksellisyyttä –> kokemusta siitä, että iholla ”tapahtuu jotain” ja aine vaikuttaa. EU:n mukaan menthoxypropanediol on kuitenkin turvallinen kosmetiikan raaka-aine eikä sen käyttöön liity rajoituksia. On hyvä kuitenkin tietää, etteivät nämä iholla kihelmöivät ainesosat hoida ihoa tai ole merkki siitä, että voide vaikuttaa.

Annan Thirstymudin vaikuttaa puolisen tuntia. Se ei imeydy. Lopulta huuhdon sen pois ja kuivaan ihon. Iho jää ihan tavallisen tuntuiseksi, sellaiseksi miltä se tuntuu pesun ja kosteusvoiteen levityksen jälkeen. Ei mitään extra-glow’ta. Vain mentolin ikävä pistely iholla joka jatkuu vielä pitkään naamion poispesun jälkeenkin. Sellainen pikareissu Hollywoodin glam-maailmaan.

.

Mitkä sitten ovat niitä mun rakkaustuotteita kosmetiikassa? Jos pitäisi valita yksi ainoa tuoteryhmä josta innostun eniten, mikä se olisi?

 Putsareita_Kivvi_Flow

Putsarit.

Kaikessa arkisuudessaan :) Mä kerta kaikkiaan rakastan puhdistustuotteita. Niin shampoita kuin kasvoputsareita. (Suihkugeelit jäävät jumboksi eivätkä aiheuta niin suuria tunteita.)

Olen miettinyt, mistä ihastukseni putsareihin johtuu. Se liittyy varmaankin ihoni kuntoon ja siihen, ettei ihollani juuri koskaan ole ollut erityisvaatimuksia. Se on aina (yhtä poikkeuksellista aknevuotta lukuunottamatta) ollut helppo ja tasapainoinen. Näin ollen millään hoitavilla aineilla ei ole ollut sen kunnon kannalta merkitystä. On ihan sama mitä voidetta olen käyttänyt tai ollut käyttämättä.

Mutta putsarit. Normaali ja tasapainoinenkin iho likaantuu, ja se täytyy puhdistaa. Ja JOS sitä ei puhdista kunnolla, silloin se reagoi. Ainakin minun ihoni. Puhdistus on siis itse asiassa se kauneudenhoidollinen toimenpide, joka näkyy ihossani selvimmin. Silloin kun olosuhteet eivät salli ihon perusteellista puhdistusta lämpimällä vedellä ja runsaalla, poishuuhdottavalla puhdistusaineella, kuten vaikkapa retkeillessä, ihoni kertoo sen heti. (Juttu ihonhoidosta eräolosuheissa täällä.)

Näin on ollut koko ikäni. Tarvitsi mennä nukkumaan vain pari kertaa teininä meikit naamassa että opin läksyni: iho meni heti tukkoon. Ei, meikit naamassa nukkumaanmeno on asia jota en vain kerta kaikkiaan tee ^_^ Sellaisia promilleja en ole kuunaan vetänyt että naamanpesu olisi unohtunut :D

Putsarit ovat siis minun ”naamioni”, se rakkaustuoteryhmä joka on kaiken ihonhoitoni perusta ja jolla on kaikkein olennaisin vaikutus ihoni kuntoon. Olen mieluusti vaikka ilman kosteusvoidetta mutta putsari on oltava ja puhdistus suoritettava joka ilta, oli kasvoilla meikkiä tai ei.

Kuvassa on muuten yksi luonnonkosmetiikan suurimpia lemppariputsareitani, Kivvin vaahtoava Salvia-Piparminttu -pesuneste ja viimeisin luonnonkosmetiikan tuotetuttavuuteni, hyvin mielenkiintoinen ja erilainen putsari, Flow Kosmetiikan Mustikka-öljygeeli. Siitä pian lisää tulevalla teemaviikolla :)

Kertokaas te, mikä on teille se kosmetiikan tuoteryhmä, josta innostutte eniten? Onko se kosteusvoiteet? Seerumit? Shampoot? Naamiot? Ripsivärit? I’m all ears! :)

Kommentit (40)
 1. Myy / Nutturapää
  17.4.2016, 17:45

  SEERUMIT! JOOOOOO!

  Näin kuivaihoisena saa naamioista enemmän irti. Esim. tuhdihko kerros tuota Thirstymudia humahtaa jonnekkin noin viidessä minuutissa. :) Tykkäsin käyttää sitä yönaamiona, mutta mentolin viileys tuntui epämukavalta siinä nukahtamisen rajamailla.

  1. SEERUMIT! JOOOOOO!

   Mulla tulee kanssa seerumit heti kakkosena, ei kun odotas, kolmosena, putsareiden ja hajuvesien jälkeen.

 2. Mä en ymmärrä naamioiden pointtia. En sitten ollenkaan. Oli se sitten kosteuttava tai puhdistava, niin se pitää levittää naamaan ja sen jälkeen puhdistaa pois. Sit sitä on hiuksissa ellei mene naamion jälkeen suihkuun, ja siinähän taas ei ole mitään järkeä. Jos se taas on sellainen jätettävä ts. yönaamio niin miten se muka eroaa yövoiteesta? Ja sit nää ihme sheet maskit, joku läpyskä joka ui seerumissa, miksei sitä seerumia (tai miksi sitä sitten haluaa kutsua) voi vaan laittaa normaalisti iholle ja olla valmis? Joo ei kiitos naamioille. Oon onneksi jo vuosia sitten tajunnut jättää ne ostamatta, kun ne jäi aina käyttämättöminä nurkkiin pyörimään.

  Hetken miettimisen jälkeen en osaa oikein sanoa mikä on mun lempparituote. Sen osaan sanoa että se ei ole mikään meikkituote, eikä se ole putsari, mutta joku kosteuttava tuote (esim. seerumi tai voide) tai happokuorinta se varmaan sitten olisi. Mitään noista kolmesta en jättäisi ikinä pois, joten kai ne sitten on ne kolme. Mutta se tuote joka vaihtuu tiuhimmin on aurinkosuoja, niitä testailen koko ajan kun aina tuntuu olevan jotain uutta mielenkiintoista kokeiltavaa. Eli kosteuttavat tuotteet on sellasia ei-innostavia välttämättömyyksiä, ja aurinkosuoja on se jonka kanssa jaksan tehdä töitä vuodesta toiseen ja etsiä aina vaan parempaa :D Oonkohan ikinä käyttänyt mitään (kasvojen) aurinkosuojaa enempää kuin kaksi tuubia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *