Induktioviikko 2 – lauantai – ”jos metsään haluat mennä nyt”

Tänään tuli kaksi viikkoa täyteen induktiota (olin aloittanut jo lauantaina – blogin ruokapäiväkirja alkoi maanantaista).

Lähdimme viikonlopuksi pienelle yhden yön vaellukselle Isojärven kansallispuistoon.

Oloni oli hieman epäilevä. Vaikka yleinen fiilis oli ollut kakkosviikolla hyvä, en ole aikaisemmin kokeillut vaeltaa induktiotason hiilareilla. Olin varautunut siihen, että nyt olisi mahdollisesti vedettävä kaurapuuroa :D Pakkasin kuitenkin induktioon sopivat eväät kaurapuuropussien lisäksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voin kertoa että kaurapuuroa ei tarvittu.

Energiatasoni tuntui täysin normaalilta ja jaksoin muiden tahdissa ongelmitta. Paitsi mäissä.

Tämä tosin on tuttu ilmiö AINA kun olemme vaeltamassa, normaaliruokavaliollanikin. Mäissä tuntuu kuin nilkkoihini ilmestyisi sementtirenkaat. Nyt en siis puhu mistään pienistä parinkymmenen asteen tömpäreistä vaan kunnon rinteistä joita joutuu melkein kiipeämään. Näissä olen aina aivan lopussa. Ja kenties mäet tällä kertaa tuntuivat vielä tavallistakin uuvuttavammilta. Palauduin ”mäkipuuskutuksesta” kuitenkin nopeasti ja kohta olinkin taas jatkamassa matkaa normaalisykkeellä ja hyvällä energialla.

Olen elätellyt toivoa, että juoksuharrastukseni myötä kohentunut yleiskunto ja parantunut hapenottokyky helpottaisivat myös noita mäkihaasteita. Tietysti induktio-tason hiilarit taustalla marraskuinen Isojärven vaellus ei varmastikaan tarjonnut optimaalisia olosuhteita asian testaamiseen. Koska ymmärrän niin huonosti elimistön toimintaa liikuntasuoritusten ja erilaisten rasitustilanteiden aikana, myönnän, että minulle on aikamoinen mysteeri miten jo parikymmentä metriä  jyrkkää mäkeä voi vetää ihmisen hetkessä ihan piippuun. Kun sama ihminen jaksaa kuitenkin tehdä suhteellisen kovan rasitustason punttitreeniä.

Olisi kyllä ihan älyttömän kiinnostavaa mennä joskus perusteelliselle luennolle aiheesta ”Näin kroppa toimii erilaisten liikuntasuoritteiden aikana” :)

.

Lauantaina syötiin:

Induktioviikko2_lauantai_aamiainen

AAMIAINEN:

Kaksi mukia kahvia

aamiaisen pakkasin rasiaan ja söin vasta autossa matkalla kansallispuistoon

uunilohta, salaattia ja parsakaalia (eilisillan jämät)

Yhteensä: noin 2 g

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LOUNAS:

Kolmen munan sienimunakas (tehty valmiiksi kotona)

unohdin ottaa kuvan munakkaasta, se oli jo kadonnut mahaani kun muistin ruokapäiväkirjan :)

3 munaa

20 g soijakermaa

50 g kantarelleja

45 g tomaattia

timjamia, suolaa, pippuria, chili-hiutaleita

Yhteensä: 2,7 g

 .

SNACK:

muutama haukkaisu Quest-patukasta

20 g hasselpähkinää ja mantelia

3 dl sokeroimatonta viinimarjamehua

Yhteensä: noin 5,3 g

Induktioviikko2_lauantai_illallinen

ILLALLINEN:

Teimme nuotiolla juustofondueta. Muut dippasivat fondueen perunaa ja patonkia, minulla oli omat dipattavat.

Alkuruoaksi kylmäsavulohta ja piparjuurimajoneesia (muut söivät ruisnappien päällä, minä siemennäkkärin)

itse paikan päällä valmistettu juustofondue

100 g tofua (olin paistanut palat valmiiksi kotona)

50 g kesäkurpitsaa suikaloituna

50 g selleriä suikaloituna

Yhteensä: noin 7,1 g

Nautin myös muutaman mukin punaviiniä – kyllä, tähän päättyi alkoholittomuus. Olinhan tänään virallisesti jo saanut kahden viikon induktion päätökseen.

(Miksi sitten ylipäänsä ruoan osalta jatkoin vaelluksella induktio-tasoa? Koska olin päättänyt tehdä induktiosta teemaviikot ja halusin saada mukaan kokonaisen kahden viikon ruokapäiväkirjan :) Toki jos olo olisi ollut huono olisin vetänyt kaurapuuropussit ja mehukeiton esiin.)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marraskuinen ulkolämpötila ei ole ihanteellisin olosuhde nauttia juustofondueta, tuli huomattua. :) Mutta hyvää oli hieman jähmettyneenäkin – dipatessa oli oltava nopea :D

PÄIVÄN HIILIHYDRAATIT YHTEENSÄ: noin 17,1 g

Kommentit (20)
  1. Minulla olisi sellainen teoreettinen kysymys mielessä, että jos henkilö syö alakarppauksen mukaisesti mutta ei ole aloittanut tuota ruokavaliota induktiolla, voiko olla, että esim. erittäin niukkahiilihydraattinen aamupala voisi aiheuttaa näin syövälle henkilölle heikon olon (vaikka aamiaisessa runsaasti rasvaa ja proteiinia), jos hänen keho ei jotenkin osaa hyödyntää esim. aamiaisen rasvoja, kun ei ole rasvanpoltolla (ainakaan yhtä suorasti kuin induktiolla oleva tai induktiolla alakarppauksen aloittanut henkilö)?

    1. voiko olla, että esim. erittäin niukkahiilihydraattinen aamupala voisi aiheuttaa näin syövälle henkilölle heikon olon

      En usko, sillä kyllähän ihan normiruokavalioinenkin ihminen syö välillä vähähiilihydraattisia aterioita, esimerkiksi aamiaiseksi pelkkää munakasta. Eikä siitä seuraa mitään huonoa oloa. On luonnollista, että aterioiden ravintoainekoostumukset vaihtelevat, elimistö handlaa sen kyllä.

      1. Itse en syönyt koskaan aiemmin munakasta aamupalaksi. Entiset aamiaiseni olivat oikeastaan aika hiilihydraattipommeja: kaurapuuroa, ruisleipää, tavallista maitoa, banaani, tomaattia ja kurkkua. Hieman rahkaa saattoi olla lisänä.

        Munainho on nyt hävinnyt maustetut munakkaat löydettyäni, tosin pelkkä keitetty muna ei maistu. Voisin syödä munakasta joka aterialla. :)

        1. Kukkakaalista olen myös oppinut tykkäämään. Aivan ihanaa. Mutta ei niin hyvää pannulla paistettuna läheskään kuin höyrytettynä. Tuota höyryttämistä vasta opettelen. Pieni ongelma on se, että puurokattila on hieman liian matala tuohon hommaan (tai koen niin) ja sitten korkeampi kattilani on taas liian korkea (sihti jää liian kauaksi kiehuvasta vedestä). Pitänee vain opetella. On todella hankalaa näin pari päivää höyryttämistä testailleena saada itse pääruoka ja lisuke samaan aikaan valmiina lautaselle. :D

  2. Hei Sanni! Oletko kuullut uudesta(?) aptekkisarjasta V10+? http://www.v10plus.fi/biocellseerumi1. Törmäsin tänään siihen apteekissa asioidessani ja ainakin myyjistä päätellen tuotteen koulutus on ollut erittäin tehokas…

    1. Olen kuullut tuosta jonkun lukijan vinkkaamana aiemmin. Täytyisi joskus käydä apteekissa tutustumassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *