Karkkipäivä
Karkkipäivä

Induktioviikko 1 – torstai

Päivän vinkki; mitkä hiilarit vaikuttavat verensokeriin?

a.k.a. ”Apua, onko proteiinipatukassani 30 grammaa hiilihydraattia??”

Tiistain postauksen kommenteissa nousi esiin olennainen asia, jonka aiheuttaman hämmennyksen vhh-ruokavalioni alkutaipaleella olin jo ehtinyt unohtaa. Seikka lienee syytä selventää. :)

Hiilihydraatteja on erilaisia, toiset imeytyvät elimistöön, toiset eivät. Imeytyviä ovat sokeri ja tärkkelys sekä sokerialkoholit (makeuttajia), jotka imeytyvät vain osittain. Imeytymätön hiilihydraatti on ravintokuitua, joka menee elimistön läpi sellaisenaan. Kuitu ei vaikuta verensokeriin, eivätkä merkittävästi myöskään sokerialkoholit. Ne eivät siis muutu elimistössä glukoosiksi, ja siksi niillä ei ole ketoosin kannalta merkitystä. Yksinkertaistettuna: vain sokerilla ja tärkkelyksellä on väliä.

Questbar__

Suomessa ravintoarvot on merkitty niin, että imeytymätön kuitu on aina eritelty pois muusta hiilihydraatista. Ravintoarvoselosteen rivillä ’hiilihydraatit’ näet siis useimpien ruokien kohdalla suoraan sen luvun, joka vaikuttaa verensokeriisi = sokerit ja tärkkelyksen. Poikkeuksen tekevät sokerialkoholeilla makeutetut tuotteet, ja juuri näiden hiilihydraattilukema saa monet hämmentymään. Useimmat proteiinipatukat ja sokeroimattomat makeiset on makeutettu osittain tai kokonaan sokerialkoholeilla.

Sokerialkoholit ovat mukana imeytyvän hiilihydraatin luvussa, ja ne täytyy vähentää nähdäkseen, paljonko tuotteessa on lopulta verensokeriin vaikuttavaa hiilihydraattia. Moni proteiinipatukan valmistaja on helpottanut tätä merkitsemällä tuotteeseen erikseen tekstin ”X g Net Carbs”. Net carbs = verensokeriin vaikuttava hiilari.

Hämmennystä tuovat myös amerikkalaiset tuoteselosteet. Niissä kuitu on mukana kokonaishiilihydraattimäärässä, tosin osuus on eriteltynä alempana. Lisäksi amerikkalaisissa elintarvikkeissa ravintoarvot ilmoitetaan per (oletus)annos, Suomessa taas per 100 g. Suomen tapa helpottaa eri tuotteiden vertailua huomattavasti, kun vertailuarvo on aina sama.

PROTEIINIPATUKKA / SUOMALAINEN TAPA MERKITÄ RAVINTOARVOT:

Ravintoarvot_proteiinipatukka_Suomi_

Tämä patukka on siitä erikoinen ettei siinä ilmeisesti ole lainkaan kuitua, tai sitten tiedoissa on virhe. Mikäli sitä olisi, se olisi merkitty alimmaksi kohtaan, jonka lisäsin esimerkin omaisesti.

Sokerien (joista vielä erikseen eriteltynä laktoosi) ja sokerialkoholien (toiselta nimeltään polyolit) osuus on aina merkittävä erikseen. Tärkkelystä ei merkitä. Mikäli on kiinnostunut juuri tärkkelyksen osuudesta elintarvikkeessa, sen saa selville vähentämällä hh-luvusta kaiken muun merkityn hiilarin.

ATKINS-PATUKKA / AMERIKKALAINEN TAPA MERKITÄ RAVINTOARVOT:

Ravintoarvot_Atkinspatukka_USA

.

Ja sitten niihin päivän ruokiin…. :)

 Induktioviikko1_torstai_aamiainen

AAMIAINEN:

kahvi  – 1 g

lohitäytteiset munaletut:

neljä munalettua (ohje täällä) – 0,5 g

täyte:

10 g X-tra creme fraichea – 0,35  g

10 g Goldessa tuorejuustoa – 0,28 g

lämminsavulohta (ehkä 30 g)

tujaus soijakastiketta

20 g jäävuorisalaattia – 0,2 g

suolaa, pippuria

Yhteensä: 2,33 g

Minulle jäi aamiaisen jälkeen vielä näläntunnetta. Söin vielä:

20 g kuitunäkkäriä – 0,32 g

5 g Goldessa -tuorejuustoa – 0,14 g

näkkärin päällä lämminsavulohta

Yhteensä: 0,46 g

Induktioviikko1_torstai_lounas

LOUNAS:

tofua ja nuudelia viismaustekastikkeessa:

70 g konjac glucomannan -nuudelia – 0 g

100 g paistettua tofua – 1 g

50 g savoijinkaalia – 2 g

50 g herkkusieniä – 0,30 g

kastike (kiinalaistyyppinen):

4 rkl (20 g) Sanchi Tamari-soijakastiketta – 1,48 g

1,5 dl vettä

1 tl (5 g) Pirkka Sambal Oelek-chilikastiketta – 0,18 g

2  kpl (2 g) pientä valkosipulinkynttä – 0,32 g

1 tl valkoviinietikkaa

1/8 tl viismaustetta

ripaus steviaa

vajaa tl psylliumia

Yhteensä: 5,30 g

Induktioviikko1_torstai_valipala

VÄLIPALA:

Kahvi Soija Light -maidolla – 1,6 g

.

idInduktioviikko1_torstai_iltapala

ILLALLINEN:

Oliivi- ja paprikatäytteiset muffinit

Kaksi muffinia 2,2 g

20 g Salanova – salaattia – 0,24 g

Yhteensä: 2,44 g

Induktioviikko1_torstai_muffinit

Muffinitaikina:

(n. 5 kpl muffineita halkaisijaltaan 7 cm muffinivuoissa):

25 g sulatettua voita

2 kananmunaa – 0,4 g

0,5 dl Alpro-soijakermaa – 0,8 g

suolaa, pippuria

0,5 dl juustoraastetta

0,25 dl  = n. 10 g kookosjauhoa – merkistä riippuen 2 g

0,25 dl = n. 10 g Fibrex-hiutaleita – 0,55 g

1/2 rkl psylliumia

1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen. Sekoita yhteen munavaahto, kerma, voi, juustoraaste ja kuivat aineet.

Täyte:

kourallinen oliiveja – 0 g

puolikas (40 g) pieni vihreä paprika – 1 g

20 g kirsikkatomaatteja – 0,7 g

kuutioitua emmentalia

Sekoita täyte taikinaan ja annostele muffinivuokiin. Paista muffineita 15-20 minuuttia 200 asteessa.

Muffinitaikina yhteensä: 5,45 g

Per muffini: 1,1 g

 

PÄIVÄN HIILIHYDRAATIT YHTEENSÄ: 12,13 g

Huom: teille jotka mahdollisesti otatte mallia aterioistani, hiilihydraattimäärän ei tarvitse olla näin alhainen ja aina voi lisätä kasviksia niin että päivän kokonaishiilihydraattimäärä on 20 g. En itse tähtää mihinkään tiettyyn määrään 20 gramman puitteissa, mutta joinain päivinä se vain luonnostaan jää alhaisemmaksi.

*

Huomioita: edellisenä yönä voimakas suonenveto, tavallinen merkki ketoosista ja siitä, ettei ole juonut riittävästi tai saanut riittävästi suolaa.

Kommentit (41)

 1. Jaana

  Tuli mieleen, että ilmenikö sinulla tuon kahden viikon induktio-jakson aikana näitä paljon puhuttuja elimistön hajuhaittoja (hengitys/hiki haisee asetoonille jne.) ? Näistä paljon puhutaan ketoosin haittapuolena..

  • Sanni

   Kyllä ilmeni, mutta itse en niitä huomaa. Siskoni ja mieheni tästä haitasta minulle huomauttelevat… :p

 2. Jonttu

  Sinulla on käsittääkseni hyväkuntoinen iho, joten tähän on sinun kai vaikea vastata, mutta tiedätkö, miten vhh-ruokavalio vaikuttaa ihoon? Millaisia tarinoita olet kuullut huonoihoisilta?

  Itseni yllätti tuo viimeinen kappale, jossa puhuit liian alhaisesta suolan määrästä, kun itselläni tuntuu, että ruoka on nyt todella suolaista, mikä johtuu mm. runsaasta juustojen (erityisesti sinihomejuuston), tonnikalan ja oliivien käytöstä.

  • Sanni

   Sinulla on käsittääkseni hyväkuntoinen iho, joten tähän on sinun kai vaikea vastata, mutta tiedätkö, miten vhh-ruokavalio vaikuttaa ihoon?

   Sen pitäisi parantaa ainakin kuivaihoisten ihon laatua, koska ravinnon mukana tulee niin paljon rasvahappoja.

   Itseni yllätti tuo viimeinen kappale, jossa puhuit liian alhaisesta suolan määrästä, kun itselläni tuntuu, että ruoka on nyt todella suolaista, mikä johtuu mm. runsaasta juustojen (erityisesti sinihomejuuston), tonnikalan ja oliivien käytöstä.

   Monilla, jotka ovat tottuneet käyttämään paljon eineksiä, suolan pitoisuus jää huomattavasti alhaisemmaksi vhh:lla. Einekset (ja murot + leipä esimerkiksi) sisältävät niin paljon suolaa, että kun nämä jätetään pois, putoaa ravinnosta saatavan suolan määrä dramaattisesti.

   Siksi esimerkiksi Atkinsin ruokavalion uusimmassa painoksessa jopa suositellaan juomaan päivittäin lihaliemivalmistetta riittävän suolan saannin takaamiseksi, etenkin mikäli krampit vaivaavat. Minulla oli aivan mielettömästi yöllisiä suonenvetoja ensimmäisellä induktiollani, ihan joka yö. Silloin kylläkin join aivan liian vähän enkä lisännyt suolaa mihinkään ruokaan. Myöhemmin tajusin korjata tämän ja krampit ovat enää tosi harvinaisia.

   • tiippa

    Voisikohan myös magnesiumlisä helpottaa suonenvetoja? Veikkaan, että myös siitä voi tulla helposti puutetta induktion aikana.

    Mulla on kyllä ollut melko paljon ketoosin aiheuttamia oireita ja ikävimmät oli sydämen tykytykset ja leposykkeen nousu. Olen nyt harrastanut liian nopeasykkeistä(keskisyke 165) liikuntaa ketoosin aikana ja kun hellitin liikunnan kanssa niin sykkeetkin ovat olleet normaalit. Muutenkin nyt alkaa helpottaa oireiden kanssa :)

    • Sanni

     Voisikohan myös magnesiumlisä helpottaa suonenvetoja?

     Näin voisi veikata. :)

     • Jonttu

      Itse syön säännöllisesti magnesium-lisää. Minusta taas tuntuu, että oma suolankäyttöni on nyt lisääntynyt, kun en siis aiemminkaan juuri koskaan käyttänyt eineksia.

     • Elli

      Magnesium auttaa myös kovaan vatsaan suonenvedon lisäksi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

  • Heidi

   Mä olen kanssa miettinyt tätä. Kun yksi ”koulukunta” puhuu, että huonoihoisen kannattaisi (ainakin kokeeksi) jättää maitotuotteet pois. Itse mietin siis lähinnä tuota huomattavasti lisääntynyttä juuston syöntiä, vaikka toki normaalistikin syön aika paljon juustoa.

   Toisaalta jos on muuten syönyt ”roskaruokaa”, puhtaampiin aineksiin vaihtaminen todennäköisesti vaikuttaa myös ihoon.

   Itse jännitän tällä hetkellä vähän oman ihoni puolesta, kun muutenkin on nyt menossa ”huono naama”-kausi… Seuraavaksi varmaan voisin kokeilla sellaista ruokavaliota, missä ei ole maitotuotteita! :D

   Asiasta sadanteen Sanni, tuli yhtäkkiä mieleen kun tuossa sivussa näkyy aikaisempia postauksia: joskus syksyllä(? vai kesällä? milloin se oli?) kirjoitit postauksen, jossa oli puhetta myös kasvoissasi olevasta luomesta/syylästä/näpystä/rakkulasta, silloin sanoit kertovasi muutaman viikon kuluttua, mistä oli kyse. Utelias kun olen, ja se yhtäkkiä tuli mieleen, niin paljastitko ikinä, mistä oli kyse? :)

   • Sanni

    silloin sanoit kertovasi muutaman viikon kuluttua, mistä oli kyse. Utelias kun olen, ja se yhtäkkiä tuli mieleen, niin paljastitko ikinä, mistä oli kyse? :)

    Mieletön sattuma! Usko tai älä mutta olen JUURI kirjoittamassa sitä juttua! :) Se tulee ulos tänä iltana :)

 3. meee

  Sopivatko siis nuo proteiinipatukat diabeetikoille, vaikka listauksessa lukeekin hiilihydraatit (eli eivät siis vaikutakaan verensokeriin)? Oletko muuten itse mitannut verensokeriasi? Olen kuullut, että runsaasti proteiinia sisältävä ruokavaliokin saattaa olla suoraan yhteydessä kohonneeseen diabetesriskiin, onko tästä enempää tietoa?

  Lohitäytteiset munaletut näyttävät herkulta :)

  • Sanni

   Sopivatko siis nuo proteiinipatukat diabeetikoille

   Tähän en uskalla ottaa kantaa, kannattaa kysyä lääkäriltä.

   En ole itse koskaan mitannut verensokeriani, enkä osaa tuohon runsas proteiini vs. kohonnut diabetesriski -juttuunkaan valitettavasti sanoa mitään. Vähähiilihydraattinen ruokavalio ainakin kokonaisuudessaan tunnetusti vähentää diabetesriskiä ja sitä käytetään 2-tyypin diabeteksen hoitomuotona.

 4. sni

  Olen itse tarjoillut juhlissa noita muffineita tai joku kutsuisi niitä möttösiksi. Itselläni tosin koostuu vaan lisuke+munajuustoseoksesta ja hyviähän ne ovat :) Tajusin aamulla, että tortillathan ovat ketoosissa sallittu herkku? Itse teen aina guacamolen (avokado, tomaatti, sipuli, lime, korianteri) ja salsan (tomaatti, chili, punasipuli) itse. Lisäksi laitan kanaa ja creme fraichea täytteeseen. Jos käärii tavarat esim lehtisalaatin sisään eikä vehnäpohjan, niin tällöin olettaisi, että tortillat olisi jopa terveysruokaa?

  • Sanni

   Tajusin aamulla, että tortillathan ovat ketoosissa sallittu herkku?

   Tottahan toki – ilman vehnätortillaa! :) Eli vain täytteet ovat sallittuja ^_^

   Jos salaatinlehti ei ihan tunnu korvaavan vehnäistä plättyä, suosittelen enemmän kuin lämpimästi kokeilemaan induktioystävällisiä kukkakaalitortilloja – yksi kaikkein herkullisimmista vhh-ruoista, if you ask me! :)

   Ohje:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/01/10/maittavat-kukkakaalitortillat-ja-kookosinkivaarikala/

   Katoavat ei-vhh:laisenkin kiduksiin vauhdikkaammin kuin vehnätortilla konsanaan! :)

 5. Kissis

  Mä jaksan kyllä ihmetellä noiden Atkinsien ja Questbarien suosiota, miksi ihmiset syövät tollasta skeidaa…Jo pieni pala noita makeutusainehirviöitä pistää mulle järkyttävät vatsakivut moneksi päiväksi, enkä suinkaan ole ainoa. Voiko nää oikeesti olla kenellekään terveellisiä? :o

  Lisäksi olen muutenkin tosi skeptinen näitä monenlaisia erilaisia dieettejä ja ”elämäntapoja” kohtaan, joissa pysytään helposti hoikkina, mutta useimmiten ajatukset ovatkin sitten jatkuvasti ruuassa -> mitä saa syödä, mitä ei saa syödä, mitä saa syödä minkäkin verran, koska saa herkutella jne. Ymmärrän, että jos vatsa ei jostain diggaa, sitä on syytäkin vältellä, mutta turhaa kikkailua ei ihmeemmin edes ravintoterapeutit suosittele, jos ei siihen tarvetta ole. Niiden vyötärörasvojen karkottamista kannattaakin terveen ihmisen lähestyä vähän järkevämmin ja pitkäkestoisemmalla ajatuksella ja fiksata ruokavaliotaan parempaan suuntaan sillä meiningillä, että se kestäis loppuelämän ja ruuasta vois nauttia vaikka siinä vähän hiilareita onkin. Annoskoot tuppaa olemaan monen ongelma sekä jokapäiväinen herkuttelu. Vitskujen ja muiden tarpeellisten saaminen ravinnosta voi olla ihan järkevää niiden tabujen lisäksi.

  Ymmärrän siis kyllä, että annat neuvoja nimenomaan tällaista lyhyttä kevennysjaksoa varten, ja kyllähän vähähiilarisella tehokkaasti laihtuukin. Sillä saa myös hormonitoiminnan kivasti sekaisin jopa pitkäksi aikaa eteenpäin, jos paska tuuri käy. Itse karppasin itselleni pitkäksi aikaa monet verikokeet vaatineita ongelmia, pää meni ruokajutuista ihan täysin sekaisin ja muuta mukavaa. Nykyään parhaiten toimii tasapainoisuus, jota suosittelen lämpimästi kaikille. :)

  • Sanni

   Heheh, en mäkään pystyisi protskupatukoita päivittäin syömään, mulla menee noita maksimissaan yksi viikossa jaettuna kahteen puolikkaaseen. Mulle ei tule noista mitään vatsaoireita mutta kyllähän noihin kyllästyisi jos harva se päivä korvaisi aterioita tuollaisilla. Mutta käsilaukussa ja treenikassissa kulkevana hätävarana nuo on voittamattomia! :)

   Lisäksi olen muutenkin tosi skeptinen näitä monenlaisia erilaisia dieettejä ja “elämäntapoja” kohtaan, joissa pysytään helposti hoikkina, mutta useimmiten ajatukset ovatkin sitten jatkuvasti ruuassa -> mitä saa syödä, mitä ei saa syödä, mitä saa syödä minkäkin verran, koska saa herkutella jne.

   Ymmärrän tämän näkemyksen hyvin. Varmasti sellaisiakin karppaajia/vähärasvailijoita/raakaruokailijoita/protailijoita on, joiden elämä pyörii ruoan ympärillä ja mitä saa ja ei saa syödä niin että se on jo sairaalloista. Mutta sitten on niitäkin, joille uudesta ruokavaliosta tulee luonnollinen elämäntapa jonka rajoitukset eivät enää käy mielessäkään, niitä ei enää pidemmän ajan kuluttua edes ”tajua”.

   Mä en erityisemmin ”mieti” hiilareita muulloin kuin induktiolla – ja induktiolla olen nyt 3,5 vuoden sisällä neljättä kertaa. Kovin tiheästi toistuvasta kuviosta elämässäni ei siis ole kyse. Joo – mietinhän mä tietysti hiilareita arjessa leikin omaisesti – kun on vain niin hauskaa bongailla kaikkein vähähiilarisimpia elintarvikkeita tai onnistua kehittämään yhä vain vähähiilarisempi leivonnaisresepti! :D Mutta en mä niitä suuhuni pistämiä hiilareita laske, vaikka innostunkin supervhh-näkkäristä. Mulla on aika vakiintunut ateriarytmi ja ”lautasmalli” – keho voi hyvin kun syön sen mukaisesti. Ei siinä tarvitse grammoja laskeskella – täyttää vain lautasensa lempiruoillaan :)

   Ikävä kuulla että sun vhh-kokeilu meni pahasti metsään, mutta onneksi toivuit ja olet mitä ilmeisimmin löytänyt sen Oikean ruokavalion :)

   • Charming nails

    Minäkään en pysty syömään noita Atkinsin patukoita. Ne on hirveätä mössöä suussa ja niistä menee maha ihan tukkoon moneksi päiväksi. En tiedä mikä niissä on. Kamalat vatsakivut joka kerta kun noita erehtynyt ostamaan. Nutriletin ateriankorvike patukat on hyviä lounaan korvikkeita, eivätkä tee mahaongelmia. Questia en ole kokeillut, ovatko samantyyppisiä kuin Atkinsit vai millainen on suutuntuma? Täällä niitä myydään vaan Punnitse ja säästä -kaupassa :)

    Ja piti kanssa sitä kertoa että aion kokeilla munalettuja ensi viikon eväiksi! Minähän voin laittaa niihin tunatäytettä. Tai sitten jauhelihan jämiä, pakkasessa on aina jotain ylijäämiä jostain j-lihamössöstä :D tuota snacklautasta olen harrastanut pitkään töissä, pakkaan eväsrasiaan kirsikkatomaatteja, kalkkunaleikettä ja kananmunia.

    Vaikka en karppaa niin yritän syödä viikolla järkevästi enkä syö turhia hiilareita enkä mitään makeaa. Viikonloppuna pidän karkkipäivän ja jos tulee vieraita tai käyn kylässä niin syön kahvileipää. Lisäksi käyn salilla, joogassa, jumpassa ja lenkillä. Työ on fyysisesti keskiraskas ja kotona on lumitöitä ja puitten kantamista. Olen löytänyt sen kultaisen keskipisteen syönnin ja liikunnan osalta. Jos on ylimääräistä niin tällä tyylillä ne tippuu, olkoon vaikka pidempi aikaväli ;) en ota näistä asioista stressiä, syömisen ja liikkumisen pitää kuitenkin olla MUKAVAA ja vapaaehtoista :)

    • Sanni

     Questia en ole kokeillut, ovatko samantyyppisiä kuin Atkinsit vai millainen on suutuntuma?

     Voi CN, Questit ovat aivan eri kamaa kuin Atkinsit :) Niillä ei ole juuri muuta yhteistä kuin vähähiilihydraattisuus.

     Täällä erittelin Questin ja Atkinsin eroja ”incejä” :D myöten:

     http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/08/25/quest-hakkasi-atkinsin/

     Atkinsit ovat enemmän makeismaisia Questeihin verrattuna, Questeissa ei mm. ole suklaakuorrutusta. Koostumus on jämäkän ”tahnamainen”, hurjan vaikea kuvailla. Perus-suklaapatukan ”suutuntumasta” tykkäävälle Questien tuntuma ei varmaan ole yhtä tyydyttävä kuin Atkinsin, mutta jos haussa on päinvastoin ei-karkkimainen ja mahdollisimman vähän lisäaineita sisältävä proteiinipatukka, Quest vetää Atkinsia pidemmän korren.

     Olen löytänyt sen kultaisen keskipisteen syönnin ja liikunnan osalta. Jos on ylimääräistä niin tällä tyylillä ne tippuu, olkoon vaikka pidempi aikaväli ;) en ota näistä asioista stressiä, syömisen ja liikkumisen pitää kuitenkin olla MUKAVAA ja vapaaehtoista :)

     Näin on, sinun tiesi kuulostaa mitä parhaimmalta :)

   • Kissis

    Kun eilen ton kommentin kirjoitin ennen bussipysäkille säntäämistä, jäi paljonkin kirjoittamatta, ja niistä tärkein unohtui, eli tietenkin jokaisen pitää syödä just niin kun hyvältä tuntuu. Tärkeintähän on voida hyvin. Uskon, että karppaamisesta, paleosta, mistä vaan voi joillekin tulla elämäntapa ja sehän on parasta, kun löytää sen oman jutun.

    Itse kuulun vahvasti edelleenkin niihin, jotka vielä etsivät sitä Oikeaa ruokavaliota. Ja täähän voi jatkua läpi elämän: kakskymppisenä elin sokerimuroilla ja berliininmunkeilla jotka eivät näkyneet tai tuntuneet yhtikäs missään, nyt parhaiten toimii kevyt kontrolli syömisten suhteen ja jonkinlainen hiilaritietoisuus, mutta nämäkin riippuvat hyvin paljon urheilun määrästä ja laadusta.

 6. sni

  Itseasiassa inhoon normaali vehnälättyä sen sitkeyden takia! Syön AINA täysjyvälettuja mieluiten, mutta nyt täytyy kokeilla ens kerralla kukkakaaliversioita. Lätkänpelaajamiehelle niitä on turha tuputtaa, sillä ei ole innostunut mun induktioherkuista muutenkaan – kanapasta paras pasta jne. :D Täytyy sanoo, että 4pv aikana ei oo yhtään tehny mieli pastapottuleipähöttöä, mutta fazun sininen kaapissa tuijottaa aika pahasti silmiini. Vielä näin ekalla viikolla herkkuhimon olen korvannu sillä normi mantelimaidolla missä lasillisessa on 6g hiilaria, mutta ensiviikolla yritän vaihtaa (ja löytää) unsweeted version kaupasta :) Tämän takia induktiokokeiluni venyy kolmeen viikkoon, että en sortuisi heti viikon jälkeen.

 7. net

  Tulinpa vaan kertomaan että olen ollut tiistaista asti mukana, nirsouden takia vähän sun menua soveltaen :D Ihan hyvin menee, tänään on ensimmäistä kertaa tehnyt kunnolla mieli karkkia, ja sekin siitä syystä että erehdyin lukemaan sokerittomista karkeista ja nyt pohdin olisiko se niin paha…

  Mutta mukana ollaan siis edelleen! Munalätyt tonnikalalla on muuten noussut ihan lemppariksi. En tiedä pyöriikö tämä induktioviikko jo vähän liikaakin mielessä kun olen nähnyt unia ensin leivän syömisestä ja sitten karkkien ahmimisesta :D

  • Sanni

   olen nähnyt unia ensin leivän syömisestä ja sitten karkkien ahmimisesta :D

   ^_^ XD

   Kiva kuulla että muuten menee hyvin :)

 8. Outi

  Ihan innolla odotan näitä ruokapostauksia! Lisäksi kiitoksia infoista, monelle nämä asiat eivät varmastikkaan ole ihan selvää pässinlihaa.

 9. Lumi

  Aina, kun pitää päivittää meikkipussia, niin selailen muutamat blogit läpi, että onko mitään uutta ja kivaa.

  Mutta woa, tämä olikin muuttunut karppausblogiksi :-O

  • Sanni

   Mutta woa, tämä olikin muuttunut karppausblogiksi :-O

   Täällähän on karpattu jo kolme ja puoli vuotta! ;)

 10. minä vain

  Kiitos kaikista ohjeistasi! Oot helmi

 11. Minä vain

  Äh, häipyikö loput viestistä pois??

  • Sanni

   Mitäs siellä vielä luki? :)

   • minä vain

    Että kertoisitko taas miten nyt olet liikkunut, en tarkoita näitä induktioviikkoja vaan muuten. Kävitkö joulun aikaan salilla? Itse olen hurahtanut liikuntaan ollut jo pari kuukautta, tuntuu että 5 kertaa viikossa pitää harrastaa että saa euforiaa :)

    • Sanni

     kertoisitko taas miten nyt olet liikkunut, en tarkoita näitä induktioviikkoja vaan muuten. Kävitkö joulun aikaan salilla?

     Olen liikkunut viimeiset kaksi kuukautta aerobis-painotteisemmin kuin normaalisti, johtuen käsivarren rasitusvammastani. Olen käynyt juoksemassa/kävelemässä 60-90 minuutin lenkkejä 3-5 kertaa viikossa ja tehnyt salitreeniä ehkä kaksi kertaa viikossa, ja tiettyjen liikkeiden osalta kevennettynä tuon käsivarsivamman takia. Joulun aikaan kävin salilla mutta vain juoksemassa, lihaskuntoa en tehnyt ollenkaan.

     Onpa kiva kuulla että olet löytänyt liikunnasta euforista iloa! :) Tuota euforiaa minäkin mielellään ottaisin ^_^

 12. MRMR

  Toinen induktiopäivä takana, molempina päivinä hiilarit melko tasan 20g, vaikka lihattomasti olenkin vetänyt. Se huono puoli tässä nyt kyllä on, että myös kalorit jäävät hirveän alhaisiksi vaikka kuinka yritän läträtä rasvan kanssa, pitää yrittää keksiä jotain lisää. Hiilarittomuus ja vähäkalorisuus yhdessä eivät varmaan ole kovin hyvä juttu, ainakin olo oli tänään tosi veltto ja tärisevä ja paleleva.

  Käytätkö Sanni muuten mitään valmiita nettilaskureita hiilarien laskeskelussa, vai merkkaatko ne paperille tai päähäsi ylös? Itse ryhdyin merkkailemaan Kiloklubiin kaiken, niin saan näppärästi seurattua grammamääriä (ja niitä kaloreitakin).

  • Sanni

   Hiilarittomuus ja vähäkalorisuus yhdessä eivät varmaan ole kovin hyvä juttu

   Juuei, kaloreita pitäisi yrittää kerätä proteiinsta ja rasvasta. Vaikka munkin annoskoot näyttää joidenkin silmään pieniltä, niin kummasti niihinkin kätkeytyy tarpeeksi kaloreita + niinä aikoina kun kirjasin aterioita Kiloklubiin, oli päivän kalorimäärä jotain 1700-1800 luokkaa. Ja tämä vastasikin sun seuraavaan kysymykseen :D Eli Kiloklubia käytin alussa säännöllisesti, nyt enää silloin tällöin. Sieltä ei tunnu löytyvän moniakaan mun syömiä ruokajuttuja niin nykyään lasken hiilarit itse, silloin harvoin kun niitä kiinnostaa laskea.

   • MRMR

    No joo, mun eilinen kalorisaldo jäi 1100 ja tänään 1200 kaloriin, mutta ehkä sen saa siitä nousemaan kun pääsen vähän paremmin mukaan koko induktioon, siis että keksin mihin kaikkialle voin rasvaa ja kermaa ja juustoa työntää. :D

 13. Jansku

  Kiitos tuosta selvennyksestä quest patukoiden suhteen miten ne imeytyvät lasketaankaan!
  Minun suosikkini on juuri se brownie maku mitä inhosit, mutta aina mikron kautta! 30-60s. mikrossa ja lämmin suklaakakakku on valmis joka ei ees ole ”kielletty”. Tämä on pelastanut monta kuuria.
  Hyvin on paino lähtenyt tipumaan maanantaista.. 1,5 kiloa jo mennyt. Olen vähän jopa peloissani tästä vauhdista. Olen tottunut hakkaamaan päätäni seinään laihduttaessa koska tulos on aina puoli kiloa viikossa vaikka tekisin mitä. Jälkikäteen ajateltuna olen kyllä karpannut mutta hiilarit ovat varmasti ylittäneet tuon 20 g/vrk. Varmaan vika on ollut siinä.

  • Sanni

   Hyvin on paino lähtenyt tipumaan maanantaista.. 1,5 kiloa jo mennyt.

   Oho, jopas..! Tuosta on varmasti suuri osa myös nestettä – mutta nestepöhöstähän tässä myös halutaan eroon :)

   • jansku

    Joo jonkin verran varmasti ihan turvotusta lähtenyt. Paljonko arvioit että induktion avulla on mahdollista laihtua viikossa? Tuntuu että parikin kiloa viikossa on jo huima lukema..minulle siis. Tänään tippuminen oli tauonnut. Ehkä ihan hyvä niin.

    • Sanni

     Paljonko arvioit että induktion avulla on mahdollista laihtua viikossa?

     Tähän en valitettavasti osaa vastata, olen kuullut puhuttavan jopa useista kiloista mutta tiedän, että ne tulevat ensisijaisesti nesteestä. Nesteet poistuvat nopeammin kuin rasva ;) Homma menee kuitenkin niin, että mitä enemmän ylipainoa, sitä dramaattisempi on yleensä induktion vaikutus. Mitä enemmän ”ylimääräistä” josta elimistö voi luopua, sitä enemmän sitä myös lähtee. Jos 50-kiloinen ja 100-kiloinen syövät viikon ajan täsmälleen samat vhh-ateriat, on 100-kiloiselta varmasti tippunut enemmän painoa suhteessa 50-kiloiseen.

 14. Emmi

  Oletko kokeillut noihin muffineihin muita juustoja kuin emmentalia?
  Itseäni lähinnä himottaisi kokeilla feta juustolla :)

  • Sanni

   Olen tehnyt fetallakin, tosi hyvää! :) Ei tarvitse missään nimessä rajoittua emmentaliin :D

 15. Meeri

  Miten muuten, kun kaikissa tuotteissa ei ole merkitty noita polyoleja erikseen. Voinko luottaa silloin tuohon ”joista sokereita” kohtaan?

  Olen aikaisemminkin ollut vhh:lla, mutta silloin minulla ei ollut mitään induktiojaksoa, enkä kauheasti laskenut hiilareita. Nyt kuitenkin ajattelin yrittää tällaista tehostarttia :)

  • Sanni

   Miten muuten, kun kaikissa tuotteissa ei ole merkitty noita polyoleja erikseen. Voinko luottaa silloin tuohon “joista sokereita” kohtaan?

   Polyolit on merkitty vain niihin tuotteisiin, joissa niitä on :) Jos niitä ei näy merkattuna, ei tuotteessa ole niitä. Polyolejahan on lopulta vain hyvin pienessä määrässä ruoka-aineita, lähinnä makeisissa ja proteiinipatukoissa. Kasviksissa, lihassa, kalassa ja tavallisissa maitotuotteissa ei ole polyoleja.

   Älä katso kohtaa ”joista sokereita”, vaan riviä ”Hiilihydraatit”. Siinä on mukana sekä sokeri että tärkkelys. JOS tuotteessa on polyoleja, vähennä ne. Jos ei, hiilihydraatti-luku merkkaa suoraan. Näin on siis esimerkiksi kaikissa kasviksissa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.