Karkkipäivä
Karkkipäivä

Inci-vertailussa puhdistusvoiteet

Koska edellinen inci-kirjoitukseni sai niin hyvää palautetta ja monet toivoivat lisää sen tyylisiä postauksia, niin tässä jatkoa. :)
Tällä kertaa suurennuslasin alle pääsee kolme voidemaista kasvojenpuhdistustuotetta. Kaikki ovat erilaisia, yhteistä niille on vain nimi puhdistusvoide. Olen kirjoittanut inceistä 11 ensimmäistä ainesosaa, vaikka vähempikin olisi riittänyt voiteiden vaikutusten selvittämiseen. Korostin luetteloista punaisella ne ainesosat, jotka ovat tuotteen puhdistustehon kannalta olennaisia.

LANCôME Absolue Premium Bx Advanced Replenishing Cream Cleanser
200ml 62€ – litrahinta 310€

Mitä lupaa? ”Enriched with gentle cleansing agents and skin-replenishing bio-network (wild yam, soya, sea algae), designed to stimulate skin’s cell turnover.”

AQUA – liuotin
PARAFFINUM LIQUIDUM (parafiiniöljy) – antistaattinen, pehmentävä aine, liuotin
ISOPROPYL MYRISTATE – sideaine, pehmentävä aine, liuotin
DICAPRYL CARBONATE – emulgaattorI
PROPYLENE GLYCOL – humektantti, liuotin, viskositeetinsäätäjä
ZEA MAYS / CORN GERM OIL (maissin alkioista saatava öljy) – pehmentävä aine
CARBOMER – emulsiota stabiloiva aine, viskositeetinsäätäjä, geelinmuodostaja
TRIETHANOLAMINE – puskuroiva aine (pH:n säätäjä)
CI 77492 / IRON OXIDES – väriaine
LECITHIN – antistaattinen aine, pehmentävä aine, emulgaattori
PADINA PAVONIA EXTRACT (Padina Pavona -leväkasvin uute) – humektantti, viskositeetinsäätäjä

Lancômen puhdistusvoide on koostumukseltaan paksua ja kermamaista. Se ei vaahtoa, ja jättää iholle selvän öljyisen kalvon. Tässä aineessa ei ole tensidejä, vaan puhdistaminen tapahtuu periaatteella ”öljy liuottaa öljyä”. Voiteen pääasiallinen vaikuttava aine on parafiiniöljy, joka liuottaa rasvamaista likaa. Parafiiniöljyn lisäksi incissä on myös maissiöljyä, eli voide on todella pehmentävää. Mainostekstin lupaus ”solujen uudistumista stimuloivasta bio-verkosta” on vain markkinointiväen kynäilemä korulause; mainitut jamssi, soija ja levä ovat kyllä iholle hyväksi pehmentävien ja kosteutta sitovien ominaisuuksiensa vuoksi, mutta mikään kosmeettinen aine ei voi vaikuttaa solujen toimintaan.LUMENE Radiant Touch Moisturizing Cream Cleanser

150ml 15€ – litrahinta 100€

Mitä lupaa? ”Uudistava lakan siemenöljy ja energiaa antavat bio-mineraalit auttavat säilyttämään ihon luonnollisen kosteustasapainon.”

AQUA – liuotin
DISODIUM LAURYL SULFATE – anioninen tensidi, pinta-aktiivinen (eli puhdistava) aine
SODIUM COCOYL ISETHIONATE – mieto puhdistava aine
ZEA MAYS (CORN) STARCH – absorbentti, viskositeetinsäätäjä, paakkuntumisenestoaine
GLYCERIN – kosteuttava aine
CETEARYL ALCOHOL – pehmentävä aine, emulgaattori, opalisoiva (himmeäksi tekevä) aine
HYDROGENATED CASTOR OIL (risiiniöljy) – pehmentävä aine, emulgaattori
PHENOXYETHANOL – säilöntäaine
COCO-GLUCOSIDE – ioniton tensidi, miedisti puhdistava aine
GLYCERYL OLEATE – öljyhappo, pehmentävä aine, emulgaattori
POLYACRYLAMIDE – antistaattinen aine, sideaine, kalvonmuodostaja

Lumenen puhdistusvoiteessa on aivan erilaiset puhdistavat ainesosat kuin Lancômessa. En ole testannut tätä tuotetta itse, mutta incin perusteella päättelen että se vaahtoaa, ja on koostumukseltaan juoksevampaa kuin paksu Lancôme. Tässä tuotteessa vaikuttavina aineina on tensidejä, eli niitä perinteisimpiä puhdistavia ainesosia joita löytyy shampoista, suihkugeeleistä, tiskiaineesta ja pyykinpesuaineesta. Lumenen voide puhdistaa varmasti Lancômea tehokkaammin, mutta siinä on myös pehmentävää risiiniöljyä ja kosteuttavaa glyserolia. Se ei kuitenkaan jätä iholle yhtä rasvaista kalvoa kuin Lancôme. (Jos lukijoiden joukossa on tämän tuotteen käyttäjiä, niin kertokaa olenko oikeassa. :))


Mitä tulee lakan siemenöljyyn ja ”biomineraaleihin” (magnesium, sinkki ja kupari), ne ovat -yllätys yllätys- incissä ihan viimeisten joukossa, eli eivät hoida ihoa suuntaan tai toiseen. Jos lakan siemenöljy tosiaan olisi incissä ylempänä, ei se mitään ”uudistaisi” vaan pehmentäisi, niinkuin kaikki öljyt. Kannattaa tosiaan suhtautua pienellä hilpeydellä tuotteiden mainonnassa käytettäviin verbeihin ja adjektiiveihin; markkinointiosaston harrastamat ilmaisut kuten ”stimuloi, aktivoi, uudistaa, elvyttää” jne tarkoittavat tosiasiassa ihan vaan ”pehmentää, suojaa (UV-filtterit) ja kosteuttaa”. Mitään muuta kosmeettiset ainesosat eivät iholle oikein voi tehdä.DR. HAUSCHKA Puhdistusvoide
50ml 17,90€ – litrahinta 358€

Mitä lupaa tehdä? ”Tarkoin valikoidut kasviuutteet kehäkukasta, kamomillasta, mäkikuismasta ja masmalosta kirkastavat ihoa ja elvyttävät sen omaa luonnollista puhdistumiskykyä. Jauhetusta mantelista tehty pohja tukee ihon hydrolipidikalvon toimintaa. Puhdistusvoide supistaa ihohuokoset, edistää epäpuhtauksien poistumista ja kirkastaa ihoa.”

AQUA – liuotin
PRUNUS AMYGDALUS DULCIS MEAL (mantelin siemenistä puristettavan öljyn jäännös) – ominaistiheyttä säätelevä aine, ihoa kuoriva aine
ANTHYLLIS VULNERARIA EXTRACT (masmalouute) – ihoa hoitava a
ine *
CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT (kehäkukka) – pehmentävä aine
ALCOHOL – liuotin, käytetään luonnonkosmetiikassa myös säilöntäaineena
ARACHIS HYPOGAEA OIL (maapähkinäöljy) – pehmentävä aine, liuotin
TRITICUM VULGARE GERM OIL (vehnänalkioöljy) – pehmentävä aine
CHAMOMILLA RECUTITA EXTRACT (kamomillauute) – pehmentävä aine
HYPERICUM PERFORATUM EXTRACT (mäkikuismauute) – supistava, ihoa rauhoittava aine
HAMAMELIS VIRGINIANA EXTRACT (taikapähkinäuute) – supistava, ihoa rauhoittava aine
PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL (manteliöljy) – pehmentävä aine

*) Kun jonkun ainesosan vaikutusta ei ole virallisilla tieteellisillä testeillä varmistettu, siitä käytetään EU:n säädösten mukaan inci-funktiota ”hoitava”. Epäviralliset tutkimukset ovat tietenkin voineet tulla omiin tuloksiinsa, kuten esimerkiksi masmalouutteen kohdalla ihoa rauhoittava, normalisoiva ja haavoja parantava vaikutus.


Tämä voide on Lancômen tavoin todella paksua, mutta se on väriltään ruskeaa ja koostumukseltaan rakeista. Hyvinvoinnin Tavaratalon verkkokauppa tietää kertoa, että ”sekoittuessaan lämpimän veden kanssa maapähkinä- ja vehnänalkioöljy sekä jauhettu manteli muodostavat emulsion, joka puhdistaa iholta perusteellisesti rasvan ja kuona-aineet ihoa rasittamatta.” Itse tunsin rakeet selvästi kun pyörittelin voidetta ihoon, joten kyllä tämä aine myös kuorii.

Edit. Olin tänään sattumoisin Dr. Hauschka -koulutuksessa, ja kävi ilmi että Puhdistusvoidetta ei saisi rakeisuudestaan huolimatta käyttää kuorinnan tavoin, vaan se tulisi hankaavien liikkeiden sijaan taputella iholle.

Jos nyt vertaillaan kaikkia kolmea voidetta tiivistettynä, niin Lancôme on hellävaraisin ja puhdistaa öljymenetelmällä, Lumene on perinteisin ja puhdistaa vaahtoavilla tensideillä ja Dr. Hauschkan puhdistusteho perustuu mantelijauheen kykyyn imeä iholta likaa ja rasvaa. Tämän vertailun tarkoituksena ei ollut osoittaa mikä tuotteista on paras, sillä ne ovat erilaisia ja sopivat eri tarpeisiin ja mieltymyksiin. Ehkä kuitenkin voidaan taas huomata, ettei eri hintaluokkien tuotteissa ole sen kummempia erityisiä ainesosia, vaan kaikista löytyy niitä samoja kosmetiikan perusraaka-aineita.


JA, saatoimme myös huomata että luonnonkosmetiikka voi joissain tapauksissa olla selektiivistäkin kosmetiikkaa kalliimpaa! :) Rita Stiensin Totuus Kosmetiikasta -kirja antaa tähän loogisen vastauksen: korkealaatuisten kasviöljyjen hinnat ovat huomattavasti maaöljyjohdannaisia kalliimpia. Esimerkiksi Lancômen puhdistusvoiteessa käytetty parafiiniöljy maksaa 1€/kg, kun taas manteliöljy kustantaa 4€/kg, tai luomuna tuotettuna 20€/kg!

Onko teillä toiveita minkä tuoteryhmän aineista voisin vielä tehdä inci-vertailua?

Kommentit (18)

 1. Anonymous

  Itse käytän juurikin tuota lumenen puhdistusainetta (: Olen tykännyt kyllä, puhdistaa tehokkaasti, mutta ei kuivata. On kyllä yllättävän paksua, jos laittaa kädelle ja kääntää ympäri, ei se siitä kyllä kovin nopeasti tipu! Ei tunnu mitenkään järin kosteuttavalta, ei jätä kalvoa, mutta toisaalta, ei kuivatakaan.

 2. Sagu

  Nämä inci-postaukset ovat mahtavan hyödyllisiä ja kivoja :) Olen tykännyt ja mielenkiinnolla lukenut.

  Melkonen litrahinta tuossa Hauschkassa kyllä! :o

 3. Anonymous

  Hei!

  Tämä postaus oli todella hyvä ja käytän itse sattumoisin tuota Lumenen puhdistajaa.

  Voisit tehdä inci-postauksen mineraalimeikkipohjista. Käytän itse Body Shopin sellaista ja olisi mielenkiintoista tietää mitä nämä ovat: Mica, Titanium Dioxide, Kaolin, Illite. En ole kyllä ollut kovin tyytyväinen tähän ostokseen..

 4. seireeni

  huulirasva/-hoitovoide incit!

 5. Kaakka

  Lumenen käyttäjä täälläkin! Vannoin ennen tujujen puhdistusgeelien nimeen. Rakeetkin olivat vain hyvästä, sillä mielestäni ihon raastaminen päivittäin oli ainoaa oikeaa tehokasta puhdistusta… Tajusin onneksi, että hommassa ei ollut järjen hiventä ja vaihdoin kokeilupakkauksen innoittamana Lumenen puhdistusvoiteeseen.

  Olin kokeillut joskus puhdistusmaitoja, jotka eivät puhdistaneet meikkiä ja jättivät kamalan öljykalvon iholle. Siksi suhtauduin epäilevästi myös Lumeneen. Mutta kuten Anonyymikin sanoi, Lumene puhdistaa hyvin (myös meikit!), eikä ainakaan kuivata. Iho jää hyvin miellyttävän tuntuiseksi: pehmeän raikkaaksi ja kalvosta ei tietoakaan. Voide vaahtoaa kevyesti.

 6. Anonymous

  Tee vertailu tavallisten (ei-mineraali) meikkivoiteiden inceistä!

 7. mayay

  voisit tehdä vaikkapa meikkivoiteista seuraavaksi? :)

 8. Anonymous

  Huulirasvojen incit kiinnostaisi kyllä ehdottomasti, niin monesti tuntuu ihan samaa mömmöä olevan hinnasta ja paketista riippumatta :)

 9. Anonymous

  Tosi mielenkiintoinen ja hyödyllinen vertailu tämäkin, kiitti!
  Seuraavaksi toivoisin INCI-vertailua kasvovesistä. Minun on vaikea uskoa, että niistä olisi kauheasti mitään hyötyä, ehkä vähän lisäpuhdistavat, jos puhdistustuote ei ole tarpeeksi hyvä. Eli mitä muuta sisältävät kuin vettä?
  /Peppi

 10. Anonymous

  Silmämeikinpoistoaineista! Niitä tarvii joka päivä, enkä ole vakuuttunut siitä, että selektiivisten merkkien litkut poikkeavat juurikaan markettikamasta.

 11. kiukkupussi

  Kosteuttavat kasvovedet kiinnostaisivat vertailussa. :) Siis nämä nimenomaan kuivalle iholle tarkoitetut. Kosteuttaako ne oikesti?

 12. Anonymous

  Ryppyvoiteet kiinnostaisivat, että millä olisi oikeasti jotain vaikutusta

 13. Anonymous

  Hyödyllistä ja hämmentävää. Menee pää niin pyörälle kaikesta tiedosta että kohta ei tiedä enää mitä sitä pitäisi käyttää. Ei vaan, lisää näitä. Huulirasvat kiinnostaisi täälläkin, erityisesti Body shopin shea butter lip balm (kuivatti meikäläisen huulet täysin)ja smiths rosebud.

 14. Sikri

  Nää on niiinn loistavia postauksia!

  Itseäni kiinnostaisi luomivärit, vertailussa halpis-selektiivinen. Onko esim joku kahden euron Wet&Wild; yhtään sen erilaisempi kuin 61€ Diorit…

 15. Anonymous

  Onko tuossa lumenen putsarissa silikonia?

 16. Inkivääri

  Anonyymi – ei ole silikonia.

 17. -Malla-

  Palaan vielä tähän vanhaan postaukseesi..

  Mua kiinnostaisi tietää onko ns. lux meikkimerkit jotankin parempilaatuisista raaka-aineista tehtyjä kuin halpamerkit? Eli jos sijoitan Sensai:n tai Clarinsin meikkivoiteeseen voinko käyttää niitä paremmalla omallatunnolla kuin Rimmeliä tai Lorkkua?

  Mietin vaan kun meikit on naamalla 15 tuntia vrk, niin olisi varmaan syytä valita sellainen ”terveellisempi” vaihtoehto :)

  • Sanni

   Mua kiinnostaisi tietää onko ns. lux meikkimerkit jotankin parempilaatuisista raaka-aineista tehtyjä kuin halpamerkit?

   Eivät aina. Joissain on käytetty kalliimpia aktiiviaineita (tai esim. omia patentoituja) ja/tai edistyneempää teknologiaa, toisissa merkkituotteissa taas maksaa lähinnä pakkaus ja imagoarvo. Pääsääntöisesti voidaan kuitenkin sanoa, että luksustuotteissa on aina panostettu halpaa enemmän elämykselliseen puoleen, eli pakkausten lisäksi tuotteiden tuoksuun ja koostumukseen.

   Yksinkertaiseen voidepohjaan perustuvat voiteet voivat kosteuttaa ja hoitaa ihoa aivan yhtä hyvin kuin koostumukseltaan pitkälle hiotut, iholla supermiellyttävän tuntuiset ja teknisiä ominaisuuksia (koostumus esim. muodostaa ihon pinnalle silottavan kalvon) sisältävät kalliit voiteet. Kyse on siis kokonaiselämyksestä, ei aina niinkään siitä että kalliimmalla saa paremmin hoitavan tuotteen.

   Mitä meikkituotteisiin tulee, siellä erot näkyvät tietyissä tuotteissa enemmän kuin ihonhoitopuolella. Meikkivoiteet ovat esimerkiksi sellainen tuoteryhmä, jossa ero markettilaadun ja selektiivisen tai ammattilaadun välillä tulee helposti esiin. Toki markettimerkeistäkin voi löytää loistavia meikkivoiteita, mutta selektiivisten ja ammattilaismerkkien meikkivoiteet ovat keskimäärin huomattavasti laadukkaampia niin koostumuksiensa, sävyvalikoimansa, kestävyytensä ja eri ihotyypeille suunnattujen vaihtoehtojensa puolesta.

   Eli jos sijoitan Sensai:n tai Clarinsin meikkivoiteeseen voinko käyttää niitä paremmalla omallatunnolla kuin Rimmeliä tai Lorkkua?

   Oman tunnon asiat ovat tietysti asia erikseen, Sensain ja Clarinsin tuotteita ei todennäköisesti ole valmistettu yhtään enemmän tai vähemmän eettisesti kuin Rimmelin ja L’Orealin. ;)

   Terveellisyyteenkään en osaa ottaa kantaa, ainesosat ovat kyllä yhtä puhtaita ja lainmukaisia kaikissa EU:n alueella myytävissä kosmetiikkatuotteissa. Eli sinällään Sensain meikkivoide ei ole ihollesi sen ”terveellisempi” kuin Maybelline. Mutta jos puhutaan vain laadusta ja tuotteen toimivuudesta niin kyllä, jos ostat selektiivisen merkin meikkivoiteen, on todennäköisempää että saat parempaa laatua kuin jos ostat Rimmelin. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.