Inci-vertailussa puhdistusvoiteet

Koska edellinen inci-kirjoitukseni sai niin hyvää palautetta ja monet toivoivat lisää sen tyylisiä postauksia, niin tässä jatkoa. :)

Tällä kertaa suurennuslasin alle pääsee kolme voidemaista kasvojenpuhdistustuotetta. Kaikki ovat erilaisia, yhteistä niille on vain nimi puhdistusvoide. Olen kirjoittanut inceistä 11 ensimmäistä ainesosaa, vaikka vähempikin olisi riittänyt voiteiden vaikutusten selvittämiseen. Korostin luetteloista punaisella ne ainesosat, jotka ovat tuotteen puhdistustehon kannalta olennaisia.

LANCôME Absolue Premium Bx Advanced Replenishing Cream Cleanser
200ml 62€ – litrahinta 310€

Mitä lupaa? ”Enriched with gentle cleansing agents and skin-replenishing bio-network (wild yam, soya, sea algae), designed to stimulate skin’s cell turnover.”

AQUA – liuotin
PARAFFINUM LIQUIDUM (parafiiniöljy) – antistaattinen, pehmentävä aine, liuotin
ISOPROPYL MYRISTATE – sideaine, pehmentävä aine, liuotin
DICAPRYL CARBONATE – emulgaattorI
PROPYLENE GLYCOL – humektantti, liuotin, viskositeetinsäätäjä
ZEA MAYS / CORN GERM OIL (maissin alkioista saatava öljy) – pehmentävä aine
CARBOMER – emulsiota stabiloiva aine, viskositeetinsäätäjä, geelinmuodostaja
TRIETHANOLAMINE – puskuroiva aine (pH:n säätäjä)
CI 77492 / IRON OXIDES – väriaine
LECITHIN – antistaattinen aine, pehmentävä aine, emulgaattori
PADINA PAVONIA EXTRACT (Padina Pavona -leväkasvin uute) – humektantti, viskositeetinsäätäjä

Lancômen puhdistusvoide on koostumukseltaan paksua ja kermamaista. Se ei vaahtoa, ja jättää iholle selvän öljyisen kalvon. Tässä aineessa ei ole tensidejä, vaan puhdistaminen tapahtuu periaatteella ”öljy liuottaa öljyä”. Voiteen pääasiallinen vaikuttava aine on parafiiniöljy, joka liuottaa rasvamaista likaa. Parafiiniöljyn lisäksi incissä on myös maissiöljyä, eli voide on todella pehmentävää. Mainostekstin lupaus ”solujen uudistumista stimuloivasta bio-verkosta” on vain markkinointiväen kynäilemä korulause; mainitut jamssi, soija ja levä ovat kyllä iholle hyväksi pehmentävien ja kosteutta sitovien ominaisuuksiensa vuoksi, mutta mikään kosmeettinen aine ei voi vaikuttaa solujen toimintaan.LUMENE Radiant Touch Moisturizing Cream Cleanser

150ml 15€ – litrahinta 100€

Mitä lupaa? ”Uudistava lakan siemenöljy ja energiaa antavat bio-mineraalit auttavat säilyttämään ihon luonnollisen kosteustasapainon.”

AQUA – liuotin
DISODIUM LAURYL SULFATE – anioninen tensidi, pinta-aktiivinen (eli puhdistava) aine
SODIUM COCOYL ISETHIONATE – mieto puhdistava aine
ZEA MAYS (CORN) STARCH – absorbentti, viskositeetinsäätäjä, paakkuntumisenestoaine
GLYCERIN – kosteuttava aine
CETEARYL ALCOHOL – pehmentävä aine, emulgaattori, opalisoiva (himmeäksi tekevä) aine
HYDROGENATED CASTOR OIL (risiiniöljy) – pehmentävä aine, emulgaattori
PHENOXYETHANOL – säilöntäaine
COCO-GLUCOSIDE – ioniton tensidi, miedisti puhdistava aine
GLYCERYL OLEATE – öljyhappo, pehmentävä aine, emulgaattori
POLYACRYLAMIDE – antistaattinen aine, sideaine, kalvonmuodostaja

Lumenen puhdistusvoiteessa on aivan erilaiset puhdistavat ainesosat kuin Lancômessa. En ole testannut tätä tuotetta itse, mutta incin perusteella päättelen että se vaahtoaa, ja on koostumukseltaan juoksevampaa kuin paksu Lancôme. Tässä tuotteessa vaikuttavina aineina on tensidejä, eli niitä perinteisimpiä puhdistavia ainesosia joita löytyy shampoista, suihkugeeleistä, tiskiaineesta ja pyykinpesuaineesta. Lumenen voide puhdistaa varmasti Lancômea tehokkaammin, mutta siinä on myös pehmentävää risiiniöljyä ja kosteuttavaa glyserolia. Se ei kuitenkaan jätä iholle yhtä rasvaista kalvoa kuin Lancôme. (Jos lukijoiden joukossa on tämän tuotteen käyttäjiä, niin kertokaa olenko oikeassa. :))


Mitä tulee lakan siemenöljyyn ja ”biomineraaleihin” (magnesium, sinkki ja kupari), ne ovat -yllätys yllätys- incissä ihan viimeisten joukossa, eli eivät hoida ihoa suuntaan tai toiseen. Jos lakan siemenöljy tosiaan olisi incissä ylempänä, ei se mitään ”uudistaisi” vaan pehmentäisi, niinkuin kaikki öljyt. Kannattaa tosiaan suhtautua pienellä hilpeydellä tuotteiden mainonnassa käytettäviin verbeihin ja adjektiiveihin; markkinointiosaston harrastamat ilmaisut kuten ”stimuloi, aktivoi, uudistaa, elvyttää” jne tarkoittavat tosiasiassa ihan vaan ”pehmentää, suojaa (UV-filtterit) ja kosteuttaa”. Mitään muuta kosmeettiset ainesosat eivät iholle oikein voi tehdä.DR. HAUSCHKA Puhdistusvoide
50ml 17,90€ – litrahinta 358€

Mitä lupaa tehdä? ”Tarkoin valikoidut kasviuutteet kehäkukasta, kamomillasta, mäkikuismasta ja masmalosta kirkastavat ihoa ja elvyttävät sen omaa luonnollista puhdistumiskykyä. Jauhetusta mantelista tehty pohja tukee ihon hydrolipidikalvon toimintaa. Puhdistusvoide supistaa ihohuokoset, edistää epäpuhtauksien poistumista ja kirkastaa ihoa.”

AQUA – liuotin
PRUNUS AMYGDALUS DULCIS MEAL (mantelin siemenistä puristettavan öljyn jäännös) – ominaistiheyttä säätelevä aine, ihoa kuoriva aine
ANTHYLLIS VULNERARIA EXTRACT (masmalouute) – ihoa hoitava a
ine *
CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT (kehäkukka) – pehmentävä aine
ALCOHOL – liuotin, käytetään luonnonkosmetiikassa myös säilöntäaineena
ARACHIS HYPOGAEA OIL (maapähkinäöljy) – pehmentävä aine, liuotin
TRITICUM VULGARE GERM OIL (vehnänalkioöljy) – pehmentävä aine
CHAMOMILLA RECUTITA EXTRACT (kamomillauute) – pehmentävä aine
HYPERICUM PERFORATUM EXTRACT (mäkikuismauute) – supistava, ihoa rauhoittava aine
HAMAMELIS VIRGINIANA EXTRACT (taikapähkinäuute) – supistava, ihoa rauhoittava aine
PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL (manteliöljy) – pehmentävä aine

*) Kun jonkun ainesosan vaikutusta ei ole virallisilla tieteellisillä testeillä varmistettu, siitä käytetään EU:n säädösten mukaan inci-funktiota ”hoitava”. Epäviralliset tutkimukset ovat tietenkin voineet tulla omiin tuloksiinsa, kuten esimerkiksi masmalouutteen kohdalla ihoa rauhoittava, normalisoiva ja haavoja parantava vaikutus.


Tämä voide on Lancômen tavoin todella paksua, mutta se on väriltään ruskeaa ja koostumukseltaan rakeista. Hyvinvoinnin Tavaratalon verkkokauppa tietää kertoa, että ”sekoittuessaan lämpimän veden kanssa maapähkinä- ja vehnänalkioöljy sekä jauhettu manteli muodostavat emulsion, joka puhdistaa iholta perusteellisesti rasvan ja kuona-aineet ihoa rasittamatta.” Itse tunsin rakeet selvästi kun pyörittelin voidetta ihoon, joten kyllä tämä aine myös kuorii.

Edit. Olin tänään sattumoisin Dr. Hauschka -koulutuksessa, ja kävi ilmi että Puhdistusvoidetta ei saisi rakeisuudestaan huolimatta käyttää kuorinnan tavoin, vaan se tulisi hankaavien liikkeiden sijaan taputella iholle.

Jos nyt vertaillaan kaikkia kolmea voidetta tiivistettynä, niin Lancôme on hellävaraisin ja puhdistaa öljymenetelmällä, Lumene on perinteisin ja puhdistaa vaahtoavilla tensideillä ja Dr. Hauschkan puhdistusteho perustuu mantelijauheen kykyyn imeä iholta likaa ja rasvaa. Tämän vertailun tarkoituksena ei ollut osoittaa mikä tuotteista on paras, sillä ne ovat erilaisia ja sopivat eri tarpeisiin ja mieltymyksiin. Ehkä kuitenkin voidaan taas huomata, ettei eri hintaluokkien tuotteissa ole sen kummempia erityisiä ainesosia, vaan kaikista löytyy niitä samoja kosmetiikan perusraaka-aineita.


JA, saatoimme myös huomata että luonnonkosmetiikka voi joissain tapauksissa olla selektiivistäkin kosmetiikkaa kalliimpaa! :) Rita Stiensin Totuus Kosmetiikasta -kirja antaa tähän loogisen vastauksen: korkealaatuisten kasviöljyjen hinnat ovat huomattavasti maaöljyjohdannaisia kalliimpia. Esimerkiksi Lancômen puhdistusvoiteessa käytetty parafiiniöljy maksaa 1€/kg, kun taas manteliöljy kustantaa 4€/kg, tai luomuna tuotettuna 20€/kg!

Onko teillä toiveita minkä tuoteryhmän aineista voisin vielä tehdä inci-vertailua?

Kommentit (18)
  1. Itse käytän juurikin tuota lumenen puhdistusainetta (: Olen tykännyt kyllä, puhdistaa tehokkaasti, mutta ei kuivata. On kyllä yllättävän paksua, jos laittaa kädelle ja kääntää ympäri, ei se siitä kyllä kovin nopeasti tipu! Ei tunnu mitenkään järin kosteuttavalta, ei jätä kalvoa, mutta toisaalta, ei kuivatakaan.

  2. Nämä inci-postaukset ovat mahtavan hyödyllisiä ja kivoja :) Olen tykännyt ja mielenkiinnolla lukenut.

    Melkonen litrahinta tuossa Hauschkassa kyllä! :o

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *