Inci-vertailussa meikkipohjat

Tänään vertailussa kolme erilaista meikkipohjatuotetta. Otin mukaan kaksi perinteistä, nestemäistä meikkivoidetta joista toinen on luonnonkosmetiikkaa ja toinen ns. synteettistä. Kolmas tuote on mineraalimeikkipohja.

Mineraalipohjan incin kirjoitin kokonaisuudessaan, nestemäisiä pätkäisin kilometripituutensa vuoksi. Olennaiset asiat ovat näkyvissä.

MICA (CI 77019) – kiilleryhmän mineraalit, opalisoiva (himmentävä) aine
ZINC OXIDE (CI 77947) – sinkkioksidi; UV-säteilyä absorboiva, ihoa suojaava aine

TITANIUM DIOXIDE (CI 77891) – titaanidioksidi; himmentävä aine, UV-säteilyä absorboiva aine
. Titaanidioksidi on täysin valkoinen pigmentti.
IRON OXIDES (CI 77492, CI 77491) – rautaoksidit; kosmetiikan väriaineita
ULTRAMARINE BLUE (CI 77007) – lasuriitti; kosmetiikan väriaine

Kuten näette, on aidon mineraalimeikkipohjan inci erittäin lyhyt. Se koostuu vain pelkistä mineraaleista. Aine on jauhemaista, mutta muuttaa iholle levittäessä koostumustaan ja ikäänkuin sulaa iholle. Kosteuttavia aineita ei mineraalipohjissa ole, joten ihon on aina oltava hyvin kosteutettu ennen pohjan levitystä. Mineraalipohjalla saa luonnollisen hehkuvan, kauniin ja (tuotteesta riippuen) hyvinkin peittävän tuloksen. Erästä mineraalisarjaa mainostetaan lauseella ”So pure you can sleep in it”, ja se pitää kyllä paikkansa. Jauheessa ei ole mitään ainesosia jotka voisivat muodostaa iholle kalvoa ja näin ollen vaikuttaa talirauhasten toimintaan (en enää uskalla käyttää sanaa ”tukkia” kun koulussa opettaja väitti ettei tali- ja hikirauhasten aukkoja voi mikään kosmeettinen aine tukkia). Väitteet mineraalimeikkipohjien terveysvaikutteista ovat ihan perusteltuja, sillä korkeat pitoisuudet titaanidioksidia ja sinkkioksidia suojaavat ihoa tehokkaasti UV-säteiltä ja sinkinhän tiedetään olevan hyväksi epäpuhtaalle tai akneiholle.

Itse vaihdoin mineraalipohjaan kaksi ja puoli vuotta sitten ja huomasin välittömästi eron ihon kunnossa. Enää en osaisi muuta pohjaa käyttääkään. Kiireisten aamujen ihmisenä arvostan mineraalimeikkipohjan nopeutta, kun ei tarvitse erikseen levittää sekä meikkivoidetta että puuteria. Levitystekniikan opittuaan pohjan tekeminen on niin helppoa että siihen ei tarvitse edes peiliä! Kestävyyskin on aivan omaa luokkaansa. Jaksan aina mainostaa töissä asiakkaille kuinka mineraalimeikkipohja kestää nassussa jumpatkin! :)

Nutritious-meikkipohjasta on sekä puuteri- että voideversio

Estee Lauder Nutritious (voideversio)

”Skin-loving mineral make-up boosted by pomegranate.”

AQUA – vesi; liuotin
CYCLOPENTASILOXANE – silikoniyhdiste; pehmentävä aine, liuotin

PHENYL TRIMETHICONE – silikoniyhdiste; pehmentävä, antistaattinen aine

HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER – paakkuuntumisenestoaine

GLYCERIN – glyseroli; kosteuttava aine

BUTYLENE GLYCOL – humektantti, liuotin

PEG-10 DIMETHICONE – silikoniyhdiste; pehmentävä aine

DIMETHICONE – silikoniyhdiste; pehmentävä aine

TITANIUM DIOXIDE – titaanidioksidi; himmentävä aine, UV-säteilyä absorboiva aine

QUATERNIUM-90 BENTONITE – viskositeetinsäätäjä, geelinmuodostaja

SILICA – piidioksidi; hankaava aine, absorbentti, himmentävä aine

OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE – pehmentävä aine, viskositeetinsäätäjä

ETHYLHEXYLGLYCERIN – ihoa hoitava aine

PHENYL METHICONE – pehmentävä aine

PUNICA GRANATUM STEROLS – granaattiomenan sterolit; kosteuttava aine
, antioksidantti

+/- (tämä merkki tarkoittaa että tuotteessa on joko kaikkia tai vain osa seuraavaksi mainituista ainesosista. Merkkiä saa käyttää vain väriaineiden yhteydessä.)
TITANIUM DIOXIDE (CI 77891) – titaanidioksidi; himmentävä aine, UV-säteilyä absorboiva aine
MICA (CI 77019) – kiilleryhmän mineraalit, opalisoiva (himmentävä) aine
IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499) – rautaoksidit; kosmetiikan väriaineita

ZINC OXIDE (CI 77947) – sinkkioksidi; UV-säteilyä absorboiva, ihoa suojaava aine

CHROMIUM HYDROXIDE GREEN (CI 77289) – kosmetiikan väriaine

Estee Lauderin ”mineraali”meikkivoide. Mistään oikeasta mineraalipohjasta ei tietenkään ole kysymys, mutta sanaa saa käyttää kun tuotteessa on mukana mineraaleja. Itse asiassa jokainen meikkivoide voitaisiin tällä perusteella nimetä mineraalituotteeksi, sillä kaikissa meikkipohjissa on vähintään titaanidioksidia.

Nutritious on hyvin perinteinen nestemäinen meikkivoide puolipeittävällä koostumuksella. Sen erityisenä vaikuttavana aineena on granaattiomena, jonka Lauder kertoo olevan tehokas antioksidantti. Netin uumenista löytämäni tutkimuksen mukaan granaattiomenan sterolit toimivat lähinnä kosteutta sitovana aineena. Oli miten oli, omena on incissä vasta sijalla 15, eli sen ei voida katsoa vaikuttavan kovin suuressa määrin. Tuotteeseen on lisätty granaattiomenan tuoksuakin vahvistamaan hedelmäistä vaikutelmaa. Itse en tykännyt meikkivoiteesta juurikaan, tosin se voi johtua ihan siitäkin että olen jo niin piintynyt mineraalien käyttäjä. Nutritious ei tuntunut erityisen kosteuttavalta ja jäi iholle hieman naamiomaisena. Nutritious + Diorin kivipuuteri eivät onnistuneet pitämään ihon kiiltoa kurissa samalla tehokkuudella kuin Lily Lolon mineraalipohja.

Dr. Hauschka Translucent Make-Up

”Korkealaatuiset luonnon raaka-aineet tekevät meikkivoiteesta erityisen hellävaraisen. Voiteessa yhdistyvät makadamiapähkinäöljy, avokadoöljy ja jojobaöljy jotka hoitavat ihoa. Meikkivoiteet levittyvät helposti ja mineraalipigmentit tekevät ihosta kuulaan näköisen.”

AQUA – vesi; liuotin
ALCOHOL – liuotin

ANTHYLLIS VULNERARIA EXTRACT – masmalouute; ihoa hoitava aine

CARROT EXTRACT – porkkanauute; pehmentävä, supistava aine

MACADAMIA TERNIFOLIA NUT OIL – makadamiapähkinän öljy; pehmentävä aine

AVOCADO OIL – avokadoöljy; pehmentävä aine

JOJOBA OIL – jojobaöljy; pehmentävä aine

GLYCERIN – glyseroli; kosteuttava aine

ALTHAEA OFFICINALIS EXTRACT – rohtosalkoruusun uute; pehmentävä aine

CETEARYL ALCOHOL – rasva-alkoholi; pehmentävä aine

WITCH HAZEL EXTRACT – taikapähkinäuute; supistava, rauhoittava aine

APRICOT KERNEL OIL – aprikoosiöljy; pehmentävä aine

SHEA BUTTER – sheavoi; pehmentävä aine

ROSE WAX – ruusuvaha; pehmentävä aine

BEESWAX – mehiläisvaha; pehmentävä aine, emulgaattori, kalvonmuodostaja

IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499) – rautaoksidit; kosmetiikan väriaineita
TITANIUM DIOXIDE (CI 77891) – titaanidioksidi; himmentävä aine, UV-säteilyä absorboiva aine
ULTRAMARINES (CI 77007) – lasuriitti; kosmetiikan väriaine

Inci on todella aivan erinäköinen kuin Estee Lauderin meikkivoiteen. Voiteessa on paljon pehmentäviä öljyjä ja ihoa hoitavia kasviuutteita. Ilman incin loppupään mineraaleja voisi ainesosaluettelon perusteella luulla kyseessä olevan tavallisen kosteusvoiteen. Huomaatte, että täällä on taas peittävinä ja väriä tuovina ainesosina ne samat titaanidioksidi, rautaoksidit ja ultramariinit kuin aiemmissakin meikkipohjissa.

Translucent Make-Up on todella kevyen ja kosteuttavan tuntuinen. Se peittää hyvin kevyesti ja lopputulos on luonnollinen, kuin kasvoilla ei meikkivoidetta olisikaan. Ei minkäänlaista kiristävää tai nahkeaa tunnetta, eikä voide kasaantunut päivän aikana viiruiksi. Hyvin miellyttävän tuntuinen, mutta saisi makuuni peittää hieman enemmän. Eikä tietenkään hakkaa mineraalipohjaa. ^_^

Millaista meikkipohjaa te käytätte?

Kommentit (22)
  1. Mulla on vaan Avonin kolmea erilaista meikkivoidetta: tavallinen (siis se sellanen liquid tyylinen), mousse ja sitten mineraali. Tosin en osaa sanoa, onko se oikeasti niin mineraali kun väitetään, koska fiksuna heitin pakkauksen pois, ja siinä lukee ainesosat… Mutta itelläni käy niin, että kun laitan tota mineraalia, tuntuu että se ei peitä ollenkaan. Johtuukohan se sitten ihan vaan siitä, että laitan sitä jotenkin liian vähän? o.o

  2. Mulla on Meowin mineraalipohja ollut käytössä parisen vuotta. Sitä ennen kokeilin kokeilin kaikenlaisia eri inaraalisarjoja ja vaikka Lily Lolossa ei mitään vikaa ollutkaan, Meowin kissamaisuus miellytti enemmän.

    Äitillä on Lolo käytössä ja muutaman epäsopivan samplen annoin työkaverille joka ihastuikin niihin heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *