”In The Spotlight”. You think?

Voi näitä lehtien meikkitietoja. Yleensä kuvateksteihin valitut meikkitiedot on yritetty valita niin, että sävyt ovat edes sinne päin mitä kuvassa näkyy. Mutta aina ei ihan onnistuta.

Trenditoukokuu
Toukokuun Trendin kansikuvameikki on mukamas tehty Max Factorilla. Max Factor on maksanut tästä maininnasta. Tiedä vaikka Karoliina Kangas olisi tehnytkin kasvomeikin Factorilla, mutta kuvan keskipiste – herkulliset mandariinihuulet – eivät todellakaan ole by Max Factor. Meikkitiedoissa lukee: ”Huulikiilto Vibrant Curve Effect Lip Gloss, sävy 13 In The Spotlight”.  – Aijaa?

InTheSpotlight2

Oikea In The Spotlight -kiilto näyttää tältä. Jos tämä sävy on saatu näyttämään kansikuvan huulilta, niin kyllä on ollut Photari-Nissellä sormet pelissä.

InTheSpotlight3

Kiilto näyttää hylsyssä melkein saman sävyiseltä kuin kansikuvassa, vähän vaan punaisemmalta. Joku joka innostuu (kuten minä!) kansikuvan herkkuhuulista, voi vielä hylsyn nähdessään luulla että kyseessä on todellakin sama tuote.

InTheSpotlight

Mutta kun uudet Vibrant Curve -huulikiillot ovat valitettavasti täysin läpikuultavia, joissa ei ole nimeksikään pigmenttiä. Tästähän kirjoitti jo Virvekin muutama viikko sitten. Eikö olekin vaikea uskoa että tuosta keskimmäisen kuvan huulikiillosta tulee näin laimea tulos? Huulilla In The Spotlight -sävyä kolme kerrosta.

Voi voi lehdet teidän kanssa. :/ No, eihän se kenenkään maailmaa kaada etteivät tuotetiedot useinkaan korreloi kuvien kanssa (tuskin monikaan meikkitietopränttejä edes lukee), mutta jos joku oikeasti innostuu ostamaan meikkituotteen kuvan takia, niin voi olla aikamoinen pettymys.

(Karoliina – jos luet tätä niin meilaa ihmeessä ja kerro mikä tuo kuvan huulipuna oikeasti on..! Tahtoo!)

Toukokuun Trendistä löytyi toinenkin hyvä esimerkki meikkitietojen epäautenttisuudesta. Siestan aikaan -hiusjutussa oli nähtävissä kaksi meikkiä, joista toiseen on vain jatkettu mustalla kajalilla kolmiomainen varjostus. Olen jutellut kuvausmeikkaajan kanssa, joten tiedän, että kuvauksissa meikkejä ei aina pestä välillä kokonaan pois ja aloiteta alusta, vaan mahdollisuuksien mukaan edellisen meikin päälle voidaan jatkaa uusi meikki.

Trendi_meikkis

Meikkitiedot: ”luomiväri Dior 5 Couleurs Palette, sävy Night Dust 790. Rajaus Crayon Khöl Pencil with sharpener, sävy Black 099.”

Trendi_meikkis2

Meikkitiedot: ”luomiväri MSCHIC Eyeshadow Chocolates, sävy Chocolate Milk. Rajaus Eye-Stain, sävy Sumi-e”.

Trendi_meikkisilmat

Samat mustat rajaukset, sama ihonvärinen nudeluomiväri. Toiseen on vain lisätty ulkonurkan kolmio, ja siistitty alaluomen sutturajausta. (Kolmiomeikin alaluomella on nähtävissä vielä pyyhittyä kajalia.)

Jos kyseisen session kuvausmeikkaaja Any Levy kumoaa tämän veikkauksen, niin I stand corrected. :)

Kinnittäkääpäs joskus huomiota eri editorialeiden meikkeihin. Sama meikki näkyy joskus monessakin kuvassa eri tuotetiedoilla, tai sitten sitä on hieman muokattu. Ainahan editorialeissa ei tosin edes mainita meikkitietoja. Oletteko muuten huomanneet senkin? Toisissa mainitaan, toisissa ei. Sehän riippuu ihan siitä mitä mainostajien kanssa on sovittu. :) Ei niitä meikkejä siellä huvikseen, toimittajan näpyttelyinnosta riippuen, lue. Ne on mainoksia ne.

Kommentit (39)
  1. Ei hitto, tää on jotenkin niin törkeää! Saattaisin ihan hyvin lähteä metsästämään jotain huulipunaa tms meikkikuvien perusteella, ei muuten tulisi mieleenkään että käytetty tuote onkin jotain muuta. Aikas harhaanjohtavaa. Eihän tuo ole edes hyvää mainosta sille, joka on maksanut mainoksesta! kuluttaja kun todnäk. pettyy, kun lopputulos onkin ihan muuta kuin kuvassa.

    No, nytpä tietää tämänkin. Ärsyttävää! >:-/

  2. Todella hyvä postaus. Ei ole ennen tullut edes mieleen tuo meikkien mainostaminen kyseisellä tavalla, johtunee varmaan siitä etten ole lukenut blogiasi kuin vasta muutaman viikon :) Tuli muuten mieleen, että jos nykymedia tarkkailisi poliitikkojen toimia ja kommentteja samalla tavalla kuin sinä lehtien meikkijuttuja ja purnukoiden tuotetietoja, toimisi lottovoittomaamme demokraattisuuskin hieman paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *