Karkkipäivä
Karkkipäivä

I’m fading

hiukset_kreikka_syys16_img_5375

Ponihiukset pakenevat. Nopeammin kuin odotin.

Olisihan tämän tietysti voinut arvata, kun hiukseni kampaajan mukaan hylkivät suoraväriä poikkeuksellisen voimakkaasti. Pastelli- ja shokkivärit vaativat todella omistautunutta ylläpitoa etteivät valu heti viemäristä, ja niihin täytyy lisätä väriä käytännössä jokaisen pesun yhteydessä. Ilmeisesti minun hiusteni tapauksessa ne täytyisi kokonaisuudessaan värjätä joka viikko.

Värjäyksestä on huomenna kaksi viikkoa ja väri haalistuu silmissä ylläpitotoimenpiteistä huolimatta.

Olen sekoittanut hoitoaineeseen kasvavalla pitoisuudella liilaa suoraväriä ja viimeksi levitin Sinin neuvon mukaan suoraväri-hoitoainekombon kuivaan tukkaan ennen shampoopesua, jolloin värin pitäisi tarttua voimakkaammin kuin kosteaan hiukseen.

hiukset_kreikka_syys16_img_0483

Ei auta tähän hiuslaatuun. Tyvi on jo sen näköinen kuin se ei olisi koskaan liilaa nähnytkään ja latvat ovat platinaisen harmaat. Niinkuin Sini sanoikin, väri haalistuu muuttuen hopeaiseksi.

Fudgen hopeashampoo on korostanut hiusten sinisempiä osioita ja saanut etenkin ohimoalueen vauvahaituvat sinertymään. Nyt mun hiukset on ihan raidalliset.

hiukset_kreikka_syys16_img_0492

Ja ei siinä mitään, jos hiukset pysyisivät tämän näköisinä niin se olisi kiva juttu.

Nämä ovat haalistuneisuudestaan huolimatta ihan makeat näin raidoitettuina.

(Mutta kuvissa väri näyttää jostain syystä tuplasti kirkkaammalta ja voimakkaammalta kuin livenä. Postauksen kuvitus ei siis anna ihan todenmukaista kuvaa värin tilanteesta.)

liila_hiusvari_matka_img_0401

Mutta silmäilen huolissani mukaan ottamani Herman’s-suoravärin määrää ja tiedän, ettei se riitä mihinkään. Matkustan käsimatkatavaralla enkä saanut mahdutettua litran pussiin muun kosmetiikan lisäksi kuin yhden Lily Lolo -purkillisen verran suoraväriä.

Hiuslaatuni on sellainen, ettei useimmilla toimiva suoravärin sekoitus hoitoaineeseen riitä ylläpitoon. Kun kuivaan tukkaankin laitettu suoraväri-hoitoainesekoitus toi hyvin miedon tuloksen, on todettavissa, että mun tukkaan täytyisi laittaa joka pesun yhteydessä pelkkää suoraväriä yksinään jotta ylläpito onnistuisi. Ja mieluiten kuivaan tukkaan. Tämä tuleekin sitten aika arvokkaaksi… Arvelen, että yksi Herman’s-purkki kuivaan tukkaan levitettynä riittää ehkä kolmeen kertaan.

hiukset_kreikka_syys16_img_5390

Poniudestaan saa siis maksaa :)

En ehkä tullut väriprojektiin lähtiessäni ajatelleeksi, kuinka paljon vaivannäköä pastellitukan ylläpito todella vaatii. Jokainen pesukerta muuttui värjäyskerraksi. Mutta kyllä tämä on sen arvoinen <3 Olen edelleenkin pelkkää hymyä joka kerta kun katso peiliin. :) Enkä voi käsittää miksi odotin näin kauan.

Täytyy Suomeen palattua etsiä joku mahdollisimman kustannustehokas liila suoraväri. Yritin jo Ateenasta etsiä liilaa suoraväriä tai edes naamiota mutta en löytänyt. Saan siis varmastikin hyvästellä ponitukan tällä matkalla… Voin pitää kuvapäiväkirjaa hiusten haalistumistahdista. Nyyh. Erilainen matkamuisto.

(Oletteko muut shokki/pastellihiuksiset muuten laskeneet, paljonko teillä menee rahaa värin ylläpitoon…? Montako purkkia suoraväriä teillä menee vaikka puolessa vuodessa..?)

Tuo tyvi on kyllä todella mystinen… Se vaalennettiin ihan platinablondiksi ennen violettia värjäystä, ja tuloksena oli tuollainen maantien harmaa, melkein rusehtava.

*

P.S.

kea_

Ateena on nyt jäänyt taakse ja hyppäsin eilen paattiin Lavrion satamassa.

Saari numero 37: Kea.

Kommentit (87)

 1. Senja

  Itellä on elumenia päässä ollut ties miten monta vuotta ja tää on niin huoleton kun parhaillaan selviäisi varmaan kolmenkin kuukautta ilman että tarvii värii kohennella :D nyt toki tällä hetkellä usemmin kun väriä tähän osittain vaihdan niin vaalennuksen jälkeen menee nyt jokunen kerta että se tarraa noin hyvin että saa taas pitkään olla huolehtimatta. Mutta kyllä tällä nytkin kuukauden pärjää ilman että mitään tekee :D

  • Sanni

   Varmasti tulee Elumenia kokeiltua tulevaisuudessa :)

 2. Kristiina

  Joskus muinoin kun halusin tukkani olevan paloauton punainen, käytin Crazy Coloria. Tilasin sitä heidän sivuiltaan, näköjään edelleen hinta on edullinen. Se pysyi parhaiten ja todellakin vaati kumihanskat vaikka sekoitteli vaan hoitikseen. Pidin välillä yön yli suihkumyssyn alla jotta tarttui kunnolla. Mun luonnonkiharasta latvasta kun valuu kaikki suoravärit pois parissa pesussa huokoisuuden takia. Nykyään vain hennailen. Vähän aikaa sitten kävi mielessä josko laittaisin Biozellin oranssia latvoihin kirkastamaan väriä mutta sitten totesin että kamala vaiva ja sitten pitää taas varoa pesun jälkeen kosteilla hiuksilla vaaleita vaatteita ym… Liikaa vaivaa siihen nähden että hennan päällä se pysyy sen kaksi pesua. :D Mutta suosittelen tutustumaan tuohon Crazy Coloriin, aika ytyä kamaa.

  • Kristiina

   Tuli muuten vielä mieleen tuosta tyviongelmasta että vieläkö peset palasaippualla? Jos se öljy on jotenkin kerrostunut tyveen eikä sen takia pääse väri kunnolla läpi?

  • Sanni

   Mun luonnonkiharasta latvasta kun valuu kaikki suoravärit pois parissa pesussa huokoisuuden takia.

   Tää on jännä ilmiö, kun huokoiseen hiukseen värin pitäisi samalla kuitenkin myös tarttua paremmin. Mutta mulla sama juttu, latvoihin tarttui toisiksi huonoiten tyven jälkeen.

 3. Cerp

  Crazy colour on hyväksi havaittu ja halpa suoraväri. Maksaa joku seittemän euroo puteli, myydään mm. cybershopissa, oon nähnyt jopa glitterissäkin (suppean) valikoiman. Stargazer on myös hyvä toisten mielestä, mutta mun tukkaan se ei ollut ”se oikea”. Lasimainen hius, niin stargazer ei tarttunut edes kolmen tunnin vaikutusajalla. Lisäksi se maksaa pari euroa CC:tä enemmän. Mulla on tosiaan räikyvänpunainen tukka, ylläpidoksi riittää KC Colourmask kerta viikkoon joko kuivaan tai märkään tukkaan. Suoraväriaikoina mun puolipitkään tukkaan riitti tuollanen Crazy Colour ehkä 3-4 värikertaa.

  • Sanni

   Crazy Color ja Crestol Fantasy Color näemmä saaneet eniten kannatusta kommenteissa :) Ihanaa kun teiltä saa vinkkejä.

   • Cerp

    Varmaan Crestol on hyvää kanssa, mulla on kokemusta vaan kyseisen merkin hoitavasta ja värjäävästä naamiosta. Sekin kyllä käy pigmenttipitoisuudeltaan jo suoraväristä :D Ihan lempparituote aikoinaan, harmillisen pieni puteli vaan siinä naamiossa, KC tulee edullisemmaksi.

   • Anna Banana

    Minulla Crazy Color oli umpisurkea. Hiuksiin ei tarttunut väriä lainkaan. Vastii testailua, että löytää sopivat tuotteet. :)

 4. Ll

  Mulla on sininen tukka ja väri pysyy tosi hyvin päässä, värjään ehkä kerran kuussa suoravärillä. Lila pysy mullakin aika huonosti, siinä kun on punapigmenttiä niin se lähtee heti haalistumaan. Sininen on paras!

 5. kejer

  Minäkin täältä liputan Crazy Colorin, Manic Panicin (näitä kahta saa helposti Tampereelta Cybershopista) ja Fantasy Colorin (itse ostan Ideaparkin Prismasta). Vähän joka shokkiväriä kokeilleena olen todennut että näitä yhdistelemällä pääsee helpoimmalla, vaikka helppoa ei shokki- tai pastellivärin ylläpitäminen missään nimessä ole :D

 6. Taru

  Täällä yksi shokkiväri-konkari ja ammatiltaan kampaaja. Oma pääni on nähnyt kaikki sateenkaaren sävyt ja asiakkailla myös toteuttanut erilaisia komboja.
  Tällä hetkellä oma pääni on pastelli violetti ja tukan hoitorutiiniini kuuluu hopeashampoota+pikkutippa colormask plum sävyä tai colormaskin pearlShampoo+colormaskin plumilla pesu. Hoitoaineeseen en laita suoraväriä, koska tukallani on asenne ongelma ja vetää violetin pinkinksi tai keltaiseksi . Pastelli violetin annan haalistua platinablondiksi värjäysten välissä.

  Suoraväreissä on eroja, mutta yleensä kaikki on hoitavia. Hermanssiin en itse ole ihastunut. Golor gloss, color mask ja elumen ovat suosikkini suoravärimaailmassa.
  Violetti on haastava koska on viileä sävy eli vaatii valkoisen pohjan, jos pohjassa on yhtään lämpöä se vaan kumoaa keltaisuuden ja jää vaaleaksi.
  Viileällä vedellä pesu säilyttää myös sävyä

  Mitä tyviongelmaasi tulee luulen että kyse on huokoisuuseroista: tyvi on nähnyt yhden vaalennuksen ja on terveempi, taas latva useamman ja hörppää suoraväriä hanakammin. Tai yksi ilmiö mihin olen törmännyt on päänahan lämpö joka pukkaa värimassaa pois tyveltä ja näin ollen ei tartu tyvelle. Tähän on auttanut että massaa on lisätty koko vaikutusajan tyvelle koko ajan lisää.
  Yleensä asiakkaalle joka vasta laskeutuu shokkivärien maailmaan teen perus shokkivärillä vaalennuksen päälle sävyn ja jos asiakas ihastuu ja haluaa pitää räiskyvän värin pitkään (puhutaan vuosista) alan puhumaan elumenista
  Komppaan myös että kreikan aurinko ja vesi voivat tehdä viedä sävyä herkemmin hiuksistasi.

  • Sanni

   Suuri kiitos ammattilaisen näkemyksestä :)

 7. Soleil

  Operaation kalleuteen viitaten: Siis miksi tuo värjäys piti tehdä kampaajalla? Jos vaalentelet kuitenkin itse tyveä ja suoravärin osaa heittää päähän itsekin :)

  Oliko tyvi siis tuon värinen jo vaalennuksen jäljiltä? Joka tapauksessa kampaajan pitäisi käsittääkseni korjata värivirhe ilmaiseksi, jos on jäänyt vaalentumatta kunnolla tms.

  Minusta on ihan loogista, ettei väri nappaa kerran vaalennettuun tyveen yhtä hyvin kuin huokoisempiin pituuksiin. (Itse näin tämän efektin kerta toisensa jälkeen, kun pidin yllä punaista väriä suoraväreillä yms. tököteillä. Sittemmin kyllästin siihen värjäysrumbaan ja palasin omaan väriin muutamalla raidalla.) Ihan latvat saattavat olla sitten taas liian huokoiset ”pitääkseen” väriä.

  KC:n Color Mask eli ihan tuo värinaamio, on muuten tosi tosi pigmenttistä. Sain sillä kerran tahattomasti ihan paloauton punaiset hiukset.

  • Sanni

   Siis miksi tuo värjäys piti tehdä kampaajalla? Jos vaalentelet kuitenkin itse tyveä ja suoravärin osaa heittää päähän itsekin :)

   Olen elämässäni suorittanut kotona ainoastaan tyven vaalennusta ja ylläpitänyt onnistuneesti lämmintä vaaleaa (viileänkin ylläpito on ollut niin-ja-näin), en todellakaan aikonut lähteä itse kokeilemaan jotain violettia väriä. ;) Kaikki eivät ole värivelhoja. En tiedä shokki/pastelliväreistä mitään, käännyn ilman muuta ammattilaisen puoleen asioissa joissa tietoni ovat olemattomat.

   Oliko tyvi siis tuon värinen jo vaalennuksen jäljiltä?

   Ei ollut, se oli kympin asteinen vaalea. Violetti väri jätti sen tuollaiseksi harmaanruskeaksi.

   Minusta on ihan loogista, ettei väri nappaa kerran vaalennettuun tyveen yhtä hyvin kuin huokoisempiin pituuksiin.

   Miten tällä logiikalla selittyy sitten sävyn huono tarttuvuus myös latvoihin (jotka ovat kaikkein huokoisimmat)..?

 8. Sonia

  No höh. Mulla shokkivioletti pysyi yhtä hyvin kuin shokkipinkki ja shokkimagenta. Kerran kuussa värjäsin, 25 euroa kuussa. Magenta haalistui magentasta pinkimmäksi mutta pysyi kuukauden aina kuitenkin kivana. Mut mun tukka on helppo shokkivärjätä. Kunhan alta blondaan eka tappoaineilla.

  • Sonia

   …niin ja siis ilman mitään shokkivärin lisäämisiä hoitoaineeseen tms. Shampoot pidin sulfaatittomina mutta niin teen tavallisen värinkin kanssa.

  • Sanni

   Voi onnekasta. Mulla on tällä hetkellä sellainen olo etten suunnilleen haluaisi pestä hiuksia ollenkaan kun tiedän että olen joka pesulla lähempänä ponihiuksettomuutta… möööö…

 9. Katri

  Nyt pitää heti aluksi korostaa, etten halua saarnata tai heristellä sormeani kenellekään. Kun luin kommentteja ja ylipäätään pohdiskelin tätä shokkivärihommaa ehkä ekaa kertaa, niin jotenkin vaan järkytyin noista värjäyskertojen määristä ja vaikutusajoista mitä tämä trendi pitää sisällään. En ole perehtynyt suoraväreihin, mutta noin yleisesti tiedän, että hiusvärithän ovat suoranaista myrkkyä ja vakavat allergiset reaktiot ovat aina mahdollisia, vaikka samalla värillä olisi ohjeita noudattaen värjännyt vuosien ajan ilman mitään oireita. Itse lopetin hiusten värjäämisen yläasteen jälkeen, enkä pystyisi enää palaamaan entiseen… Pelkään liikaa kaikkia lyhyt- ja pitkäaikaisia vaikutuksia ja kammoan muutenkin hiusteni kaikenlaista ”rääkkäämistä”. Lisäksi helppouteen tottuneena en halua tuhlata aikaa ja rahaa siihen ruljanssiin enää. Suurin tekijä on toki se, että viihdyn parhaiten juuri omassa värissäni! Ymmärrän kyllä juuri sen takia miksi ihmiset värjäävät hiuksiaan, sillä onhan se tosiaan niin, että toisille se kotoisin väri on joku jonka saa vain purkista :)

  Joka tapauksessa kun oma ajatusmaailma on sen suuntainen, että hämmästyttää miten arkipäiväisesti ja huoletta hiusten värjäämiseen suhtaudutaan, niin olisikin mielenkiintoista mahdollisesti lukea sinun/lukijoiden mietteitä siitä, millaisia ajatuksia hiusvärit ja niiden riskit ja vaarat herättävät?

  • Sanni

   En ole perehtynyt suoraväreihin, mutta noin yleisesti tiedän, että hiusvärithän ovat suoranaista myrkkyä ja vakavat allergiset reaktiot ovat aina mahdollisia

   Suoraväreissä ei ole niitä ”pahisaineita” joita hapettavat kestovärit sisältävät. Tässä esimerkiksi Herman’s Haircolourin inci:

   Aqua, cetearyl alchohol, distearoylethyl hydroxyethylmonium methossulfate, ceteareth -20, oleth-5 phosphate, dioleyl phosphate, basic blue 124, basic red 51, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, citric acid.

   Siinä on siis tavallisista hiustenhoitoaineista löytyviä pehmentäviä ainesosia, säilöviä parabeeneja ja pigmenttejä. Hiusvärien huonomaineisinta kemikaalia PPD:tä ja sen johdannaisia ei suoraväreistä löydy. Muita herkistäviä hiusvärien kemikaaleja ovat Toluene-2,5-Diamine, 2-Nitro- p-Phenylenediamine, p-Aminophenol, m-Aminophenol ja Resorcinol. Näitäkään ei suoraväreistä pitäisi löytyä.

   Mutta jos puhutaan hiusten värjäyksestä ihan yleensäkin, niin olen samoilla linjoilla kanssasi. Kestohiusvärit sisältävät kosmetiikan myrkyllisimpiin kuuluvia kemikaaleja ja silti ihmiset värjäilevät hiuksiaan huoletta. Onhan se erikoinen ilmiö.

   Vaalennusaineet eivät sisällä PPD:tä ja ovat terveyden kannalta turvallisempi vaihtoehto, vaikka usein mielletään että vaalennus on kaikkein hiuksia rääkkäävin toimenpide. Hiusten kunnon kannalta se varmasti onkin kuluttavin, mutta ihmisen koko terveyden kannalta turvallisempaa kuin hiusten tummentaminen kestovärillä.

 10. VerdeL

  En nyt yritä olla nokkela, mutta eikö hyvälaatuinen liila peruukki ajaisi saman asian? Kauheasti tuntuu olevan hommaa.
  Laitat sen aamulla päähän ja hymyilet peilille…

  • Sanni

   Jjjooo.

 11. Gem

  Hmmh, luulisin tän perusteella olevani onnekas, kun värjäsin kaksi viikkoa sitten hiukset Herman’sin purplella eikä nää oo menneet miksikään! Pesujen aikana näyttää aina siltä et kääk nyt lähtee kaikki mut kuivana ei suurempaa muutosta.
  Oon siis puoliksi suomalainen ja puoliks angolalais-portugalilainen, niin hiustyyppi on karhea, paksu ja kihara. Ja musta tietysti. Otin kesäksi vaaleat ombrelatvat ja siihen vielä myöhemmin raidat juureen niin oli otollinen aika testata ikiaikaista lempiväriäni päähän kun mustaan ei luonnollisesti mikään tartu..

 12. Alcyone

  Miun hiuksissa on toiminut parhaiten Special Effects-suoraväri (Elumenin lisäksi). Värjäsin niiden Deep Purplella hiuksia violetiksi ja se on todella pigmenttistä tavaraa ja pysyy hyvin. Sitä saa kyllä laimentaa todella rankasti jos haluaa pastellisen lopputuloksen :) Tilasin sitä haircrazy.comista
  Tietysti riippuu niin ihmisestä ja hiuksista miten mikäkin väri pysyy, mutta ajattelin vinkata :)

 13. Turnipsi

  Mä olen kovin myöhässä kommentoimaan, mutta toivottavasti viestini on kuitenkin vielä hyödyksi. Itse olen shokkivärjäillyt päätäni kohta parikymmentä vuotta monenmoisella tökotillä, ja ajattelin, että omien kokemuksien lateleminen tähän muiden perään voisi kenties helppiä sinua väriseikkailuissasi. :)

  (Ihana muuten tuo sinun poniliilasi, ja on mahtavaa nähdä, kuinka paljon iloa väri sinulle selvästi tuo. Riemu suorastaan säteilee näistä postauksista! <3)

  Eniveis, aikoinaan starttailin punaoransseilla, mutta nyt viimeinen kymmenisen vuotta on menty violetin kanssa. Täällä jo mainituista käytössä on aikoinaan ollut suht pitkään tuo Crazy Color, joka on edullinen, saatavuudeltaan hyvä ja sinänsä kaikin puolin ihan kelpoisa suoraväri. Kestoltaan nuo eivät ole kuitenkaan yltäneet minun päässäni samalle tasolle kuin suurimmat suosikkini. Fudgen Paintbox-väreillä olen värjäillyt myös, ja vaikka nuo koinkin laadukkaiksi, pigmenttipitoisiksi ja suhteellisen kestäviksi, ovat ne hieman kalliimpia ja kävivät myös jo useampi vuosi sitten hankaliksi hankkia. Nyt Googlaillessa niitä kuitenkin taitaa näköjään taas saada vaikkapa Brittilästä ihan mukavasti, joten jos testailu kiinnostaa, nuokin voisivat olla harkittavien listalla!

  Elumenin kanssa olen touhuillut myös, ja siinä on kieltämättä äärimmäisen hyviä puolia sellaista värjääjää ajatellen, joka haluaa pitäytyä samassa värissä pitkään ja hiuksensa hyvässä kunnossa. Kyseinen mönjä toimii tosiaan ihan omalla logiikallaan, ja sen myötä myös värjäysprosessi sekä lopputulos ovat aivan omanlaisiaan. Itse tilailin värini Saksasta, ja vaikka homma on näin huomattavasti kampaamovärjäystä halvempaa, kertyi sille silti hintansa ainakin minun blondatulle hiukselleni tarpeellisten Prepare- ja Lock-aineiden, itse väriputelien sekä postikulujen jälkeen. Kirkkaan värin aikaansaamiseksi vaalensin tyvet, sitten levitin niihin Prepare-aineen ja tämän jälkeen sitten edelleen värin itsensä ja viimeisenä vielä Lock:in pitämään värin päässä. Lopputulos oli erittäin kestävä, käytännössä lähes haalistumaton sekä huiman kiiltävä ja hyväkuntoisen tuntuinen. Sellainen "silikonattu", mutta ei kuitenkaan mitenkään lättänä tukka. Pestä olisi voinut varmaan melkein tiskiaineella ilman isompaa damagea, jos olisi halunnut oikein experimentaaliksi heittäytyä. :D Uusiksi värjäilin käytännössä aina vain tyviä.

  Hyvien puolien ohella värissä oli sitten myös ne huonommat, ja niiden takia olen Elumenista luopunut. Prosessi ei monine vaiheineen ole se näppärin, mutta toki tuolle varmasti aikansa löytäisi jos tahtoisi. Värjääminen ei ole miellyttävintä siitäkään syystä, että väri on aikas valuvaa, sellaista löysää hyytelölientä. Tämä sopii jokseenkin huonosti yhteen sen kanssa, että mihin väriä sitten meneekin, se pysyy siinä yhtä tautisesti kuin hiuksessakin. Pienikin roiske vaikkapa huonekaluissa tai kodinkoneissa jäsähtää siihen ikuisiksi ajoiksi, hinkkasi sitä sitten irti kuinka paljon hyvänsä ja millä hyvänsä. Samoin aine juuttuu ihoon, ja ainakin minulla se lähti hiusrajasta ja päänahasta vasta sitten, kun kuoriutui ihokin. Tuo viimeksi mainittu kaiken hankaluuden ja sotkuriskin ohella sai aikaan sen, että normaalit suoravärit ovat tuntuneet kivemmilta optioilta.

  Tällä hetkellä minulla on käytössä Directions, jota oletkin jo Kreikassa kokeillut. Nykyisin haluan hiuksistani tummemmat ja syvänvioletit ja tämän lisäksi pyrin välttämään ylimääräistä rasitusta hiuksille kemikaalikuormituksen rajoittamisen ohella, joten luonteva ratkaisu on ollut siirtyä värjäämään pelkällä suoravärillä luonnollisen hiusvärini päälle. Minulla Directions tarraa hyvin lasimaiseen luonnolliseen hiukseen, ja olen kokenut sen niin voimakaspigmenttiseksi kuin myös oikein hyvin kestäväksi sen kerrostuttua hiukseen kunnolla. Kestosta esimerkkinä toiminee se, että kun muutama vuosi sitten sairastuin enkä voinut värjätä hiuksia melkein vuoteen, oli puolen vuoden kohdalla pituuksissa vielä selkeästi violetti sävy. Directionsia saa Brittilästä hyvinkin edukkaaseen hintaan (mm. Cyberloxshop-nimisestä kaupasta), värivalikoima on kattava ja värin käyttäminen on helppoa ja siistoä. Yhdessä nämä tekijät ovat pitäneet minut juuri tämän merkin suosijana jo pitkään.

  Ainoa enemmänkin ihmetystä kuin merkittävää harmia aiheuttava seikka värissä on ollut, että viimeisen vuoden aikana käyttämistäni sävyistä toinen, Plum, on muuttunut pigmentiltään huomattavasti sinisemmäksi. Tämä (uusi resepti?) näkyy erityisesti siinä, että haalistuessa väristä katoavat punapigmentit ja latvat ovat lopulta melkeinpä siniset aiemmin ilmenneen päinvastaisen efektin sijaan. Ongelman olen kuitenkin ratkaissut sekoittamalla violettini nykyisin niin, että itselleni täydellisen violetin blendauksessa on mukana 2/3 Rose Red -sävyä aiemman 50/50 -blendin sijaan. Ylläpitoon olen käyttänyt myös KC Professionalin Color Maskia hoitoaineen ominaisuudessa, ja koska maski on sellainen lämpimämpi violetti, tasaa se osaltaan siniseen taittumista.

  Toivottavasti pääsemme lukemaan sinun kokeiluistasi ja näkemään tuloksia, odotan postauksia suurella mielenkiinnolla! Iloa värikokeiluihin! :)

  • Sanni

   WOW, kiiiiitos Turnipsi!! <3 Ihan mieletön infopaketti, suuri kiitos tästä :) Kiinnostavaa lukea ihmisten kokemuksia etenkin tuosta "omalle planeetalleen" hehkutetusta Elumenista. Pysyvyys kuulostaa todellakin olevan omaa luokkaansa mutta kieltämättä värjäysprosessin monimutkaisuus ja kalleus eivät houkuta….

   Eikö Directionsia muuten saa Suomestakin? (No saa, kertoo Google :)) Onko se sitten niin paljon kalliimpaa Suomessa kuin Briteistä tilattuna postikuluineenkin?

   • Turnipsi

    Hienoa, että megapaasauksestani oli hyötyä! :D

    Directionsia saa tosiaan myös Suomesta, mutta jos hankkii yhtään isompaa satsia, on Brittilästä tilailu tullut kyllä tuntuvasti halvemmaksi postikulujenkin jälkeen. Esimerkiksi tuolta vinkkaamastani kaupasta saa värinsä vielä alehintaan £3.49, jos tilaa kerralla enemmän kuin neljä purkkia. Postikuluja olen pitänyt kohtuullisina, saman verran niitä kertyisi helposti myös Suomen rajojen sisällä postittaessa.

    Mä pidän mielelläni purkkeja varastossa ainakin muutaman värjäyskerran edestä jo ihan helppouden nimissä, joten kyllä tuo vähän kauempaa tilailu tuo hyvin säästöä pidemmän päälle. (Punnan kurssi on muuten nyt tosi alhaalla, mikä tietty tekee tilaamisesta vielä astetta kannattavampaa.)

    • Sanni

     Kiitokset vielä tästä :)

 14. pppiiu

  Oon nyt kyllä ihan tositositosi myöhässä mutta mä oon aina värjännyt tukan suoravärillä niin että pesen ensin shamppoolla, kuivaan hiustenkuivaimella, vedän hoitsikat ja värit kuivaan päähän, annan olla välillä tunninkin ja sit käyn huuhtomassa = tsadaaa! tarttuu hyvin jopa omaan värjäämättömään vaaleeaan hiukseen :)

  • Sanni

   ”Vedät hoitsikat ja värit”… siis yhdessä vai erikseen? :D

   Kuivaan tukkaan suoraväri tarttuu tosiaan parhaiten.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.