Jälkiruokaa kasvoille: Ilona Luonkos -öljypuhdistuskakku

”Kuin samettinen jälkiruoka kasvoillesi”. Näin kuvataan kotimaisen Ilona Luonkos -sarjan ensimmäistä tuotetta: kiinteää öljypuhdistuspalaa.

Kuulostaa lupaavalta! Ainakin sellaiselta jota meikäläinen mielellään testaa.

Ilona Luonkosin nettisivu kertoo, että sarja on ”luonnonkosmetiikan asiantuntijoden ja opettajien kehittämä”. Ajattelin, että nimen taakse kätkeytyy Ilona-niminen nainen, mutta ei tällä kertaa. ”Luonkos” on lyhennys luonnonkosmetiikasta. Kuten viime viikolla esitelty Senja Cosmetics, myös Ilona-sarja on lanseerattu syksyllä 2018. Tuotteet valmistetaan käsityönä Naantalissa. Tällä hetkellä valikoimassa on ainoastaan öljypuhdistuskakkuja mutta sarjan on tarkoitus laajentua myöhemmin.

Sain kuivalle ja herkälle iholle kehitetyn, ylellisen Rebirth-öljykakun testiin Biodellyltä.

Kakkuja on kolme erilaista: Rebirth kuivalle iholle, Healing rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle sekä hajusteeton Radiant kaikille ihotyypeille ja hajusteherkille.

Pala näyttää saippualta, mutta sitä se ei ole vaan koostuu pelkästään öljyistä, rasvoista ja tuoksuaineista.

Ainesosat näyttävät tältä: kaakaovoi, kookosöljy, manteliöljy, kaakaouute, benzoehartsi, hajusteet (joiden joukossa citronellol, geraniol ja limonene eteerisistä öljyistä).

Rebirth tuoksuu todellakin huumaavalta. Tuoksu on makea, lämmin ja intensiivinen. Vaniljaisen makeasta ja balsamimaisesta, kevyesti itämaiseen vivahtavasta tuoksusta vastaa benzoehartsi. Ainetta käytetään perinteisesti suitsukkeissa. Benzoehartsiuutteella on myös kalvoa muodostava ominaisuus.

Rebirthin voimakas tuoksu ei varmaan ole kaikkien juttu, mutta minun se on :) Ahh, niiiiin ihana ja herkullinen! Jälkiruokaa kasvoille? Kyllä, allekirjoitan tämän. Hajuvesikielessä tämän tyyppisiä jälkiruokamaisen makeita tuoksuja kutsutaan ”gourmand”-tuoksuiksi.

Kakkua käytetään kuivalla iholla. Ota kakku kuiviin ja puhtaisiin käsiin ja hiero sitä kämmenten välissä kunnes öljy sulaa. Levitä sitten öljy kasvoille ja hiero pyörivin liikkein kunnes meikki irtoaa. Rasvapohjaisena kakku poistaa myös vedenkestävän meikin sekä aurinkosuojatuotteet.

Tarkkasilmäiset inci-tuntijat saattoivat ainesosaluettelosta jo nähdäkin, että Ilonan puhdistuskakussa ei ole emulgaattoreita. Näin ollen öljyt eivät myöskään maitoudu ja liukene iholta vedellä huuhdellessa. Kakun sisältämät kaakaovoi, kookosöljy ja manteliöljy ”vastustavat” vettä ja putsari täytyykin poistaa kasvosienellä tai -liinalla. Koin itse musliiniliinan parhaana, koska se on kevyesti karkea. Konjac-sienikin toimii hyvin, mutta jättää iholle vähän enemmän öljyjä. Esimerkiksi Sensain Sponge Chief -klassikkoliinalla sain putsarin irti kaikkein huonoiten, iholle jäi jopa meikkiä. Arvioin, että hieman karheat pyyhkeet kuten frotee tai musliini toimivat tämän kanssa parhaiten.

Mitä tuumailen tästä putsarista?

Plussaa: hellävarainen ja tehokkaasti meikin irrottava, hemmotteleva puhdistustuote. Tuntuu ylelliseltä. Hoitaa ihoa ja sopii erityisesti kuivalle iholle. Kiinteänä tuotteena sopii hyvin käsimatkatavaralla matkaavalle lentomatkustajalle, ei vie nestemäisten tuotteiden kiintiötä.

Miinusta: vaikka öljyt tosiaan liuottavat meikin tehokkaasti, on eri juttu saada irronnut meikki vielä pois kasvoilta, ja siihen tarvitaan erillinen väline eli kasvopyyhe tai sieni. Koska tuotteen lupaama vaikutus on riippuvainen toisesta tuotteesta, annan siitä pienen miinuksen. Palan mukana voisi hyvin tulla jo valmiiksi pieni kasvopyyhe. Ideaa tulevaisuuteen, Ilona Luonkos? :)

Pakkauskin kerää plussaa: rasia on valmistettu Kotkamillsin biohajoavasta kartongista.

Kaikki Ilonan öljypuhdisuskakut ovat 100% luonnollisia sekä vegaanisia. Kakku (60 g) kestää käytössä varmastikin ”pienen ikuisuuden”, sillä kakku on koostumukseltaan sen verran kova että yhdellä käyttökerralla öljyä sulaa vain vähän, ja pieni määrä öljyä riittää mainiosti koko kasvoille. Koostumus on erittäin liukuva ja riittoisa.

Öljypuhdistuskakku maksaa 29,90€. Sitä voi ostaa esimerkiksi Biodellyltä ja valikoiduista kivijalkamyymälöistä (Ilonan sivulla ei ole listaa jälleenmyyjistä).

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (11)
 1. Mä olen miettinyt, että kun nämä kestävät käyttöä, niin miten kauan ne säilyvät? Ja kun tuotetta annostellaan suoraan iholle, niin onko miten helppoa annostella hygieenisesti? Itse tykkään kyllä musliiniliinan kanssa käytettävistä öljyputsareista, joten tää voisi olla hyvä vaihtoehto! 😊

  1. Mä olen miettinyt, että kun nämä kestävät käyttöä, niin miten kauan ne säilyvät?

   Vedetön tuote ei kerää bakteereja niinkuin vettä sisältävä, joten kiinteät saippuat ja tällaiset öljy/rasvapalat säilyvät oikein hyvin kun niiden antaa käytön jälkeen kuivua ilmavasti. Jos tällaista öljyputsaripalaa käsittelee aina kuivilla ja puhtailla käsillä, se ei edes altistu kosteudelle. Eteeriset öljyt toimivat myös säilövänä aineena. Mitään tarkkaa aikaa en tokikaan osaa sanoa mutta villi veikkaus on että tällainen pala kestää hyvänä (oikeaoppisesti alle 30 asteen lämpötilassa säilytettynä) ainakin pari vuotta. Mun Rebirth-palassa on parasta ennen-päiväys mutta se on niin tuhriintunut ettei siitä saa selvää muuta kuin vuosiluvun 2020. Ja tämä on siis valmistettu syksyllä 2018.

   Ja kun tuotetta annostellaan suoraan iholle, niin onko miten helppoa annostella hygieenisesti?

   Tämähän annostellaan käsien kautta, eli itse pala ei koske kasvojen ihoa, ainoastaan (puhdistettujen) käsien ihoa :)

 2. Melkein jo olin ostamassa tällaisen, mutta sitten huomasin että tämä ei emulgoidu. En todellakaan halua rasittaa ihoani hinkkaamalla sitä karkealla liinalla (ja sitä pitäisi olla koko ajan pesemässä eikä se silti olisi hygieeninen), joten se pudotti tuotteen ostoslistaltani.

  Vastaava tuote emulgaattorilla varustettuna kiinnostaisi kyllä kovasti. Onko emulgaattorin formuloiminen kiinteään koostumukseen jotenkin vaikeaa kun emulgoituvia kiinteitä puhdistustuotteita ei markkinoilla liiemmin ole?

  1. Onko emulgaattorin formuloiminen kiinteään koostumukseen jotenkin vaikeaa kun emulgoituvia kiinteitä puhdistustuotteita ei markkinoilla liiemmin ole?

   Tähän en osaa vastata, täytyy kysyä kasvojenpuhdistustuotteita formuloivalta kosmetiikan kemistiltä kun seuraavan kerran tulee tilaisuus. Hyvä kysymys!

    1. Kiitos A :) Ehdin perehtyä linkkiin huomenna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *