Ilahduttava EKOPHARMA

Jes, olen innoissani! Ekopharma! Suomen kosmetiikkakentältä löytyy yllätyksiä! :)

Nyt siis vihdoin kokemuksia kotimaisesta luonnonkosmetiikkasarjasta Ekopharmasta. Ja saattaapa minulla olla heittää mukava tarjouskin sarjan tuotteista.

Ekopharma

Ekopharma Professional –tuotteita valmistaa suomalainen Naviter Oy ja sarja on tullut myyntiin vuonna 2012. Kuten melkein kaikkien luonnonkosmetiikan sarjojen kohdalla, myös Ekopharman synnyn taustalla on sen kehittäjän iho-ongelmat ja herkkä iho. Naviterin perustaja Anni Linnavirta tahtoi kehittää sarjan tehokkaita ja samalla hyvin siedettyjä tuotteita, jotka pohjautuvat luonnon raaka-aineille ja sopivat herkälle iholle.

Ekopharman tuotteet poikkeavat tavanomaisesta luonnonkosmetiikasta sillä, että niissä ei ole käytetty perinteisiä luonnonkosmetiikan yrttejä eikä yrtteihin kuuluvia mykerökukkaisia kasveja tai ihoa herkistäviä tuoksuja.

Ekopharman tuotteissa ei ole käytetty yhtäkään 26 eniten allergisoivasta tuoksukemikaalista, jotka EU:n kosmetiikkalainsäädäntö on määrännyt nimettäväksi erikseen ainesosaluetteloissa. Tämä on oikeasti poikkeuksellista luonnonkosmetiikassa, jossa tavallisesti käytetään runsaasti tälle listalle kuuluvia eteerisiin öljyihin pohjautuvia hajusteita.

Ekopharma_IMG_8536

Ekopharman tuotelinjoista herkän ihon linjassa ei ole lainkaan käytetty hajusteita. Muissa linjoissa on tuoksuaineita, mutta vain hyvin siedetyiksi tunnettuja. Herkän ihon linjasta on lisäksi jätetty pois pähkinäallergikoita mahdollisesti haittaavat karitevoi ja manteliöljy.

Ekopharma_vadelma

Kotimaisia luomumarjoja

Tuotteiden vaikuttavina aineina on suomalaisia luomumarjoja. Kosteuttava linja perustuu vadelmalle, anti-age linja tyrnille, herkän ihon linja mustaherukalle ja seka/epäpuhtaan ihon linja karpalolle.

Ekopharman kouluttaja Soile Riemunen kertoo, että marjat ovat erittäin siedettyjä ja niissä on enemmän iholle tärkeitä vitamiineja kuten C- ja E-vitamiini sekä beetakaroteenia kuin hedelmissä ja vihanneksissa. Marjat sisältävät vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi antioksidantteina toimivia polyfenoleita. Lisäksi marjojen siemenöljyssä on iholle välttämättömiä rasvahappoja omega-3 ja omega-6:a.

Marjojen erinomaisesta siedettävyydestä ja vähäisestä herkistysalttiudesta muistan myös Mádaran Lotte Tisenkopfa-Iltneren puhuneen Superseed-öljyjen yhteydessä. Peukut siis meidän pohjoisille marjoille!

Ekopharman tuotteet ovat myös alkoholittomia (incissä näkyvät ’alcohol’ –sanan sisältävät ainesosat ovat pehmentäviä rasva-alkoholeja, eivät kuivattavaa etanolia) ja monissa tuotteissa on käytetty pelkän veden sijaan marja- tai lehtiuutteita.

Kaikki Ekopharman tuotteet valmistetaan Suomessa Naviterin omassa tuotantolaitoksessa Helsingin Roihuvuoressa. Tuotteilla on suomalainen, sitoutumaton luonnonkosmetiikkasertifikaatti FI-Natura.

*

Tuotekokemuksia

Ekopharma

Sain testiin kattavan setin tuotteita puhdistusaineista kuorintavoiteeseen ja seerumiin.

Valitettavasti Vadelma-linjan tuleva uutuus, nykyisen puhdistusgeelin syksyllä korvaava puhdistusvaahto (juuri sellainen minun tykkäilemäni pumppu-malli) ei ollut ehtinyt ulos tehtaalta. Testiin saamani geeliputsari jää ihan näillä näppäimillä pois valikoimasta.

Ekopharma_IMG_8498

Vadelma Kosteuttava Puhdistusgeeli (250 ml / 23,45€)

Löysärakenteinen geeli hellävaraisella pesuteholla, huuhtoutuu iholta hyvin jättämättä joillekin geeliputsareille ominaista ”limaista” pintaa. Miellyttävä, mieto tuoksu. Tarkoitettu kasvojen puhdistukseen, ei poista meikkiä.

Geeliputsarin korvaavassa vaahdossa on tehokkaammat pinta-aktiiviset ainesosat jotka irrottavat myös meikin.

Hain Sokoselta vielä pienen näytepurkin Tyrni-puhdistusemulsiota (250 ml / 23,45€) jotta sain testattua jonkun Ekopharman meikinpuhdistusaineenkin. Emulsio on sekin aika mieto puhdistusteholtaan; meikki kyllä lähti, mutta vaati kaksi puhdistuskertaa. Luonnonkosmetiikan putsarit eivät useinkaan poista synteettisiä meikkipohjia, se on hyvä pitää mielessä. Ekopharman valikoima täydentyy syksyllä vielä öljypuhdistuksen sisältävällä kaksoispuhdistuksella, ja tämä lienee sarjan kaikkein tehokkain ase meikin irrotukseen.

Ekopharma_tyrni

Tyrni Hoitava Kasvovesi (250 ml / 23,45€)

Ihanan hedelmäisen tuoksuinen kasvovesi. Kysyin Soile Riemuselta tuoksusta, ja sain kuulla, että se tulee appelsiinin eteerisestä öljystä ja Ekopharman tuotteissa säilöntäaineena käytetystä fenetyylialkoholista (incinimi phenethyl alcohol). Fenetyylialkoholi ei ole kuivattava alkoholi vaan ruususta saatava rasva-alkoholi jota käytetään säilöntäaineena, ja bonuksena mukana tulee myös tuoksu. Itse tyrniuute ei Riemusen mukaan tuoksu juuri miltään.

Iholle jää aavistuksen kihelmöivä tunne tuotteen jäljiltä.

Inci: tyrnin lehtiuute, tyrnin hedelmäuute, kurkku-uute, betaiini, appelsiinin eteerinen öljy, acacia senegal -kumi, ksantaanikumi, fenetyylialkoholi, sitruunahappo.

Ekopharma_IMG_8520

Tyrni AHA Duo-kuorinta (50 ml / 22,85€)

Mukavan ja tehokkaan tuntuinen kuorinta. Tuotteessa on kuorivina ainesosina sekä hedelmähappoja että rakeita (jojobahelmiä ja tyrnijauhetta), siitä nimi ”duo”. Iho jää juuri niin pehmeäksi ja sileäksi kuin hyvältä kuorintatuotteelta sopii odottaa.

Tehokas, tiheä rae-rakenne saattaa tosin jonkun makuun olla kenties liiankin tymäkkä. Tuotteessa on sama hedelmäinen tuoksu kuin koko Tyrni-linjassa.

Ekopharma_IMG_8506

Silmänympärysvoiteita sain testiin kaksi, peruskosteuttavan ja antioksidanttisen Vadelman ja kiinteyttävän, ravitsevamman Tyrnin.

Vadelma Kosteuttava silmänympärysgeeli (15 ml / 23,45€)

Todella miellyttävä koostumus, tämä tuote oli ykköslempparini testituotteista ennen kuin korkkasin seuraavan tuotteen. ;) Normaalisti en pidä geelimäisistä kosteuttajista, mutta Vadelma-silmänympärysgeeli on maitomainen ja tuntuu erilaiselta kun tavanomaiset, läpinäkyvät geelit.

Vadelma-geeli myös asettuu silmänympärysalueelle eikä leviä kauttaaltaan (tiettyjen silmänympärystuotteiden ongelma, josta puhun blogissa useinkin). Tuntu on erinomaisen kosteuttava eikä iho jää nahkeaksi (myös geelikoostumukselle ominaista).

Kaiken kaikkiaan huipputuote. Mutta kun korkkasin seuraavan testattavan, löytyi se Todellinen Rakkaustuote:

idEkopharmaTyrni_sy_IMG_8509

Tyrni Kiinteyttävä silmänympärysvoide (15 ml / 26,80€)

Suosikkini koko testisatsista! Ihana, ihana, ihana tuote. Haluaisin vain laulaa hymnejä tälle ystävälle. Pullo sai kunnian lähteä myös mukaan Kreikkaan – ainoana silmän/kasvojenkosteuttajana!

Kyllä, käytän tätä koko kasvoilla. Pumppuannostelijasta tulee kerralla vähän liian suuri määrä voidetta silmänympärysiholle, ja niinpä pyyhin loput voiteesta kasvoille. Kun huomasin, miten ihanan tuntuiseksi iho jää tuotteen jäljiltä, siirryin järjestelmällisesti käyttämään voidetta koko kasvojen kosteuttajana. 15 millin kokoisena se on myös täydellinen matkakoko.

Voiteen koostumusta voisi kuvailla sanoilla täyteläinen geelifluidi. Voiteessa on rasvamaisia ainesosia, mikä tekee siitä täydellisen yksinään koko kasvoilla käytettäväksi. Se sisältää iholle optimaalisen cocktailin vettä ja lipidejä, joita kumpiakin iho tarvitsee suojavaippansa eli hydrolipidikalvon ylläpitoon.

Ekopharma_IMG_8518

Täysin öljyttömät ja rasvattomat tuotteet jättävät iholle usein nahkean tunteen, koska ne ainoastaan sitovat ihoon kosteutta mutta eivät pehmennä ihoa. Tyrni-silmänympärysvoide myös pehmentää. Iho ei jää janoiseksi vaan täydellisen pehmeäksi ja suloisen sileäksi – eikä tähän vaadita edes silikoneja! Pahoittelen överiltä kuulostavia rakkauden tunnustuksia, mutta olen kerta kaikkiaan ihastunut tähän tuotteeseen. Kirkkaasti vuoden parhaita löytöjä.

Kokeilin myös Vadelma-silmänympärysvoidetta koko kasvoilla ja toimii, mutta Tyrni-voide on lipidipitoisempi ja jättää näin ollen pehmeämmän ihon pinnan.

Ainoa ”mutta” tuotteessa saattaisi olla jonkun makuun liian voimakas tuoksu. Tuotteessa on sama vahva hedelmäinen tuoksu kuin koko Tyrni-linjassa. Itse pidän tuoksua miellyttävänä, mutta voisihan se kenties olla miedompi. Tuoksu tulee aiemmin mainituista appelsiinista ja ruususta uutetusta rasva-alkoholista.

Ekopharma_IMG_8504

Öljytön Karpalovoide (30 ml / 33,15€)

Tämä tuote on seka- ja rasvoittuvan ihon linjasta. Oikein miellyttävä, fluidimainen ja sileä koostumus. Ei jätä ihoa nahkeaksi ja imeytyy nopeasti. Tykkään ja voisin käyttää koko pullon. Tyrni-silmänympärysvoide on kuitenkin ylellisempi ja jättää iholle vielä paremman tunteen. ;)

Karpalovoide on öljytön, mutta ei rasvaton (inci alla). Siinä on triglyseridejä, jotka osaltaan vaikuttavat koostumuksen pehmentävyyteen.

Ekopharma_IMG_8530

Kosteuttava 24-h-Vadelmavoide (30 ml / 32,40€)

Kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille sopiva Vadelma-kasvovoide on Soile Riemusen mukaan Ekopharman suosikkituotteita ja etenkin nuorten, Ekopharmaa koulussaan käyttävien kosmetologiopiskelijoiden suosiossa. Voide on täyteläisehkö ja sopii aamuin illoin käytettäväksi.

Minultakin Vadelmavoide saa kiitosta, mutta ohuempien koostumusten ystävänä käyttäisin tätä itse talviaikaan kun iholla on pintakuivuutta. Tuote ei tunnu raskaalta tai rasvaiselta, mutta itse tykkään enemmän fluidimaisesta, ohuemmasta voidetyypistä. Vadelmavoiteen inci kuvassa oikealla.

Ekopharma_SK15_voide

Suojaava päivävoide SK 15 (50 ml / 34,50€)

Levittyy notkeasti, ei ole yhtään tahmea eikä jätä ihoa valkoiseksi. Toki koostumus on ”jämäkämpi” kuin Ekopharman muissa kasvovoiteissa, sillä mineraalifiltteri tekee koostumuksesta automaattisesti paksumman, mutta yleisellä aurinkovoidemittarilla kyseessä on voide ohuemmasta päästä.

Huomatkaa muuten supersimppeli ainesosaluettelo! :)  Kun vertaa synteettiseen aurinkosuojaan niin kemikaalien määrä niissä on huima.

Voiteessa on voimakas, hedelmäinen tuoksu, kuten monissa Ekopharman tuotteissa. Itse pidän tuoksuja kuitenkin miellyttävinä. Tämä tuttavuus meni ehdottomasti ykköseksi kaikista koskaan testaamistani luonnonkosmetiikan suojakertoimellisista voiteista, siksi se ansaitsee ”Löytö”-statuksen. (Tyrni-silmänympärysvoidekin ansaitsisi, mutta pärjäilköön se noilla sydämillä… :))

Ekopharma_IMG_8502

Mustaherukka C-Max –seerumi (30 ml / 33,15€)

C-vitamiinia sisältävä hoitoseerumi. Geelimäinen koostumus, iho tuntuu seerumin jälkeen hieman tahmealta (just se tyypillinen geelifiilis) ja ihon pinnalle jää ikään kuin napakka kalvo. Täysin rasvattomana ja öljyttömänä C-Max-seerumi ei riitä yksinään, vaan vaatii päälleen voiteen. Useimmat ihmiset tietysti käyttävätkin seerumeita nimenomaan voiteen alla.

Pakkaukseen liittyy ainoa Ekopharmalle suuntaamani kritiikki: kuten moni c-vitamiinituotteita ja niiden säilöntäteknologiaa tunteva saattoi kuvastakin huomata, ei C-Max-seerumin pakkaus ole kaikkein tarkoituksenmukaisin. C-vitamiini säilyy kosmeettiseessa valmisteessa parhaiten, kun tuote on pakattu läpinäkymättömään pumppupulloon (tietysti myös pH vaikuttaa, mutta Ekopharman kemistin mukaan se asia on C-Maxissa varmistettu). Läpinäkyvyys ei ole c-vitamiinituotteelle hyvä juttu, altistus valolle nopeuttaa vitamiinin hapettumista.

Ekopharmalta myönnettiin, että pullo olisi hyvä säilyttää pahvisessa ulkopakkauksessaan suojassa valolta, ja että tulevaisuudessa pakkaus kenties muutetaan läpinäkymättömäksi.

Inci: mustaherukkauute, kurkku-uute, glyseroli, lakritsiuute, persiljanlehtiuute, hydrolysoitu silkkiproteiini, l-askorbiinihappo (c-vitamiini), allantoiini, d-alpha tokoferoli (e-vitamiini), glyceryl caprylate, hyaluronihappo, niasiini, ksantaanikumi, fenetyylialkoholi, sodium phytate.

Ekopharma_karpalo

.

 

Ekopharman tuotteita myyvät hoitolat ja kosmetologit. Tampereella jälleenmyyjiin kuuluu Sokoksen Hyvä Olo –hoitola, jonka kanssa yhteistyössä pääsin tuotteisiin tutustumaan.

Tampereen Hyvä Olo haluaa tarjota Karkkipäivän lukijoille mahdollisuuden tutustua näihin ihaniin tuotteisiin tarjoushintaan. Hyvä Olo tarjoaa syyskuun loppuun saakka kaikki Ekopharma –tuotteet 20% alennuksella.

Alennuksen saa simppelisti ilmoittamalla olevansa Karkkipäivän lukija. Kuten tavallista, en saa tästä mitään provikoita.

Suosikilleni Tyrni-silmänympärysvoiteelle jää alennuksen jälkeen hintaa 21,45€ – ei todellakaan paha! Edes Lumenelta ei varmaan saa anti-age-tuotteita tuohon hintaan.

Tarjous on voimassa ainoastaan Tampereen Sokoksen Hyvä Olo –hoitolassa. Hoitola sijaitsee tavaratalon toisessa kerroksessa (sisäänkäynti on lasihissin vieressä). Hyvä Olo -hoitolaan pääsee myös Hämeenkadulta Kauppahallin sisäänkäynnin vierestä.

Hoitolassa tehdään myös ihania Ekopharma-kasvohoitoja (omasta hoitokokemuksestani juttua täällä), ja sarjan kanssa päivittäin hoitotyötä tekevät kosmetologit osaavat suositella sarjan tuotteista juuri sinun ihotyypillesi sopivat tuotteet. Saatte Hyvän Olon tytöiltä varmasti iloista ja osaavaa palvelua! :)

Tampere_SokosHyvaOloIMG_6784

Tällaista kotimaista, luonnonmukaista, aidosti miellyttäväkoostumuksellista sekä korkean siedettävyyden lähtökohdista kehitettyä sarjaa on ilo suositella. :) Sarjan tuotteet kokonaisuudessaan löydät täältä (klikkaa tuotelinjojen välilehtiä).

Sokos Tampere

Hyvä Olo-hoitola

Hämeenkatu 21

33200 Tampere

puh. 010 767 0896

www.hyväolotampere.fi

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (56)
  1. Mia / Beauty Highlights
    7.9.2015, 15:35

    Olipas kiva lukea sun kokemuksia näistä! Joskus pari vuotta sitten olen sarjalta testannut messuilta ostamaani Tyrniseerumia, mutta sen jälkeen EkoPharma on kyllä kokenut ulkoisesti aikamoisen muodonmuutoksen ja uudistunut muutenkin. Kivannäköisiä varsinkin nuo seerumit! Myös puhdistustuotteiden pumppupullomuodosta irtoaa multa plussat jo nyt ;)

    1. Minulle EkoPharma on tosiaan ihan uusi tuttavuus josta kuulin (itse asiassa lukijalta!) ensimmäisen kerran tänä keväänä. Jos Sokokselta ei olisi ehdotettu yhteistyötä niin olisin varmasti itse omasta takaa ennemmin tai myöhemmin ottanut valmistajaan yhteyttä, kyllähän nyt suomalaiseen, sertifioituun luonnonkosmetiikkasarjaan on päästävä tutustumaan! :)

  2. Kiitos Sanni tästä! :)

    1. Ole hyvä Ulpu :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *