Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ikääntymisen merkkejä

Kasvot_12032012_

Kun on kuvannut naamaansa blogiin melkein joka päivä ja on tehnyt sitä jo seitsemän vuotta, huomaa ihon ikääntymisen poikkeuksellisen tarkasti. Kolmikymppisenä saavuttaa iän, jossa ikääntymisen merkit alkavat lisääntyä vuosi vuodelta ja näkyä yhä selvemmin. Seuraavalla vuosikymmenellä niiden pitäisi sitten ihan reilusti kiihtyä, sitä odotellessa… :) Jos vain vielä bloggaan 4-kymppisenä niin saatte varmasti todistaa reaaliajassa mun veltostumista ^_^

Tältä näytti Karkkipäivä-Sannin naama blogin ensimmäisenä vuonna, meikittä ja meikin kera:

Nuorempi_naama

Ei tietoakaan punoituksesta ja pigmenttiläiskiäkin on vielä hyvin miedosti. Nykyään vasemman posken pieni couperosa-alue kuultaa jo meikkipohjankin läpi ellen pakkeloi sitä peiteaineella. Harmillisesti en blogin alkuaikoina ottanut juuri koskaan kuvia meikittömistä kasvoistani ja löysin vain tuon yhden pienen ”aamunaama”-kuvan. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä oikein tarkka ja isompi kuva natural-kasvoistani 7 vuotta sitten.

Listasin kasvoilleni blogivuosien aikana piirtyneitä ja ilmestyneitä ikääntymisen merkkejä. Esimerkiksi melasma eli hyperpigmentaatio oli minulle ihan tuntematon riesa kun aloitin bloggaamisen. Mutta ei mennyt kuin pari vuotta niin ”aurinkoviikset” astuivat estradille.

Ikaantyminen

Kasvojen ihon kuivuminen on toistaiseksi ilmennyt vasta talvisin, mutta esimerkiksi käsieni iho on muuttunut lähes atooppisen kuivaksi vuoden ympäri.

Melasma_IMG_7113

Melasma eli hyperpigmentaatio poikkeaa ”tavallisista” pigmenttiläiskistä siten, että se tulee esiin vain UV-säteilyn vaikutuksesta ja katoaa kun iho ei ole alttiina vahvalle UV-säteilylle, eli Suomen leveysasteilla talviaikaan. Tavalliset pigmenttiläiskät jäävät iholle pysyvästi ilmestyttyään, ellei sitten hoidata niitä järein konstein hoitolassa esimerkiksi happohoidoilla.

Melasmaa voi tulla mihin kohtaan ihoa tahansa, mutta huulten ympärys on hyvin yleinen alue. Ainoa ase melasmaa vastaan on erittäin korkeasuojakertoimellinen voide ja melasmaan taipuvainen ihoalue on voideltava sillä joka kerta kun käy ulkona kesäaikaan auringon paistaessa,  vaikka kävisi suunnilleen vain roskat viemässä. Näin ainakin minulla, lyhytkestoinenkin suora UV-stimulaatio saa melaniinin ylituotannon aktivoitumaan.

Ylläolevassa kuvassa tämänkesäinen hyperpigmentaatio on vielä miedossa vaiheessa. Otin kuvan ennen juhannusta mutta sitten tuli juhannuspäivä helteineen… Oltiin veneilemässä ja suojavoide jäi mökkiin… Nyt mulla on kaksi ruskeaa länttiä amorinkaaren yläpuolella ja voin hyvästellä ne vasta talven tullen. :P

Oletteko te tarkkailleet tai huomioineet ikääntymisen merkkejä omalla ihollanne? Onko ikääntyminen vaikuttanut esimerkiksi ihonhoitorutiineihinne? Kuinka moni myöntää ostaneensa ”ryppyvoiteen” kun ensimmäiset juonteet tulivat näkyviin..?

.

Muuten, yksi hassu ihoon liittymätön ikääntymisen merkki jonka olen pannut merkille:

YleX:n ja Radio X3M’n aamushow’n jutut, joita ennen kuuntelin kovinkin innoissani, kuulostavat nykyään auttamatta hemmetin tylsiltä ja suorastaan lapsellisilta. Samoin mitään hittiradioiden juontajien juttuja ei jaksa yhtään kuunnella. Vanhuuden merkki se tämäkin :D

Loppuun vielä toinen, positiivinen ikääntymisen lieveilmiö:

Muuttuu lempeämmäksi itseään kohtaan ja arvostaa itseään enemmän. :)

Kommentit (76)

 1. saaaara

  Olen 26-vuotias, nyt jo selkeät rypyt silmäkulmissa ja jopa poskilla asti. Tarkkailen myös aktiivisesti muiden naisten kasvojen ihoa, jos pääsen lähietäisyydelle. Olen havainnut, että minulla on selkeästi ikäistäni enemmän juonteita, mikä harmittaa kovasti. :/ En kuitenkaan tässä vaiheessa asialle oikein mitään voi, paitsi kosteuttaa ihoa etteivät rypyt syvenisi liian nopeasti.

  Pigmenttimuutoksia minulla ei ole, mutta iho on kuivempi ja punoittavampi kuin ennen. Finnejä puskee samaa tahtia kuin teininä, mutta hormonaalisia ovat joten vähänpä on niillekään tehtävissä.

  Minun silmissäni sinulla on tosi hyvä iho ja näytät nuorelta, ole onnellinen!

  • Sanni

   Olen 26-vuotias, nyt jo selkeät rypyt silmäkulmissa ja jopa poskilla asti. Tarkkailen myös aktiivisesti muiden naisten kasvojen ihoa, jos pääsen lähietäisyydelle. Olen havainnut, että minulla on selkeästi ikäistäni enemmän juonteita, mikä harmittaa kovasti. :/

   Ota vain se asenne, että me ollaan kaikki omammelaisia, perintötekijät säätävät suurimman osan siitä miltä näytämme ja miten me ikäännymme. Tiedän että tämä kuulostaa ankealta virreltä eikä lopulta paljonkaan lohduta (ei minuakaan lohduttanut 14-15-vuotiaana tissikriisissäni), mutta voi helpottaa kun hyväksyy ettei luonnon sanelemalle oikein mitään voi ja keskittyy niihin puoliin itsessään jotka kokee hyvinä. Onneksi ihon uurteet eivät tee sinua tai vaikuta mitenkään siihen miten nuori tai vanha olet sydämeltäsi. Ne ovat vain kuorta.

   Toivottavasti et harmittele juonteitasi liikaa, ne harmittavat ihan varmasti mutta älä anna niiden korostua ajatuksissasi, uskon että muut niitä tuskin huomaavat. Niin se tuppaa usein olemaan meidän epävarmuuksien kanssa, oma mieli ja silmät näkevät ne suurempina kuin ne muille näyttäytyvät.

   Näitä elämän läksyjä :)

   • saaaara

    Kauniisti sanottu, yritän sisäistää tuon. :)
    Onneksi myös avopuolisoni on minua kymmenisen vuotta vanhempi. Nimittäin hän aina jaksaa muistuttaa, että hänen silmissään tulen aina olemaan nuori! :’)

    • Sanni

     hän aina jaksaa muistuttaa, että hänen silmissään tulen aina olemaan nuori! :’)

     <3 Mussukka! ^_^

 2. Jonttu

  Olen nähnyt tuon aamunaamakuvan jo kyseistä postausta lukiessani, ja muistan jo silloinkin ihan pysähtyneeni ihailemaan kauneuttasi – niin upeaa ja luonnollista.

  Kiitos muuten rehellisestä postauksesta. Enpä voisi kuvitella kenenkään toisen bloggaajan tekevän oikein listaa omista ikääntymisen merkeistä! Olet mahtavan erilainen.

  Niin ja siis kyllähän niitä omia muutoksia tulee seurattua. Mutta sinulle etenkin haluaisin sanoa, että kaunis ihminen on vanhanakin kaunis! Uskon, että olet sitten mummuiässäkin todella kaunis edelleenkin. :)

  Ja olen muuten ajatellut, että mikä autuus, että vanhana lähinäkö on vähän heikompi, niin ei sitten ihan ruttuisena jokaista ryttyä kasvoistaan näe. :)

  Couperosasta muuten: minulla heti alkoi mietityttämään, kun esittelet couperosaa tuossa vanhenemisen merkkinä; Tokihan se varmaan yleisimmin (?) lisääntyy iän myötä, jos siihen on taipumusta, mutta oikeanlaisella hoidolla ja tiettyjen asioiden välttelyllä se voi jopa lieventyä. Eli en sanoisi sitä automaattisesti ikämarkkeriksi. Ainakin itse haluan uskoa couperosan ulkoisten merkkien mahdolliseen lieventymiseen.

  • Sanni

   Couperosasta – minun ihollani se on selvästi ikääntymiseen liittyvä tekijä, sillä nuorempana ihollani ei ollut sitä lainkaan. Laajentuneet verisuonet poskella ovat ilmestyneet näkyviin vasta viimeisen viiden vuoden aikana. En pyrkinyt tällä postauksella kertomaan kaikille yleisistä ikääntymisen merkeistä, vaan niistä joita olen havainnut omalla ihollani :)

   Vanhetessa iho herkistyy ja ohentuu, ja tämä johtaa toisilla myös couperosa-alttiuteen. Toisilla taas on couperosaa jo nuoresta iästä saakka, heillä se ei liity ikääntymiseen vaan erityisherkän ihon rakenteeseen.

   • Jonttu

    Ei ollut tarkoitus olla näsäviisas eikä vetää mitään yleistystä tuosta couperosa-asiasta. Itselläni se on vain ominaisuus, jota oikeanlainen hoito ja tuotteet voivat jopa hieman lieventää.

    Ja radioasioista sen verran, että nuoresta asti olen inhonnut kaikkia hittejä soittavia radiokanavia, niiden mainoksia ja keinotekoisia & ylipirteitä juontajia. Ainut hyvä on tosiaan tuo Yle Puhe; jos vain olisi aikaa kuunnella, kuuntelisin sitä. Ehkä pahiten kismittävä asia on se, kun menen kotiin, niin äiti laittaa aina syömisen ajaksi päälle jonkun kauhean kanavan, missä mautonta musiikkia ja huonoa juontoa. Lähes mikään ei ole korvilleni yhtä punainen vaate. Olisi niin ihana syödä rauhassa ja ilman taustamelua.

    • Sanni

     Ei ollut tarkoitus olla näsäviisas eikä vetää mitään yleistystä tuosta couperosa-asiasta.

     Jooemmää näsäviisaudeksi tulkinnut :) Vain sun kokemukseksi couperosasta. Toisilla couperosa on ominaisuus siinä missä pisamat, taipumus akneen tai aurinkoihotyyppi, toisilla taas iän mukanaan tuoma muutos. Mutta eivät kaikki sitä välttämättä niin ajattele :)

     Äidistäsi ja radiosta – toiset ihmisethän kokevat hiljaisuuden kiusallisena ja rentoutuvat kun taustalla on jotain hälyä. Siinä mielessä siis ymmärrän äitiäsi :)

 3. Jonttu

  Ei liity mitenkään postaukseen, mutta tuli mieleeni, käytätkö muovittomia juomapulloja.

  Entä sitten sellainen, että voisitko kuvitella itsesi Céline Dionin konserttiin? :)

  • Sanni

   Käytän muovisia juomapulloja ja kyllä, jos joku tarjoaisi minulle lipun Celine Dionin konserttiin niin lähtisin :) Itse en kuitenkaan lipusta maksaisi ^_^

   • Jonttu

    Milloin tulee Kysy mitä vain -postaus? No, minä otat ohjat omiin käsiini ja kyselen tässä vielä vähä lisää. Mikä on kaikkien aikojen paras tekemäsi ostos? :) Itselläni halpa mp3-soitin, jonka ostin vuosia vuosia sitten ja joka toimii edelleen. Ei mitään näyttöä eikä kappaleiden nimiä, mutta mahtavan pieni koko ja hyvä äänenlaatu. :) Saa aina odottaa jännityksellä, mikähän kappale tulee seuraavaksi. En siis kuuntele puhelimella lainkaan musiikkia.

    • Sanni

     Mikä on kaikkien aikojen paras tekemäsi ostos? :)

     Pitäisiköhän mun luovuttaa tämän vastauksen miettimisen kanssa ^_^ :D No, mä vastaan useammalla ostoksella koska vain yhtä on mahdoton nimetä:
     * Meindlin vaellusbuutsini
     * Urban Decay Primer Potion
     * Pull & Bearin beige farkkutakki joka on jo 10 vuotta vanha ja hajoaa varmaan kohta päälleni
     * Lushin Fairly Traded Honey -shampoo
     * Lily Lolon meikkipohja (eli ensimmäinen mineraalipohjani)
     * Pressopannu kahville

     • Jonttu

      Itselläni on jo vanhan jo tosi perusperus-tyyliä oleven mp3-soittimen lisäksi nyt toinen, tuore huippuostos tehtynä. Olen alun perin muodostanut sellaisen mielipiteen, että smoothieita ei ole kiva tehdä/syödä, mutta nyt on pakko pyörtää puheeni, kun löysin niin hyvän laitteen ja ennen kaikkea oikeat raaka-aineet. Eli ostin pienen ja näppärän (tulee erittäin vähän tiskiä) blenderin, joka myös näyttää hyvältä; todella helppokäyttöinen ja smoothie tulee suoraan siihen pulloon, mistä sen myös nautin. Laitetta on suoraan sanottuna ihana käyttää – vaihteitakin on vain yksi. :) Nyt löysin myös sellaiset raaka-aineet, joiden mausta pidän, niin elämä on kyllä helpottunut huomattavasti. Laite tuo keittiööni ihan älyttömästi lisäarvoa, sillä muutoin tilaa touhuta on ihan älyttömän vähän (mikä pienentää ruoanlaittohaluja todella paljon), ei edes yhtään kunnon laskutasoa.

      Jotain jännää on tapahtunut siitä lähtien, kun aloin tehdä smoothieita: huomaan, että tulen smoothiesta täyteen eikä tee niin paljon mieli syödä aterioiden välillä! Saan smoothiesta myös elimistöni kaipaamia terveysjuttuja, sillä laitan siihen esim. Puhdistamon energiasmoothien aineksia lisäksi plus muuta terveellistä. Tärkeintä minulle on, että sekoitus maistuu hyvältä ja olisi terveellinen, ja nyt olen päässyt siihen. On aika ihanaa, kun voi vihdoinkin antaa elimistölle sellaista, mitä se tarvitsee eikä tarvitse koko ajan tuntea syyllisyyttä huonosta ruokavaliosta. Hymyilen joka kerta, kun painan smoothiekoneen nappia. :) (Rasvaakinhan tuonne sekaan voisi helposti muuten lorauttaa, siis esim. kookosöljyä. Katsotaan milloin teen sen. Nyt on vain niin ihanaa kokeilla erilaisia terveellisiä juttuja ja käyttää luovuuttakin.)

      • Sanni

       Kuulostaapa ihanalta, tästä kommentista tuli tosi hyvälle mielelle :)

       Oletko kokeillut lisätä smoothieen avokadoa? Siitähän saisit kookosöljyn ohella hyviä rasvoja :)

       • Jonttu

        Käytän toki avokadoa smoothieissa, hyvin usein! :) Sehän on sellainen perusterveyspommi.

 4. PP

  Parin vuoden ajan vaivannut hormonaalinen akne aiheuttaa eniten henkisiä harmaita hiuksia. Lisäksi nykyisin myös liiallisen talituotannon lisäksi iho on myös pintakuiva ja erityisesti nasolabiaalialueen iho kuivuu oranssihtavaksi ja hilseileväksi, tosi fantsua. Ikää löytyy 31-vuotta. Nyt olen blogisi kautta ottanut käyttöön Lushin tuotteita ja iho on hieman rauhoittunut, joten suuri kiitos siitä. Muutenkin blogisi on tosi kivaa luettavaa. Paneudut asiaasi syvällisesti ja blogisi kautta olen oppinut paljon uuttaa kosmetiikasta ja saanut myös muutamat hyvät naurut.

  Botoxista.. Mulla on ollut jo vuosia tosi syvät sibelius-rypyt ja näytin ilmeilemättäkin tosi vihaiselta koko ajan. Otin botoxia noihin ryppyihin ja olen suoertyytyväinen lopputulokseen, sillä ne todella lähtivät. Nyt aineen vaikutus on loppumassa ja pystyn taas kurtistamaan ne rypyt, joten täytyy mennä ottamaan uusi annos. Yritän välttää turhamaisuutta, enkä ryhtyisi muihin kosmeettisiin toimenpiteisiin, mutta tämä asia oli häirinnyt jo monta vuotta ja olen tyytyväinen, että ne voi hoitaa pois.

  • Sanni

   Moi PP! Tämä kommentti löytyi äsken roskapostista (WordPress lajittelee kommentteja välillä roskaksi vailla mitään logiikkaa), siksi se oli jäänyt julkaisematta. Pahoittelut.

 5. Pisamiina

  Voi kyllä! YleX vaihtui alkuvuodesta Auran Aaltoihin! Sieltä tulee sentään asiaa

 6. Em

  Hihi, ehdin just iloita että mulla on vihdoinkin tänä kesänä, pitkälti yli kolmekymppisenä, muutama hassu pisama joita olen siis aina himoinnut. Ne taitaa sittenkin olla pigmenttiläiskiä. :D Tieto ei kyllä tässä tapauksessa lisää tuskaa vaan oikeasti olen sitä mieltä että ne ovat poskipäälläni oikein nättejä, mutta huvittaa kuinka en tullut ajatelleeksikaan että kyse vois olla ihon ikääntymisestä!

  Ylipäänsä tarkkailen ihon ikääntymistä säännöllisen epäsäännöllisesti, juonteiden ilmestyminen ei sinänsä haittaa vaan on samalla lailla kiinnostavaa katseltavaa kuin vaikka pannukakun kohoaminen uunissa: oho, nyt tohon kohtaan tuli tuollainen kupla! Saa nähdä, vieläkö olen samaa mieltä, kun juonteet alkavat muuttua rypyiksi. ;)

 7. meow

  Sulla ei oo kyllä mitään hätää, kun näytät niin upealta! Varmaan kuulet tätä paljon, mutta näytät todellakin paljon nuoremmalta kuin olet :)

  Mulla ei ole vielä tässä reilu parikymppisenä rypyt riesana. Lähinnä aina vähän tummuutta silmien alla ja mustapäitä. Jostain syystä poskeni on ollut viime aikoina ihan superkuivat ja punoittanut. Oon herkkäihoinen. Tulikin mieleen kysyä, että olisiko sulla jotain neuvoa tähän ongelmaan? :)

  • Sanni

   Jostain syystä poskeni on ollut viime aikoina ihan superkuivat ja punoittanut. Oon herkkäihoinen. Tulikin mieleen kysyä, että olisiko sulla jotain neuvoa tähän ongelmaan? :)

   Punoitukseen voi olla monia syitä ”perusherkästä” ihosta jonkun tietyn kosmetiikkakemikaalin tai stressitilan tuottamaan ihoreaktioon. Kannattaa aloittaa hoitamalla punoittavaa ihoaluetta herkälle iholle kehitetyillä rauhoittavilla tuotteilla (mieluiten hajusteettomilla) ja välttää hankausta ja saunaa tai muutenkin suuria lämpötilaeroja. Jos punoitus ei katoa voi olla syytä kääntyä ihotautilääkärin puoleen, syynö voi olla allerginen reaktio.

 8. Kati

  Juu, mutta hei, kun lomalla kuunteli Radio Suomea ja siellä oli joku väkisin hauska nuorehko juontajapoju, niin kylläpä ärsytti sekin sitten :)
  Ulkonäöstä, että joskus kolmekymppisenä harmitteli ”vanhenemista”, nyt ei niinkään. Lisäksi joskus näytti 10 vuotta sitten vanhemmalta, kun oli huolia ja piti näyttää vakavalta, heh heh. Nykyään käyttäytyy kuin pahainen kakara, mutta ulkonäkö ei ehkä ihan sitä samaa….

 9. Lusa

  Ikääntymisestä ei välttämättä mun iholla vielä voi puhua, mutta se hillitön kukkiminen on melkein kokonaan hävinnyt ja iho jonkin verran kuivunut: iho on tullut aikuiseksi? ;D Varmaan myös stressin väheneminen on vaikuttanut kukkimisen vähenemiseen, sekä myös ihon säännöllisempi hoito, sen kanssa ajoitus osuu aika hyvin yksiin. Toisaalta ainakin ihon kuivuminen korpeaa, koska kuulemma kuivaan ihoon rypyt tulevat aiemmin. Kehon iho on toisaalta kuivunut ihan tajuttomasti viime vuosina, ja tänä vuonna kesälläkin on ollut pakko rasvata, ruokavaliota mietin, jos siinä olisi liian vähän rasvoja? Mahdollisesti, viime vuosina rasvankäyttö on mennyt aika minimiin, ja nyt uudelleen makuun ja suutuntumaan tottuminen on vähän vaikeaa. Chia-puuro toisaalta auttaa, jos sitä vaan muistaisi syödä :D Tällä hetkellä suurin ongelma on kuitenkin matkaaminen, omia ruokia ei jaksa kanniskella joka paikkaan eikä kotona tule juuri vietettyä aikaa. :) Kesän jälkeen helpottaa, ja elämä taas tasoittuu :>

  • Sanni

   Mukava kuulla että iho on rauhoittunut (ja että sullakin on itsellä stressi lieventynyt <3).

   On totta että kuiva iho rypistyy helpommin kuin rasvoittuva, ihotalin notkeaksi voitelema iho vastustaa juonteita paremmin kuin kuiva. Asiaa voi ajatella esimerkillä, jossa rutistat kuivan silkkipaperin, tai rutistat öljyyn kastetun silkkipaperin (tai vaikka vain vedellä kostetun) – kumpi rypistyy pahemmin?

   Ruokavalion rasvat vaikuttavat olennaisesti myös ihon kuntoon, joten hyvistä rasvoista ravinnossa kannattaa pitää huoli :) Siementen ja pähkinöiden lisäksi esimerkiksi avokado on loistava rasvan lähde. Kasvisten päälle kannattaa aina lorauttaa pari pisaraa oliiviöljyä vaikka ei olisi kyse salaatista tai uunikasviksista. :) Esim. mun aamiaislautaseen kuuluu aina pilkottua kurkkua, tomaattia ja paprikaa ja valutan päälle aina muutaman tipan oliiviöljyä maustamaan ja tuomaan niitä hyviä rasvahappoja :)

 10. Ansku

  Pitkästä aikaa taas eksyin blogiisi…Palaan takaisin, kun on aikaa ja nyt kesälomani häämöttäessä on töissä vähän hiljaisempaa…;)

  Hmmm ikääntymisestä. Kukaan ihminen ei vanhenemista ja ikääntymisen merkkejä pysty estämään mutta haittaako se? Eikö se kuulu elämään? Itselläni toki on juonteita mutta en halua niitä peitellä, ne on merkki ihanasta eletystä elämästä. Itse voisin jopa sanoa olevani tyytyväinen kasvoihini, koska ennen niin lapsen pyöreä naamani on kaventunut ja minun kasvon piirteille se on ollut vain hyvä asia. :)

  Toki ikääntyminen näkyy, ihoni on muuttunut. Olen saanut nyt reilusti yli kolmekymppisenä teini-ikäisen aknen ja se on todella ärsyttävä! En tosin tiedä vaikuttaako tähän myös se, että ennen söin e-pillereitä ja pari vuotta sen jälkeen kun lopetin niiden syömisen, ihoni on muuttunut. Joka tapauksessa välillä olen epäillyt olisiko iholleni ilmestyneet näppylät ruusufinnia, mutta en ole siitä niin varma kuitenkaan. Couperosaan ilmeisesti (mitä minullakin on) auttaa hedelmähappohoidot ja aionkin nyt syksyllä ekaa kertaa sitä hoitoa kokeilla.

  Ihonhoitorutiini ovat myös muuttuneet. Koska ihoni on herkistynyt ja kärsin aknesta (hormonaalista tms.) niin pidän huolen, että teen kaksoispuhdistuksen iltaisin ja viimesitelen kasvovedellä ihoni. Lisäksi huolehdin, että ihoni saa tarpeeksi kosteutta. Sisäisesti taas ravitsen ihoani syömällä suhkot terveellisesti ja liikkumalla säännöllisesti, jolloin toki myös kroppakin pysyy kunnossa.

  Mielestäni ikääntymisen merkkejä on mielenkiintoista seurata. Toki myönnän, että joskus kauhistun peilikuvaani, kun pelistä tuijottaa varsin harmaa naama mutta sitten taas toisina päivinä todellakin olen ylpeä kasvoistani. Viimeiseksi, kaikkein mahtavin asia ikääntymisessä on se, että mitä vanhemmaksi tule, sitä kauniimpi ja sädehtivämpi sitä on sisältä ja jos antaa, niin se myös näkyy ja loistaa ulospäin. Se on parhain asia ja voittaa kaikki korjailut ja hienosäädöt. <3

  • Sanni

   Viimeiseksi, kaikkein mahtavin asia ikääntymisessä on se, että mitä vanhemmaksi tule, sitä kauniimpi ja sädehtivämpi sitä on sisältä ja jos antaa, niin se myös näkyy ja loistaa ulospäin.

   Niin totta :) Voin ehdottomasti allekirjoittaa viimeiset rivisi :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.