Ikääntymisen merkit, tervetuloa! :)

Tiedättekö mikä juttu on alkanut inspiroida minua tämän vuoden aikana yhä enemmän ja enemmän?

Oma ikääntymiseni ja sen merkit.

Olen huomannut, että yhä näkyvämmäksi muuttuvat juonteet ovatkin alkaneet kiinnostaa minua, sen sijaan että olisin huolissani tai ne masentaisivat.

Sanni_lokakuu2017_IMG_2543

Tänä vuonna kokemus on ollut jotenkin erityisen konkreettinen: minun ihoni todellakin ikääntyy niinkuin kaikkien muidenkin, eikä ryppyjä ja läiskiä voi pysäyttää. Iho ohenee ja menettää kosteuttaan ja sitä mukaa hienoisetkin pintajuonteet piirtyvät yhä selvemmin esiin.

Olen mielestäni edelleen nuorekas ja geenitkin ovat vaikuttaneet ihoni suhteellisen hyvään kuntoon, mutta olen vihdoin saavuttanut iän, jossa voin alkaa oikeasti testaamaan niin kutsuttujen anti-age-tuotteiden tehoa.

Se inspiroi minua..! :)

Olen jopa vähän innoissani…! :D

Silmanympärys_lokakuu17_IMG_2551

Toistaiseksi selvimmät ikääntymisen merkit ihollani ovat silmien ympärillä. Kasvojen ollessa rentoina juonteet eivät vielä erotu, mutta kun vähänkään ilmehtii tai hymyilee, tulee silmänympärysalueen ohuus ja juonteisuus välittömästi esiin. Vuosi vuodelta hentoisten juonteiden verkko on laajentunut ja syventynyt.

Minun aurinkorunsaalla – ja valitettavasti myös hyvin pitkään aurinkolasittomalla – taustallani ei ole yllättävää, että juuri silmien ympärys on se alue, jossa ikääntyminen näkyy eniten. Toinen kohta on otsa, tosin vaakaviivaiset ilmejuonteet minulla on ollut otsassa jo teini-iästä saakka. Ne luonnollisestikin syvenevät vuosi vuodelta, ja nämä juonteet ovat sellaisia, jotka näkyvät myös kasvojen ollessa rentoina. Ne ovat siis jo pysyviä ryppyjä.

OsloSkinLab_IMG_9975

Kesällähän testasin Oslo Skin Lab anti-wrinkle-kollageenijauhetta, joka on ensimmäinen sisäisesti nautittava anti-age-aine jota olen kokeillut. Olin havaitsevinani juonteiden selvää pehmenemistä ja häivyttymistä, joka saattoi johtua myös pelkästään kollageenin aikaansaamasta ihon kosteuspitoisuuden lisääntymisestä, mutta syynä saattoi yhtä hyvin olla peptidijauheen kollageenin tuotantoa stimuloiva vaikutus. Kumpikin vaikutus on tutkitusti todistettu, mutta koska vaikuttavia tekijöitä on niin paljon, on mahdoton tietää, mitä juuri minun ihossani tapahtui.

Se on kuitenkin varmaa, että lopetettuani kollageenijauheen käytön, iho – ja siis etenkin silmänympärykset, jotka toimivat selkeimpänä mittarina – palautui pikkuhiljaa lähtötilanteeseen. Päätinkin jatkaa kollageenijauheen käyttöä, ja löysin loputtomista testituotejemmoistani joskus vuosi (?) sitten saamani toisen merkin kollageeniravintolisän.

Vivania_kollageeni

Kyseessä on kotimainen Vivania. Kuten Oslo Skin Labin valmiste, Vivanian kollageenijauhe sisältää tyypin 1 hydrolysoitua kollageenia mutta se on eri lähteestä kuin Oslo Skin Labin. Vivanian kollageeni on kalasta (kauppanimi Peptan), Oslo Skin Labin on liivatteesta (eli naudan nahasta, kauppanimi Verisol).

Kun nyt tämän Vivania-purkin laatikoistani löysin niin ajattelin, että käytetään toki pois, mielenkiintoista verrata Oslo Skin Labin vastaavaan. Peptideissä on eroja, eikä kaikkien markkinoitujen yhdisteiden takana ole yhtä uskottavia ja luotettavia tutkimuksia. Vivanian tuotteessa käytetty Peptan kertoo sivuillaan, että myös heillä on ”esittää asiakkaalle dokumentit tieteellisistä todisteista”, mutta toisin kuin Oslo Skin Lab, Peptan ei suoraan tarjoa linkkejä tutkimuksiin. (”The product’s efficacy has been demonstrated in double-blind, placebo-controlled clinical studies and results have been published in leading scientific journals”.) Tutkimukset esitetään ilmeisesti vain erikseen pyytäessä, mikä jo mielestäni vähän laskee Peptanin uskottavuutta.

Vivania_kollageenijauhe

Olen ehtinyt käyttää Vivaniaa vasta viikon, mutta jo nyt voin kertoa missä se ainakaan ei voita Oslo Skin Labia.

 • Vivanian jauhe klimppiintyy veteen helposti, Oslo Skin Labin jauhe liukenee täysin.
 • Vivanian jauheessa on selvä sivumaku, Oslo Skin Labin jauheessa ei.

Palaan Vivanian mahdollisiin vaikutuksiin kun saan purkin loppuun. Annostus on suurempi kuin Oslossa: Vivaniaa otetaan 5-10 g päivässä, Oslon annostus oli vain 2,5 g.

Silmanaluset_IMG_1769

Juonteiden lisäksi myös silmien alusen turvotus on lisääntynyt, ja tämähän on myös oikein perinteinen ikääntymisen merkki.

Siinä missä minulla nuorempana oli tuskin koskaan silmäpusseja, on silmänalusen pussitus nyt joka viikkoinen tai jopa joka aamuinen ilmiö. Näytän hyvin usein väsyneeltä ja valvoneelta, vaikka olisin mennyt ajoissa nukkumatille ja nukkunut täydet tunnit.

Yksi rypyttömiä ikääntymisen merkkejä ovatkin väsymyksen merkit. Minulle on jäänyt ikuisesti mieleen Biothermin vuosien takainen Skin Vivo -linjan mainoslause: ”Pysäytä väsymyksen merkit ennenkuin ne muuttuvat ikääntymisen merkeiksi”. Niin totta – vaikkakaan en usko, että näitä merkkejä voi kokonaan pysäyttää ;) Niitä hoitamalla voi kuitenkin saavuttaa edes vähän pirteämmän ja sitä myötä nuorekkaamman ilmeen. Kosmetiikka voi auttaa siinä.

Clarins_EyeMask

Alkuviikosta laivalla ollessa nappasinkin mukaan yhden potentiaalisen Auttajan. :) Clarinsin Skin-Smoothing Eye Mask. Avainsana on anti-fatigue, ja juuri sitä silmänaluseni kaipaavat juonteiden pehmennyksen lisäksi.

Voide lupaa välittömästi silottaa ja virkistää ihoa ja häivyttää väsymyksen merkkejä kuten silmänalustummuutta ja turvotusta.

Muistan, kuinka myyjävuosinani ihmettelin tätä tuotetta ja mietin, kuka koskaan ostaa tällaisia. (Ja ei, en myynyt yhtäkään kappaletta :D). Nyt olen itse se asiakas, joka kokee tarvitsevansa tällaisen. :)

Tämän viikon käytön perusteella tuote on oikein hyvä. Tummuutta en edelleenkään usko kosmetiikan pystyvän häivyttämään (paitsi meikin), enkä sitä miltään ihonhoitotuotteelta odotakaan. Clarins onnistuu kuitenkin muissa lupauksissaan; se tuntuu kosteuttavalta ja silottaa ja tasoittaa ihon pintaa ja näyttää jopa oikeasti vähän madaltavan pussittavaa ihoa. Iho pehmentyy, tasoittuu ja virkistyy, eli sitä mitä haluankin :)

Kertoo kai jotain ihoni muuttuneesta tilanteesta, kun en kuitenkaan pysty käyttämään tätä sananmukaisesti naamiona, vaan tavallisen silmänympärysvoiteen kaltaisesti. Ihoni nimittäin imee kaikki kerrokset mitä olen naamiota laittanut..! Voide onkin kyllä kevyttä koostumukseltaan, mutta naamiotuotteen hulahtaminen ihooni tuntuu silti mystiseltä. Ohjeissa tuotetta neuvotaan laittamaan ”a small amount” (ei suomenkielisiä ohjeita), joten olen jättänyt annostelun toistaiseksi kolmeen kerrokseen joka sekin on mielestäni aika paljon.

Levitän joinain aamuina fiiliksen mukaan päälle vielä varsinaisen silmänympärysvoiteen.

Silmanymparys_IMG_2535

Pohjattomilta tuntuvista jemmoistani paljastui taannoisessa ”ratsiassa” (kävin läpi kylppärin alakaapin totaalisesti unohtuneita kätköjä) vielä tällainen nykytilanteeseeni sopiva tuote:

CliniqueRepairwearLaserFocus_EyeCream

Clinique Repairwear Laser Focus Wrinkle Correcting Eye Cream.

Olen varmaan tämän saadessani ajatellut, ”Nääh, en ole kohderyhmää, jääköön odottamaan” – ja nyt paria vuotta myöhemmin kohderyhmän jäsenyys on viimeistään saavutettu. :)

Olen ehtinyt kokeilemaan Repairwearia vasta pari kertaa ja toistaiseksi tykkään enemmän Lieracin Premium Yeux -anti-age-sy-voiteesta joka sekin on parhaillaan käytössä. Lierac on täyteläisempää. Mutta katsellaan, miten Repairwear suoriutuu pidempiaikaisessa käytössä.

Rypyt, bring it on. I’m inspired :)

OsloSkinLab_kasvot_kesakuu2017_IMG_5373_2

Kommentit (81)
 1. Ihana ja positiivinen teksti ikääntymisestä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän pelkään sitä. Kolmekymmentä ikävuotta saavutan ensi vuonna ja olen ollut aika huips hapelis ihonhoidon kanssa AINA.
  Toisaalta en tupakoi enkä käytä alkoholia, niin iho on pysynyt kunnossa. Aurinkorasvan käytössä kunnostauduin pari vuotta sitten ja viime viikolla aloin käyttämään ENSIMMÄISTÄ KERTAA elämässäni sy-voidetta:D tunnen olevani hyvin aikuinen! Hahaha
  Silmänympärysihoni on kuitenkin hyväkuntoinen kun olenhan siihen lätrännyt perusvoidetta.
  Tosin viime viikkoina olen alkanut pohtimaan tuota aurinkolasittomuutta…. olen maailman huonoin ollut siinä. Ja nyt investoin (samana päivänä sy-voiteen oston kanssa) hyviin ja kunnollisiin aurinkolaseihin.
  Ihon vanheneminen ei pelota, mutta olen kuitenkin alkanut ajattelemaan asiaa.
  Ja kuten sinä mainitsit, olen minäkin hieman jopa innoissani kun pääsee testailemaan voiteita sun muita:D

  1. Ihana ja positiivinen teksti ikääntymisestä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän pelkään sitä.

   :) Hienoa! :)

   Aurinkolasit on tosiaan aurinkovoiteen kanssa varmasti tärkein silmänympärysihon ikääntymisen merkkejä hidastava ulkoinen väline – ja meitsi on laiminlyönyt ne iloisesti valtaosan elämästäni :)

   Sy-voiteesta – minäkin muistan kun sen käytön aloitus tuntui niin ”aikuiselta”… :D Olin ihan innoissani astuessani silmänympärysvoiteiden maailmaan… ^_^ Vaikka tosiasiassahan perusvoide tai mikä tahansa kosteusvoide ajaa saman asian jos vain ohut sy-iho sen hyväksyy – ”ryppyvoiteilla” tai erillisillä silmänympärysihon voiteilla on lopulta vain marginaalinen vaikutus silmänympärysihon kuntoon verrattuna ”tavalliseen” kosteusvoiteeseen. Silti haluan itsekin käyttää nimenomaan silmänympäryksille tarkoitettuja tuotteita, koska se vain tuntuu mukavalta ja nyt ikääntyessä myös tykkään käyttää sy-iholla eri koostumusta (täyteläisempää) kuin muualla kasvoilla. Mutta lopulta erillisten sy-voiteiden hyödyllisyys on aika kyseenalainen.. :D Tunnistan itse täysin niiden käytön psykologisen motivaation; tuntuu kivalta ja ikäänkuin panostavammalta käyttää eri voidetta sy-iholla, vaikka todennäköisesti ko. alue pysyisi samassa kunnossa kasvovoiteellakin. Se on sitä pientä arjen hemmottelua kosmetiikan muodossa.

   Jännää muuten, että en itse asiassa muista milloin olisin alkanut käyttää kasvojen kosteusvoidetta, mutta sy-voiteen muistan tarkalleen.

 2. Ihana, ihana asenne ja puhutteleva (toisin sanoen itsellenikin ajankohtainen) postaus. Herätti montakin ajatusta, jotka kirjoitan tänne myöhemmin, kun on paremmin aikaa.

  Mutta siistiä, että uskallat kunnolla puhua näistä ja vielä oikein lähikuviakin ottaa. Piponnoston arvoista toimintaa. :)

  1. No ei tämä nyt niin paljon uskallusta vaadi..! ^_^ Mutta kiitos kuitenkin Jonttu :) <3

   1. No ei siinä mielessä, että olisit mitenkään ruttuinen. Mutta hieno asenne.

    Tiedätkö, onko kollageenilisiä olemassa vegaanisina?

    1. Kollageeni on eläinperäinen aine joten sitä ei ”oikeasti” ole olemassa kasvipohjaisena. Jotkut valmistajat ovat kehittäneet mukamas kasviperäistä kollageenia, mutta tällaiset kollageenit ovat geenimuunneltuja eivätkä varsinaisesti oikeaa kollageenia vaan kollageenia muistuttavaa kasviproteiinia.

     1. Elättelen kuitenkin toiveita, että jokin ilman eläinperäisiä aineitakin toimiva ja geenimuuntelematon kauneuseliksiiri vielä löydetään.

      Itse olen tosiaan alkanut pikkuhiljaa havaita noita ikämuutoksia omilla kasvoilla, eivätkä ne nyt mitenkään hyviltä tunnu. Siis kasvoihin olen nykyään jopa suht. tyytyväinen, mutta kyllähän se hieman karpaisee, kun otsan poikittaisjuonteet syvenevät (ja mineraalimeikkikin uppoaa niihin!) ja sibeliusryppy voimistuu. Tuo viimeisin on ehkä kaikista ikävin juttu, kun tekee ilmeestä vihaisen. Asia on jotenkin mietityttänyt siitä näkökulmasta, että nyt näiden kanssa vielä pärjää mutta entä sitten kun alkavat toden teolla vaivata. Botox-videoita on tullut YouTubesta katsottua, ja mielipidekin on jo ehtinyt muodostua: en sellaisia halua. Se on kuitenkin minulle arvo sinänstä, että kasvot pysyvät omina, tuttuina kasvoinani – minua kiinnostaa nähdä, miltä näytän vanhalta näine omine piirteinenä. Ei ryppyjen lisääntyminen varmaan mikään hurraahuutojen arvoinen asia kuitenkaan tule olemaan, mutta siltikin tarkoitus olisi jatkaa pistoksettomalla linjalla. Nykyään tosin kaikenlaisia hoitoja tulee markkinoille kiihtyvällä vauhdilla, ja uskoisin tulevaisuudessa olevan myös tehokkaita ei-invasiivisia hoitotoimenpiteitä yhä enemmän tarjolla.

      Ai niin, huuliryppyjäkin tai tarkemmin niiden alkuja on jo suunympäryksessä olemassa. Kuten kerroin, asiaa pahentaa varmasti tapani harjata hampaita pitkään ja väärässä huoneessa – saatan ihan hyvin esim. muuttaa jonkin huoneen järjestystä pesten samalla hampaita (illalla kun tulee monesti sellainen inspiraatiokohtaus ja juuri hampaidenharjaamisen aikaan). Tuosta pitäisi päästä eroon.

      Ai niin, ihon ikääntymisen huomaa myös siinä, että se ei palaudu esim. pienen venytystestin jäljeltä yhtä nopeasti perusasentoonsa kuin nuorempana. No, en ole siltikään mitenkään ylettömän huolissani kasvojeni tilasta (vielä).

      Ja en muuten tosiaankaan tarkoittanut, että olet kuvissa kauhen ryppyinen, vaan sitä, että oikein tahallaan ja korostetusti otit itsestäsi noita kuvia. Nykyään kun trendinä on mieluummin silotella todellisuutta.

      Muuten sellainen kysymys, että jos menisit kesäaikaan pyörällä johonkin sellaiseen jumppaan/liikuntasuoritukseen, missä hiki virtaisi siinä määrin, että kaikki voiteet ja meikki huuhtoutuisi myös pois kasvoilta, niin laittaisitko menomatkaa varten aurinkosuojaa? Entä tuollaisen rääkin jälkeen, laittaisitko kasvoille aurinkosuojaa, sanotaan esim. puolen tunnin kotimatkapyöräilyä auringonpaisteessa silmällä pitäen?

      1. Mun on pakko kysyä tuosta sun hampaidenharjaustottumuksesta, että eikö sulla valu suusta tahnavaahtoa jos/kun harjaat hampaita noin pitkään ja alat vielä järjestellä jotain huonekaluja tai tavaroiden paikkoja samanaikaisesti..? :D Mulla valuu tahnaa suusta jo parin minuutin harjauksella… ^_^ Mulla olisi vähintään paidanrintamus ihan tahmavaahdossa jos lähtisin harjailemaan hampaita minuuttien ajaksi muualle asuntoon. :)

       Muuten sellainen kysymys, että jos menisit kesäaikaan pyörällä johonkin sellaiseen jumppaan/liikuntasuoritukseen, missä hiki virtaisi siinä määrin, että kaikki voiteet ja meikki huuhtoutuisi myös pois kasvoilta, niin laittaisitko menomatkaa varten aurinkosuojaa?

       En tainnut ymmärtää kysymystä – siis laittaisinko aurinkosuojaa kasvoille jumppaan mennessä? Eihän tuleva hikirääkki vaikuttaisi menomatkaan mitenkään, joten totta kai laittaisin aurinkosuojaa. Salille päästyä pesisin kasvot (koska en halua tehdä hikijumppaa meikatulla ja aurinkovoiteisella iholla) ja jumpan jälkeen pesisin kasvot luonnollisestikin uudestaan ja laittaisin taas aurinkovoidetta paluumatkaa varten – jos aurinko paistaa edelleen :D

       1. Ei valu, otan tahnaa sen verran vähän, kun tiedän siirtyväni eri tilaan pesun aikana. Saatan välillä käydä mutkan lavuaarin luona, ja jatkaa vielä toisen kierroksen verran. Juuri koskaan ei valu hammastahnaa suusta esim. vaatteille, koska minähän huulilla juuri pitelen suuta kiinni-moodissa (eli juuri sillä epäedullisella pillilläimemisliikkeellä).

        1. Sarjassamme ”kaikenlaista sitä oppiikin bloginsa lukijoista” ^_^

       2. Minulla vaikuttaa siten tuleva hikoilu jo menomatkaan, että en halua laittaa edes aurinkovoidetta ainakaan otsaan, sillä se valuisi jumpan aikana silmiin ja kirvelisi. Pidän siis silmiä korkeammalla olevan alueen täysin tuotteista vapaana – edes silmäluomille en laita kotoa lähtiessäni mitään tasoittavaa väriä, edes luomukosmetiikka ei kävisi, sillä olen monesti kokenut, miten ikävältä silmiin valuvat tuotteet tuntuvat.

        Poskille voisi menomatkaksi tosiaan jotakin laittaa, mutta ainakin jumpan aikana se valuisi myös pois. Tuollaiseen liikuntaan mennessäni laitan kotona vain hieman mineraalipohjaa poskiin, jotta en olisi pahempi kuin paloauto jumpan jälkeen. Tuosta syystä kasvojen pesu salilla jumpan jälkeen ei tule myöskään kysymykseen. Koen että pienoinen määrä mineraalia pysyy ainakin jossakin määrin poskilla myös äärimmäisessä ’saunailussa’ (vaikken saunajoogaa harrastakaan :) ). Eli lopputulema: olen mennyt ja tullut noista jumpista ilman aurinkosuojaa, mikä ei tietenkään ole hyvä juttu.

        1. Minulla vaikuttaa siten tuleva hikoilu jo menomatkaan, että en halua laittaa edes aurinkovoidetta ainakaan otsaan, sillä se valuisi jumpan aikana silmiin ja kirvelisi.

         …eikö aurinkovoidetta voi pestä pois kasvoilta ennen jumpan alkamista..?

         1. Vaatisi mukaan lisäksi puhdistusaineen ja kosteusvoiteen ja aurinkovoiteen ja mineraalipohjan. Liian vaivalloista salilla. :)

          Muuten täysin triviaali kysymys: missä säilytät normioloissa vanulappuja? Roikkuvatko ne sinulla jossakin myyntipakkauksessaan, vai onko sinulla jokin kaunis, sisustuksellinen kulho, mihin purat ne ostattuasi? Itselläni ne on purettuna sellaiseen ihonhoitolaatikkoon (sellainen muovinen, laatikon sisään erillisenä ostettu irtosäilytin, jossa pari erikokoista lokeroa). Ovat siinä helposti kädenulottuvissa. En osaisi millään elää siten, että joutuisin siitä pakkauksesta ottamaan niitä aina erikseen.

          1. onko sinulla jokin kaunis, sisustuksellinen kulho, mihin purat ne ostattuasi?

           Ei tod :D ^_^

           Yksi pussi vanulappuja roikkuu vessan seinällä, loput ovat lavuaarin alakaapissa josta aina täydennän seinällä roikkuvaan pussiin :)

          2. Entä pumpuli, vai käytätkö sitä edes ollenkaan? Pumpulin säilytykseen on olemassa tosi kauniita kulhoja. Niin kauniita, että tekisi mieli alkaa pumpulin käyttäjäksi ihan sellaisen kulhon takia. :)

           1. Käytin ennen pelkkästään pumpulia, sitten vaihdoin vanulappuihin kun tuntuvat kivemmilta käyttää :) Mitä pumpulien sun muiden puhdistushärpäkkeiden säilytyspaikkoihin tulee, pelkäänpä että meillä on kylppärissä ja vessassa (jossa itse aina suoritan ihonhoitotoimenpiteet) niin vähän tilaa että esimerkiksi vanulappukulholle ei olisi mitään järkevää paikkaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *