Iiiiiiih – Idun!!!

Aina välillä saa vihiä niin ihanista tuotteista, ettei meinaa pysyä liitoksissaan kunnes pääsee intoilemaan niistä blogiin! Whaaaa….! ^_^

Kyseessä on ruotsalainen mineraalimeikkisarja Idun Minerals, josta luin noin vuosi sitten ruotsalaisesta Kosmetik-lehdestä. Sarja teki minuun vaikutuksen, sillä se on kehitetty yhteistyössä tutkija ja dermatologian dosentti Marie Lodénin kanssa. Lodén on tullut minulle tutuksi Ruotsin mediasta, jossa häntä käytetään usein asiantuntijalähteenä kosmetiikkajutuissa, ja löytyypä kirjahyllystäni myös hänen kirjoittamansa teos kosmetiikan kemiasta.

Viime vuonna törmäsin yhtäkkiä Iduniin kaverini meikkipussissa. Haa, näitä on siis alettu myydä myös meillä päin..! Kaveri kehui tuotteet maasta taivaisiin, ja päätin, että reissuprojektin jälkeen tutustun sarjaan itsekin.

Tuumasta toimeen; otin yhteyttä sarjan maahantuojaan ja pääsin pari viikkoa sitten kuolaamaan tuotteita heidän showroomilleen.

        IdunMinerals1

Marie Lodénin lisäksi sarja jäi mieleeni ehdottomasti kauniiden pakkaustensa ansiosta. Kuvituksena on italialaisen taiteilija ja suunnittelija Patricia Guccin tulkinta pohjoismaisen mytologian Idun -jumalattaresta.

IdunMinerals_face

Idun_showroom

.

Idun_showroom2

Minusta tuotteet näyttävät ylellisiltä, ja odotin myös hinnan olevan sen mukainen. Yllätyin, kun sarja onkin hinnoiteltu kilpailijoitaan edullisemmaksi. (Ja kilpailijoilla tarkoitan tässä yhteydessä muita tavarataloissa, hoitoloissa tai apteekeissa myytäviä ns. ”palvelusarjoja”, en nettikauppojen itsepalvelusarjoja jotka luonnollisestikin ovat kaikkein halvimmat.)

Meikkipohjan (9g) hinta on 42,95€, poskipunan 36,50€, huulikiillon 20,95€ ja luomiväripaletin 26€. Siveltimet kustantavat 11-24€.

Idun_tuotteet

Sain valita testiin muutaman perustuotteen, ja mukaan lähti meikkipohja sävyssä Freja, maapuuteri sävyssä Midsommar, poskipuna sävyssä Lingon, luomiväripaletti sävyssä Brunkulla, huulikiilto sävyssä Cornelia ja kajal sävyssä Sand.

En vain lakkaa ihastelemasta pakkausten ulkonäköä…! Nämähän ovat kuin pieniä taideteoksia.

Mineraalipohjat_vertailu

Vertailua kahden muun tällä hetkellä käytössäni olevan sävyn kanssa. Frejan määritelmä on ”lämmin vaalea”, ja se on toisiksi vaalein Idunin sävyistä. Frejaan verrattuna BM:n Fairly Light on selvästi pinkimpi ja Flow’n Peach taas oranssimpi ja tummempi.

Freja on kellertävämpi kuin mikään aiemmin käyttämäni mineraalipohjan sävy, ja ensikokeilulla vaikutti siltä että se olisi myös hitusen liian vaalea. Käytän säännöllisesti kevyttä itseruskettavaa, ja tämän vuoksi Flow’n Peach on ollut minulle tänä talvena se sopivin sävy. Nyt pidin tarkoituksellisesti itseruskettavasta taukoa ja normaaliin talvi-ihon sävyyni Freja sulautuu täydellisesti.

Alla vaihe vaiheelta Idun-meikkipohja Freja + maapuuteri Midsommar + poskipuna Lingon.

Idun_meikkipohja

Älkää hämääntykö kuvasarjan kahden ylimmän kuvan sävyeroa, mineraalipohja saa ihon usein näyttämään kuvissa todellisuutta vaaleammalta titaanidioksidin ansiosta.

Idunin meikkipohjat ovat 100-prosenttisesti mineraalipohjaisia ja sisältävät micaa, sinkkioksidia, titaanidioksidia ja kolmea eri rautaoksidia (väriaineita). Myös maapuuteri ja poskipuna ovat 100-prosenttisesti mineraalia.

Moni teistä on varmasti erityisen kiinnostunut kuulemaan peittävyydestä. Minun kokemukseni on, että Idun on herkemmin ”kerrostuvaa” kuin esimerkiksi Lily Lolo tai Flow, ja tuo täten peittävämmän pohjan. Yhdellä kerroksella ihoni on todella luonnollisen meikittömän näköinen, mutta kahdella-kolmella kerroksella meikkiä tulee minun tarpeisiini jo liikaa. Enemmän peittoa kaipaavalle tämä on varmasti vain hyvä uutinen. :)

Pinta jää hyvin kuulaaksi ja valoaheijastavaksi, jopa lähelle Bare Minerals Originalin tasoa. BM Original’han jättää ihon selkeän hohtavaksi sisältämänsä vismuttioksikloridin ansiosta, mutta tätä ainesosaa ei Idun taas sisällä. Idunin hohde tulee pelkästään micasta. Ja kuten vierailullani Flow Kosmetiikan tehtaalla opin, on micaa hyvin monenlaista laatua, osan ollessa mattaisempaa ja osan kiiltävämpää. Voi selvästi havaita, että Idunin käyttämä mica on kiiltävämpää kuin vaikkapa Lily Lolon ja Flow’n.

Idun_startkit

Idunin tyylikäs starttikitti.

Kitti maksaa 59€ ja siihen kuuluu meikkipohja (4 g), maapuuteri (3,8 g), pitkävartinen kabukisivellin, poskipunasivellin ja meikkilaukku. Siveltimien mukana tulee tuollaiset tosi kätevät hylsyt joihin siveltimet saa seisomaan meikkipöydällä. Siveltimet on valmistettu synteettisestä taklon-kuidusta. Idun ei halua käyttää eläinperäisiä raaka-aineita.

Idun_meikki

Maapuuteri Midsommar muistuttaa minusta ominaisuuksiltaan Bare Mineralsin Warmth All-Over Face Coloria, ja sopii sekä aurinkopuuteriksi että poskipunaksi. Sävy ei ole niin ruskea kuin ”perinteisissä” aurinkopuutereissa.

Idun_Blush_Bronzer

Hassusti tuotetiedoissa puhutaan matasta koostumuksesta, mutta Midsommar ei suinkaan ole matta vaan sisältää micaa ja jättää valoaheijastavan pinnan.

Poskipuna Lingon on sävyltään raikas vaalea roosapinkki. Ilman maapuuteria laitettuna tulos on todella tyttömäinen ja mieleen tulee nuori morsian…! Häämeikkimateriaalia! ^_^ Koostumus on mattaisempi kuin Midsommarissa.

. . .

Idunin silmämeikin ja huulikiillon esittelyn jätän omaan postaukseen, tässä oli jo varmasti tarpeeksi luettavaa yhteen settiin. :)

Idun_Midsommar

Mitä siis sanoisin Idunin meikkipohjasta tiivistettynä?

Idun sopii sinulle, jos….

* etsit erityisen puhdasta meikkipohjaa herkälle iholle (Idunin raaka-aineet ovat korkeapuhdistettuja ja niistä on poistettu kaikki nikkeli ja kromi)

* etsit kuulasta mutta samalla peittävää mineraalipohjaa

* arvostat kaunista ja tyylikästä pakkaus-designia

* sinulle on tärkeää raaka-aineiden korkea laatu ja luotettavat tuotekehittelijät

Idun ei sovi sinulle, jos…

* etsit mattaa mineraalimeikkipohjaa

* sinulla on suuret ihohuokoset (hohto korostaa niitä)

* et halua maksaa meikkipohjastasi enempää kuin 20 euroa

Idun Mineralsia myydään valikoiduissa apteekeissa pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Imatralla, Kotkassa, Oulunsalossa ja Lappeenrannassa. Saatavuus on siis vielä tällä hetkellä aika rajallinen. Tarkat tiedot jälleenmyyjistä löydät täältä. Edit. Sain juuri viestiä eräältä jälleenmyyjältä, joka puuttuu maahantuojan sivuilta; kauneushoitola Eira Estetica Helsingin Ullanlinnassa. He toimittavat myös postitse koko Suomeen, tiedustelut eiraestetica ( at ) elisanet.fi.

Intoilu jatkuu huomenna Brunkulla-luomivärin merkeissä….! :)

Kommentit (63)
  1. Mielipide-erot on mukavia :) Mun mielestä pakkaukset taasen ovat aivan kamalia enkä ikinä ostais jos en kuulis hyvää noista. Eli mulla ostopäätökseen vaikuttaa paljon myös pakkauksen ulkonäkö jos en ois kuullu suositteluita. Voishan tätä koittaa, mutta niin kallista, että saatanpa jättää väliin. Mutta kiva kun teit arvostelun :)

    1. Mielipide-erot on mukavia :)

      No niin on :) Minusta kun nuo ovat ihan älyttömän tyylikkäitä ja erottuvat edukseen muuten niin samankaltaisesti stailatuista mineraalisarjoista. Mutta varmasti löytyy myös niitä joille tyylikkyys on yhtä kuin yksinkertaisen virtaviivainen musta. :)

  2. Onpa kyllä kauniit pakkaukset :) Jatkopostausta odotellessa.. ^^
    Kiinnostivat kyllä, mutta harmi että saatavuus on vielä aika rajallinen.. Meikkivoidetta ei oikein voi ostaa tuttujen kautta mistään kauempaa, sävyjä testaamatta :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *