Ihoterveiset + vinkkejä näppyjen hoitoon

Kerroin teille viikko sitten ”naamakohtauksestani”.

Todennäköiseksi syyksi selvisi hiljattain aloittamani läääkekuuri joka liittyy hormoniepätasapainoon. En heti yhdistänyt ihon repeämistä lääkkeeseen, sillä lääkäri ei maininnut mitään tämänsuuntaisista sivuoireista vaikka sitä erikseen kysyin. Eräs toinen konsultoimani lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että aknen kaltaiset oireet nimenomaan kuuluvat lääkkeen yleisiin haittavaikutuksiin.

Noniin. Eli se siitä sitten.

Iho on nyt viikkoa myöhemmin jo hyvässä kunnossa. En tiedä liittyykö se siihen, että elimistö alkaa tottua lääkkeeseen vai siihen, että olen hoitanut ihoani asianmukaisilla tuotteilla. Ehkäpä kummallakin on vaikutuksensa asiaan.

Ainakin ehdin hyvin testailla muutamien eri tuotteiden peittokykyä! :)

Pahimpien näppypäivien ajan laitoin meikkipohjan alle Schrammekin BB-voidetta hoitamaan näppyjä ja tuomaan lisäpeittoa. Edelleenkin voimme todeta, että mineraalimeikkipohjalla saa näpyt ja punoitukset erinomaisesti piiloon.

  

Näppyjen tulehdustila ei kuitenkaan lähtenyt helpottamaan. Ennenkuin apuun riensi Mr. Karkkipäivän luottotuote, yksi kosmetiikka-alan klassikkotuotteista; Ella Bachén Créme Intex No 2.

Oikeasti, tässä on tuote johon mies on tutustuttanut minut, ei toisin päin. En ollut koskaan kuullutkaan Créme Intex kakkosesta kun tapasin mieheni. Mr. Karkkipäivällä on epäpuhtauksiin taipuvainen iho, ja hän on jo vuosikaudet vannonut tämän kalanhajuisen tökötin nimeen.

Créme Intex No 2:n ”tuoksu” tulee turskanmaksaöljystä, joka korjaa ja rauhoittaa tulehtunutta ihoa. Muita vaikuttavia aineita ovat sinkkioksidi ja timjamiöljy jotka vähentävät tulehdusta ja punoitusta ja estävät ihon kuivumista. Vaikka kyllä voide kuitenkin oman kokemukseni mukaan jonkun verran kuivattaa ihoa. Mutta se todellakin toimii!

Paukamat iholla laskivat heti ensimmäisenä yönä Créme Intex -käsittelyn jälkeen. Tässä iho maanantaiaamuna, kun se vielä sunnuntaina oli punoittava ja näpyt koholla.

Jatkoin Créme Intex -yökuuria koko tämän viikon, ja tällä hetkellä iho on lähes entisensä. Tietenkään en voi tietää, palaavatko iho-oireet uudelleen jossain vaiheessa lääkekuurin aikana, mutta toivoisin kovasti että eivät….

Jos jotain positiivista ihokohtauksessa oli/on, niin ainakin osaan nyt paremmin ymmärtää miltä ongelmaihoisesta tuntuu. Vaikkei oma ihoreaktioni varmastikaan ollut lähelläkään pahinta aknea, niin pystyn nyt jollain tapaa asettumaan akneihoisen asemaan. Ihoa kuumottelee, paukamat ovat kipeitä…. Tuntuu, kuin iho eläisi omaa elämäänsä. En voi kieltää, etteikö minulla olisi muutaman päivän ajan ollut aika paha mieli ihoni takia. En ole koskaan näyttänyt siltä.

Millaisia kokemuksia teillä on epäpuhtaan/akneihon hoidosta? Onko kosmetiikasta tai ruokailutottumusten muutoksesta apua vai onko lopullisen ratkaisun tarjonnut vasta lääketeollisuus…?

Edit. Kysyjille: täältä näette Ella Bachén jälleenmyyjät: http://www.rohdos-ala.fi/kauneushoitolat/

Kommentit (99)
  1. Tuo voide taitaa olla ostamisen arvoinen, täälläkin iho villiintyy aina välillä. Saako tuota muualta kuin kosmetologeilta? Tai siis muistanko edes oikein että kyseessä on kosmetologien käyttämä sarja?

    1. Kosmetologisarja on, eli Ella Baché -hoitoloista saa.

  2. mistä tuota ainetta saa jota yöksi ihoosi laitoit:)?

    1. Ella Baché -hoitoloista. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *