Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ihoterveiset + vinkkejä näppyjen hoitoon

Kerroin teille viikko sitten ”naamakohtauksestani”.

Todennäköiseksi syyksi selvisi hiljattain aloittamani läääkekuuri joka liittyy hormoniepätasapainoon. En heti yhdistänyt ihon repeämistä lääkkeeseen, sillä lääkäri ei maininnut mitään tämänsuuntaisista sivuoireista vaikka sitä erikseen kysyin. Eräs toinen konsultoimani lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että aknen kaltaiset oireet nimenomaan kuuluvat lääkkeen yleisiin haittavaikutuksiin.

Noniin. Eli se siitä sitten.

Iho on nyt viikkoa myöhemmin jo hyvässä kunnossa. En tiedä liittyykö se siihen, että elimistö alkaa tottua lääkkeeseen vai siihen, että olen hoitanut ihoani asianmukaisilla tuotteilla. Ehkäpä kummallakin on vaikutuksensa asiaan.

Ainakin ehdin hyvin testailla muutamien eri tuotteiden peittokykyä! :)

Pahimpien näppypäivien ajan laitoin meikkipohjan alle Schrammekin BB-voidetta hoitamaan näppyjä ja tuomaan lisäpeittoa. Edelleenkin voimme todeta, että mineraalimeikkipohjalla saa näpyt ja punoitukset erinomaisesti piiloon.

  

Näppyjen tulehdustila ei kuitenkaan lähtenyt helpottamaan. Ennenkuin apuun riensi Mr. Karkkipäivän luottotuote, yksi kosmetiikka-alan klassikkotuotteista; Ella Bachén Créme Intex No 2.

Oikeasti, tässä on tuote johon mies on tutustuttanut minut, ei toisin päin. En ollut koskaan kuullutkaan Créme Intex kakkosesta kun tapasin mieheni. Mr. Karkkipäivällä on epäpuhtauksiin taipuvainen iho, ja hän on jo vuosikaudet vannonut tämän kalanhajuisen tökötin nimeen.

Créme Intex No 2:n ”tuoksu” tulee turskanmaksaöljystä, joka korjaa ja rauhoittaa tulehtunutta ihoa. Muita vaikuttavia aineita ovat sinkkioksidi ja timjamiöljy jotka vähentävät tulehdusta ja punoitusta ja estävät ihon kuivumista. Vaikka kyllä voide kuitenkin oman kokemukseni mukaan jonkun verran kuivattaa ihoa. Mutta se todellakin toimii!

Paukamat iholla laskivat heti ensimmäisenä yönä Créme Intex -käsittelyn jälkeen. Tässä iho maanantaiaamuna, kun se vielä sunnuntaina oli punoittava ja näpyt koholla.

Jatkoin Créme Intex -yökuuria koko tämän viikon, ja tällä hetkellä iho on lähes entisensä. Tietenkään en voi tietää, palaavatko iho-oireet uudelleen jossain vaiheessa lääkekuurin aikana, mutta toivoisin kovasti että eivät….

Jos jotain positiivista ihokohtauksessa oli/on, niin ainakin osaan nyt paremmin ymmärtää miltä ongelmaihoisesta tuntuu. Vaikkei oma ihoreaktioni varmastikaan ollut lähelläkään pahinta aknea, niin pystyn nyt jollain tapaa asettumaan akneihoisen asemaan. Ihoa kuumottelee, paukamat ovat kipeitä…. Tuntuu, kuin iho eläisi omaa elämäänsä. En voi kieltää, etteikö minulla olisi muutaman päivän ajan ollut aika paha mieli ihoni takia. En ole koskaan näyttänyt siltä.

Millaisia kokemuksia teillä on epäpuhtaan/akneihon hoidosta? Onko kosmetiikasta tai ruokailutottumusten muutoksesta apua vai onko lopullisen ratkaisun tarjonnut vasta lääketeollisuus…?

Edit. Kysyjille: täältä näette Ella Bachén jälleenmyyjät: http://www.rohdos-ala.fi/kauneushoitolat/

Kommentit (99)

 1. ruma ankanpoikanen

  Minun akneeni auttoi lopulta vasta lääkitys. Sitä ennen kokeilin varmasti ihan kaikkea mahdollista; kaikki ihonhoitotuotteet niin marketeista kuin apteekistakin, terveellinen ruokavalio, liikunta, riittävä uni..

  Edelleenkin minulle tulee näppyjä silloin tällöin ja ihoni rasvoittuu, mutta tilanne ei ole lähelläkään sitä mitä se kaksi vuotta sitten oli. Nyt olen löytänyt vielä sopivat ihonhoitotuotteet niin rasvaisuuskin pysyy kurissa.

 2. kaesa

  (Hups, tulipa pitkä kommentti. Aihe taitaa olla mulle tärkeä :D)

  Créme Intex No 2 toimii! Tai minun kohdallani, ainakin nuorempana toimi :)

  – Sanni, kuinka paksun kerroksen levitit voidetta ongelmakohtiin?

  Nuorempana kun käytin tuotetta, levitin sitä melko paksun kerroksen, sellaisen että tuote näkyi peittävänä valkoisena iholla. Nyt minulla on taas sama tuote käytössä, mutta jotenkin tuntuu että ehkä käytän sitä nyt aikuisemmalle iholle väärin kun paksu kerros ei meinaa vaikuttaa.

  Teininä kasvojani kehysti tiheä näppyrivistö, otsalla tilanne oli pahin. Ja oli niitä muuallakin, huh huh.. No, äiti passitti minut Ella Baché:n syväpuhdistavaan kasvohoitoon ja samalla reissulla sain käyttööni tämän tökötin jota veljen kanssa kutsuimme oreganomöhnäksi (meidän mielestä se tuoksui oreganolta eikä kalalta :D ). Ärsytti laittaa sitä joka ilta kasvoille kun se tuoksu on tosiaan voimakas. Mutta kannatti, sillä se ihan oikeasti toimi! Kaikki näpyt katosivat!

  Eli teinitytöt, kannattaa ainakin kokeilla! Yleensä kosmetologit antavat pieniä testeripusseja ilmaiseksi jos ei ole varma, sopiiko tuote omalle iholle. Sellaisella minäkin aloitin, sillä purkki maksaa tosiaan sen rapiat 30 euroa. Näytepakkauksessa on riittävästi voidetta näkemään, toimiiko se ollenkaan omalla iholla.

  Mutta joo, kyllä voide teininä toimi, mutta nyt.

  Parikymppisenä ihoni on mennyt jostain syystä melko huonoon kuntoon, jo parin vuoden ajan poskilleni ilmestyy säännöllisin väliajoin todella kipeitä suuria näppyjä jotka eivät suostu rauhoittumaan millään täsmätuotteella. Muutama pieni arpikin näyttää ilmestyneen poskille. Söin jonkin aikaa e-pillereitä ennen ihon kunnon huonontumista, mutta muistaakseni lopetin niiden syömisen vähintään yli puoli vuotta ennen iho-oireiden alkamista..

  Ehkä nykyiset iho-ongelmani ovatkin hormonaalisia. En ole koskaan osannut kunnolla määrittää omaa ihotyyppiäni, sillä välillä tuntuu että se on vain Todella Rasvainen, ja sitten taas toisaalta myös pintakuiva, tai ehkä jopa rasvainen sekaiho, mutta kylmimpinä talvikuukausina taas mietin että onkohan minulla sittenkin kuiva iho myös kasvoissa (käsiini tulee usein talvi-ihottumaa ja säärten iho varsinkin vaatii päivittäistä rasvausta talvisin).

  Kosmetologin mukaan kyseessä on sekaiho, mutta on jotenkin hankalaa uskoa sitä, sillä käytän tälle ihotyypille tarkoitettuja tuotteita ja käyn 1-2 kertaa vuodessa syväpuhdistavassa kasvohoidossa, samassa kuin teininä, eikä kosmetologi ole suositellut minua kokeilemaan jotain toista hoitoa mitä heillä olisi. Akne tuntuu jo liian rajulta diagnoosilta, kun en sellaisesta ole aiemmin kärsinyt eikä kukaan ammattilainen ole siihen suuntaan edes vihjannut. Tuntuu epäreilulta kun vähistä rahoista menee mittava osa ihonhoitoon kuukausittain, eikä mitään muutosta näy.

  Ehkä huonolle iholle ei olekaan olemassa vain yhtä ainoaa syytä, vaan iho-ongelmat ovatkin monen vaikuttavan tekijän summa. Elän tällä hetkellä stressaavaa elämää, unirytmini on epäsäännöllinen ja teen paljon töitä tietokoneen äärellä, mikä on kuulemma tosi huono juttu iholle. Tietokoneen näytön valo jotenkin rasvoittaa/huonontaa ihoa jos sen äärellä istuu tuntikausia päivittäin.

  Tällä hetkellä käytän saksalaista Alterra-luonnonkosmetiikkamerkkiä, johon törmäsin Saksassa marketissa. Puhdistusvaahto ainakin tuntuu tehokkaalta, ja sävyttävä päivävoide on pelastus jos käy vaikka salilla tai uimassa eikä jaksa raahata kaikkia meikkejä mukanaan. Nyt kokeilussa on myös iltaisin kookosöljy, jonka nimeen siloposkinen kaverini vannoo.

  – Mitä mieltä olet Sanni kookosöljyn käytöstä sellaisenaan iholle, oletko kokeillut?

  !Ja ai niin! Kun poskieni iho oli viime kesänä pahimmillaan, ostin Joe Blascon pienen meikkivoidenapin, joka peitti näpyt ERITTÄIN hyvin. Mutta. Se todellakin tukkii ihohuokoset niin maan perusteellisesti, etten enää aio kallista tuotetta ostaa. Se tuntui auttaessaan myös pahentavan tilannetta. Napissa on vielä vähän tuotetta jäljellä ja toisinaan laitan sitä pahimpien näppyjen päälle jos olen menossa johonkin tärkeään juhlatilaisuuteen tai valokuvattavaksi, vaikka näpyt siitä ärsyyntyisivätkin (tiedän, tyhmää, mutta tuote on todella peittävää). Uskon myös, että tuollainen voidemainen nappi kerää paljon pöpöjä jos tuotetta levittää (puihtainkin) sormin tai jo muutama kertaa käytetyllä sienellä.

  • Serafia

   Tuohon Blascoon kommenttia. Ei se pöpöjä kerää, jos ei double dippaa. Otan itse puhtaalla lusikan toisella päällä tai muulla puhtaalla lastalla vähän meikkivoidetta kämmenelleni/alustalle ja laitan siitä sienellä. Otan myös aina puhtaan sienen, kun niitä saa pestyä helposti. Ja vaikka leikkaa käytetyn osan pois, jos pesu ei kiinnosta. Tai keittää tai laittaa uuniin.

   Blasco tukkii, jos sitä ei pese kunnolla pois. Otan ite meikinpuhdistusaineella pari kertaa ja sen jälkeen naaman puhdistusaineella kerran. Ei jää mitään, eikä tuki. Yleensä en käytä erikseen meikinpuhdistusainetta ja naamanpuhdistusainetta vaan ne ovat yksi ja sama, mutta pesen kahdesti. Blasco tarvitsee tuotteet erikseen ja 2-3 pesukertaa.

  • Sanni

   Sanni, kuinka paksun kerroksen levitit voidetta ongelmakohtiin?

   En kovinkaan paksua, vaikkakin kyllä sen verran että levityskohta jäi valkoiseksi.

   Ehkä huonolle iholle ei olekaan olemassa vain yhtä ainoaa syytä, vaan iho-ongelmat ovatkin monen vaikuttavan tekijän summa.

   Minä uskon kanssa näin.

   Mitä mieltä olet Sanni kookosöljyn käytöstä sellaisenaan iholle, oletko kokeillut?

   Olen kokeillut joskus yövoiteena, ei mitään ongelmaa. :) Sitä en sitten osaa sanoa miten hyvin se toimii rasvoittuvalla iholla, olen kuullut että jojobaöljy olisi parempi hoitoöljy sille ihotyypille.

 3. kaesa

  (saattaa tulla tuplakommentti, sillä jostain syystä viimeisin viestini ei ilmestynytkään kommenttipalstalle..)

  Niin, voiteen INCIstä!

  Mullakaan ei ole enää voiteen pakettia jossa inci oli (miksei se voi lukea myös putilossa??), mutta minulla on Ella Baché Soin Purifian Intensif Maque Intex No 2 -kasvonaamion testeri, jossa on tämän tuotteen INCI. Tuote on samaa sarjaa ja tuoksuukin samalta, joten tästä naamiosta ehkä voi päätellä jotain myös voiteen sisällöstä:

  Aqua/Water
  Kaolin
  Arachis Hypogaea (Peanut) Oil / Arachis Hypogaea Oil
  Zinc Oxide
  Fish Liver Oil /Piscum lecur
  SD Alcohol 39-C / Alcohol Denat
  Methylcellulose
  CI 14700
  Thymus Vulgaris (Thyme) Oil / Thymus Vulgaris Oil
  Limonene
  Linalool
  Fragrance/Parfum

  • Sanni

   Hallinta oli heittänyt viestisi roskafiltteriin (systeemi tulkitsee listoja sisältävät kommentit usein spammiksi), joten huomasin nämä vasta nyt. Nyt on kiire töihin, tutkailen inciä tarkemmin illalla! :)

  • Sanni

   Noniin, nyt _vasta_ ehdin vilkaista…. (keskellä aamuytötä… :P) Incihän näyttää tosi hyvältä kaikessa yksinkertaisuudessaan! Tökötissä on käytännössä pelkkiä vaikuttavia aineita metyyliselluloosaa (side/emulgointiaine), väriainetta ja hajusteita lukuunottamatta. Loistavaa!!

 4. Bemu

  Ella Bache oli vuosia ”luottotuotemerkkini”. Täytyykin tarkistaa nyt kun olen uudella paikkakunnalla että mistä täällä löytyy jälleenmyyjä. Vieläköhän tomaattivoide on voimissaan?
  Ihon oireilu tuntuu aina todella epämukavalta, ja jos ei tiedä syytä niin se on ahdistavaa. Onneksi löysit syyn ja hyvät voiteet ihon hoitoon.
  And btw, niihin kynsiin D-vitamiinia 40 yksikköä päivässä; näin neuvoi minua lääkärini kun omiani hänelle valitin.

  • Sanni

   Vieläköhän tomaattivoide on voimissaan?

   Kyllä se on. :)

 5. Kosmetiikka

  Noista lääkkeistä voi tulla toisinaan myös allergisia oireita. Sellaisellekin, joka ei ole tai ainakaan tiedä olevansa millekään allerginen. Hormooniasiat kun vaikuttavat allergioihin, niin tällaiset lääkkeet saattavat herkistää olemaan esimerkiksi tomaatille tai paprikalle allerginen ja siitäkin voi tulla iho-oireita.

 6. Janet

  On todellakin kurjaa olla kohta 26-vuotias finninaama. Teininä kärsin melkoisen pahasta aknesta ja se söi multa itsetunnon kokonaan, joka ei kyllä vieläkään ole kokonaan palautunut, joskin parantunut. Vaikka tuo on jo kamala asia niin vielä kamalampaa oli se, että naamaan todellakin sattui. Enkä tietenkään malttanut olla puristelematta kipeitä finnejä, poksahdettua kipu meinaan hellitti. Onnekseni mulle ei kuitenkaan ainakaan ihan hirveitä arpia niistä ole jäänyt tai sitten nämä nykyiset finnit vaan peittää ne. Tai vielä yhtenä vaihtoehtona, etten vain näe niitä. Mutta siis teininä söin jonkin lääkekuurin (en vaan kuollaksenikaan muista minkä) sekä aloitin e-pillerit. Kaiken maailman tökötit ja kotivalmistemömmöt on tullut kokeiltua ja nyt näin vanhemmalla iällä järjestelmällinen kokeilu eri valmistajien tuotteita. Lääkkeet toivat suurimman pelastuksen, joskin ei akne kokonaan hävinnyt. Jotkut tuotteet auttavat hetken, jotkut taas pahentavat. Mutta olen kyllä aina ollut kateellinen silkkisen ihon omaaville ihmisille. Sellaista kaipaan edelleen. Toivon vaan löytäväni jonkun ihme tuotteen, joka tosiaan parantaisi naamani.

  Mutta joo, kilometrikommentti ilman sen järkevämpää sisältöä. Lähinnä kiitos tuosta tuotevinkistä. Alankin heti tutkimaan mistä sitä saa.

 7. E

  Oi oi, minäkin olen kamppaillut ihoni kanssa toistakymmentä vuotta. On jotenkin helpottavaa lukea näitä kokemuksia ja tajuta että ns. samassa veneessä on muitakin enkä olekaan ainoa ihminen, joka välillä vaan pillahtaa itkuun kun vilkaisee aamulla peilikuvaansa ja usein itku on lähellä vielä meikkaamisen jälkeenkin… Yritän aina hokea itselleni, että huono iho ei tee minusta kokonaisuudessaan rumaa. Vaikka naamani välillä näyttää kamalalta ja parhaimpina aikoinakin on epäpuhtauksineen, arpineen ja rasvoittuvuuden takia kaukana ns. täydellisestä ihosta, niin onhan mulla silti nätti kroppa, hyvännäköiset hiukset ja kivoja vaatteita! Mielestäni kaikki iho-ongelmista kärsivät ansaitsisivat joka päivä kehuja kaikista hyvistä ulkoisista olemuksistaan, koska huono iho vaan vetää itsetunnon niin matalaksi, että hyvin äkkiä pitää itseään niin totaalisen rumana ja vastenmielisen näköisenä että ei enää itse muista tai huomaa niitä omia hyviä puoliaan.

 8. Heini

  Vinkkinä esim. Amazonista tuotetta etsiville: voide on englanninkielisissä maissa Surface Balancing Cream. Lähti itsellänikin tilaukseen. :-)

 9. Pauliina

  Hei ja kiitos ensinnäkin mukavasta ja hyödyllisestä blogistasi :) Olen saanut monet hyödylliset vinkit ja tiedot täältä sekä uutta kipinää ”kosmetiikkaelämääni”.
  Tähän kasvojen ihon hoitoon ja tilaan liittyen minulla olisi vähän kysyttävää nyt kun edellinen kasvojenpuhdistussetti alkaa olla lopuillaan (Madaran sekaihon hoitopaketti). Eli osaatko neuvoa että miksi poskien iholle tulee tukkiutuneita huokosia ja mustapäitä? Olen joskus vuosia sitten saanut kosmetologilta palautetta että voin laittaa poskilleni enemmän rasvaa. Eli voiko iho reagoida mustapäillä kuivuuteen ja/tai kosteusköyhyyteen? Vai tulevatko mustapäät liian rasvaisesta voiteesta? (sekaihon tasapainottava voide ei ole kyllä rasvaista).
  Mietityttää mikä ihotyyppini loppujen lopuksi on. Rasvainen se ei ainakaan ole. Mutta näppy/jä tulee lähes säännöllisesti oikeastaan mihin päin kasvoja tahansa. Mietin että pitääkö minun vaan hankkia eri tuotteet poskille (purkkien määrä kasvaa silloin ja tietysti puhdistus ja kaikki muu vie enemmän aikaa mutta jos se olisi sen arvoista..)
  Tuntuu että ihonhoidossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Itselläni iho tuntuu kaipaavan säännöllisyyttä, stressittömyyttä, puhtaita käsiä, puhdasta ruokaa, ulkoilua, sopivia tuotteita jne. Eli iho reagoi nopeasti, jos jokin osa-alue on ”unohtunut”.
  Niin ja vielä että voiko savinaamio (sekoitettu vihreästä savesta ja vedestä) saada aikaan mustapäitä. Se tuntui kuivattavan poskien ihoa.

  • Sanni

   Moi Pauliina! Ikävä kyllä en osaa neuvoa pulmassasi. :/ Minulla ei ole kosmetologitaustaa, uskoisin että ihonhoidon asiantuntija osaisi paremmin auttaa sinua. Mustapäät ovat yhtä kuin ihohuokosiin kertynyttä talia, se on ainoa mitä itse asiassa mustapäistä tiedän, ja niihin auttaa tehokkaasti ihohuokosta kuorivat ja puhdistavat kemiallisesti kuorivat ainesosat kuten salisyylihappo. Sitä, mikä mustapäitä sitten aiheuttaa (vääränlainen kosteusvoide, ravinto, pintakuivuus ja iholle kasautuvat kuolleet ihosolut vai niiden yhdistelmä) en tarkalleen ottaen tiedä. Voin vain tehdä oletuksia tietotaitojeni pohjalta, mutta kosmetologilla, joka työskentele erilaisten ihotyyppien kanssa, on varmasti tällaisissa asioissa paljon laajempi näkemys.

   Toivottavasti ihosi tulee kuntoon. :)

 10. Aksu

  Moikka! Tykkään hirveästi tästä blogista ja nyt jotenkin tuli sellainen olo että on pakko kommentoida. Sanoit että sinulle tuli paha mieli, koska iho oli epäpuhdas ja huonossa kunnossa. Osaan niin täysin samaistua tähän. Kärsin ihan kamalasta ihoekseemasta joka on todella pahana käsissäni. Iho on paloauton punainen, halkeilee, kesii, kutisee ja menee niin tiukaksi ettei sormia saa välillä taivutettua ollenkaan. Tämäkään ei ole niin paha mielelle vaan se kuinka rumalta käteni näyttää. Ihmiset jäävät tuijottamaan käsiäni kun yritän keskustella heidän kanssaan ja näyttävät kiusaantuneilta kun selkeästi haluaisivat kysyä mitä on tapahtunut. Osaan siis täysin samaistua tähän, että huono iho on todella, todella pahaksi itsetunnolle.
  Lääkärit eivät osaa auttaa minua ihoni kanssa, joten olen omien kokeilujeni tullut siihen tulokseen, että luonnontuotteet ovat kaikista parhaita iholleni. Nyt yritänkin vaihtaa myös kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Olen myös lopettanut viljojen syönnin, koska gluteenilla ja tärkkelyksellä on kuulemma todella huono vaikutus ihoon.
  Siispä tämä blogi on minulle aivan täydellinen: paljon tietoa luonnonkosmetiikasta ja ihania karppiohjeita! Kiitos hirmuna että pidät tätä blogia!

 11. Nimetön

  Hei Sanni ja kiitos vastauksestasi :)

  Joskus tuntuu että ihonhoito on aikasmoista salapoliisityötä. Intouduin itekin ettimään vähän tietoa tukkeutuneista ihouhuokosista ja törmäsin mm. ajatuksiin siitä, että iho kaipaisi ehkä säännöllistä hikoilua/höyrytystä ja joku vannoo hunajanaamion kosteuttavaan vaikutukseen (eli ihan puhdasta hunajaa kasvoille n. 15-20min. kuorinnan jälkeen).
  Jäin vielä miettimään sitä että pitäisikö kasvoille olla kaksi erilaista puhdistusta eli puhdistus silloin kun kasvoilla on (eko)kosmetiikkaa ja toinen silloin kun kasvoilla ei ole päivän aikana ollut mitään ”ylimääräistä”. Ite kun vietän meikittömiä päiviä niin en myöskään putsaa kasvoja välttämättä mitenkään (ja olen voinut hikoilla, kosketella kasvojani likaisilla käsillä, syödä jotain mistä kasvot ei niin tykkää jne.) eli ehkä pitäisi kiinnittää huomiota siihen että kasvojen puhdistus on jokapäiväistä ja säännöllistä. Miten sinä toimit, putsaatko kasvosi samalla aineella joka päivä riippumatta siitä mitä kasvoillasi on ollut? Entä käytätkö kasvovettä joka päivä puhdistuksen yhteydessä?
  Salapoliisityö jatkuu (toimivan ihonhoidon/rutiinin löytämiseksi). Mukavaa päivää ja kiitos vastauksestasi jo etukäteen :)

  Pauliina

  • Sanni

   Jäin vielä miettimään sitä että pitäisikö kasvoille olla kaksi erilaista puhdistusta eli puhdistus silloin kun kasvoilla on (eko)kosmetiikkaa ja toinen silloin kun kasvoilla ei ole päivän aikana ollut mitään “ylimääräistä”.

   Mielestäni ei tarvitse olla kahta eri puhdistusta, ainoastaan siinä tapauksessa jos joinain päivinä käytät ”Blascoa” ja joinain luonnonkosmetiikkaa. Luonnonkosmeputsarit eivät poista Blascon kaltaisia kestomeikkituotteita, joten sille tarvitsee oman vahvan putsarin.

   Ite kun vietän meikittömiä päiviä niin en myöskään putsaa kasvoja välttämättä mitenkään

   Puhdista ihmeessä! :) Kasvot kannattaa puhdistaa _joka päivä_, oli meikkiä tai ei. Se on ihonhoidon kulmakiviä.

   Miten sinä toimit, putsaatko kasvosi samalla aineella joka päivä riippumatta siitä mitä kasvoillasi on ollut? Entä käytätkö kasvovettä joka päivä puhdistuksen yhteydessä?

   Kyllä, käytän samaa ainetta oli sitten meikkiä tai ei. Ja käytän aina kasvovettä koska sillä varmistan että viimeisetkin meikin ja lian rippeet ovat lähteneet.

 12. Sipe

  Kyllähän se heti itsetuntoon vaikuttaa, kun naama kukkii! Kärsin vuosia aknesta, ja kotoa ei missään nimessä voinut poistua ilman paksua pakkelia. Sitten lääkäri kirjoitti roaccutanin ja halleluja!!! 11kk takana finnittömyyttä ja elämä on ihanaa! :D nykyään kiinnitän ihonhoitoonkin paljon parempaa huomiota, en halua palata vuoden takaiseen…

 13. Mara

  Onkohan Schremmekin bb-voidetta ja Ella Bachen voidetta ihan turvallista käyttää raskausaikana vai onko niissä jotain sellaisia ainesosia, joita olisi hyvä välttää?

  • Sanni

   Tuota kannattaisi varmaan kysyä Schrammek/Bache-kosmetologeilta. Mun täytyy tunnustaa että en itse asiassa edes tiedä mitä kosmetiikan ainesosia kannattaisi välttää raskauden aikana…? Paitsi kemiallisia UV-filttereitä.

 14. Salla

  Ostin näiden ennen ja jälkeen -kuvien inspiroimana tätä Ella Bachen voidetta kenkkuilevalle iholleni, joka räjähtelee milloin mistäkin kohdasta otsasta kaulaan(hatunnosto sinulle, että julkaisit kuvia ihostasi ilman meikkiä myös tässä huonommassa kunnossa!). Kokeilin voidetta ekaa kertaa eilen, ja tuoksusta tuli todella vahva mielleyhtymä teini-iän aknetaisteluun ja mieleen sana ”sinkkivoide”. Muistelen, että lainasin tuolloin äidiltä jotain tuotetta, joku tuoksui juuri tältä :). Kuitenkin kun googletin sanan sinkkivoide, niin osumat käsittelivät oikeastaan aknesta tai muusta johtuvien arpien häivytystä. Oletko sinä kokeillut sinkkivoidetta arpiin?

  Laitoitko muuten Bachen voidetta ainoastaan näppyalueille vai koko kasvoille myös ennalta ehkäisemään? Laitoitko päälle/muihin kohtiin kosteusvoidetta? Oliko muuten tämä ihosi kapina kertaluontoinen vai oletko nyt joutunut rauhoittamaan ihoasi uudelleen?

  Kiitos jo etukäteen jos jaksat ja ehdit sieltä reissun päältä vastata :)

  • Sanni

   Oletko sinä kokeillut sinkkivoidetta arpiin?

   Olen kuullut että sinkkivoide tosiaan auttaisi arpiin, mutta koska minulla ei juuri arpia ole (paitsi raskausarpia), niin ei ole tullut kokeiltua.

   Laitoitko muuten Bachen voidetta ainoastaan näppyalueille vai koko kasvoille myös ennalta ehkäisemään?

   Ainoastaan näppyjen päälle. Laitoin ensin koko kasvoille tavallisen kosteusvoiteen ja sitten näppyjen päälle Bacheta.

   Ihon kapina liittyi muuan lääkitykseen, ja rauhoittui kun kroppa tottui lääkkeeseen. Toki satunnaisia näppyjä tulee aina välillä, ja kyllä mä niihinkin käytän Bacheta. :)

   • Salla

    Kiitos vastauksesta! :) Mulla jää finneistä sellaisia punaisia pisteitä iholle, ja kestää ihan sairaan kauan, että ne haalistuvat. Iho on kyllä tasainen, että mistään syvistä arvista ei ole kyse, mutta kyllä ne punaiset pisteetkin ärsyttävät. Taidanpa ostaa apteekista sinkkivoidetta ja kokeilla. Tuubi maksaa ilmeisesti jotain 7-8 euroa, eli kovin montaa euroa ei menetä vaikkei voide toimisikaan ;)

 15. Susanna

  Hei! :)

  Tiedätkö paljon tuo Ella Bachen Creme Intex voide maksaa?

  • Sanni

   Varmaan jotain 40-50 euroa ainakin…?

   • Nimetön

    Ok. Kiitos vastauksestasi :)

  • Salla

   Mä ostin voiteen juuri hiljattain Helsingistä EL-Salongista, ja maksoi muistaakseni 36 euroa. Olin ihan yllättynyt, ettei ollut sen kalliimpi :)

 16. Anna

  Pakko kommentoida itsekin, nyt on sen verran huikee tuote! :) Itellä ollut ”naamakohtaus” viimeiset 2 viikkoa. Lähti alunperin liikkeelle Eucerinin mattifying -kasvoaurinkorasvasta, johon iho reagoi lievällä aknella. Ihoni on aina ollut satunnaisia epäpuhtauksia lukuunottamatta tasainen, eli itkuhan siitä pääsi. Kaksi viikkoa oon käyttänyt vaikka mitä aineita, ei auttanut.

  Mutta sitten tämä Ellan ihmeaine! Juoksin heti ostamaan, kun luin postauksesi. Ja yhdessä yössä finnit lähes kadonneet! Toisen yön jälkeen tod. kaikonnut kokonaan. Iha unbelievable! :) Olin ehtiny jo toivoni menettää ja lähes ihotautilääkärille astella.. Eli suuri kiitos, you made my day/week/month! :)

  • Sanni

   Wow, tosi kiva kuulla! :)

 17. tiia

  Moi! Käyks toi voide ihonalaisiin finneihin? Mulla on niitä muutama poskella tullut hormooneista… Mietin vain et onks noi sun finnit myös vähän ihonalaisia vai minkälaisia? En oikein kuvasta ota selvää. :D

  • Sanni

   Mun finnit oli ihan pinnassa, siis sellaisia kipeitä patteja joista osa märkäpäisiä. En osaa valitettavasti sanoa auttaako voide ihonalaisiin, en ole varma tiedänkö edes miten ihonalaiset eroavat näistä minun finneistäni. Ihon altahan se tulehdus kuitenkin lähtee…?

 18. Kärpässieni

  Moikka!
  Kokeilin viime vuoden puolella tätä suosittelemaasi voidetta, joka ei mulla kyllä valitettavasti tuonut apua ongelmaan. Mulla äityi akneiho tosi pahaksi e-pillereiden lopettamisen jälkeen eikä ottanut rauhoittuakseen puolitoista vuotta pillereiden lopettamisen jälkeenkään. Ihoon tuli tosi isoja, pitkään kestäviä hormonipaukamia, pientä näppyä ja varmaan kaikenlaisia finnejä mitä ”markkinoilta” löytyy. Nyt olen ollut reilun kuukauden Estroblock kuurilla, josta tuntuu viimein olevan apua. Pitkä prosessihan tämä paraneminen varmasti on ja arvet jäävät, mutta jos tänne blogiin eksyy kaltaisiani aikuisiän aknesta kärsiviä, jotka eivät ihotautilääkärien myrkkykuureille halua niin suosittelen tsekkaamaan Estroblock nimisen detox-kuurin!

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :) Hienoa kun jätätte tänne kommentteja joista voi olla apua muille :)

 19. kaesa

  Meikän aikuisiän akne lähti vain ja ainoastaan popsimalla isotretinoinia yli puoli vuotta. Siinä vaiheessa kun hymyilykin sattuu niin ei enää paljoa kiinnosta millaista damagea antibioottien pitkäaikainen käyttö voi tehdä. Varsinkaan kun on parin vuoden ajan sijoittanut pienen omaisuuden kaikkiin mahdollisiin ihonhoitotuotteisiin joista yksikään ei tuonut minkäänlaista apua. Varsinkaan kun on useamman vuoden joutunut kestää ihmisten kammoksuvia, tuijottavia, tuomitsevia katseita (kyllä sen ilmeen huomaa vaikka kuinka sneakysti yrittää vilkuilla) ja ääneen sanottuja kommentteja: ”Hei sun kannattais ehkä tehdä tolle jotain.” ”Hei onko sulla joku sairaus?” No shit, Sherlock.

  Silloin tällöin ilmestyvät näpyt voi saada kuriin kotikonstein, niin kuin itsekin olen menneisyydessä saanut. Mutta jos puhkeaa ihka oikea ihosairaus niin ei siinä mitkään Weledat ja Laverat auta vaan lääkäri. Ei ainakaan minulla. Schrammeckin BB peitti kyllä näppyjä tosi hyvin mutta ei rauhoittanut niitä juurikaan, ja kun iho meni pahemmaksi niin voide ei lopulta edes peittänyt niitä.

  Jännä juttu: aknen myötä menetin täysin uskon kaikkiin ihonhoitotuotteisiin, ja nykyään aina kun luen jostain uudesta tuotteesta ja mitä se lupaa niin ensimmäinen ajatukseni on: ja paskat! :D Mulle kelpaa enää LRP:n puhdistustuotteet sillä käytin niitä lääkekuurin ajan ja toistaiseksi ovat kuurin jälkeenkin pitäneet ihon kondiksessa.

  Iho kuivui kuurin alussa pahasti mutta rauhoittui parissa kuukaudessa, tukkakin pysyi päässä enkä tappanut itseäni (itsetuhoisuus on yksi lukuisista sivuoireista :D). Ainoa asia mikä kaduttaa on se, etten mennyt lääkäriin välittömästi kun naama meni pahannäköiseksi vaan kituutin lähes vuoden paskanaamana kun luulin etten vain ole löytänyt oikeanlaisia ihonhoitotuotteita ja vika on ainoastaan siinä, kun todellisuudessa mitkään yrtit ei akneen auta. Olisin ehkä voinut minimoida arpien määrän jos olisin mennyt lääkärille heti.

  Menkää ihmiset lääkäriin jos teillä on ihosairaus!

  • Sanni

   Mutta jos puhkeaa ihka oikea ihosairaus niin ei siinä mitkään Weledat ja Laverat auta vaan lääkäri.

   Näin on. Kokemukseni mukaan moni viivyttelee tarpeettoman pitkään lääkärin puoleen kääntymisen kanssa toivoen ja uskoen, että kosmetologiset keinot voisivat auttaa. Kosmetiikka ei kuitenkaan paranna ihosairautta, voi korkeintaan lievittää sen oireita. Kosmetiikkaliikkeissä ja -osastoilla käy paljon asiakkaita, joille ihotautilääkärin vastaanotto olisi huomattavasti hyödyllisempi osoite.

 20. Nimetön

  Miten nuorena finnit lähtee? vai onko ne vielä aikuisiessäkin?

  • Sanni

   Riippuu ihan ihmisestä :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.