Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ihoni voi hyvin

Ihoni voi tänä talvena paremmin kuin moneen vuoteen.

Hämmästyneenä ja ilahtuneena olen saattanut todeta, että perinteisesti talviseen vuodenaikaan vaivaava pintakuivuus on nyt lähes olematon, kunnon hilseilevästä kuivuudesta puhumattakaan. Iho on kuulas ja tasainen, sitä ei kiristele, huokoset ovat supussa ja etenkin vasemmalla poskella kehittyvän couperosan punoitus on rauhoittunut.

Iho_talvi2018_IMG_5747

Yleisesti olen aina kuvitellut hoitavani ihoani ihanteellisesti. Puhdistan perusteellisesti, kosteutan ihotyyppini mukaisilla voiteilla ja seerumeilla ja kuorin ihoa säännöllisesti. Silti, jotain on nyt muuttunut sillä ihoni on tänä talvena erilainen. Olen aiemmin hyväksynyt talvi-ihon kuivuuden vuodenaikaan kuuluvana ilmiönä jonka kanssa on vain elettävä, mutta pienet ihonhoidolliset muutokseni osoittavat, että näin ei suinkaan ole.

Ilmeisesti hoidan ihoani tällä hetkellä vihdoin oikein. :)

Ihonhoito_talvi2018_IMG_6286

Muutokset, joita olen tehnyt ihonhoitorutiiniini viimeisen puolen vuoden aikana, liittyvät kosteuden lisäämiseen kerrostamalla useampia tuotteita, kasvoveden runsaaseen käyttöön sekä ihon kuorintaan AHA-hapoilla. Ja – nyt talviaikana; myös kasvoöljyn säännölliseen käyttöön.

Seerumit ovat jo vuosia olleet ylimpiä ystäviäni, mutta nyt niiden rinnalle ovat liittyneet hoitovedet sekä vanha tuttu kasvovesi, mutta uudella käyttötavalla.

Ihonhoitorutiinini ennen:

Puhdistus (yhdellä tuotteella)

Kasvovesi vanulapun kautta, puhdistuksen viimeistelynä

Kosteuttava seerumi (etenkin kesäaikaan yksinään)

Päivävoide tai kevyt emulsio (seerumin päälle vain talviaikaan tai satunnaisesti)

Kuorinta rakeellisella kuorintatuotteella noin kerran kahdessa viikossa

Ihonhoitorutiini nyt:

Kaksoispuhdistus (öljy + vaahto)

Kasvovesi kahdella tapaa; ensin vanulapulla pyyhkien puhdistuksen viimeistelynä ja sen jälkeen kasvoille suoraan suihkutettuna tai kämmenten kautta taputeltuna

Seerumi ja/tai essence

Päivävoide päivällä, kasvoöljy yöllä

Kuorinta AHA-happotuotteella kahdesti viikossa

Ihonhoito_AHA_hapot_IMG_6292
AHA-happotuotteita

Uskon, että kosteuttavien tuotteiden lisäämisen ohella AHA-happojen käyttö on yhtä merkittävässä roolissa: säännöllinen (kemiallinen) kuorinta aikaansaa myös sen, että hoitotuotteet imeytyvät paremmin.

Rakeellista kuorintaa en ole koskaan pitänyt iholle järkevänä useita kertoja viikossa, kun taas kemiallinen kuorinta on samaan aikaan sekä hellävaraisempi (–> ei raapimista) että tehokkaampi (happojen ja entsyymien vaikutukset ulottuvat syvemmälle kuin ihon kuolleisiin ihosoluihin ja niillä on laajempia ihonhoidollisia ominaisuuksia kuten kyky lisätä ihon kosteuspitoisuutta).

En enää luopuisi AHA-happopulloistani <3

Ihonhoito_kasvovedet_IMG_6298

Myös Katja Kokon taikasanat: ”läträtkää kasvovettä!” ovat toimineet. Ei Kokko ole ainoa joka puhuu kasvoveden holvauksen puolesta, mutta minulle henkilökohtaisesti juuri Katjan sanat jäivät kaikumaan eräässä seminaarissa vuosi sitten tammikuussa – kaikuen niin vahvasti, että vuonna 2017 vihdoin siirsin sanat käytäntöön.

Ja kyllä se vain pitää paikkansa: kasvoveden runsas käyttö edesauttaa muiden tuotteiden imeytymistä (ihan kuten happo- ja entsyymikuorinnatkin) ja lisää ihon kosteuspitoisuutta merkittävästi. Lisäksi ihoni punoitus on selvästi rauhoittunut kasvoveden läträyksen myötä. En tiedä millä mekanismilla kasvovesi voisi sitä rauhoittaa, mutta vaikutukset ovat havaittavissa. Ehkä sekin liittyy lopulta vain ihon kosteustasapainon parantumiseen?

Talvi_iho_2018_IMG_6245
Everyday Minerals Semi Matte -meikkipohja

Konkreettisin todiste ihoni tämäntalvisesta kunnosta on mineraalimeikkipohja! Kyllä. Mineraalimeikki näyttää  – tai on näyttänyt aiemmin – talvi-iholla aina enemmän tai vähemmän jauhoselta ja kuivalta, korostaen ihon kuivia kohtia. Olen tottunut siihen, että talviaikaan mineraalimeikkipohjan pinta jää hieman röpelöiseksi ja olen tasoitellut sitä luottokonstillani: suihkuttamalla päälle kosteuttavaa kasvovettä joka pehmentää jauhoisen pinnan. Tämäkään kikka ei kuitenkaan aina tee pinnasta täydellistä.

Mutta tänä talvena:

Talvi_iho_2018_IMG_6245_detail

Ei röpelön röpelöä, ei hilseilevän jauhoista pintaa missään kohtaa kasvoja. Mineraalipuuteri levittyy ja asettuu iholle yhtä kauniisti kuin kesäaikaan – ei tarvetta suihkutella päälle kasvovettä.

Ihoni voi silminnähden hyvin.

Talvi_iho_2018_IMG_5728

No, silmien alla juonteet jatkavat tekeytymistään eikä ohuen ihon läpi kuultavaan tummuuteen auta kuin se kuuluisa peiteaine, mutta muuten voin sanoa olevani 39-vuotiaaseen ihooni aika tyytyväinen :)

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia hoitamaan ihoaan paremmin :)

Kommentit (95)

 1. Mari

  Ihan samaa asiaa olen hehkuttanut tänä talvena! Ja sama ihonhoitorutiini ollut käytössä täälläkin (+ kangasnaamiot ja yönaamiot ja satunnaisesti kasvosuihkeet plus Virven suosittelema suihkutettava kasvonaamio päiväkäytössä) ihan uskomatonta miten hyvin iho on voinut! Ja mulla on vielä sikäli haastava ympäristö iholle kun olen päätteellä töissä erittäin kuivassa voimakkaasti ilmastoidussa toimistossa. Täällä suihkuttelen ahkeraan päivisin meikin päälle kosteuttavaa kasvosuihketta ja käytän aamuisin sitä suihkutettavaa kasvonaamiota jotta iho olisi kosteutettu. Mutta Ai että iho on kuulas ja kosteutettu! Talvella! Pakkasilla! Kuivassa ilmastointi-ilmassa! Iso peukku aasialaiselle ihonhoitorutiinille!

 2. Kaitlin

  Mäkin oon viimisen vuoden aikana rakastunut AHA- ja BHA happoihin, sain niillä lievän akneni nitistettyä, ja nyt tää käytössä oleva Mario Badescun glykolihappokasvovesi taitaa olla ensimmäinen kasvovesi ikinä joka ei aiheuta mulle tukkeutuneita ihohuokosia (jee!), iho tuntuu sen ansiosta todella puhtaalta, ikään kuin vasta kuoritulta koko ajan, tykkään.

 3. Henna

  Osaatko sanoa, olisiko Dermosilillä jokin öljyputsari? :)

  • Sanni

   Heillä oli ennen Puolukka-öljyputsari joka jonkun huhun mukaan on palaamassa takaisin valikoimaan tänä vuonna.

 4. LS

  Voitko suositella miehelle jotain tiettyjä tuotteita etenkin luonnonkosmetiikasta hintaluokassa edullinen – keskitasoa? Pitäisi imeytyä hyvin eikä jättää kasvoja öljyisen näköiseksi etenkin aamulla.

  Nyt käytössä bulldogilta putsari, kosteusvoide, spf kosteusvoide. Ja clarins gentle exfoliator 2x viikko.

  Kannattaako ottaa ainakin kasvosi ja joku seerumi lisäksi jos haluaa optimoida ihonhoitorutiinia?

  Ikä 35, iho tuntuu usein kuivalta, etenkin talvella vaikka käytän 2x päivä kosteusvoidetta.

  Kiitos jos jaksat vastata!

  • Sanni

   Voitko suositella miehelle jotain tiettyjä tuotteita etenkin luonnonkosmetiikasta hintaluokassa edullinen – keskitasoa? Pitäisi imeytyä hyvin eikä jättää kasvoja öljyisen näköiseksi etenkin aamulla.

   Hei LS! Tarvitseeko tuotteiden olla nimenomaan miehille markkinoidusta sarjasta vai saako suositella ”naistenkin” tuotteita? Ei-miesten tuotteissa voi miehille tietysti olla ongelmana naisellinen tuoksu tai pakkaus, mutta ainesosien puolesta sisältöä voivat toki käyttää niin naiset kuin miehetkin.

   Jos haluaa optimoida ihon kosteutta, niin kyllä, silloin suosittelisin kasvoveden ja seerumin lisäämistä hoitorutiiniin. Useamman kevyemmän tuotteen kerrostus tuo iholle enemmän kosteutta kuin yhden täyteläisemmän tuotteen käyttö. Kun lisäksi kerrot, että ihosi tuntuu kuivalta vaikka käytät kosteusvoidetta aamuin illoin, se kertoo, ettei tällainen hoito ole riittävää.

   Olen muuten itsekin testannut tuon Bulldogin voiteen, ja se jättää ihon mukavan himmeäksi. Koska himmeä pinta on miehelle ihonhoitotuotteessa tärkeä (sinullekin), voit hyvin jättää Bulldog-voiteen käyttöön ja lisätä sen alle kosteuttavan kasvoveden ja seerumin. Kokeile vaikka Mádaran Comforting Toneria ja Lúe by Jean Seon hyaluronihapposeerumia. Näistä kumpikaan ei tuoksu tai näytä ulkoisesti erityisen naiselliselta vaan muotoilu on unisex.

   Jos Bulldogin voide ei tunnu riittävän kosteuttavalta edes silloin kun alla on kasvovesi ja seerumi, vaihda voide täyteläisempään. 35+ miehelle suosittelen esimerkiksi Mádaran Smart Antioxidants Day Cream -voidetta – pakattu tyylikkääseen mustaan pulloon :)

 5. smettis

  Kiitos taas ajankohtaisesta ja informatiivisesta postauksesta! Ja mikä iho sinulla, wau ^_^ Minulla jäi mietityttämään, että mitä kasvovoidetta – ja öljyä käytät tällä hetkellä? Tai varmastikin monia eri tuotteita käytössä, mutta mitkä ovat suosikkisi? Lisäksi olisin kysynyt , että miksi käytät juuri AHA-happoja ts. mitä eroa sillä on BHA-happoihin?

  Laitoin juuri tilaukseen Elevenilta Mario Badescu Glycolic Acid Tonerin ja Buffering lotion, kun nykyään kerran kuukaudessa puhkeaa hormonaalisia, kipeitä, ihonalaisia näppyjä. Toivottavasti saa noista edellä mainituista tuotteista apua siihen!

  • Sanni

   mitä kasvovoidetta – ja öljyä käytät tällä hetkellä? Tai varmastikin monia eri tuotteita käytössä, mutta mitkä ovat suosikkisi?

   Käytin juuri loppuun Ekopharman Vadelma-päivävoiteen ja nyt siirryin Mádaran Time Miracle -päivävoiteeseen – kummatkin voiteita jotka olen avannut jo ajat sitten mutta bloggaajana voiteita on mahdoton saada käytettyä kerralla loppuun :) Aina välillä ”tehokäytän” suosikkejani, ja nyt esimerkiksi käyttäisin oikein mielelläni Time Miraclenkin loppuun.

   Näiden ohella suosikki-päivävoiteitani ovat mm. Laveran Firming sekä Estelle & Thildin Super BioActive.

   Öljyistä – olen käyttänyt vuoden alusta Vintner’s Daughterin öljyä josta pidän kovasti. Sitä on kuitenkin hintansa puolesta (200€..!) vaikea suositella yleisesti. Edullisemmista öljyistä suosikkejani ovat Ekopharman Mustaherukkaöljy, Lumenen Sisu-öljy, Korresin Villiruusuöljy ja Mádaran Superseed Oil-öljyt (paitsi eivät Mádaratkaan 50 euron hinnallaan mitään halpoja ole).

   Tällä hetkellä testaan Bybin Supercharge Serum -kasvoöljyä. Sekin hyvä, mutta vähän rasvaisemmasta päästä.

   Lisäksi olisin kysynyt , että miksi käytät juuri AHA-happoja ts. mitä eroa sillä on BHA-happoihin?

   AHA-happojen sanotaan olevan parempia aurinkovaurioituneelle iholle, mitä minun ihoni on. BHA-hapot taas ovat parempia rasvoittuvalle iholle jolla on paljon tukkeumia ja mustapäitä, sillä rasvaliukoisena BHA-happo kykenee menemään huokosen sisään ja hajottamaan siellä talikertymiä. BHA on myös rauhoittavampi joten sitä näkee usein suositeltavan punoittavalle, ärtyneelle iholle.

   Kuitenkin, kaikki ihotyypit hyötyvät kummistakin hapoista.

   Toivottavasti Mario Badescut näyttävät sinulle hyötynsä :)

 6. Elli A

  Tämä postaus oli ihan kuin mun ajatuksista. :) Ajattelin ihan samaa tässä pari päivää sitten omasta ihostani. Olen vasta viime keväällä alkanut läträämään kunnolla kasvovesillä. Ja eron huomaa. Samoin olen alkanut käyttämään öljyjä kasvoilla kesät talvet. Ennen käyttö painottui talveen tai yöaikaan. Yksi suuri juttu on tänä talvena ollut oikean meikkivoiteen löytäminen. Lisään tuohon Juice Beautyn seerumimeikkivoiteeseen pari tippaa kadvoöljyä. Vinkki on ollut esillä monessa paikassa, mutta vasta tämän vuoden puolella kokeilin itse. Ja se toimii niin hyvin. Varsinkin pakkasilla eron näkee.

  • Sanni

   Mä kokeilin kesällä öljyjä mutta ei tuntunut hyvältä, imeytyy tosi huonosti. Se täytyy tietysti myös ottaa hyvänä merkkinä, iho on kesäisin ”liian” hyvässä kunnossa ja tasapainossa :) Kun ihon oma hydrolipidikalvo on vahva ja kunnossa, se hidastaa tai estää kosmetiikan aineidenkin imeytymistä – luin tästä juuri (vihdoin ostamastani) Katja Kokon kirjasta.

   Talvella onkin sitten ihan toinen juttu…

 7. Mira

  Vähän off-topic, pahoittelut alkuun siitä! Tulit vaan mieleen, kun kuulin tästä Vaasan kissatalon rahoituskampanjasta. Kun sullakin oli se hyväntekeväisyysjoulukalenteri. Vaasan kissatalo siis kerää varoja uuteen taloon, koska vanha on kelvottomassa kunnossa. He toimivat täysin vapaaehtoisten voimin ja kaupunki ei juurikaan anna avustuksia heille. Alla linkit rahoitussivustolle sekä Kissatalon virallisille kotisivuille. Sieltä löytyy paremmin lisätietoja :) Kiitos.

  https://mesenaatti.me/campaign/?id=791#single/view
  http://vaasankissatalo.fi/

  • Sanni

   Toivottavasti Vaasan kissatalo saa tarvittavat varat kasaan <3

 8. Katri

  Täytyy itsekin ottaa tuo kaksoispuhdistus käyttöön. Pari päivää olen kasvovettä ”läpsytellyt” iholle, enpä tiennyt ennen tätä blogitekstiä että sitä voi noinkin käyttää, normaalin vanulappupuhdistuksen lisäksi.

  Ja näin vielä aiheen ulkopuolelta, ihosi on aivan upeassa kunnossa!

  • Sanni

   Kiitos kiitos :) Perimääkin saan kiittää paljon mutta toki hoito tuo oman viimeisen silauksensa :)

 9. Sanni

  Jatkan kommentteihin vastaamista illalla.

 10. Mari

  Hei jäin pohtimaan yhtä juttua. Happokuorinnoista; itse olen aika nopeassa tahdissa kuorinnan jälkeen laittanut kasvoille hoitotuotteet enkä ole jättänyt kuorintaa vaikuttamaan kasvoille. Ja itse asiassa vasta sun blogista ja täältä kommenteista muutamaan otteeseen bongannut tämän hifistelyn että kuorinnan jälkeen pitäisi odotella hetki ennen muiden tuotteiden lisäämistä. Mikä siinä on se juju? Olisiko tässä blogitekstin paikka vai kommentoitko lyhyesti tähän? Mulla on käytössä Pixin Glow Tonic, kaapissa odottelee muutama muukin minikoossa (jostain kylkiäisenä/lahjana tulleita)
  Onko siis niin että en saa tuosta täysiä tehoja irti vai teenkö peräti hallaa iholle kun en malta/ehdi odotella sen kanssa vaan laitan muut hoitotuotteet heti perään kasvoille? ?

  • Sanni

   Ja itse asiassa vasta sun blogista ja täältä kommenteista muutamaan otteeseen bongannut tämän hifistelyn että kuorinnan jälkeen pitäisi odotella hetki ennen muiden tuotteiden lisäämistä. Mikä siinä on se juju?

   Tästä hifistelystä on jo oma postaus :D

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kosmetiikkahifistelya-optimoida-aha-bha-happojen-vaikutukset/

   Syy odottamiseen liittyy eri aineiden ihanteelliseen pH-ympäristöön. Hapot toimivat tietyllä pH-alueella, ja muut samanaikaisesti käytetyt tuotteet voivat vaikuttaa ihon pH-arvoon. Muut aineet saattavat myös heikentää happojen imeytymistä ja tehoa. Vaikka levittäisit happoseerumin päälle saman tien jonkun toisen tuotteen, saat hapoista todennäköisesti joka tapauksessa hyötyä (jotkut valmistajat suosittavatkin laittamaan muut tuotteet heti päälle) – mutta jos haluat sananmukaisesti hifistellä ja maksimoida happojen tehot, kannattaa harkita odotusaikojen käyttöönottoa ja ihon pH:n säätämistä optimitasolle ennen happotuotteen käyttöä. :) Kyse on siis vain tehojen maksimoinnista :)

   Eli lyhyesti vastaus ihan viimeiseen kysymykseesi: ei, et tee iholle hallaa mutta et välttämättä saa happotuotteesta kaikkia tehoja irti.

   • Mari

    Kiitos tästä! Menenkin lukemaan tuon jutun ja perehtymään tarkemmin, on mennyt aiemmin multa ohi näköjään. ?

 11. Annae

  Olipa mielenkiintoinen juttu, kiitos! Niin kuin taisi herätä kommenteista päätellen syvempi kiinnostus muillakin kasvovesien käyttöön, esitän postaustoiveeksi kasvovesien lisääntyneet/muuttuneet käyttötarkoitukset ja eri käyttötarkoituksiin sopivat tuotteet.

  • Sanni

   Kiitos juttuideasta, laitetaan muhimaan :) Oikeastaan kasvovesien optimikäytön ihon kosteutukseen voi tiivistää jopa näin lyhyeen vinkkiin: käytä vain alkoholittomia kasvovesiä ja ihanteellisesti sellaisia, joissa puhutaan kosteuttavuudesta. Paksummat, geelimäiset kasvovedet kosteuttavat kaikkein parhaiten, eli myös koostumuksella on väliä.

 12. Miia

  Mulla särähtää aina korvaan kuvuus ja vaahtoava putsari -yhdistelmä.
  Itselläni on kuiva iho ja mikä tahansa vaahtoava on aivan liian kuivattava. Kesän kuumimpina aikoina vaahtoavaa voi käyttää maltillisesti, mutta talvella pelkkä ajatuskin saa hengenkin kipristymään.

  • Sanni

   Kaikkien iholle vaahtomainen putsari ei tosiaan sovi, ja varmasti talvisin normaali ihokin hyötyisi enemmän muun tyyppisistä kuin vaahtoavista putsareista. Toisille kuitenkin putsarin koostumus on vahvasti mieltymysasia (kuten itselleni) enkä halua luopua ihanista vaahdoista koska yksinkertaisesti rakastan vaahtoavaa koostumusta. Onneksi ihoni myös kestää vaahdot oikein hyvin.

   • Katariina

    Tuli mieleen että oletko käyttänyt Dermosilin vaahtoavia putsareita? Ovatko millaisia? Huomasin juuri että heillä näyttäisi olevan ainakin paria erilaista…

    • Sanni

     Tuli mieleen että oletko käyttänyt Dermosilin vaahtoavia putsareita?

     Tarkoitatko pumppuvaahtoja vai yleisesti vaahtoa muodostavia (myös geelimäisiä) putsareita? Dermosilin klassikoihin kuuluva geelimäinen Kasvopesu oli pitkään suosikkini, sitä käytin useamman pullon. Se on aika pesevää mutta tykkäsin tosi paljon sen ihotunnusta.

     Pumppuvaahdoista olen kokeillut vain yhtä, E-vitamiinisarjasta. Se on muuten ensimmäinen koskaan käyttämäni pumppuvaahto, tilasin sen muistaakseni yhdessä ihan ensimmäisistä Dermosil-tilauksistani yli 10 vuotta sitten. En muista vaahdosta muuta kuin että tykkäsin, tarkkaan analyysiin en enää näin vuosien jälkeen taivu…! :D

     Kolmas vaahtoava putsari jota olen Dermolta käyttänyt on Nature-sarjan puhdistusgeeli. Kun kyseessä on sulfaatiton luonnonkosmetiikan putsari, voi odottaa ettei se vaahtoa kovin runsaasti. Kesällä 2016 kirjoittamassani arviossa kirjoitin Nature-geelistä: ”Ihan perusmiellyttävä putsari, mutta ’nothing to hang in your Christmas tree’ niinkuin englanniksi sanottaisiin. :)” Käytin sen kyllä loppuun että sen verran paljon tykkäsin :) Raikkaan sitruksinen tuoksu oli paljon mieleeni. Koko jutun voi lukea täältä:
     http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kotimainen-kosmetiikka-dermosil-nature/

    • inkku

     Taas täällä huutelen väliin :D . Itse en ole käyttänyt Dermosileja mutta muita pumppuvaahtoja kyllä. Mun all time favouriteksi kaikista putsareista on tullut Lacto Linen pumppuvaahto. Se on aivan ihana, eikä kaksoispuhdistuksessa kuivata tippaakaan ainakaan minun ihoani. :)

     • Sanni

      Lacto Linen pumppuvaahto on kyllä tosi hyvä, kirjoitin siitä omassa arviossani näin: ”jos Lacto Linen puhdistusvaahto kaadettaisiin jonkun luksusmerkin purkkiin ja siihen lisättäisiin hienostuneempaa hajustetta, se menisi ihan täydestä selektiivisen merkin ylellisenä puhdistusaineena.” :)

 13. Kristina

  Heippa Sanni!

  Tuli äkkiseltään mieleen, että mitähän kropparasvaa suosittelisit? Iho tuntuu tänä talvena kuivuneen aika paljonkin, eli kosteuttava pitää olla mutta sellainen joka ei jätä lähmäistä tunnetta. Oon tähän mennessä käyttänyt Khadin ja E&T:n öljyjä, mutta nähtävästi ei riitä öljy yksinään. Kiitos etukäteen?

  • Sanni

   Vastakysymys :) – eikö öljy jätä sinulle siis lähmäistä tunnetta…?

   Suosittelisin kokeilemaan öljyn ja vartalovoiteen sekoitusta, öljyhän ei yksinään kosteuta. (Konkreettinen esimerkki: jos levität öljyä oikein rutikuivalle iholle, öljy ei välttämättä imeydy juuri lainkaan vaan jää pinnalle kalvoksi, jonka alla ihoa kiristää ja se on edelleen kuiva.) Kuiva iho vaatii kuitenkin runsaasti lipidejä eli rasvoja, joten rasvaisen voiteen ja öljyn yhdistelmä on ihanteellinen.

   Edullisista ja helposti saatavilla olevista luonnonkosmetiikan vartalovoiteista Urtekramin Kookos on suosikkini. Se kertoo olevansa ”normaalille iholle” mutta on täyteläisempi kuin muut Urtekramin body lotionit (Urtekramin body buttereita en suosittele yksinään koska nekin ovat öljyjen tapaan vedettömiä – ja iho siis tarvitsee myös vettä. Henk. koht. mielipiteeni tulee aina olemaan että en kerta kaikkiaan ymmärrä täysin vedettömiä hoitotuotteita – ellei niitä käytetä yhdessä vesipitoisen kosteustuotteen kanssa.)

   Muista edullisista, runsasrasvaisista mutta ei-klähmäisistä voiteista suosikkini on Dermosilin Minttu Body Butter (nimestään huolimatta emulsio). Vähän hintavammista vartalovoiteista suosittelen Laveran Karpalo-vartalovoidetta (Regenerating Body Milk), myös Ruusu ja Hunaja ovat todella kosteuttavia ja ”emollientteja”.

   Sekoita Khadin ja E&T:n öljyjä joihinkin näistä vartalovoiteista ja uskoisin, että kuiva ihosi tykkää :)

 14. Piia

  Luin ensin otsikon ja ajattelin, että juttu varmaan kertoo siitä, miten vuosi(?) sitten hidastit elämääsi. Itse huomasin, että omassa elämässäni hidastaminen vaikutti älyttömästi terveyteeni ja ihoni kuntoon.

  • Lenni

   Mäkin olin tulossa vastaamaan, että kasvojenhoitotuotteita enemmän mun ihoon tuntuu vaikuttavan esim. ruokavalio ja hormonit. Iho on ollut pintakuiva ja paria satunnaista näppyä puskeva viimeset 15v., ihan sama mitä tuotetta on tullut käytettyä/ei käytettyä. Sen sijaan kun muistaisin syödä esimerkiksi tarpeeksi pehmeitä rasvoja ja olisi oikea aika kuukaudesta, mun iho voisi oikein optimaalisesti… :/

 15. Jonttu

  Oletko jo kuullut tästä sarjasta? Näyttäisi olevan aika uusi tulokas. Hyvä juttu tuotteen kotimaisuus. Perustuu ilmeisesti suht. pitkälti tieteelliseen tutkimukseen.

  https://www.in17.fi/

  • Sanni

   En ollut kuullut tästä.

 16. Janina

  Itselläni ja äidilläni (48-v.) on ihan samanlaisia kokemuksia tänä talvena tai oikeastaan n. viimeisen vuoden aikana! Ollaan molemmat vielä kosmetiikka-alalla/kosmetologeja mutta viime vuosina vielä entistä enemmän kiinnitetty huomiota kosteutukseen, kokeiltu uusia tuotteita (öljyjä, happoja…) ja korealaista kosmetiikkaa. Vaikutukset todellakin näkyvät! :)

 17. Kati

  Olen itse ihan vastikään herännyt ihonhoidon ihmeelliseen maailmaan perusputsari+kosteusvoidelinjaltani ja löytänyt esim seerumit.
  Ikää alkaa kertyä, muita ongelmia ei ole.
  Olen nyt yrittänyt perehtyä mm. kuorintoihin ja olen ihan pihalla AHA, Retinol, Retinoid ym. viidakossa.
  Mulla on nyt Supermoodin naamio, mutta mitä muuta voisi käyttää?
  Anna please urpolle ohjeita vaikka vaan linkkienkin muodossa, löysin täältäkin jonkun for dummies-postauksen, joka ei kuitenkaan auennut :(
  Sun blogista saa tosi hyviä vinkkejä, kiitos siitä!

  • Sanni

   Moi Kati!

   Tässä linkit koko ”Ihonhoito For Dummies” -sarjaan:

   Osa 1 – ihonhoidon perusteet
   Osa 2 – puhdistus ja kosteutus
   Osa 3 – kuorinta (täällä mm. AHA- ja BHA-happokuorinnoista)
   Osa 4 – anti-age-hoito (täällä mm. retinolista ja antioksidanteista)

   Kysyit, mitä muuta voisit käyttää kuin Supermoodin naamiota (tarkoitatko tällä AHA-happonaamiota?)

   Ihosi kuntoa tuntematta (eli mikä on ihonhoidollinen tarpeesi; kuivuus, juonteet, pigmenttiläiskät, näpyt, huokoset, talintuotanto..?) suosittelen ihon perushoidoksi kosteuttavia ja vapailta radikaaleilta suojaavia tuotteita (alkoholiton kosteuttava kasvovesi, seerumi, antioksidanttipitoinen kasvovoide), säännöllistä hellävaraista kuorintaa sekä UV-suojallisen voiteen käyttöä päiväsaikaan. :)

   • Kati

    Kiitos vastauksesta ja sori epäselvä kysymys :)
    Joo nimenomaan se sun punanaamanaamio on menossa käyttöön, katsotaan kuinka mun iho reagoi.
    Puhdistus, kosteusvoiteet ja seerumit mulla on uskoakseni ihan hyvät tällä hetkellä, kaipasin tosiaan lisäneuvoa noista Retinol, AHA ym. tuotteista, eli riittääkö esim. tämä naamio yksistään, vai olisiko sen rinnalla hyvä olla muita kuorinta/anti-age juttuja?
    Mun iho on ihan hyvässä kunnossa, ajoittain vähän pintakuiva näin talvella, ja ikää on kohta 45, mikä näkyy vähän väsähtäneen näköisenä peilikuvana ja silmänalusissa erityisesti. Sellaista kohotusta ja piristystä ja kirkastusta ei olisi ollenkaan hullumpaa saada, vähän enneltaehkäisyä ryppyihin.
    Varmasti noissa sun linkeissä on paljon lisätietoa, kiitos kun laitoit ❤️

    • Sanni

     kaipasin tosiaan lisäneuvoa noista Retinol, AHA ym. tuotteista, eli riittääkö esim. tämä naamio yksistään, vai olisiko sen rinnalla hyvä olla muita kuorinta/anti-age juttuja? (..) Sellaista kohotusta ja piristystä ja kirkastusta ei olisi ollenkaan hullumpaa saada, vähän enneltaehkäisyä ryppyihin.

     Retinoli- ja c-vitamiinituotteet voisivat olla sinun juttusi näillä spekseillä :) Supermoodin naamio riittää kuorintana, se on niin tuju että en käyttäisi sen lisäksi muita kuorintoja ainakin jos käytät Supermoodia säännöllisesti.

     Retinoli ja c-vitamiini ovat happojen, antioksidanttien ja UV-suojan ohella ne parhaiten tutkitut, tunnetut ja käytetyt anti-age-ainesosat. Ne kirkastavat ihoa (etenkin c-vitamiini), häivyttävät juonteita (etenkin retinoli) ja ylläpitävät kokonaisvaltaisesti ihon nuorekkuutta. Ne ovat ainesosia, joista yleisesti ottaen kaikki ikääntyneen ihon omistajat hyötyvät :)

     Retinolia ja c-vitamiinia voi yhdistää, ja niitä käytetään usein myös samoissa tuotteissa yhtä aikaa.

 18. Martina

  Onko totta, että kun on pyyhkinyt ihon AHA (tms)-happoja sisältävällä kasvovedellä, ei saisi levittää sen päälle mitään muita tuotteita vielä 20-30minuuttiin? Jotta happo saisi rauhassa toimia iholla.

 19. rinkeli

  Mitä suihkutettavaa kasvovettä käytät? Käytän Madaran kasvovettä, mutta sitä ei ynmmärtääkseni saa suihkupullossa.

  • Sanni

   Voit siirtää Mádaran erilliseen suihkepulloon :) Esim. Kickseistä (ja varmaan kaikista kosmetiikkaliikkeistä) saa tyhjiä (matkakokoisia) suihkepulloja.

   Mun lemppari-suihkutettavat kasvovedet on Evolven Daily Defence Moisture Mist ja Flow Kosmetiikan Ruusuvesi. Tällä hetkellä testissä on Bybin Mega Mist ja Lovely Dayn Hyaluron + Bloom -suihke, nekin oikein kivoja (mutta Hyaluron Bloom vaikuttaa jotenkin aktivoivalta, ei rauhoittavalta, ja mä tykkään eniten rauhoittavista.)

   • Nimetön

    Kiitos! Evolve kuulostaa kokeilun arvoiselta. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.