Ihonhoitohaaste: 30 päivää / 5 Essen tuotetta

Ahh – ihonhoitominimalismia tiedossa seuraavan kuukauden..! 😍

Olen lähtenyt mukaan todella mielenkiintoiseen haasteeseen: Essen Rewild-ihonhoitohaasteessa käytetään 30 päivän ajan vain Essen tuotteita, ja tarkemmin sanottuna viittä tuotetta Essen Sensitive-linjasta.

Esse on niitä sarjoja, joiden maahantuojalla teen töitä, ja haaste minulle heitettiin töistä. Teen Essen parissa jonkin verran sisällöntuotannollisia tehtäviä, mutta itse tuotteiden kanssa puuhastelu tai läträily 😀 ei kuulu työhöni, ja Essen upeat tuotteet ovat pysyneet minulle aika etäisinä. Tutustuin sarjaan vuonna 2016 jolloin testasin muutamaa tuotetta ja kirjoitin sarjaesittelyn blogiin, mutta sen jälkeen olen kokeillut vain Essen meikkivoidetta ja hyaluronihapposeerumia.

Siksipä tämä haaste oli minulle todella mieluinen ja tartuin siihen innolla! Ylipäänsä tilanne, jossa voin omistautua yhdelle ainoalle brändille kokonaiseksi kuukaudeksi, on hyvin harvinainen. Samalla myös tervetullut. Kuten olen kertonut, niin paljon kuin rakastankin työtäni purkkien ”crash test dummyna”, välillä kaipaan syvästi sitä, että voisin rauhoittua pidemmäksi aikaa muutaman tuotteen käyttöön. Lomilla se on mahdollista joitain viikkoja – ja nyt sain raivattua tälle projektille tilaa kokonaiseksi  kuukaudeksi. 😍

Itse asiassa kokeilu on laadultaan aivan ainutlaatuinen, sillä en ole ikinä, missään vaiheessa elämääni, käyttänyt vain yhden brändin tuotteita.

Esse pähkinänkuoressa: eteläafrikkalainen hoitolatason luonnonkosmetiikkasarja, joka on probioottisen ihonhoitofilosofian pioneeri. Esse poikkeaa monista kilpailijoistaan todella vahvalla asenteellaan ja arvomaailmallaan, joka on mielestäni virkistävää. Essellä uskotaan vakaasti, että modernit elämäntapamme (kiire, stressi, saasteinen elinympäristö, ylihygienia ja ylipuhdistaminen), ovat järkyttäneet ihomme luontaista mikrobiomia,  ja juuri mikrobiomin epätasapaino on syy moniin iho-ongelmiin sekä myös kiihdyttää ihon ikääntymistä.

Essellä tämä epätasapaino korjataan syöttämällä iholle kosmetiikan kautta hyviä probiootteja, sekä niiden ravinnoksi prebiootteja, sekä käyttämällä äärimmäisen hellävaraisia koostumuksia sekä hoitometodeja. Essen maailmassa esimerkiksi happokuorinnat ja vahvat vaahtoputsarit loistavat poissaolollaan. Ihoa hoidetaan ”silkkihansikkain”.

Aloitin 30 päivän haastejakson eilen. Olen tutustunut tuotteiden koostumuksiin jo muutaman viikon ajan, mutta eilen siirryin käyttämään ainoastaan tätä viisikkoa.

30 päivän tuotteet ovat:

 • Sensitive Cleanser – maitomainen putsari, johon ihastuin jo vuonna 2016.
 • Sensitive Toner – rauhoittava ja kosteuttava kasvovesi. Ihanaa, kun tämä on suihkemuodossa! 😍
 • Resurrect Serum – hellävarainen anti-age-seerumi, sisältää mm. bakuchiolia. Käytetään iltaisin.
 • Protect Oil – suojaava ja ravitseva kasvoöljy. Mitään tällaista tuotetta en ole aiemmin kokeillut; vain viiden raaka-aineen öljyseos pohjautuu äärimmäisen mielenkiintoiseen afrikkalaiseen ximeniaöljyyn, joka muodostaa iholle vapailta radikaaleilta suojaavan kerroksen. Antioksidanttinen suojamekanismi aktivoituu ihon altistuessa UV-säteilylle tai muulle voimakkaalle vapaiden radikaalien lähteelle.
 • Nourish Moisturiser – täyteläinen, ravitseva kasvovoide. Tulen käyttämään tätä myös silmänympäryksillä, sillä silmänympärysvoide on minulle aivan ehdoton!

Kokeilun aikana otetaan ennen- ja jälkeen -kuvat. Tässä on minun ennen -kuvani eiliseltä.

Kun minua pyydettiin haasteeseen mukaan, todettiin samalla, että Esse-hoidon tulokset näkyvät parhaiten herkällä ja niin sanotusti ongelmaisella iholla. Tämä pitääkin paikkansa. Haaste (joka on kansainvälinen) myös toteutetaan nimenomaan herkän ihon linjan tuotteilla, ei anti-age-tuotteilla. Minun ihollani ei todennäköisesti ole odotettavissa mitään järisyttävää muutosta. Mutta… jo tilanne, jossa ihoni altistuu näin pitkäksi ajaksi vain yhden brändin koostumuksille sekä hyvin spesifille ainesosamaailmalle (= jokainen tuote on vahvasti probioottinen), on omiaan luomaan herkulliset testiolosuhteet.

Ainakin testihenkilönä itse olen valtavan innoissani ja utelias! 🤩

Mun ihon tila:

 • Ikääntynyt
 • Hyvin kosteusköyhä
 • Ryppyjä ja juonteita
 • Pigmenttimuutoksia
 • Pikkuisen couperosaa poskilla, etenkin oikealla puolella
 • Ohentunut iho erityisesti silmien ympärillä

Tällä lähdetään siis liikenteeseen. Raportoin kokeilusta kuukauden aikana Instagramin puolella, ja lopullisen päätösraportin julkaisen blogissa helmikuussa. Miksi helmikuussa? Koska se on kampanjan virallinen kuukausi :) Ehdin siinä välissä myös pari viikkoa fiilistelemään, miltä tuntuu palata muiden tuotteiden pariin.

Jos innostutte, haasteeseen osallistujien kokemuksia voi seurata tammi-helmikuussa Instagramissa hashtagilla #esse30daychallenge.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (2)
 1. Lupaavan kuuloinen hoitofilosofia, mutta riittääkö putsarin teho meikinpoistoon? Ellei iho puhdistu riittävän hyvin, sille syötetyt hoitotuotteet eivät pääse olemaan hyödyksi.. Kiinnostaisi tietää, miten firmassa on ajateltu tämä asia. Onko ideana ensin poistaa meikit, aurinkosuojat ym. jollain toisen merkin vahvemmalla meikinpoistoaineella..? En oikein näe, miten tämä sopii lopulta yhteen brändin ajatusmaailman kanssa.. Riittävän tehokas puhdistus on kuitenkin edellytys ihn hyvinvoinnille, ainakin jos käytetään meikkiä (ja kesäisin aurinkosuojaa)..

  1. Essellä on muitakin putsareita, myös erillinen tuote meikinpoistoon. :) Mutta se on kyllä totta, että Sensitive Cleanserilla ei yksinään lähde ainakaan vahva meikki eikä myöskään aurinkosuoja. Kysyin neuvoa tähän, ja sain ohjeeksi käyttää apuna musliiniliinaa. Sen avulla tulee kyllä puhdasta ja ihomeikki lähtee. Mutta ihannetapauksessa toki käyttäisin varsinaista meikinpoistajaa.

   Tähän haasteeseen on haluttu valita mahdollisimman hellävaraiset ja kaikille sopivat tuotteet. Kuitenkin – meikinpoistoa haasteen aikana ei ihan oltu mietitty (jos multa kysytään). Mun on esimerkiksi pakko käyttää silmämeikinpoistoainetta että saan ripsarit irti, tuolla Sensitive Cleanserilla ei lähde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *