Ihonhoito – kunnon parannusta vai ylläpitoa?

Minulta kysytään välillä, onko itselleni toimivien ihonhoitotuotteiden ja tuotetyyppien löytäminen ollut hankalakin taival. Monia tuntuu kiinnostavan, olenko joutunut käymään vuosien mittaan läpi moniakin sarjoja löytääkseni ne parhaat, joiden avulla ihoni voi parhaiten. Vastaus kaikessa tylsyydessään: en. Minun iholleni käy suunnilleen kaikki, ja valintaani ohjaa ensisijaisesti tuotteen miellyttävä tuntu, ja sen jälkeen brändi (johon liittyvät seikat kuten hinta, tuotteiden ulkonäkö ja saatavuus).

Kommenttilaatikossa on käyty aiheen tiimoilta kiinnostavia keskusteluita. Toiset ovat siinä onnellisessa asemassa, että iho on niin helppo ja kaikin puolin tavallinen ja tasapainossa, ettei käytetyillä tuotteilla, ainesosilla tai sarjoilla juuri ole merkitystä. Toiset taas ovat tilanteessa, jossa iho on niin vaativa, herkkä ja hankala, että toimivien tuotteiden löytäminen on varsinainen elämänmittainen projekti ja melkein salapoliisityötä.

RF_hoidossa

Tästä minulle tuli mieleeni kiinnostava aihe: miten eri asioita ihonhoito ihmisille edustaa.

Ihon hoito. Mitä se lopulta on? Yleisesti ottaen se on ihon kunnon ylläpitämistä sellaisena, että iho säilyttää vastuskykynsä ulkoisia ärsykkeitä vastaan ja pystyy toimittamaan tehtäväänsä elimistömme suojamuurina. Terve iho estää vieraiden aineiden ja mikro-organismien pääsyn elimistöön ja suojaa sitä UV-valolta, kuumuudelta ja kylmyydeltä.

Mutta luonnollisestikin on myös ihonhoidon esteettinen puoli. Kulttuuriimme kuuluu kauniin ihon arvostaminen. Kaunis iho on asia, jota tavoitellaan. Valtaosa meistä todennäköisesti käyttää kosmetiikkaa hoitamaan ihoa juuri tässä mielessä.

Tein aiheen tiimoilta kyselyn. :)

RF_hoito_ennen_jalkeen_550px

Mitä ihonhoito sinulle merkitsee – lähinnä ihon (normaalin) kunnon ylläpitoa vai jonkun tietyn ongelman (esimerkiksi punoitus, kuivuus, akne, rypyt) hoitoa?

Onko kosteusvoide sinulle ”vain” kosteusvoide? Vai edustaako se sinulle ratkaisua parempaan, kauniimpaan ihoon?

Pääset kyselyyn tästä. Se sisältää seitsemän kysymystä, vastaus ei vie kauaa. :)

Laiskemmille on sivupalkissa pikaversio ;)

RF_hoidossa3

P.S. Exuviance-arvontaan saa vielä osallistua koko perjantain ajan, olin laittanut kellonajan väärin ;)

 

Kommentit (26)
 1. Hei,
  Kivan kyselyn olit tehnyt aiheesta.
  Itse ajattelen niin, että ihonhoito lähtee sisältäpäin ja ulkoisesti käytettävät tuotteet vain ”boostaavat” jo hyväkuntoisen ihon näyttämään vielä hieman paremmalta. Kosteusvoide tekee ihosta kimmoissamman näköisen ja suojaa ulkoisilta rasitteilta, eikä sen mielestäni muuhun tarvitsekaan pystyä. Ihon ongelmia lähden korjaamaan vitamiinien, terveellisen ruoan, ulkoilun ja veden juonnin avulla :)

  1. Itse ajattelen niin, että ihonhoito lähtee sisältäpäin

   Näin minäkin ajattelen. Ravinnolla ja elämäntavoilla lienee mitä suurin merkitys ihon kuntoon ja ulkonäköön. Moni ei ehkä ajattelekaan kuinka herkästi vaikka stressi näkyy iholla… Jos yöt jäävät vajaiksi ja on koko ajan kiire ja keho ylikierroksilla, ei kalleinkaan purkki taida taikoa hipiää hehkeäksi…

 2. Moi Sanni! Tulit mieleeni, kun ostin vasta vauvalle Laveran ihoöljyn (kasvisöljyistä) ja päätin kokeilla sitä ensin omiin kasvoihin, koska ihoni on herkkä, ärtyisä, couperoottinen ja näppyläinen, jolloin huomaan kyllä heti jos tuote on ihoa ärsyttävä. Aamulla herätessäni jouduin toteamaan melkoisen wow-efektin. Couperosaa kuuluvat pintaverisuonet eivät punoittameet enää niin paljon kuin ennen, iho oli pehmeä ja väri selkeästi terveempi. Nyt on menossa kolmas päivä tämän öljyn kanssa, sekä vauvan peppu että oma naama kiittää. Halusinkin kirjoittaa tänne, jos joku muu herkän ihon kanssa painiskeleva etsii melko edullista ihoöljyä. Maksoi muistaakseni alle kympin, pullo on riittoisa ja myynnissä ihan perus Prismoissa. .en tiedä, olisiko tuotteesta hyötyä hyvän ihon omaavalle mutta herkkä iho kiittää.

  1. Kuulostaa mahtavalta! :) Kiva kun jaoit kokemuksen, Tiutiu! :)

   Myönnän että itsekin edelleen vähän karsastan öljyjä (kasvojen) ihonhoidossa, vaikka ne eivät ole koskaan ihoani tukkineetkaan. Joku niissä saa varmaan monenkin turhaan pelkäämään että iho menee tukkoon. Pitäisi vain reilusti uskaltaa kokeilla :) Ei-rasvaisen pinnan jättäviä kuivaöljyjäkin on nykyään markkinoilla paljon.

   Tuntuuko tuo Laveran öljy miten rasvaiselta..? Imeytyykö nopeasti?

   1. Olen tehnyt niin, että laitan öljyä vähän vanulapulle ja pyyhkäisen sillä kasvoni. Vältän otsaa, johon mikään tuote ei tunnu oikein imeytyvän, otsa ei kyllä kuiva olekaan. Näin öljy ei tunnu rasvaiselta, mutta esim. sormilla levitettäessä sitä meni ihan liikaa ja ylimääräiset pitäisi jotenkin pestä pois. Eihän se tuntuma mikään maailman ihanin ole, mutta kun iho näin kukoistaa niin kestän tämän iltaisin. Olen huomannut että meikki pysyy paremmin paikoillaan myös leuassa, joten tasoittaa ilmeisen hyvin rasvoittumista. Iho ei kyllä tukkiudu, paremminkin herkkä ihoni pehmenee ja ehkä epäpuhtaudet pääsevät paremmin ulos. Tykkään tosi paljon, jokin tässä öljyssä siis kokonaisuudessaan tasoittaa ihoni toimintaa. Innostuin myös laittamaan öljyä silmänympärysiholle, mikä oli kyllä suuri virhe :D piti koettaa vaikka tiesin levitettäessä että tästä ei hyvä seuraa, ellei sitten arvosta punoittavia turvonneita silmäluomia. Ehkä terveelle iholle voisi toimia naamiona vaikka auringonoton jälkeen, vaikutus kun on selkeästi rauhoittava.

    1. mutta kun iho näin kukoistaa niin kestän tämän iltaisin.

     Varmasti :) Oi että, kuulostaapa kyllä hyvältä tuon öljyn vaikutukset :) Aina niin kiva kuulla kokemuksia kun joku tuote todella ”makes a difference” jonkun iholla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *