Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ihonhoito – kunnon parannusta vai ylläpitoa?

Minulta kysytään välillä, onko itselleni toimivien ihonhoitotuotteiden ja tuotetyyppien löytäminen ollut hankalakin taival. Monia tuntuu kiinnostavan, olenko joutunut käymään vuosien mittaan läpi moniakin sarjoja löytääkseni ne parhaat, joiden avulla ihoni voi parhaiten. Vastaus kaikessa tylsyydessään: en. Minun iholleni käy suunnilleen kaikki, ja valintaani ohjaa ensisijaisesti tuotteen miellyttävä tuntu, ja sen jälkeen brändi (johon liittyvät seikat kuten hinta, tuotteiden ulkonäkö ja saatavuus).

Kommenttilaatikossa on käyty aiheen tiimoilta kiinnostavia keskusteluita. Toiset ovat siinä onnellisessa asemassa, että iho on niin helppo ja kaikin puolin tavallinen ja tasapainossa, ettei käytetyillä tuotteilla, ainesosilla tai sarjoilla juuri ole merkitystä. Toiset taas ovat tilanteessa, jossa iho on niin vaativa, herkkä ja hankala, että toimivien tuotteiden löytäminen on varsinainen elämänmittainen projekti ja melkein salapoliisityötä.

RF_hoidossa

Tästä minulle tuli mieleeni kiinnostava aihe: miten eri asioita ihonhoito ihmisille edustaa.

Ihon hoito. Mitä se lopulta on? Yleisesti ottaen se on ihon kunnon ylläpitämistä sellaisena, että iho säilyttää vastuskykynsä ulkoisia ärsykkeitä vastaan ja pystyy toimittamaan tehtäväänsä elimistömme suojamuurina. Terve iho estää vieraiden aineiden ja mikro-organismien pääsyn elimistöön ja suojaa sitä UV-valolta, kuumuudelta ja kylmyydeltä.

Mutta luonnollisestikin on myös ihonhoidon esteettinen puoli. Kulttuuriimme kuuluu kauniin ihon arvostaminen. Kaunis iho on asia, jota tavoitellaan. Valtaosa meistä todennäköisesti käyttää kosmetiikkaa hoitamaan ihoa juuri tässä mielessä.

Tein aiheen tiimoilta kyselyn. :)

RF_hoito_ennen_jalkeen_550px

Mitä ihonhoito sinulle merkitsee – lähinnä ihon (normaalin) kunnon ylläpitoa vai jonkun tietyn ongelman (esimerkiksi punoitus, kuivuus, akne, rypyt) hoitoa?

Onko kosteusvoide sinulle ”vain” kosteusvoide? Vai edustaako se sinulle ratkaisua parempaan, kauniimpaan ihoon?

Pääset kyselyyn tästä. Se sisältää seitsemän kysymystä, vastaus ei vie kauaa. :)

Laiskemmille on sivupalkissa pikaversio ;)

RF_hoidossa3

P.S. Exuviance-arvontaan saa vielä osallistua koko perjantain ajan, olin laittanut kellonajan väärin ;)

 

Kommentit (26)

 1. Pausku

  Hei,
  Kivan kyselyn olit tehnyt aiheesta.
  Itse ajattelen niin, että ihonhoito lähtee sisältäpäin ja ulkoisesti käytettävät tuotteet vain ”boostaavat” jo hyväkuntoisen ihon näyttämään vielä hieman paremmalta. Kosteusvoide tekee ihosta kimmoissamman näköisen ja suojaa ulkoisilta rasitteilta, eikä sen mielestäni muuhun tarvitsekaan pystyä. Ihon ongelmia lähden korjaamaan vitamiinien, terveellisen ruoan, ulkoilun ja veden juonnin avulla :)

  • Sanni

   Itse ajattelen niin, että ihonhoito lähtee sisältäpäin

   Näin minäkin ajattelen. Ravinnolla ja elämäntavoilla lienee mitä suurin merkitys ihon kuntoon ja ulkonäköön. Moni ei ehkä ajattelekaan kuinka herkästi vaikka stressi näkyy iholla… Jos yöt jäävät vajaiksi ja on koko ajan kiire ja keho ylikierroksilla, ei kalleinkaan purkki taida taikoa hipiää hehkeäksi…

 2. Tiutiu

  Moi Sanni! Tulit mieleeni, kun ostin vasta vauvalle Laveran ihoöljyn (kasvisöljyistä) ja päätin kokeilla sitä ensin omiin kasvoihin, koska ihoni on herkkä, ärtyisä, couperoottinen ja näppyläinen, jolloin huomaan kyllä heti jos tuote on ihoa ärsyttävä. Aamulla herätessäni jouduin toteamaan melkoisen wow-efektin. Couperosaa kuuluvat pintaverisuonet eivät punoittameet enää niin paljon kuin ennen, iho oli pehmeä ja väri selkeästi terveempi. Nyt on menossa kolmas päivä tämän öljyn kanssa, sekä vauvan peppu että oma naama kiittää. Halusinkin kirjoittaa tänne, jos joku muu herkän ihon kanssa painiskeleva etsii melko edullista ihoöljyä. Maksoi muistaakseni alle kympin, pullo on riittoisa ja myynnissä ihan perus Prismoissa. .en tiedä, olisiko tuotteesta hyötyä hyvän ihon omaavalle mutta herkkä iho kiittää.

  • Sanni

   Kuulostaa mahtavalta! :) Kiva kun jaoit kokemuksen, Tiutiu! :)

   Myönnän että itsekin edelleen vähän karsastan öljyjä (kasvojen) ihonhoidossa, vaikka ne eivät ole koskaan ihoani tukkineetkaan. Joku niissä saa varmaan monenkin turhaan pelkäämään että iho menee tukkoon. Pitäisi vain reilusti uskaltaa kokeilla :) Ei-rasvaisen pinnan jättäviä kuivaöljyjäkin on nykyään markkinoilla paljon.

   Tuntuuko tuo Laveran öljy miten rasvaiselta..? Imeytyykö nopeasti?

   • Nimetön

    Olen tehnyt niin, että laitan öljyä vähän vanulapulle ja pyyhkäisen sillä kasvoni. Vältän otsaa, johon mikään tuote ei tunnu oikein imeytyvän, otsa ei kyllä kuiva olekaan. Näin öljy ei tunnu rasvaiselta, mutta esim. sormilla levitettäessä sitä meni ihan liikaa ja ylimääräiset pitäisi jotenkin pestä pois. Eihän se tuntuma mikään maailman ihanin ole, mutta kun iho näin kukoistaa niin kestän tämän iltaisin. Olen huomannut että meikki pysyy paremmin paikoillaan myös leuassa, joten tasoittaa ilmeisen hyvin rasvoittumista. Iho ei kyllä tukkiudu, paremminkin herkkä ihoni pehmenee ja ehkä epäpuhtaudet pääsevät paremmin ulos. Tykkään tosi paljon, jokin tässä öljyssä siis kokonaisuudessaan tasoittaa ihoni toimintaa. Innostuin myös laittamaan öljyä silmänympärysiholle, mikä oli kyllä suuri virhe :D piti koettaa vaikka tiesin levitettäessä että tästä ei hyvä seuraa, ellei sitten arvosta punoittavia turvonneita silmäluomia. Ehkä terveelle iholle voisi toimia naamiona vaikka auringonoton jälkeen, vaikutus kun on selkeästi rauhoittava.

    • Sanni

     mutta kun iho näin kukoistaa niin kestän tämän iltaisin.

     Varmasti :) Oi että, kuulostaapa kyllä hyvältä tuon öljyn vaikutukset :) Aina niin kiva kuulla kokemuksia kun joku tuote todella ”makes a difference” jonkun iholla.

 3. Kissantassu

  Hei! Täällä yksi pitkäaikainen lukija joka ei koskaan kait ole saanut aikaiseksi kommmntoitua… :) Blogisi on ihana ja on ollut suurena innoittajana omassa kosmetiikkainnostuksessani, kiitos siitä.

  Semmoinen kysymyskin mulla olisi, että osaisitkohan yhtään neuvoa Lily Lolon mineraalimeikkipuuterien sävyn valinnassa? Olen jotenkin todella huono itse tulkitsemaan omaa ihoani ja sen sävyjä (etenkin kun vasta ihan parin vuoden ajan olen meikkauksesta ollut kiinnostunutkaan, vaikka jo 24-vuotias olen) ja tähän asti olen käyttänyt Blondie-sävyä. Ihoni on siis todella vaalea, mutta en sitten osaa sanoa onko se neutraali vai lämmin – viileä se varmaan ei kuitenkaan ole. Nyt tuo Blondie kuitenkin on yhtäkkiä alkanut näyttää jotenkin liian tummalta kasvoilla, tai ainakin kaulan ja decolteen iho näyttää ehkä keltaisemmalta meikattuihin kasvoihin verrattuna. Olen tässä arponut sävyjen Blondie, Warm Peach ja Barely Buff välillä, mutta en kuitenkaan pääse selvyyteen näiden kanssa. Tiedätkö mitään hyvää sivustoa esimerkiksi, mistä voisi omaa ihonsävyä selvitellä vai pääsenkö helpoimmalla vaan ostamalla näytepakkauksen haluamistani sävyistä?

  • Sanni

   Hei Kissantassu! (Ihana nimimerkki, muuten :)) Veikkaan, että pääset helpoimmalla tilaamalla näytteitä :)

   Jos Blondie on alkanut näyttää liian tummalta, älä missään nimessä tilaa ainakaan Barely Buffia, se on Blondieta tummempi sävy. Warm Peach on samaa sävysyvyyttä kuin Blondie ja lämpimämpi. Sinuna kokeilisin mahdollisesti tuota Warm Peachia, kun kaulasi indikoi lämmintä ihonsävyä, ja sitten China Dollia, se on hitusen Blondieta vaaleampi.

   • Kissantassu

    Ok, kiitos vastauksesta! Taidan päätyä tilaamaan tosiaan ne näytepakkaukset, mutta jätän ainakin tuon Barely Buffin sitten pois. :)

    Ihan postauksen aiheeseen liittyen, nautin ihonhoidosta ja tykkään kokeilla paljon uusia juttuja sen suhteen – tosin lähinnä kotioloissa. En esimerkiksi osta juuri mitään kuorintavoiteita itse ja pyrin mahdolliset naamiotkin tekemään kotoa löydettävistä aineksista. Ainakin tietää just mitä iholleen lykkää. :> Yleensä ihoni ei reagoi mitenkään erityisesti, mutta nyt raskaanaollessa ihoni on rasvaisempi ja näppyisempi, joten ne jutut mitkä ennen veivät esimerkiksi rasvaisuutta pois eivät enää tepsikään niin hyvin. Yksi minkä olen tässä huomannut auttavan on manteliöljy, joka yön vaikuttaneena tekee ihosta aamulla rauhoittuneen ja tasaisemman värisen. Aamulla se on toki pestävä pois kunnolla, sillä päivävoiteena se on aivan liian öljyinen.

    Ja samaa mieltä olen siitä, että ihonhoito lähtee ensisijaisesti sisältä, eli ruokavaliosta ja hyvästä olosta. Itselle tää on se vaikein toteuttaa jostain syystä, mutta kyllä sen huomaa aina hyvin syödessä ja juodessa, että ihokin voi paremmin. :)

 4. Olivia-O

  Kyselyä tehdessä tuli mieleen että itselläni ongelmia aiheuttaa usein myös migreeni. Jotkut tuotteet on käytön jälkeen pakko hylätä kun tuoksu aiheuttaa migreenin. Tuoksu kun muuttuu iholla niin ei hyödytä pelkkä purkin nuuhkiminen :(

  • Sanni

   Onpa ikävää :/ Kosmetiikkaan liittyy kyllä kaikenlaisia sivuvaikutuksia joita ei tule heti ajatelleeksikaan.

 5. v

  Mielenkiintoinen kysely. Ehkä olisi ollut mielenkiintoinen tieto myös se, että millaisena vastaaja pitää omaa ihoaan, sen kuntoa, ulkonäköä tmv.

  Itselläni on ihonhoitotuotteisiin vähän kaksijakoinen suhtautuminen. Toisaalta kiinnostaisi kokeilla vähän enemmänkin tuotteita, jotka voisivat ehkä parantaa ihon ulkonäköä, mutta toisaalta saan helposti näppyjä epäsopivista tuotteista. Mieluummin sitten tyytyy siihen, minkä tietää turvalliseksi käyttää. Ja on vaikea myöskin sanoa, että miten paljon huonoa ihoa on mahdollista parantaa. Esimerkiksi isot ihohuokoset tai aknen jäljet eivät mihinkään katoa, joten onko turhaa kuvitella saavansa ihonhoidosta samoja hyötyjä kuin jo valmiiksi hyväihoinen?

  • Sanni

   Ehkä olisi ollut mielenkiintoinen tieto myös se, että millaisena vastaaja pitää omaa ihoaan, sen kuntoa, ulkonäköä tmv.

   Meinasin ensin laittaa tällaisen kohdan, mutta koska vastaukset eivät tuloksessa ”linkity toisiinsa”, eli ei voi valita katsoa vaikkapa että miten kaikki ihonsa hyväkuntoisena kokevat ovat vastanneet muihin kohtiin, niin päädyin jättämään kysymyksen pois.

   Esimerkiksi isot ihohuokoset tai aknen jäljet eivät mihinkään katoa, joten onko turhaa kuvitella saavansa ihonhoidosta samoja hyötyjä kuin jo valmiiksi hyväihoinen?

   Hyvä pointti. Tosin olen kuullut kokemuksia, joiden mukaan esimerkiksi aknearvet ovat selvästi vaalentuneet ja häivyttyneet kosmetiikan avulla –> ihon korkokuva on tasoittunut niin etteivät arvet enää ole yhtä syviä.

 6. Jonttu

  Todella mielenkiintoinen aihe.

 7. Kanerva

  Mä olen miettinyt tätä viime aikoina. Kun ihailen ns. normaali-ihoisten hipiää, kehuja vähätellään. Kun iho voi hyvin ja voi valita, meikkaako huvikseen eikä tarvitse olla supersäntillinen ihonhoidossa, sitä ei ehkä osaa itse arvostaa. Mulla on ollut öljyisen rasvainen sekaiho jo kohta 30 vuotta, ja sillä todellakin on merkitystä, mitä naamaan lykkää. Nyt nelikymppisten lähestyessä alkaa olla haaste löytää tuotteita, jotka sopivat hillitsemään talineritystä mutta eivät ole liian tymäköitä (kuten teineille suunnatut tuotteet). Anti-age-tuotteissa näin harvoin on, samoin aurinkosuojaa ei helposti rasvaisen ihon hoitotuotteista löydä. Yhdestä purkista saan apua siis vain yhteen ”vaivaan”. Mutta lopuksi edullinen löytö vaativalle sekaiholle: Pirkan Argan-kasvovoide näyttää toimivan!

  • Sanni

   Mutta lopuksi edullinen löytö vaativalle sekaiholle: Pirkan Argan-kasvovoide näyttää toimivan!

   Hyvä vinkki :)

   aurinkosuojaa ei helposti rasvaisen ihon hoitotuotteista löydä.

   Oletko kokeillut Cliniquen tuotteita? Siellä on suojakertoimellisia anti-age-voiteita myös rasvoittuvalle iholle, esim. Superdefense SK 20 ja Youth Surge SK 15.

   • Kanerva

    En ole kokeillut, kiitti vinkistä! Cliniquen putsarit ja kasvovedet toimivat mulla, mutta kosteusvoiteet ovat olleet aika plääh. Ikääntymisen myötä pääsen testaamaan uudenlaisia tuotteita. :D

 8. Anna

  Heippa, voisitko Sanni vilkaista seuraavalla Lidl kauppareissulla Lidlin Cien q10 päivä- ja yövoiteiden sisältöä? Yövoidehan sai viime syksynä kehuja ryppyvoide testissä. Onko ne oikeasti hyviä vai mikä niistä nyt sitten teki testissä hyviä? :)

  • Sanni

   Pelkästään inciä katsomalla ei aina voi päätellä tuotteen tehokkuutta/toimivuutta :) Mutta ainakin Lidlin Iseree Q10-voide vakuutti minut incinsä puolesta aikaisemmin, onkohan tuo Cien nyt sitten samaa tavaraa..? Brändinimi vain vaihtunut Isereestä Cieniksi..?

   Kirjoittelin Isereen Q10:stä täällä:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/12/22/analyysissa-lidlin-yovoide/

 9. Kristiina Maria

  Oliko nää kuvat siitä radiofrekvenssihoidosta? Oletko käynyt siinä uudestaan sen jälkeen kun kirjoitit siitä silloin pari vuotta sitten? :)

 10. Arlene

  Hihi, mä pääsen aika helpolla ihonhoidon kanssa. Mitä vähemmän hoidan ihoani, sen paremmin se voi. Mulla oli muutama stressistä johtuva finni tuossa viime vuoden puolella ja ajattelin että alan hoitaa ihoani vähän säännöllisemmin. Kävin kasvohoidossa ja kyselin kosmetologilta ummet ja lammet ja minkälaisia tuotteita pitäisi käyttää. Hankin ihotyypilleni sopivat tuotteet ja aloitin aamuin-illoin-putsaukset. Meni jonkun aikaa ja naamaan ilmestyi entistä enemmän näppyjä. Ja mitään muuta muutosta ei tosiaan ollut, pelkästään se et aloin puhdistamaan ihoani ”oikein” ja säännöllisesti.
  Lopulta sain tarpeekseni ja lopetin putstaukset kokonaan. Näppylät katosivat ja ihoni voi loistavasti. Ja en usko että vika olisi ollut ostamissani hoitotuotteissa, koska kysyin kosmetologilta tosiaan kaiken mahdollisen ihotyypistäni ja kaupassa kysyin toiselta kosmetologilta juuri ihotyypilleni sopivia tuotteita.
  Nykyään hoitorutiinini on suihkun jälkeinen naaman rasvaus. Toki jos tulee meikattua (tavallisesti en käytä arkisin yhtään meikkiä) niin sitten putsaan naaman kunnolla.
  Olen päässyt helpolla :D

  • Sanni

   Olen päässyt helpolla :D

   Siltä kuulostaa :D Mahtavaa :)

   Minun ihollani puhdistus tai sen vajavaisuus/puute on asia, joka näkyy kaikkein selkeiten. Jos en syystä tai toisesta pysty pyhdistamaan ihoani perusteellisesti (kuten esim. retkeillessä, kun yöpyy useamman yön metsässä), niin jo alkaa epäpuhtaudet kukkia. Mielenkiintoista. Voiteilla en taas ole havainnut mitään muuta konkreettista vaikutusta kuin kuivuuden aiheuttamien juonteiden pehmentämisen.

 11. Jonttu

  Olen muuten huomannut, että Estelle & Thildin huonoksi osoittautunut silmänympärysvoide (Biocalme-linjasta) on mitä mainioin rauhoittava voide koko kasvoille iltaisin – levitetään reilusti koko kasvoille ja punoitus tasoittuu. :)

  • Sanni

   Hyvä juttu :)

   • Jonttu

    Eli onneksi en tuhlannut tuota vartalovoiteeksi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.