Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ihonhoito ”For Dummies” – osa 2: puhdistus ja kosteutus

Miten eri ihotyyppejä hoidetaan ja mitä tulisi ottaa huomioon? (Ihotyypit käytiin läpi osassa 1.)

Puhuimme aiemmin puhdistusaineesta ja kosteusvoiteesta. Ne muodostavat ihonhoidon kulmakiven, mutta duoon voidaan yhdistää vielä kuorinta, jonka käytöstä on etua lähes kaikille ihotyypeille. Paitsi ehkä niille onnekkaille 10 prosentille joiden iho pärjäilee itsekseen. ;) Tosin näidenkin 10 prosentin on hyvä turvautua aurinkosuoja-aineeseen mennessään aurinkoon, se on neljäs perusihonhoitoon kuuluva kosmetiikan tuote. Jos omaa aurinkoihotyypin 5 tai 6 tai ei koskaan oleile auringossa, tällöin voi ymmärrettävästi skipata UV-suojankin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekstipohja_ihonhoito_puhdistus

Lähdetään valitsemaan puhdistustuotetta. Niitä on saatavilla kaikilla mahdollisilla koostumuksilla ja tehoilla. Perusperiaatteena on, että seka- ja rasvoittuvalle iholle sopii geelimäinen tai voidemainen, veden kanssa vaahtoava puhdistusaine, ja kuivalle rasvapohjainen eli emulsio, maito tai voide, jotka eivät vaahtoa ja joiden poistossa ei ole välttämätöntä käyttää vettä. Normaali-ihoinen voi valita minkä putsarin tahansa.

Tietenkään periaatteet eivät ole kiveen hakattuja, ja jokaisen kannattaa valita puhdistusaine ennen kaikkea oman mieltymyksensä ja ihon signaalien mukaan. Kiristääkö ihoa vaahtopuhdistuksen jälkeen vaikka ihosi on rasvainen? Vaihda toki kosteutta säilyttävämpään emulsioon. Markkinoilla on myös rasvoittuvalle iholle tarkoitettuja emulsioputsareita niin kuin kuivalle iholle tarkoitettuja vesiputsareita, vaikkakin nämä ovat harvinaisempia. Kosmetiikkavalmistajat ajattelevat yleensä, että kuivaihoinen valitsee mieluiten rasvaisen putsarin ja sekaihoinen raikkaan ja vaahtoavan, ja tuotevalikoimat muodostuvat tälle pohjalle.

Tekstipohja_meikinpoisto_

Nämä termit tarkoittavat useimmiten ihan samantyyppistä tuotetta. Samat puhdistavat ainesosat irrottavat niin lian kuin meikinkin, poikkeuksena oikein vahva vahamainen meikki tai vedenkestävä meikki joihin eivät pure pelkät tensidit vaan ne vaativat rasva- tai öljypohjaisen puhdistusaineen. Jotkut luonnonkosmetiikan puhdistusaineiden tensideistä ovat myös niin mietoja, ettei niillä välttämättä lähde synteettinen meikki.

Ihonhoitokuvitus_silmämeikinpoistoaineet

Jos et käytä mitään erityisen vahvoja tai vedenkestäviä meikkejä, riittää kasvojen puhdistukseen yksi tuote. Siis sellainenkin, jossa ei puhuta mitään meikistä vaan pelkästään ”kasvojen pesusta”. Silmämeikille voi hankkia oman poistoaineen jos kasvoputsari ei sitä irrota tai silmät reagoivat kasvoputsariin esim. kirvelyllä. Monen silmät eivät kestä vaahtoavia tuotteita ilman kirvelyä, ja silmämeikinpoistoaineet eivät vaahtoa.

Tekstipohja_kosteutus

Kosteusvoiteen tehtävänä on sitoa ihoon kosteutta, pehmentää ihoa ja estää kosteuden haihtumista. Eli toimia synkassa ihon oman suojamuurin ja hydrolipidikalvon kanssa.

Kaikki kosteusvoiteet tekevät tämän saman tehtävän, merkistä tai hinnasta riippumatta. Ainesosat vaihtelevat, tuoksut vaihtelevat, pakkaukset ovat eri näköisiä – mutta kaikki hoitavat homman eli sitovat ihoon kosteutta ja estävät sitä haihtumasta (ja tuovat ihoon rasvoja, poislukien öljyttömät tuotteet). Tuloksen kannalta on sama käytätkö tarkoitukseen Herbinaa, Aqualania, Dr. Hauschkaa vai Shiseidoa. Kaikissa on ainesosiensa puolesta edellytykset kosteuden sitomiseen ja säilyttämiseen. Iho voi herkistyä tai reagoida huonosti mille tahansa ainesosalle missä tahansa tuotteessa, eli todennäköisyys ei-toivotuille oireille on yhtäläinen ostit sitten 100 euron voidepurkin tavaratalon kosmetiikkaosastolta tai 10 euron rasvatuubin ekokaupasta. Ainoastaan apteekin hajusteettomissa perusrasvoissa tai joidenkin luonnonkosmetiikkamerkkien parin raaka-aineen salvoissa voi perustellusti sanoa olevan pienempi todennäköisyys ihon herkistymiselle, sillä ainesosat ja näin ollen potentiaaliset ärsyttäjät on pidetty minimissä. Mitä vähemmän ainesosia = sitä vähemmän mahdollisia ärsyttäjiä.

Ihonhoitokuvitus_voiteet

Oma asiansa, ja tuotteiden valintaan useimmiten eniten vaikuttava seikka on se, millaisen elämyksen tai ideologisen ulottuvuuden haluaa kosmetiikan käyttöön liittää. Tässä kohtaa tulee mukaan eri merkkien, brändien ja pakkausten merkitys. Toki ainesosatkin vaikuttavat, en missään nimessä sano etteikö niilläkin ole olennaista vaikutusta – mutta ei voi tehdä sellaista universaalia väitettä, että halvoista raaka-aineista valmistettu halpa voide kosteuttaa ja suojaa ihoa huonommin kuin kalliiden ainesosien luksusvoide. Kyse on aina siitä mikä sopii millekin iholle. Toisen ihon hyvinvointiin riittää simppeli yhdistelmä vettä, glyserolia ja jotain rasva-alkoholia kun taas toisen iho vaatii kompleksimman sekoituksen hyaluronihappoa, sheavoita ja kenties tujumman pitoisuuden NMF-ainesosia. Kolmas pärjää pelkällä kookosöljyllä kesät talvet. Saatteko kiinni siitä mitä ajan takaa? :)

Ihonhoitokuvitus_vartalovoiteet

Itse esimerkiksi suosin luonnonkosmetiikkaa, ja omalla kohdallani olen kokenut sen sisältämän rasvakoostumuksen kosteuttavan ja pehmentävän ihoani paremmin kuin synteettisiä ainesosia sisältävät voiteet. En kuitenkaan pysty väittämään, että tämä rasvakoostumus olisi parempi kaikille. Luonnonkosmetiikan kohdalla voi mielestäni vedota tuotteiden ympäristöystävällisyyteen yleispätevänä perusteluna sen ”paremmuudelle”, mutta ei pelkkiin raaka-aineisiin.

Saan paljon kysymyksiä koskien spesifikoituja tuotesuosituksia. Myös kosmetiikkaliikkeissä asiakkaat odottavat, että myyjällä on esittää tuotteita, jotka sopivat juuri kyseisen asiakkaan iholle. Monesti jonkun tietyn tuotteen odotetaan muuttavan ihoa ja myyjän tai muun ammattilaisen suositukseen luotetaan sokeasti. Jos voide ei tuokaan toivottua tulosta, asiakas – tai blogin lukija – saattaa olla pettynyt. ”No ei se tiennytkään mikä minulle sopii, miten se nyt mulle näin huonon voiteen myi?” Välillä näitä asiakkaita palaa liikkeeseen reklamoimaankin. ”Halusin voiteen herkälle iholle ja nyt iho punoittaa, rahat takaisin”.

On hyvä ymmärtää, että kosmetiikan suosittelussa on pohjimmiltaan aina kyse arpapelistä, eikä sellaista tuotetta olekaan joka ”takuuvarmasti heleyttää jokaisen ihon”.  Ei ole mahdollista tietää varmasti miten jonkun iho johonkin kosmetiikkatuotteeseen reagoi, vaikka osaisi lukea incin ja analysoida henkilön ihotyypin. Tuotesuositukset perustuvat aina ihonhoidon perustietojen lisäksi omiin mieltymyksiin, työpaikan tuotevalikoimaan ja usein –karua mutta totta – jonkun tuotemerkin myyntikilpailuun.

idIhonhoitokuvitus_kasvot

Tekstipohja_millainenvoide

Helppona nyrkkisääntönä voi pitää ihon ”tahmeusastetta”, eli kun voide imeytyy optimaalisesti eikä ihosi jää kiristävän tai tahmean tuntuiseksi, olet löytänyt rasva-vesi-suhteeltaan sopivan voiteen. Jos voide ei imeydy kunnolla, se on useimmissa tapauksissa liian rasvainen ihotyypillesi = iho ei ime rasvoja joita se ei tarvitse. Toisessa vaihtoehdossa iho on niin kuiva ja/tai kuolleiden ihosolujen peitossa (joillain ihotyypeillä kuolleet ihosolut eivät irtoa yhtä helposti kuin normaalilla iholla ja jäävät pinnalle hilseileväksi kerrokseksi) että voide ei pääse imeytymään. Tällöin ei ole kyse vääränlaisesta voiteesta, vaan ihoa täytyy auttaa muilla keinoin jotta imeytyvyys paranee. Näitä keinoja ovat kuorinta ja ihon höyryttäminen.

Kuten puhdistustuotteissa, kauppojen kosteusvoidevalikoima ja tyypitykset on kehitetty tiettyjen perusolettamuksien pohjalta (sekaiholle ohuempaa, kuivalle iholle täyteläisempää voidetta jne), mutta anna ihosi fiiliksen ohjata tuotteen valinnassa. (Todellisia ”for dummies” -toteamuksia… ^_^)

Yleensä kuitenkin…

...normaali ja sekaiho pitävät ohuemmista, emulsiomaisista koostumuksista. Sekaiho voi kausittain tarvita eri tuotteita eri ihoalueille – öljytöntä fluidia rasvoittuvalle alueelle ja täyteläisempää voidetta kuiville alueille.

kuiva iho kiittää rasvaisista voiteista. Oikein kuiva iho ei tuota itse tarpeeksi lipidejä, ja se tarvitsee ne voiteesta.

rasvaiselle iholle sopii lähestymistavan mukaan joko öljytön tuote (geeli tai emulsio), tai täysin päinvastaisesti kasvoöljy (tämä hoitotapa on harvinaisempi, mutta toimii erinomaisesti toisten iholla).

Alussa mainitsemani kosmetologit pystyvät mielestäni tekemään tarkempia tuotesuosituksia, sillä he tekevät työtä kirjaimellisesti ihon kanssa ja pystyvät konkreettisesti havainnoimaan tuotteiden vaikutuksia eri ihotyypeillä, etenkin pitkissä asiakassuhteissa. Kemppariosastojen myyjät pääsevät huomattavasti harvemmin kuulemaan tai omin silmin toteamaan, miten heidän myymänsä tuotteet toimivat. Kosmetologien suositusten ”miinuksena” on valikoiman rajallisuus ja puolueellisuus – he luonnollisestikin suosittelevat vain niitä sarjoja joita ovat liikkeeseensä ottaneet.

Tekstipohja_yovoide

Et välttämättä. Useimmille sopii sama voide vuorokauden ympäri, ellei sitten käytä suojakertoimellista päivävoidetta (joillain merkeillä, kuten Cliniquella ja Estee Lauderilla, myös näitä voi käyttää yöllä kapseloidun UV-filtteri-teknologian ansiosta).

Kuivaihoisille yövoiteesta on lisähyötyä. Kuiva iho janoaa mahdollisimman rasvapitoisia voiteita mutta päiväkäyttöön on usein meikin takia valittava hieman kevyempi versio. Yöllä kuivaihoinen voi hemmotella ihoaan niillä kaikkein rasvaisimmillakin voiteilla.

Ihonhoitokuvitus_syvoiteet

Tekstipohja_syvoide

Ikuisuuskysymys. :) Silmänympärysvoiteet on alun perin kehitetty lisämyyntiä ajatellen, ja useimmat voiteet jotka sopivat kasvoille sopivat myös silmänympäryksille. Useat sy-voiteet eivät poikkea koostumukseltaan kasvovoiteista juuri mitenkään, ovat monesti vain hieman ohuempia ja osa hajusteettomia (koska ajatellaan, että hajusteet ovat huono juttu sy-iholla).

Suosittelen kokeilemaan, saatko kasvovoiteestasi jotain oireita silmänympärysiholla, eli reagoiko iho esimerkiksi turvotuksella, punoituksella, kirvelyllä tai muuten. Jos ei, niin käytä ihmeessä kasvovoidettasi myös silmänympärysiholla. Ei ole mitään erityistä syytä ostaa siihen eri tuotetta. Ohuen silmänympärysihon hoitoa ei kuitenkaan kannata missään nimessä unohtaa – se rypistyy nopeammin kuin muu kasvojen iho ja pitämällä sen pehmeänä ja joustavana hidastat juonteiden syntymistä. Tiedän, osa lukijoista murahtaa nyt että kyllä iän merkit saavat näkyä kasvoilla ja ”älä nyt neuvo ihmisiä että pitää pysyä nuoremman näköisenä”. En, en. :D Kyllä ne rypyt sieltä kaikille tulee – mutta mielestäni ei ole turhamaista hidastaa niiden juurtumista kun se on mahdollista pelkän kosteutuksen avulla.

Ihonhoitokuvitus_syvoiteet2

Erillisen silmänympärysvoiteen käyttö on mielestäni perusteltua silloin, jos sy-iho reagoi huonosti kasvovoiteeseen tai sy-alueen iho on eri kunnossa kuin muu kasvojen iho, siinä on vaikkapa ihottumaa tai kroonista turvotusta. Kosmetiikkafriikkeys voi myös olla yksi syy, eli yleinen halu käyttää niin monia kosmetiikkatuotteita kuin mahdollista ja siitä saatava nautinto. :) Osta toki tällöin hyvällä omallatunnolla silmänympärysvoide. Kaikki positiiviset elämykset parantavat elämänlaatua ja ovat suositeltavia! :)

Seuraavassa osassa puhutaan ihon kuorinnasta ja erikoistuotteista.

Ihonhoito For Dummies – osa 1 löytyy täältä.

Kommentit (115)

 1. innokas lukijasi

  Hei, jos ei erityisesti oleile auringossa, niin kuinka tärkeää on suojakertoimellisen päivävoiteen käyttö näin kesäaikaan?

  • Sanni

   Riippuu aurinkoihotyypistä (katso tämä juttu). Jos sinulla on herkästi palava ihotyyppi 1 tai 2 niin käyttäisin SK-päivävoidetta kesäaikaan vaikka en oleilisikaan auringossa (onhan varjossakin UV-säteilyä).

   Fiksu asiantuntija vastaisi, että kaikkien olisi hyvä käyttää vuoden ympäri suojakertoimellista voidetta, sillä UV-säteily on yksi suurimpia tekijöitä ihon ulkoisessa ikääntymisessä. Minulla on aurinkonarkkiksena asiassa ”löyhempi moraali” ja kuulija voi valita tehdäkö niinkuin minä vai ne viisaammat. :) Itse en koskaan käytä SK-päivävoidetta. Laitan varsinaista aurinkovoidetta kun menen asiakseni auringonottohommiin tai tiedän istuvani pidempään vaikka terassilla, mutta muuten käytän ihan normikosteusvoiteita. Huulenympäryksen alue muodostaa poikkeuksen, se hyperpigmentoituu kesäisin pienimmästäkin aurinkoaltistuksesta ja tälle alueelle levitän joka päivä huhtikuusta pitkälle syksyyn SK50-voidetta vaikka vilahtaisin ulkona vain 10 minuuttia.

   • innokas lukijasi

    Kiitos vastauksestasi! Olen ihotyyppiä 2 ja auringossa palan herkästi, mutta siksi en ole aikuisiällä koskaan ottanut aurinkoa enkä oleile tarkoituksellisesti auringossa (lapsena ja nuorena muistan kyllä palaneeni useammankin kerran…). Viihdyn aina paremmin varjossa kuin auringossa enkä myöskään halua ruskettua, vaan pidän vaaleasta ihostani. Lenkeillä, pihatöissä ym. tulee kuitenkin päivittäin jonkun verran aurinkoa. Olen ollut tähän asti samoilla linjoilla kanssasi ja käyttänyt ainoastaan luonnonkosmetiikan kosteusvoiteita, mutta täytyy ehkä harkita tuon SK-voiteenkin hankkimista…

   • Tiina

    Hei taas!
    Jostain syystä on alkanut tulemaan pigmenttiläiskiä silmälasien raja alueille..ja ne ärsyttää todella..vaikka en edes ole paljon auringossa..ja just näin keväällä.ja niitä tulee vaikka olen käyttänyt spf50 meikin alla ympäri vuoden.Vai olisko Ebaysta ostamani tuote ollut huijausta? Eihän sitä kukaan voi tietää:-)
    Eli kysyisin voiko läikkiä tulla silti?

    • Sanni

     Hei Tiina!

     Mikään auringonsuojatuote ei blokkaa UV-säteilyä 100-prosenttisesti. Jotkut ihoalueet reagoivat hyvin herkästi UV-säteilyyn, eikä tällöin oikein auta muu kuin peittää alue esimerkiksi kankaalla maksimoidakseen suojan. Silmänympäryksillä tämä ei oikein ole mahdollista, joten kosmeettiset keinot ovat ainoat mihin turvautua. Kokeile ihmeessä toisen merkkistä aurinkovoidetta, eri merkit käyttävät erilaisia UV-filtteriyhdistelmiä ja toiset voivat toimia ihollasi paremmin. Kemiallisen ja fysikaalisen filtterin yhdistelmää pidetään kaikkein tehokkaimpana.

     • Tiina

      Kiitos vastauksesta.Vaivaisin Sinua vielä lisä kysymyksellä..onko estettä käyttää vartalolle tarkoitettua aurinkosuojaa kasvoille? Jostain tuotteesta löysin maininnan ettei tahmaa eikä jätä ihoa valkoiseksi ja on kevyt ja herkällekkin iholle sopiva,lupaukset on siis ainakin kovat:-)

      P.S Kiitos vielä tiedosta Lauderin peitevoiteen sävyistä,löysin tuon köyhän miehen version maybellineltä,ja ebaysta vielä vaaleamman sävyn,kuin Suomessa myynnissä olevista,joka on ihan huippu:-)

      • Sanni

       onko estettä käyttää vartalolle tarkoitettua aurinkosuojaa kasvoille?

       Ei ole varsinaista estettä, mutta vartalolle tarkoitetuissa voiteissa on eri koostumus ja eri partikkelikoko kuin kasvoille tarkoitetuissa, ja siksi ne voivat joillain aiheuttaa näppyjä. Esimerkiksi minulle kroppavartalovoiteen levitys kasvoille on kuin tilaus tukkeutuneelle iholle ja siitä seuraa lähes poikkeuksetta finnejä. Etenkin vartaloaurinkovoiteen, joissa on usein vettä hylkivä, voimakkaasti kalvoa muodostava koostumus.

       P.S Kiitos vielä tiedosta Lauderin peitevoiteen sävyistä,löysin tuon köyhän miehen version maybellineltä,ja ebaysta vielä vaaleamman sävyn,kuin Suomessa myynnissä olevista,joka on ihan huippu:-)

       Kiva kuulla! :)

       • Tiina

        Kiitokset ja virtuaalinen halaus :-)

 2. Krisse

  Hyvä postaus,Sanni! Mitä tarkoittaa tuo kapseloitu uv-filtteri, josta kirjoitat.Kiinnostaa tietää, kun itsellä parhaiten päivävoiteena toimii juuri Cliniquen voiteet….
  Hyaloronihappo (iherbistä) tilattuna toimii erittäin hyvin myös sy-iholla!

  • Sanni

   Mitä tarkoittaa tuo kapseloitu uv-filtteri,

   Se tarkoittaa sitä, että UV-suoja-aineet on voiteessa laitettu mikroskoopisen pienten ”kapseleiden” sisään josta ne vapautuvat ihon altistuessa UV-säteilylle.

 3. pussukka

  siis ihan oikeasti hinta ei vaikuta lopputulokseen? halvempia voiteita käyttänyt ei ole vanhempana ryppyisempi? eikö kalliissa tuotteessa ole vaikuttavia aineita enemmän? eivätkö ne vaikuttavat aineet ole niissä laadukkaampia?

  • Sanni

   halvempia voiteita käyttänyt ei ole vanhempana ryppyisempi?

   Ei ole :) Ryppyisyyteen vaikuttavat ennenkaikkea perimä ja elintavat, niihin verrattuna kosmetiikka vaikuttaa vain pienen murto-osan verran. Ja tässä osassa suurimmassa roolissa ovat hyvä kosteudensitomis- ja pehmennyskyky (johon kykenevät edullisetkin voiteet) sekä UV-suoja.

   eikö kalliissa tuotteessa ole vaikuttavia aineita enemmän?

   Ei välttämättä. Osassa on, osassa ei. Voit saada samat vaikuttavat aineet 80 euron ja 15 euron tuotteissa, suurimman osuuden hinnasta tekee imago ja pakkaukset.

   eivätkö ne vaikuttavat aineet ole niissä laadukkaampia?

   Varmaankin osassa on, osassa taas ei. Riippuu myös täysin siitä, mitä pitää laadukkaana. Useimmat tahot ovat sitä mieltä, että esimerkiksi puhtaat kasviöljyt ovat kaikkein tehokkaimmin ihoa ravitsevia ainesosia ja niillä on monia etuja synteettisiin kosteuttajiin nähden. Silti monet superkalliit voiteet koostuvat suurimmaksi osaksi kasviöljyjä huomattavasti edullisemmista silikoneista ja mineraaliöljyistä, kun taas luonnonkosmetiikan merkiltä voit ostaa sheavoita (sheavoi on kalliimpaa kuin vaikkapa dimethicone ja parafiiniöljy) sisältävän voiteen kympillä.

   Miettiessä ainesosien laatua, suorituskykyä ja hintaa on hyvä aina pitää mielessä ihojen yksilölliset tarpeet ja niiden reagointi kosmetiikkaan. Hyaluronihappo esimerkiksi on kallis raaka-aine, ja kuulostaa hienolta kun voiteessa kerrotaan olevan sitä. Henkilöt A ja B ostavat kyseistä voidetta. Henkilön A iho on kuiva, mutta juuri tämän voiteen koostumus ei kunnolla imeydy hänen ihoonsa eikä hän juurikaan hyödy hienosta hyaluronihappomolekyylistä. Kaikki aineet eivät suinkaan imeydy kaikkien ihoille samalla lailla, eivätkä kaikkien ihot hyödynnä ainesosia samalla tavalla. Henkilö A ostaa halvan vaseliinipohjaisen perusvoiteen. Hänen ihonsa on tyytyväinen. Henkilö B:n iholla kallis hyaluronihappovoide taas toimii ja hän kokee ihonsa olevan paremmin kosteutettu kuin muilla voiteilla. Mitä tarina haluaa kertoa? Sen, että A:lle halpa perusrasva on tarkoituksenmukaisempi ja näin ollen laadukkaampi valinta kuin hyaluronihappovoide, B:lle taas päinvastoin. Ei siis voida universaalisti nimetä ainesosia, tuotemerkkejä tai yksittäisiä tuotteita jotka yleispätevästi olisivat toisia laadukkaampia ja ”parempia”.

   :)

   • Nimetön

    Jos hieman viilataan eettistä pilkkua, niin laadukkaan shea-voita sisältävän voiteen voi saada paljon halvemmalla kuin jonkin Diorin tai Chanelin – mutta saavatko raaka-ainetuottajat aina kunnon hinnan? Arganöljyn, sheavoin ja muiden laadukkaiden raaka-aineiden hinnoista on ollut ennenkin jossain keskustelua, siis nimenomaan sen ongelmallisuudesta, että tuottajat eivät välttämättä saa kuin pilkkahinnan.
    Toki valmistaminen, pakkaaminen ja markkinointi maksavat, mutta silti brändien valmistajilla on mielestäni syytä huolehtia kunnon hinnoista alihankkijoilleen… Vaikka elinkustannukset Afrikassa ovat pienemmät kuin Euroopassa, niin silti sheavoin hinnan polkeminen on ongelmallista. Kaikki ekobrändit eivät käytä reilun kaupan raaka-aineita, mikä on arveluttavaa. Tietysti reilun kaupan systeemi yksin ei takaa oikeudenmukaista kaupankäyntiä, mutta se on yksi tarkistusjärjestelmä, johon voi suurinpiirtein luottaa.

 4. Minä vain

  Tykkään ihonhoito- ja meikkipostauksista eniten? Muuten käytätkö itse kesällä UV-suojallista sy-voidetta? Mikä olisi hyvä mielestäsi? Kiitos.

  • Sanni

   Muuten käytätkö itse kesällä UV-suojallista sy-voidetta? Mikä olisi hyvä mielestäsi? Kiitos.

   Käytän. Niitä on markkinoilla erittäin vähän, tunnen itse vain kolme tällä hetkellä myynnissä olevaa; Clarinsin, Cliniquen ja Elizabeth Ardenin. Itse käytän Biothermin vanhaa (sitä ei enää ole) ja Cliniquen Superdefenseä josta olen saanut pieniä näytekokoja.

   • Elli

    Kyselin itse viime kesänä aurinkosuojaa sisältäviä sy-voiteita. Silloin myyjä antoi hyvän vastausen. Koska aurinkosuoja mitataan tietyllä määrällä voidetta per tietty alue ihoa, ja jos miettii kuinka vähän sy-voidetta annostellaan (nuppineulan kokoinen kikkare), niin ei edes suojaketoimella 50 saavuteta lähes minkäänlaista suojaa sy-iholla. Eli kaikki SK-merkinnät sy-voiteissa ovat vain markkinakikka. Sen lisäksi yleisimmät UV-suojat ovat silmiä ärsyttäviä, ja kun hikoilee, niin voide menee helposi silmiin. Myyjän mielestä ainoa hyvä suoja on kukkon aurinkolasit. Mielestäni oli oikein hyvä peruste. Mitä mieltä olet?

    • Sanni

     Sanon, että myyjä oli varmasti monelta osin oikeassa. :) Kun levitän SK30-voidetta silmänympäryksilleni, olen tietoinen siitä ettei suoja vastaa 30:a vaan ehkä kymppiä, jos sitäkään, koska levitän voidetta niin ohuelti. Mutta sekin on parempi kuin ei mitään ^_^

   • Minä vain

    Löytyykö luonnonkosmetiikasta kertoimellista sy-voidetta, jota voisit suositella?

    • Sanni

     En tunne yhtäkään sellaista (enkä usko että niitä onkaan), ylipäänsä tiedossani on vain kaksi suojakeroimellista kasvovoidetta luonnonkosmetiikalta, toinen on Green Peoplen ja toinen Neil’s Yard Remediesin.

     • Lurjus

      BIOSOLIS merkillä on oma aurinkotuotteensa kasvoille (sk 30). Sarja on ekosertifioitu ja niitä saa mm. Sokokselta sekä Hyvinvoinnin tavaratalosta. http://www.biosolis.info/

 5. Mia

  Kysymykseni ei suoranaisesti liity postaukseen, mutta toivottavasti ehdit vastata:)! Eli ongelmani on huultenrajoja koristavat ”pisamat”, näin auringonpaisteessa ne tietenkin viillintyvät ja huultenrajani leviävät nuodottoman näköiseksi(näitä pilkkuja on sekä huulen ulko- että sisäpuolella). Olen jo pitkään etsinyt sopivaa aurinkosuojaa, mutta mikään kasvoaurinkovoide+aurinkohuulivoide combo ei tunnu toimivan, vaan voiteet väkisinkin katoavat huulten ympäriltä. Huulissahan voide pysyy jos päälle laittaa huulipunaa tai -kiiltoa. :) olen myös muutamaa aurinkosuojallista primeria koittanut(Dermalogican), mutta nekin tuntuvat rullautuvan pois :c Ensi kerran huomasin noita pigmentoitumia huulissani pari kesää sitten, silloin ne kuitenkin olivat hyvin haaleita. Nyt ne ovat jo selvästi tummempia ja haluaisin siis hillitä niitä hieman :D kiitos jo etukäteen! (:

  • Sanni

   Moi Mia!

   Mulle ei oikein tule mieleen kuin joku stickimäinen aurinkosuojatuote huulille, esimerkiksi Clarinsin Sun Control Stick. Siinä on mineraalifiltteri, jonka pitäisi pysyä iholla kemiallista filtteriä paremmin (mineraalipartikkelithan hylkivät luonnostaan vettä). Ja ei oikein auta muu kuin lisäillä tuotetta tiheästi. Stickkiä voi toki levittää myös huulten rajojen ulkopuolelle.

   Itsellänikin on hyperpigmentaatiota huultenympärysiholla (etenkin ylähuulen yllä) ja joudun koko aurinkoisen vuodenajan lisäämään SK50-voidetta tunnin välein jos oleilen ulkona. :/ Eikä sekään täysin estä pigmentaatiota.

 6. Pastilli

  Iso kiitos jälleen todella mielenkiintoisesta postauksesta! :)
  Olisin taas halunnut kysyä neuvoa sinulta tai lukijoilta ihonhoidollisissa asioissa, tällä kertaa sk-voiteen käytöstä todella ongelmallisella iholla. Ihoni on siis sekaiho, joka reagoi aknella kaikkiin sk-päivävoiteisiin. Eli en siis käytännössä voi ajatellakaan käyttää suojakertoimellista voidetta kasvoillani.
  Onko minulla siis mitään muuta vaihtoehtoa suojata kasvojani pigmenttiläiskiltä ym auringon aiheuttamalta ihon vanhenemiselta. Kovasti kiinnostaisi, onhan tässä ikää jo reilu 30 vuotta, enkä koskaan ole yllä mainituista syistä kasvojani suojannut auringolta. Onko meikki ainoa mahdollisuus suojata iho? Hankalalle iholleni käy vain Cliniquen Almost Powder meikkipuuteri, riittääkö siinä tehot? Haluaisin ehkä jotain luonnollista mineraalimeikkiä kokeilla, mutta eihän niistäkään tunnu löytyvän sopivaa, kun kaikki kiiltelevät enemmän tai vähemmän ja haluan sekaihoni nimenomaan olevan kiilloton.
  Kiitos taas, jos ehdit vastata! :)

  • Sanni

   Onko minulla siis mitään muuta vaihtoehtoa suojata kasvojani pigmenttiläiskiltä ym auringon aiheuttamalta ihon vanhenemiselta.

   Oletko kokeillut erityisesti epäpuhtaalle iholle tarkoitettuja aurinkosuojavoiteita? Puhuit että ihosi reagoi aknella kaikkiin ”sk-päivävoiteisiin” – ehkä et siis ole vielä tutustunut epäpuhtaan ihon aurinkovoiteisiin?

   Sellaisia löytyy apteekista, ainakin Avénelta ja La Roche-Posaylta.

   Avéne Cleanance SK 30 High Protection

   La Roche-Posay Anthelios AC SK 30 Matte Fluid

   Kolmas kokeilemisen arvoinen vaihtoehto voisi olla Cliniquen City Block -tuotteet. Niitä on kaksi; City Block Sheer SPF 25 ja Super City Block SPF 40. Ainakin Sheer on noista täysin öljytön (ja mainostaa imevänsä ihon kiiltoa) ja Super’kin tosi kevyt, ja niiden UV-filtteri on mineraalipohjainen, ei kemiallinen = vähemmän potentiaalia ihoärsytykseen tai tukkeutumiseen. Nuo eivät siis ole varsinaisia päivävoiteita mutta eivät ”biitsituotteitakaan”, siis huomattavasti ohuempia kuin varsinaiset aurinkorasvat. Jos iho on oikein kuiva noiden päällä tai alla voi vielä käyttää kosteusvoidetta.

   • Josefiina

    Hei, halusin vastata kysymykseesi, vaikka en todellakaan ole mikään alan ammattilainen! :D Luin vähän aikaa sitten eräästä ihonhoito blogista (en vain muista mikä :/) ihan fiksun kuuloisen jutun asiasta. Hän oli sitä mieltä, että suurin osa ihmisistä ei olisi allerginen Sk vaan he eivät vain tajuisi poistaa sitä kunolla iholta illalla. Samoin kuin meikin on aurinkosuojankin tarkoitus pysyä kasvoilasi, joten se pitää myös kunnolla poistaa, ettei se jää loputtomaksi ajaksi sinne pyörimään (: Ethän jättäisi meikkejäkään moneksi viikoksi namaan ;)
    En tiedä kuinka totta tuo on, mutta perustelut ainaki kuullosti hyviltä (:

    • Sanni

     Hän oli sitä mieltä, että suurin osa ihmisistä ei olisi allerginen Sk vaan he eivät vain tajuisi poistaa sitä kunolla iholta illalla.

     Voi oikein hyvin pitää paikkansa. :) Kuulostaa järkeenkäyvältä, mutta itselläni ei ole tuosta parempaa tietoa.

     • Kanerva

      Mulla on öljyisen rasvainen iho, ja olen huomannut, että vedenkestävät sk-tuotteet ovat ihan nou-nou. Rasvaiselle iholle suunnattujen, ei-vedenkestävien tuotteiden kanssa pärjää juurikin huolellisen puhdistuksen avulla.

      • Pastilli

       Hei ja kiitos kovasti kaikille vinkeistä! :)

       Kun lähden varsinaisesti aurinkoa rannalle ottamaan, olen laittanut kasvoille samaa aurinkosuojavoidetta kuin muullekin kropalle, vaikka sen tuntua inhoankin. Enemmän ehkä kaipaisin sellaista ns. kevyemmän fiiliksen antavaa päivävoidetta tms. Ehkä voisin kokeilla noita Cliniquen tuotteita juurikin tavalliseen päiväkäyttöön.

       Tuota mainittua Avenen rasvaa joskus kokeilin, mutta se oli kauhistus. Valkoinen tönkkörasvainen kuorrute kasvoilla. :( Ei ollut minun juttu. LRP pitää laittaa ylös, eihän sitä tiedä, jos tämä vaikka olisikin parempi.

       Mitä tulee ihonpuhdistukseen, voi olla että aina voisi puhdistaa paremmin. Pesen kasvoni kuitenkin puhdistusaineella joka aamu ja ilta. Hankalan ihon kanssa siihen on tottunut. :) Ehkä pitäisi turvautua kaksoispuhdistukseen näiden sk-tuotteiden (jopa päivävoiteenkin) kanssa? En nyt valitettavasti muista mistä luin, mutta muistan kuitenkin jossain mainitun, että aurinkosuoja nimen omaan voi aiheuttaa helposti tukkeutumia ja tavallaan ärtymystä akneen taipuvaisella iholla. Tiedä sitten mikä se totuus on. ;)

       • Etusormi

        Hei täältäkin! Vinkkinä kasvoille tarkoitettu aurinkovoide. Apteekista saatava Eucerin Sun Fluid Mattifyin face SK 50. On hyvää tavaraa eikä tosiaan jätä ihoa rasvaiseksi vaan kivan mattaiseksi ja kerrointakin tarpeeksi. En tiedä auttaako mitään mutta ei tarvitse ainakaan sitä valkoista mähmäkerrosta laittaa naamalle :)

        • Sanni

         Kiitos Etusormi! :) Lisäsin tuotetärppi-listalleni! :)

 7. Sini

  Hei!
  Kiitos ihanasta blogistasi, olen saanut paljon hyviä vinkkejä täältä. Ja tämä ihonhoitosarja on kyllä ihan mahtava !
  Luin tekemääsi mineraalimeikkipohjapostausta (sanahirviö :D) ja innostuin mineraaleista. Etenkin tosta Lolosta, kun aikaisemmin on mineraaleihin mennyt innostus niiden korkean hinnan vuoksi. Minulla on rasvainen, epäpuhdas teini-iho, joten mietin että sopisiko juuri mineraalit minulle? Käytän tällä hetkellä (mattaprimeria) bb voidetta (joskus meikkivoidetta), peitevoidetta ja mattapuuteria. Etenkin kesällä ja muutenkin tuntuu tyhmältä että laittaisin paksut pakkelit naamaan ja iho menisi pahempaan kuntoon.
  Innostuin myös suihkutettavasta kasvovedestä, mikä oli mineraalipostauksessasi. Voiko sitä käyttää muuten vain vaikka puhdistuksen jälkeen, tai raikastamaan kasvoja vaikkapa kesähelteillä (jos niitä nyt edes tulee)? Mitä mieltä olet? :)
  Kiitos jo etukäteen jos vastaat ! :)

  • Sanni

   Minulla on rasvainen, epäpuhdas teini-iho, joten mietin että sopisiko juuri mineraalit minulle?

   Puhdas mineraalimeikki sopii kaikille ihotyypeille. Epäpuhtaan ihon on huomattu erityisesti hyötyvän mineraalimeikistä juuri siksi, että iholle ei laiteta mitään ”ylimääräistä” ja iho pääsee hengittämään. Puhtaassa mineraalipohjassa on keskimäärin vain noin neljää-viittä ainesosaa, perinteisissä meikkivoiteissa varmaan vähintään 20.

   Etenkin kesällä ja muutenkin tuntuu tyhmältä että laittaisin paksut pakkelit naamaan ja iho menisi pahempaan kuntoon.

   Kevyt ja luonnollinen mineraalimeikki (jossa muuten on luonnostaan UV-suojakin) sopii ehdottomasti paremmin kesään – tulet kyllä huomaamaan eron ihosi kunnossa. :) Iho voi aina hyvin kun se saa ”tuulettua” ja hengittää.

   Voiko sitä käyttää muuten vain vaikka puhdistuksen jälkeen, tai raikastamaan kasvoja vaikkapa kesähelteillä

   Kyllä, ehdottomasti. Siihen se on alunperin tarkoitettukin :)

   Mukavaa kevään jatkoa! :)

 8. Josefiina

  Mitä mieltä olet kasvovesistä? En ihan ymmärrä mihin sitä tarvitsisin tai ikä sen käytön hyöty olisi :/

  • Sanni

   Kasvovedet kuuluvat mielipiteen jakajiin. Suunnilleen puolet tuntuu olevan sitä mieltä ettei kasvovedellä oikein ole mitään virkaa eikä se tee iholle sen kummempaa kuin vesikään, ja toinen puolisko taas uskoo, että kasvovesi tasapainottaa ihon pH:n puhdistustuotteen jäljiltä ja auttaa voidetta imeytymään paremmin.

   Itse olen kuulunut milloin kumpaankin ryhmään :D Tuohon ihon pH:n tasapainotukseen en oikein usko, mutta mielestäni kasvovedellä on hyvinkin perusteltu paikka osana ihonhoitorutiinia: 1) viimeistelemässä puhdistus ja varmistamassa puhtaustaso iltaisin meikinpoiston jälkeen (kasvoveteen kostutetusta vanulapusta näkee heti jos iholle on jäänyt vielä likaa, ja kyllä, uskon että kasvovesi tekee iholle muutakin kuin pelkkä vesi, siinä on likaa liuottavia aineita sekä tuotteesta riippuen kosteutta sitovia tai ihohuokosia supistavia aineita) ja 2) pikapuhdistamassa ja raikastamassa iho aamuisin. Minun ihoni on ainakin useimpina aamuina jonkun verran hikinen ja/tai rasvainen, enkä todellakaan halua levittää päivävoidetta ja meikkiä tällaiselle ”yönjälkeis-eritteiselle” iholle. Pyyhkäisy kasvovedellä raikastaa ihon ja poistaa hien ja rasvan.

   Eli nykyään kuulun siihen porukkaan joka suosii kasvoveden käyttöä, mutta en kuitenkaan pidä sitä kaikille välttämättömänä. Voihan yölliset hiet myös pestä kasvoilta putsarilla. Ja jos käyttää vain supermietoa meikkiä, tyyliin pelkkää puuteria tai sävyttävää päivävoidetta (tai ei meikkiä lainkaan), ei liene syytä olettaa että kasvoilla olisi vielä likaa iltapuhdistuksen jälkeen ja ”kasvovesivarmistus” olisi tarpeen.

   • Josefiina

    Hmm… Pesen kasvoni _aina_ myös aamuisin ja poistan iltaisin ensi meikit koko kasvoilta ja sitten vasta pesen sen :D Joten en taida sitä nyt tarvita, vaaai? :DD

    • Nimetön

     Ja kiitos perusteelisesta vastauksesta :)

    • Sanni

     poistan iltaisin ensi meikit koko kasvoilta ja sitten vasta pesen sen :D

     Häh? :D Mulle pesu ja meikin poisto on sama asia ^_^ Tarkoitatko että pyyhit ensin meikin pois tyyliin vanulapuilla tai meikinpoistoliinoilla ja sitten peset kasvot vedellä ja jollain toisella aineella?

     No, joka tapauksessa, kasvovesi ei varmaankaan ole sulle must! :D

 9. Reetta

  Postaussarja on varmasti tuiki tarpeellinen monelle ja todella perusteellisesti jaksat kerrata itsellesi varmasti päivänselviä asioita, mutta todellinen kommenttini syy: WAU miten ihanasti olet jaksanut vastailla lukijoiden kysymyksiin, vaikka osa on näyttänyt vaativan melko pitkänkin selostuksen ja osa on melko samoista aiheista! Tietenkään joka kommaan ei ehdi vastata, mutta hehkutan kyllä taas (oon varmasti ennenkin samasta aiheesta antanut palautetta) tätä vastailua! Itsekin olen saanut sinulta hyviä vastauksia kysymyksiini. Jatka samaa rataa!!! *triplahymiö*

  • Sanni

   Lämmin kiitos Reetta :)

 10. Bemu

  Pakko se on laittaa minunkin lusikkani tähän postaukseen ;)
  a) jo sieltä minun kivikaudeltani saakka silmänympäryksille olemme käyttäneet omaa voidettaan, koska se on yleensä kevyempää kuin kasvovoiteet jotka useimmiten turvottavat. Ja sitäkin todella vain se nuppineulan pään kokoinen nokare silmän alapuolelle, ei yläluomelle.
  b) olen samaa mieltä että kallis voide ja halpa voide ajaa aivan saman asian kunhan löytää omalle ihotyypilleen sopivan voiteen. Jos haluaa vaihtaa tuotemerkkiä, kannattaa aina kysyä onko esim. matkapakkauksia tai vastaavia, saa kokeilla tuotetta ennen ostoa eikä mene rahat hukkaan.
  c) Minä vannon kasvoveden nimeen. Niissä on monia omalle ihotyypille sopivia aineosia. Varsinkin jos tuntuu että iho kiristää vesipesun jälkeen niin kasvovesi on must
  d) Ihonhoitotuotteiden valinnassa kannattaa muistaa myös vuodenaikojen vaihtelut, ihon kunnon vaihtelut, lääkekuurien yms vaikutukset, jolloin ehkä joutuukin vaihtamaan tuotetta.
  e) Kuivaihoisena haen ennemminkin kosteuttavaa tuotetta kuin rasvaista eli itse mietin tarkkaan rasvaisten voiteiden käyttöä. Ja juu, yöksi yövoide ;)
  f) Kuorinta, josta Sanni iloksemme kirjoittaa myöhemmin on mielestäni ihon hoidon kulmakivi; kaikille ihotyypeille sopiva kunhan hakee oman ihotyyppinsä voiteen.

  Mukavaa viikonloppua kaikille!

  • Sanni

   Kiitos Bemu :)

 11. Miia

  Yhden kosmetiikkafirman tuotepäällikkö, kosmetologi koulutukseltaan, kertoi minulle muutama viikko sitten tutkimuksesta, jonka mukaan 80% ihonhoidon tuomista eduista / vaikutuksista tulee yövoiteesta yöaikaan. Mun mielestä ihan huima juttu! En todellakaan tiennyt, että sillä on noin suuri vaikutus.

  Tässä oli oletusarvona, että käytettään yövoidetta, jossa tosiaan ei ole sitä UV-suojaa (jota yöllä harvemmin tarvitsee ;)) ja joka on päivävoidetta ”rasvaisempaa”. Kupletin juoni oli juurikin se, että yöllä voi tosiaan käyttää rasvaisempia voiteita kuin päiväsaikaan, ja kun iho yöllä lepää ja ”latautuu”, se pysytyy paremmin hyödyntämään kaikkea sitä, mitä sinne holvaa. Aika vahva argumentti yövoiteen käytölle, oli se nyt sitten varsinaista yövoidetta tai päivävoidetta.

  • Sanni

   kertoi minulle muutama viikko sitten tutkimuksesta, jonka mukaan 80% ihonhoidon tuomista eduista / vaikutuksista tulee yövoiteesta yöaikaan. Mun mielestä ihan huima juttu! En todellakaan tiennyt, että sillä on noin suuri vaikutus.

   Joillain toisilla firmoilla on vastaavanlaiset tutkimukset päinvastaisesta :D Nämä tutkimusjutut on aina niin hauskoja, sillä oli asia melkein mikä hyvänsä, aina löytyy yhtä pätevän kuuloiset tutkimukset väittämästä ja sen vastakohdasta.

   Itse en siis ole muodostanut mitään erityistä mielipidettä siitä mitä iholla tapahtuu yön aikana, mutta ainakin se on varmaa että iho ei tiedä mikä vuorokaudenaika on menossa. Iho ei tiedä onko päivä, yö vai aamu, eivätkä sen toiminnot näin ollen liity vuorokaudenaikaan. Tästä ollaan keskusteltu useammassakin koulutuksessa ja pohdittu, onko kyse sitten siitä, että iho ”lepää ja latautuu” unen aikaan, eli mihin vuorokauden aikaan ihminen sattuu nukkumaan. Yötyöläisethän mm. nukkuvat päivisin – milloin heidän on tarkoitus käyttää yövoidetta? :D

   Itse en osaa oikein uskoa tuohon että juuri nukkumisen aikana käytetty voide hoitaisi ihoa enemmän kuin valveillaoloaikana käytetty… Mutta eipähän minulla ole mitään tieteellistä tukea päinvastaisellekaan ^_^ Kunhan oma ”mutu” sanoo niin.

 12. Anaïs

  Hei,

  Olet varmaankin vastannut kysymykseen jo aikaisemmin, mutta kysynpä silti:

  Osaisitko suositella jotain putsaria vahamaisen/vedenkestävän meikinpoistoon? Mieluiten hajusteeton.

  Kiitos (ja kiitos myös hienosta blogista)!

  • Sanni

   Osaisitko suositella jotain putsaria vahamaisen/vedenkestävän meikinpoistoon? Mieluiten hajusteeton.

   Esim. Grimasin:

   http://punanaamio.fi/tuote/2640/grimas-makeup-remover-meikinpoistoaine

   Siinä on tasan yksi ainesosa: parafiiniöljy. :) Eli itse asiassa kaikkein edullisimman putsarin saisit ostamalla apteekista puhdasta parafiiniöljyä, käsittääkseni sitä myydään siellä erikseen kun kysyy.

 13. Mam

  Mielenkiintonen tämä postaus-sarja! Kiitos taas. :) Ja kiitos siitä Favora-vinkistä keväällä. Hain apteekista ravitsevan hoitovoiteen, ja ihastuin. Ihoni on kuiva, herkkä, mutta silti paikoin (poskista) helposti tukkeutuva. Tämä voide toimii, ja nyt hain seerumin vielä tehokosteuttamaan. Sekin vaikuttaa hyvältä. Tiesin etukäteen seerumin olevan korkeampaa hintaluokkaa/pieni koko. Sisäinen kitupiikkini silti haluaisi tietää tämän seerumi-buumin(?) taustat, voitko valaista mulle? Oonko ihan väärässä kun tuntuu, että tämä on viime-aikojen nouseva ilmiö, että firmat tuovat myyntiin seerumeitaan? Kun tulee (kitupiikille, vaikkakin kosmetiikkaa rakastavalle :) ) mieleen, että miksi niitä kosteustehoja ei laiteta suoraan sinne kasvovoiteeseen? Vaan pannaan ne eri purkkiin, ja näin saadaan myytyä toinenkin tuote. Ja anteeksi tyhmyyteni. :)

  • Sanni

   Sisäinen kitupiikkini silti haluaisi tietää tämän seerumi-buumin(?) taustat, voitko valaista mulle?

   Anti-age-tuotteiden trendi on jatkuvassa nousussa ja voimistuu vuosi vuodelta, ja kun seerumit mielletään yhdeksi anti-age-hoidon kulmakivistä, on niidenkin suosio kasvanut. Seerumeista on myös tehty ”helpommin lähestyttäviä” ja markkinointitahot ovat onnistuneet laskemaan seerumien kuvitteellista ”ikärajaa”. Silloin kun minäkin olin vielä teini-iässä ja parin kympin kieppeillä ei olisi tullut mieleenkään ostaa jotain seerumia, tai että tällainen tuoteryhmä olisi ylipäänsä kiinnostanut alle kolmekymppisiä. Vielä 15-20 vuotta sitten seerumit assosioitiin hyvin vahvasti ikääntyneen ihon hoitotuotteiksi ja eikä niitä oikein edes kuulunut peruskosteuttaviin linjoihin, eikä niitä yleisesti markkinoitu kaikenikäisille sopivina. Nyt taas seerumeita kaupataan jo 20-vuotiaille.

   Kun tulee (kitupiikille, vaikkakin kosmetiikkaa rakastavalle :) ) mieleen, että miksi niitä kosteustehoja ei laiteta suoraan sinne kasvovoiteeseen? Vaan pannaan ne eri purkkiin, ja näin saadaan myytyä toinenkin tuote. Ja anteeksi tyhmyyteni. :)

   No mutta näinhän se yksinkertaistettuna on :D Luonnollisestikin firmojen tavoitteena on tehdä niin paljon myyntiä kuin mahdollista, ja lisätuotteet tuovat lisämyyntiä. Kun anti-age tuotteet ovat trendikkäitä ja laajempi yleisö on ”opetettu” käyttämään seerumeita, niin totta maar niitä kannattaa lykätä markkinoille. :)

   MUTTA, kyllä seerumeilla on muullakin kuin trendikkyydellä perusteltu pointtinsa, niissä on oikeasti erilainen koostumus kuin voiteissa ja tietyt ihotyypit ja iho”tilat” voivat hyötyä seerumien kosteutuskyvystä yhdistettynä voiteeseen paremmin kuin pelkästä voiteesta. Nostan aina esiin lempiesimerkkini pintakuivasta sekaihosta joka kaipaa lisää kosteutta, mutta ei lisää rasvaa. Pelkällä seerumilla tai pelkällä öljyttömällä/vähärasvaisella kosteustuotteella se ei välttämättä pärjää (etenkään talvisin), mutta kun päivävoiteen alle lisää kosteusseerumin – voilá! Ongelma ratkaistu. :)

   Mutta sitä, miksi seerumit sitten maksavat niin pirusti, en osaa valitettavasti avata, koska tällaiseen kannanottoon minulla täytyisi olla perusteellisempaa tietoa ainesosien hinnoista. Vuosien aikana saamani tiedon perusteella olen muodostanut käsityksen, että seerumeissa kyllä käytetään myös arvokkaampia ainesosia mikä osaltaan nostaa hintaa, mutta osa hinnasta on myös erikoistuotteen hintalisää. Kaikilla erikoistuotteilla (kuten sy-voiteilla, seerumeilla, useimmilla naamioilla jne), on jostain syystä korkeammat katteet kuin perustuotteilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.